The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2015, 13:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
7egia medale pewnie odbierze a Korona sobie skubie, nic innego do roboty nie mają.

Masz jeszcze jakieś fajne przykłady, żeby się Kazek poczuł bardziej komfortowo?
Oczywiście, że Legia odbierze medale, a Wisła raczej nie, ale nie dlatego, że Moskal wykonuje źle swoją pracę, lecz dlatego, iż klub z Warszawy najsolidniejszą kadrę w ekstraklasie.

Jest mi obojętny komfort Kazka, ale jakakolwiek ocena jego pracy nie ma sensu bez uprzedniej obiektywnej, a nie subiektywnej oceny potencjału drużyny. A o taki trudno.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.09.2015, 14:39
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że Legia odbierze medale, a Wisła raczej nie, ale nie dlatego, że Moskal wykonuje źle swoją pracę, lecz dlatego, iż klub z Warszawy najsolidniejszą kadrę w ekstraklasie.

Jest mi obojętny komfort Kazka, ale jakakolwiek ocena jego pracy nie ma sensu bez uprzedniej obiektywnej, a nie subiektywnej oceny potencjału drużyny. A o taki trudno.
Ja też jestem daleki od oceny pracy Moskala negatywnie a tym bardziej jestem przeciwny temu by go obecnie zwalniać. Jednak u mnie przemawiają z tym względy finansowe i racjonalne, czyli brak sensownego zastępcy i kasy na konkretny kontrakt niżeli wartość jego warsztatu trenerskiego.

Dla mnie to, że kiedyś grał w Wiśle nie jest żadnym argumentem, ponieważ piastuje stanowisko trenera w Wiśle i tutaj Wisła jest najważniejsza. Ogólnie, na chłodno jego pobyt do chwili obecnej można ocenić przeciętnie. Nie chodzi tylko o ten sezon ale również o końcówkę poprzedniego sezonu gdzie zaczęliśmy notować te smieszne remisy i porażki.
Nasuwa się pytanie, czy to nasi piłkarze są tacy słabi? Jeśli założymy że tak, to obecne miejsce i granie w kratkę możemy uznać za nasz potencjał, czyli prochu Moskal tutaj nie wymyśli. Tak będziemy sobie wygrywać, przegrywać, remisować zależnie od pogody czy dyspozycji Cierżniaka.

Jeśli jednak dostrzegamy potencjał(a ja go widzę) to coś tutaj niestety nie pyka. Mamy zawodników na papierze dość solidnych o czym raz na ruski rok nas uzmysławiają, dlatego zastanawiające jest - dlaczego tak bardzo wszystko żyje własnym życiem. Moskal jest juz dostatecznie długo by mieć czas na wypracowanie własnego pomysłu i wariantów z materiałem który posiada a jednak. Czasami wygląda to tak jak by goście widzieli się pierwszy raz od chrzcin u Brożka a Moskal o tym wiedząc kiwa głową w geście rezygnacji.

Jeśli Moskal czuje nóż na gardle to tylko dlatego, że sam daje co raz to nowe do tego powody. Ja nie potrafię zrozumieć, dlaczego można grać tak dobrze a pare dni póżniej dramatycznie, zapewne wielu ma również podobnie. Jeśli nawet sam Moskal nie potrafi tego w głowie wyjaśnić co kopacze wyprawiają, to dlaczego mamy wymagać tego od dziennikarzy czy BC?

Wszyscy wiedzą, że potrafimy zagrać z polotem i pomysłem. Więc dlaczego trafiają się takie wtopy i dlaczego mamy PP z głowy i tak mały dorobek punktowy?
Właśnie pracą Moskal jest znalesc odpowiedz i wyeliminować przyczynę, gdyż obecnie to sam daje argumenty by znów podpalać krzesło na którym siedzi.
Acha. I szczerze, to góra i tak jest wobec niego bardzo cierpliwa. Widocznie ma to coś co pozwala wierzyć w powodzenie jego misji. Mam nadzieję że wkrótce udowodni, że stać nas na więcej niż bycie przeciętną drużyną.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2015 o godz. 16:56.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 27.09.2015, 16:15
Acha. I szczerze, to góra i tak jest wobec niego bardzo cierpliwa. Widocznie ma to coś co pozwala wierzyć w powodzenie jego misji.
Bardziej bym się skłaniał ku temu, że nie stać nas na 3 trenerów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.09.2015, 16:53
R33 napisał(a):Wyświetl post
Bardziej bym się skłaniał ku temu, że nie stać nas na 3 trenerów.
Powiem ci, że gdzieś szepneli, Moskal w kontrakcie ma zapisane, że może być on rozwiązany bez wypłacania reszty kontraktu. I Kazek to podpisał, bo chciał trenować.
Zresztą i tak Kazek by to zrobil za porozumieniem stron.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.09.2015 o godz. 16:57.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.09.2015, 17:07
http://www.flashscore.pl/pilka-nozna...aklasa/tabela/
Tabela z ostatnich 5 spotkań 4 miejsce, myślę że z biegiem czasu będzie tylko lepiej
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2015, 19:14
Były już kontrowersje z meczu Wisły w Lidze+extra?

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.09.2015, 19:23
Póki co nawet słowem o tym nie wspomnieli ale z tego co pamietam to gdzieś pod koniec programu są kontrowersje i Sławcio wygłasza swoje mądrości.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.09.2015, 19:25
Bo jak włączyłem to pokazywali kontrowersje Lecha i rękę tego Fina i myślałem, że coś zdążyłem przegapić. A to był początek programu jakoś.

Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 27.09.2015, 20:31
Oglądałem dziś Ligę + chyba o 14 i mówili, że to był ewidentny karny.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.09.2015, 20:32
Przyszli, pośmiali się Pan Sławek stwierdził, że był karny, swoją drogą co to za kontrowersja, jak ewidentnie był faul, i zakończyli temat. Zero wyciągania wniosków. Stefański czy inny gwizdacz pojedzie w następnej kolejce i znów będzie gwizdał jak chce. Bez żadnych konsekwencji.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 27.09.2015, 20:34
^^ ale Liga+ czy dziennikarze nie są od wyciągania konsekwencji. Prasa nie raz poruszała problem niskiego poziomu sędziowania. Jednakże z tym może zrobić coś tylko PZPN.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.09.2015, 20:37
Wydaje mi się, że jednak C+ mogło by w tej sprawie chociaż coś spróbować zrobić. Ale chyba wszystkim, a w szczególności klubowi spod znaku nauki jazdy jest to na rękę.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 27.09.2015, 20:45
^^ ale co zrobić? przecież polewki z sędziów są cały czas. Nawet koleś który mecz zakończył w 80 minucie, dalej ma pewną posadę. Po co dziennikarze mają tracić nerwy? obśmiać i przejść nad tym do porządku dziennego. Jedyne wyjście to jakby ludzie jebali za to Bońka jak psa. Wysyłać maile, trollować twitta, robić petycje i słać listy w takiej częstotliwości by spokojnie nie mógł nawet do kibla pójść.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.09.2015, 21:43
Dla mnie to, że kiedyś grał w Wiśle nie jest żadnym argumentem, ponieważ piastuje stanowisko trenera w Wiśle i tutaj Wisła jest najważniejsza. Ogólnie, na chłodno jego pobyt do chwili obecnej można ocenić przeciętnie. Nie chodzi tylko o ten sezon ale również o końcówkę poprzedniego sezonu gdzie zaczęliśmy notować te smieszne remisy i porażki.
Nasuwa się pytanie, czy to nasi piłkarze są tacy słabi? Jeśli założymy że tak, to obecne miejsce i granie w kratkę możemy uznać za nasz potencjał, czyli prochu Moskal tutaj nie wymyśli. Tak będziemy sobie wygrywać, przegrywać, remisować zależnie od pogody czy dyspozycji Cierżniaka.

Jeśli jednak dostrzegamy potencjał(a ja go widzę) to coś tutaj niestety nie pyka. Mamy zawodników na papierze dość solidnych o czym raz na ruski rok nas uzmysławiają, dlatego zastanawiające jest - dlaczego tak bardzo wszystko żyje własnym życiem. Moskal jest juz dostatecznie długo by mieć czas na wypracowanie własnego pomysłu i wariantów z materiałem który posiada a jednak. Czasami wygląda to tak jak by goście widzieli się pierwszy raz od chrzcin u Brożka a Moskal o tym wiedząc kiwa głową w geście rezygnacji.
Dla mnie również jego Wiślacka przeszłość nie jest argumentem, co więcej, gdyby to ode mnie zależało, nigdy nie zrobiłbym Moskala naszym trenerem, ale... Skoro już nim jest, należy mu się uczciwe traktowanie. Bez emocji, bo jak wiemy, gdy jest ich za dużo, rozum śpi...

Osobiście uważam, że naszym największym problemem jest kadra. Brakuje nam piłkarzy o odpowiednich umiejętnościach i charakterystykach (nie chodzi mi o piłkarzy z bajki, ale takich na solidnym ligowym poziomie). Szczególnie w ataku i pomocy. O Pawle i 2 napastniku nie ma sensu wspominać, bo wszyscy zdajemy sobie sprawę, jak niekomfortowa jest obecna sytuacja. Pomoc to osobna bajka. Karygodne jest to, że mamy tylko jednego skrzydłowego, ale jeszcze większy problem to środek...
Niestety, nie da się dobrze funkcjonować bez kogoś takiego, jak Stilić, Wasiliew, Vacek czy Duda (ten sprzed kontuzji). Obecnie, niestety, nie mamy nikogo o podobnej charakterystyce. Czyli nastąpiło odwrócenie sytuacji. Rok temu brakowało solidnych 8, teraz są przynajmniej dwie (jeśli Popovic nie zawiedzie), ale brakuje reżysera gry, bo Crivellaro to, przynajmniej na razie, śmiech na sali (Boże, podpisaliśmy z nim i Cywką kontrakt na 3 lata).

Wszystkie te "wyrwy" w składzie, choć być może pozornie niewielkie, sprawiają, że mechanizm nie działa jak powinien, a Wisła gra zbyt często, jak przeciwnik pozwoli. W każdym razie dajcie nam kogoś takiego jak Vacek i Żiwec i walczymy o medale (celowo wymieniam obu, bo chyba nie nadwyrężyli budżetu Piasta, a to znaczy, że można znaleźć piłkarzy lepszych od naszych, a niekoniecznie droższych).

To wszystko nie oznacza, iż nie wierzę w to, że nie istnieją trenerzy, którzy nawet z obecnego składu daliby radę wycisnąć więcej niż Moskal. Doświadczenie, jednak pokazuje, iż najwyraźniej nie mieszczą się w naszych widełkach płacowych, bo wszyscy, którzy przyszli w ostatnich kilku latach zawiedli. A zmieniać trenera dla samej zmiany nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 01.10.2015, 11:01
Jest na weszło ta ich wielce prawdziwa i jedyna słuszna tabela niewydrukowana czy znowu się obsrali, że musieli by dodać Wiśle punkty i ogólna linia ich propagandy, że Wisła się skończyła jest nieadekwatna to faktycznego stanu w ich tabelce?

Popovic robi kolosalną różnice w Naszej grze o czym pisałem w temacie o Śląsku. Szkoda, że Mączyński akurat słabiej, bo byliśmy naprawde blisko wygranej.

Można tylko żałować, że tak długo męczyliśmy się z Urygą, albo cieszyć się, że Moskal w końcu nie boi się pozmieniać trochę w żelaznej jedenastce czy wpuścić w końcu młodego przy 0:0.
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 02.10.2015, 11:52
@art

Jest i przyznali Wiśle punkty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów