|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Na pewno Duda już jest w jednej rzeczy lepszy od Komora...
Zrobil w jeden dzień więcej selfie niż Komor za 5 lat... PS. Do kolegow... Nie jest zwolennikiem PO ani PIS-u... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie ja tez nie, ale uwazam ze obrazanie forumowiczow ktorzy sa za PO jednoczesnie bedacymi kibicami Wisly i wyzywanie ich przez to od cweli to troche przegiecie, no ale...
Poczekajcie na rzady Jarka, bardzo jestem ciekaw co bedziecie pisac za kolejnych pare lat. ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Jaroo1... Żyją w wolnym kraju i mają prawo do swoich poglądów, i powinny być one szanowane.
Podkreślam to, bo widzisz, traktowanie zwolenników PiSu było dla mnie kiedyś (Kwiecień 2010) szokującym odkryciem. Tak wielkie morze pogardy wobec nich, te wszystkie dyskredytujące określenia, obywatele gorszej kategorii, itp.. we własnym kraju? Jak to się stało, że na to w ogóle było przyzwolenie? Trudno mi zrozumieć. Mam ogromną nadzieję, że naszemu nowemu Prezydentowi RP uda się choć w części przywrócić normalność pod tym względem. Ma zadatki na stanie się prawdziwym mężem stanu. Ogromnie to Polsce potrzebne. Pozdrawiam wszystkich głosujących za zmianą ![]() ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Symboliczne:
![]() Już w dwóch... ![]()
Jeszcze zagra, zagra hejnał na Mariackiej wieży,
Będą słyszeć Lwów i Wilno krok naszych żołnierzy. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
jeżeli ktoś może pomóc pilne https://www.facebook.com/photo.php?fbid=874354425945853
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 25.05.2015 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Trochę na poważnie:
Niedawno zmarły Bartoszewski zapytany dlaczego tak wspiera Komorowskiego odpowiedział, że to kwestia prostego rachunku - on ma 94 lata, a kolejny prezydent będzie rządził przez pięć lat, więc jeśli Komorowski wygra, to przynajmniej on będzie osobą, która go pochowa... Niebiosa zabierając go dość niespodziewanie, w obliczu porażki Komorowskiego jak się okazało wypełniły jego wolę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na miejsce Borata ze wsi, przyjdzie elokwentny, ułożony Duda. Dla rządzących to zmiana na lepsze, bo wzrośnie zaufanie do PiSu, który jesienią zapewne wygra wybory. A w sprawach gospodarczych PiS praktycznie nie różni się od PO. Partie opozycyjne jak Korwin, Ruch Narodowy, Kukiz czy nawet Gowin i nowa partia Stonogi, do wyborów przystąpią osobno, przez co nie dostaną się do Sejmu.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja, żyjemy w wolnym kraju i każdy zasługuje na szacunek. Ale działa to też w drugą stronę i kazdy może skrytykować drugą osobę. A, że przyszło mi się odnieść do zdrajców to nie mogło się obyć bez mocnych słów.
Jeśli ktoś popiera rządy PO to jest nikim. Jeśli ktoś używa do zdyskredytowania PiSu takich argumentów jak dziennikarze mainstreamowi to jest żałosny i śmieszny. Jak chcę posłuchać .......enia to włączam TVN czy TVP więc po co jeszcze tutaj mam czytać te mądrości lemingów i ich plucie jadem i straszenie? Jakie będą rządy Dudy to się okaże, co będzie na jesieni to się okaże. Na pewno nie ma co z góry ferować wyroków i nie można używać argumentów takich jakim posługują się pseudo dziennikarze i POlitycy bo to czyste świństwo. Nadmiernie przezorni względem PiSu a pozwalający na kłamstwa, złodziejstwo POwców i Komora, żałosne. Różnica między takimi typami a sporą częścią, która poparła Dudę właściwie tylko po to żeby Bronek nie wygrał jest taka, że my jak będzie trzeba to się ogarniemy i na Dudzie sucha nitka nie zostanie, bo się nie dajemy dymać. Wam z kolei plują w twarz od 8 lat i się cieszycie wmawiając wszystkim dookoła, że deszcz pada. I jak chcecie lepszej Polski to trzeba kolegów zdrajców nazwać zdrajcami i musza swoje grzechy odpokutować. A samych zdrajców trzeba do więzienia albo za granice wyjebać. Nie może być znowu grubej kreski i udawania, że się nic nie stało bo później znowu to gówno przesiąknie do życia polityczno-społecznego i znowu to gówno zacznie tworzyć coś na wzór elit czyli kółka wzajemnej adoracji. Może porównanie na wyrost ale tak jak za komuny spora część Polaków to były ....y nie ludzie (mówię o tych wszystkich orędownikach czerwonego systemu o konfidentach itd) tak i teraz te wszystkie POjeby to dla mnie coś na wzór tamtych komunistycznych kurew, a ci wszyscy oświeceni co to udają, że deszcz pada to tacy pożyteczni idioci. I właśnie takich ludzi trzeba trzymać z dala od Polski bo oni już pokazali na co ich stać. Pokazali, że dług publiczny 1 bilion złotych, że kłamcy, którzy mówili o obniżaniu a podnosili podatki, że niewyjaśnione, ba nawet palcem nieruszone afery typu amber gold czy nagrania od Sowy, rola Polski jako popychadła w UE, kradzież pieniędzy z OFE, prowokacje milicyjne i zatrzymania niewinnych ludzi, rozdawanie Polakom mandatów za wszystko, nietknięta sprawa Smoleńska i trupy związane z nią itp itd to nic dziwnego dla nich. I czym jest taki człowiek jak nie zdrajcą interesu polskiego? Zdrajcy nie mogą tworzyć elit, mediów, nie mogą wchodzić w skład rządu a idioci ich popierający nie mogą mieć prawa do siania swojego chorego defetyzmu bo sami się w życiu skreślili popierając POjebów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Kancelaria Prezydenta wycofuje z konsultacji projekt ustawy dot. możliwości przejścia na emeryturę przez osoby z 40-letnim stażem
"Krótki okres, jaki pozostał do zakończenia kadencji oraz konieczność przeprowadzenia szerokich konsultacji publicznych i politycznych projektu ustawy przewidującego możliwość przejścia na emeryturę przed osiągnięciem ustawowego wieku emerytalnego przez osoby posiadające co najmniej 40-letni staż składkowy, przesłanego w piątek do konsultacji społecznych, powodują, że niemożliwe jest przeprowadzenie w całości procesu konsultacyjnego i legislacyjnego projektu ww. ustawy. Ponadto, z uwagi na wynik wyborów, Prezydent RP nie powinien, jeśli nie jest to konieczne, podejmować istotnych decyzji w okresie, jaki pozostał do końca kadencji. W związku z powyższym, Kancelaria Prezydenta RP wycofuje ww. projekt ustawy z procedury konsultacji" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No z tego co pamiętam, to jakaś babka z jego kancelarii mówiła, że projekt już jest gotowy od pół roku a nie to co u Dudy, że tylko o tym gada
Nawet Kamysz MP w Rządzie Ewy Kopacz przychylnie podchodził do obietnicy PBK. W każdym bądź razie BK mógłby myśleć przyszłościowo, kto wie czy nie będzie też kandydatem w 2020 roku. No ale obietnice wyborcze są tylko obietnicami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie szczucie? To Beata Szydło dziś prosiła Komorowskiego, żeby przez te 2 miesiące był tylko administratorem, nie rozpoczynał nowych projektów.
Nie spinaj się Jaroo1. Znów piana. Śmieszy mnie to. Co to w ogóle znaczy "szczucie na kogoś"? Takiej konstrukcji nie znam. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiesz o to jest szczucie? To co Ty robisz.Typ wygrał wybory, dopiero za 2 miesiące zasiądzie na fotelu prezydenta a już szczujesz na niego, że mniej zrobiłby od Bronka w 5 lat niż ten w 2 miesiące, już szczujecie Antkami i Jarkami itp I kto ma pianę? Ja czy te wszystkie łajzy, które ze łzami w oczach musiały komentować wyniki wyborów? Ja czy takie płaczki jak Ty, które z góry zakładają, że Duda będzie gorszym prezydentem i z góry straszą PiSami?
Dlatego własnie chciałem żeby Duda wygrał, żeby pożyteczni idioci i zdrajcy się ocknęli, żeby zobaczyć u tych szkodników, którzy 8 lat rujnują Polskę bUl dupy. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od kiedy to Kancelaria Prezydenta słucha rad Sztabu PiSu P.S. Tylko nie pisz, że Nałęcz jeszcze przyklepał ten znamienny pomysł |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie umiesz pisać bez łajz, płaczków, idiotów, zdrajców, szkodników? To się nazywa piana. Pozdrawiam
Skoro Duda chciał takiego pomysłu, na pewno sam wpadnie na to, żeby go wprowadzić w życie. Pozdrawiam |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozdrawiam również. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pozdrawiam.Ja czekam z niecierpliwością na danie główne dzisiejszego dnia czyli program Tomusia Lisa. Ciekawe czy dzisiaj też zaprosi 3 gości, którzy będą głosowali (aaa, już po wyborach), którzy głosowali na Bula i żadnego popierającego Dudę. Ciekawe czy dalej będzie plucie i szczucie ![]() ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
he, he znam obsadęi liza , mucha, petru , smolar,markowski , będą leczyć nerwy liza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita