|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Brawo Polsko! Idą zmiany!
W drugiej turze anty-komor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Ciekawe czy jeszcze jest to nagranie dostępne przedstawiające typowego POlityka w amoku ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
w drugiej turze Duda i Komorowski, a Kukiz nie? jak to jest?
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No nie... Kukiz za zasługi jako dodatkowy kandydat.
Wystąpi przeciwko połączonym siłom Komorowskiego i Dudy. ... Co też niektórzy mają w głowach ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
O zesz, faktycznie dziala ciezkiego kalibru wytoczyl
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lizanie tylka Kukizowi przez Dude traca pedalstwem i jest niesmaczne. Myslalem ze wytrzyma z tym choc z 2 godziny a ten juz 3 minuty po ogleszeniu zaczal. ..A pare dni temu mowil cos o tym, ze ma klase
![]() ![]() Poza tym gdzie byl PiS jak o JOWach trzeba bylo lata temu rozmawiac z PO? Wtedy JOWy uwalil PiS teraz naopowiadaja Kukizowi bzdur i tez go oklamia. ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kukiz to wentyl. Poprze Dude będzie wentylem Pisu dla Po, nie poprze nikogo będzie wentylem Bronka dla Pisowcow. Nieważne. Ważne, że wentyl
![]() Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 11.05.2015 o godz. 07:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Zaczęło się. Komorowski proponuje referendum w srawie: Jow-ów, finansowania partii politycznych i spraw podatkowych
Ostatnio edytowane przez fansorina : 11.05.2015 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komorowskiemu pod d..ą się pali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. Mnie to akurat nie zaskoczyło, bo przewidywałem to od początku. Tym bardziej, ze spora grupa jego wyborców to chorągiewki z PO (26 %) i palikociarnia (według już opublikowanych danych). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co? Kukiz powiedzial, ze bedzie na Komorowskiego glosowal? Wiec skad pomysl ze Kukiz juz nie jest antyprezydencki? ![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kukiz powiedział wyraźnie, że nie namawia na głosowanie na żadnego z nich, gdyż jego elektorat ma własny rozum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja zagłosowałem na Brauna , ale wielkie dzięki wszystkim którzy zagłosowali przeciwko Bulowi- on jest prawdziwą tragedią dla narodu.. Dobrze, że nie widzieliście dzisiaj amoku Niesiołowskiego w Polsacie. Gośc prawie pogryzł kamerzystę.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.05.2015 o godz. 08:54.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Paweł Kukiz wczoraj w rozmowie z Moniką Olejnik w TVN24:
Na pytanie, komu przekaże swoje głosy, kandydat powtórzył, że nie jest dysponentem tych głosów. - Nie jestem jakimś wodzem partii, który rozporządza głosami swoich wyznawców czy żołnierzy. Tutaj nie chodzi o tzw. koryto, tylko o nową konstytucję - powiedział. Paweł Kukiz podkreślił, że on sam w II turze nie zagłosuje na Bronisława Komorowskiego. - Powiedziałem na pewno, że nie zagłosuję na Bronisława Komorowskiego. Wczoraj słyszałem, jak prezydent mijał się z prawdą, mówił, że jest zwolennikiem JOW-ów. A my wysłaliśmy dwie petycje ws. zmian w ordynacji wyborczej. Na jedną nie dostaliśmy odpowiedzi, a na drugą odpowiedział nam jakiś urzędnik... A myśmy wysyłali pisma do pana prezydenta - opowiadał w TVN24. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mój kandydat wygral z poparciem 20% brawo
Duda z Komorem już mu zaczynają lizac dupe...2 tura nie dziekuje , dwóch pojebow o 2 za dużo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czyli stawiasz znak równości pomiędzy Komorowskim i Dudą tak?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
dla wszystkich którzy piszą o podlizywaniu się Dudy Do Kukiza , Duda od kilku miesięcy w kampanii mówił że jest wielkim orędownikiem REFERENDUM , atakowany przez szczujnię tłumaczył to wiele razy ostatnio u stokrotki z haczykowatym nosem , co do Jowów nigdy kategorycznie nie był przeciw choć bardzo nie popierał co uważam za mądre, ponieważ Jowy to nie remedium na Polskie bolączki, lepszy jest system mieszany bo obecny to tragedia , dlatego jak ktoś wysila się na atakowanie Dudy w tym temacie niech coś poczyta a potem się wypowiada
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.05.2015 o godz. 09:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Hasło Komorowskiego: ZGODA na okradanie Polaków i BEZPIECZEŃSTWO złodziei.
Stanie się faktem jeżeli w drugiej turze zostaniecie w domu ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.05.2015 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
dobre, bulu wygrał na Białorusi
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.05.2015 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kerim, no a tak obiektywnie, kim jest Duda? Bo rozumiem, że emj pisał, że to no name czy coś w tym stylu?
Prawda jest taka, że kto by nie wystartował to by podobnie wyniki wyglądały, no może np Macierewicz czy Kaczyński by mieli mniej, może z PO by Niesiołowski miał mniej ale np jakaś Schetyna więcej. Te wybory pięknie pokazały, że wystarczy mieć dostęp do mediów i można zdobyć 20% głosów. Wypompowano Kukiza i podobnie jest z kandydatami PO i PiS. Ludzie się na polityce nie znają, nie śledzą programów wyborczych, ludzie to durnie, oni głosują tak "Komorowski bo zgoda i bezpieczeństwo, bo nie będzie wojny, bo PiS to oszołomy, w sumie jest chujowo ale stabilnie więc Komorowski" lub "trzeba zmienić Polskę więc Duda bo na pewno będzie lepszy, Duda bo nie PO, jebać Komorowskiego więc głosuję na tego co ma szansę wygrać a ma je Duda". I tyle. Tu się nie liczy człowiek, jego serce, rozum, patriotyzm, poglądy tylko pijar, wojna PO-PiS, polityka, do tego trochę obietnic i tyle. To jest jak moda, nikt się na niczym nie zna ale modni są dziś PO i PiS, Bul, Duda i Kukiz. Założę się, że jeszcze miesiąc robienia dobrego pijaru Kukizowi i mogłoby nie być kolorowo ani dla Dudy ani dla Bula. Jeszcze trochę robienia mody na Kukiza i by do 40% dobił bo by wiara zobaczyła, że skoro ma w sondażu po 25-35% no to przecież "trzeba coś zmienić więc Kukiz, stop PO i PiS więc Kukiz, mniejsze zło więc Kukiz, ma najwięcej w sondażach a przecież zawsze głosuję na najlepszego". Niestety, ten system jest .....ą a ludzie to durnie. PS Zresztą głupoty piszę, napisałem "te wybory pięknie pokazały, że wystarczy mieć dostęp do mediów...", a niby wybory parlamentarne 2011 to co pokazały? To samo, robienie pijaru Palicwelowi i hop siup z bandy złożonej w kilka miesięcy przed wyborami 10%, wybory prezydenckie 2010 i Napieralski za rozdawanie jabłek 13%.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.05.2015 o godz. 09:37.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie , wołominiak emj 10 rozmywał i dezawiuował kandydaturę Dudy , powiem krótko , kim by nie był Duda będzie lepszym Prezydentem niż bulu , daj mu 5 lat i oceń , trzeba dać szanse , a zmiany trzeba zacząć od komora , reszta będzie z górki , do jesieni mam nadzieję Kukiz i spółka coś zbudują i wspólnie z Pisem coś w tym kraju zmienią
jedyna grupa wiekowa gdzie wygrał bulu " przedziale wiekowym 30-39 lat równie dobry wynik Kukiza – 29,9 proc. Odrobinę więcej miał kandydat PO – 30,8 proc., kandydat PiS – 26,3 proc. " he, he korpoludki ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.05.2015 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nic nigdzie nie stawiam...
Obaj Panowie mnie całkowicie nie interesują... Jeden sztuczna kukla kierowana przez Jarka... Drugi człowiek który nie jest w stanie zrobić nic sensownego.. Dziekuja za obu... Jak widze jak to nagle obaj kochają,rozumieja i popierają Kukiza to smiac mi się chce.. Nie sa obaj w stanie wygrac swoimi wyborcami to w takim razie nie nadaja się i już... A proba wygrania wyborcami innych to zenada...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 11.05.2015 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1 ale niestety tak jest, że ludzie głosują na medialne twarze. Dlatego słabe partyjki jak chcą skoczyć w sondażach powinny dogadać się z bardziej znaną osobą, która podziela ich wartości i przedstawić je jako lidera. Taki Kukiz, który nie ma partii (ale zaraz ją zrobi) na czym pojechał ? Na tym, ze jest rozpoznawalny od lat, najpierw na scenie, zapraszany do wielu programów wcześniej a teraz ?
Taki Kowalski jakby się nie wysilał, czy Wilk lub Braun (bo o JKM już nie wspominam z jego 3,5 % poparciem) nie przeskoczą już tego pułapu. Tutaj potrzebna jest inżynieria wyborcza. Ale nie wszyscy to jak widać rozumieją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oni będą teraz wypisywali peany o "ich" kandydacie nawet nie zdając sobie sprawy, że "kandydat Kukiz" został wypromowany przez te same media, które chciały zapewnić Komorowskiemu wygraną w I turze i odebrać jak najwięcej głosów Dudzie. Niestety, Kukiz jak latawiec nęcący antysystemowców, podobnie jak kilka lat wcześniej Palikot, został wypuszczony zbyt wysoko i zerwał się ze sznurka. Mało tego, odebrał więcej głosów temu, komu miał większą przewagę nad Dudą zapewnić. Współczuję głęboko tym wszystkim "antysystemowcom": są bardziej podatni na manipulację niż ci, którym podatność na manipulację zarzucają: lemingi i mohery. Wmówiono im, że to "ich" kandydat, poprowadzono na sznurku, zmanipulowano. A teraz tacy ludzie twierdzą, że nie pójdą do II tury, bo w ich pojęciu "ich kandydat wygrał" ![]() Niestety, nie wygrał, a co gorsza jest na skraju przegranej zwłaszcza kiedy po głosy jego zwolenników wyciąga teraz łapska krzesełkowy szogun, który w akcie desperacji zaczyna dzisiaj łączyć postulatu dwóch swoich największych rywali: Dudy z postulatem referendum i Kukiza z postulatem JOWów. Niestety, ten akt desperacji może przyciągnąć ponownie wszystkich, którzy dali się zmanipulować "kandydaturą Kukiza", a najbardziej może temu przysłużyć się głoszenie tez o "2 pojebach w II turze". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakby ktoś chciał zobaczyć jak może wyglądać scena polityczna po wejściu Kukiza do gry to Estymator za pośrednictwem Marcina Palade przedstawił taki o to wykres:
![]() W skrócie bez Kukiza nikt nie jest w stanie utworzyć rządu większościowego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kukiz miał koncert po ogłoszeniu wyników i na monitorze na fladze pisała " Polska .i.. coś psy" nie potrafię dokładnie zacytować bo to było wczoraj i zapomniałem. o co to chodziło, kojarzy ktoś? A nie mogę znaleźć w necie...
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|