The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Mundial 2014 wygra
Brazylia 14 22,95%
Argentyna 12 19,67%
Niemcy 8 13,11%
Hiszpania 3 4,92%
Belgia 13 21,31%
Francja 1 1,64%
Włochy 1 1,64%
Urugwaj 4 6,56%
Portugalia 0 0%
Inny 5 8,20%
Głosujących: 61. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2014, 09:43
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Krzyczą "PASY!"*
piwo postawisz na wyjeździe

---
*http://pl.urbandictionary.com/define.php?term=puto

Chyba rzeczywiście jest to "football", taki okrzyk wprowadzał widza do filmu "Pelada".

Świetny mecz Brazylii z Meksykiem, Hiszpanii z Chile.
A teraz porównajcie to z naszą piłką.
Rozszarpali by nas tam w tej Brazylii, już samym zaangażowaniem i pasją do gry.

Ciekawa ta grupa Anglików za których trzymam kciuki.
Mam nadzieję, ze Kostaryka pokaże zęby w meczu z Włochami.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.06.2014, 10:08
W nocy Chorwacja pokazała co by zrobiła z Brazylią gdyby nie skośny ślepiec.

Cholera, szkoda mi Meksyku i Chorwacji że ktoś musi odpaść.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.06.2014, 10:21
Mnie tam najbardziej szkoda Kamerunu - w ich meczach czułem ukochaną Ekstraklasę.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 19.06.2014, 12:48
Pobawiłem się trochę czysto teoretycznie w symulację World Cup 2014, wstępnie według moich wyliczeń wychodzi półfinał :

Niemcy - Brazylia
Włochy - Argentyna

zaskoczenie ? nie , to najbardziej utytułowane drużyny globu z masą świetnych zawodników, dochodzi do tego pojedynek Ameryka Płd. - Europa oczywiście to tylko moje gdybanie i wszystko się może kołami do góry wywalić, a w tej całej wyliczance kluczowe zwroty mogą należeć do takich zespołów jak Meksyk, Chile czy Belgia . Mimo wszystko szykują się fantastyczne mecze i tylko należy zacierać ręce i cieszyć każdą chwilą tych mistrzostw .
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.06.2014, 13:33
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Chyba rzeczywiście jest to "football", taki okrzyk wprowadzał widza do filmu "Pelada".
spokojnie, spokojnie, lepiej napisz czy się mrozi i najlepiej Ciechan stout

http://www.outsports.com/2014/6/19/5...ine-homophobia
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.06.2014, 14:48
Nie powiem, mimo kiepskiej gry odpadnięcie Hiszpanii na tym etapie rozgrywek jest niemałym szokiem. Ale taki urok mundialu. Masz trzy mecze, żeby pokazać, że zasługujesz na to, by grać dalej. Hiszpania ewidentnie nie zasłużyła. Szkoda by było Chilijczyków, którzy wkładają drużo serca i od początku turnieju są dużo lepszą drużyną.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.06.2014, 15:10
Zachwyciło mnie wczoraj Chile, zachwyca mnie Chorwacja. Ogromny żal, że tak, a nie inaczej poukładały się grupy. Brazylia na ten moment raczej poleci 1/8 finału, bo i Chile i Holandia prezentują o wiele lepszy futbol. Oczywiście, że to jest turniej i może jak się Brazylia wystrzela nieco z Kamerunem, to nabiorą krzepy i pewności w tym co robią, bo na razie jest bardzo mizernie.

Hiszpanów nie żal mi wcale, choć jestem bardzo zaskoczony, że już po dwóch meczach ich nie ma. Wielki żal, również, że Australia wpadła do tej grupy - będąc np. zamiast Koreańczyków w grupie H, spokojnie biliby się o awans z Belgami i Rosją. Czeka nas jeszcze wiele wspaniałych widowisk, poważne granie dopiero przed nami, dzisiaj pewnie zacięte boje między Kolumbią i WKS oraz Anglią i Urugwajem. Jutro trzymam kciuki za Kostarykę!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.06.2014, 15:10
Hiszpanie padli ofiara własnych sukcesów. Casus świętych krów nie do ruszenia. Za mało młodości w tej kadrze a za dużo "zmęczonych sytych gwiazdorów" którzy mają pewny plac. Delbosque powinien częściowo odmłodzić (zmienić) kadrę a nie stawiać na Pique, Casillasa czy Ramosa bez formy. Po co brać starego Ville czy chorującego na bramkowstręt Torresa? Po co męczyć emeryta Xaviego który po MŚ wyląduje w Katarze? Po co stary Xavi Alonso w kadrze? Za dużo starych zmęczonych sezonem piłkarzy a za mało młodych wilków którzy mają coś do udowodnienia.
Nie chodziło o to żeby całkowicie przemeblować kadrę ale żeby starzy czuli presję młodych i w ten sposób zespół ciągle grał a nie odrabiał pańszczyzny.

Teraz po MŚ 90% tych piłkarzy powinno się pożegnać z kadrą. Pora na innych młodszych. W Hiszpanii nie brakuje talentów.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 19.06.2014, 15:19
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Hiszpanie padli ofiara własnych sukcesów....
Dlatego z całego serca kibicuję Holendrom, którzy są taką mieszanką młodości i doświadczenia. Na razie to działa, wczoraj nie bez problemów, ale z tak dysponowanymi Kangurami większość zespołów mogłoby mieć problemy
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.06.2014, 22:05
A ja tam "zakochałem" się w.....logotypie Chlilijskiego Związku Piłki Nożnej......Cudowny!!!!!
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 19.06.2014 o godz. 22:10.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 19.06.2014, 22:21
I jak tutaj nie kibicować "swoim"

A swoją drogą powrotny samolot na Heathrow chyba już może startować...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2014, 13:52
I jak tu po takim meczu, jakim był Anglia - Urugwaj oglądać takie gówno jak Grecja - Japonia? Takie mecze powinny być tylko i wyłącznie na kanałach kodowanych, dla masochistów.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.06.2014, 14:21
rafalek napisał(a):Wyświetl post
I jak tu po takim meczu, jakim był Anglia - Urugwaj oglądać takie gówno jak Grecja - Japonia? Takie mecze powinny być tylko i wyłącznie na kanałach kodowanych, dla masochistów.
Można też po prostu iść spać Wiadomo jaki poziom reprezentują G i J i czego się po nich spodziewać. Niemniej przy dobrym własnym wyniku i sprzyjającym wyniku drugiego meczu jedna z tych drużyn może wyjść z grupy
Bardzo chciałbym żeby Kostaryka ugrała dziś jakiś remisik. Wysłałaby tym Angoli do domu, a poza tym Urugwaj-Włochy - cóż to byłby za mecz w takiej sytuacji punktowej! Obawiam się jednak, że Włosi są za mocni i dodatkowo obejrzeli dokładnie i parokrotnie mecz Urugwaj-Kostaryka.
Żaby lekkim faworytem w meczu ze Szwajcarią, jednakże ta pod wodzą Hitzfielda na ławce i tego gościa z Bayernu na boisku jest w stanie sprawić niespodziankę... nawet tą dużą (wygrana).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.06.2014, 15:57
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A pisałem na shoutboxie, ze to bedzie mecz na 0-0, poszedłem spac i nie załuje Co do dzisiejszych spotkan licze na zwyciestwa Kostaryki i Francji. Włochow nie lubie wiec mam nadzieje, ze przegraja a Francja, ktorej kibicuje wygra ze Szwajcaria i bedzie o krok od awansu do 1/8.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.06.2014, 16:34
Mnie marzy się remis w meczu Kostaryki z Włochami. Ponadto liczę na jakieś małe starcie Juniora Diaza z Balotellim.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.06.2014, 17:17
http://www.sport.pl/mundial2014/1,13...ac_Anglie.html

Jeśli Włosi zagrają chytrze i rozłożą siły jak drużyna turniejowa, to postawiłbym na remis. W tej pogmatwanej grupie prawie wszystko może się zdarzyć, ale makarony przy ich sile drużyny i chłodnej kalkulacji mogą - na boisku - ustawić całą tabelę. Np. tak:
1) Do definitywnego wyeliminowania Anglii w pierwszym meczu wystarczy Włochom remis z Kostaryką. Po co się przemęczać, łapac kartki, narażać na kontuzję Buffona (kolejną) czy Pirla (nie daj Boże dla Włochów). Albo jeszcze Balotellemu coś odbije. Remis - to jednego rywala mniej.
2) Drugi mecz, z Urugwajem, ma większy ciężar gatunkowy. Bez względu na wynik starcia z Kostaryką, pojedynek z Urusami Włosi muszą wygrać. Inaczej mocno skomplikują sobie życie, ryzykując co najmniej stratę 1. miejsca w grupie. Dlatego w tym starciu - moim skromnym zdaniem - nie będzie już litości, przegrany się pakuje. Włosi mogą mieć minimalny "margines błędu", Urugwaj żadnego.

Szykują się więc ciekawe pojedynki. A swoją drogą, to zabawne, że można awansować z (tylko) 3 punkami, można ez odpaść mimo 6 punktów za dwa zwycięstwa. Ech, ta matematyka i liczenie bramek w poszczególnych spotkaniach...
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 20.06.2014, 18:25
Jak widać po Kostaryce nawet słabsze zespoły przez ostatnie 5-10-15 lat rozwijają się.

"Rozwój" to niestety zwrot ze słownika wyrazów obcych dla naszego betonu piłkarskiego.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 20.06.2014, 19:06
Jedni się rozwijają, inni cofają np Anglia. A swoją drogą to chyba dobrze że nie ma nas bo wyniki były by kompromitujące...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 20.06.2014, 19:37
Anglia jakby się cofnęła o 50 lat to by była przed nami

Ja z całego serca życzę Kostaryce żeby zremisowała lub wygrała z Anglią a Włosi żeby dostali w dupę od Urugwaju.

Nigdy nie lubiłem makaroniarzy za ich szkołę teatralnego wymuszania fauli a odkąd mają tego czarnucha z poczuciem humoru na poziomie koloru skóry to już w ogóle ich nie trawię.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.06.2014, 20:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Anglia jakby się cofnęła o 50 lat to by była przed nami

Ja z całego serca życzę Kostaryce żeby zremisowała lub wygrała z Anglią a Włosi żeby dostali w dupę od Urugwaju.

Nigdy nie lubiłem makaroniarzy za ich szkołę teatralnego wymuszania fauli a odkąd mają tego czarnucha z poczuciem humoru na poziomie koloru skóry to już w ogóle ich nie trawię.
Też mam taką nadzieję.
Cieszę się, że przeceniłem Włochów przed dzisiejszym meczów. Wilgotność i temperatura sponiewierały ich dziś niesamowicie.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.06.2014 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 20.06.2014, 21:48
Włosi dzisiaj wyglądali jakby całą noc balowali, zasłużona porażka . Kostaryka zajmie pierwsze miejsce w grupie śmierci i kolejnym rywalem ich będzie prawdopodobnie WKS - to co pokazują, to są na najlepszej drodze by przejść 1/8 ! Nie wiem kto awansuje z drugiego miejsca ale stawiam na Urugwaj, zresztą jak wcześniej pisałem to moi cisi faworyci na zdobycie Mistrzostwa i tego się trzymam Hiszpania, Anglia już w samolocie powrotnym, być może niedługo wsiądą do niego Włosi i Portugalia ... ale jaja
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.06.2014, 22:03
Przepiekny popis Francuzow dzisiaj, w konc druzyna gra tak jak powinna, nie ma zwad w zespole, jest dobra atmosfera i to sie przekłada na gre. Szkoda tylko, ze w 80 minucie stracili koncentracje i stracili 2 gole ale w sumie majac 5-0 mogli troche zrzucic z tonu. Awans do 1/8 juz maja, tam raczej spotkaja słabszego przeciwnika prawdziwa siłe poznalibysmy dopiero w 1/4 gdzie zagraliby prawdopodobnie z Niemcami. Ale nie ma co gdybac wszystko sie okaze sie w praniu Kazdy mial swojego kandydata na czarnego konia turnieju ale Francuzow nikt nie wymieniał moze trzeba zaczac
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.06.2014 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.06.2014, 07:53
Każdy mówi o tych czarnych koniach, ale kolega wyżej troszkę przesadził. Może Niemcy, albo nie Brazylia. Brazylia gra na swoich obiektach, przy swoich kibicach od 2002 nie ugrali nic specjalnego na MŚ. Tak to oni są czarnym koniem tego turnieju!
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.06.2014, 09:02
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Każdy mówi o tych czarnych koniach, ale kolega wyżej troszkę przesadził. Może Niemcy, albo nie Brazylia. Brazylia gra na swoich obiektach, przy swoich kibicach od 2002 nie ugrali nic specjalnego na MŚ. Tak to oni są czarnym koniem tego turnieju!
Dla mnie czarny koń to ktoś z niższej półki, kto narobi zamieszania to mi pasuje np. do Kostaryki albo Belgii jakby doszli do ćwierćfinału albo wyżej.
Francja w prognozach to był ktoś trochę poniżej wielkiej piątki-szóstki więc gra w ćwierćfinale to będzie po prostu ich potencjał.
Brakuje mi jakiegoś zabawnego określenia przegranego faworyta - może malinowy koń?
Hiszpania i trochę Anglia malinowymi koniami mistrzostw.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.06.2014 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 21.06.2014, 09:04
Anglia grała całkiem dobrze, ale zabrakło szczęścia i skuteczności w tych kilku sytuacjach podbramkowych. Wielka szkoda.

Zespoły z Ameryki Południowej są znakomicie przygotowane fizycznie do tego turnieju. Przynajmniej znaczna większość.

Kostaryka czarnym koniem.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.06.2014, 09:24
Czy jest ktos w stanie odpowiedziec mi na nurtujace mnie pytanie?
Mianowicie interesuje mnie sposb ustalanie gier Mundialu to znaczy kto i jak decydowal o tym, ze Wlosi z taka Kostaryka graja o godzinie 13 w Recife. Bo patrzac na rozpiske meczow do tej pory i tych ktore sie dopiero odbeda zauwazylem, ze druzyny europejskie w meczach z druzynami z obu Ameryk(od Meksyku w dol na mapie) nie zaczynaja meczu pozniej niz o 17 czasu lokalnego. Nie to zebym szukal jakichs teorii spiskowych ale... przy 29 stopniach i wilgotnosci powietrza na poziomie 70 procent jak we wczorajszym meczu Wlochow z Kostaryka wiadomo komu gralo sie lzej.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.06.2014, 10:15
Może ustalali pod europejskiego kibica sprzed tv, któremu lepiej oglądać mecz o 18 czy 21 niż Północy.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2014, 10:25
O ile pamiętam było losowanie. Nie było tak, że ktoś siadł i powiedział "angole grają w południe".

Wiadomo że losowanie też można ustawić zwłaszcza w FIFI'e ale przecież wielu graczy z Ameryki Południowej gra też w Europie.

Po prostu w Europie panuje styl "p.izdeczki". Ktoś na kogoś kichnie, źle się popatrzy, puści bąka to u nas jest od razu faul i z płaczem do sędziego.
A tam piłka to po prostu męski sport że przepychanie ciałem itp to codzienność.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.06.2014, 10:30
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Czy jest ktos w stanie odpowiedziec mi na nurtujace mnie pytanie?
Mianowicie interesuje mnie sposb ustalanie gier Mundialu to znaczy kto i jak decydowal o tym, ze Wlosi z taka Kostaryka graja o godzinie 13 w Recife. Bo patrzac na rozpiske meczow do tej pory i tych ktore sie dopiero odbeda zauwazylem, ze druzyny europejskie w meczach z druzynami z obu Ameryk(od Meksyku w dol na mapie) nie zaczynaja meczu pozniej niz o 17 czasu lokalnego. Nie to zebym szukal jakichs teorii spiskowych ale... przy 29 stopniach i wilgotnosci powietrza na poziomie 70 procent jak we wczorajszym meczu Wlochow z Kostaryka wiadomo komu gralo sie lzej.
Myślę, że jest tak jak napisał Karamazow - bodaj 2 fajne mecze były o północy - Włochy-Anglia i Argentyna - BiH, a reszta to mecze przeciętniaków.
Wiadomo komu będzie łatwiej w warunkach, które podałeś, ale kasa przede wszystkim...
Ostatnio edytowane przez arti : 21.06.2014 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.06.2014, 11:16
arti napisał(a):Wyświetl post
ale kasa przede wszystkim...
Faktycznie nie wzialem pod uwage najwazniejszego elementu, ktory w dzisiejszych czasach warunkuje wszystko i wszystkich
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów