The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2014, 14:08
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przestrzeliłeś JEDREk76. Doprowadzenie przez prokuratora do umorzeń w procesach politycznych w tamtych czasach należy traktować w kategoriach powodów do dumy niż do wstydu... Wasserman tym samym się chwalił. Co nie zmienia faktu, że list przekomiczny.
Ja bym z niego nie robił bohatera. Umorzenia były następstwem ustawy o amnestii z lipca 83'
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.02.2014, 14:24
Różnimy się tym JEDREK, że moje poglądy dopuszczają inne poglądy. A twoje poglądy sa wg ciebie jedyne, słuszne i reszta jest be. Jesteś chodzącym przykładem, że konserwatyzm pochodzi od konserwy i ma taką samą cechę szczelności i nic nie przepuszcza.
Ale do rzeczy. Zaprezentowałeś pismactwo rodem z Gazety Polskiej. Napisać coś, wkleić coś na potwierdzenie swojej tezy, a potem niech się toczy.No to przestrzeliłeś. Te kilka spraw jakie wkleiłeś skończyły się UMORZENIEM, a w jednym przypadku na skazaniu na 10 mscy w ZAWIESZENIU. Z niego taki oskarżyciel-gnębiciel jak ty obrońca prawdy...
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.02.2014, 14:30
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
A merytorycznie?
merytocznie, czy bawimy sie w stopniowanie kto byl wiekszym mordercom Piotrowski czy Jaruzelski? Jeden ma krew kilku ofiar, drugi kilkuset. Jeden wydawal rozkazy drugi je wykonywal. Jesli go nie mierzila praca w komunistycznej prokuratorze i dobrze mu z tym to ma teraz dostac rozgrzeszenie bo mu sie tylko niektorych skazac "udalo"? W tamtych czasach niewazne bylo oskarzenie ale przykaz z politbiura jak sprawa ma byc zalatwiona. Tak samo jak teraz. Dlatego tacy ludzie z gumowymi kregoslupami po '89 powinni byc wyjebani na zbity pysk i dostac zakaz pelnienia funkcji publicznych. EOT
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 28.02.2014 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.02.2014, 14:34
[...] Swoją drogą - Jedrek76, ależ masz pamięć do tematu politycznego - te moje całe siedem postów z 2010 roku aż tak mnie odsłoniło? ;p
Nie tylko politycznego rozmawialiśmy przecież co najmniej w kilku zarówno w historycznym, jak i politycznym. Macie lewackie poglądy stąd nic dziwnego, że bronicie swojego.

Różnimy się tym JEDREK, że moje poglądy dopuszczają inne poglądy. A twoje poglądy sa wg ciebie jedyne, słuszne i reszta jest be. Jesteś chodzącym przykładem, że konserwatyzm pochodzi od konserwy i ma taką samą cechę szczelności i nic nie przepuszcza.
Ale do rzeczy. Zaprezentowałeś pismactwo rodem z Gazety Polskiej. Napisać coś, wkleić coś na potwierdzenie swojej tezy, a potem niech się toczy.No to przestrzeliłeś. Te kilka spraw jakie wkleiłeś skończyły się UMORZENIEM, a w jednym przypadku na skazaniu na 10 mscy w ZAWIESZENIU. Z niego taki oskarżyciel-gnębiciel jak ty obrońca prawdy...
Wasze poglądy dopiero od 1989 r. dopuszczają poglądy innych (i to jeszcze warunkowo) wcześniej kończyło się co najmniej więzieniem, grzywną, sprawą karną, pobiciem.
Są wrzucone linki każdy może sprawdzić "krystaliczność" prokuratora Kołtońskiego.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.02.2014, 15:00
Żeby na forum Wisły bronic komunistycznego prokuratora i KIBICA pasiastej szmaty to trzeba mieć nierówno pod sufitem. Rozterki moralne i życiowe wybory to sobie rozkminiajcie w odniesieniu do Jaruzela, albo Wałęsy. Tu mamy do czynienia z komuchem, konfidentem a co najbardziej skandaliczne i niesmaczne - kibicem pasiastej ścierki. I ten ostatni fakt jest tu kluczowy i jakiekolwiek bronienie tego osobnika na tym forum to kpina.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2014, 15:40
Jak ktoś chce bronić Cracovię, ich czerwonych komuchów - prokuratorów, piłkarzy Cracovii, którzy w czasie okupacji zgłaszali się do Niemców z propozycją założenia klubu sportowego, który potem grał na stadionie Wisły z inicjatywy przedstawicieli Cracovii z Cyrankiewiczem - honorowym protektorem Cracovii, który był czerwonym zbrodniarzem, przyjacielem Stalina i wydawał wyroki śmierci na czele to powinien zmienić fora..
Ostatnio edytowane przez element : 28.02.2014 o godz. 15:49.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2014, 16:01
Podczas stanu wojennego i po nim nie było "czystych" prokuratorów pracujących w prokuraturach wojewódzkich. Ci, którzy jawnie nie poparli władzy pracowali a i owszem - w Brzesku, Mrągowie czy innej mieścinie. Gość był prokuratorem w Prokuraturze Wojewódzkiej w Krakowie = miał ubabrane gównem ręce. Amen.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.02.2014, 16:19
element napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś chce bronić Cracovię, ich czerwonych komuchów - prokuratorów, piłkarzy Cracovii, którzy w czasie okupacji zgłaszali się do Niemców z propozycją założenia klubu sportowego, który potem grał na stadionie Wisły z inicjatywy przedstawicieli Cracovii z Cyrankiewiczem - honorowym protektorem Cracovii, który był czerwonym zbrodniarzem, przyjacielem Stalina i wydawał wyroki śmierci na czele to powinien zmienić fora..
Zbyychu, a co Ci się w tym nie podoba. Prawdę napisał.
Zbyychu śmierdzisz czosnkiem...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.02.2014, 17:23
Chciałem pokazać, że nie ma co obrzucać faceta błotem, że ubek, skoro z zacytowanych przez nas informacji wynika, że ma odsetek 93% spraw z ukręconym łbem.

Był ubekiem i nie ma ŻADNEGO usprawiedliwienia dla ubeków, to nie Psy Pasikowskiego że ubek jest fajny i cool. Raz.
Już kilka osób pisało i podkreślało że wspieranie szmaty z drugiej strony Błoń jest zarówno nieetyczne jak niemile widziane. Dwa
93% ukręcił a 7% skazał i ci skazani mają zmarnowane życie do tej pory. Trzy

Poproszę o wklejenie zdjęcia nosa żeby ocenić.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2014, 18:20

No to spylam stąd, bo nie ma co rozmawiać. Facet wpadł w szufladkę "stalinowski prokurator" i Święty Boże nie pomoże. Wszyscy wiedzą lepiej - bo Cyrankiewicz, bo gumowy kręgosłup i inne slogany. A fakty, którymi dysponujemy? Kogo one obchodzą. Kto by je analizował. Po co.
Facet jak piszesz, wpadł w szufladkę w chwili kiedy podpisał lojalkę i nie wylądował na zadupiu gdzie oskarżałby w procesach o zakłócanie wykopków tudzież o spalenie snopków siana. Rolą prokuratora nie jest wydawać wyrok tylko oskarżać więc nie wiem na ile przysłużył się tym sprawom umorzonym. Sprawy owszem były przydzielane odgórnie ale byle gdzie nie trafiały. W prokuraturach byli w zasadzie "sami swoi".
Smutne to w zasadzie, że w sumie nie minęło aż tak wiele czasu od komuny a historia już jest tak rozmyta że w zasadzie jej nie widać. Cóż, widocznie stary już jestem skoro pewne rzeczy są dla mnie jeszcze oczywiste.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.02.2014 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
coonta
maurotanin

Od: 04.2004

Stary 28.02.2014, 19:45
Gdyby im zamknęli "młyn", to i tak stadion byłby pusty. Na jeden ciul wyszło
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.02.2014, 22:04
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie. Fakty jakie sa kazdy widzi, a ty sie bawisz w rozmywanie winy jak to "niewiele osob skazal". Nie czujesz jak to smiesznie brzmi?
Kwintesencja ignorancji i gazetopolstwa. Po pierwsze-Prokurator nie skazuje, bo od tego jest sąd. Po drugie facet był oskarżycielem publicznym i zamiast oskarżać umarzał postępowania-czytaj zamiatał sprawy pod dywan. No ale lepiej nazwać mnie lewakiem, spadkobiercą komuny i czymś tam jeszcze niż przyznac , że się bredzi.
Macierewicze z wislakrakow.com hahahhahaha
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.02.2014, 22:44
Kwintesencja ignorancji i gazetopolstwa. Po pierwsze-Prokurator nie skazuje, bo od tego jest sąd. Po drugie facet był oskarżycielem publicznym i zamiast oskarżać umarzał postępowania-czytaj zamiatał sprawy pod dywan. No ale lepiej nazwać mnie lewakiem, spadkobiercą komuny i czymś tam jeszcze niż przyznac , że się bredzi.
Macierewicze z wislakrakow.com hahahhahaha
Chłopie weź się zamknij wreszcie! Facet pierwszą polityczną sprawę prowadził jeszcze w Prokuraturze Rejonowej w okresie IX 1982-I 1983 r., gdzie owszem zapadł wyrok uniewinniający, ale jak sam zwracasz uwagę -> wyrok wydaje sędzia, nie prokurator. Natomiast Kołtuński wówczas otrzymał awans na wiceprokuratora prokuratury wojewódzkiej. Jak wspomniał @cash_x ustawa o amnestii była 22 lipca 1983 r. a ten ciągnął jeszcze przynajmniej dwie sprawy do września 1983 r. Żyją Ludzie, których oskarżał wówczas Kołtuński (jak choćby z wpadki drukarni "Hutnika" na os. Kazimierzowskim w NH -> Jerzy Mielniczuk przetrzymywany w areszcie 1,5 m-ca w sprawie którą prowadził jedynie prokurator Kołtuński), więc chcesz to uderz do nich z pytaniem co sądzą o twoim idolu.
Wszędzie ci się wpier...la ten Macierewicz, tyle że właśnie tutaj wychodzi twoja hipokryzja lewaku. To Macierewicze wówczas byli Bohaterami, a tacy, jak Kołtuński byli czerwonymi gnidami.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.02.2014 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
gwk123
Banita

Od: 03.2014

Stary 10.04.2014, 12:28
Dziewięciu pseudokibców z zarzutami za "derby"
Ostatnio edytowane przez gwk123 : 10.04.2014 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.04.2014, 19:54
Ciekawy wywiad z Markiem Motyką:

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...zoku,id,t.html
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.04.2014, 07:14
Kowalczyk:
"Jesienią wydawało się, że Franek Smuda zmartwychwstał...
Jak tak Tomek Łapiński zaczął wychwalać Franka i widziałem te wyniki, to zacząłem się poważnie nad sobą zastanawiać. Bo ja we Franza nie wierzyłem. No, ale już wiosną okazało się, że Wojtuś jednak ma pojęcie. Franek zrobił z Wisły zespół pieśni i tańca. W ostatnich tygodniach to jego chłopcy mieliby problem, aby wygrać z oldbojami. Podczas przygotowań zimą zajechał swoich weteranów. Wykończył tych Głowackich, Gargułów, Brożków. To co wyprawiali w końcówce, to kompromitacja. Oddawali punkty biednym, wszystkim potrzebującym. Jak Janosik. "

http://www.polskatimes.pl/artykul/34...zcza,id,t.html
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 19.04.2014, 07:17
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Kowalczyk:
"Jesienią wydawało się, że Franek Smuda zmartwychwstał...
Jak tak Tomek Łapiński zaczął wychwalać Franka i widziałem te wyniki, to zacząłem się poważnie nad sobą zastanawiać. Bo ja we Franza nie wierzyłem. No, ale już wiosną okazało się, że Wojtuś jednak ma pojęcie. Franek zrobił z Wisły zespół pieśni i tańca. W ostatnich tygodniach to jego chłopcy mieliby problem, aby wygrać z oldbojami. Podczas przygotowań zimą zajechał swoich weteranów. Wykończył tych Głowackich, Gargułów, Brożków. To co wyprawiali w końcówce, to kompromitacja. Oddawali punkty biednym, wszystkim potrzebującym. Jak Janosik. "

http://www.polskatimes.pl/artykul/34...zcza,id,t.html
Nie cierpie gościa, ale ma 100 % racji
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.04.2014, 08:14
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Żeby na forum Wisły bronic komunistycznego prokuratora i KIBICA pasiastej szmaty to trzeba mieć nierówno pod sufitem. Rozterki moralne i życiowe wybory to sobie rozkminiajcie w odniesieniu do Jaruzela, albo Wałęsy. Tu mamy do czynienia z komuchem, konfidentem a co najbardziej skandaliczne i niesmaczne - kibicem pasiastej ścierki. I ten ostatni fakt jest tu kluczowy i jakiekolwiek bronienie tego osobnika na tym forum to kpina.
Widocznie bronić komucha to dla co poniektórych obowiązek. To pewnie takie przyzwyczajenie. Wtedy takie szczegóły jak sympatie klubowe schodzą na dalszy plan.

Bardzo znamienne, że pojawia się również Macierewicz. Plujący na niego wystawiają sobie jednoznaczną ocenę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.04.2014, 11:32
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...l#sondaPodglad
Święta prawda
Odpowiedz cytując
gwk123
Banita

Stary 06.05.2014, 11:41. Akt oskarżenia przeciwko dwóm kibolom
Dwaj kibole Wisły i Cracovii razem wpadli z narkotykami. Mają proces

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...oces,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.05.2014, 11:45
A co to ma do rzeczy z klubem piłkarskim? Niech ktoś skasuje moj oraz powyższy post.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 06.05.2014, 12:29
Krzysztof P (Sympatyk Wisły) zeznał, że jego znajomy Maciej P (sympatyk Cracovii) nie wiedział o narkotykach.
Innymi słowy Wiślak kryje chłopaka z Cracovii...
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 06.05.2014, 12:41
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Krzysztof P (Sympatyk Wisły) zeznał, że jego znajomy Maciej P (sympatyk Cracovii) nie wiedział o narkotykach.

Czyli przyjmijmy sytuację: Pan X, sympatyk Wisły zadzwonił po policję, bo ktoś włamał mu sie do garażu, tym kimś okazał się Pan Y, sympatyk Cracovii.
Czyli według w tej sytuacji Wiślak sprzedał żyda na psach ?
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 06.05.2014, 12:56
"Nie mów nic nikomu jak złapią Cię z rzeczami, za mało **** do **** jak na układ pójdziesz z psam".
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.05.2014, 12:56
Oczekuję, że otwarcie potępicie tych dwóch gości. Co z tego, że są kibolami, łamią prawo więc niech idą siedzieć i na 10lat albo 15. Ciekaw jestem czy trybuny będą wspierać swoich więźniów, jak skończy się bojkot.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.05.2014, 12:58
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
"Nie mów nic nikomu jak złapią Cię z rzeczami, za mało **** do **** jak na układ pójdziesz z psam".
Ale głupia rymowanka...ciekaw jestem co zrobisz jak napadną Ci na mieszkanie albo zabiją członka rodziny. Gwarantuje, że pierwsze co zrobisz, to zadzwonisz po psy. Głupota głupota i jeszcze raz głopota.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 06.05.2014, 13:09
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Ale głupia rymowanka...ciekaw jestem co zrobisz jak napadną Ci na mieszkanie albo zabiją członka rodziny. Gwarantuje, że pierwsze co zrobisz, to zadzwonisz po psy. Głupota głupota i jeszcze raz głopota.
Ale .......isz, chyba nie rozumiesz co napisałem.
Jak bawisz się z ryzykiem to liczysz się z tym, że może Ci się coś nie udać- wtedy co ratujesz swoją dupę czy ponosisz konsekwencje, które jest wpisane w pewne działania?
Ostatnio edytowane przez JacobCFC : 06.05.2014 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.05.2014, 14:18
A co to ma do klubu Wisła Kraków?

Przecież to jest manipulacja dla kretynów.
Czy jak osoba wracająca z "majówki" przy nademiernej prędkości zabije kogoś na drodze to też pojawi się tego typu artykuł, ze Wiślacy to mordercy?
Chcecie by na trybunach pojawiali się konsumenci a sami nakręcacie te błędne koło, robiąc naszemu klubowi pod górkę. Przez tego typu artykuły red nacz Krakowskiej ma zakaz na Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.05.2014 o godz. 14:22.

Odpowiedz cytując
gwk123
Banita

Stary 09.05.2014, 13:49. Pobicie na ul. Wielickiej. Jest dziesiąty oskarżony kibol Wisły
Karę trzech lat więzienia dobrowolnie zaproponował dla siebie ujęty w Austrii kibol Wisły Kraków Artur K. To już dziesiąty podejrzany w sprawie śmiertelnego pobicia młodego mężczyzny na ul. Wielickiej w marcu 2012 r. http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...isly,id,t.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.05.2014, 14:50
....a chłopie wklejaj to gdzieś indziej. Jaki to ma związek z klubem piłkarskim Wisła Kraków?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów