The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2013, 15:08
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
po takim ganbabangu sąsiadka długo będzie chodziła szpagatami

Na co dzień ich nienawidzę, ale czasami dochodzę do wniosku, że nie można tak traktować kogoś ograniczonego. Czasami się nad nimi rozczulam, jak teraz. Jakie trzeba mieć kompleksy żeby się podniecać tym, że "po raz pierwszy od niepamiętnych czasów" mieli wyższą frekwencję od nas o całe 270 osób.. Jakie to jest ubogie życie, jak ma się za miedzą kogoś lepszego. Jaki ciężki żywot ma ktoś gorzej urodzony. Trzeba żyć w ciągłym kompleksie niższości, trzeba na siłę wymyślać jakieś statystyki, w których a nóż będzie się lepszym niż Rywal. Oni po prostu przegrali życie na starcie. To jest inny gatunek ludzi. Taki, który nigdy nie będzie szedł przez życie z podniesioną głową. Zawsze będzie mentalnie przygarbiony. Zawsze będzie go prześladowała myśl, że urodził się i umrze gorszy. A w chwilach goryczy jak dzisiaj przy wyniku 1-6 może dać upust tej frustracji 'pozdrawiając" Wisłę. Zedrze gardło, ale to nic nie da. Rano wstanie i ciągle będzie tym gorszym. Smutne takie życie

Jest dokladnie tak jak piszesz.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.11.2013, 15:22
śpiewać Cracovia rządzi w Krakowie przy wyniku 1:6? łomatko.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.11.2013, 15:40
po takim ganbabangu sąsiadka długo będzie chodziła szpagatami

Na co dzień ich nienawidzę, ale czasami dochodzę do wniosku, że nie można tak traktować kogoś ograniczonego. Czasami się nad nimi rozczulam, jak teraz. Jakie trzeba mieć kompleksy żeby się podniecać tym, że "po raz pierwszy od niepamiętnych czasów" mieli wyższą frekwencję od nas o całe 270 osób.. Jakie to jest ubogie życie, jak ma się za miedzą kogoś lepszego. Jaki ciężki żywot ma ktoś gorzej urodzony. Trzeba żyć w ciągłym kompleksie niższości, trzeba na siłę wymyślać jakieś statystyki, w których a nóż będzie się lepszym niż Rywal. Oni po prostu przegrali życie na starcie. To jest inny gatunek ludzi. Taki, który nigdy nie będzie szedł przez życie z podniesioną głową. Zawsze będzie mentalnie przygarbiony. Zawsze będzie go prześladowała myśl, że urodził się i umrze gorszy. A w chwilach goryczy jak dzisiaj przy wyniku 1-6 może dać upust tej frustracji 'pozdrawiając" Wisłę. Zedrze gardło, ale to nic nie da. Rano wstanie i ciągle będzie tym gorszym. Smutne takie życie
Powiem Ci chłopie że wprost idealnie napisane!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.11.2013, 22:19
Jak narazie kolejka ustawiła sie pod naas to by było zbyt piękne jak by pasiaste dupodajki przegrały a Legia straciła punkty
,
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2013, 22:49
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak narazie kolejka ustawiła sie pod naas to by było zbyt piękne jak by pasiaste dupodajki przegrały a Legia straciła punkty
Poker za przegraną pasów i 0 z przodu L.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.11.2013, 22:51
No właśnie o tym samym pomyślałem.
Widzewa szkoda w sensie że scyzory uratowały dupę w ostatniej minucie a zasługiwali na wpierdziel.

Cytat:
Korona Kielce Widzew Łódź 2-1
Piast Gliwice Górnik Zabrze 2-0
Lech Poznań Zagłębie Lubin 1-1

No a jak Niemcy jutro wygrają z Izraelem to faktycznie będzie pięknie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 30.11.2013, 22:59
pięknie to będzie jak uzbieramy przed przerwą zimową 40 pkt. Cracovia ma tą garbatą dole więc prędzej czy później coś s.......ą, o to nie ma co się martwić.
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.12.2013, 08:33
W czym ten Arboleda kur.. grał Na zdjęciu tego dobrze nie widać ,ale miał jeszcze jakies metalowe sprzączki przy tych rękawicach
20131130TF073.jpg
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.12.2013, 17:20
Piękna niedziela, jeszcze L-ka niech straci punkty i kolejka cudowna
,
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.12.2013, 17:26
Jacy oni są komiczni to ja .......e.....
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.12.2013, 17:28
Kosanović strzelił hattricka

Edit: parchy w końcu się przełamały:
Cytat:
W Chorzowie Cracovia nie zdobyła bramki od 43 lat
Ostatnio edytowane przez Kocur : 01.12.2013 o godz. 17:35.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.12.2013, 17:39
Przegrać z 10 zawodnikami Ruchu to może tylko "najpiękniej grająca drużyna" ligi, która niebawem będzie się kopać po czołąch z równie pięknie grajacymi zespołami POdbeskidzia, Korony czy Zagłębia .
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Stary 01.12.2013, 17:43
W Barcelonie odetchnęli z ulgą. Brak pasów w grupie mistrzowskiej = brak pucharów i cały świat nie dowie się, że jest gdzieś druga drużyna grająca tiki - takę. A może to nasza liga jest mocniejsza? Może dlatego tiki - taka tutaj nie wystarcza?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.12.2013, 18:29
W Barcelonie odetchnęli z ulgą. Brak pasów w grupie mistrzowskiej = brak pucharów i cały świat nie dowie się, że jest gdzieś druga drużyna grająca tiki - takę. A może to nasza liga jest mocniejsza? Może dlatego tiki - taka tutaj nie wystarcza?
W złym czasie trafili z tiki taką, teraz modny jest styl Bayernu. żydowska drużyna ,która gra najpiękniejsza piłkę wylądowała w grupie spadkowej- jak to możliwe? Pasuje ,żeby w środę poprawili im Władcy Północy i będzie całkiem sympatycznie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2013, 19:51
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Poker za przegraną pasów i 0 z przodu L.
A jednak.
Zgarniamy wszystko w tej kolejce.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2013, 19:53
Legia jest konsekwentna. Do bólu.
A Podbeskidzie może jeszcze zdrowo namieszać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2013, 19:54
Haha

Polska liga. Mistrz i lider jedzie do czerwonej latarni, która zaliczyła dwa wcześniej zwycięstwa... i dostaje po dupie. Nie żebym płakał, że Legia przegrała, ale śmieszne to.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2013, 20:02
no i git tylko 3pkt straty a za tydzień Legia gra z Ruchem, który też może być nieobliczalny ...

ciekawe, jak długo jeszcze Urban się utrzyma na stołku
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.12.2013, 20:22
A ja lubię polską piłkę bo ona uczy pokory. W sezonie gdzie odpadliśmy z APOELem też byłem pewien, że mamy ekipę, która tą ligę wygra w cuglach. Później wiadomo jak było. Od tamtej pory tylko się utwierdziłem w przekonaniu, że to wszystko to jest sport a on jest nieprzewidywalny. Nam wystarczyło odpadnięcie z APOELem i drużyna się rozpadła.
Amica swego czasu się spinała, że co to nie oni, skauting, budowanie klubu od podstaw, w ogóle inny model niż u innych byłych Mistrzów kraju bo oni jak zdobyli Mistrza to się nie osłabiają tylko wzmacniają sratatata. Tez wiadomo co z tego wyszło.
Teraz być może czas na Legię. Wielki Mistrz, wielka potęga ligowa, drużyna spokojnie na ligę Europy, Mistrz w tym sezonie murowany, świetne szkolenie juniorów, którymi mogliby wygrać ligę. Na razie jest dobrze. Mocna Legia ma już 5 porażek w lidze, jak zachowają formę to rzeczywiście zdobędą Mistrza z wielką przewagą nad resztą...
Trochę mi się z chłopaków z Legii co się tutaj wypowiadają śmiać chce. Bo się spinaliście, że Legia jest mocna a możecie się z tego snu szybko obudzić. Oczywiście sezon trwa i może Legia tym Mistrzem będzie i od następnej kolejki do końca zacznie grać dobrze ale jak na ten moment mamy porównywać to tak jak pisałem. Zajebisty Mistrz z 5 porażkami na 18 meczów
Zdradzę Wam jako bardziej doświadczony kolega i jak myślę człowiek pokorny pewien sekret. Nigdy się nie podniecajcie swoimi klubami zanadto, zero pychy z jednego powodu. Polska piłka to zbieranina pajaców, pseudokopaczy, pseudotrenerów i pseudoprezesów więc następnym razem nie dajcie się nabierać na złudne wrażenie, że w moim klubie (czy to Legia, Amica czy Górnik) zapachniało profesjonalizmem, że tutaj coś naprawdę się buduje z głową, że klub jest skazany na sukces bo rządzą nim mądrzy działacze.
Taki ..... Raz się uda Wiśle, raz Amice, raz Legii, raz jakimś fartem, zbiegiem okoliczności, w którym trudno okreslić co się na niego złożyło Wisła zdobywa Mistrza i ma szansę na awans do LM (mimo złego stylu z APOELem brakło niewiele), awansuje sobie z grupy LE, Amica sprowadza dobrych kopaczy, zarabia na nich niezłą kasę, zdobywa Mistrza, czaruje w LE czy też Legia zdobywa dublet i gra dobrze w poprzednich sezonach w LE.
Z tej Wisły mistrzowskiej nic nie zostało i trzeba wszystko odbudowywać, to samo z Amicą, która sobie dobrze radziła sezon czy 2, teraz czas na Legię, ciekawe co dalej pokażą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.12.2013, 21:08
Mnie wydaje się, że dzieje się to, co dzieje się prawie zawsze - coś nie idzie, zaczynają się zgrzyty, "kolega" za "kolegę" nogi nie dostawi. Teraz mówią o tym badacze polskiej piłki w L+Extra. Ja tam do końca nie wiem, średnio interesuje się Legią, ale podobne rzeczy widywano w Krakowie przy R22.

Patrząc nieco szerzej, to można powiedzieć, że u nas za dużo zależy od piłkarzy. Ci nie zawsze dają z siebie wszystko na boisku, ale potrafią być całkiem aktywni na innych płaszczyznach. Ale o tym mówiono miliardy razy, a jeszcze będziemy powtarzać i powtarzać.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.12.2013, 21:25
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Mnie wydaje się, że dzieje się to, co dzieje się prawie zawsze - coś nie idzie, zaczynają się zgrzyty, "kolega" za "kolegę" nogi nie dostawi. Teraz mówią o tym badacze polskiej piłki w L+Extra. Ja tam do końca nie wiem, średnio interesuje się Legią, ale podobne rzeczy widywano w Krakowie przy R22.

Patrząc nieco szerzej, to można powiedzieć, że u nas za dużo zależy od piłkarzy. Ci nie zawsze dają z siebie wszystko na boisku, ale potrafią być całkiem aktywni na innych płaszczyznach. Ale o tym mówiono miliardy razy, a jeszcze będziemy powtarzać i powtarzać.
Jeszcze jedna, dwie porażki i wtedy się zacznie. Dodatkowo pojawi się liczenie pieniędzy wypier.. w błoto. Skąd my to znamy?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.12.2013, 21:47
Oj piecze dupka Hajte jeszcze po 4:1 z Wisłą...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 01.12.2013, 21:49
Jak Legia mi przez ostatnie lata była zupełnie obojętna (oczywiście życzyłem im wszystkiego najgorszego, ale w porównaniu do garbatych nosów, czy Amicii aż takiej niechęci nie było), tak odkąd przyszedł tam, ten ich prezesina i zaczął się puszyć w mediach w dodatku nie szanując przeciwników, Legia dobiła do tej 2. Bardzo fajne pan Obleśnoworski zrobił transfery, zwłaszcza nowy Melikson - Pinto i ten łysy pomyleniec z Estonii, którego podkradli Amice - oby więcej takich zawodników w Legii. A jak warszawscy kibice będą tu wypominać, że to oni są dalej 1 i w ogóle nie mamy prawa się śmiać, to niech sobie porównają budżety, zarobki i potencjał kibicowski. Oby jak najdłużej pracowali tam zadufani w sobie kretyni, którzy tego wykorzystać nie umieją. Brawo Podbeskidzie!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2013, 22:04
Wbrew opinii publicznej, głosów z trybun naszego stadionu. "Hajto hejterze..." bardzo szanuje Hajte. Za to co osiągnął, za to że nie boi się mówić szczerze, za to jakie ma podejście zdrowe do piłki, do życia.

Widzę w nim następcę Smudy.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.12.2013, 22:14
No i Nowa Legia na łopatkach, liga będzie ciekawsza...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.12.2013, 22:41
Uwielbiam czytać "Weszło!" po porażkach Legii:
weszło napisał(a):
Oczywiście, mecz mógłby się potoczyć inaczej, gdyby sędzia Frankowski, tak przecież znany z aptekarstwa, wyrzucił w 10. minucie Adama Deję (młody arbiter najpierw ukarał go za zbyt szybkie wznowienie gry z wolnego, a następnie przy brutalnym faulu na Radoviciu ręka już mu zadrżała), albo gdyby uznał gola Ojamyy (którego nie uznał jednak słusznie).
Czyli - mecz mógłby się inaczej (szczęśliwie) potoczyć dla Legii, gdyby sędzia uznał nieprawidłowo zdobytego gola.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.12.2013, 22:46
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wbrew opinii publicznej, głosów z trybun naszego stadionu. "Hajto hejterze..." bardzo szanuje Hajte. Za to co osiągnął, za to że nie boi się mówić szczerze, za to jakie ma podejście zdrowe do piłki, do życia.

Widzę w nim następcę Smudy.
Hajto póki co trenował tylko Jagę,wypadałoby,żeby jeszcze gdzieś w ekstraklasie się wykazał.
Co do trenerów zamordystów ale Smuda- przede wszystkim Ojrzyński.

Co do ległej to oddychają rękawami,co sam Urban znowu dziś powtórzył. A patrząc na terminarz to ciężko wierzyć w to,że nie pogubią sporo punktów
-Najbliższy mecz z podbudowanym po zwycięstwie nad ickami Ruchem. Tutaj akurat szanse na 3 pkt mają największe,a może jednak Zieniu ich ubije z wolnego...
-Cięzki wyjazd do Lechii i tu wdg mnie pogubią punkty.
-Mecz u siebie z żydkami,które pewnie dalej będą mieć sytuację stykową na granicy 8mki i każde punkty są ważne.
Do tego między Lechią a żydkami mają wylot na cypryjski wy....ów,co też im da mocno po kościach.

Przede wszystkim trzeba patrzeć na siebie i poprawić wyjazdy,ale perspektywa nie jest aż tak zła
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 01.12.2013 o godz. 22:58.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.12.2013, 22:54
Nie pamiętam sytuacji, w której wszystkie interesujące nas mecze ułożyły się tak idealnie pod Wisłę. Trzeba przełamać wyjazdową niemoc i utargać więcej niż 3 pkt w tych dwóch meczach.

Legię dopadł potężny kryzys. Trener praktycznie nie ma poparcia wśród kibiców, piłkarze odwalają manianę i wszyscy wieszają na nich psy.A to wszystko przez totalną kompromitację w LE i bezbarwną grę w lidze, gdzie może i w większości wygrywają, ale i zaliczają też taką wtopę jak dziś. W takim okolicznościach na pewno ciężko coś budować, naprawiać. Presja jest tak duża, że zamiast mobilizować, powoduje systematyczny upadek.

Prognozuje, że z tego pieca mąki nie będzie. Chyba, że w zimie nastąpi tam jakaś rewolucja, ale to musieliby spakować Urbana i większe pół podstawowych grajków.

W tych okolicznościach przy ogromnej determinacji i zaangażowaniu innych ekip, sprawa mistrzostwa pozostaje otwarta .

Będę zaskoczony jeśli Legia się podniesie po tych porażkach jako drużyna. My też to przerabialiśmy i po takich perturbacjach gdzie byliśmy jeszcze chwilę temu wszyscy pamiętają....

Chciałbym też nawiązać do naszej drużyny i kontrowersyjnego ruchu Smudy w czyszczeniu szatni, z ludzi, którzy mieli silną pozycję w tamtej drużynie (Sobol i Kosa). Z perspektywy czasu wydaje mi się, że ta nieprzyjemna decyzja była jednak słuszna. Żeby coś zbudować od nowa, trzeba niestety i coś poświęcić. Czasem trzeba się po prostu odciąć od przeszłości. Podobny problem widzę w Legii, w której starzy piłkarze wydają się być wypaleni, wyjałowieni i obojętni na progres sportowy. Te wszystkie Rzeźniczaki, Wawrzywniaki, Vrdoljaki nic ponad pewien poziom minimum zaangażowania nie wniosą w drużynę.

Trzymajmy kciuki za naszych, żeby teraz w tych 3 meczach ugrali jak najwięcej. Na chwałę Wisełki i radość kibiców
What's new?

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.12.2013, 22:57
Może i masz rację. Jeśli mam go oceniać jako człowieka, eksperta - nie trenera to ta ocena jest bardzo pozytywna.
Twardo stapajacy po ziemi, mający własne, zdrowe zdanie.

Reprezentujący starsze pokolenie.
Wiadomo, że dzisiejsi młodzi będą się śmiali gdy mówi np, że najzdrowsze co może być dla piłkarza w młodym wieku to "wiejski rosół i zdrowe pomidory" ale ma rację.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.12.2013, 23:31
Cytat:
Chciałbym też nawiązać do naszej drużyny i kontrowersyjnego ruchu Smudy w czyszczeniu szatni, z ludzi, którzy mieli silną pozycję w tamtej drużynie (Sobol i Kosa). Z perspektywy czasu wydaje mi się, że ta nieprzyjemna decyzja była jednak słuszna. Żeby coś zbudować od nowa, trzeba niestety i coś poświęcić.
Nie do końca się zgodzę. Może i racja - a w sumie na pewno, że jak się chce budować nową jakość to trzeba się pozbywać kogoś no bo jeśli dalej mielibyśmy grać w 1 składzie z Kosą, Sobolem, Głową itd to kto by miał tę nową Wisłę tworzyć gdyby miejsca w 1 składzie były zaklepane. Ale nie zgodzę się co do naszych wyników. Obiektywnie rzecz biorąc to mamy zajebistego bramkarza, który nam właściwie ratuje większość meczów = zdobywa większość punktów. Gdyby nie Miśkiewicz to dorobek nie byłby taki imponujący.
Do tego napastnik, który gwarantuje bramki czyli Brożek. Guerrier czy jak mu tam też wniósł niezłą jakość ale często jest tak, że początki piłkarze w Wiśle mają dobre a później już tylko pikują w dół (Melikson czy chociażby czarny brat Donalda, Sarki).
Obiektywnie patrząc to w Europie nie ma czego szukać z takim składem - jestem zdania, że nawet w 20% nie zbudowaliśmy drużyny, która by mogła dobrze pokazać się w pucharach. A i w lidze jeszcze zobaczycie, że będzie różnie jeśli tylko Miskiewicz trochę obniży loty albo Brożek się zablokuje.
I nie jestem pesymistą tylko realnie podchodzę do tego wszystkiego. Zauważcie jakie my Polacy prezentujemy podejście do piłki ligowej. Jeden sezon nam wypali w lidze czy Europie i już szał, już sie podniecamy, że ta Wisła to Wisła mocna, że ta Legia, która zdobyła dublet to będzie mocarz tej ligi i klub na LE, że ten Lech, który raz zdobył Mistrza to nadzieja Polski. Po jednym dobrym sezonie wróżymy świetlaną przyszłość. Czy tak powinno być? Budowanie zespołu to nie jest jeden sezon, poza tym choćby budować zespół i 5 lat to dopiero po tym jak pokaże on regularność przez kilka sezonów to się podniecajmy a nie jednym fartownym sezonem. To tak ogólnie do wszystkich i nie bezpośrednio do tego co pisał buczo bo nie uważam, że on twierdzi, że ta nasza obecna Wisła jest juz skazana na wielkie sukcesy. Ja pisałem tak bardziej przyszłościowo jak i również o przeszłości gdzie popełnialiśmy błędy śliniąc się na sukces właściwie nie mając podstaw ku temu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów