The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2013, 19:24
wez puszki farb, szablony, drabine i idz w to miejsce cos namalowac, wrzuc fotke i porownamy

to jest nielegal na przypale w poludnie, szybka akcja i tyle.. takich oblesnych napisow masz tysiace w Krakowie i w okolicach, nie wszystko jest na legalu robione z przyzwoleniem majac odpowiedni sprzet do tego

zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu) i gitarka, poszlo w Polske , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta

generalnie ten wątek nie puje tu zbytnio, tu sie wiecej gada o sportach i pilkarzach, a to byla akcja kibicowska
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.07.2013 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.07.2013, 19:56
Ogarnijcie sie , Kapki z Bednarzem osmieszaja nasz klub min. sprowadzajac jakiegos studenta do klubu , Smuda jeszcze go wystawia ... smieje sie z nas cala Polska a wy sie przejmujecie grafem na ulicy , nie daje wiary ze takie kwiatki mamy jako kibicow Wisly !!!!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.07.2013, 19:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że kluczowe są te same powody dla których o akcjach takich jak pomoc dla domów dziecka zorganizowana przez OZK możesz przeczytać tylko i wyłącznie na "Weszło". Proponuję zainteresowanym sprawdzić czego dotyczyły ostatnie posty wspomnianego czosnkowego prowokatora. Maczety i kibole "debile".

Są tu kolesie którzy ewidentnie chcą się intelektualnie polansować, wskazać drogę "bydłu" i "debilom", ewentualnie potępić w czambuł. A że sami merytorycznie prezentują nic i są w stanie rzucać jedynie sloganami...

Nie doszło do żadnej zbrodni, po prostu zrobiono z aktu drobnego wandalizmu aferę medialną o szkody szacowane na dwa i pół kafla. W efekcie na forum cztery strony tematu. O czym?
Nie była to zorganizowana akcja, po prostu kilku gości po pijaku zaczęło "ozdabiać" ścisły rezerwat przyrody. Cóż, chcieli dobrze Złapali ich, odpowiedzą za to. Koniec tematu.
Biorąc pod uwagę ilość postów ty powinieneś dobrze wiedzieć o czy tu rozmowa - w końcu gardłujesz tu na ten temat dość obficie .
No cóż - lans przede wszystkim - prawda wilczku
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 09.07.2013, 20:04
Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2013, 20:05
No cóż... narażę się prawdziwym kibicom
aNouc napisał(a):Wyświetl post
zaznaczylismy swoje miejsce w specyficznym miejscu (znaczna czesc osob by nie podolala takiemu zadaniu bo by sie najzwyczajniej posrala ze strachu)
Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić
aNouc napisał(a):Wyświetl post
i gitarka, poszlo w Polske , wlasnie za tak specyficzne miejsce i rozglos w mediach akcje uwazam na mega plus, ale kazdy ma swoje gusta
Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

alexx6 napisał(a):
Najlepiej dzisiaj powiedział rano Wojewódzki w radio. Jak Ci kibice muszą kochać swój klub że za własne pieniądze kupili farby, weszli ponad 2000 m.n.p. i jeszcze dróżkę pomalowali. Pełne poświęcenie
No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.07.2013 o godz. 20:08.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.07.2013, 20:07
Dlatego nadmienilem o "gustach"..

Dla Ciebie to buractwo, dla mnie wrecz przeciwnie fajna akcja i tyle. Lepsze to niz malowanie koszy na smieci czy stodoły na obrzezach miasta o ktorych nikt nic nie wspomni.

po prostu nie moge zrozumiec co jest buraczanego w tym ze paru fanow Wisly wymalowalo napisami "WISLA KRAKOW" oczojebne miejsce, po ktorym przechadza sie mnostwo osob no ale ... o gustach.. .sie nie dyskutuje
Ostatnio edytowane przez aNouc : 09.07.2013 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Stary 09.07.2013, 20:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No cóż... narażę się prawdziwym kibicom

Znaczna część osób nie jest po prostu burakami, żeby takie akcje robić

Skoro buractwo uważasz za plus i to mega, to nie mam pytań

No, skoro Wojewódzki to powiedział to nie mam pytań... autorytet się odezwał

Aha.
I faktycznie można byloby przejść nad tą "akcją" do porządku dziennego gdyby nie takie rozpaczliwe próby bronienia buraków.... o... przepraszam: najlepszych, pelnych poświęcenia kibiców.
Było to oczywiście w pełnej ironii
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2013, 20:14
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
Było to oczywiście w pełnej ironii
Ty, czy Wojewódzki?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Stary 09.07.2013, 20:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ty, czy Wojewódzki?
Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.07.2013, 20:28
Wojewódzki. Posłuchaj jego audycji, wyśmiewa wszelkie patologie
To siebie samego też wyśmiewa?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.07.2013, 20:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To siebie samego też wyśmiewa?
Tak

1234567890
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.07.2013, 21:06
Pan Kuba ... chyba kończy zwiedzanie Tatr na Krupówkach ...
Gdzie droga do Morskiego Oka leży na wysokości "ponad 2000 m n.pm ?
Ledwo 1400 ... u celu ....
No chyba że chłopaki zaczynąli z drugiej strony ...od Rysów ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.07.2013, 21:41
Tak czytam i czytam i mam z was mega polewkę. Następnym razem jak zobaczycie kogoś jak rozwiesza komuś na szybie czy gdzieś na przystanku vlepkę zróbcie zdjęcie i zanieście na komisariat, nie mówiąc już o tagowaniu miasta. Jakoś nie płakaliście tak, jak tychy pół Krakowa nam "pobazgrała", nie było takiej nagonki = brak płaczu? Ludzie, wyjdźcie czasem na świeże powietrze dotlenić mózgi, skoro braci po szalu chcecie potępiać policją.

PS: Teraz sobie przypomniałem- pamiętacie jak rok temu chłopaki od nas "wkradły" się w Londynie na stadion? Przecież w waszym to był prawdziwy skandal, a z tego co pamiętam, 100% ludzi piało z zachwytu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.07.2013, 22:11
A co wy na to? Toż to się w pale nie mieści!

Ostatnio edytowane przez Dariook : 09.07.2013 o godz. 22:15.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 09.07.2013, 22:21
huberix napisał(a):Wyświetl post
Tylko idioci mogli na cos takeigo wpasc, WSTYD.
Tak samo jak malowanie blokow. Przepraszam ale jestem przeciwny malowaniu blokow itd.
ew. malowac mizna smietniki bo nie sa na nic potrzebne.
Przydupcasz sie ze ktos nabrudzil na asfalcie a sam chcesz smietnisko na ulicy skoro ci smietniki niepotrzebne
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.07.2013, 23:50
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę swoje pytanie..

Dlaczego większość z Was przechodzi obojętnie obok takich newsów: (..)
.
Bo tak ciężko napisać dobre słowo? Tak ciężko jest pochwalić takie akcje? Czy może większość z Was nie wiedziała o takich akcjach - bo Onet i Interia nie poinformowały o takich ''akcjach'' bo przecież to mało ważne.
Odpowiem - to nie jest argument. Rozumiem Twój żal i pewne rozgoryczenie - goście zrobili promocję za 20 zł i zaistnieli w mediach na kilka dni. Zrobili coś czego klub nie jest w stanie zrobić - przebili się. Może gdyby napisali 'Wisła Kraków rozdaje słodycze' akcja miałaby lepszy wydzwięk. Gdyby nawet napisali coś na 'L' lub w ten deseń, ale nie zrobili - jedynie obsikali i 'zdobyli' teren. Więc ta akcja była całkowicie bez sensu. Podstawowy wniosek - była bez sensu.

Dlatego tez nie rozumiem dlaczego niektórzy z Was bronią czegoś co sensu nie ma?
To tak jakbyście bronili zasad 'meczu podzielonego na trzy połowy' albo 'szwajcarskiego morza'.

Oczywiście nie każdy musi być nauczony szacunku do rezerwatów natomiast brak znajomości zasad nie jest usprawiedliwieniem - są tablice przy wejściu, czytać większość umie.

Cóż za niepowetowana strata dla przyrody - wyceniona na 2,5 kafla
To dużo czy mało dzieląc na kilku chłopa? Albo inaczej - na ile powinni wycenić? Na dwie puszki rozpuszczalnika? Może gratis i usunąć w ramach sprzątania?

W tle 'wyceny szkody' jest pytanie co zrobić z ludźmi którzy na własną rękę modyfikują wygląd cudzych lub wspólnych miejsc. Mnie się taki spontan nie podoba, choć wiem że inni myślą inaczej, a nawet skrajnie rożnie - np. mam wrażenie że za 2.5 tysiąca spokojnie byś pozwolił na oficjalne graffiti w tamtym miejscu.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to samo. Słoma i brudne buty. Nie widzę różnicy. Brak kultury nie jest dla mnie przykładem dobrego tonu i oraz nie jest definicją 'normy'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.07.2013 o godz. 23:54.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2013, 01:04
Dawajcie, panowie Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2013, 01:12
Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych . Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) . Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor !
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.07.2013, 01:26
Dawajcie, panowie Jest moc!
Myślę, że spokojnie dobijemy do dziesięciu stron tematu!
Cóż sezon ogórkowy...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.07.2013, 07:02
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Podajcie namiary na tych "inteligentow", to mysle ze bez problemu uda sie im zalatwic podobne napisy na autach, domach, drzwiach wejsciowych . Potem powinni wszyscy poklepac po plecach, bo w koncu to dobry czyn i slawienie swojego klubu. Chlopaki potem spedza te 5 minut z myjka cisnieniowa lub z rozpuszczalnikiem(bo to przeciez zadna afera) . Az dziw, ze sami na to nie wpadli!?!? Na swojej wlasnosci cos takiego stworzyc... to przeciez powinien byc honor !
Oho - temu już się namiary marzą... Patrolujesz tamte okolice?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.07.2013, 07:07
To chyba jeden z tych społeczniaków z "Nigdy Więcej", które Tusk uruchomił do walki z "kibolami" pod medialnym patronatem GW.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.07.2013, 07:41
Dariook napisał(a):Wyświetl post

U nas na osiedlu, na kościele idioci wysmarowali "Bóg wybacza, craxa nigdy!" także niewiele jest mnie w stanie zdziwić
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.07.2013, 08:25
A to powyżej to z jakiej okazji? jakiś stróż prawa wywędrował na druga stronę? gdzie to jest?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2013, 08:45
Jakiś debil tylko jest zdolny do takich rzeczy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 10.07.2013, 08:46
Tym, którzy tak sie wstydzą za tych chłopaków z trasy do Morskiego Oka chce powiedzieć, aby trochę ochloneli i wyluzowali. Cóż wielkiego sie stało? Ja jakbym szedł akurat ta trasa to byłbym dumny, ze na tak licznie odwiedzanej trasie są grafy Wisły (oczywiście wolałbym, aby były estetyczne - no ale tam ciężko o czas na namalowanie czegoś takiego).

Lykacie wszystko co Wam gówno wybiórcze i inne media zaserwuja. Chłopaki były określane mianem kiboli, przestępców, itp. A to zwyczajni kibice, dla których Wisła to cos wiecej niż mecz, zwycięstwa, Liga Mistrzów.

Moze byli lekko naiwni, ze podczas takiego ruchu jak wtedy na szlaku zabrali sie za cos takiego, no ale trudno. Nic wielkiego nie zrobili, kilka napisów i tyle. A media robią z igły widły.

Ja bardziej bym sie wstydził za osobę, która na swoim terenie zignoruje graf żydowski lub gumiorski lub antywislacki.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.07.2013 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 10.07.2013, 08:51
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Tym, którzy tak sie wstydzą za tych chłopaków z trasy do Morskiego Oka chce powiedzieć, aby trochę ochloneli i wyluzowali. Cóż wielkiego sie stało? Ja jakbym szedł akurat ta trasa to byłbym dumny, ze na tak licznie odwiedzanej trasie są grafy Wisły.

Lykacie wszystko co Wam gówno wybiórcze i inne media zaserwuja. Chłopaki były określane mianem kiboli, przestępców, itp. A to zwyczajni kibice, dla których Wisła to cos wiecej niż mecz, zwycięstwa, Liga Mistrzów.

Moze byli lekko naiwni, ze podczas takiego ruchu jak wtedy na szlaku zabrali sie za cos takiego, no ale trudno. Nic wielkiego nie zrobili, kilka napisów i tyle. A media robią z igły widły.

Ja bardziej bym sie wstydził za osobę, która na swoim terenie zignoruje graf żydowski lub gumiorski lub antywislacki.
Nie rozumiem ani tych, którzy czują się z tego dumni, bo i z czego tu być dumnym? Ani tych, którzy chcieliby tych chłopaków powiesić albo dać setki godzin prac społecznych. Sam potępiam to co się stało, bo jest to siara, naprawdę nie widzę sensu, aby w parku narodowym kibice(?) Wisły zostawiali swoje ślady. Jaki jest tego cel? Zwłaszcza jeśli są to bohomazy bez żadnej wartości estetycznej. Ale z drugiej strony skala zdarzenia jest godna właśnie tego, co zrobiły odpowiednie służby - wyłapali, wycenili na 2,5k, ukarać, wyegzekwować. Może następnym razem się zastanowi jeden z drugim
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 10.07.2013, 11:04
Mnie najbardziej w....iają osoby które malują bohomazy (bo grafitti nie można tego nazwać) na odnowionych kamienicach, blokach i domach jednorodzinnych. To są po prostu troglodyci. Gimbazjum ma teraz czas wolny, to np. na jednym ze starszych osiedli w NH codziennie pojawiaja sie bohomazy typu "Jebać craxe" itd. Jeden łepek dal się złapać na gorącym uczynku, ale to nic bo dalej pojawiają się bohomazy. Uważacie co niektorzy, że malowanie po świeżo wyremontowanych budynkach jest "fajne"? Popytajcie ile kosztuje usunięcie takich malowideł. Często 20-30% remontowego idzie na robienie tego, a są ważniejsze wydatki, jak ocieplanie, robienie dachu itd...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.07.2013, 11:13
No niestety debili nasiało się pełno. Najgorsze jest to, że jeden z drugim komuś dom oszpecą swoimi bohomazami czy jak to tam nazwac. Właściciel zgłosi to na policję, bo będzie chciał zadoścuczynienia za poniesione szkody. Młodzi "graficiarze" wpadną ale ich koledzy będą się za pewne mścic na osobie która założyła sprawę bo przecież ząb za ząb.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 10.07.2013, 11:13
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem ani tych, którzy czują się z tego dumni, bo i z czego tu być dumnym? Ani tych, którzy chcieliby tych chłopaków powiesić albo dać setki godzin prac społecznych. Sam potępiam to co się stało, bo jest to siara, naprawdę nie widzę sensu, aby w parku narodowym kibice(?) Wisły zostawiali swoje ślady. Jaki jest tego cel? Zwłaszcza jeśli są to bohomazy bez żadnej wartości estetycznej. Ale z drugiej strony skala zdarzenia jest godna właśnie tego, co zrobiły odpowiednie służby - wyłapali, wycenili na 2,5k, ukarać, wyegzekwować. Może następnym razem się zastanowi jeden z drugim
w końcu głos rozsądku, popieram.
zarówno jedni jak i drudzy skończcie dyskusje.

żenada z tą akcją, nie ma co robić też wielkiej afery, ale porównania malowania parku narodowego z malowaniem po Krakowie?

ps. "naród wspaniały, tylko ludzie ....y", więc przynajmniej tego naszego pięknego kraju nie niszczmy, tyle.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 10.07.2013 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.07.2013, 12:10
cfa napisał(a):Wyświetl post
No niestety debili nasiało się pełno. Najgorsze jest to, że jeden z drugim komuś dom oszpecą swoimi bohomazami czy jak to tam nazwac. Właściciel zgłosi to na policję, bo będzie chciał zadoścuczynienia za poniesione szkody. Młodzi "graficiarze" wpadną ale ich koledzy będą się za pewne mścic na osobie która założyła sprawę bo przecież ząb za ząb.
Mama cię nie nauczyła, że skarżyć nie wolno?

Wstydził byś się takie żygoliny wypisywać. Nawet mimo że pozostajesz anonimowy.

Ps.
Uprzedzam. Tutaj nie chodzi o mój światopogląd i opinie wydaną przez jego pryzmat a o zachowanie jakie w środowisku kibicowski po prostu delikatnie mówiąc nie przystoi.
A jest to forum kibicowskie Wisły Kraków ...a nie MK, turystyczne, milicyjne, miłośników pieszych wycieczek do morskiego oka czy entuzjastów kamieni z epoki polodowcowej.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.07.2013 o godz. 12:36.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów