The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Co wydarzy się w sobotę na Reymonta?
Kibice z Kielce w końcu trafią do Krakowa! 26 28,57%
Passa Korony bez zwycięstwa na wyjeździe zostanie zakończona 12 13,19%
Wisła w końcu wygra przekonująco! 39 42,86%
Będzie piknik, typowe 0:0 i punkt bliżej utrzymania. 27 29,67%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2013, 17:58
Fajny mecz Wisły, ale wolałbym żeby trener nie był tak przywiązany do Garguły któremu piłka odskakuje na 10 metrów, podobnie było z Lechem gdzie miał około 20% celnych podań co jest tragedią, zamiast Sikorskiego chciałbym aby pokazał się Szewczyk bo to typ Małeckiego i zdecydowanie trzeba dać mu grać, nie wiem jak tam z lewym obrońcą w Młodej ale niektórzy zawodnicy jak Uryga, Stolarski, Szewczyk pokazują że trzeba im dawać szanse i nie rozumiem czemu trenerzy boją się stawiać na młodzież. Trochę umiejętności trochę walki i mecz można dość szybko ustawić. Wolałbym nawet zatrudnić paru trenerów pod młodych zamiast przepłaconych gwiazdorów bo to się kurde opłaca
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.05.2013, 18:03
Ten mecz był naprawdę przyzwoity, ale kogoś na lewą pilnie potrzebujemy. Nie mogę patrzeć na Burligę, który nie umie przyjmować piłki. :(

Gratulacje dla zespołu za walkę i trzy cenne punkty, bo dzisiaj zapewniliśmy sobie utrzymanie Mecz ze Śląskiem trzeba potraktować poważnie i po prostu tam wygrać, bo nadal nic nie wiadomo - ewentualne 10-12 punktów do końca może nas wysoko wywindować, nawet na to magiczne 3-4.miejsce.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.05.2013, 18:16
dla mnie w dzisiejszym meczu cichym bohaterem był Paweł Stolarski.jak dalej bedize tak gral to mamy solidnego prawego obrońcę.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.05.2013, 18:20
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Naskakujesz na gościa a nie mamy nikogo lepszego. Z Czarkiem jest tak samo ja z Kirmem - robi swoje. Jakoś nikt Wilka od dawna nie wygryzł ze składu wiec jest póki co najlepszy a więc i NAM NIEZBEDNY. I to powinno, póki co, uciąć wszelkie pojazdy po nim.
Nie ma co z gościem dyskutować, bo jakbyś sprawdził jego wpisy na forum 20-30% tyczy się Wilka. Kwestia tylko co Wilk mu zrobił? Może wyrwał dziewczynę? A może zwyczajnie dał Chrisowi kosza

Wilk jaki jest każdy widzi, aczkolwiek to jeden z lepszych specjalistów od odbiorów w ekstraklasie. Strzela też ważne bramki jak Z APOELem czy Polonią Warszawa, czy też notuje ważne asysty jak ta z Lechem u siebie, gdzie walnie przyczynił się do ostatniego mistrzostwa Wisły. Owszem zawsze mógłby dawać więcej zespołowi w ofensywie, ale i tak nie ma co narzekać, w tym miernym kurniku , obok Małeckiego i Sarkiego to jeden z pewniejszych punktów drużyny.

Problemem w Wiśle nie są defensywni pomocnicy, problemem jest brak rozgrywającego, skrzydłowych i klasycznego napastnika. Bramkarz również mógłby być lepszy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.05.2013, 18:49
W dzisiejszym meczu Sarki był całkiem spoko. Znów.
Także skrzydłowy z prawej byłby. Brak ewidentnie napastnika i rozgrywającego. Potem coś zrobić z obroną ponieważ czegoś jej brakuje.

I środek tabeli będzie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2013, 18:58
Gratulacje dla drużyny za ambicję, waleczność i nieustępliwość, oraz dla młodych za pokazanie się z całkiem dobrej strony.
Czego tu jeszcze można pogratulować? Aha, wyniku... Nawet silniejsza kadrowo Wisła nie zawsze radziła sobie z cepami z Kielc.
I tyle gratulacji.
Na dzisiaj wystarczy, bo widzę, że zapanowała prawie euforia.
Jutro zaczniemy się pastwić... nad niedostatkami
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Miśkiewicz wygrał nam mecz swoimi interwencjami przy stanie 1:0, fantastyczne zachowania przy 1 na 1 i dośrodkowaniach. Egoizm Sikorskiego i Boguskiego o mało nie kosztował nas trzech punktów.
Dobrze, że nie grał w pierwszym składzie Garguła, jest zupełnie bez formy. Pierwszy kontakt z piłką i przy przyjęciu odskakuje mu na kilka metrów.
Z pozytywów - Stolarski. Będzie z niego pociecha, nie boi się iść do przodu. Chrapek jak rasowy napastnik, we właściwym miejscu o właściwym czasie. Zupełnie jak na Polonii.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Chciałbym zwrócić uwagę, że wreszcie nie graliśmy dwoma defensywnymi pomocnikami. Efekty było widać. Mam nadzieję, że Kulawik wyciągnie odpowiednie wnioski i nie będzie nas już męczyć duetem Wilk - Sobolewski w środku. Albo jeden albo drugi.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.05.2013, 19:11
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Miskiewicz - gdyby nie te wybicia to byłby na prawde bardzo dobry
Nie kpij sobie, Miśkiewicz był, jest i będzie beznadziejny. Gdyby nie te jego wybicia... co to w ogóle znaczy? Miśkiewicz out po sezonie. Jak nie przedłużą kontraktu z Pareiką, to i tak lepszy od Miśkiewicza sto razy jest Bieszczad. I na niego Wisła prędzej powinna postawić, a nie na Miśkiewicza. On sobie nie radzi. To bramkarz najwyżej na pierwszą ligę.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 11.05.2013, 19:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie kpij sobie, Miśkiewicz był, jest i będzie beznadziejny. Gdyby nie te jego wybicia... co to w ogóle znaczy? Miśkiewicz out po sezonie. Jak nie przedłużą kontraktu z Pareiką, to i tak lepszy od Miśkiewicza sto razy jest Bieszczad. I na niego Wisła prędzej powinna postawić, a nie na Miśkiewicza. On sobie nie radzi. To bramkarz najwyżej na pierwszą ligę.
Teraz to Ty sobie z tym Bieszczadem zakpiles
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.05.2013, 19:49
.... Miśkiewicz był, jest i będzie beznadziejny. ...... lepszy od Miśkiewicza sto razy jest Bieszczad. I na niego Wisła prędzej powinna postawić, a nie na Miśkiewicza. On sobie nie radzi
Nie radzi sobie .... ? Oprócz 3 wybić za krótkich ... idealny mecz ... w 2 sytuacjach po prostu wyratował nas w sytuacjach sam na sam ... w 1 przytomnie obronił główkę wybijając piłkę tam gdzie trzeba a nie jak 100 razy lepszy Bieszczad ..pod nogi wrogiego napadziora ...
Nie mówię że Bieszczad cienki ale Miśko póki lepsiejszy i już.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.05.2013, 20:00
baton napisał(a):Wyświetl post
Teraz to Ty sobie z tym Bieszczadem zakpiles
Oj ludzie, ludzie. Miśkiewicz to bardzo słaby bramkarz - takich jest na pęczki wśród polskich bramkarzy. Chyba celujemy wyżej niż pierwsza liga?

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie radzi sobie .... ? Oprócz 3 wybić za krótkich ... idealny mecz ... w 2 sytuacjach po prostu wyratował nas w sytuacjach sam na sam ... w 1 przytomnie obronił główkę wybijając piłkę tam gdzie trzeba a nie jak 100 razy lepszy Bieszczad ..pod nogi wrogiego napadziora ...
Nie mówię że Bieszczad cienki ale Miśko póki lepsiejszy i już.
Miśkiewicz w dniu dzisiejszym każdą piłkę podawał przeciwnikowi. Bardzo słabo gra na przedpolu. Co nam z jego refleksu? Bieszczad lepiej ustawia się w stałych fragmentach gry - co ma wybronić, to wybroni. Nam potrzebny jest bramkarz, który będzie ustawiał tych obrońców w trakcie meczu, dyrygował nimi, a nie bramkarz, który ma strach w oczach. Czy Bieszczad taki jest? Nie wiem, ale jest lepszy od Miśkiewicza(nie ma strachu w oczach )

Może przesadziłem, że Bieszczad jest sto razy lepszy, ale myślę, że gdyby każdy spojrzał prawdzie w oczy, to Miśkiewicz jest po prostu bardzo przeciętny. Bieszczad jest po prostu młodszy i błędy mogą mu się jeszcze przytrafiać, ma jednak potencjał, natomiast Miśkiewicz? On ma już 24 lata - nie jest to dobry bramkarz i trzymanie go to po prostu marnotrawienie pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 11.05.2013 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.05.2013, 20:07
Dziś zagrał dobre zawody, wybronił kilka sytuacji za co należy go pochwalić i docenić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 11.05.2013, 20:10
a mi się podobała bardzo owacja dla Daniela S. jak schodził z boiska - brawo, trzeba wspierać naszych...
super chłopaki ;-)

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.05.2013, 20:25
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
a mi się podobała bardzo owacja dla Daniela S. jak schodził z boiska - brawo, trzeba wspierać naszych...
super chłopaki ;-)
A nie były to przypadkiem ironiczne brawa ?
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 11.05.2013, 20:39
Czy ja wiem...
Sikorski, jak Sikorski, widać, że walczy, jakieś tam główki wygrywa, potrafi coś stworzyć (chociażby sytuacja w meczu z Lechem) ale umie też, przede wszystkim spieprzyć i to mu w ostatnich meczach wychodzi.

Ale dzisiaj ja bym go bronił, bo nie miał łatwego zadania, z resztą widzieliście jak obijali go obrońcy Korony. Szkoda, że bardzo słabo współpracuje z Boguskim, tak samo powinien szybciej podać do Małeckiego, który wychodził na czystą pozycję. Zobaczymy, ma jeszcze kilka meczy ( pewnie Genkov już nie zagra), więc obstawiam, że będą razem z Boguskim wychodzić w pierwszym składzie, albo na zmianę.

Szewczyk- zobaczymy jak sobie poradzi (chyba jutro) w ME.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 11.05.2013, 20:50
Rozumiem, że chodzisz na wszystkie treningi i masz porównanie który bramkarz jest lepszy?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.05.2013, 20:53
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że chodzisz na wszystkie treningi i masz porównanie który bramkarz jest lepszy?
Podejrzewam, że to menadżer Bieszczada i chce nam go na siłę wcisnąć
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 11.05.2013, 21:00
Zawodnicy na plus:
Stolarski i Uryga powinni już na stałe zagościć w pierwszej 11 jeśli będą zdrowi i w formie
Miśkiewicz udowodnił że warto mu dać szanse..
Małecki i Sarki dobre spotkanie.
Chrapek również na plus może zaliczyć ten występ..
Boguski walczył jak nigdy aż byłem zaskoczony.

Zawodnicy na minus:
Sikorski - tu komentarz jest po prostu zbędny, kto oglądał mecz to wiem o czym mówię
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.05.2013, 21:37
Ale co do Miśkiewicza, był tyle czasu w tych Włoszech i jak on się tam utrzymał skoro ma takie trudności z kopaniem prostych piłek? Broni bardzo dobrze, ale jeśli mamy o coś walczyć, to musi nauczyć się kopać nogami, chyba że będzie jak x lat temu gdy piłkarze wykopywali piłkę, gdy bramkarze nie za bardzo to potrafili ...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.05.2013, 21:54
Można się śmiać z Sikorskiego, ale zaliczył asystę przy naszej pierwszej bramce. Co prawda przypadkową ale jednak. I brawa zasłużone bo jeździł na dupie i się starał - wolę go niż dreptającego symulującego kontuzje Genkowa.

Ogólnie bardzo mnie ciekawiło jak nam wyjdzie ten mecz, bo zawsze chciałem zobaczyć ten skład personalny. To znaczy jednocześnie Bogusia, Sarkiego, Sikorskiego i Małeckiego (bo wszystko to takie pędziwiatry są).

Ale jednak chyba za dużo grzybów w barszczu było i ta gra się nam nie układała jak należy w pierwszej połowie. Druga połowa wcale nie lepsza, ale na koniec Korona się odsłoniła i ją dobiliśmy.

Wynik cieszy. Gra Stolarskiego i Urygi w pierwszym składzie cieszy (ktoś wie czy ten uraz to coś poważnego czy luzik?).

Miśkiewicz zagrał świetne zawody pod względem bronienia strzałów, świetny refleks, bardzo dobra gra 1/1. Tylko ta gra nogami na poziomie 3 ligi. Nie wiem czy to stres mu nogi pęta czy co, ale te jego wykopy strasznie elektryczne. No ale przynajmniej jak narazie żadnego babola nie wpuścił w przeciwieństwie do Pereiki.

Cieszą bardzo dwa trafienia Chrapka, może teraz facet trochę się pewniej poczuje i zacznie podejmować trochę więcej ryzyka, bo często gra na alibi i go przez to praktycznie w ogóle nie widać, a papiery na grę raczej ma.

Ogólnie cieszy mnie ilość chłopaków związanych z Wisła w 1 składzie. Stolarski, Uryga, Chrapek, Małecki, Burliga wychowankowie (5), Głowacki, Kosowski, Sobolewski, Boguski (w Wiśle przez długie lata - niemalże chodzące 'ambasadory') xD (4), Miśkiewicz, Garguła, Sarki, Sikorski, Bunoza (najemnicy - 5szt ). Czyli na 14 piłkarzy, 12 Polaków, 2 obcokrajowców, średnia tylko 25 lat, a trzeba zważyć, że bardzo ją zawyżają Sobol, Głowa i Kosa. Jednak ten zespół strasznie się zmienił personalnie i odmłodził o parę dobrych lat od czasów Maskaanta. Za to plus dla Kuli. Może jednak jest na czym budować.

Na minus :
- Burliga (to naprawdę nie jest piłkarz na poziomie ekstraklasy imo)
- Boguski (w pierwszej połowie co kontakt z piłką to strata)

Luźny offtop :
Rozwala mnie ta moda w naszej drużynie na fryzury rodem z sarmackiej Polski prezentowana przez Miśkiewicza czy Sikorskiego. Pedrylem nie jestem ale obiektywnie rzecz biorąc nie da się na chłopów patrzeć
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.05.2013 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 11.05.2013, 22:11
No i jak widać da się wygrywać bez Wilka w składzie...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.05.2013, 22:15
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Można się śmiać z Sikorskiego, ale zaliczył asystę przy naszej pierwszej bramce. Co prawda przypadkową ale jednak. I brawa zasłużone bo jeździł na dupie i się starał - wolę go niż dreptającego symulującego kontuzje Genkowa.
Bronić Genkova nie zamierzam bo zbawicielem nie zostanie ale biorę też pod uwagę, że nie gra głownie ze względu na konieczność płacenia "wejściówek" a nie ze względu na kontuzje prawdziwe czy urojone.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 11.05.2013, 22:49
Dobry bramkarz to nie ten, który ma świetny refleks i broni kilkanaście groźnych strzałów, dobry bramkarz to ten, który poustawia tak obronę, że nie dopuści do oddania strzału przez drużynę przeciwną - to jest filozofia pewnego bramkarza. Teraz zgadujcie kogo.

I ja się z tą filozofią w 100% zgadzam. Dlatego dla mnie Pareiko to najlepszy obecnie bramkarz w Wiśle. Na drugim miejscu jest Bieszczad, na trzecim ktoś z młodej ekstraklasy... nie ma miejsca dla Miśkiewicza. Jest baaardzo słaby.

PS. I nie jestem menedżerem Bieszczada, po prostu obserwuję tych bramkarzy i Miśkiewicz jest po prostu niepewny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.05.2013, 22:52
Czy Chrapkowi kończy sie w tym sezonie umowa?
Tak mi sie coś o uszy odbiło.

Niezależnie od dzisiejszego meczu warto go zatrzymać.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.05.2013, 23:09
Kontrakt do czerwca 2013.
Powód: ponylka ;)
Ostatnio edytowane przez fialo : 11.05.2013 o godz. 23:36.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.05.2013, 23:45
Sarki zagrał dziś mecz ala Chelsea,tak jakby na trybunach byli skauci FC Barcelona, ha ha
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.05.2013, 01:17
Już któryś mecz gramy z tyłu Stolarskim, Urygą i Burligą i argumentów przemawijących za bunozami, jovaniciami, jaliensami i całą resztą szrotu jest z dnia na dzień mniej. Nie twierdzę, że teraz gramy lepiej, pewnie umiejętności mamy gorsze. Ale teraz przynajmniej chłopaki zapieprzają aż miło, a jak coś spieprzą to jest świadomość, że zawalili, bo na tyle starczyło im umiejętności. Tymczasem występy wcześniej wymienionych obcokrajowców czasem można było odbierać jak naplucie w twarz. Gwiazdeczki się opieprzały i popełniały błędy płynące ze zbytniej nonszalancji, braku skupienia i zaangażowania. Koniec końców awaryjność naszej defensywy w przeciętnym spotkaniu ligowym i w jednym, i w drugim zestawieniu personalnym kształtuje się na podobnym poziomie.

Następny pozytyw to liczba obcokrajowców w składzie. Jeden - ten, który faktycznie robi na boisku różnicę. Nie ma jakichś koślawych zapychaczy, których jedynym atutem jest "zagraniczność".

Co do Miśkiewicza. Na linii i w sytuacjach 1 na 1 bardzo dobry. Na przedpolu przyzwoity, choć nie imponuje. nogami gra beznadziejnie. Ten ostatni aspekt przekreśla go jako bramkarza jeżeli mielibyśmy w najbliższej przyszłości mierzyć w Europę. Bramkarz, który nie gra nogami jest po prostu zbyt dużym obciążeniem dla reszty drużyny i zbyt łatwą do wyeksploatowania słabością. Albo wyraźnie podciągnie się w tym elemencie, albo dalej musimy szukać kogoś na tę pozycję.

Ostatnia rzecz. Nie wierzę w puchary w tym roku, choć warto wytknąć, że właściwie wszystko w nogach naszych kopaczy. Gramy ze Śląskiem, Górnikiem i Zagłębiem. Trzy zwycięstwa brzmią nierealnie w naszej obecnej sytuacji, ale sądzę, że przy obecnym układzie sił takie wyniki dałyby nam miejsce w pierwszej czwórce.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2013, 08:07
O pucharach zapomnijmy, nie widać też przesłanek, że w przyszłości (Smuda!) będzie lepiej.
Optymistyczne jest to o czym wspomniałeś, lepiej niech zasuwa Stolarski niż jakiś wynalazek ma się snuc po boisku.
Paru piłkarzy miało przebłyski (Sarki - widać,że walczy o kontrakt), paru udowodniło,że ich umiejętności są za niskie jak na polską "ekstraklasę" (mimo wszystko Sikor).
Wynik tak czy siak bardzo cieszy
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2013, 08:55
Mecz w którym najbardziej cieszył wynik.
Korona słaba, odsłoniła się w drugiej połowie, dzięki czemu mogliśmy przeprowadzić kilka mniej lub bardziej udanych kontr.

Nie potrafię ocenic po kilku meczach do końca czy Miśkiewicz to dobry czy zły bramkarz. Ale w tym meczu obroniłł co obronić a nawet więcej. Ma swoje mankamenty, zobaczymy jak zaprezentuje się dalej, jeżeli będzie grał i nabierał pewności siebie. Podejrzewam, że może to być nasz podstawowy bramkarz w przyszłym sezonie.

Co do reszty młodych to fajnie. Lubie taki trend.
Ale jeśli chodzi o ocene sportową to proponuje jednak pewien dystans. Co do porównania ich z "przepłaconym zagranicznym szrotem" to trzeba mieć świadomośc tła i celu. Tamta drużyna zdobyła mistrzostwo, obiła się o LM i weszła do wiosennej fazy pucharów. Ta z trudem się utrzymuje a cel na przyszły sezon to nie więcej niz środek tabeli. Jak się ma odpowiednie umiejętności piłkarskie to nie trzeba nadrabiać zaangażowaniem.
Ale bez wątpienia fajnie oglądać Stolarskiego, czy Uryge radzących sobie na poziomie ekstraklasy.

Mecz pokazał, że w niektórych drzemią ukryte talenty. Boguski na siłownie. Defensywny pomocnik na przyszły sezon jak znalazł.

Najwieksza szkoda tej rundy jest taka, że można było w niej budować drużyne na przyszłość. Tymczasem nawet zawodnicy, którzy teoretycznie maja być podstawowymi jak np. Chrapek wcale niekoniecznie muszą u nas grać. Obawiam się, że przy zdolnościach łysego i krótkiej przerwie nową druzynę zgrywać będziemy do grudnia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów