The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2013, 12:44
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dawać Skorże a na wykończenie dzidy - Brozia. Stawiam krate piwa, że będziemy w pierwszej trójce!

Odrazu zaznaczam.
Wysunięcie powyższych kandydatur zostało prawdopodobnie spowodowane przez defekt mojej pamięci.
Hmm zmiana taktyki z dzidy na Boguskiego na dzidę na Brozia będzie na pewno zaskakująca dla przeciwników
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 18.04.2013, 12:46
Coś jest nie tak, to nie podobne do właściciela, klub się stacza i nic się nie dzieje. Ciekawi mnie, kiedy padną słowa albo od trenera albo od dyrektorka, że mamy szansę ugrać takie miejsce, żeby zagrać w pucharach i to jest nasz cel.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.04.2013, 12:48
Jak podaje portal Weszło, w godzinach porannych doszło do niecodziennego zdarzenia w siedzibie Wisły Kraków. Po porannym spotkaniu w gabinecie prezesa Jacka Bednarza, gdzie jak twierdzą świadkowie rozegrały się dantejskie sceny, trener Wisłaków Tomasz Kulawik zdecydował się na rozpaczliwy krok.
Mianowicie, za pomocą hartowanego łańcucha, pan Tomasz przypiął się do kaloryfera, znajdującego się w korytarzu klubowym nieopodal gabinetu prezesa. Niestety mimo szybkiej interwencji JB oraz zbierających się gapiów, kluczyk został przez trenera wchłonięty .
Z pierwszych doniesień, jako pierwszym w Polsce, udało nam się ustalić , że powodem tak drastycznej decyzji sympatycznego trenera było wręczenie dymisji z rąk własnych prezesa.
Jak ustalił nasz reporter, Tomasz Kulawik nie przystał na warunki prezesa. Jego argumenty różniły się z argumentami Bednarza, dlatego Kulawik dokonał takiego a nie innego aktu desperacji. Niczym tonący chwytający brzytwy, wystosował list otwarty z jasno wysuniętymi żądaniami.
I oto one:

Nikomu nie stanie się krzywda jeśli :
1. W trybie natychmiastowym, zostanę Ja tj. Tomasz Kulawik przywrócony na stanowisko pierwszego trenera Wisły Kraków. Z dalszą możliwością kontynuacji mojej wizji, jaką daje mi mój kontrakt.

Z całym szacunkiem dla prezesa Bednarza. Jednak widząc wiele pozytywów, jak i samą poprawę naszej gry nie mogę pozwolić na to, by rozwalić to co do tej pory już zostało zbudowane . Jestem pewien ze w końcu wygram...

Mając na uwadze dobro naszego klubu jak i naszych kibiców. Z tego miejsca...Ja Tomasz Kulawik - trener UEFA Pro, uroczyście przysięgam!
Ze zdobędę z drużyną 4 miejsce na zakończenie sezonu, przejdę eLE i że spotkamy się tutaj ponownie!!! Jesienią...

Tak mi dopomóż Bóg! JŻS!

....Negocjacje trwają.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 13:59.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.04.2013, 12:51
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Wypij mocną herbatę i usiądź na krześle.

Ten skandal będzie miał miejsce jeszcze przez 8 kolejek...
Załóżmy, że przyjdzie Mou... i co z tego? Boguski zacznie grać jak mężczyzna? No proszę Cię... Myślicie, że nauczy go aby nie odstawiał nogi? Tia... Kulawik, Boguski, Bednarz i cała reszta to idealny układ. Wszyscy są na równym poziomie kompetencji. Drużyna jest tak mocna jak jej najsłabsze ogniwo. Więc zmiana Kulawika nic nie da. Bo Boguski dalej będzie grał tak jak gra. I inni też.
Odpowiedz cytując
ToBo11
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 18.04.2013, 12:55
thechris napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że przyjdzie Mou... i co z tego? Boguski zacznie grać jak mężczyzna? No proszę Cię... Myślicie, że nauczy go aby nie odstawiał nogi? Tia... Kulawik, Boguski, Bednarz i cała reszta to idealny układ. Wszyscy są na równym poziomie kompetencji. Drużyna jest tak mocna jak jej najsłabsze ogniwo. Więc zmiana Kulawika nic nie da. Bo Boguski dalej będzie grał tak jak gra. I inni też.

Chodzi o to, że jak ktoś ma przyjść i jest free niech przyjdzie już teraz. Ani nie zawali taktyki którą mamy wypas a przynajmniej pozna zawodników i zadecyduje o przydatności każdego z nich do wizji nowego trenejro. Wskoczy w przerwie i co? Chyba, że wszyscy out poza tymi którzy mają dłuższe kontrakty to niech sobie ciupią do końca rundy Jest też opcja, że ten ktoś nie jest bezrobotnym i po prostu teraz sorry ale nie da rady

A może nikogo nie ma na tapecie, skoro sprzątaczkę zwalniamy...

Ciekawi mnie czy dzisiaj zapadną jakieś decyzje. I kto je podejmie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 18.04.2013, 13:00
Licząc obecny i poprzedni sezon rozegrano 52 spotkania w których Wisła przerżnęła aż 20 razy. Dla porównania Widzew, który ma budżet 4 albo i 5 razy mniejszy na 52 spotkania przegrał 18 razy... Dwadzieścia porażek Cupiał łyknął to łyknie pewnie i 40... Nie będzie żadnych znaczących decyzji. Kosmetyka, która prowadzi tylko w jednym kierunku - pierwsza czyli druga liga.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 18.04.2013, 13:14
thechris napisał(a):Wyświetl post

Czytaj całą dyskusję a nie jeden post. Szczególnie, że napisałem to po cytowanym poście

Cytat:
Nie no oczywiście masz rację wymiana trenera i pojedynczych zawodników nic nie da. I będzie tak jak piszesz babraniem kijkiem w g...

Wymiana Kulawika na Murinho nic nie da jeśli nie pójdą za tym dalsze zmiany. Ale bez zmiany trenera też nie ruszymy do przodu.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.04.2013, 13:32
Jako jeden z największych obrońców Kulawika, niestety po ostatnim meczu pasuję. Niech Tomek zacznie jak nasz Kaziu od 1 lub drugiej ligi i tam zbiera doświadczenie Niestety poza Termalicą nie ma drugiej drużyny z podobnym potencjałem , więc będzie mu sporo trudniej, ale da sobie radę.

Zamiast decyzji o nowym trenerze z PMS (byle nie Smuda!) czy "sypnięciu kasą przez Cuipała" wolałbym przeczytać informację o powolnym, ale progresywnym inwestowaniu w zaplecze treningowe, zakupie jakiejś działki pod minimum dwa pełnowymiarowe boiska. Nic innego mnie nie ucieszy.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.04.2013, 14:13
Zgodnie z przewidywaniami Kulawik zostaje.

http://wisla-krakow.przegladsportowy...467,1,727.html

Nie ma najmniejszego sensu teraz zmieniac trenera.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.04.2013, 14:18
gratulujemy władzą Wisły całkowitego profesjonalizmu...a trenerowi kulawemu ŻYCZYMY SAMYCH PORAŻEK DO KOŃCA SEZONU.....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2013, 14:30
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
gratulujemy władzą Wisły całkowitego profesjonalizmu...a trenerowi kulawemu ŻYCZYMY SAMYCH PORAŻEK DO KOŃCA SEZONU.....
Niestety, nie da się tego inaczej określić - jesteś idiotą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 14:31
...Debil...

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.04.2013, 14:36
Panie trenerze proszę -PODAJ SIĘ DO DYMISJI.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 18.04.2013, 14:37
Debilem to proszę Ciebie Ty jesteś, skoro nie umiesz inaczej się wypowiadać inaczej niż tylko obrażaniem innych, to po pierwsze... a drugie to skoro jesteś taki mądry to powiedz o co nasi cudowni piłkarze mają walczyć jak nic nie potrafią a WIELKA WISŁA jest tylko abstrakcją, mitem dawno obalonym.....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.04.2013, 14:39
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Nie stawiaj w jednym rzędzie trenerów żenujących (Kulawik, Smuda) z przeciętnymi. Taki Nawałka jednak coś z tym Górnikiem ugrał, a przypominam, że w składzie ma takich wirtuozów jak Bonin czy Zahorski. A Michniewicz jakiś tam warsztat ma, co widać nawet po wynikach Podbeskidzia, przy nim miałbym jedynie zawahanie dotyczące setek rozmów z Fryzjerem.
Poziom wszystkich wymienionych trenerów jest zbliżony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 14:43
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Panie trenerze proszę -PODAJ SIĘ DO DYMISJI.
Ludzie!!! I co dalej, kogo wezmiemy? Kto jest wolny? Na 8 meczów?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 14:44
Debilem to proszę Ciebie Ty jesteś, skoro nie umiesz inaczej się wypowiadać inaczej niż tylko obrażaniem innych, to po pierwsze... a drugie to skoro jesteś taki mądry to powiedz o co nasi cudowni piłkarze mają walczyć jak nic nie potrafią a WIELKA WISŁA jest tylko abstrakcją, mitem dawno obalonym.....

Niemam kolego nic do Ciebie. Ale gdy czytam, że życzysz Kulawikowi samych porażek, gdy ten zostaje do końca sezonu, to życzysz ich też Wiśle. Rozumiem że chcesz spadku, więc nie obruszaj się na mnie że pierwsze myślę DEBIL.

Jaka Wielka Wisła? To Klub jest wielki, był wielki i zawsze będzie wielki. Natomiast ta drużyna jest słaba i pozbawiona genu zwycięzcy. To sami piłkarze swoją postawą do tego doprowadzili, więc niech chociaż ruszą dupy i uratują Ekstraklase. Wciąż zagląda nam widmo spadku w oczy.

Tu nikt już nie wymaga walki o pudło , wczoraj sezon pucharowy dla nas się skończył. Teraz trzeba skupić się na obronie lokaty, by za 2 miechy rozjechać się do domów w normalnych nastrojach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 14:50.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.04.2013, 14:45
borys napisał(a):Wyświetl post
Ludzie!!! I co dalej, kogo wezmiemy? Kto jest wolny? Na 8 meczów?
Musiał. A jako asystent - Kulawik
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 14:47
E tam Bednarz to czlowiek orkiestra dal by rade

P.S I jaka oszczednosc.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 18.04.2013, 14:49
a co nam to daje że on został na kolejne 8 spotkań?! no słucham - nie ma ani jednego ZA żeby kulawy miał prawo dalej być trenerem Wisły - no chyba ze WISŁA KRAKÓW JEST BANKRUTEM I NIE MA KASY NA NORMALNE FUNKCJONOWANIE.... a co do klubu to już nie jest wielki, jest mizerny jak cała jego struktura i ludzie w niej pracujący...
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 18.04.2013 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 14:53
Ale kto ma nas prowadzić? Gdy sprawa utrzymania wciąż nie jest wyjeśniona! Statystycznie Kulawik na 8 meczów powinien wygrać 3 - tj 9 punktów. Myślę że to wystarczy by nas utrzymać. A jak by poradził siebie Musiał, tego pewnie on sam nie jest pewien.

Wiem ze człowiek się w....ia, przelewa się czara goryczy...Jednak trzeba zachować chłodne głowy, priorytetem jest klub - Wisła! A nie jakiś Kulawik.
Pozostawiając go na stołku, ryzyko zostaje zminimalizowane. Pożniej niech trenuje nawet kadrę San Marino , reprę bezdomnych lub reprezentację więzienia stanowego w Boston- Massachusettst . Mam wyjebane na jego życie zawodowe i losy trenerskiej kariery.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 15:06.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 14:53
Zalezy co rozumiesz przez normalne.

Ktory trener zgodzi sie przyjsc na 8 spotkan? Bo od czerwca Smuda.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Stary 18.04.2013, 15:04
W przypadku nowego trenera zawsze działa efekt "miotły" nasze gwiazdeczki to banda , której sie nic nie chce a nie drużyna. Pomijając oczywisty brak doświadczenia Kulawika nie ma on ponad to żadnego autorytetu wśród piłkarzy. Aby zachować resztki, przynajmniej swojego honoru powinien podać się do dymisji a drużynę przejąć ktoś kto nie jest dla piłkarzy kumplem tylko autorytetem. Wisła do duża marka. Na pewno udałoby się kogoś odpowiedniego zakontraktować. Kulawik to trenerski nieudacznik. Z nim nawet utrzymanie stoi pod znakiem zapytania
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.04.2013, 15:06
Jaki byłby ten efekt nowej miotly skoro wiadomo by było że za 1,5 miesiaca goscia tu nie bedzie?

Wisła to BYŁA marka.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2013, 15:09
A gdzie ty znajdziesz trenera, podkreślam - trenera na 8 kolejek przed zakonczeniem sezonu?

Chcesz efekt miotły? To proponuje przyjąć ponownie zwolnioną sprzątaczkę. Na stanowisko trenera. Efekt jej pracy będzie taki sam jak tego bezrobotnego wynalazka.
Jak Za.......i mokrą szmatą przez plecy jednemu lub drugiemu, to zaraz będą grać jak z nut.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 15:13.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 18.04.2013, 15:15
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Czytaj całą dyskusję a nie jeden post. Szczególnie, że napisałem to po cytowanym poście
Czytam... Ty też czytaj Napisałem w liczbie mnogiej, czyli do Ciebie, do cytowanego kolegi i pozostałych forumowiczów. Zmiana Kulawika nic nie zmieni. Ktokolwiek nie przyjdzie Boguski będzie Boguskim, a Wilk pozostanie Wilkiem. Nikt ich nie nauczy grać w piłkę.

marcin19876 - pogięło Cię? Trzeba jeszcze ~3 pkt, żeby się utrzymać.
Ostatnio edytowane przez thechris : 18.04.2013 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.04.2013, 15:19
W przypadku nowego trenera zawsze działa efekt "miotły" nasze gwiazdeczki to banda , której sie nic nie chce a nie drużyna.

Pomijając oczywisty brak doświadczenia Kulawika nie ma on ponad to żadnego autorytetu wśród piłkarzy.
Raz: Żaden efekt miotły nie zadziała bo nie ma znaczenia jaką łyżką mieszasz herbatę - nie będzie bardziej słodka

Dwa: Jestem przekonany że Kula ma większe doświadczenie w trenerce niż tacy forumowicze jak Ty z korzystaniu z dobrodziejstw internetu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Stary 18.04.2013, 15:31
Zastanawiam się co takiego wartościowego wnosisz do dyskusji skoro jesteś takim doświadczonym internautą. Napisz mi przynajmniej jakie doświadczenie trenerskie ma Kulawik skoro chciałbyś merytorycznie pogadać. Bo m. zdaniem jego doświadczenie nie jest adekwatne do prowadzenia Wisły
Rozumiem argumenty o końcu sezonu , o złym czasie na zmianę. Uważam , że w tym momencie nawet ta przysłowiowa "sprzątaczka" poprowadziłaby lepiej tą drużynę. która nie ma żadnej taktyki i nic jej się nie chce. a Kulawik mając honor powinien sam podać się do dymisji bo jest zasłużonym Wiślakiem
Ostatnio edytowane przez Quorth : 18.04.2013 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.04.2013, 15:54
Zastanawiam się co takiego wartościowego wnosisz do dyskusji skoro jesteś takim doświadczonym internautą. Napisz mi przynajmniej jakie doświadczenie trenerskie ma Kulawik skoro chciałbyś merytorycznie pogadać. Bo m. zdaniem jego doświadczenie nie jest adekwatne do prowadzenia Wisły
Rozumiem argumenty o końcu sezonu , o złym czasie na zmianę. Uważam , że w tym momencie nawet ta przysłowiowa "sprzątaczka" poprowadziłaby lepiej tą drużynę. która nie ma żadnej taktyki i nic jej się nie chce. a Kulawik mając honor powinien sam podać się do dymisji bo jest zasłużonym Wiślakiem

W Twoim rozumieniu rzeczowa dyskusja polega na "Kulawik musi odejść". Pojawiacie się na forum w przypadku niepowodzeń jak ślimaki po deszczu na działce.

Jedyne co robicie to wieszacie psy na każdym trenerze z rzędu. Aż mnie kusi żeby poszukać kto jechał po Smudzie / Maaskancie / Lenczyku itp
Mam dziwne wrażenie że te same osoby co zawsze.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.04.2013, 15:56
.... w tym momencie nawet ta przysłowiowa "sprzątaczka" poprowadziłaby lepiej tą drużynę....
Trochę pokory przyjacielu - trzeba się uczyć na własnych błędach.

Od dwóch lat twierdzimy, widząc co się dzieje, ze gorzej być już nie może. Jednak życie uczy że systematycznie krytykowane 'dno' chwile potem staje się nowym sufitem na który nas nie stać. I tak sobie opadamy i końca nie widać.

Jak tak dalej będzie Cupiał zainteresowany klubem to za chwile nie będzie nas stać na trenera klasy Kulawika. Zobacz ze dziś Nawałka stawia nam swoje warunki. Nie Wisła rozdaje karty tylko Pan Nawałka - trener Górnika Zabrze. Jeszcze dwa lata temu nie do pomyślenia.

Nie chce być pesymistą ale na trenera którego obecnie mamy stać pół ligi. Jaki problem go podkupić jeśli ktoś uzna że warto ? A prawda jest brutalna - nas nie stać na nikogo lepszego niż Tomek.

Nadal chcesz sprzątaczkę na trenera?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów