The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grodo
Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2013, 16:22
Poczatek rozmowy 199 zl. Za chwile 179 zl. Teraz ma oddzwonic i powiedziec na ile "szef" sie zgodzi, bo ja upieram sie przy 159 zl albo czekam do konca umowy ( sierpien ) i spadam na " lewizne ". Ludzie nie zgadzajcie sie na ich warunki. Jak zacznie im sie palic pod nogami to full pakiet bedzie za 150 zl i jeszcze TV dorzuca. A jak nie to cardsharingserver.com - koszty to 100 zl na 3 miesiace + jednorazowo ok. 400 zl za dreamboxa i macie w tym cala cyfre, polsat, n, sky uk, sky de, kilkanascie vod gdzie filmy leca 24/7, ogolnie wszystko co jest na tej satelicie (hotbird 9) Pier... nie dam iti zarobic
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.03.2013, 16:33
Grodo, daj znać jak Ci się temat rozwinie, bo to dość ważny obecnie dla wielu temat. I przy okazji: jeśli byłbyś łaskaw, napisz jaki konkretnie masz obecnie pakiet (i jego cenę)? Dzięki.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2013, 16:41
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
A powiedział ci ten "rozgarnięty" konsultant czy chodzi o 30 czerwca tego roku? Bo tutaj masz wypowiedź niejakiego Przybysza z nc+ że migracje będą trwać jeszcze 1,5 roku wis.la/wg2lt

Tak, do 30 czerwca tego roku. Zacząłem z nim rozmowę od pytania do kiedy mam umowę. Okazało się, że do końca września. Wtedy poinformował mnie, że i tak w czerwcu będę musiał podjąć decyzję, czy zostaję na nowych warunkach, czy odchodzę.
I to by się w Twoim przypadku zgadzało. O ile mnie pamięć nie myli to okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące. Jeśli więc masz umowę do końca września to najpóźniej do końca czerwca musisz ją wypowiedzieć.

Ja przedłużałem w styczniu umowę na 18 miesięcy. Do końca umowy nie mam zamiaru się w ogóle przenosić na nową platformę. Chyba że w trakcie trwania umowy pojawi się na tyle satysfakcjonująca oferta, że się skuszę. Póki co będę naprawdę bardzo cierpliwy i odrzucał każdą ofertę choćby o złotówkę wyższą od obecnego abonamentu. Niech dzwonią oni do mnie, ja do nich nie mam zamiaru wykręcać numeru.
Powód: poprawienie wyświetlania cytatu
Ostatnio edytowane przez rav : 23.03.2013 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.03.2013, 17:06
Opcje dostępne od C+Gold (może C+Silver też ?):

Redlight HD - 15zł
Opcja NOC - 25zł
TV France - 10zł
Mezzo - 5zł
History HD - 1,99zł
HBO (najprawdopodobniej bez HBO GO) - 25zł, (ale można zdobyć za 20 zł)
Filmbox - 15zł
Cinemax - 15zł
Sudance HD - 2,99z

CANAL+OPTIMUM HD = CANAL+PLATINUM / CANAL+ SUPERPREMIUM = CANAL+PLATINUM z HBO. Czyli aby miec HBO nie potrzeba brac all inclusive.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.03.2013, 17:13
a po co wam HBO nie macie internetu ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.03.2013, 17:15
http://wislaportal.pl/24501,Po_fuzji...straklasy.html tak coś czułem.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2013, 17:17
HBO? Bo lubimy. Przyzwyczajenie. Przyzwyczajenie, za które wcześniej płaciliśmy określoną kwotę, dużo niższą niż proponowane teraz 30 zł.

Jeśli miałbym teraz nc+ bez HBO to nie wyobrażam sobie płacenia więcej niż płacę teraz. Tymczasem nc+ proponuje mi abonament 15-25 zł wyższy bez HBO.
Odpowiedz cytując
Grodo
Member

Stary 23.03.2013, 17:21
Jak ogarne dam znac
Obiecuje

Teraz mam full pakiet hd + multiroom (szwagier) + splitery
Z tym ze ja mam dekoder z dyskiem twardym i place za jego wynajem 10 zl/ m
Ok 150 zl miesiacznie ( szwagier 70 ja reszte)
Ostatnio edytowane przez Grodo : 23.03.2013 o godz. 17:34.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 23.03.2013, 17:38
hunter napisał(a):Wyświetl post
I to by się w Twoim przypadku zgadzało. O ile mnie pamięć nie myli to okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące. Jeśli więc masz umowę do końca września to najpóźniej do końca czerwca musisz ją wypowiedzieć.

Ja przedłużałem w styczniu umowę na 18 miesięcy. Do końca umowy nie mam zamiaru się w ogóle przenosić na nową platformę. Chyba że w trakcie trwania umowy pojawi się na tyle satysfakcjonująca oferta, że się skuszę. Póki co będę naprawdę bardzo cierpliwy i odrzucał każdą ofertę choćby o złotówkę wyższą od obecnego abonamentu. Niech dzwonią oni do mnie, ja do nich nie mam zamiaru wykręcać numeru.
no właśnie nie jest tak jak piszesz. normalnie jest miesięczny okres wypowiedzenia w trakcie umowy.

to będzie działać tak, jak w przypadku podwyżki. wyślą do Ciebie informację o zmianie oferty z 1 lipca. oferta ta będzie wiązała się z migracją do nc+. ale oczywiście możesz się na to nie zgodzić, wówczas możesz rozwiązać umowę ze względu na zmianę jej warunków. jeżeli nie zdecydujesz się na rozwiązanie, to automatycznie włączą Ci nową ofertę.

zawsze tak było, podobnie jest jak wyłączają gwarantowany kanał, też masz możliwość rozwiązania umowy. nie rozwiązanie = akceptacja nowych warunków.

i bez znaczenia jest to, czy masz umowę do września (jak ja), czy jeszcze przez np. przez rok
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2013, 17:53
Z innej beczki: uważajcie z tymi splitterami

Widać, że nc+ kombinuje jak może i chwyta się każdych sposobów by wycisnąć z użytkowników ile się da. Przykład jednego meczu ligowego w nSporcie, numer w regulaminie z niegwarantowanymi kanałami (Eurosporty etc..) daje do myślenia.

Co zrobicie, gdy przedłużycie sobie umowę na 18 miesięcy, a np. czerwcu nc+ uwali splittery?

Jak? Spójrzcie: http://satkurier.pl/news/76748/cyfra...haringiem.html

"Ideą modyfikacji jest ograniczenie ilości odpowiedzi z karty do czterech SID-ów, czyli czterech serwisów za jedną sesją."
No to niech ograniczą ilość odpowiedzi z karty do 1-2 SID-ów i jesteśmy w d... 16 miesięcy abonamentu przed nami.

Jak uważacie?
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.03.2013, 18:01
Ale nie trzeba przechodzić można zostać z taką ofertą jak sie ma Angielskai Polska dalej bedzie na C+
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2013, 18:03
xdarek napisał(a):Wyświetl post
Ale nie trzeba przechodzić można zostać z taką ofertą jak sie ma Angielskai Polska dalej bedzie na C+
Nie czytasz, że jeden z meczów polskiej ligi może się pojawić na nSport, zamiast na Canalu? Masz nSport w starym C+? W najbliższej kolejce chodzi o mecz Śląska. A gdy będzie to mecz Wisły?
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 23.03.2013, 18:03
Nie do końca. Część meczów polskiej ekstraklasy przenoszą na nSport:
http://media2.pl/media/101472-Canalp...-w-nSport.html
Jak to się ma do reklam Cyfry+ "tylko u nas 100% ekstraklasy"?
Odpowiedz cytując
Grodo
Member

Stary 23.03.2013, 19:13
Co do spliterow
Obawialem sie ze bedzie nakaz wymiany sprzetu, ale nie
Wiec dopoki mam 2 karty c+ z multiroomu (ja jedna szwagier druga) powinno wszystko byc ok. N nie da sie rozklepac na 2 domy bo multiroom musi isc przez glowny dekoder. No ale w c+ powiedzieli ze jesli nie chce zmieniac sprzetu, moge zostac przy tym co mam. Wiec jesli zejda z ceny, to full pakiet podzielic na 2 domy (w kazdym split na 2 tv) to nie bedzie zle. Ale samemu placic ok 200 zl/m gdzie 80% kanalow nie oglafam - dramat
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2013, 19:31
Pomozcie, bo nie jestem w temacie.
Place obecnie 109 zl (pakiet z HBO). Do tego 20 zl z racji multiroomu, w sumie 129zl.
Chce przejsc do nc+ i teraz 2 opcje. Placic wiecej nie zamierzam a 2 opcje to:
- to co obecnie + Liga Mistrzow z "n" + multiroom
- to co obecnie + Liga Mistrzow z "n" + multiroom ale bez HBO.
Umowe mam do przyszlego roku z tego co pamietam
Jestem w canalu juz chyba z 13 albo 14 lat, co doradzacie i na co sie zgadzac a na co nie?
E: Dzieki
Ostatnio edytowane przez vabanq : 23.03.2013 o godz. 19:39.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Stary 23.03.2013, 19:38
vabanq napisał(a):Wyświetl post
Pomozcie, bo nie jestem w temacie.
Place obecnie 109 zl (pakiet z HBO). Do tego 20 zl z racji multiroomu, w sumie 129zl.
Chce przejsc do nc+ i teraz 2 opcje. Placic wiecej nie zamierzam a 2 opcje to:
- to co obecnie + Liga Mistrzow z "n" + multiroom
- to co obecnie + Liga Mistrzow z "n" + multiroom ale bez HBO.
Umowe mam do przyszlego roku z tego co pamietam
Jestem w canalu juz chyba z 13 albo 14 lat, co doradzacie i na co sie zgadzac a na co nie?
Staż w Cyfrze nie ma znaczenia. Ponoć za 99 już można dostać Platynę, do tego za 10 zł multiroom na starych zasadach i HBO za 20 zł. Więc za to co płacisz teraz otrzymasz to samo + sport od N. To stan na dziś. A od nowego tygodnia mają się pojawić korzystniejsze oferty. Podobno. Generalnie myślę, że jeszcze z 10 - 20 złotych będzie można z tego ugrać ale to dla umów kończących się.
Ostatnio edytowane przez David. : 23.03.2013 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.03.2013, 19:41
Bardzo zastanawia mnie, abstrahując już od samego nsportu, czy te nowe kanały Canal+ (Family) będą dostępne dla starych abonentów Cyfry+... Wszak tam zapowiadane są 2 mecze w jednej z kwietniowych kolejek - są to mecze może i słabsze, ale skoro miało być 100% ligi w kanałach C+ to o .... chodzi?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2013, 19:55
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bardzo zastanawia mnie, abstrahując już od samego nsportu, czy te nowe kanały Canal+ (Family) będą dostępne dla starych abonentów Cyfry+... Wszak tam zapowiadane są 2 mecze w jednej z kwietniowych kolejek - są to mecze może i słabsze, ale skoro miało być 100% ligi w kanałach C+ to o .... chodzi?
Tak beda - po prostu obecne kanaly jak Gol czy Weekend zmienia nazwy i to wszystko a abonenci Cyfry z Canal+ nadal beda je ogladac. Nie wiadomo tylko ktory C+obecny od 5 kwietnia bedzie miał jaka nazwe. Podejrzewam, ze Canal+, Canal+Sport i Canal+ Film zostana normalnie, Canal+Gol zmieni nazwe na Canal+Family 1 a Weekend na Family 2 a Canal+3D, ktory ma zniknac bedzie sie nazywac Canal+Film 2 (moze tez byc inaczej).
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.03.2013 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Stary 23.03.2013, 20:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak beda - po prostu obecne kanaly jak Gol czy Weekend zmienia nazwy i to wszystko a abonenci Cyfry z Canal+ nadal beda je ogladac. Nie wiadomo tylko ktory C+obecny od 5 kwietnia bedzie miał jaka nazwe. Podejrzewam, ze Canal+, Canal+Sport i Canal+ Film zostana normalnie, Canal+Gol zmieni nazwe na Canal+Family 1 a Weekend na Family 2 a Canal+3D, ktory ma zniknac bedzie sie nazywac Canal+Film 2 (moze tez byc inaczej).
I to jest właściwie, jak już pisałem w tym temacie, główna zagadka nowej platformy... Bo:

Cytat:
Rozmowa kilku minutowa telefon od nc+ co pana interesuje sport tylko i wyłącznie propozycja platinum za 119 obecnie mam c+ optimum hd za 76 nie dam tyle zszedł na 109 pytam gościa zamieniamy się miejscami proponuje panu to samo za 40 zł więcej godzi się pan.. i ze strony konsultanta chwila ciszy i zmiana tematu że dostane pismo po 1 kwietnia i bede mial 14 dni na zerwanie umowy albo migracje. Podziękowałem ide do polsatu a w dobie szeroko pasmowego internetu obejrzę co będę chciał za mniejszą kase dymią nas bez mydła patologia jeszczee dodał że znikną kanały weekend i gol a nowych nie udostępnią bez migracji sprawa do sądu jak nic
Zabiorą kanały i albo migrujesz albo rozwiązujesz umowę z ich winy i nie pooglądasz.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2013, 20:05
David. napisał(a):Wyświetl post
I to jest właściwie, jak już pisałem w tym temacie, główna zagadka nowej platformy... Bo:

Zabiorą kanały i albo migrujesz albo rozwiązujesz umowę z ich winy i nie pooglądasz.
Zadnego kanału nie zabiora nie słuchaj takich bzdur - konsultant wszystko Ci wcisnie abys tylko szybko zmigrował do nowej platformy. Zmienia sie tylko nazwy kanałow tak jak pisalem i to wszystko. Tak samo jak od 5 kwietnia w Nce nie bedzie Npremium ale abonenci dostana w zamian Family 1 i Family 2 co było oficjalnie zapowiedziane w informacjach jakie pokazywały sie na tunerach Nki.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.03.2013 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Stary 23.03.2013, 21:35
Spoko, luz. Nie rozmawiałem z konsultantem. Ludzie mówią...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2013, 08:02
Grodo napisał(a):Wyświetl post
Co do spliterow
Obawialem sie ze bedzie nakaz wymiany sprzetu, ale nie
Wiec dopoki mam 2 karty c+ z multiroomu (ja jedna szwagier druga) powinno wszystko byc ok. N nie da sie rozklepac na 2 domy bo multiroom musi isc przez glowny dekoder. No ale w c+ powiedzieli ze jesli nie chce zmieniac sprzetu, moge zostac przy tym co mam. Wiec jesli zejda z ceny, to full pakiet podzielic na 2 domy (w kazdym split na 2 tv) to nie bedzie zle. Ale samemu placic ok 200 zl/m gdzie 80% kanalow nie oglafam - dramat
Nie zrozumiałeś co napisałem.

W nc+ powiedzieli Ci, że będziesz mógł nadal używać splitterów? Nie. Powiedzieli Ci, ze nadal możesz używać starego sprzętu od Canal+. Ich sprzętu. Ich kart. A splittery można przyblokować / ograniczyć ich funkcjonalność.

Wystarczy, że zredukowana zostanie ilość odpowiedzi z karty (wsadzonej do splittera) w danym interwale czasowym i splittery nie nadążą z rozgłaszaniem uprawnień na dwa i więcej urządzenia. Już teraz zlimitowano to do czterech urządzeń. Taka zmiana może nastąpić za 2-3 miesiące, gdy wielu użytkowników przedłuży swoje umowy na wiele miesięcy.

W jaki sposób wówczas rozwiążesz umowę? Na jakiej podstawie? Że zmieniono firmware w karcie nc+? Wówczas albo zgodzisz się na nc+ na jednym telewizorze, albo wykupisz ich dodatkowy multiroom. Na ich warunkach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2013, 08:41
rav napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy, że zredukowana zostanie ilość odpowiedzi z karty (wsadzonej do splittera) w danym interwale czasowym i splittery nie nadążą z rozgłaszaniem uprawnień na dwa i więcej urządzenia. Już teraz zlimitowano to do czterech urządzeń
Skad masz taka informacje, ze juz teraz zlimitowano to do 4 urzadzen? Uzywam ja, moja siora, rodzice maja na dole na dwoch telewizorach, babka w domu obok ma 5 karte a wujek jak przyjezdza z Austrii i ma u babki w domu 6 karte - chodzi normalnie 5 urzadzen a niekiedy nawet 6 w 1 momencie (gdzie matka oglada co innego a ojciec co innego).
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2013, 08:47
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Skad masz taka informacje, ze juz teraz zlimitowano to do 4 urzadzen? Uzywam ja, moja siora, rodzice maja na dole na dwoch telewizorach, babka w domu obok ma 5 karte a wujek jak przyjezdza z Austrii i ma u babki w domu 6 karte - chodzi normalnie 5 urzadzen a niekiedy nawet 6 w 1 momencie (gdzie matka oglada co innego a ojciec co innego).
Wkleiłem link kilka postów wyżej wis.la/mcovt i istotny cytat z tego tekstu.

U mnie niestety czasem przycina przy trzech tv równocześnie. Mniej więcej od czasu opublikowania tamtego tekstu. Może to zbieg okoliczności.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.03.2013, 10:05
Tak sobie przeanalizowałem ich ofertę. Dla mniej wybrednych klientów opłaca się. Za 39 złotych dołożyli kilka dobrych programów w hd.

Problem pojawia się dla tych co związali się z cyfrą głównie ze względu na mecze naszej ekstraklasy.
Mając abonament za 48 złotych i możliwość oglądania wszystkich meczów ekstraklasy wychodzi na to, że teraz będę zmuszony zapłacić 79 złotych za ofertę w której są uwzględnione nie tylko kanały sportowe z cyfry ale również Polsat Sport oraz n sport.
A może ja nie chce korzystać z nowych kanałów?
Rozumiem, że teraz nie będzie już opcji zamówienia sobie dodatkowego pakietu sportowego do tych 39 złotych? (!) Co miało miejsce w ofercie cyfry.

Czyli prawdopodobnie kibice zostaną zrobieni w ch...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Stary 24.03.2013, 12:08
Za 79 zł to masz jedynie promocję na dwa miesiące z pakietem C+ Sport - a póżniej..? Normalny zestaw kanałów sportowych na stałe jest natomiast od 119 zł (a i tak prawdopodobnie w każdej chwili mogą ci odciąć chociażby obydwa Eurosporty).
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 24.03.2013, 12:30
Poczekajcie jeszcze pare(nascie) dni. Ceny (przynajmniej dla tych migrujacych) caly czas spadaja. Jak na poczatku pakiet Platynowy dawali za ok 109, teraz spokojnie mozna brac za 99. Poza tym z nieoficjalnych zrodel wiadomo, ze dostali tyle zjeb i malo klientow maja migrujacych, wiec szykuja jakas "spacjalna" oferte dla migrujacych. Badzcie cierpliwi
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2013, 12:32
Po ilu dniach do was dzwonili po zostawieniu namiaru na siebie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.03.2013, 13:36
przestancie p[ieprzyc i sie pocieszac ......zeby miec Sport trzeba bedzie zaplacic za pakiet 119 zl ....i tyle w temacie .....C+ sprzedalo swoich abonentow ITI i maja to wszystkow du..pie...... prosta pilka : chesz lige polska, angielska , hiszpanska (specjalnie nie pisze o francuskiej bo chyba nikt tego nie oglada) - to zabulisz 119 zl za pakiet ...prosta pilka ...
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2013, 13:46
koleżanka pracuje w N-ce mówi że kolejki na słuchawke mają po 300-400 osób więc na pewno nie oddzwonią od razu
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów