|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Mam takie dość błahe pytanie - wybieram się wkrótce w trasę (ok 500 km) i zastanawiam się z jaką mniej więcej prędkością jechać, aby uzyskać w miarę najniższe spalanie? Mam na myśli oczywiście podróż drogami szybkiego ruchu. Mam benzyniaka 1,6.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
90 km/h (10 znaków)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no przecież nie na 2-ce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Sorry, nie mogłem się powstrzymać-ale przypomniała mi się pewna Amerykanka , która wynajęła auto we Francji i przejechała chyba 100 km na jedynce-bo nie zajarzyła,ze to nie automat-hahha
* okazalo sie ,ze to na Węgrzech bylo ![]() poszukajcie w go.oglach : amerykanka jechała na jedynce..., bo jak wklejam linka to komunikat ,ze do archiwum przeniesione wyskakuje-a on-line moża looknąć ![]() Powód: jednak Węgry:)
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 20.03.2013 o godz. 22:04.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja mam sąsiadkę, która kiedyś kupiła w salonie nowiutkie auto i przejechała przeszło 20 kilometrów z zaciągniętym do połowy ręcznym. Dziwiła się przy tym, że coś mało mocy pod maską...
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Opinie od strony technicznej o MINI. Sonduję możliwość zakupu kilkuletniego MINI i ciekaw jestem jak z solidnością i jakością tego autka. Miał koś z tym do czynienia?
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Taka ciekawostka o Mini:
Cytat:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zatem rodzimy przemysł samochodowy jeszcze nie upadł, polecam obejrzeć i trzymać kciuki za nich
http://www.youtube.com/watch?v=O-cjkgdS8wY |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mimo ze auto produkowane w Mielcu malo ludzi o nim wie, rok temu mialem przyjemnosc byc w fabryce w Mielcu i ogladac to cacko na zywo. Naprawde robi wrazenie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Leopard_6_Litre_Roadster ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Szukam informacji na temat Golfa V,Astry III i Mazdy 3 , wszystkie modele z początku produkcji.Na co w szczególności zwracać uwagę,który z nich jest bardziej godny polecenia? Ewentualnie inny samochód w przybliżonej cenie
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Mazde zrzera rdza, Golf jak w dieslu to raczej 1.9 niż 2.0 - można trafić naprawde wypasione modele jeśli chodzi o wyposażenie, astre znam tylko 1.6 benzyne i 1.7cdti - sympatyczne auta, ale w kombi klapa rdzewieje nawet w modelach5 letnich...
Ostatnio edytowane przez omega : 12.04.2013 o godz. 17:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Rozglądam się za nowym (dla mnie , nie z salonu ;d) autem do 10tys
W miarę dobre zawieszenie na nasze drogi, duzo miejsca dla kierowcy, w miare dynamiczny silnik Myslalem o Fronterze ale chyba ciut za duze na moje potrzeby, natomiast chrysler sebring to drogie czesci i eksploatacja + automat jakies propozycje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Może jakieś Volvo np S40,V40
![]() To przy okazji ja zapytam, gdzie w Krakowie lub okolicy kupię lampkę oświetlenia tablicy do Clio III w miarę rozsądnej cenie?
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 20.04.2013 o godz. 11:21.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Volvo drogie czesci z tego co wiem
Skąd sie bierze taka rozbieznosc cen w bmw X5? od 14tys do 40tys rocznik 2002-2003, silnik 3.0 taki felerny? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja bym powiedział że właśnie 3 litrowa (benzyna) to jeden z najlepszych silników jakie człowiek wymyślił.
Sam na taką Beemkę choruję - 3jkę albo 5kę - 3 litrowa benzynka - jeszcze nikt z tych co znam i jeździli takim czymś nie narzekali na cokolwiek. W ogóle jaja bo ta 3 litrówka pali tyle co 2 litrówka w większości innych aut. Jak ja patrzyłem to rozbieżności są olbrzymie - ale właśnie na korzyść 3 litrówek. ps. Volvo drogie w utrzymaniu jak cholera - może coś się zmieniło ale kilka lat temu kumpel do V70 za chiny nie mógł znaleźć zamienników do większości usterek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
x5 3.0 po 14tys mozna kupic zadbane ponizej 200tys przebiegu a pod 40tys sa te silniki 4.4
ale nie rozumiem ze az taka roznica, musi to byc jakis szrot bo nie wierze w taka niska cene |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ted: Zadbana X5 za 14tys.? PLN? Nie ma szans!
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 20.04.2013 o godz. 12:59.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Właśnie to spalanie oleju mnie interesuje.
Podobny dylemat mam z dwulitrówką ze stajni Audi - 200 KM. Parametry silnika niesamowite - ale goście na forach piszą ze litr oleju na 1000 km to czasami standard i za chiny nie wiadomo co z tym zrobić. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są różne opinie jeśli chodzi o m54b30 według niektórych problem zniknął w samochodach po iifcie, a według innych nie do końca. Zapewne wiele zależy tu od sposobu jazdy, zastosowanego oleju oraz stanu silnika z naciskiem na pierścienie, uszczelniacze i odmę olejową. Nie miałem do czynienia z duża liczbą aut z tym silnikiem więc ciężko mi się wypowiedzieć. Zapewne prawda leży gdzieś po środku, bo z jednej strony dbając odpowiednio o samochód można ograniczyć spalanie oleju. Z drugiej zaś strony nowocześniejsze silniki maksymalne osiągi uzyskują na wyższych obrotach i na uboższej mieszance, co wymaga stosowania innych materiałów i zapewne stąd mniejsze zużycie paliwa, kosztem większego zużycia oleju. Jeśli chodzi o dwulitrowe, 200 konne Audi, to masz na myśłi zapewne 2.0 TFSI, tutaj do wyżej wymienionych problemów dojdą jeszcze te z turbiną i gromadzącym się nagarem. Oczywiście nie ma także mowy o LPG w tym przypadku.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i zrywającym się rozrządem
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No dokładnie ten silnik miałem na myśli ale po kilku lekturach na forum już mi się odechciało
![]() Czuję że jak w tym roku będę zmieniał auto to padnie na tę jednostkę: 1.8 TFSI 160 KM - A4 albo Passat, jeden pies. Jest ok i łatwo zawirusować jak się ktoś uprze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Witam
Ogromna prośba poszukuję osób które kupiły NOWY samochód z salonu (roczniki od 2009 do dzisiaj). może być kupiony na firmę, może być w leasingu, może być kupiony przez firmę w której się pracuje. Muszę przeprowadzić ankiety z takimi osobami i strasznie mi na tym zależy. Czas nagli. W ramach wdzięczności dla Panów jest notes (nie widziałem go jeszcze) i ode mnie browarek dla pań przywieszka do torebki (nie widziałem) i ode mnie czekolada. Nie sprawdzam żadnych dokumentów nie jestem z US wszystkie pytania na priv. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak w temacie, zna ktoś jego markę? na masce miał różne liczniki ciśnienia itp jakies auto chyba do scigania na 1/4 mili jak w USA
http://oi42.tinypic.com/210d06e.jpg |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chevrolet Camaro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś się orientuję mniej więcej ile to wyjdzie i czy się opłaca w escorcie robić remont zawieszenia? (łozysko, klocki, sprezyny, drazki,sworzenie,koncowki) + sprzeglo + pasek klinowy
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wszystko zależy czy chcesz długo pojeździć - jeśli tak a blacha się trzyma to warto - tylko trzeba poszukać tanich części.
Kumpel w podobnym rocznikowo i gabarytowo aucie - Vectra A robił zawiechę - wszystkie końcówki drążków, zawiasów ale bez sprężyn czy amorów i razem ze zbieżnością mu wyszło coś koło 500 zeta. Wszystkie części nowe ale oczywiście zamienniki. Ale do tego dolicz jak piszesz kompletne sprzęgło. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to coś strasznie tanio mu Kocur wyszło. Chyba na najtańszych zamiennikach to robił a i sam robociznę wykonał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bardzo tanio. ja robiłem kompletną zawiechę przód, plus kilka innych dupereli + zbieżność ..za drugie tyle.
ale powiedziałem jasno... części mają być dobre, żadne chińskie zamienniki. Xsara 03, e: ok, doczytałem trochę inny wiek fury.
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 06.05.2013 o godz. 18:55.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|