The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2013, 14:47
Serek - w samo sedno.
Naprawdę, poczekajcie kilka tygodni i wtedy weryfikujcie Kulawika. Sam jestem zdania, że Kulawik średnio się nadaje na trenera takiej marki jak Wisła Kraków, ale warto mu dać w pełni szanse - co da kolejna zmiana trenera? 3-4 trenerów w ciągu roku... Litości, to jest zwykła amatorszczyzna, i można zaklinać rzeczywistość ale prawda jest jedna - taka ilość trenerów w ciągu kilkunastu miesięcy to jest PATOLOGIA całego klubu, od zarządu po zawodników (którzy też ponoszą znaczną winę, może i główną?).

Wyniki sparingów są jakie są, ale to tylko sparingi, sprawdzianem i celem jest liga. Już tyle razy widziałem sparingi przedsezonowe (zwycięskie, przegrane, wywalczone, odpuszczone etc etc), że naprawdę nie przywiązuje do nich wielkiej wagi.

Za kilka tygodni wszyscy będziemy mądrzejsi.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.02.2013, 15:21
Obys mial racje Serek tego sobie i Tobie zycze.

Pozdrawiam
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.02.2013, 15:22
Sparingi to sparingi.

Ze sparingów wynika, że jesteśmy gorszą drużyną od Zagłębia Sosnowiec a lepszą od Tereka Groźnego. Wnioskować zatem można, że Polska II liga jest silniejsza od rosyjskiej.

Czyli, olać to, poczekamy zobaczymy, czy w ogóle coś warta jeszcze ta drużyna
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2013, 15:47
Pewnie, że sparing o niczym nie świadczy do końca.

Ale też nie można powiedzieć, że się nie liczy. Zwłaszcza kiedy jest to sparing na tydzień przed rozpoczeciem ligi i być może dwoma najważniejszymi meczami na wiosnę.

Powtórzę to co pisałem latem tyle tylko, że w stosunku do Probierza. Ja nie przyjmuje ściemy takiej, że oto w sezonie sie rozkręcą zgrają itd. Po to jest okres przygotowawczy by weszli w sezon od razu gotowi na 100 %.

Tymczasem na podstawie dzisiejszego sparingu żadnej nadzieji na poprawę nie widać. Cóż z tego, że potrafimy wymienić parę podań w okolicy linii środkowej ? Kiedy literalnie żadnego zagrożenia dla bramki nie umiemy stworzyć.

O co chodzi z tym Sobolem ? Rozumiem jakbyśmy mieli tam vacat. On nawet w najlepszej formie się nie nadawał na tą pozycję. Teraz przy brakach szybkościowych tym bardziej.

Ale zgadzam się. Liga wszystko zweryfikuje. Oby pozytywnie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 16.02.2013, 15:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No to świetnie - tyle tylko, że Wy go rozliczacie przed startem rundy
Jest coś takiego jak predykcja - zdolność racjonalnego przewidywania przyszłych zdarzeń na podstawie faktów. Oczywiście jest szansa że wyciągnie się błędne wnioski, natomiast nie rozumiem dlaczego należy odciąć się całkowicie od pewnych przesłanek które płyną z rozegranych sparingów. Dlatego że jest kilka procent szans na to że można się pomylić?

Edit:

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ze sparingów wynika, że jesteśmy gorszą drużyną od Zagłębia Sosnowiec a lepszą od Tereka Groźnego. Wnioskować zatem można, że Polska II liga jest silniejsza od rosyjskiej.
Wniosek jak najbardziej słuszny i prawidłowy natomiast oparty na błędnych założeniach.
Zakładasz mianowicie ze drużyny o których mówisz są reprezentatywnymi przedstawicielami lig w których występują i zagrały na poziomie idealnie średnim jeśli chodzi o swoje możliwości.

Tak nawiasem mówiąc - w swojej wypowiedzi sugerujesz ze nie da się wyciągać wniosków ze sparingów. Nie jest to zbyt daleko idące uproszczenie, sprzeczne z celem w jakim się organizuje sparingi?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.02.2013 o godz. 16:07.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.02.2013, 15:57
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że sparing o niczym nie świadczy do końca.

Powtórzę to co pisałem latem tyle tylko, że w stosunku do Probierza. Ja nie przyjmuje ściemy takiej, że oto w sezonie sie rozkręcą zgrają itd. Po to jest okres przygotowawczy by weszli w sezon od razu gotowi na 100 %.

A ja Ci gwarantuje że tak właśnie będzie.

Na początku, drużyna będzie przemęczona, później będziemy szukać świeżości . Następnie będziemy potrzebować zgrania i pieczołowicie będziemy pracować nad eliminacją znanych mankamentów.
Z zaznaczeniem, że wszyscy na treningach walczą na 100%, palą się do gry a atmosfera w drużynie jest znakomita.

Wiem, wiem, to jest żenujące. Najważniejsze, że działa.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.02.2013 o godz. 16:06.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.02.2013, 16:09
ciekawe jaka będzie średnia strzelonych bramek na runde, skoro mając leżacego bramkarza odsłoniętą cała bramkę i piłke na 3 metrze my bijemy w bramkarza ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2013, 16:19
Kulawik powinien dostać zakaz wypowiadania się, to co pier... po tym sparingu to się w głowe nie mieści. Engel, Piechniczek, Gmoch i reszta bajkopisarzy w jednym :
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 16.02.2013, 16:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Kulawik powinien dostać zakaz wypowiadania się, to co pier... po tym sparingu to się w głowe nie mieści. Engel, Piechniczek, Gmoch i reszta bajkopisarzy w jednym :
Tak na marginesie - to jego promotor wiec ....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2013, 16:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja Ci gwarantuje że tak właśnie będzie.

Na początku, drużyna będzie przemęczona, później będziemy szukać świeżości . Następnie będziemy potrzebować zgrania i pieczołowicie będziemy pracować nad eliminacją znanych mankamentów.
Z zaznaczeniem, że wszyscy na treningach walczą na 100%, palą się do gry a atmosfera w drużynie jest znakomita.

Wiem, wiem, to jest żenujące. Najważniejsze, że działa.
Problem w tym, że najważniejsze mecze sezonu gramy za tydzień i dwa tygodnie. To już nie jest ten czas gdy walczyliśmy o MP i formę szykowało się głównie na ostatnie mecze, decydujące o Mistrzostwie. Wygrywając z Bełchatowem i Podbeskidziem utrzymujemy się w lidze. Nie przywiązywałem większej wagi do sparingów w Turcji, ale tydzień przed inauguracją rundy pasowałoby pokazać jakikolwiek poziom. Tymczasem serwowane są nam kolejne wytłumaczenia o zmęczeniu po testach wytrzymałościowych, dojściu do siebie po przeskoku temperatur, czy przyzwyczajeniu się do polskich boisk. Do wymiany jest 3/4 kadry i tu mógłby pomóc jedynie cudotwórca pokroju Hiddinka.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 16.02.2013 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.02.2013, 16:46
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dlatego że jest kilka procent szans na to że można się pomylić?
Właśnie tu jest główny główny ból głowy, że szanse na lepszą grę są nikłe. Większość z tych zawodników udowodniła już wielokrotnie, że do gry na poziomie ekstraklasy się nie nadaje.

Tylko - czy to jest wina Kulawika? Za ilu trenerów Sikorski nie strzelał goli w ekstraklasie? Sarki był przez rok bezrobotny bo jest niesamowitym piłkarzem?

Brutalna prawda jest taka, że Bednarz wziął niekompletny skład, wyciągnął wszystkich którzy umieli grać, a dziury załatał piłkarskimi odpadami. Czego oczekujecie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.02.2013, 16:55
dziury załatał piłkarskimi odpadami?

Czyli to ON decyduje kogo zatrudnic a nie trener? Rozumiem że transfer Dwaliszwiliego do Legii nastąpił bo tak chciał Prezes a nie Urban, tak samo Brzyski - okazje wykorzystał prezes, a to czy sie piłkarz nadaje czy nie to go nie interesuje. No nieźle.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.02.2013, 17:18
Dojebaliście się do tego Kulawika jak dzieci w podstawówce do rudego. Czy wy nie możecie pojąć, że w tej drużynie graja piłkarskie kaleki, drewna, goście, którzy powinni zmienić zawód. Że nie ma pół napastnika, bo chyba nie jest nim Cwetan Genkov vel " Nieruchawy Kołek" (świetny zakp panie Valcx), czy też Daniel "Zablokwany" Sikorski. Nie ma napastnika = nie ma brakek, prosta implikacja. Na skrzydłach próbuje grać wiekowy Kosa i Małecki, który nie oszukujmy się, poza wiślackim sercem zbyt wiele do zaoferowania piłkarsko nigdy nie miał. Jedynym w miarę wartościowym zawodnikiem z jakimiś tam perspektywami na rozwinięcie się i późniejszą sprzedaż z zyskiem jest Chrapek, ale trzeba mu dawać grać od początku, to wtedy może będzie cześciej dawał takie piłeczki jak dziś do Ivicy, który już tak obniżył loty, że niżej się chyba nie da.

Obrona i bramkarz to wyraz takiej nędzy, że aż szkoda klawiatury na opisywanie tego. Ta drużyna to zbieranina starszych panów, piłkarskich śmieci, umiejących sprawdzać hajs na koncie i latać z płaczem do mediów jak są jakieś opóźnienia. Zero jakiejkolwiek ambicji, żeby dać się pojechać drużynie z dolnej połówki tabeli II ligii to już naprawdę nie trzeba mieć honoru i jakiegokolwiek poczucia wstydu. Wisła Kasperczaka to by pojechała takie Zagłębie piąteczką o 8 rano po całej nocy na....iania na ruletce w kasynie w hotelu Cracovia, gdzie mieli osobną salkę dla siebie nawet.

Tu się nic już nie poradzi, trzeba tylko naiwnie liczyć, że Cupiał rozgoni to śmieszne towarzystwo tych Jaliensów, tych Jovanoviciów, Sikorskich, Genkovów, Ilievów, całą "wspaniałą" plejadę transferów Jacka i "bezbłędnego", "profesjonalnego" Staszka, inaczej to polecimy w przyszłym sezonie jak żydy.
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.02.2013 o godz. 17:20.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.02.2013, 17:23
Mógłby Kulawik chociaż siebie i Wisłę w wypowiedziach pomeczowych nie ośmieszać?
" Drużyna musi się zaaklimatyzować w Polsce"-polski klub musi się zaaklimatyzować w Polsce...Nie wiem ,może Wisła powinna jeździć na zgrupowania do Sosnowca zamiast marnować pieniądze na wakacje w Turcji?
"Wiedziałem ,że będzie ciężko,drużyna zagrała na 75 % możliwości"- jakbyśmy grali na 100% udałoby się zremisować?
"„Mam nadzieję, że zawodnicy odblokują się na lidze”-trener ma nadzieję,czyli sam nie wie jak to będzie wyglądać i co zrobić by było lepiej.
" Piłkarze zmarnowali kilka doskonałych okazji"-ja widziałem dwie okazje dla Wisły-bramkową i Małeckiego,nie wiem może nieuważnie oglądałem ten mecz.
Ostatnio edytowane przez fran23 : 16.02.2013 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.02.2013, 17:26
Z tego nic nie będzie. Jeśli zaczniemy sezon od porażek, facet nie powinien się długo zastanawiać i podać się do dymisji. Gdyby nie Podbeskidzie i Bełchatów spadlibyśmy z ligi. Zresztą nie jest powiedziane, że te potęgi nas nie przeskoczą....
What's new?

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.02.2013, 17:38
Doczepiliscie sie dzieciaki Tomka - to sie nazywa szukanie kozla ofiarnego ......Kulawik poswiecil pol zycia Wisle i chwala mu za To - jest Wislakiem z krwi i kosci .....a ze warsztat trenerski ma slaby, coz ....nie kazdy jest od razu Mourinho ....po prostu Tomek mogl te sie wypiac na pedzaca ku I lidze Wisle ale postanowil SPROBOWAC dzwignac to wszystko ....to ze mu nie wyszlo to co ? kim ma cokolwiek zaczac robic skoro para komornikow i likwidatorow Wisly sprzedaje kogo tylko moze za "czapke sliwek" a kupuje dziadka Kamila >> ....co innego jakby Tomek sie pchal na sile do Wisly i obiecywal "gruszki na wierzbie " ..... nic z tych rzeczy ....jako PRAWDZIWY Wislak wzial sobie za punkt honoru ratowania BEZNADZIEJNEJ (jak narazie) sytuacji krakowskiej drzuyny - Swojego Klubu ..... nie pchal sie jak swinia do koryta - co nie mozna powiedziec o wiekszosci podwladnych pana niedawnego bossa - dzis komornika Bialej Gwiazdy, ..a to ze jest slabym trenerem takie zycie - w pilke gral swietnie- trenerem jest przecietnym ....ale to nie ON zniszczyl potege Wisly budowana przez 14 lat ktora sie rozsypala jak domek z kart bo pewnemu duzemy dziecku sie znudzila sie zabawka i kopnal ja w dupe ......jesli macie wylewqac zale to nie na Tomka ---- proponuje wkoncu sprobowac cos zrobic z Lysym Wezem i BC ......i jeszcze jedno - nawet gdyby BC wycofal sie wkoncu z Wisly to mam dla wiekszosci fanow TF Wisla pewna rade .....I lub II liga to nie jest koniec swiata chlopcy ... i wyobrazcie sobie ze kiedys nie bylo pana BC - ktorego do konca wszyscy holduja - i byla naprawde kiszka ....ale nic nie zlamalo klubu z Biala Gwiazda w herbie ...... dalej psioczcie na KULE .....no bo przeciez na GLOWNEGO WINOWAJCE NIE PRZYSTOJI ( albo to smieszne SKWK nie pozwala )
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.02.2013 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.02.2013, 17:58
Ludzie ostatnim dobrym trenerem jakiego mieliśmy był Masskant skład z Apoelu to:
Pareiko
Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović
Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev
Genkov

Wyboldowani piłkarze to Ci których miał do dyspozycji Kulawik na rundę w której zadowalało go 20 punktów...

Prawda jest taka, że dobry trener widzi wartość piłkarzy postawi ich zmotywować i zestawić.
Kulawik może kiedyś będzie trenerem na dzień dzisiejszy jest drogą do spadku.

Niestety wygrały farmazony o młodych Polakach i krakowskiej piłce które bardzo szybko z mistrzostwa i pucharów zaprowadziły nas do tego, że nie jesteśmy w stanie przeciwstawić się tuzom z 3 ligi.

Bardzo bym chciał, żeby talen Kulawika nagle eksplodował ale ten chłop prowadzi Wisłę od jakiegoś czasu i nie ma ani jednej przesłanki żeby twierdzić, że w przyszłości będzie lepiej.

Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze od stada lwów prowadzonych przez barana.

My mamy stado baranów prowadzone przez barana który uparcie twierdzi, że jest lwem prowadzącym lwy.
(Baran w kontekście Kulawika jest tylko parafrazą)

Maskant wiedział i widział, że ma stado baranów ale potrafił z nimi osiągać sukcesy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2013, 18:05
siara napisał(a):Wyświetl post
Zagraliśmy wartościowy sparing. Cieszę się, że drużyna po starcie dwóch goli podniosła się i stwarzała w II połowie sytuacje podbramkowe. To dobrze prognozuje przed nadchodzącym sezonem" - to zapewne usłyszymy od trenera Kulawika po meczu...
Może wolałeś "Nie pozostaje nam nic innego jak tylko przeprosić kibiców" - Skorży?
Albo "Byliśmy zespołem lepszym, stwarzaliśmy więcej sytuacji, zabrakło tylko goli" - pięknego.

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ostatnim dobrym trenerem jakiego mieliśmy był Masskant skład z Apoelu to:
.

Ostatnim dobrym był Skorża
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.02.2013, 18:06
Bez dobrej druzyny i Mourinho cudow nie zwojuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.02.2013, 18:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czyli to ON decyduje kogo zatrudnic a nie trener?
Ogarnij się trochę i przestań majaczyć, bo to już nawet nie jest zabawne.
Twierdzisz że to Kulawik zadecydował o braku solidnego napastnika albo lewego obrońcy? Od dawna tworzysz tu wirtualną rzeczywistość, ale teraz już przeginasz pałę próbując zwalić winę na trenera.

Obrońcy Bednarza i Sikorskiego- gotowi jesteście zwalić cała winę na zasłużonego Wiślaka? Tylko w imię czego to robicie?
Ma kim "Kula" grać? Nie ma. Więc o czy mowa?

Zmienimy go i co - pierdoła Sikorski zacznie strzelać bramki, a "Klub wiślackiego emeryta" odmłodnieje? Jasne, już to widzę.

AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Doczepiliscie sie dzieciaki Tomka - to sie nazywa szukanie kozla ofiarnego ......Kulawik poswiecil pol zycia Wisle i chwala mu za To - jest Wislakiem z krwi i kosci .....a ze warsztat trenerski ma slaby, coz ....nie kazdy jest od razu Mourinho ....po prostu Tomek mogl te sie wypiac na pedzaca ku I lidze Wisle ale postanowil SPROBOWAC dzwignac to wszystko ....to ze mu nie wyszlo to co ? kim ma cokolwiek zaczac robic skoro para komornikow i likwidatorow Wisly sprzedaje kogo tylko moze za "czapke sliwek" a kupuje dziadka Kamila >> ....co innego jakby Tomek sie pchal na sile do Wisly i obiecywal "gruszki na wierzbie " ..... nic z tych rzeczy ....jako PRAWDZIWY Wislak wzial sobie za punkt honoru ratowania BEZNADZIEJNEJ (jak narazie) sytuacji krakowskiej drzuyny - Swojego Klubu ..... nie pchal sie jak swinia do koryta - co nie mozna powiedziec o wiekszosci podwladnych pana niedawnego bossa - dzis komornika Bialej Gwiazdy, ..a to ze jest slabym trenerem takie zycie - w pilke gral swietnie- trenerem jest przecietnym ....ale to nie ON zniszczyl potege Wisly budowana przez 14 lat ktora sie rozsypala jak domek z kart bo pewnemu duzemy dziecku sie znudzila sie zabawka i kopnal ja w dupe ......jesli macie wylewqac zale to nie na Tomka ---- proponuje wkoncu sprobowac cos zrobic z Lysym Wezem i BC
Muszę się niestety zgodzić.

Kulawik to aż za dobry trener na tę zbieraninę. Nie liczcie, że po jego zmianie zaczniemy grać lepiej.
Albo inaczej - policzcie, za ilu trenerów Sikorski nie strzelił GOLA. Niedługo będzie druga rocznica.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 18:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.02.2013, 18:49
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dojebaliście się do tego Kulawika jak dzieci w podstawówce do rudego. Czy wy nie możecie pojąć, że w tej drużynie graja piłkarskie kaleki, drewna, goście, którzy powinni zmienić zawód. Że nie ma pół napastnika, bo chyba nie jest nim Cwetan Genkov vel " Nieruchawy Kołek" (świetny zakp panie Valcx), czy też Daniel "Zablokwany" Sikorski. Nie ma napastnika = nie ma brakek, prosta implikacja. Na skrzydłach próbuje grać wiekowy Kosa i Małecki, który nie oszukujmy się, poza wiślackim sercem zbyt wiele do zaoferowania piłkarsko nigdy nie miał. Jedynym w miarę wartościowym zawodnikiem z jakimiś tam perspektywami na rozwinięcie się i późniejszą sprzedaż z zyskiem jest Chrapek, ale trzeba mu dawać grać od początku, to wtedy może będzie cześciej dawał takie piłeczki jak dziś do Ivicy, który już tak obniżył loty, że niżej się chyba nie da.

Obrona i bramkarz to wyraz takiej nędzy, że aż szkoda klawiatury na opisywanie tego. Ta drużyna to zbieranina starszych panów, piłkarskich śmieci, umiejących sprawdzać hajs na koncie i latać z płaczem do mediów jak są jakieś opóźnienia. Zero jakiejkolwiek ambicji, żeby dać się pojechać drużynie z dolnej połówki tabeli II ligii to już naprawdę nie trzeba mieć honoru i jakiegokolwiek poczucia wstydu. Wisła Kasperczaka to by pojechała takie Zagłębie piąteczką o 8 rano po całej nocy na....iania na ruletce w kasynie w hotelu Cracovia, gdzie mieli osobną salkę dla siebie nawet.

Tu się nic już nie poradzi, trzeba tylko naiwnie liczyć, że Cupiał rozgoni to śmieszne towarzystwo tych Jaliensów, tych Jovanoviciów, Sikorskich, Genkovów, Ilievów, całą "wspaniałą" plejadę transferów Jacka i "bezbłędnego", "profesjonalnego" Staszka, inaczej to polecimy w przyszłym sezonie jak żydy.
Za to drugoligowe Zagłębie dysponuje klasową drużyną, budowaną sumiennie od lat. Wyjeżdża na zagraniczne obozy i ma na celu wygranie PP .

Skoro Tomasz Szatan czy jak mu tam jest lepszy od Genkova, to po co płacić ileś tam tysięcy euro rocznie jak można dać Szatanowi trójkę na miesiąc i jadymy

Kulawik jakby mniej gadał, to by było lepiej. Zauważcie, że wg niego nic nie trzeba poprawiać, bo wszystko dobrze jest, po każdym sparingu. Tutaj się już kłania szkoła Smudy z Euro 2012.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.02.2013, 18:54
Za to drugoligowe Zagłębie dysponuje klasową drużyną, budowaną sumiennie od lat. Wyjeżdża na zagraniczne obozy i ma na celu wygranie PP .
Nie, po prostu pojechali na ambicji. Tyle wystarczy na nasze gwiazdki.

Skoro Tomasz Szatan czy jak mu tam jest lepszy od Genkova, to po co płacić ileś tam tysięcy euro rocznie jak można dać Szatanowi trójkę na miesiąc i jadymy
Pretensje do Jacusia. Jak zawodnik nie ma menago który przyśle DVD Łysej Piątej Kolumnie, to nie ma szans u nas zaistnieć. Lepiej podpisać kolesia, który od ponad roku w ekstraklasie nie strzelił.

Kulawik jakby mniej gadał, to by było lepiej. Zauważcie, że wg niego nic nie trzeba poprawiać, bo wszystko dobrze jest, po każdym sparingu. Tutaj się już kłania szkoła Smudy z Euro 2012.
Powiedział, że problemem drużyny są napastnicy (a tak naprawdę ich brak) - święta prawda. Co miał jeszcze dodać?
Miał ich zjechać? Tylko co by to dało? Nie można wjechać na ambicję ludziom, którzy jej nie mają!

Jasne, że tuszuje rzeczywistość, ale co ma robić? Jak może powiedzieć, że X to ....a a nie pomocnik, Y i Z powinni już zakończyć karierę, a Sikorski udaje tylko napastnika, skoro innych piłkarzy nie ma?! Kim ma niby grać, skoro Bednarz podsuwa mu takie wynalazki jak Bieszczad czy Sarki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 18:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.02.2013, 18:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, po prostu pojechali na ambicji. Tyle wystarczy na nasze gwiazdki.

Pretensje do Jacusia. Jak zawodnik nie ma menago który przyśle DVD Łysej Piątej Kolumnie, to nie ma szans u nas zaistnieć. Lepiej podpisać kolesia, który od ponad roku w ekstraklasie nie strzelił.

Powiedział, że problemem drużyny są napastnicy (a tak naprawdę ich brak) - święta prawda. Co miał jeszcze dodać?
Miał ich zjechać? Tylko co by to dało? Nie można wjechać na ambicję ludziom, którzy jej nie mają!
A jest pewien, że to było 75 a nie 57 albo 43 ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.02.2013, 19:01
A jest pewien, że to było 75 a nie 57 albo 43 ?
Szczerze? Podejrzewam, że jest pewien że to było ich 90%. Tylko nie może tego publicznie powiedzieć.
"Kula" był świetnym piłkarzem, doskonale zdaje sobie sprawę z jakimi sierotami pracuje. Ale nie on ich tu sprowadził. On próbuje tylko utrzymać nas w lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 16.02.2013, 19:06
Dobry piłkarz nie jest gwarancją tego, że zostanie trenerem. Poza tym, aż tak świetny to znowu nie był. Po prostu był przyzwoitym ligowcem na ówczesne czasy.

Co do jego wypowiedzi. Czasami lepiej nic nie mówic, albo powiedzieć - gramy słabo, niż snuć takie teorie jak on.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.02.2013, 19:10
Co do jego wypowiedzi. Czasami lepiej nic nie mówic, albo powiedzieć - gramy słabo, niż snuć takie teorie jak on.
Jasne. Brutalna prawda jest taka, że cokolwiek by nie powiedział po tak kompromitującym wyniku - będzie źle. Można by tu zacytować Churchilla.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 21:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2013, 19:18
Panowie - trochę opanowania.
Po części zrozumiała jest frustracja większości kibiców, gdy słyszy się pierd...y, że zabrakło tylko dwóch punktów do osiągnięcia celu - ale czy na prawdę, lepszy byłby Maaskant, który pieprzył bzdury po kazdej konferencji?
Tutaj potrzeba wymienić prawie cały skład. No bo kim dzisiaj straszyliśmy?
W bramce - prawie emeryt Pareiko
W obronie wiecznie niedysponowany Jovanović, Głowacki, Chavez i słaby Jaliens (kolejny emeryt).
W pomocy dziadek Iliev, Wilk, Małecki i Kosowski
W ataku - Genkov.
Na prawdę, to ma być postrach ligi?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.02.2013, 19:26
fialo napisał(a):Wyświetl post

Co do pierwszej części wypowiedzi o Kulawiku. Myślę, że to doczepianie jest spowodowane wypowiedziami trenera Kulawika. Każdy z nas widzi, że ani Genkov ani tym bardziej Sikorski nie jest gwarantem bramek. Kulawik po części sam na siebie ściąga krytykę, ponieważ mami nas (Kibiców) nadzieją, że Genkov i Sikorski w końcu się odblokują. Nie ma na dziś realnych przesłanek ku takiemu zdarzeniu. Wręcz przeciwnie istnieje uzasadniona obawa, że stan w którym nie umiemy strzelić bramki utrzyma się nadal.

Wiadome jest również to, że jesteśmy w ciemnej dupie, a takie wypowiedzi, że plan był taki że 20 punktów na jesień prawie się udał bo brakło tylko dwóch punktów, czy wypowiedzi o odblokowaniu się napastników dolewają oliwy do ognia.

Kibic też człowiek i za przeproszeniem szlag go trafia jak widzi/ słyszy co się dzieje w jego ukochanej drużynie a do tego czyta, że trener ma nadzieję na odblokowanie się napastników.. (których tak de facto nie ma). Myślę, że ta frustracja będzie narastać.

Nie zrobiliśmy nic aby ten stan w zimie zmienić, nikogo kto mógłby grę ofensywną ożywić nie sprowadziliśmy...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.02.2013, 20:29
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Co do pierwszej części wypowiedzi o Kulawiku. Myślę, że to doczepianie jest spowodowane wypowiedziami trenera Kulawika. Każdy z nas widzi, że ani Genkov ani tym bardziej Sikorski nie jest gwarantem bramek. Kulawik po części sam na siebie ściąga krytykę, ponieważ mami nas (Kibiców) nadzieją, że Genkov i Sikorski w końcu się odblokują. Nie ma na dziś realnych przesłanek ku takiemu zdarzeniu. Wręcz przeciwnie istnieje uzasadniona obawa, że stan w którym nie umiemy strzelić bramki utrzyma się nadal.

Wiadome jest również to, że jesteśmy w ciemnej dupie, a takie wypowiedzi, że plan był taki że 20 punktów na jesień prawie się udał bo brakło tylko dwóch punktów, czy wypowiedzi o odblokowaniu się napastników dolewają oliwy do ognia.
.
Ja nie mówię, że Kulawik jest dobrym trenerem, bo jest trenerem słabym i bez charyzmy, to widzi każdy. Jednakże z tą grupą parapiłkarzy nie osiągnałby nic nawet Sir Alex Ferguson. Wypowiedzi, wypowiedziami, mnie też słodkie pierdzenie irytuje, ale to jest dyskusja piątoplanowa. Rzeczą niezbędnie konieczną jest pożegnanie skórokopów w stylu Genkova Ilieva i wielu innych i zastąpienie jej gościami z ambicją, nawet z II ligi, gorsi nie będa, a przynajmniej będą mieli świadomość życiowej szansy jaką jest gra w tym wielkim (teraz głównie ze wzgledu na kibiców) klubie.

Aha i jeszcze jedno. Jak dla mnie głupotą i stratą pieniędzy było wysyłanie parapiłkarzy na prawie czterotygodniowy wypoczynek w Turcji w pięciogwiazdkowych hotelach. Powinni zapierdalać po Karokonoszach, a nie moczyć dupska w basenach. Mam nadzieję, że ktoś to przemyśli na drugi raz.

WISLAZWE napisał(a):
Kibic też człowiek
Jak mogłeś
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.02.2013, 20:29
Im bliżej rundy tym coraz bardziej mnie myśl nachodzi, że po Podbeskidziu może być zmiana trenera. Pewnie Engel na strażaka.

Co do personalnego składu to mamy chyba najmniej perspektywiczny skład w Europie. Serio. Nie ma drugiej takiej drużyny z piłkarzami starymi którzy maja decydować o obliczu drużyny. Z piłkarzami zblazowanymi bo 30 lat temu prosto piłkę kopneli czy ze składem gdzie 2/3 zawodników odchodzi po rundzie.
Ostatnio edytowane przez Baala : 16.02.2013 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów