|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ale narzekamy na ich jakość. Jeżeli wybór brzmi słaby Sobolewski-pomocnik na ławce albo dobry Sobolewski-obrońca w składzie, to rozsądny wybór jest tylko jeden. Oczywiście pod warunkiem, że Sobolewski faktycznie prezentuje się lepiej od naszych obecnych stoperów.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W takim przypadku lepiej po prostu sprzedać Chaveza lub Bunozę i poszukać na rynku lepszego stopera.
Przesuwanie na tak odpowiedzialną pozycję zapaśnika Sobolewskiego to szukanie problemów. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak sprzedać Bunoze, przeciez to nasz jedyny lewy obronca
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Taki sam z niego lewy obrońca, jak z Sikorskiego napastnik. No ale grunt, że swojaków nie strzelają.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.02.2013 o godz. 13:11.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Trener Tomasz Kulawik stawia na Bośniaka w roli lewego obrońcy. - Lepiej czuję się na środku defensywy, ale trener Kulawik widzi mnie na lewej obronie. Jestem ambitnym człowiekiem, który chce się rozwijać, dlatego robię to, co do mnie należy i daję z siebie wszystko.
W razie czego Małecki zagra, Dariook go uprosi na grilu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chcę przesądzać co do gry Bunozy jako lewy obrońca ,ale jak dla mnie jest za mało zwrotny na tej pozycji i nawet przeciętny prawoskrzydłowy będzie go "wkręcał" w ziemię.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Przecież jest jeszcze PPLO (prawy pomocnik lewy obrońca) Stolarski!
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie moim zdaniem z Bunozą jest podobna historia jak z Sobolewskim. Prosimy się o kłopoty rzucając piłkarzy po pozycjach na które nie pasują. Ok, Bunoza jest ambitny, fajnie, tylko co ja widzę w praktycznie każdym skrócie ze sparingów? Przeciwnik atakuje naszą lewą stroną zupełnie bez przeszkód, skrzydłowy śmiga jak samochód pustą autostradą do samej linii końcowej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.02.2013 o godz. 15:00.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czy może ktoś napisać jakie "papiery trenerskie ma T. Kulawik i czy oprócz Wisły trenował jakikolwiek inny zespół żeby zdobyć chodź minimum doświadczenia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pieczołowicie zbierał doświadczenie trenując naszych chłopaków w Młodej Ekstraklasie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A jakie miał Guardiola przed przejęciem Barcy?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.02.2013 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Zombie bez jaj, popatrz jaki materiał w Barcelonie miał Guardiola, a co obecnie ma Kulawik w Wiśle
![]() Twoje pytanie było aż tak głupie, że naprawdę szkoda czasu na odpowiedź. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mniejsze, większe lub równe. Bez znaczenia.
Nawet, dla jaj, mogę przyjąć że Guardiola nie dorastał Kulawikowi doświadczeniem do pięt. I teraz jest doskonała pozycja wyjściowa do dyskusji pt: wpływ doświadczenia trenera na postawę drużyny, czyli jak wyniki wygrywają z CV. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Cytat:
Wnioskuje, że pozostaje się tylko cieszyć... Dzięki Bogu, sił starczy na 70 minut. No cóż, szału nie ma ale progres powinien być widoczny. Tym bardziej że meczów będzie dużo! Całe 17 spotkań...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 11:55.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W 70 minut ich rozbijamy w pył, a później tylko gramy piłka, biega przeciwnik.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy Wy już naprawdę musicie się do wszystkiego przypierdzielać? Przecież kontekst tego zdania jest zupełnie inny niż Wasze bajania...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każda okazja jest dobra ,żeby się przypie...lić ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To co według Ciebie oznacza stwierdzenie "dają radę" ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ty naprawdę uważasz, że Kulawik wypowiadając się w ten sposób chciał przekazać, że "zawodnicy mają sił na 70 minut"?
Pytanie jest o wyjściowy skład, czy się wykrystalizował. Trener odpowiada, że każdy zawodnik otrzymał odpowiednio "długą" szansę na pokazanie swoich umiejętności. "Dają radę" czyli prezentują odpowiedni poziom. Inaczej mówiąc Kulawik jest zadowolony z postawy większości zawodników. Teraz tylko czekać na ligę i zobaczymy, czy Kulawik zespół przygotował lepiej od Probierza (co trudne być nie powinno). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja naprawdę nie wiem co myśleć gdy takie słowa padają z ust człowieka, dla którego zabrakło 2 punktów by osiągnąć ligowy sukces.
Sorki, nie zrozum mnie źle, ale twoje wytłumaczenie jest jak najbardziej ok, pachnie profesjonalizmem lecz nie pasuje do tego wszystkiego z czego do tej pory zasłynął nasz Tomasz Kulawik. Więc dlatego skłaniam się w stronę wytrzymałości a nie umiejętności gry w piłkę nożną, wyćwiczonej pod jego bacznym okiem.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mało interesują mnie wypowiedzi trenera - mam w nosie czy są logiczne czy nie, czy podobają się kibicom czy może wprost przeciwnie. Liczą się wyniki i z tego Kulawika się rozliczy. Pięknoustych już mieliśmy kilku...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No ale wyniki ma do tej pory słabe. Dlatego dzięki twojej wypowiedzi, nie widzę podstaw by nazwać go dobrym trenerem.
Ps: Wiem, wiem to wina Probierza... Obecnie Kulawik to szczęściarz. Bo szansa, że powtórzy wyczyn z poprzedniej rundy jest mało realna. Nie ze względu na to że poprawi się nasza kultura gry, tylko dlatego że jest to mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zamiast ironizować daj mu poprowadzić Wisłę w tej rundzie - miał pół rundy jesiennej dla siebie, miał przygotowania więc wiosna będzie dla niego testem. Sprawdzi się to fajnie, jeśli nie to odejdzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież to jasne jak słońce, że jest tylko "tymczasowym" .
Nikt o zdrowych zmysłach nie wyobraża sobie tego, że miał by on się zająć budową wielkiej Wisły. Tak na marginesie, to ja mu szansy nie odbieram, jednak wynik tego jest chyba oczywisty. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc z łaski swojej odp... się już od niego, bo to analizowanie wypowiedzi trenera i szukanie okazji by się do niego czegoś przyczepić staje się już nudne. Mam przypomnieć jak zaczynał Kazimierz Moskal ? O:4 z Groclinem, pomimo takich asów jak Błaszczykowski, Zieńczuk, czy Brożek w składzie. Nie od razu Kraków zbudowano. Czy Kulawik będzie dobrym trenerem, na ten czas trudno osądzać, ale zamiast dawać szanse pierwszemu lepszemu przybłędzie lepiej postawić na Wiślaka z krwi i kości. Na dobrego zagranicznego trenera nas nie stać i uświadom to sobie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze mu pomnik zbuduj i nazwij ulicę jego nazwiskiem, bo grał kiedyś w Wiśle.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|