The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2012, 14:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
to nie jest obrażanie Wisły. To obrażanie osób odpowiedzialnych za ten bajzel. I calkowicie się z tym zgadzam
Dokładnie, poprostu ktoś bardzo trafnie potrafił zironizowac to co się dzieje wokół Naszego Klubu i wyszło mu to świetnie. Pogratulować tylko.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.01.2013, 21:05
Na orange wywiad z JB jutro rano o 6
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.01.2013, 21:36
donecki napisał(a):Wyświetl post
Na orange wywiad z JB jutro rano o 6
z pewnością powie coś odkrywczego, nie mogę się doczekać...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.01.2013, 22:00
To powtórka, ostatnio ten wywiad był emitowany, mógłby ktoś przybliżyć co nasz dyrektorek powiedział.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.01.2013, 22:05
muerte napisał(a):Wyświetl post
To powtórka, ostatnio ten wywiad był emitowany, mógłby ktoś przybliżyć co nasz dyrektorek powiedział.
Pewnie, że będzie włosy zapuszczał. Ciekawe czy będzie można to obejrzeć gdzieś później na necie ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.01.2013, 22:06
Nic ciekawego nie powiedział, przejechał się mocno po Frederiksenie, stwierdził, że kibice na C to nie są jedyni kibice Wisły, bo przecież ponad 70 tys. kart kibica wyrobiono, twierdził, że nie śpi po nocach... I, że gdyby na 100% wiedzieli, że Brożek będzie wolnym zawodnikiem, to nie braliby Sikora
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.01.2013, 22:20
cfa napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, że będzie włosy zapuszczał. Ciekawe czy będzie można to obejrzeć gdzieś później na necie ?
Jeszcze nie wynaleziono tak szybkiej kamery która pokazałaby porost czegokolwiek na tej pustej pale
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 02.01.2013, 07:50
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Nic ciekawego nie powiedział, przejechał się mocno po Frederiksenie, stwierdził, że kibice na C to nie są jedyni kibice Wisły, bo przecież ponad 70 tys. kart kibica wyrobiono, twierdził, że nie śpi po nocach... I, że gdyby na 100% wiedzieli, że Brożek będzie wolnym zawodnikiem, to nie braliby Sikora
taaa..... zapomniał jeszcze dodać że gdyby ciotka miała wąsy to by była wujkiem
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.01.2013, 12:17
Od początku swojego II pobytu w Wiśle Pan wiceprezes ds. sportowych nie wykonał ani jednego dobrego ruchu. Same błędy, pomyłki i wtopy.
Jedynie z Glowackim nie jest niczemu winien, bo kto mógłby sie spodziewać ze Arek zawiedzie sportowo minionej jesieni.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2013, 12:47
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Od początku swojego II pobytu w Wiśle Pan wiceprezes ds. sportowych nie wykonał ani jednego dobrego ruchu. Same błędy, pomyłki i wtopy.
Jedynie z Glowackim nie jest niczemu winien, bo kto mógłby sie spodziewać ze Arek zawiedzie sportowo minionej jesieni.
Podobnie zresztą jak w pierwszym?

Co do Brożka, jak tak dalej pójdzie, to wolny będzie także niedługo, więc niech Łysy ogarnia temat, bo nikogo lepszego i tak nie sprowadzi...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.01.2013, 13:05
gigant napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze nie wynaleziono tak szybkiej kamery która pokazałaby porost czegokolwiek na tej pustej pale
tym bardziej "w" pustej pale.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.01.2013, 13:17
Pusta właśnie nie jest i dlatego tyle kłopotu sprawia)
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 03.01.2013, 08:04
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś o Marcelo, ale to mu się trafiło jak ślepej kurze ziarno
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.01.2013, 08:38
Zdanie klucz na czwartek... "Od początku swojego II pobytu w Wiśle".
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
torres15
Junior Member

Od: 01.2012

Stary 07.01.2013, 17:57
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/1...ie-maja-wcale/

"8. Wisła Kraków – Smok Wawelski.
Pochodzący ze Smoczej Jamy symbol miasta z Małopolski. Wielu widziałoby go pewnie wyżej, ale mi się już trochę przejadł. Bez wątpienia jest najbardziej znaną maskotką piłkarską w naszym kraju i niezbyt mądry wyraz pyska z wywalonymi na wierzch zębiskami trochę się już znudził. Bo co by nie mówić, wygląda dość głupawo. Wisła ostatnimi czasy zawodzi, a on cały czas się uśmiecha..."
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 10.01.2013, 12:01
Janusz Basałaj: Stańcie murem za Cupiałem!

Dobrze zna pan prezesa Cupiała, zatem jak pan uważa – czy właściciel Wisły kolejny raz sięgnie do kieszeni po duże pieniądze i odbuduje wielką Wisłę?

- Kiedyś bym powiedział, że zewrze szeregi, wstanie, podniesie głowę i zbuduje wielką Wisłę, by pokazać wszystkim, że on nigdy się nie poddaje. Natomiast dziś dociera do nas dużo sygnałów, że Cupiał jest zniechęcony. Nie wiem czy to prawda. Fakty są jednak takie, że wielu zawodników odchodzi, a klub nie zamierza przeprowadzać dużych transferów. Zatem można zaryzykować tezę, że Cupiał nie patrzy już na Wisłę z takim entuzjazmem.

Zawsze go podziwiałem za to, że potrafił wyjść z największych opresji. Jest to człowiek, którego porażki niezwykle mobilizują. On nienawidzi przegrywać. Jeśli mu się to zdarzy, to wyciąga wnioski i idzie do przodu. Poczekajmy na to, co się wydarzy. Na razie wiemy tyle, że wrócił Tadek Czerwiński. To zaufany człowiek Cupiała. Może to dobry prognostyk?

Cały wywiad z Januszem Basałajem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 11.01.2013, 00:11
"stańcie murem za Cupiałem i pomóżcie mu odbudować wielką Wisłę".

Podbijam apel prezesa Basałaja do skali 1906 %. Myślę, że PVD oraz admini, wybaczą mi ten komentarz do jego postu. Wisła nie ma czasu na jakąkolwiek zwłokę, a co dopiero na destrukcyjną paranoje lub zaniechania czy odkładanie działań w wczasie. Wszystko inne poza interesem Wisły dotrze się w praniu, zarówno żale kibiców, marazm dzialaczy czy rozterki Cupiała. Stwórzmy atmosferę współpracy na rzecz Wisły, gdzie Cupiał zobaczy iż warto wszystko zacząć od nowa i wreszcie mądrzej oraz trwalej. Pokażmy mu, że my też wyciągamy wnioski i zjednoczmy się dla Wisly na wszystkich trybunach stadionu, bez własnych warunków wstępnych. Zaś nasi działacze wreszcie dorosną do Wielkiej Wisły Cupiała i pozostaną z nią tylko Ci, których pasja Wiślacka będzie choć troszkę większa od kalkulacji czy malostkowości. Zróbmy najpierw w Wiśle to wielkie pranie, w tym własnych sumień także, a reszta ułoży się sama. Wszyscy się zrozumiemy i poukładamy sprawy na lata. Kibicowskie, klubowe i sportowwe, zwłaszcza te niezaistniałe a niezbędne w swych podstawach.
Wszyscy wykażmy się najpierw troską o interes Wisły, a dopiero potem o własny. Dajmy jako kibice sygnał do natychmiastowej wspólpracy na rzecz potrzebującej nas Wisły i dajmy się wykazać innym w jej sprawie, zwłaszcza Wiślackim działaczom do tej pory nieobecnym na miarę Wielkiej Wisły Cupiała. Zawolajmy jednym glosem do Cupiała :

Jazda, Jazda Biała Gwiazda, najlepiej na koszulkach zdolnych wychowanków czy klasowych walczaków

bo tak się sklada, że od 15 lat interes Wisły najbardziej leżał i leży nadal w jego rękach , sercu i głowie.
Ostatnio edytowane przez kot : 11.01.2013 o godz. 01:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.01.2013, 01:14
kot napisał(a):Wyświetl post
"stańcie murem za Cupiałem i pomóżcie mu odbudować wielką Wisłę".

Podbijam apel prezesa Basałaja do skali 1906 %. Myślę, że PVD oraz admini, wybaczą mi ten komentarz do jego postu. Wisła nie ma czasu na jakąkolwiek zwłokę, a co dopiero na destrukcyjną paranoje lub zaniechania czy odkładanie działań w wczasie. Wszystko inne poza interesem Wisły dotrze się w praniu, zarówno żale kibiców, marazm dzialaczy czy rozterki Cupiała. Stwórzmy atmosferę współpracy na rzecz Wisły, gdzie Cupiał zobaczy iż warto wszystko zacząć od nowa i wreszcie mądrzej oraz trwalej. Pokażmy mu, że my też wyciągamy wnioski i zjednoczmy się dla Wisly na wszystkich trybunach stadionu, bez własnych warunków wstępnych. Zaś nasi działacze wreszcie dorosną do Wielkiej Wisły Cupiała i pozostaną z nią tylko Ci, których pasja Wiślacka będzie choć troszkę większa od kalkulacji czy malostkowości. Zróbmy najpierw w Wiśle to wielkie pranie, w tym własnych sumień także, a reszta ułoży się sama. Wszyscy się zrozumiemy i poukładamy sprawy na lata. Kibicowskie, klubowe i sportowwe, zwłaszcza te niezaistniałe a niezbędne w swych podstawach.
Wszyscy wykażmy się najpierw troską o interes Wisły, a dopiero potem o własny. Dajmy jako kibice sygnał do natychmiastowej wspólpracy na rzecz potrzebującej nas Wisły i dajmy się wykazać innym w jej sprawie, zwłaszcza Wiślackim działaczom do tej pory nieobecnym na miarę Wielkiej Wisły Cupiała. Zawolajmy jednym glosem do Cupiała :

Jazda, Jazda Biała Gwiazda, najlepiej na koszulkach zdolnych walczaków

bo tak się sklada, że od 15 lat interes Wisły najbardziej leżał i leży nadal w jego rękach , sercu i głowie.

..wszystko pieknie , ladnie- wzniosle slowa i piedestaly ...tylko ze ...hmmm.... ile razy mozna ?/ Pan Cupial jest jak dziecko - raz chce - raz nie chce- trudno opisywac cale 15 lat- ale ostatnio ...z niczego zdobywamy MP, mamy holenderskiego trenera - zawodnika typu Melikson ...bla bla bla ......nagle budujemy Wielka Wisle majac pana Valxa - sory, wiem jakie o nim zdanie maja inni - a zwlaszcza niepelnoletni albo lekko wiecej lat majacy - ale dla mnie byl Perła ktora Wiselka mogla zlowic - z biegiem czasu tak samo jak Dan - przychodzi koles ktory ma zbudowac zespol - sprowadza grajkow za PRZECIETNA KASE ( choc z doswiadczenia wie ze z gowna sie bata nie ukreci i zeby byc KIMS trzeba zainwestowac troche wiecej niz 2-3 4 mln euro ) - zdobywa Niespodziewanie Mistrzostwo Polski .... brakuje mu 15-20 minut do LM ..... i nagle ZONK ....buuuuu - po CALYM POLROCZNYM budowaniu zespolu nie dostajemy sie do LM - mamy TYLKO ( !!!!!) MP i LE ....coz za pogarda, coz za wstyd , coz za zaskoczenie ...wydalismy cale 2-3-4 mln euro i nic ......KONIEC sWIATA- klub sie skonczyl ..... wiem ze to glupio zabrzmi ale wydaje mi sie z czasem ze tak szybkie zdobycie MP i naprawde duzy pech nieeliminujac Apoelu - ( ktory byl mimo wszystko o 2 klasy lepszy ) po "holenderskim" zaciagu rozpieprzylo wszystko w tym klubie ....wiec jesli jeszcze raz ktos napisze ze Pan Cupial Znowu chce zbudowac Wielka Wisle to .....to po prostu nie wierze ..to samo bylo z Anderlechtem , Panathinaikosem ....sory - ale niektorym od nagminego zdobywania TYLKO MP poprzewracalo sie w dup...ch
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.01.2013, 19:33
Nie mogę zrozumieć, jak można w kontekście Wisły przytaczać wypowiedzi Janusza Basałaja. Tego samego osobnika, który wraz ze swoimi pomagierami (np. Praskim) doprowadził do zniszczenia dorobku Kasperczaka i wielkiej Wisły (w ciągu następnych ośmiu lat oprócz pierwszych miesięcy Skorży już nigdy nie było dominującej Białej Gwiazdy), który ze swoją grupą doradców przekonał Cupiała do zatrudnienia zdecydowanie najgorszego trenera w erze Telefoniki Wernera Liczki. Co w konsekwencji doprowadziło do pamiętnej klęski z Legią 1:5, a przede wszystkim do tego, że Wisła w przeciągu kilku miesięcy rządów tego duetu znacznie straciła blask, nie przypominała tej samej drużyny z jesieni 2004 roku. Doprowadził też do wojny medialnej, do zepsucia atmosfery na Wiśle. Po paru miesiącach jego pracy w Wiśle był taki niewyobrażalny chaos, bałagan, że szkoda gadać. Słynne hasło z meczu z Górnikiem w rundzie wiosennej sezonu 2004/2005 nie powinno nigdy stracić na ważności w stosunku do Janusza, ale też oczywiście do jego brata Bogdana.

Pamiętam też dyskusję między Czerwińskim, a Basałajem na łamach mediów, kiedy ten pierwszy zupełnie ośmieszył tego drugiego. W wyniku czego można było dowiedzieć się, że Basałaj to zwykły prostak.

To tak samo jakby zrobić materiał poświęcony uczciwości w piłce nożnej, a w roli eksperta wypowiadałby się Wdowczyk, Blacha, czy inny z ogromem zarzutów.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.01.2013 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.01.2013, 15:03
Prędzej uwierzę w Atlantydę niż w powrót Cupiała.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2013, 16:45
Czy ja wiem? To w sumie w jego stylu. Rzuci pieniądze, a potem znowu się obrazi, że nie ma LM i tak w kółko.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
DEBO
Member

Od: 10.2012

Stary 13.01.2013, 17:18
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem? To w sumie w jego stylu. Rzuci pieniądze, a potem znowu się obrazi, że nie ma LM i tak w kółko.
przeczytaj sie jeszcze raz a sam nie uwierzysz w co piszesz. Jak tak dalej będzie że z roku na rok będzie utapiać w Wiśle coraz więcej swojego majątku to może i w końcu skończy mu się cierpliwość. Jego w sumie w klubie nic nie trzyma poza tym że "MA MARZENIE" wprowadzić Wisłę do LM. Pan Cupiał bez wątpienia może się nazwać FANATYKIEM.
To już tyle lat a nigdy nie widziałem żeby ukazał się z nim jakikolwiek wywiad w stylu Wojciechowskiego który rzucał na ślepo nie tylko pieniędzmi... Ale i słowami. Wielki Szacunek dla "Tego" Gościa.
Ostatnio edytowane przez DEBO : 13.01.2013 o godz. 17:24.
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił
Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem
Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje
Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął
Że te myśli nigdy nie zamilknął
Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
Odpowiedz cytując
wiślacki
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 13.01.2013, 18:07
Panu Cupiałowi należy się szacunek i gdzie tam Wojciechowskiemu do niego .Wojciechowski to mi wygląda na prostaka chama i kmiota w jednym hehee.Pan Cupiał niedość ze bardzo bogaty to ma też nienaganny styl .Żal tylko ze czasem słucha rad różnych baranów
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.01.2013, 19:04
wiślacki napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski to mi wygląda na prostaka chama i kmiota w jednym hehee.Pan Cupiał niedość ze bardzo bogaty to ma też nienaganny styl .
Wojciechowski miał za duże parcie na szkło i jego fanaberie wychodziły na światło dzienne. Cupiał jest zdecydowanie wycofanym człowiekiem który nie pcha się przed kamery, ale rzeczywisty stan rzeczy mógłby cię poważnie zdziwić.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.01.2013, 21:00
To Tylko Fakt, nie radzę wierzyć w ich informacje.
Ktoś pisał o Atlantydzie, chętnie się do tej opinii przyłaczę
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 15.01.2013, 12:02
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1fe35 GArguła za taką kase to powinien latać za trzech
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.01.2013, 12:30
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
[URL]http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,title,PN-oni-zarabiaja-najwiecej-w-T-ME,wid,15251687,wiadomosc.html?ticaid=1fe35[/URL] GArguła za taką kase to powinien latać za trzech
Nie tylko on powinien latać za trzech - Jaliens i Genkov jak widać też....

BTW
Na 7 podanych 3 jest z Wisły.... a piłkarze serwują nam miejsce na dole tabeli.... ale dno, zdemoralizowane przepłacane "gwiazdory"...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.01.2013 o godz. 12:32.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.01.2013, 13:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko on powinien latać za trzech - Jaliens i Genkov jak widać też....

BTW
Na 7 podanych 3 jest z Wisły.... a piłkarze serwują nam miejsce na dole tabeli.... ale dno, zdemoralizowane przepłacane "gwiazdory"...
Faktycznie w Amica liczą każdy grosz, tak patrząc na kontrakt Murawskiego to chyba nawet 7 razy oglądają złotówkę.
Powód: Amice pomyliłem z Lechem. Przepraszam.
Ostatnio edytowane przez cfa : 15.01.2013 o godz. 13:16.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów