|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pan trener Kulawik popełnia od początku zasadniczy błąd. Zakłada, że ci piłkarze potrafią grać i będzie próbował zrobić z gówna czekoladę. Straci tylko czas szukając umiejętności tam, gdzie ich nie ma.
A jak Orbita będzie wystawiał, to dla mnie mogą go zwolnić i za tydzień. ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Hehe, czemu Orbit? xD
Sorry ale skład mamy wystarczający żeby bić na głowę inne polskie kluby, tym bardziej Legię. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Błąd nasz skład nie wystarczy, żeby wszystkich klepać. Mamy przeciętną ekipę pod mocnym szyldem. Ale szyld nie gra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Kto wie czy to nie jedna z najdurniejszych decyzji Cupiała. Przyszedł Probierz, który zrobił nam taktyczne średniowiecze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
xd ale wy jesteście mądrzy. Michał mam na imię to tak dla sprostowania
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kulawik jest bogiem, nauczył ich w dwa dni grać klepę...5 podań z pierwszej pod rząd celnych.
Jestem spokojny, za tydzień klepiemy jak Barcelona... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Napewno coś zostało z Moskala |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie nauczył ich grać z klepy, tylko widać, że im się CHCE GRAĆ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dupa tam, jak mówiłem. Trener nic nie da... kolejny mecz będzie jeszcze gorszy!
Pozdrawiam ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Warto mieć nadzieje że C stracił zaufanie do Legionisty po dzisiejszym meczu i że Legionista wróci tam skąd przyszedł.Aczkolwiek zapowiadają się bardzo ciekawe 2 tygodnie przy Reymonta. Ciekawe czy i jak C zareaguje na porażkę z Legią .Może w końcu dojdzie do roszad nie tylko w składzie ale i na górze z Legionistą w roli głównej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Może Tomek popracuje chwilę. Jest nadzieja, nie podpadł "gwiazdom" ze składem w pierwszym meczu.
Współczuje mu, niewiele może zdziałać, ale zawsze coś można zrobić. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Przed Tomkiem dużo pracy. Na szczęście ma trochę czasu i ważny sparing z drużyną Kazia.
Dwa tygodnie "dziadek" i tłuc rozegranie pod pressingiem na małej powierzchni aż do bólu. Nie ma innego wyjścia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie obraźcie się, ale mam lekkie wrażenie, że niektórzy mają frajerskie myślenie. Że niby przez ten czas który będzie na reprezentację, drużyna się rozwinie
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem spokojny, bo sa tylko dwa mozliwe scenariusze teraz i oba dobre dla Wisly.
1) Druzyna wychodzi za Kulawika na prosta. Udaje sie opanowac kryzys i powoli pnie sie w gore tabeli. Wygrane przeplataja sie z remisami i przegranymi. Od nowego sezonu czy rundy nowy trener, juz docelowy, buduje silna druzyne. 2) Kryzys sie poglebia. Porazka goni porazke, w miedzyczasie zdarzy sie jakis remis czy wygrana. Wisla balansuje w dolnej czesci tabeli. W tym wypadku wiadomo, ze musi to dojsc do jakiejs sciany i sprowokowac reakcje Cupiala. Albo rzuci to wszystko w diably i sprzeda klub albo rozgoni obecnych dzialaczy z Bednarzem na czele, pilkarzy i trenera, budujac nowa druzyne. Cupial ma swoje wady, ale nie bedzie firmowal przez dluzszy czas takiego bagna i predzej czy pozniej wykona jakies ruchy. Widzimy zatem, ze moment przesilenia jest blisko. W koncu do czegos dojdzie, nastapia zmiany, bo taki marazm przy Cupiale trwac nie bedzie. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiadomo kto na reprezentacje wyjeżdża
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mam tylko uwagę do Kuli taką, że nie ściągnął po żółtej kartce Wilka. Byłem pewny, że nie dogra on końca meczu. Mając już żółtko robił wejścia na kolejną. Niestety ale tak bezmyślnego piłkarza trzeba szybko podmieniać zanim dostanie czerwień.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
------------------------------- A pajace od teorii spisokowych gdzie sie podziali? Czy po slowach Glowackiego wypowiedzianych po meczu jakoby zwolnienie Probierza bylo porazka kazdego z pilkarzy, dalej bedziecie s....iac dobre imie Wisly jak i niektorych jej pilkarzy? To wy jestesci 5 kolumna naszego klubu ! Tluszcza ktorej blizej do Gozdzikowej z osiedlowego sklepiku niz kibica (jak kolwiek dla was to znaczy) Wisly Krakow. Zal i wstyd. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ale zgodzę się z tym że Kulawik zaspał ze zmianą o ile w ogóle miał ją w planach... ![]()
TSW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() 5 kolumna tzn podpora? ok ![]() jestes ślepy czy niepełnosprawny umysłowo ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Mimo wszystko drugi punkt byłby dla Wisły lepszy. Budowa drużyny to wg mnie wymienienie najsłabszych ogniw i zastąpienie ich lepszymi.Powolne wspinanie się do góry w tabeli zaciemni tylko sytuacje,władze uznają, że wszystko jest cacy i będziemy tak dogorywać.Co za różnica czy będziemy w tabeli na 8 miejscu czy 14? Powiecie ,że finansowa -ale powiedzmy sobie szczerze, w obecnej sytuacji -żadna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Przed meczem czytaliśmy wypowiedzi Kulawika że ważna jest defensywa. Mecz z Legią i nie gra Jaliens... Gościowi można było do tej pory zarzucić wiele: że jest leniem, nie utożsamia się z Wisłą, zachowuje się jak typowy najemnik, zarabie za duże pieniądze, ale tylko ślepiec i kretyn może zarzucić Jaliensowi że nie umie grać w piłkę. Nie uczestniczę w trenigach i może jest jakieś uzasadnienie... Natomiast o dziwo w pierwszym składzie wychodzi Garguła który jest cienki, takie są fakty - ale o dziwo, w tym meczu nie odstaje od kolegów. Utkwiła mi w pamięci jedna sytuacja z początku 2-giej połowy gdzie Garguła zagrał ładną piłkę do przodu, taką jak powinien zagrywać w każdym meczu. Tyle... Teraz Kulawik rządzi i decyduje...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
W jednym szeregu postawiłeś Arka Glowackiego i Orbita? Masakra. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a co za różnica obaj leniwi emeryci, gwiazdorzy czasy kiedy głowacki był średniodobrym obrońcom dawno minęły jaracie się nim bo jest symbolem/wspomnieniem dobrych czasów kiedy Wisła za Kasperczaka grała porywająco |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przez pierwsze 15 minut zaczynałem wierzyć w spisek anty Probierzowy. Niestety nic takiego miejsca nie miało. A szkoda.
To dlaczego Jaliens nie zagrał pozostanie dla mnie tajemnicą do końca życia. Dlaczego nie zagrał jedyny stoper który nie ma na swoim koncie bramki w tym sezonie? Kiedy ktoś będzie miał jaja posadzić Genkova na ławce? Serio wole już Sikorskiego/Boguskiego. W ich przypadku jest szansa, że ich Meliskson nabije. (Trudno trafić w leżącego Genkova) Mam nadzieję, że Kulawik to trener umiejący wyciągać wnioski. A wnioski powinny być takie: Ustawiamy się na grę z kontry (2 defensywnych pomocników!) Genkov na trybuny. Do formacji ofensywnych piłkarze szybcy. Meliskon/Iliev/Szewczyk. Na stopera Bunoza z Głowackim (gra kiepsko ale nie tak źle jak Czekaj) W pomocy Jaliens z Wilkiem/Sobolewskim w zależności od dyspozycji dnia. Trochę wysunięty Chrapek, który na wspólpracy z Jaliensem dobrze wyjdzie. Pareiko Fredriksen - Bunoza - Głowacko - Jovanovic Wilk - Jaliens - Sobolewski (w zależności od dyspozycji dnia) Chrapek Melikoson - Iliev (60 min Szewczyk; czasem na odwrót) Taktyka dość prosta - obrona + defensywni pomocnicy mają zakaz przechodzenia linii środkowej, ustawiamy autobus wciągamy przeciwnika na swoją połowę i staramy się wyprowadzić kontrę. Każdy kto wypowie zdania " brak stylu" lub "Krakowska piłka" - dożywotni zakaz stadionowy. Ostatni trener który widział braki zespołu to był Maaskant i do momentu kiedy mógł grać bez stylu i krakowskiej piłki wyniki były, resztę historii każdy zna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie zastanawia dlaczego gral Czekaj, a nie Bunoza. Czekaj jest chyba najwolniejszym, najmniej zwrotnym obronca w Wisle, a z jakis powodow jest ciagle forowany przez ostatnich trenerow. Bunoza natomiast w kazdym meczu, w ktorym gral prezentowal sie raczej solidnie, z wyczuciem, dobrym odbiorem. Nie mozna tego powiedziec o Czekaju, ktory co drugie swoje zagranie fauluje, bo jest po prostu za wolny i za malo zwrotny na taka pilke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Na jakiej pozycji gra Lepiarz i Żemło
Ja bym w pomocy zostawił Chrapka , Meliksona,Szewczyka ( lub innego młodego) i Ilieva W ataku zostawiłbym Genkova i dorzuciłbym do niego Karłowicza lub Kamińskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|