The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2012, 15:11
Pan trener Kulawik popełnia od początku zasadniczy błąd. Zakłada, że ci piłkarze potrafią grać i będzie próbował zrobić z gówna czekoladę. Straci tylko czas szukając umiejętności tam, gdzie ich nie ma.
A jak Orbita będzie wystawiał, to dla mnie mogą go zwolnić i za tydzień.
..
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 05.10.2012, 15:14
Hehe, czemu Orbit? xD
Sorry ale skład mamy wystarczający żeby bić na głowę inne polskie kluby, tym bardziej Legię.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.10.2012, 15:16
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Hehe, czemu Orbit? xD
Sorry ale skład mamy wystarczający żeby bić na głowę inne polskie kluby, tym bardziej Legię.
Od tego, że zawsze żuje gumę.

Błąd nasz skład nie wystarczy, żeby wszystkich klepać. Mamy przeciętną ekipę pod mocnym szyldem. Ale szyld nie gra.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.10.2012, 16:36
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zadecydowała polityka a nie względy sportowe. Moskal nie mógł zostać ponieważ Bednarz od reki wymienił ekipę na swoją (pozbywał się holenderskich naleciałości oraz opozycji). Na papierze Probierz lepiej wyglądał niż Kazek i gdyby Michał się sprawdził to splendor spłynąłby na Jacka B.

...
O pracy Kazia bardzo pozytywnie wypowiada/-ło się wielu nie związanych z Wisłą. Dziś np. Łapiński w 1 wideo: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...__bo_____.html , parę dni temu Juskowiak http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...az_zal_mi.html , a zaraz po jego zwolnieniu Vukovic w programie Iwańczyka.

Kto wie czy to nie jedna z najdurniejszych decyzji Cupiała. Przyszedł Probierz, który zrobił nam taktyczne średniowiecze...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2012, 17:02

Jak to miło Jacku, że postanowiłeś się zarejestrować na forum. Mamy tak mocny skład, że jeszcze Meliksona się pozbądźmy, prawda?
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.10.2012, 17:05
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jak to miło Jacku, =
to masz dwa konta ?
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 05.10.2012, 18:25
xd ale wy jesteście mądrzy. Michał mam na imię to tak dla sprostowania
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2012, 18:32
xd ale wy jesteście mądrzy. Michał mam na imię to tak dla sprostowania
Wyjdz i nie wracaj

xD
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.10.2012, 19:51
Kulawik jest bogiem, nauczył ich w dwa dni grać klepę...5 podań z pierwszej pod rząd celnych.

Jestem spokojny, za tydzień klepiemy jak Barcelona...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.10.2012, 20:32
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Kulawik jest bogiem, nauczył ich w dwa dni grać klepę...5 podań z pierwszej pod rząd celnych.

Jestem spokojny, za tydzień klepiemy jak Barcelona...
Racja, w dodatku przerwa na reprezentacje, poskładać obronę i naprawdę walczymy na mistrza, tutaj troszkę odstajemy ale wiadomo nowy trener itd.
Napewno coś zostało z Moskala
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.10.2012, 20:40
Nie nauczył ich grać z klepy, tylko widać, że im się CHCE GRAĆ.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2012, 21:46
Dupa tam, jak mówiłem. Trener nic nie da... kolejny mecz będzie jeszcze gorszy!
Pozdrawiam
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.10.2012, 21:51
Warto mieć nadzieje że C stracił zaufanie do Legionisty po dzisiejszym meczu i że Legionista wróci tam skąd przyszedł.Aczkolwiek zapowiadają się bardzo ciekawe 2 tygodnie przy Reymonta. Ciekawe czy i jak C zareaguje na porażkę z Legią .Może w końcu dojdzie do roszad nie tylko w składzie ale i na górze z Legionistą w roli głównej
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.10.2012, 22:00
Może Tomek popracuje chwilę. Jest nadzieja, nie podpadł "gwiazdom" ze składem w pierwszym meczu.

Współczuje mu, niewiele może zdziałać, ale zawsze coś można zrobić.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.10.2012, 22:00
Przed Tomkiem dużo pracy. Na szczęście ma trochę czasu i ważny sparing z drużyną Kazia.

Dwa tygodnie "dziadek" i tłuc rozegranie pod pressingiem na małej powierzchni aż do bólu. Nie ma innego wyjścia.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2012, 22:10
Nie obraźcie się, ale mam lekkie wrażenie, że niektórzy mają frajerskie myślenie. Że niby przez ten czas który będzie na reprezentację, drużyna się rozwinie? Chyba żeście nie lali... Większość tych niedoborów jeszcze bardziej zluzuje. Pożar dopiero się roznieca. Jeśli Boss nie zrobi czegoś w zimie z tym bajzlem to my powyżej 13 miejsca nie wyjdziemy.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.10.2012, 22:23
Ja jestem spokojny, bo sa tylko dwa mozliwe scenariusze teraz i oba dobre dla Wisly.

1) Druzyna wychodzi za Kulawika na prosta. Udaje sie opanowac kryzys i powoli pnie sie w gore tabeli. Wygrane przeplataja sie z remisami i przegranymi. Od nowego sezonu czy rundy nowy trener, juz docelowy, buduje silna druzyne.

2) Kryzys sie poglebia. Porazka goni porazke, w miedzyczasie zdarzy sie jakis remis czy wygrana. Wisla balansuje w dolnej czesci tabeli. W tym wypadku wiadomo, ze musi to dojsc do jakiejs sciany i sprowokowac reakcje Cupiala. Albo rzuci to wszystko w diably i sprzeda klub albo rozgoni obecnych dzialaczy z Bednarzem na czele, pilkarzy i trenera, budujac nowa druzyne. Cupial ma swoje wady, ale nie bedzie firmowal przez dluzszy czas takiego bagna i predzej czy pozniej wykona jakies ruchy.

Widzimy zatem, ze moment przesilenia jest blisko. W koncu do czegos dojdzie, nastapia zmiany, bo taki marazm przy Cupiale trwac nie bedzie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.10.2012, 22:34
Wiadomo kto na reprezentacje wyjeżdża
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.10.2012, 06:52
Mam tylko uwagę do Kuli taką, że nie ściągnął po żółtej kartce Wilka. Byłem pewny, że nie dogra on końca meczu. Mając już żółtko robił wejścia na kolejną. Niestety ale tak bezmyślnego piłkarza trzeba szybko podmieniać zanim dostanie czerwień.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.10.2012, 07:48
tofik napisał(a):Wyświetl post
Pan trener Kulawik popełnia od początku zasadniczy błąd. Zakłada, że ci piłkarze potrafią grać i będzie próbował zrobić z gówna czekoladę. Straci tylko czas szukając umiejętności tam, gdzie ich nie ma.
A jak Orbita będzie wystawiał, to dla mnie mogą go zwolnić i za tydzień.

-------------------------------

A pajace od teorii spisokowych gdzie sie podziali? Czy po slowach Glowackiego wypowiedzianych po meczu jakoby zwolnienie Probierza bylo porazka kazdego z pilkarzy, dalej bedziecie s....iac dobre imie Wisly jak i niektorych jej pilkarzy?
To wy jestesci 5 kolumna naszego klubu !
Tluszcza ktorej blizej do Gozdzikowej z osiedlowego sklepiku niz kibica (jak kolwiek dla was to znaczy) Wisly Krakow. Zal i wstyd.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
peele
Member

Od: 05.2012

Stary 06.10.2012, 07:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko uwagę do Kuli taką, że nie ściągnął po żółtej kartce Wilka. Byłem pewny, że nie dogra on końca meczu. Mając już żółtko robił wejścia na kolejną. Niestety ale tak bezmyślnego piłkarza trzeba szybko podmieniać zanim dostanie czerwień.
Wilk nie grał swojego najlepszego meczu ale też nie grał bezmyślnie, wystarczy porównać to co się działo w środku z Wilkiem i to co było gdy zszedł z boiska... Przejęcie inicjatywy(jeśli w ogóle można mówić o jakimkolwiek przejmowaniu inicjatywy w tym meczu) przez legie w dużej mierze było spowodowane nie tym że Wisła grała w 10 ale tym że to właśnie Wilk wyleciał.
Ale zgodzę się z tym że Kulawik zaspał ze zmianą o ile w ogóle miał ją w planach...
TSW
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 06.10.2012, 08:14
Dariook napisał(a):Wyświetl post

A pajace od teorii spisokowych gdzie sie podziali? Czy po slowach Glowackiego wypowiedzianych po meczu jakoby zwolnienie Probierza bylo porazka kazdego z pilkarzy, dalej bedziecie s....iac dobre imie Wisly jak i niektorych jej pilkarzy?
Tluszcza ktorej blizej do Gozdzikowej z osiedlowego sklepiku niz kibica (jak kolwiek dla was to znaczy) Wisly Krakow. Zal i wstyd.
dobre imię Wisły źle napisałeś dobre imię LEGEND Wisły głowackiego garguły kórym się nie chce trenowac są słabi wolni i sa ....ami nie legendami

5 kolumna tzn podpora? ok

jestes ślepy czy niepełnosprawny umysłowo ?
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.10.2012, 08:27
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem spokojny, bo sa tylko dwa mozliwe scenariusze teraz i oba dobre dla Wisly.

1) Druzyna wychodzi za Kulawika na prosta. Udaje sie opanowac kryzys i powoli pnie sie w gore tabeli. Wygrane przeplataja sie z remisami i przegranymi. Od nowego sezonu czy rundy nowy trener, juz docelowy, buduje silna druzyne.

2) Kryzys sie poglebia. Porazka goni porazke, w miedzyczasie zdarzy sie jakis remis czy wygrana. Wisla balansuje w dolnej czesci tabeli. W tym wypadku wiadomo, ze musi to dojsc do jakiejs sciany i sprowokowac reakcje Cupiala. Albo rzuci to wszystko w diably i sprzeda klub albo rozgoni obecnych dzialaczy z Bednarzem na czele, pilkarzy i trenera, budujac nowa druzyne. Cupial ma swoje wady, ale nie bedzie firmowal przez dluzszy czas takiego bagna i predzej czy pozniej wykona jakies ruchy.

Widzimy zatem, ze moment przesilenia jest blisko. W koncu do czegos dojdzie, nastapia zmiany, bo taki marazm przy Cupiale trwac nie bedzie.

Mimo wszystko drugi punkt byłby dla Wisły lepszy. Budowa drużyny to wg mnie wymienienie najsłabszych ogniw i zastąpienie ich lepszymi.Powolne wspinanie się do góry w tabeli zaciemni tylko sytuacje,władze uznają, że wszystko jest cacy i będziemy tak dogorywać.Co za różnica czy będziemy w tabeli na 8 miejscu czy 14? Powiecie ,że finansowa -ale powiedzmy sobie szczerze, w obecnej sytuacji -żadna.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 06.10.2012, 08:31
Przed meczem czytaliśmy wypowiedzi Kulawika że ważna jest defensywa. Mecz z Legią i nie gra Jaliens... Gościowi można było do tej pory zarzucić wiele: że jest leniem, nie utożsamia się z Wisłą, zachowuje się jak typowy najemnik, zarabie za duże pieniądze, ale tylko ślepiec i kretyn może zarzucić Jaliensowi że nie umie grać w piłkę. Nie uczestniczę w trenigach i może jest jakieś uzasadnienie... Natomiast o dziwo w pierwszym składzie wychodzi Garguła który jest cienki, takie są fakty - ale o dziwo, w tym meczu nie odstaje od kolegów. Utkwiła mi w pamięci jedna sytuacja z początku 2-giej połowy gdzie Garguła zagrał ładną piłkę do przodu, taką jak powinien zagrywać w każdym meczu. Tyle... Teraz Kulawik rządzi i decyduje...
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.10.2012, 09:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post

spisek nie spisek ale jedyne co w tym momencie sku...ia dobre imie Wisly to nasze zenujace gwiazdy i nic wiecej... A co do wypowiedzi Glowy to nie od dzis wiadomo ze potrafi on dobrze mowic to co chca uslyszec kibice... i choc Glowie nie mozna nic zarzucic to niestety ale jego powrot to zwykla emerytura...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.10.2012, 09:06
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
dobre imię Wisły źle napisałeś dobre imię LEGEND Wisły głowackiego garguły kórym się nie chce trenowac są słabi wolni i sa ....ami nie legendami

5 kolumna tzn podpora? ok

jestes ślepy czy niepełnosprawny umysłowo ?
Padło ci na coś na głowę?
W jednym szeregu postawiłeś Arka Glowackiego i Orbita? Masakra.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 06.10.2012, 09:16
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Padło ci na coś na głowę?
W jednym szeregu postawiłeś Arka Glowackiego i Orbita? Masakra.

a co za różnica obaj leniwi emeryci, gwiazdorzy

czasy kiedy głowacki był średniodobrym obrońcom dawno minęły jaracie się nim bo jest symbolem/wspomnieniem dobrych czasów kiedy Wisła za Kasperczaka grała porywająco
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.10.2012, 09:43
Przez pierwsze 15 minut zaczynałem wierzyć w spisek anty Probierzowy. Niestety nic takiego miejsca nie miało. A szkoda.

To dlaczego Jaliens nie zagrał pozostanie dla mnie tajemnicą do końca życia. Dlaczego nie zagrał jedyny stoper który nie ma na swoim koncie bramki w tym sezonie?
Kiedy ktoś będzie miał jaja posadzić Genkova na ławce? Serio wole już Sikorskiego/Boguskiego. W ich przypadku jest szansa, że ich Meliskson nabije. (Trudno trafić w leżącego Genkova)

Mam nadzieję, że Kulawik to trener umiejący wyciągać wnioski. A wnioski powinny być takie:
Ustawiamy się na grę z kontry (2 defensywnych pomocników!)
Genkov na trybuny. Do formacji ofensywnych piłkarze szybcy. Meliskon/Iliev/Szewczyk.

Na stopera Bunoza z Głowackim (gra kiepsko ale nie tak źle jak Czekaj)

W pomocy Jaliens z Wilkiem/Sobolewskim w zależności od dyspozycji dnia. Trochę wysunięty Chrapek, który na wspólpracy z Jaliensem dobrze wyjdzie.

Pareiko

Fredriksen - Bunoza - Głowacko - Jovanovic

Wilk - Jaliens - Sobolewski (w zależności od dyspozycji dnia)

Chrapek

Melikoson - Iliev (60 min Szewczyk; czasem na odwrót)

Taktyka dość prosta - obrona + defensywni pomocnicy mają zakaz przechodzenia linii środkowej, ustawiamy autobus wciągamy przeciwnika na swoją połowę i staramy się wyprowadzić kontrę.

Każdy kto wypowie zdania " brak stylu" lub "Krakowska piłka" - dożywotni zakaz stadionowy.

Ostatni trener który widział braki zespołu to był Maaskant i do momentu kiedy mógł grać bez stylu i krakowskiej piłki wyniki były, resztę historii każdy zna.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 06.10.2012, 09:58
Mnie zastanawia dlaczego gral Czekaj, a nie Bunoza. Czekaj jest chyba najwolniejszym, najmniej zwrotnym obronca w Wisle, a z jakis powodow jest ciagle forowany przez ostatnich trenerow. Bunoza natomiast w kazdym meczu, w ktorym gral prezentowal sie raczej solidnie, z wyczuciem, dobrym odbiorem. Nie mozna tego powiedziec o Czekaju, ktory co drugie swoje zagranie fauluje, bo jest po prostu za wolny i za malo zwrotny na taka pilke.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 06.10.2012, 10:03
Na jakiej pozycji gra Lepiarz i Żemło Dałbym im obu szanse
Ja bym w pomocy zostawił Chrapka , Meliksona,Szewczyka ( lub innego młodego) i Ilieva
W ataku zostawiłbym Genkova i dorzuciłbym do niego Karłowicza lub Kamińskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów