The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2012, 14:45
Kurz napisał(a):Wyświetl post
W jakiej zatem drużynie z pierwszej obecnej ósemki, Burliga, Chrapek, Garguła, Frederiksen, Lamey, Bunoza, Wilk mieliby szansę na grę w pierwszej jedenastce?
za darmo to każdego do Widzewa by wzięli
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.09.2012, 14:59
Już widzę jak Widzew opłaca pensję Gargule, czy Lamey'owi... albo jak ktokolwiek poza Bunozą łapie się do 11.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.09.2012, 15:19
Jak na razie cisza, Franz też się nie udziela.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Krakowem.html
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.09.2012, 15:39
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie cisza, Franz też się nie udziela.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Krakowem.html
Bawią mnie takie teksty, jak ten z powyższego artykułu.

To jednak nie usprawiedliwia tak fatalnej gry Wisły, bo zespół z Melikson, Cwetanem Genkowem czy Ivicą Ilievem powinien walczyć o podium, a nie rozbijać się w dolnej części tabeli.

Autor najwyraźniej zapomina, że w piłkę nożną gra 11 zawodników.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.09.2012, 15:55
dawid napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj na meczu młodej ekstraklasy w Myślenicach obecny był WERNER LICZKA !
tylko jego tu jeszcze k.rwa potrzeba!Pomijając już wyniki i grę drużyn, które trenował te parę lat temu (najwyżej przyzwoitość o ile pamiętam - Polonia Wawa, Zabrze no i my - gdzie gra była do d.py jak na ówczesny skład i piłkarze grali przeciw niemu) tj. człowiek, który nawet jak mu wyjmą krzesło spod tyłka i sprzedadzą to się nie odezwie. Więc z tego pkt. widzenia - idealny kandydat na trenera dziesiejszej Wisły.
@ Adenalix
Potrzeba pokory, dobrych trenerów/skautów, którzy mają dobre oko, chcą pracować i coś dobrego zrobić, a nie tylko ciągnąć kasę za nic i brać na lewo do kieszeni.
I tak po 4 kolejkach Widzew ma 1/3 (może nawet więcej) pkt wystarczających do spokojnego utrzymania się.
Na końcu pewnie nie będą przed Legią czy Amiką, ale Legia ma 80mln budżetu, Amica 45(?), a Widzew pewnie z 15.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.09.2012 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.09.2012, 15:57
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.09.2012, 16:07
Dlatego właśnie Marszałku wydaje mi się, że jeśli Mielcarski wejdzie do jakiegoś klubu to postawi takie wymagania, żeby mógł pracować tak przez co najmniej 2 lata, wprowadzać spokojnie zachodnie standardy i zatrudnić "swoich" ludzi o podobnych poglądach do jego samych. Chciałbym, żeby to była Wisła Kraków po ustaleniach z Bogusiem C. ale niestety o wiele bardziej prawdopodobna jest wersja z Frankiem S - o fee.. ;(
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2012, 17:24
Bawią mnie takie teksty, jak ten z powyższego artykułu.

To jednak nie usprawiedliwia tak fatalnej gry Wisły, bo zespół z Melikson, Cwetanem Genkowem czy Ivicą Ilievem powinien walczyć o podium, a nie rozbijać się w dolnej części tabeli.

Autor najwyraźniej zapomina, że w piłkę nożną gra 11 zawodników.
Moim zdaniem powinno się Probierzowi dać popracować do końca sezonu. Tutaj gwałtowne ruchy nic nie zrobią. Sprzedać Meliksona w przerwie - choćby za 500 tysięcy euro i budować wszystko od nowa. Nie wiem - jest Traore do wzięcia(?) w przerwie zimowej - i to o niego właśnie powinna się Wisła postarać. Generalnie to jest wielu piłkarzy, którzy grają obecnie w polskiej lidze, w beniaminkach chociażby, którzy mogliby śmiało grać w Wiśle. Ale Bednarz wolał wybrać Sikorskiego i perłę Hondurasu... Cóż - jego problem, ale z taką polityką transferową to my daleko nie pojedziemy albo wylądujemy w pierwszej lidze...
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 16.09.2012 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 16.09.2012, 17:57
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem powinno się Probierzowi dać popracować do końca sezonu. Tutaj gwałtowne ruchy nic nie zrobią. Sprzedać Meliksona w przerwie - choćby za 500 tysięcy euro i budować wszystko od nowa. Nie wiem - jest Traore do wzięcia(?) w przerwie zimowej - i to o niego właśnie powinna się Wisła postarać. Generalnie to jest wielu piłkarzy, którzy grają obecnie w polskiej lidze, w beniaminkach chociażby, którzy mogliby śmiało grać w Wiśle. Ale Bednarz wolał wybrać Sikorskiego i perłę Hondurasu... Cóż - jego problem, ale z taką polityką transferową to my daleko nie pojedziemy albo wylądujemy w pierwszej lidze...
Oczom nie wierzę ! Nawet ja zwolennik budowania nowej Wisły jestem przeciwny sprzedawaniu Meliksona ...
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ( jeszcze wierzę że Probierz potrafi nową Wisłę zbudować) .... ale po rundzie jesiennej ... głowy nie dam czy nie zmienię zdania.
Natomiast ...... Bonawentura .... jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 16.09.2012 o godz. 18:35.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.09.2012, 18:10
Cytat:
Liczka haha w sumie pasuje on do układanki Bednarz-Kapka. W trójkę mogliby pogrążyć Wisłę do końca. Póki co łysy legionista i esbek robią to sukcesywnie
Cytat:
Liczka niczego nie zmieni.
Jak Kolega napisał Werner Liczka oglądał mecz Młodej Ekstraklasy, dlatego proponuję sobie połączyć to jakością produkowanych piłkarzy przez MESE i cały nasz system szkoleniowy. Nie rozumiem po co ten płacz.

Czy Liczka się nadaję gdzieś do pracy na niższych szczeblach niż pierwsza drużyna ? Być może tak. Bo w naszym środkowsiku funkcjonują ludzie którzy nie potrafili się poznać na Kubie oraz na kilku niezłych piłkarzach którzy u nas na testach rady nie dawali a potem ich kariery wykroczyły poza ekstraklas.
Cytat:
Kto wie, czy cieszylibyśmy się z remisu z Rosją, gdyby nie Liczka. To on po pierwszych treningach Błaszczykowskiego w Wiśle miał krzyknąć "Eureka!" i szybko postanowił zapłacić za niego działaczom Rakowa Częstochowa... 70 tys. zł. Później regularnie na niego stawiał i m.in. dzięki temu kariera żółtodzioba z Truskolasów nabrała tempa.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.09.2012 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 18:11
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Oczom nie wierzę ! Nawet ja zwolennik budowania nowej Wisły jestem przeciwny sprzedawaniu Meliksona ...
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ale po rundzie jesiennej ... głowy bym nie dał.
Ale ...... Bonawentura .... ja jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)
Główne zagrożenie płynące ze zmiany trenera już teraz, polega na tym, iż nowy może nie doczekać do przerwy w rozgrywkach. Więc, jeśli się mamy nim nacieszyć, lepiej, żeby przyszedł w przerwie. Tym bardziej, że Cupiał dawał każdemu w przeszłości kilka "giftów" w postaci nowych zawodników na wstępie i kiepsko byłoby taką okazję na wzmocnienie składu zmarnować.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 16.09.2012 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.09.2012, 18:14
Może właśnie sprzedaż Meliksona wstrząśnie tą drużynę, Maor niech idzie dalej, można się od niego uniezależnić tylko poprzez jego transfer, miał swój dla wielu go wykorzystał, dla niego świat się na Wiśle nie kończy. Sprzedać choćby za 1 MLN E, ale tu tkwi problem, gdyby ktoś się parę lat temu pomylił w Wiśle z milionem na transfery nic by się nie stało, ale Bednarz to jest człowiek-demolka, wynajdzie pewnie następnego Jirsaka za te pieniędze. Przygotowanie przed sezonem było tragiczne wręcz nie nie powiedzieć katastrofalne, Probierz zamiast zgrywać drużynę grał z niektórymi drużynami prawie samą młodzieżą, przygotowanie fizyczne też fatalne, za mało meczów rozegrali ci podstawowi zawodnicy, Głowacki się leczył, także Boguski, Jovanovic itd. Dawno nie było tak źle przygotowanej drużyny Wisły. Chociaż kiedy się i takie momenty zdarzały potrafiliśmy przytrzymać piłkę i pograć zabiegając przeciwnika, ale Jagiellonia a Wisła to dwie inne drużyny, tam można sobie na takie coś pozwolić grając z kontry.
Ostatnio edytowane przez syryls : 16.09.2012 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.09.2012, 19:10
Nasi zawodnicy powinni sobie to oglądnąć:

http://www.youtube.com/watch?v=X2B-ZUoKf4o
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2012, 19:57
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.
Jak jest różnica miedzy Aleksem z Widzewa a Quioto?
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza.

Myślę, że to wystarczy za komentarz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2012, 20:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak jest różnica miedzy Aleksem z Widzewa a Quioto?
Menedżer Kolumbijczyka ma numer do Bednarza.

Myślę, że to wystarczy za komentarz.
Mamy jakiegoś Kolumbijczyka w drużynie ? a może to jednak Etiopczyk ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.09.2012, 20:15
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd.

Cytat:
Za późno na co? Na zajęcie miejsca 5-8? Bo z ekstraklasy nie spadniemy, mimo defetyzmu, który panuje na forum.
Może zbytnio dramatyzuję jednak według mnie taki Genkov który ma u nas strzelać gole nie różni się niczym niż napastnicy Widzewa, Korony czy Piasta. jest Melikson, dzisiejszy Iliev nie ma siły nawet na pressing. Kto tu ma grać ? W tych zawodnikach nie widać żadnego głodu zwycięstw. Prócz Głowackiego i Sobola których mogą trapić kontuzje zawodnicy nie mają żadnego chrakteru, nie potrafią krzyknąć na siebie, wszyscy potulni i grzeczni.

Pominąłem tu jeszcze Marko który widać że jest charakternym piłkarzem miejmy nadzieję będą omijać urazy.

Juventus Inter i wiele innych wielkich drużyn w swoich ligach też miały takie momenty.Potrafili się odbudować tylko, że w parzę z odbudową idą jednak pieniądze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.09.2012 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 20:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno...
Za późno na co? Na zajęcie miejsca 5-8? Bo z ekstraklasy nie spadniemy, mimo defetyzmu, który panuje na forum.

Nie pisz, że jesteś bardzo zaskoczony tym co się dzieje. Z tym trenerem i tym składem oraz polityką klubu, było przecież wiadomo przed rozgrywkami, iż będziemy statystować w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 16.09.2012, 20:28
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nie ma sensu czekać do końca rudny bo może być za późno... Jeśli w meczu z Lechią Probierz nie wstrząśnie drużyną tak żeby zostawiała na boisku wszystko to powinno się z nim pożegnać. Nie wiem czy on może przekonać większość zagranicznych zawodników do zapieprzania swoim angielskim posługując się jedynie czasem present simple.
Nikt nie chce doświadczyć emocji towarzyszącymi walce o utrzymanie. Jeśli ma przyjść nowy trener to niech to będzie najlepiej ktoś kto sprawi, że Bednarz będzie się trzymał z daleka od selekcji zawodników, jedynie niech pojedzie, po negocjuje itd.
Wszystko co napisałeś to racja. Gdybym miał choć cień nadziei, że następca Probierza będzie prezentował cechy opisane powyżej, byłbym pierwszy, któryby głosno wyrażał potrzebę zmiany trenera. Tylko jak przyjdzie Franz, to będziemy tęsknić za present simple Probierza.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2012, 20:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mamy jakiegoś Kolumbijczyka w drużynie ? a może to jednak Etiopczyk ?
Dla mnie, to on może nawet być Maorysem.
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 16.09.2012, 20:31
cancer napisał(a):Wyświetl post
Założę się że to się skończyło jakimś żółtkiem.
Wiem o co ci chodzi - o walkę. Ale tu chodziło raczej o gnaty rywala a nie o piłkę.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2012, 20:42
nic nie zmieniać, nie zwalniać..Sir Alex F. tez przewalił mega dużo meczów a potem stał się legendą...(tak na odstreseowanie się)
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.09.2012, 20:51
cancer napisał(a):Wyświetl post

Haha. W naszej lidze to po pierwszym tego typu wejściem była żółta o ile nie czerwona kartka i było by po "walce"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.09.2012, 21:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakieś uwagi poza tym, czy może wymagam zbyt wiele?
Zero uwag , generale

Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Wszystko co napisałeś to racja. Gdybym miał choć cień nadziei, że następca Probierza będzie prezentował cechy opisane powyżej, byłbym pierwszy, któryby głosno wyrażał potrzebę zmiany trenera. Tylko jak przyjdzie Franz, to będziemy tęsknić za present simple Probierza.
Nikt inny za Probierza nie przyjdzie .

Przynajmniej będzie kto miał w szatni się pochwalić niemieckim paszportem w dodatku może obcokrajowcy się nauczą polskich zwrotów " dzida i na nich "
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2012, 21:07
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Też nie jestem zwolennikiem zmieniania trenera teraz ( jeszcze wierzę że Probierz potrafi nową Wisłę zbudować) .... ale po rundzie jesiennej ... głowy nie dam czy nie zmienię zdania.
Natomiast ...... Bonawentura .... jestem przede wszystkim ciekawy kogo byś kupił .... ( rozumiem że za kasę za Meliksona ...)
No i widzisz Grantar - znając Ciebie i Twoje patriotyczne podejście do tematu pewnie nie zgodziłbyś się z moimi propozycjami. ;-) Podam Ci jedynie pozycje, które bym wzmocnił - defensywnego pomocnika, lewego obrońcy oraz skrzydłowego.

Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy - nie Probierz. Sądzę, że Probierz powinien mieć spokojną głowę do końca tej rundy, bo mimo iż przyjąłem jego nominację trenerską w Wiśle z mieszanymi uczuciami, to jestem w stanie uwierzyć w jego możliwości - każdy ma inny styl pracy z drużyną, a ten zespół kadrowo nadaje się na miejsca 6-10. Więc lepiej wstrzymajmy się jeszcze z takim osądzaniem Probierza po 4 spotkaniach.

Powtarzam - dajmy czas Probierzowi. Liczka nie był żadnym Archimedesem, którego praca trenerska pozwoliłaby góry przenosić. Jaka jest pewność, że odkryłby drugiego Błaszczykowskiego? Żadna. Więc lepiej natenczas zachować status quo.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 21:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem wszystkie transfery za wyjątkiem Frederiksena są strzałami w stopę Bednarza i to on ponosi odpowiedzialność za ten stan kadrowy
A czym sobie Frederiksen zasłużył na takie wyróżnienie? Wczoraj w Lidze plus doliczyli się jednego, powtórzę JEDNEGO ofensywnego wejścia w ciągu całego meczu, dokładnie w 67 minucie. Co prawda przez 2 poprzednie mecze byłem na dalekim wyjeździe i nie oglądałem, ale w pierwszym meczu z Bełchatowem dla odmiany zachowywał się jak dziecko we mgle. Czy 2 i 3 tygodnie temu wydarzyło się coś wyjątkowego w jego wykonaniu? Coś zdecydowanie lepszego jakościowo od występów w meczach numer 1 i 4?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 16.09.2012, 21:53
W kwestii zwalniać/nie zwalniać:

Można a nawet trzeba dać trenerowi czas na budowę zespołu. Ale:
1) trener w tym czasie powinien pokazać że pracuje z zespołem,
2) po okresie przygotowawczym zespół powinien być dobrze przygotowany do sezonu (fizycznie i mentalnie),
3) trener powinien kształtować schematy gry, a zespół powinien je wdrażać (lub co najmniej próbować wdrażać),
4) trener powinien mieć wizję rozwoju drużyny,
5) trener powinien istotnie wpływać na poziom gry poszczególnych zawodników,

Tego wszystkiego brak.

Konkluzja jest następująca: warto dać trenerowi czas jeśli na to zasługuje, jeśli nie to trzeba go jak najszybciej pożegnać - po czasie w którym można udzielić sobie odpowiedzi na powyższe kwestie. Po 4 kolejkach tego sezonu jesteśmy w stanie obiektywnie to ocenić.

Jeśli byśmy mieli trenera, który przegrywa 10 meczy z rzędu, to dalej ktoś by twierdził, że trzeba mu dać czas? Nie sądzę.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2012, 21:53
A czym sobie Frederiksen zasłużył na takie wyróżnienie? Wczoraj w Lidze plus doliczyli się jednego, powtórzę JEDNEGO ofensywnego wejścia w ciągu całego meczu, dokładnie w 67 minucie. Co prawda przez 2 poprzednie mecze byłem na dalekim wyjeździe i nie oglądałem, ale w pierwszym meczu z Bełchatowem dla odmiany zachowywał się jak dziecko we mgle. Czy 2 i 3 tygodnie temu wydarzyło się coś wyjątkowego w jego wykonaniu? Coś zdecydowanie lepszego jakościowo od występów w meczach numer 1 i 4?
Podłączył się też raz w pierwszej połowie, co daje łącznie dwa. Co jest i tak o 2 (słownie: dwa) więcej wypady od Burligi. Gość i tak swoimi wejściami naszej ofensywy by nie zbawił, bo z przodu była po prostu padaka.
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne.
Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś.

Co do Probierza, to liczyłem, że pod jego wodzą drużyna będzie miała charakter, że zobacze na boisku ambicje i zaangażowanie ale ja tego niestety nie dostrzegam. Piłkarsko faktycznie obecnie prezentujemy się fatalnie ale przykład Korony pokazał, że w naszej lidze na ambicji i woli walki też można wygrać pare spotkań.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.09.2012 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.09.2012, 22:04
Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
Zaskoczyl mnie napewno ofensywnie, moze nie jest to R.Calos ale widac ze nie boi sie pojedynku jeden na jeden , oraz ma glowe do gry kombinacyjnej. Narazie to wszystko tak na wyrost, z przymruzeniem oka ale licze ze po przepracowaniu okresu przygotowawczego moze nas jeszcze milo zaskoczyc.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 22:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Podłączył się też raz w pierwszej połowie, co daje łącznie dwa. Co jest i tak o 2 (słownie: dwa) więcej wypady od Burligi. Gość i tak swoimi wejściami naszej ofensywy by nie zbawił, bo z przodu była po prostu padaka.
Ale to przecież podstawa. Jeśli do akcji ofensywnych nie włączają się boczni obrońcy, jeśli środkowi obrońcy nie potrafią wyprowadzać piłki, jeśli 3 środkowych pomocników pozoruje grę ofensywną, to ostatecznym rozrachunku zastaje nam jeszcze bramkarz i 3 pozostałych zawodników. Tak nie da się wygrywać spotkań, nawet w ekstraklasie.

Jagul napisał(a):Wyświetl post
Akurat ocenianie zawodnika po pierwszym meczu z Bełchatowem i po odbyciu zaledwie kilku treningów z drużyną jest śmieszne.
Nikt mu tutaj pomnika nie zamierza stawiać ale gość przynajmniej dla mnie wydaje się być przyzwoitym graczem, a w porównaniu do tego co było kiedyś na tej pozycji to już coś.
Wydaje się czy to pokazał? Bo ja tego nie widziałem, więc pytam, czy 2 lub 3 tygodnie wydarzyło się coś nadzwyczajnego w jego wykonaniu? Wczoraj był zerem, co więc sprawia, ze Bonawentura uważa, iż nie jest strzałem w stopę Bednarza? Jakieś przeczucia czy doskonała znajomość jego kariery?

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Fredriksen nie jest takim zlym grajkiem. Jak na goscia ktory malo gral w poprzednim sezonie oraz maajac na uwadze to ze dolaczyl do nas w ostatni dzwonek to na tle innych prezentuje sie przyzwoicie. Dajmy mu troszke czasu, po rundzie bedziemy widziec wiecej.
.
Ale co mu zawdzięczamy? Rozumiem, że dożyliśmy czasów, gdy cieszymy się że w ogóle mamy lewego obrońcę, ale... Chciałbym wiedzieć co do tej pory pokazał, a nie usłyszeć gadki o przeczuciach.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 16.09.2012 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2012, 22:15
Ale to przecież podstawa. Jeśli do akcji ofensywnych nie włączają się boczni obrońcy, jeśli środkowi obrońcy nie potrafią wyprowadzać piłki, jeśli 3 środkowych pomocników pozoruje grę ofensywną, to ostatecznym rozrachunku zastaje nam jeszcze bramkarz i 3 pozostałych zawodników. Tak nie da się wygrywać spotkań, nawet w ekstraklasie.
Oczywiście, że się da. Tak się da nawet wygrać Ekstraklase, po więcej szczegółow odsyłam do sezonu 2010-11 lub też do 2011-12.

Wydaje się czy to pokazał? Bo ja tego nie widziałem, więc pytam, czy 2 lub 3 tygodnie wydarzyło się coś nadzwyczajnego w jego wykonaniu? Wczoraj był zerem, co więc sprawia, ze Bonawentura uważa, iż nie jest strzałem w stopę Bednarza? Jakieś przeczucia czy doskonała znajomość jego kariery?
Chłopie nie znam jego kariery i szczerze mówiąc gówno mnie ona interesuje. Użyłem zwrotu "wydaje się" ponieważ 4 mecze to za wcześnie żeby ocenić czy dany zawodnik się sprawdzi czy też nie. Ty jednak zdążyłeś już na nim postawić krzyżyk i go zjechać jak burą suke.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów