|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wisła ery Cupiała miała tylko jednego trenera z prawdziwego zdarzenia. Nazywał się Dan Petrescu. Niestety, ale gwiazdom naszego futbolu nie odpowiadał jego hard work.
Co osiągnęli w Europie Baszczyńskie,Brożki, Franki, a co osiągnął on ze swoim klubem z jakiegoś (przepraszam za wyrażenie) rumuńskiego Pierdziszewa. Również na naszych trybunach w czasach jego pracy słychać było głosy, że gramy siermiężną piłkę, że dzida do przodu itp. Wszyscy podniecali się Wisłą pierwszego Kasperczaka, zapominając o tym kim dysponował Henio, którego drużynę mogła poprowadzić jego szanowna tesciowa i też nie miała by gorszych wyników. No, może nie zaliczyłaby wtopy w Tbilisi. Niestety, ale Cupiał nie uczy się na swoich błędach, niestety dalej za zausznika trzyma skompromitowanego Kapkę, niestety dalej zapatrzony jest w Smudę, niestety dalej zatrzymuje się w pół kroku. Prawdopodobnie apogeum Wisły Cupiała może być jeszcze jakieś mistrzostwo, ale o czymś więcej nie ma mowy, dopóki nie zmieni się właściciel. O co oczywiście będzie bardzo ciężko, zważywszy na czasy jakie nas czekają w naszym pięknym Kraju rządzonym przez wyjątkowych nieudaczników. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Teraz zasadnicze pytanie, ile trwają treningi u Probierza, a ile trwały choćby u Maaskanta czy Petrescu, sam Żurawski stwierdził że Maaskant wprowadził dłuższe i intensywniejsze treningi, Wisła z nim zawsze była dobrze przygotowana fizycznie tylko formy i wyników brakowało.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bednarz:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wyniki z tym składem może ktoś by poprawił. Gra nadal będzie gówniana. Skonczy sie tak, że namieszamy trenerami jeszcze ze 2 x w tym sezonie, a piłkarzy jak nie było tak nie będzie.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Po drugie - Co do Bednarza w Wiśle jak dobrze poszukasz znajdziesz moje zdanie o nim w którymś z postów gdy po raz drugi Cupiał go zatrudnił. Zawsze byłem jego przeciwnikiem bo to kompletne beztalencie bez żadnych kontaktów pomysłu czy zdrowego rozsądku o czym napomniałeś przy okazji wymienienia transferu Kirma czy wypożyczenia Małęgo. Mało tego jeszcze wywiad z nim zaraz po zakończeniu okienka transferowego w któym powiedział że żałujemy że nie udało nam się wytransferować jeszcze dwóch lub trzech zawodników. No faktycznie szkoda że nie pozbyliśmy się jeszcze Meliksona Wilka czy Ilieva. Bez nich to już chyba utrzymać byłoby się ciężko. Po trzecie - co do zmainy trenera nigdy nie byłem zwolennikiem zmieniania trenerów po dwóch czy trzech nieudanych meczach. I nadal uważam i głośno to powiem że moim zdaniem największym błędem było zwolnienie obu Holendrów (czyt Maaskant i Stan). A jeśli o zmiane Probierza chodzi to w Polsce nie widze odpowiednich kandydatów. Chociaż przeżyłbym jeszcze powrót Maćka Skorży. ![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
A ja czasem myslae ze za duzo oczekujemy od osoby trenera i ogolnie rzecz biorac to efekty praca konkretnego trenera w konkretnym klubie to w 90% loteria i tyle. Probierzowi w ŁKS sie udalo pozbierac druzyne, u nas odwrotnie, ze slabej gry zrobila sie jeszcze gorsza. Ojrzynskiego z Korony chwalono rok temu za to jak potrafil zmotywowac Korone, poparte to bylo poczatkowo rewelacyjnymi wynikami. A teraz co ? Jeszcze gorzej niz Probierz, kto mi powie dlaczego? Orest poczatkowo pozbieral judaszy ale potem sie wszystko zaczelo psuc. Zielinski tez mial dramatycznie rozne osiagniecia przy roznych podejsciach do Polonii czy Lecha (Amici). Kasperczak w Wisle to chyba najlepszy przyklad.
Ja nie potrafie za bardzo dostrzec jakis powtarzajacych sie schematow osiagniec. Nie widze jakiegos konkretnego wplywu trenera na gre zespolu i wyniki. Wiadomo ze takie efekty to suma wielu czynnikow ale takim poziomie roznorodnosci osiagniec efekt pracy trenera na gre zespolu to chyba tylko przypadek. Albo cos zaskoczy i gra sie dobrze albo nie zaskoczy i jest chujnia. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Do średnio/niskobudżetowego klubu grającego głownie młodymi Polakami pasowałby może Nawałka, ale On będzie wolny pewnie dopiero w lecie 2013. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nawałka,
Przede wszystkim chłop potrafi przygotować zespół FIZYCZNIE i MENTALNIE, oglądałem Górnik z Amicą i naprawdę Górnicy dawali radę ale czy on będzie chciał przyjść do takiego syfu, gdzie jest totalny roz....... i nic nie jest przygotowane, brak wzmocnień, każdy gra dla siebie..Wiślak z krwi i kości ale już raz się sparzył na Wiśle ( czy nawet nie 2) więc na razie wolałbym aby nie było zmiany na stołku BO TO NIC NIE DA. Wczoraj był piach a nie gra, tu nie chodzi o mentalności MY NIE MAMY ZESPOŁU! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież on u nas już był. Graliśmy lipę. Widze, że jak toniemy to się każdy brzytwy chwyta.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mówię o Nawałce jako przyszłości nie teraźniejszości. a co do zmian..nie potrafię nic wymyśleć aby działo się lepiej.. a boję się że Treneiro nasz chyba też nie wie...
|
|
|
|
Guest
|
|
Może byłby dobry dla średnio/niskobudżetowego klubu grającego młodymi Polakami... jak napisałem. Choć oczywiście nie jest pewnikiem, że poszłoby Mu dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w 2007 roku to był inny Nawałka,poprawił swój warsztat u Beenhakkera i potem całkiem dobre wyniki uzyskiwał z GKSem i Górnikiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim nie mamy piłkarzy. Wszyscy zakontraktowani przez Bednarza to ogólnie syf, kiła i mogiła. Wszystkie transfery pod żadnym kątem patrząc nie wzmocniły zespołu. Wszystkie transfery to totalne niewypały. Jak dla mnie Quioto jest gorszy jeszcze niż Rios, Sikorski - szkoda słów, Miśkiewicz - gdyby w bramce nie stał Pareiko, pewnie z Pogonią byłoby 4-0, Głowacki - człowiek - szkło, Frederiksen - jeśli chodzi o niego, to mam największe nadzieje z nim związane.
Generalnie, po przemyśleniu wczorajszego spotkania, stwierdzam, że w linii defensywnej najlepszych mamy zagranicznych piłkarzy i to na nich powinniśmy stawiać. Jovanovic - Jaliens - Bunoza - Frederiksen - na taką linię obrony liczę w następnym spotkaniu. Największy problem ma moim zdaniem Probierz z linią pomocy, bo tutaj jest najgorzej. Problemy z wyprowadzaniem piłki aż rażą po oczach. Generalnie Burliga, który wrócił z wypożyczenia, na tle tak słabej drużyny gra piach. I nie zmienią tego jego rajdy w pole karne przeciwnika. Jak chce być pomocnikiem, to niech go przekwalifikują na skrzydłowego. Gdyby nie Bednarz, moglibyśmy sprowadzić zawodników na inne, bardziej palące pozycje. A takie były i są nadal. Niech nie opowiada bzdur, że nie ma pieniędzy, bynajmniej skarbonka nie jest aż tak pusta, by nie sprowadzić wyróżniających się piłkarzy z pierwszej ligi z poprzedniego sezonu i Ekstraklasy z wolnych kontraktów. A byli piłkarze, którzy na rynku nie kosztowali aż tak wiele. Cóż - to jest gra typowego ligowego średniaka. |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Już mówicie o zmianie trenera... A co, jeśli z nowym trenerem wyniki się nie poprawią ? Znów wieszanie psów na trenera i szukanie kolejnego ? Taka karuzela trwa już od zwolnienia Maaskanta i niestety nic nam to nie dało... (zresztą, prawie nigdy nie dawało)
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Żeby budować zespół klocki trzeba składać a nie rozpier... !!!
Wina tylko i wyłącznie BC. ![]()
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a ja mysle,ze w obecnej sytuacji kadrowej i finansowej naszego klubu,najlepszym trnerem byl by....Orest Lenczyk,jakies 2 lata temu przejmowal Slask Wroclaw,ktory gral chyba wieksza padake od nas,i mimo wielu jego wad potrafi wycisnasc z druzyny maximum mozliwosci
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Da się grać gorzej i mniej efektywnie niż obecnie? Nie jestem zwolennikiem zwalniania trenerów. Ale nie widzę niestety niczeg co byloby dobrym prognostykiem pracy Probierza. Tutaj jest tendencja zrzucania wszystkiego na brak ambicji u zawodników...ale przecież Probierz słynął z motywowania swoich ekip. Więc gdzie jest ten motywator? To zdanie powyżej to ironia, ba ja osobiście uważam, że piłkarze się starają i to mocno. Grają zaangażowani każdy z osobna. Ale nie wiedzą jak walczyć jako drużyna, jako kolektyw. Stały widok na meczu choćby z Groclinem to jeżdzący na dupie Sobol, padający pod nogi przeciwnika Wilk, walczący z dwoma zawodnikami Genkov, kiwający 3 gości Iliev, szarpiący się gdzieś przy linii młodzi zawodnicy i w końcu Melikson, którego jest mi po prostu żal widząc, jak próbuje coś robić, gdzieś szarpnąć, zagrać jakąś piłkę...a reszta? chce mu się wystawić, ale jakby zupełnie nie wiedziała gdzie, jak i po co...a potem tradycyjnie brak zrozumienia i spuszczają głowy...nie dlatego że im się nie chce, tylko dlatego, że są zrezygnowani swoją bezradnością jako zespół. A tymczasem przeciwnik bez wślizgów, zbędnego poświęcenia tylko: piłeczka i pak - pak - pak, a nasi biegają jak błędne owce, bez presingu, baz ładu i składu. Gdzieś jest błąd...nie wiem czy to wina tylko Probierza, pewnie nie. Sytuacja w klubie tez mu nie pomaga. Ale cały czas mam w pamięci jego słowa jak to "wie co trzeba zmienić..." okazało się, że albo gówno wiedział, albo nadal wie, ale nie potrafi... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra Proud - możesz podać trenera, który miał jeszcze gorszy skład, nad którym pracował w Wiśle od tego(składu), który Probierz ma obecnie?
I Probierza właśnie będę bronił jak niepodległości. Bo mam mdłości na myśl o zwalaniu na trenerów w Wiśle każdego niepowodzenia. Dość! Probierz jest całkiem niezłym trenerem. Jednak nie można mieć dobrych wyników, jak się ma takiego "pomagiera" jak Bednarz. I jeśli Cupiał chce pokazać, że jeszcze mu zależy na Wiśle, niech zwolni Bednarza i Kapkę, a zatrudni kogoś z głową. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a teraz Probierz mówi, że przerwa w rozgrywkach mu dużo dała bo nad wieloma rzeczami popracowali...to ja się pytam co robili w okresie przygotowawczym? Przecież miał dużo czasu aby odbić jakieś piętno na tej drużynie. A zespół wygląda jak totalna zbieranina. I nie mówię tu o obronie, bo rzeczywiście kontuzje są problemem Probierza. Ale atak nie istnieje. No a przepraszam ile drużyn może pochwalić się skrzydłowymi klasy Meliksona i Ilieva? I do tego wiecej niż solidny jak na polski warunki Genkov. Reszta drużyny też nie jest wiele słabsza od piłkarzy choćby Polonii Warszawa. A jak wyglądaliśmy w starciu z nimi? Jak jakiś zespół gwiazd TVNu, a przypomnę, że to Polonia miała zawirowania w okresie przygotowawczym. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To co mi przychodzi do głowy , to będziemy po prostu pikarsko słabsi od przeciwnika i zasługiwali na porazkę - takie zycie . Część kibiców , ale głównie Bednarz zaklinali rzeczywistość stawiając Wisłę na faworyta MP , będąc tak naprawde słabą drużyną kadrowo . Fakt że mamy przepłacanych pikarzy w stosunku do tego co prezentują- to już nie jest wina Probierza . Wisła zacznie wygrywać , jak i dozna jeszcze nie jednej porażki . To oczywiste . To co potrzebne jest Wiśle to stabilizacja , a nie ciągłe zmiany . Z kimś kto ma nowoczesne i racjonalne spojrzenie na pikę . Chcecie zwolnienia Probierza ? proszę , oto nowy trener Smuda i płacz i lament 10 razy większy niż za Probierza , nawet przy porównywalnych wynikach . Sam nie jestem zadowolony z tego co teraz prezentujemy , i tez jestem zdania ze wyniki nawet przy takiej kadrze powinni byc lepsze , ale nie oceniam trenera po jednym meczu , ale po całej rundzie do której przygotował zespół . Mineła dopiero 4-kolejka ekstraklasy...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.09.2012 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mineły 4 kolejki ekstraklasy + okres przygotowawczy + kilka kolejek poprzedniego sezonu. I co? I nic. Jesteśmy nadal karmieni ładnymi sloganami trenera. Ja też nie oczekuję nawet pucharów w tym sezonie, nie oczekuję i nie oczekwałem przed startem sezonu. Ale nie sądziłem, że będziemy grać gorzej niż w poprzedniej rundzie. Zdecydowanie gorzej. A graliśmy z trzema drużynami, wymienianymi w gronie do spadku. Z kim mamy zdobywac pkt aby się utrzymać? ![]()
Zlekceważą twój głos
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Maaskant generalnie miał większy wybór w środku pola. Muszę Ci powiedzieć, że pomimo tego iż mamy Meliksona czy Ilieva, nie mamy piłkarzy, którzy potrafiliby zrobić przewagę w środku. Jest olbrzymi problem z konstruowaniem czy to kontrataków, czy to ataku pozycyjnego. Środek pola jest tak tragiczny, że zupełnie nie radzi sobie z wyprowadzaniem piłki. Przez to, że Sobol jest starszy o 2 lata i już nie ma tych sił, kondycji by wesprzeć drużynę w trudnych chwilach nasz środek pola w praktyce nie istnieje - nikt o tym nie pomyślał. Dla mnie piekielnie dziwnych posunięć kadrowych dopuścił się Bednarz, bowiem osłabił środek pola w sposób znaczący i mając świadomość olbrzymich braków w tej formacji zatrudnił 2 piłkarzy do ataku, zatrudnił Głowackiego - piłkarzy, którzy jak się okazuje raczej nam nie pomogą w tworzeniu nowej Wisły. Niestety - jak się przychodzi do klubu i ma pełną samowolkę w sprowadzaniu piłkarzy, jak Bednarz, to mamy taki tragiczny i bilans spotkań i kadrę i brak widoków na przyszłość. Bednarz sprowadził Quioto - nawet gdyby tak było, że jest przyszłościowy i rokujący nadzieje, to się pytam - kto ma mu piłki zagrywać? Jak my nie potrafimy tym środkiem, który mamy obecnie, zrobić przewagi i przez to mamy problemy ze zdobywaniem bramek, bo nawet gdybyśmy teraz sprowadzili 10 napastników, to zapewniam i tak żaden tego efekt by nie był. Cóż - Wisła będzie miała problem - przez takie zaniechania kadrowe może w przerwie zimowej znajdować się zaraz tuż za strefą spadkową. Nie rozumiem polityki transferowej Bednarza i nigdy jej nie zrozumiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tia, Kirm zasadniczo robił różnicę. Pawe, Brożek to też postrach boisk. Wasze rozważania są fajne ale nie wiem w oparciu o co je czynicie. To jest polska liga, tutaj Lenczyk z bardzo ale to bardzo przeciętnym zespołem zdobył MP. Gdzie u nich ktoś na miarę Melliksona czy Ilieva, tudzież Genkowa ? Kadrowo nie jest najgorzej, już nie piszcie głupot. Nie wiem jaka jest różnicą między Duńczykiem a Pajlicem? chyba taka, że ten pierwszy potrafi wrzucić piłkę i nie gubi się w akcjach ofensywnych. A może Jovanovic jest gorszy od Słowaka czy Alvareza ?
Meliskon dogra piłkę i do Quito( taka przenośnia, dopisek dla słabszych ), widać to chociażby po wczorajszym meczu. Ale on musi wiedzieć co ma grać, to samo inni zawodnicy, a jak na dłoni widac, że nie wiedzą, zresztą sami o tym mówią. A Wy ciągle zakłamujecie rzeczywistość, bojąc się przyznać samym przed sobą, że Probierz jest słabiutkim trenerem. I nie ogarnia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.09.2012 o godz. 20:33.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ano dokładnie.
Probierz wprowadza chaos w ustawienie, w taktykę i w grę. Potem wychodzą pilkarze na boisko i nie potrafią jeden drugiego ubezpieczyć, jeden stoi, drugi biegnie, jeden stosuje presing, drugi kryje na radar. Nie wiadomo jak przenieść grę w pole karne, to wszyscy zaczynają strzelać z trzydziestu metrów. Nie wiadomo co mają środkowi obrońcy zrobić z piłką to podają do Pareiki, który tez nie wie, co ma z nią zrobić, bo z przodu nikt nie biega, więc kopie gdzie popadnie. Melikson i Genkow stwarzają przewagę dryblingami, ale nic z tego nie wynika, bo po stworzeniu przewagi nie mają komu podać, bo trener nie wie, co z tym zrobić, jak ustawić ich partnerów. Ehhh... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zwolnienie Probierza niczego nie zmieni jeśli nie zmieni się cała Wisła organizacyjnie. A się nie zmieni. Szkoda, ale taka jest prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
gdyby to tylko zależało tylko od Probierza , to zespół zagrałby w każdym meczu tak jak w najlepszym za jego kadencji : w rewanżowym spotkaniu PP z Ruchem Chorzów wygranym 3-1
niektórzy chyba naprawdę sądzą że gdyby przyszedł Mourinho to nagle nasza gra doznała by olśnieni, wolicie Smude to zwalniajcie dalej Probierza. Nikt inny w tym momencie do nas nie przyjdzie . mógłbym tutaj wymienić 10 argumentów broniących Probierza , ale wiadomo że krytyków i tak nic nie przekona
Ostatnio edytowane przez Karherop : 15.09.2012 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jaki Murinio wystarczyłby Jacek Matyja ... a pewnie i inni chętni by się znaleźli. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jacek Matyja..pamiętam gościa nieźle "wymiatał" na obronie
był jeszcze taki Robert Głownia....stare czasy..były jaja... |