The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się spotkanie Wisła Kraków - GKS Bełchatów?
Wysokim zwycięstwem Wisły 106 46,49%
Minimalnym zwycięstwem Wisły 111 48,68%
Remisem 8 3,51%
Porażką 3 1,32%
Głosujących: 228. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2012, 12:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dobra nie ma co gadać po jednym meczu. W dodatku z leszczami. Skoro 70% posiadania piłki to dla Ciebie problem, to porównując ile wtedy oddaliśmy strzałów do ostatniego meczu. Porównaj też ile strzałów oddał przeciwnik. Bo ja twierdzę że mniej niż wczoraj Bełchatów. Który przy odrobinie szczęścia i ciut lepszych umiejętnościach mógł nam wtłuc trójkę. Więc ja bym tego meczu do dobrych nie zaliczył. Jak wygrają 3:0 (1:0) to powiem że zagrali dobry mecz. Inny wynik w naszej śmiesznej lidze to porażka.
Bełchatów strzelał na naszą Bramkę 4 razy (1 celnie)

Wisła strzelała 14 razy (7 celnie)

Przy skuteczności 75% Bełhatów mógł nam wbić trójkę. Tylko, że my przy takiej skuteczności wbilibyśmy 10,5 bramki...

Jak wiem, że są tacy co lubią zaklinać rzeczywistość ale statystki meczowe można bardzo łatwo sprawdzić.

A czasy kiedy laliśmy wszystkich po 3-0 już dawno się skończyły i raczej nieprędko wrócą
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.08.2012, 23:13
Mi w tym meczu, poza tym co było dobre w grze, to jednak brakowało Nuneza. Czyli kogoś kto twardo stoi na nogach, umie się zastawić ,nie dać się odepchnąć, przytrzymać piłkę, nie dać sobie odebrać, a przy tym kiwnie, powalczy, szarpnie. Myślę, że jego brak boleśnie odczujemy w tym sezonie. Owszem zawalił kilka momentów, ale miło się teraz ogląda mecz z poprzedniego sezonu z nim w składzie. Teraz nikt nie potrafi nam zrobić takiej przewagi w środku boiska jak potrafił Nunez. Może w LE wypadał przeciętnie, ale na ekstraklasę był to niezły piłkarz. Owszem - czasem przekombinował, ale ogólnie techniką i szybkością nie grzeszył. Przydałby się - zrobiłby na pewno dużo więcej niż plątający się o własne nogi Garguła.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.08.2012 o godz. 23:17.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.08.2012, 23:29
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Mi w tym meczu, poza tym co było dobre w grze, to jednak brakowało Nuneza. Czyli kogoś kto twardo stoi na nogach, umie się zastawić ,nie dać się odepchnąć, przytrzymać piłkę, nie dać sobie odebrać, a przy tym kiwnie, powalczy, szarpnie. Myślę, że jego brak boleśnie odczujemy w tym sezonie. Owszem zawalił kilka momentow, ale miło się teraz ogląda mecz z poprzedniego sezonu z nim w składzie. Teraz nikt nie potrafi nam zrobić takiej przewagi w środku boiska jak potrafił Nunez. Może w LE wypadał przeciętnie, ale na ekstraklasę był to niezły piłkarz.
mi się własnie wydaje że w ekstraklasie grał przecietnie , w LE juz lepiej , poza kilkoma bykami . Niby to był ciekawy łącznik między obroną a pomocą , ale bądzmy obiektywni , wszystkie fakty przemawiają przeciw niemu . 0 asyst w lidze , 0 bramek w lidze , sporo żółtych kartek , a grał nie raz na pozycji środkowego/ofensywnego pomocnika.

zresztą , drużyna Wisły grająjąca w ekstraklasie zajeła 7 miejsce .. więc o czym my tutaj mówiomy . Zawodnikami którzy najbardziej się do tego przyczynili ( rozegrali najwięcej spotkań , najwięcej gry "spartaczyli " ) to Nunez , Kirm , Garguła Paljic , Biton , Iliev , Wilk , Pareiko ( wszyscy zaliczyli ponad 24 spotkania na 30 możliwych

oczywiście Pareiki nie doliczam do przegranych zeszłego sezonu , ale drużyna oparta na tych zawodnikach zawiodła na całej lini w ligowej piłce . Osobiście cieszę się że nie ma już Nuneza , Paljica w Wiśle . Bitona mi trochę szkoda , choc to boiskowy był boiskowy egoista . Garguła i Kirm dla mnie powinni być wydaleni/sprzedani z klubu , natomiast Wilk i Iliev jako jedyni właśnie obok Bitona ciągneli tą drużynę , będąc najlepszymi graczami na boisku .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.08.2012, 23:31
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Bełchatów strzelał na naszą Bramkę 4 razy (1 celnie)

Wisła strzelała 14 razy (7 celnie)

Przy skuteczności 75% Bełhatów mógł nam wbić trójkę. Tylko, że my przy takiej skuteczności wbilibyśmy 10,5 bramki...

Jak wiem, że są tacy co lubią zaklinać rzeczywistość ale statystki meczowe można bardzo łatwo sprawdzić.

A czasy kiedy laliśmy wszystkich po 3-0 już dawno się skończyły i raczej nieprędko wrócą
No widzisz jak to jest, łatwiej strzelić 3/4 niż 10,5/14 co ja poradzę, a chyba do tego 3/4 wiele nie brakowało.

Jeżeli nie będziemy wygrywać po 3:0 to puchary będą 100% kompromitacją. Wyniki pokazują ile warci są nasi ligowi przeciwnicy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów