|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Za oknem trąbią wniebogłosy, strzelają i jeżdżą jak wariaci, flagi i śpiewy... Tak się cieszy stolica makaroniarzy, że daleko na północy, w innej stolicy, drużyna azzuri nakopała dumnym Niemcom
Cieszę się, że awansowali właśnie Włosi, prezentując ciekawą piłkę. Inna sprawa, to zdziwiłem się sporą ilością zmarnowanych dogodnych okazji z obu stron. Kroos i Oezil chyba założyli się, kto więcej zestrzeli samolotów na Okęciu , a z drugiej strony - to co zrobił di Natale w 100 % sytuacji 10 minut przed końcem nadaje się do rubryki "sierota meczu". Gdyby wówczas Włosi prowadzili tylko 1:0, wówczas pudło di Natale miałoby dla nich bardzo wielkie konsekwencje.Trzy do zera, Italia żegna frajera - wyglądałoby znacznie okazalej, ale nie ma co narzekać. "Cierpienie w końcówce, potem wielka radość" - napisali po meczu dziennikarze z Corriere della Sera. ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Naprawde nie sadzilem ze kiedys bede chwalił makaroniarzy za gre i w dodatku im kibicował
swiat oszalał ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Oj będzie się działo w niedzielę
![]() Jako że defensywa Włochów nie jest monolitem może u Hiszpanów zagra(ją) od początku Torres/Navas/Pedro? Wtedy atak za atak i niezapomniany mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jestem bardzo ciekawa składu jaki wystawi jutro del Bosque... Oczywiście chodzi mi o atak. Na pewno Negredo nie zobaczymy, ostatnio się nie popisał. Stawiałabym jednak na Torresa. A może Llorente dostanie swoją szansę na mistrzostwach? Możliwe, ale raczej nie od pierwszych minut
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...9,artykul.html
Mam jeszcze lepszy pomysł. Skoro pod UEFA podlega pięćdziesiąt trzy państwa, a spotkań na EURO 2020 ma być pięćdziesiąt jeden, to można zrobić jeden mecz w jednym kraju. Dwa najgorsze kraje z rankingu nie miałyby tej przyjemności. Wówczas byłoby świętowanie na całego. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No to jedziemy z makaronem
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No niestety Hiszpania zagrała dzisiaj tak jak powinna grac od poczatku Euro 2012 i zdecydowanie zasłuzyla na Mistrzostwo Europy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Futbol totalny, pilka nozna wszechczasow. Bajka, miazga, lepiej grac nie mozna. Nikt i nigdy nie wymysli juz niczego rownie wspanialego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Taka drużyna + 5cm wyższi przy zachowaniu ich techniki, sprawności i szybkości to będzie apogeum piłki nożnej.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gracias!!!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale pech z tą kontuzją Włocha.
Za łatwó później się grało Hiszpanom, no ale z drugiej strony - stara piłkarska prawda mówi, że niewykorzystane sytuacje się mszczą. A Włosi maścili pod bramką Hiszpanów, aż się cisnęły przekleństwa na usta. Troche wię wkurzyłem tym meczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() A na poważnie, to jest drużyna która tworzy legendę. Czapki z głów. Oni by Argentynie z 3 gole wbili na luzie. ![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dobrze, że wygrali Hiszpanie, bo wprawdzie Włosi na tych mistrzostwach grali "jak nie Włosi", niemniej wyższość "klepanej" nie podlegała dyskusji.
W finale LM triumfował fuks i kunktatorstwo, a tutaj nie było "ale". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Hiszpania zaczyna być nudna. Fakt byli najlepsi - nie ma co. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
e tam przecież kolega nie dawno głosił tutaj taką teorie
Takiego wyniku się nie spodziewałem, ale byłem pewny że hiszpanie do tej pory grali na połgwizdka. gdy przyśpieszą nikt im nie może dorównać Brawo Hiszpania![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Podczas wczorajszego finału patrzyłem tylko na gre Xavi'ego. Co zauważyłem. Gośc nie ma lewej nogi, dośc rzadko sie przepycha, często robi kółeczka. Wiem że ameryki nie odkryłem ale to co on gra jest po prostu bardzio solidne i dokładne. Ale bez rzadnej magii. Dodam że nie jestem fanem ani Portugalii ani Włoch czy Niemiec. Jestem po prostu fanem futbolu.. A Sorry. O Wiśle bym zapomniał ; )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Bez przesady z tym zachwytem
. Włochom się mecz nie ułożył. Sposób na Hiszpanię jest banalny... jak na każdą drużynę. Mieć piłkę. Są niscy można się zastawić. Ale jak na dzisiaj u nas są najlepsi. Z tego można wywnioskować, że tajemnica wygrywania to potrafić utrzymać się przy piłce zawsze kiedy się ma ochotę. Ponura konkluzja patrząc na wyczyny ekipy Smu y. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Z taką średnią ilością podań jakie nasi mieli to nie wiem czy wystarczy rok czasu na 8 godzinne ćwiczenia dzień w dzień pod tytułem "jak podać i odebrać piłkę" ... Oglądnąłem sobie fragmenty naszych popisów i np. te łajzy specjalnie się ustawiali tak żeby nie dostać piłki, no masakra jakaś, jakby się bali że ktoś podbiegnie i będzie chciał ją odebrać... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Niestety jest to globalny, polski problem od C klasy do najwyższego szczebla rozgrywek włącznie. Gra na "alibi"...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
bo ma być curva sukces ! Sukces i jeszcze raz sukces. Ani słowa o beznadziejnym występie kopaczy. Czyli : Nic się nie stało ..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
http://pilka-nozna.przegladsportowy....426,1,279.html
Cytat:
Jak dla mnie ten cały pomysł z graniem w kilku krajach bardzo nie trafiony. ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|