The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2012, 23:01
....no szału nie ma,ale przynajmniej KACAPY odpadły
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.06.2012, 23:04
....a.. Smuda ich zajechałał moim zdaniem
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.06.2012, 23:05
Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:06
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
....no szału nie ma,ale przynajmniej KACAPY odpadły
no to jedyny pozytyw tego dnia
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.06.2012, 23:11
Kilka refleksji na gorąco:
1) Raz, cieszę się że kacapy nareszcie wracają na chatę i nie będą więcej odstawiać tu wiochy.
2) Trafny tekst z babola: Smuda jest jak kiepsko zarabiający alkoholik. Stać go tylko na połówkę. Chociaż z drugiej strony nie potrafi stworzyć nawet jeden setki...
3) Czeski trener nazywa się Bilek. Nazwisko trenera PZPN-u należałoby wydłużyć o kod krajowy Niemiec (DE+ Bilek).
4) Chroń nas Panie Boże przed huraganem, trzęsieniem ziemi i Smudą na R22.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:12
[QUOTE=iiYama;1257775]Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze[/QUOTEwlaśnie tylu specy ,wszyscy rozpracowują wszystkich reprezentantów pod względęm wszystkiego i co ....a pytam sie Niemcy moga Angole mogą a my co w czarnej dupie ,jak zwykle,chorwaci nawet ....a daja rade tylko, my w czarnej dupie
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.06.2012, 23:15
W czym są lepsi takie Perquisy, Obraniaki i inne farbowane lisy od Naszych ligowców? ....a my nawet sfaulować nie potrafiliśmy dobrze, nie mówiąc już o oddaniu strzału...

http://www.sadistic.pl/kibic-do-smudy-vt121842.htm

Na szczęście kolejne EURO prędko Nam nie grozi, bo przecież organizować znów szybko nie będziemy..
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.06.2012, 23:15
Ludzie na poprawę humoru hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=AzbQ6...layer_embedded
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.06.2012, 23:17
Perquis akurat niezły. Ale reszta farbowanych lisów - dno.
Obraniak, Matuszczyk, Polański - DNO.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:17
sorry ze tak na parzam ale jestem w knajjpie z irysami i jest tylko jedno pytanie dlaczego ,jak to sie stało ,oni po prostu w nas wierzyli i stawiali u buków
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.06.2012, 23:19
Może zamiast naturalizować, zaczną wreszcie szkolić? W czym jest gorszy Wolski od Obraniaka? Mówi po polsku?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.06.2012, 23:20
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
sorry ze tak na parzam ale jestem w knajjpie z irysami i jest tylko jedno pytanie dlaczego ,jak to sie stało ,oni po prostu w nas wierzyli i stawiali u buków
Odpowiedź jest banalnie prosta- S M U D A
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:20
[QUOTE=kriswisla;1257779]
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze[/QUOTEwlaśnie tylu specy ,wszyscy rozpracowują wszystkich reprezentantów pod względęm wszystkiego i co ....a pytam sie Niemcy moga Angole mogą a my co w czarnej dupie ,jak zwykle,chorwaci nawet ....a daja rade tylko, my w czarnej dupie
No o tym mówię. Niemcy zawsze jak żyleta. Chorwaci z Bilicem z jakąś czapą na głowie zapieprzają do zarzygania. Szwedzi paruja\a ale walczą do ostaniej sekundy. A u nas kźwa jeden sztab fachowców radzi a drugi odradza.

Meksyk.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:21
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Może zamiast naturalizować, zaczną wreszcie szkolić? W czym jest gorszy Wolski od Obraniaka? Mówi po polsku?
nie bo trenerem był Smuda
Odpowiedz cytując
SLV
Member

Od: 08.2011

Stary 16.06.2012, 23:22
Irlandia wczoraj po 3-0 jeszcze miała więc ambicji żeby walczyć a my przy 0:0 nic.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:28
SLV napisał(a):Wyświetl post
Irlandia wczoraj po 3-0 jeszcze miała więc ambicji żeby walczyć a my przy 0:0 nic.
bo oni szanuja swoich kibicow a naszym farbowanym lisom jak nie idzie to ....a po co sie wysilac
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2012, 23:32
Zwyczajnie jest mi smutno. Mieliśmy prawie wszystko, by te mistrzostwa zawojować - kilku naprawdę świetnych piłkarzy, gospodarzenie na turnieju i do tego znakomite wsparcie publiki. Prawie, bo zabrakło nam na ławce Santosa/Hodgsona/Bilka/Loewa/Blanca/Olsena, czy może nawet Błochina, którzy w swoje zespoły potrafią zaingerować, coś zmienić gdy nie idzie. Jest wielki żal, zwłaszcza takich ludzi jak trio z Dortmundu, Tytoń, Wasyl, Grosik, czy nawet farbowane lisy, które też zostawiły sporo zdrowia na murawie. Boli najbardziej to, że na tych mistrzostwach, z 23-osobowej kadry, jeśli dobrze liczę zagrało 17 zawodników. O ile "graniem" można nazwać 1 minutę Brożka w meczu z Rosją, 5 minut Matuszczyka z Rosją, 30 minut Grosickiego dzisiaj. Dlaczego Smuda powołał tych świeżaków, Wolskiego, czy Kamińskiego i ostatecznie nie dał im pograć? Wolski pokazywał się bardzo dobrze w meczu ze Słowacją, a Kamiński niby taki wielki talent. Autorski pomysł Smudy na tę kadrę nie wypalił. Dzisiejszy, zasadniczy błąd to postawienie na tę samą "11" co z Rosją. Zero zaskoczenia. A wystarczyło wypierd.lić Murawskiego, przesunąć Obraniaka na playmakera i na lewą dać Grosickiego albo Rybusa. Raz, że szybsi niż Ludo na lewej, a dwa, że Ludo bardziej kreatywny od Murawskiego...
Jak popatrzeć na te 2 pełne kolejki to każdy zespół potrafił coś odmieniać. Szwedzi do końca bili się z Anglikami i Ukraińcami, Chorwaci odwrócili mecz z Włochami, Duńczycy do końca przeciw Portugalii i znów Portugalia walcząc do końca uratowała 3 pkt i tak można jeszcze wymieniać...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 16.06.2012 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:32
Niech mi ktos powie cos innego ;ale ja uwazam ze trenejro ich zajechał i zdechli po prostu, gdy w drugiej połowie okazało sie ze trzeba wygrac jedna albvo druga druzyna to nasi byli zerem niestety ,Czechy toto cho
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:34
Jak powinna wyglądać 11 na Euro?

moja koncepcja:

Szczęsny/Tytoń

Piszczek, Kamiński, Perquis, Wawrzyniak

Błaszczykowski, Wolski, Mierzejewski, Rybus

Lewandowski, Grosicki

z takim składem wyszlibyśmy z grupy.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:37
Z Mierzejewskim i Wolskim w środku mielibyśmy kilka bramek w plecy.

Ale fakt że w środku pzydał by sie ktoś potrafiący grać i biegać z piłką.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:39
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Jak powinna wyglądać 11 na Euro?

moja koncepcja:

Szczęsny/Tytoń

Piszczek, Kamiński, Perquis, Wawrzyniak

Błaszczykowski, Wolski, Mierzejewski, Rybus

Lewandowski, Grosicki

z takim składem wyszlibyśmy z grupy.
Głowacki za Kaminskiego,Mila za mMerzejewskiego ,ewentualnie zmiana pozniej za Mile, a tak wogóle gzie Celeban a ....a szkoda pisac bo tu chłopaki już zjebali klawiaturę nad tym problemem
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2012, 23:46
Cienka drużyna wylądowała tam gdzie jej miejsce. Trochę sytuację ratowało to, że mecze były rozgrywane w Polsce. U siebie zawsze coś ponad stan można zaprezentować. W moim przekonaniu polska piłka zawsze będzie dziadostwem, nie ma kultury gry, drużyny grają bez ataku pozycyjnego bazują na kopaniu byle gdzie z kontry.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.06.2012 o godz. 23:49.
..
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 16.06.2012, 23:47
Głowacki wypalil się lata temu. Teraz gra słabo, dokładnie przyglądałem się jego grze, jak grał w meczach towarzyskich.
Tzn Mila mógłby otrzymać powolanie w miejsce np. Dudki... jako rezerwowy by sie sprawdził, mogłoby tez być więcej w kadrze młodych-gniewnych w miejsce starych bezużytecznych graczy z 3 ligi.. w miejsce Matuszczyka Sobota, a w miejsce Brożka Żyro.

dalej obstawiam że przy tym składzie który podałem powyżej wyszlibyśmy z grupy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.06.2012, 23:59
Raczej wyszlibyśmy z .upy jak i teraz. Skończyło się bałamucenie i podbijanie medialne bębenka. Najsłabszy zespół zajął ostatnie miejsce w słabej grupie zdobywając raptem 2 pkt.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2012, 23:59
Tego się już na szczęście ekspercie od siedmiu boleści nie dowiesz.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 17.06.2012, 00:02
I tak dobrze że mamy te dwa punkty, nie było wstydu. Niewiele brakło byśmy zero na koncie posiadali.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.06.2012, 00:04
Kilka dni temu Kołtoń strasznie nadawał na Kowalczyka, gdy ten słusznie mówił o kompromitacji w drugiej połowie z Grecją. Wg Kołtonia Kowalczyk minął się z rozumem. Mija kilka dni i co mamy? Po wstydzie z Czechami wywiad Romka ze Świerczewskim, Piotrek cały czas ostro krytykuje Smudę, Kołtun nie reaguje... Trzyma stronę krytykujących Dyzmę. Weszło miało rację, że Romek jest jak chorągiewka. Pierwszy do klęczenia przed Smudą przed turniejem, a po wszystkich meczach i porażce pierwszy do krytyki.

Takiego komfortu jaki miał Dyzma nie miał nikt w ostatnich latach. Praktycznie oprócz weszło - praktycznie jedynych mówiących prawdę o naszej piłce nikt go nie krytykował. 2,5 roku miał eldorado, miał wszystko. Robił kpinę z kadry - nikt nie reagował. Menedżerowie i pewne lobby ustalało kadrę - nikt nie reagował. Szykanował Boruca, Żewłakowa i resztę - nikt nie reagował. Można pisać wiele, ale to EURO spośród ostatnich czterech imprez jest największą hańbą i wstydem. Dyzma odszedł, ale przez te kilkanaście miesięcy zarobił kilka milionów złotych (licząc też jego przychody z reklam). Było dawno to do przewidzenia, że tak się skończy. Żal człowieka bierze, że tyle kasy poszło na marne. Za w większości nic nie robienie.

Mam nadzieję, że Dyzma nigdy nie będzie w Wiśle. Dość już szkodników w Naszym Klubie.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 17.06.2012 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.06.2012, 00:06
Kadra będzie ciekawsza tak coś mi się zdaje
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.06.2012, 00:07
ha ha

Euro szal sie skonczyl ,zostana tylko ci ktorzy naprawde lubia piłke i cokolwiek o niej widza,czyt nie z TVN24 i jej "ekspertow"

teraz czas na glowy

Smudy juz poleciala ,ale to byla tylko marionetka by grube świnie z PZPN mialy dobrze przy korycie

czekamy wiec na glowy -ale te wyzej a nawet najwyzej

tak ,tak panie Grzesiu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.06.2012, 00:10
Kto zaskoczony ten Janusz. Czego wy oczekiwaliście po tej zbieranienie? przecież oni nawet nie potrafili wymienić kilku podań!

Było wszystko, zajebiści bramkarze, Trójak z Dortumndu, turniej u siebie. Do tego dokomponować niezłych rzemieślników i spokojnie z grupy wychodzimy. Niby takie proste, ale trzeba było najpierw zatrudnić trenera. Nawet Oresta,Ojrzyńskiego, kogoś kto wie o co w tym chodzi, to nie wiem czemu ale wybrano kogoś kto ma problemy ze złożeniem zdania. Sory ale jak ktoś nie umie się wypowiedzieć to jak może poradzić sobie z czymś takim jak taktyka, jej dobranie w zależności od rywala,kalkulacja, przygotowanie fizyczne, reakcja w czasie gry. Każdy z trenerów na Euro tego faceta wciąga nosem, to samo w lidze. Większość trenerów pozamiatałaby Smudę raz,dwa.

Z drugiej strony co mieć pretensje do biedaka, ogarniał na ile może. Ktos go tym trenerem zrobił wszakże...........a Grzesio przecież sam siebie prezesem nie zrobił.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów