The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 15:34
No przeciez napisal ze ma siedziec cicho i prowadzic sobie w ukryciu sledztwo. Wyniki jak bedzie mial to ma zachowac dla siebie bo ma siedziec cicho i nie wprowadzac kałosu. Przeciez to normalne ze jak sie sledztwo robi to o wynikach sie nie mowi, wiec czemu sie pytasz?
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.04.2012, 15:42
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A co ma o rzeczy lista pasażerów? Kiedy będzie 70 rocznica było wiadomo 10 lat temu. Macierewicz zbiera tylko dowody na potwierdzenie faktów które tam miały miejsce i obalenie kłamstw którymi sprzedawczyki karmią bezwolne lemingi. Oczywiście leming ma tyle rozumu co pies Pawłowa. Wystarczy zadzwonić (powiedzieć "Macierewicz" ), a ślini się (ujada) choć miska pusta(nie ma żadnych argumentów). Więc lepiej nie wspominaj o wypranym mózgu bo sprawiasz takie wrażenie jak Tusk kiedy wyzywał Kaczyńskiego od zdrajców.

ps. Które pozycje na liście pasażerów były niepewne? Bardzo jestem ciekawy.
ja o katastrofie dowiedzialem sie natychmiast,bo mialem wlaczone na zywo tvn 24 wtedy.Gosciem na zywo wtedy u Tadli byl Olejniczak.Nie bylo wiadomo kto dokladnie lecial wtedy,dopiero po kilku godzinach udalo sie ustalic ostateczna liste pasazerow feralnego lotu.Dla Ciebie kazdy tko ma inne zdanie niz zamach jest bezmozgowym lemingiem.Ja spokojnie poczekam do wyjasnienia sprawy,aby moc wydac sad.jarek z macierewiczem juz wydali sad i leca na ruskich z szabelkami,tylko szkoda iz nie oni sami,ale nasi zolnierze gdzie gineli po Irakach,Afganistanach.Przypominasz sobie jak jarek wyrzucil z pisu najblizszych wspolpracownikow brata?przypominasz sobie slowa dj rydzyka o pewnyej czarownicy?idz zaspiewaj rote,bo to pewnie Twoja domena od x lat.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.04.2012, 15:48
Orle.
Pytam, bo liczyłem na merytoryczną odpowiedź. Może naiwnie, ale cały czas wierzę, że zadając pytania zainspiruję lemingi do odzyskania kontroli nad ich własnymi truchełkami.

archi33
Czyli z faktu że w TVN 24 nie wiedzieli kto z prezydentem poleciał do Katynia, wysnuwasz twierdzenie że lista nie była znana? Nie osłabiaj mnie. Więcej, twierdzisz na tej samej podstawie że Kurdupel zorganizował wszystko na szybko..... Nie wstyd Ci tak bredzić? Nie mów mi o innym zdaniu bo to już jest nużące. Jeżeli ktoś ma zdanie przeczące zasadom fundamentalnymi jest albo prostackim ignorantem, albo zakłamanym osłem. I jest to oczywista oczywistość. Nikt jasiu na ruskich nie leci chyba że banda cudaka z jęzorami wywieszonymi gotowymi do lizania, a na jęzory zaręczam nie czekają lody. Sprawdź lepiej czy tobie już nie wisi.

ps. Roty się boisz? hehehe
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 16:13.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.04.2012, 15:52
Uważasz że państwo polskie powinno z nich zrezygnować bo była mgła? Zaaplikuj sobie lepiej baranka.
A nie?.Lepiej bylo londowac
Gdyby nie zawisc kurdupla tragedi by nie bylo. Nie mowie o prezydecie tylko o bracie blizniaku.
,
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.04.2012, 16:01
O jaki "kałos" Ci chodzi? Jakie dwie połowy? . Z TV od dwóch lat sączy się propagandowa papka, a Macierewicz miałby siedzieć cicho mimo że już wie że to w ogromnej większości świadome kłamstwa?

To że głos przypisany Błasikowi, który ponoć jako jedyny poprawnie odczytywał wysokość, był rzeczywiście głosem drugiego pilota, powinno się społeczeństwu przekazać czy to byłoby robienie "kałosu"?
Ok może nie powinien czekać do końca. ale w innym tonie przekazywać nowe fakty. Przecież to w jaki sposób robi to Kaczkin i Maciorek jest na rękę ruskim, oni mają ubaw z nich i całego państwa polskiego. Ba mało tego nakręcają media, te piszą o tym a Tusiaki robią co chcą. Może nie pamiętasz ale kiedy w stolicy toczyła się zażarta walka o krzyż, rząd podniósł VAT. Na co prasa nie poświęciła nawet 1/10 tego miejsca które zajęły relacje spot pałacu prezydenckiego.
Ha ostatnio nawet słyszałem ciekawą teorie o tym, że Antoni jest agentem ruskim mającym na celu dbać o gorącą atmosferę w naszym kraju.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.04.2012, 16:15
Cytat:
jedna skacze drugiej do gardła i sie chujowo wszyscy czują, bynajmniej Ci którzy się tak w to nie angażują
Cytat:
idz zaspiewaj rote,bo to pewnie Twoja domena od x lat.
Cytat:
Twoje miejsce zamieszkania:

-miasto 500 - 750 tys
-miasto powyżej 750 tys

Mniejsze chyba nie wchodza w grę
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.04.2012, 16:26
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie zawisc kurdupla tragedi by nie bylo. Nie mowie o prezydecie tylko o bracie blizniaku.
Jeśli można, to proszę o merytoryczną odpowiedź:
- w jaki sposób zawiść "kurdupla" doprowadziła do tragedii? Pilotował samolot?

cfa napisał(a):Wyświetl post
A tak dzieli tylko ten kraj na dwie połowy, jedna skacze drugiej do gardła i sie chujowo wszyscy czują, bynajmniej Ci którzy się tak w to nie angażują. Swoją drogą bardzo żałuję, że mamy tak słabych polityków, nie ma w ogóle opcji do wyboru. Jedni się od drugich nie różnią niczym, nie widzicie tego ?
Jakoś patrząc na to wszystko nie mam żalu do siebie, że nie poszedłem ostatnio na wybory, a wcześniej nie głosowałem na POPiSówę.
Złociutki, to nie Kaczor i Macierewicz dzielą ten kraj na dwie połowy. To tacy ludzie jak Ty mający w d... wszystko, w tym wyjasnienie najwiekszej katastrofy w Polsce po 2 wojnie światowej, kwestie emerytur i finansów państwa, powszechnego dojenia państwa i każdego z nas, wyzywający każdego myslącego inaczej od zawistników, kurdupli, moherów, pisiorów, sprawiają że ta druga połowa ma już dość tego dziadostwa i zakłamania. Popatrz na swoje i cfa wypowiedzi. Są na poziomie przedszkola, nie macie żadnego argumentu, poza bełkotaniem o kurduplu, nienawiści, kaczkinie, antonim agencie ruskim, "londowaniu" (!), kałosie (). Wiecie tyle o polityce co wam w głowy wbiją słuszne media, full emocji i agresji, zero zrozumienia.

Może nie pamiętasz ale kiedy w stolicy toczyła się zażarta walka o krzyż, rząd podniósł VAT. Na co prasa nie poświęciła nawet 1/10 tego miejsca które zajęły relacje spot pałacu prezydenckiego.
Może nie pamiętasz, ale może będziesz w stanie odpowiedzieć na te pytania:
- kto przyniósł krzyż pod pałac i co było na nim napisane?
- kto rozpętał awanturę związaną z jego usunięciem ? komu stojący krzyż i modlący się tam ludzie przeszkadzali?
- kto zachęcał "wyksztalconą" hołotę do przeszkadzania modlącym się tam ludziom?
- które to media najwięcej czasu poświęcały "oszołomom" spod krzyża?

Przecież to w jaki sposób robi to Kaczkin i Maciorek jest na rękę ruskim, oni mają ubaw z nich i całego państwa polskiego.
Ależ oczywiście że mają ubaw, tylko że z faktu jak daliśmy się wykolegować i ośmieszyć w oczach calego świata. Prezentacją Anodiny interesowały się wszystkie media i w cały świat poszła informacja o pijanym polskim generale wywierającym naciski na pilotów oraz 100% winie polskich pilotów. To ci nie przeszkadza?
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 23.04.2012 o godz. 19:00.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.04.2012, 16:26
Nie dość, że się Wam na tej emigracji patriotyzm wyłączył to jeszcze i pisownia...
...no chyba, że to od Londynu.

Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 16:33
Moim zdaniem im ostrzej i bez owijania Macierewicz mówi o faktach tym lepiej. Ma za sobą naukowców i jest pewny tego co mówi. Jak atmosfera może nie być gorąca w zaistniałej sytuacji. Władza przez lata kłamała i to nie dlatego że nie znała prawdy. Tylko dlatego że .... no właśnie dlaczego?. Dlaczego rozmowy z wieży które mieliśmy od początku bo ktoś przegrał je w pierwszych dniach na kartę pamięci własnej komóry zostały opublikowane dopiero po kłamliwym raporcie MAK? Czyli prawie rok po katastrofie? Dlaczego nawet dzisiaj powtarza się bajkę o brzozie? Tutaj nie ma się co szczypać. Ludzie intuicyjnie wybiorą prawdę. Ale muszą mieć choćby jej namiastkę przedstawioną szczerze.

No i fakt że media zamiast zajmować się istotnymi sprawami przyczepiają się do PiSu to chyba jednak nie wina PiSu. Pomyśl, swego czasu istotne dla mediów były nawet sznurowadła i krzywo zawiązany krawat. Byle nie mówić o poważnych sprawach. Matke Madzi kojarzysz? Nie ma to czasem związku z emeryturami?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 16:42.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2012, 16:35
łooo no to już jest gruba schiza i konieczny psychiatra.
do katastrofy pod Smolenskiem doszlo w wyniku... zawisci brata blizniaka jednego z pasazerow.

ej wezcie nie swirujcie tak z madrosciami ostatnio bo codziennie jest nowy typ na post miesiaca, nie nadaze z aktualizacja rankingu
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 17:12

Cytat:
Obraz mierzący 360 x 460 cm był gotowy już na pierwszą rocznicę katastrofy. Niestety żadna galeria nie zgodziła się, by go wystawić. W końcu artyście pomógł ksiądz Wojciech Drozdowicz, proboszcz bielańskiej parafii.

Miejsce ekspozycji zostało wybrane nieprzypadkowo - bielańska świątynia została wzniesiona na polecenie króla Władysława IV jako wotum dziękczynne za jego zwycięstwo pod Smoleńskiem w 1634 r. - Tragedia z 10 kwietnia 2010 r. też nie była przypadkowa... O tym opowiada mój obraz - mówi artysta.
Nawet obrazów się boją....
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.04.2012, 17:58
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Złociutki, to nie Kaczor i Macierewicz dzielą ten kraj na dwie połowy. To tacy ludzie jak Ty mający w d... wszystko, w tym wyjasnienie najwiekszej katastrofy w Polsce po 2 wojnie światowej, kwestie emerytur i finansów państwa, powszechnego dojenia państwa i każdego z nas, wyzywający każdego myslącego inaczej od zawistników, kurdupli, moherów, pisiorów, sprawiają że ta druga połowa ma już dość tego dziadostwa i zakłamania. Popatrz na swoje i cfa wypowiedzi. Są na poziomie przedszkola, nie macie żadnego argumentu, poza bełkotaniem o kurduplu, nienawiści, kaczkinie, antonim agencie ruskim, "londowaniu" (!), kałosie (). Wiecie tyle o polityce co wam w głowy wbiją słuszne media, full emocji i agresji, zero zrozumienia.
Jesteś w błędzie bardzo bym chciał poznać przyczyny tej katastrofy, kwestie emerytur pewnie, że mnie obchodzą i nie rozumiem jaki wpływ ma na nie wywrzeć podniesienie wieku emerytalnego. Ta reforma powinna być znacznie głębsza, powinni zrobić też coś żeby przedsiębiorcy chcieli zatrudniać. Ale PiS też doił państwo, wszyscy którzy rządzili do tej pory to robili. W ogóle kiedy przeglądam media chce czasami zapaść się pod ziemię, żeby tego nie oglądać, czuje zmęczenie tematem. Ale chciałbym znać prawdziwe autentyczne powodu tragedii smoleńskiej, tak samo jak śmierci Sikorskiego i wiele innych niewyjaśnionych kwestii. I proszę Cię nie zaliczaj mnie do fanklubu Donka, czy innego Janusza.

A i zapomniałem napisać mieszkam w mieście poniżej 50 tysięcy mieszkańców.
Ostatnio edytowane przez cfa : 23.04.2012 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Stary 23.04.2012, 18:26
Drozd rozumiem ze3 wtedy juz tvn byl ustawiony przez gume balonowa i o wszystkim wiedzial tylko 3 politykow z opozycyjnych parti byli nieswiadomi/?

ps. Roty się boisz? hehehe[/QUOTE] To standardowe dzialania od lat 80.Polityka i kosciol?Chyba nie bardzo.

No i fakt że media zamiast zajmować się istotnymi sprawami przyczepiają się do PiSu to chyba jednak nie wina PiSu. Pomyśl, swego czasu istotne dla mediów były nawet sznurowadła i krzywo zawiązany krawat. Byle nie mówić o poważnych sprawach. Matke Madzi kojarzysz? Nie ma to czasem związku z emeryturami?

jedynym wiarygodnym zrodlem medialnych informacji jest tv trwam i radio maryja?Hm pomyslmy emerytury czy to nie za rzadow pisu emeryci i renciscie dostali jednorazowa jalmuzne zalezna od dochodow?czy nie zostali oszukani brakiem sprawiedliwej corocznej rewaloryzacji,ktora by zostala do dzis?

BBudowniczy napisał(a):

czy wypadalo mowic najjasniejszemy do szarego obywatela spieprzaj dziadu?Czyj to jezyk?Nawet gdy tamten czlowiek zachowal sie beznadziejne,glowie panstwa wypada zachowac kulture!
Ostatnio edytowane przez archi33 : 23.04.2012 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 18:57
Pisz proszę tak żeby można było coś z tego zrozumieć. Dobrze by było żebyś trzymał się tematu a nie wymyślał, kiedy nie masz argumentów. Pytałem które nazwiska na liście pasażerów były niepewne? I skąd twierdzenie , że delegacja była planowana na szybkiego?

ps. Spieprzaj dziadu to w tamtej sytuacji wysoce kulturalny zwrot. Zapomniałeś jeszcze o małpie w czerwonym .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 19:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Stary 23.04.2012, 19:53
Pisz proszę tak żeby można było coś z tego zrozumieć. Dobrze by było żebyś trzymał się tematu a nie wymyślał, kiedy nie masz argumentów. Pytałem które nazwiska na liście pasażerów były niepewne? I skąd twierdzenie , że delegacja była planowana na szybkiego?

ps. Spieprzaj dziadu to w tamtej sytuacji wysoce kulturalny zwrot. Zapomniałeś jeszcze o małpie w czerwonym .
Nie jestem w stanie Ci powiedziec o nazwiskach ,bo ta relacja byla live ponad 2 lata temu.Rozmowa toczyla sie zupelnie na inny temat,gdy dostali wiadomosc o katastrofie,ale byl problem z ustaleniem listy.Dlatego ze nazwiska zmienialy sie jak w kalejdoskopie,o czym mowili niektorzy poslowie ze mieli leciec tym lotem stwierdzam iz delegacja byla szykowana na szybkiego.wszak data 10.04 jest zwiazana z Katyniem od dawna,wiec nie rozumiem dlaczego sklad delegacji wyatujacej nie byl wiadomy od dawna i dlaczego ten lot nie zostal nalezycie zabezpieczony.jestem caly czas w temacie o ktorym piszesz,typu emerytury i inne,to ja nie dostaje kontrargumentow na zadane pytania z kosciolem w polityce,dj rydzykiem.Dlaczego nie zostal pociagniet do odpowiedzialnosci za obrazenie1 damy/Co pis bal sie ze nie bedzi epropagowania parti w kosciele,radiu tv trwam?Elektorat pis to w wiekszosci starsi ludzie nawolywani z ambony.Zrobisz teraz zbiorke na biednego Rydzyka?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.04.2012, 20:11

Nawet obrazów się boją....
rzeczywiście , prawdziwe dzieło sztuki

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2012, 20:43
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem w stanie Ci powiedziec o nazwiskach ,bo ta relacja byla live ponad 2 lata temu.Rozmowa toczyla sie zupelnie na inny temat,gdy dostali wiadomosc o katastrofie,ale byl problem z ustaleniem listy.Dlatego ze nazwiska zmienialy sie jak w kalejdoskopie,o czym mowili niektorzy poslowie ze mieli leciec tym lotem stwierdzam iz delegacja byla szykowana na szybkiego.
A nie przyszło Ci do głowy, że gdy na liście jest 100 osób, to zawsze ktoś z niej wypadnie na dzień przed lotem. Jarek, który musiał zostać przy matce na przykład, ktoś inny oddał swoje miejsce komuś, kto bardzo chciał polecieć. Takie rzeczy dzieją się zawsze przy tego typu wyjazdach.
Cytat:
Elektorat pis to w wiekszosci starsi ludzie nawolywani z ambony.Zrobisz teraz zbiorke na biednego Rydzyka?
Masz jakieś statystyki na poparcie tezy, że większość (>50%) zwolenników PiSu to ludzie starsi (rozumiem że gdzieś od wieku emerytalnego starość liczymy)?

Drozd, daj se spokój z tym obrazem. Co to w ogóle jest?! Ja w swojej galerii też bym czegoś takiego nie wywiesił, może jakby mi coś ekstra pod stołem dopłacili
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.04.2012, 21:07
archi33 napisał(a):Wyświetl post
czy wypadalo mowic najjasniejszemy do szarego obywatela spieprzaj dziadu?Czyj to jezyk?Nawet gdy tamten czlowiek zachowal sie beznadziejne,glowie panstwa wypada zachowac kulture!
Drogi archi33, czy to już jest cała Twoja odpowiedź? Jeżeli tak, to zwrócę Ci uwagę, że słowa te padły w 2002 roku, gdy Kaczyńskiemu prezydentura ledwie się śniła,a głową Państwa był Aleksander Kwaśniewski. Co powiesz także o urzędującym premierze który nazywa szefa związków zawodowych "pętakiem", oraz urzędującym ministrze spraw zagranicznych nazywającym prezydenta "chamem"? To są dopiero himalaje kultury !

A tak wogóle, jeżeli ta liczba obok twojego nicka jest związana z Twoim wiekiem, to wypada mi tylko złożyć wyrazy współczucia. Naprawdę, ale ciężko odnieść się do czegokolwiek z Twoich wypowiedzi - są chaotyczne, masz problem nawet żeby kogoś zacytować (jak powyżej). Spróbuję tylko skomentować jedno Twoje stwierdzenie:

"przed wylotem powinny zostać spełnione wszystkie procedury bezpieczeństwa.Cos na przykładzie przepisów B.H.P jeżeli wiesz co to jest."

Nie wnikając w te "B.H.P" , to wiedz, że za procedury bezpieczeństwa przy feralnym locie było odpowiedzialne MON, BOR i Kancelaria Premiera koordynująca lot. Ponieważ większość ludzi odpowiedzialnych za ten burdel nie poniosła odpowiedzialności, ba co niektórzy zostali nawet awansowani lub dostali nagrody, to wypada tylko zapłakać nad stanem naszego Państwa i ludźmi którym jest to obojętne.

Jesteś w błędzie bardzo bym chciał poznać przyczyny tej katastrofy, kwestie emerytur pewnie, że mnie obchodzą i nie rozumiem jaki wpływ ma na nie wywrzeć podniesienie wieku emerytalnego.] Ta reforma powinna być znacznie głębsza, powinni zrobić też coś żeby przedsiębiorcy chcieli zatrudniać. Ale PiS też doił państwo, wszyscy którzy rządzili do tej pory to robili. W ogóle kiedy przeglądam media chce czasami zapaść się pod ziemię, żeby tego nie oglądać, czuje zmęczenie tematem. Ale chciałbym znać prawdziwe autentyczne powodu tragedii smoleńskiej, tak samo jak śmierci Sikorskiego i wiele innych niewyjaśnionych kwestii. I proszę Cię nie zaliczaj mnie do fanklubu Donka, czy innego Janusza.
Miło słyszeć, więc skoro chcesz poznać przyczyny tej katastrofy to co się tak czepiasz Macierewicza? Facet jest może mało medialny oraz jechany w mediach jak mało kto, to jednak nie da się ukryć że badania jego ekspertów to pelna profeska w porównaniu do ekspertów Millera i Anodiny od "pancernej brzozy" i Błasika w kabinie. Nie jego wina, że nasze Państwo skapitulowało przy tym śledztwie i czy to on czy też prokuratura muszą pracować na materiale szczątkowym, bez dostępu do głównych dowodów.
Zmęczenie tematem odczuwasz? Jakbym swą wiedzę opierał na TOK FM , Wyborczej i TVN też pewnie byłbym już "zamroczony". Bo przecież media te twierdzą że wszystko jest ok i zostało wyjaśnione, a każdy kto pyta to oszołom i fanatyk, i na pewno robi to by grać trumnami lub w celach politycznych. Więc "o co chodzi" ?
A do jakiego fanklubu należysz? Nie wiem, ale takie angażowanie energii w jechaniu po opozycji która nie rządzi już od 5 lat jest naprawdę czymś rzadkim w dojrzalych demokracjach Sam sobie odpowiedz, czemu nie interesuje Cię co robi rząd, tylko tracisz czas na zajmowanie się opozycją ktora w obecnym układzie nie ma wpływu na nic. I zastanów się komu jest to na rękę....

PS. Z tym dojeniem to o co chodzi? Z chęcią bym się odniósł do konkretnych zarzutów....
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.04.2012, 22:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post

O gustach się nie dyskutuje.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.04.2012, 00:35
Kwestia nie w tym czy to dzieło sztuki. A w tym że temat nie chodliwy. Galeria raczej by na wystawieniu zarobiła choćby z racji na gabaryty. A tu zarabiać nie chcą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.04.2012, 11:58
http://wiadomosci.wp.pl/title,Komisj...e544&_ticrsn=5
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 24.04.2012, 12:32
Szpeniu cytaty z linka, którego podałeś

"[...] Monika Olejnik: : Ale czy eksperci, panie doktorze, czy eksperci Jerzego Millera byli w Smoleńsku, badali brzozę.

Michał Lasek: : Tak, oczywiście. Mamy zdjęcia tej brzozy, mamy zdjęcia, w którym są elementy skrzydła samolotu wbite, mamy zdjęcie skrzydła, które, tego elementu, który odpadł po zderzeniu z brzozą, i który wpadł w taki zagajnik, o ile dobrze pamiętam brzozowy, w innym miejscu i te ślady wszystkie wprost mówią, jak doszło do tej katastrofy. [...]"

Jak rozumiem "badania" zostały przeprowadzone na podstawie zdjęć. Gratuluję.

"Michał Lasek: : Nawet oględziny szczątków przeprowadzone przez członków naszej komisji na miejscu zdarzenia nie wykazały żadnych śladów możliwości wystąpienia tego typu zjawiska, o którym tutaj piszą eksperci pana posła Macierewicza. A drugi wybuch, jak słyszałem, miał rozerwać kadłub. W jaki sposób można to udowodnić? Choćby poprzez analizę rejestratora. Rejestrator, jak już wcześniej wspomniałem w jednym z wywiadów, rejestruje między innymi nadciśnienie w kabinie. Jeżeli byłby wybuch nadciśnienie zostałoby zarejestrowane. Nic, nie ma żadnej anomalii w rejestracji tego parametru, który by spowodował, który by wskazywał na jakieś nienormalne, niewłaściwe działania, niezwiązane z tą tragiczną końcówką lotu. [...]"

To jak w końcu do cholery był badany ten wrak laboratoryjnie przez polskich specjalistów, o czym tak pyszczą "dziennikarze" Olejnik, Lis, Morozowski et consortes, czy też były to tylko "oględziny" o czym mówi już trzeci z kolei (po Klichu, Seremecie) uczestnik tej farsy Kolejna sprawa, to rejestrator o którym wspomina dr Lasek, czy rejestruje on nadciśnienie tylko w kabinie, czy także na całym pokładzie samolotu

"[...] Monika Olejnik: : Czyli jednoznacznie państwo wykluczyli zamach, tak.

Michał Lasek: : Wykluczyliśmy jednoznacznie zamach na podstawie oględzin szczątków samolotu, na podstawie analizy rejestratorów parameterów lotu, na podstawie również ekspertyzy przeprowadzonej na zlecenie prokuratury wojskowej, wykonanej przez Wojskowy Instytut Chemii i Radiometrii, gdzie materiały do przeprowadzenia tego typu badań na wykluczenie środków trujących, promieniotwórczych, wybuchowych zostały zebrane przez specjalistów, nie członków naszej komisji, przez Żandarmerię Wojskową i pracowników tego Instytutu. [...]"

Na podstawie oględzin to szanowny pan "ekspert" może sobie badać włamanie do garażu na Pradze. Tutaj trzeba było najpierw zebrać każdą najmniejszą cząstkę samolotu, poskładać i zbadać laboratoryjnie, jak w przypadku każdej katastrofy lotniczej się czyni, a nie wykluczać cokolwiek na podstawie zdjęć i oględzin. Ciekaw jestem czy już Panowie w szanownej komisji Millera doszli do porozumienia w kwestii, który to z nich rozpoznał głos gen. Błasika w kabinie pilotów Bo jakoś tej sprawy na razie w sposób jednoznaczny nie słyszałem aby ktokolwiek z członków komisji rozwikłał, a przecież to chyba prostsze niż wyjaśnienie tej katastrofy

Edit - kolejny cytacik

"[...] Monika Olejnik: : A chciałby pan się spotkać z ekspertami Antoniego Macierewicza?

Michał Lasek: : Ja się spotykam z wieloma ekspertami, którzy racjonalnie podchodzą do badania tego wypadku. Eksperci zespołu Macierewicza nie należą do tej grupy. Jeżeli pomija się oczywiste fakty w jaki sposób doszło do tego wypadku, jeżeli pomija się obciążenia skrzydła samolotu w końcowej fazie i ich wpływ na to, jak może zostać urwane skrzydło, to dyskusja na tym poziomie moim zdaniem, nie ma sensu.[...]"

Jasne jak się ktoś z szanownym ekspertem zgadza to się może szanowny ekspert spotkać, w przeciwnym wypadku foch. To ma być to racjonalne podejście Dotąd sądziłem że dyskusje naukowe (wszelkie konferencje, konsylia itp.) właśnie na tym polegają, że się ścierają ze sobą sprzeczne poglądy, koncepcje i trwa dyskusja na argumenty. Ale cóż może dr Lasek boi się kompromitacji
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 24.04.2012 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2012, 12:48
AS82 napisał(a):Wyświetl post

bohomaz jakich mało ...spokojnie dzieci mozna nim straszyc ...a autor wali sciemę:
"Próbowałem najpierw namalować portrety osób, które zginęły w katastrofie. Ale nie byłem w stanie tego zrobić; serce mi krwawiło, pędzel wypadał z ręki - powiedział Dowgiałło dziennikarzom. he he pędzel wypadł mu z reki...chyba jego pędzel
Ostatnio edytowane przez węgorz2 : 24.04.2012 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 24.04.2012, 12:51
Specjalnie dla Ciebie:

"W katastrofie Concorde jako jej pierwotną przyczynę zidentyfikowano pasek blachy tytanowej o wymiarach 43x4 cm, leżący w charakterze śmiecia na pasie startowym, który podczas startu Concorde przeciął jedną z opon samolotu. Ten kawałek blachy, rozmiarów szkolnej linijki, znaleziono na pasie startowym, zabezpieczono, skatalogowano, a następnie dopasowano po kilku miesiącach śledztwa do kształtu przecięcia w oponie Concorde zabezpieczonej na miejscu upadku samolotu.

W dochodzeniu w sprawie przyczyn katastrofy lotu PanAm 103, który rozbił się w szkockim miasteczku Lockerbie 21 grudnia 1988 r. w wyniku eksplozji bomby w ładowni bagażowej, koronnym dowodem rzeczowym stał się strzęp płytki obwodu drukowanego o wymiarach 0,8 x 1,25 cm, który był częścią elektronicznego zapalnika czasowego bomby i został wyjęty przez policyjnych techników pincetą ze znalezionego w lesie pod Lockerbie nadpalonego kawałka koszuli. Śledztwo trwało prawie trzy lata.

Faza zbierania szczątków w Lockerbie trwała pięć miesięcy. Znaleziono około 1200 fragmentów wraku. Ponad 1000 policjantow i żołnierzy ręcznie wyzbierało z powierzchni kilkunastu kilometrów kwadratowych ponad 10 tysięcy innych przedmiotów. Każdy znaleziony przedmiot opatrzono etykietką z miejscem i datą znalezienia, umieszczono w plastikowej torebce, a następnie po przewiezieniu do centralnego magazynu prześwietlono przy pomocy przemysłowej aparatury rentgenowskiej, oraz sprawdzono chromatografem gazowym na obecność śladow materiałów wybuchowych."

"W amerykańskim dzienniku „Newsday” z 3 kwietnia 1989 r. czytamy, że w Szkocji aż 11 tys. policjantów i żołnierzy brytyjskich przeszukiwało tereny, na których mogły znajdować się szczątki samolotu (był to obszar 2 tys. km kw.!). Towarzyszyły im helikoptery wyposażone w specjalistyczne termowizory. Każdy drobny odłamek (a znaleziono ich grubo ponad 10 tys.) został oznaczony, osobno zapakowany i odwieziony w miejsce, gdzie znaleziska poddawano prześwietleniom promieniami rentgenowskimi i chromatografii gazowej (w celu znalezienia ewentualnych pozostałości po materiałach wybuchowych). Dziś wiemy, że tylko dzięki tak drobiazgowym badaniom odnaleziono nadpalony skrawek materiału, który po wnikliwym śledztwie naprowadził prokuratorów – poprzez Niemcy, Czechosłowację i Maltę – na trop terrorystów z komunistycznej Libii.

Maszyna, która po eksplozji bomby rozerwała się na trzy części i spadła z wysokości 9 km, została zrekonstruowana w 80 proc. i do dziś jest przechowywana w miejscowości Lincolnshire. "

Oraz dodatkowo:
http://lubczasopismo.salon24.pl/Smol...jakas-paranoja
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2012, 13:02
Faza zbierania szczątków w Lockerbie trwała pięć miesięcy. Znaleziono około 1200 fragmentów wraku. Ponad 1000 policjantow i żołnierzy ręcznie wyzbierało z powierzchni kilkunastu kilometrów kwadratowych ponad 10 tysięcy innych przedmiotów. Każdy znaleziony przedmiot opatrzono etykietką z miejscem i datą znalezienia, umieszczono w plastikowej torebce, a następnie po przewiezieniu do centralnego magazynu prześwietlono przy pomocy przemysłowej aparatury rentgenowskiej, oraz sprawdzono chromatografem gazowym na obecność śladow materiałów wybuchowych."
No proszę... jak słabo badano. Tyle czasu i tylko na powierzchni.
A nasi spece od Kopaczowej w ciągu kilku godzin przekopali i przesiali ziemię na jeden metr w głąb.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 24.04.2012, 15:10
Specjalnie dla Ciebie:

"W katastrofie Concorde jako jej pierwotną przyczynę zidentyfikowano pasek blachy tytanowej o wymiarach 43x4 cm, leżący w charakterze śmiecia na pasie startowym, który podczas startu Concorde przeciął jedną z opon samolotu. Ten kawałek blachy, rozmiarów szkolnej linijki, znaleziono na pasie startowym, zabezpieczono, skatalogowano, a następnie dopasowano po kilku miesiącach śledztwa do kształtu przecięcia w oponie Concorde zabezpieczonej na miejscu upadku samolotu.

W dochodzeniu w sprawie przyczyn katastrofy lotu PanAm 103, który rozbił się w szkockim miasteczku Lockerbie 21 grudnia 1988 r. w wyniku eksplozji bomby w ładowni bagażowej, koronnym dowodem rzeczowym stał się strzęp płytki obwodu drukowanego o wymiarach 0,8 x 1,25 cm, który był częścią elektronicznego zapalnika czasowego bomby i został wyjęty przez policyjnych techników pincetą ze znalezionego w lesie pod Lockerbie nadpalonego kawałka koszuli. Śledztwo trwało prawie trzy lata.

"W amerykańskim dzienniku „Newsday” z 3 kwietnia 1989 r. czytamy, że w Szkocji aż 11 tys. policjantów i żołnierzy brytyjskich przeszukiwało tereny, na których mogły znajdować się szczątki samolotu (był to obszar 2 tys. km kw.!). Towarzyszyły im helikoptery wyposażone w specjalistyczne termowizory. Każdy drobny odłamek (a znaleziono ich grubo ponad 10 tys.) został oznaczony, osobno zapakowany i odwieziony w miejsce, gdzie znaleziska poddawano prześwietleniom promieniami rentgenowskimi i chromatografii gazowej (w celu znalezienia ewentualnych pozostałości po materiałach wybuchowych). Dziś wiemy, że tylko dzięki tak drobiazgowym badaniom odnaleziono nadpalony skrawek materiału, który po wnikliwym śledztwie naprowadził prokuratorów – poprzez Niemcy, Czechosłowację i Maltę – na trop terrorystów z komunistycznej Libii.

Maszyna, która po eksplozji bomby rozerwała się na trzy części i spadła z wysokości 9 km, została zrekonstruowana w 80 proc. i do dziś jest przechowywana w miejscowości Lincolnshire. "

Oraz dodatkowo:
http://lubczasopismo.salon24.pl/Smol...jakas-paranoja
Chyba sie nie spodziewasz że jakiś AS,szpen czy wegorz2 ustosunkuje się merytorycznie do powyższego?. Bo co mają powiedzieć ? jak bronić szmaciarzy którzy nie potrafili profesjonalnie przebadać wraku prezydenckiego samolotu. Jeżeli nie potrafią wyciągnac wniosków z słów dr Laska,Seremeta czy Klicha tylko wybieraja co 5 zdanie które im pasuje to opis z Lockerbie jest dla nich zdecydowanie zbyt skomplikowany
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 24.04.2012, 15:17
Jeszcze odnośnie wywiadu M. Olejnik z dr M. Laskiem ciekawy komentarz Konrada Matyszczaka byłego żołnierza i wojskowego kontrolera lotów.

http://wpolityce.pl/artykuly/27293-m...znego-odejscia

i kilka cytatów

"[...] 26 lipca 2011 roku a więc kilka dni przed opublikowaniem raportu byłego szefa MSWiA Jerzego Millera, polska prokuratura stwierdziła, że na podstawie kopii czarnych skrzynek będących w posiadaniu polskiej strony nie można w żaden sposób stwierdzić, czy system automatycznego odejścia był sprawny. [...]"

"[...] W związku z tym, że Rosjanie nie przekazali komisji Millera żadnych ekspertyz technicznych wraku i jego urządzeń oraz nie dopuścili ich do badania, bo sam Edmund Klich przyznaje, że eksperci komisji mieli możliwość tylko oględzin, które nie mają żadnego znaczenia, to bez pełnego dostępu do wraku nie można więc wykluczyć awarii w wyniku usterki lub działania osób trzecich, która uniemożliwiła załodze odejście na drugi krąg. [...]"

"[...] Maciej Lasek twierdzi w wywiadzie dla Moniki Olejnik, że minimum załogi w Smoleńsku wynosiło 1800 m x 120 m. Skoro tak, to oznacza, że należy natychmiast skierować sprawę do prokuratury, bo kilkunastu członków polskiej komisji Millera w tym sam Pan Maciej Lasek i kilku członków rosyjskiej komisji MAK nie miało żadnych wątpliwość, że minima w dniu 10.04.2010 w Smoleńsku wynosiły 1200x100 i podpisało się pod raportem końcowym. Czy Pan Lasek poświadczył nieprawdę podpisując się pod raportem czy kłamie w wywiadzie dla Moniki Olejnik wiedząc, że nie mówi pod przysięgą i zawsze może się tłumaczyć później zmęczeniem? [...]"

"[...] 2. Na temat rzekomego badania brzozy tylko dwa argumenty.

Dlaczego komisji MAK i Komisja Millera zataiła dane z TAWS 38, który wskazuje jednoznacznie, że samolot nie mógł przeciąć brzozy i stracić na niej skrzydła, bo w tym czasie znajdował się na innej wysokości i w innym miejscu (wg badanych w USA danych TAWS, w chwili rzekomego uderzenia w brzozę samolot był ponad 30 metrów nad miejscem rzekomego złamania i kilkadziesiąt metrów od niej).

Dlaczego komisji Millera wykorzystywała w swoim raporcie zdjęcia drzew zrobione w dniach 13 kwietnia 2010 roku (3 dni po tragedii) przez „fotografa amatora”, który przypadkiem jest także, nadwornym fotografem rosyjskiego „Specnazu”. [...]"

Może to właśnie m.in. z tych powodów, obawiając się kompromitacji i obalenia swoich tez, dr Lasek (et consortes, za wyjątkiem jak słyszę prof. Marka Żylicza, który wraz z prof. Michałem Kleiberem opowiada się za powołaniem nowej międzynarodowej komisji) obawia się konfrontacji z ekspertami komisji parlamentarnej
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 24.04.2012 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2012, 20:51
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.04.2012, 20:14
Porównanie wiadomości dla leminga :

O profesorze Wiesławie Biniendzie „Gazeta Wyborcza” pisała ostatnio piórem Piotra Cieślińskiego:

Cytat:
Kim jest prof. Binienda? Inżynier, specjalista od wytrzymałości materiałów kompozytowych, dziekan niewielkiego departamentu inżynierii lądowej w lokalnym Uniwersytecie Akron w USA (poza klasyfikacją w rankingach amerykańskich uczelni), redaktor mało istotnego pisma naukowego. Osiągnięcia naukowe, mierzone liczbą publikacji i cytowań - raczej średnie, na pewno nie wybitne. Na pewno nie można go nazywać "ekspertem NASA" ani jego obliczeń wiązać z NASA. To przejaw megalomanii albo zwykły zabieg propagandowy.
do wiadomości obiektywnych :

„Nasz Dziennik” przypomina sylwetkę profesora:

Cytat:
Wiesław Binienda ukończył studia wyższe na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej w 1980 roku. Rozpoczął tam studia doktoranckie, ale z powodu działalności w "Solidarności" został zmuszony do emigracji i ostatecznie doktoryzował się na amerykańskim uniwersytecie Drexel w Filadelfii. Obecnie pracuje na Uniwersytecie w Akron (stan Ohio) i jest dziekanem Wydziału Inżynierii Lądowej. Specjalizuje się w inżynierii materiałowej, metodach obliczeniowych w fizyce ciała stałego i ich zastosowaniach w lotnictwie i astronautyce. Jest autorem kilku książek i ponad stu artykułów naukowych oraz redaktorem naczelnym pisma "Journal of Aerospace Engineering", kwartalnika naukowego ASCE. Należy do kilku innych prestiżowych amerykańskich organizacji technicznych. Jest także laureatem kilkunastu nagród przyznawanych za osiągnięcia naukowe. W 2008 r. Amerykańsko-Polskie Towarzystwo Techniczne uznało go za jednego z najbardziej zasłużonych naukowców amerykańskich polskiego pochodzenia. Binienda współpracuje z NASA, głównie z ośrodkiem Glenn w Cleveland. Jego modele komputerowe zderzeń wysokich prędkości były wykorzystywane przez NASA podczas badania przyczyn katastrofy promu Columbia.
Jedną informację podała GW, drugą ND. Która jest "normalniejsza", znaczy bez debilnych ocen i dopowiedzeń? Poczytajcie sobie lemingi, wiedzcie jak was dymają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.04.2012 o godz. 20:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów