The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2012, 12:18
Obiecujesz? Był już jeden taki, co przyrzekał, że się nie będzie już wypowiadał tutaj, ale jak zwykle zabrakło mu honoru i dalej musimy się z nim męczyć...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.04.2012, 19:41
Szpen napisał(a):Wyświetl post
.......e, nie czytam takich wątków, nie wypowiadam się. Przez takie gówno będziemy mieli najpierw wojnę domową, a później międzynarodową.

Pokój.

Co za koleś. Będziemy mieli wojnę domową? A kto z kim będzie walczył? Będziesz bronił ruskiej wersji? Ciekawa deklaracja. Ilu się jeszcze znajdzie takich jak Ty, że coś bredzisz o wojnie? Pod Wawelem było 30 a hałasu robili jak 3000. Co nie znaczy że nie byli żałośni. Nikt za darmo debila z siebie nie robi. W TVN i GW tym leszczom placą grubą kapuchę za robotę. Ale nie sądzę żeby ktoś sam z siebie przelewał krew za Putina . Choć może się mylę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.04.2012, 19:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co za koleś. Będziemy mieli wojnę domową? A kto z kim będzie walczył? Będziesz bronił ruskiej wersji? Ciekawa deklaracja. Ilu się jeszcze znajdzie takich jak Ty, że coś bredzisz o wojnie? Pod Wawelem było 30 a hałasu robili jak 3000. Co nie znaczy że nie byli żałośni. Nikt za darmo debila z siebie nie robi. W TVN i GW tym leszczom placą grubą kapuchę za robotę. Ale nie sądzę żeby ktoś sam z siebie przelewał krew za Putina . Choć może się mylę.
To nie bedzie ,a raczej nie jest ,wojna pomiedzy wersja polska vs. wersja ruska , to jest wojna miedzy normalnoscia i zdrowym rozsadkiem a pieniactwem i oszołomstwem
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.04.2012, 20:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To nie bedzie ,a raczej nie jest ,wojna pomiedzy wersja polska vs. wersja ruska , to jest wojna miedzy normalnoscia i zdrowym rozsadkiem a pieniactwem i oszołomstwem
A co jest normalnością, a co oszołomstwem będą oczywiście decydować ałtorytety z TVN . Moim zdaniem nie ma większego oszołomstwa niż twierdzenie że 100 osób zginęło na miejscu bo samolot uderzył skrzydłem w brzozę. Nie ma większego oszołomstwa niż twierdzenie że piloci byli przymuszani do lądowania przez pijanego generała. Nie ma większego oszołomstwa niż zaufanie w sprawach śledztwa potencjalnemu winnemu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.04.2012, 20:48
W zasadzie zupełnie przypadkowo (a może świadomie?) odniosłeś do siebie te dwie sprawy, wymieniając wersję polską tj normalność i zdrowy rozsądek vs wersja ruska tj pieniactwo i oszołomstwo. Właśnie w tej kolejności.
Bo nie oszukujmy się - tzw. wersja ruska jak to określiłeś (wina pilotów, pijanego Blasika i nacisków) nie ma nic wspolnego z normalnością i zdrowym rozsądkiem.

To coś na kształt emocjonalnego terroryzmu – nastrój całego narodu uzależniony od fobii i odjazdów jednego człowieka. I ta ogólnonarodowa psychoterapia – cały kraj zastanawia się czy ten jeden człowiek jest szurnięty czy nie. W sensie społecznych skutków działań owej osoby ta diagnoza właściwie nie ma znaczenia. Skutki są jakie są, niezależnie od tego czy człowiek ten jest, jak mówią niektórzy, paranoikiem i psychopatą czy też, jak twierdzą inni, uosabia kombinację wielkich kompleksów i straszliwego cynizmu. A skutki są niespodziewanie głębokie, także u tych, którzy do tego człowieka podchodzą z odrazą. Po pierwsze, masowe poczucie zawstydzenia i zażenowania – przecież ludzie widzą to zakłamanie, dostrzegają tę dewiację, rejestrują pokraczność wywodów i bezczelność tez.

Widzą to, słyszą, czują, a jednak wsłuchują się w te diatryby, w te filipiki, obserwują te niewydarzone „łańcuchy tautologii, parę pojęć jak cepy”. Czują się, jakby zło ich uwodziło, fascynowało, choć wiedzą, że w gruncie rzeczy jest ono banalne. Nawet jeśli, a w jego przypadku tak jest, to zło ubiera się w szaty moralizatorstwa. Bo banalne jest nawet to, iż zawsze krzyczy, że występuje w samoobronie, bo jest dobrem bezczelnie, w haniebny sposób atakowanym.

Człowieka, który budzi tak wielkie społeczne namiętności wielu uważa za narcyza. Precyzyjna kwalifikacja psychologiczna – psychiatryczna jest jednak nieistotna. Wszyscy widzą jak bardzo jest skupiony na sobie. Syci się swoim złem, będąc jednocześnie przekonanym o własnej dobroci. Bez zmrużenia oka potrafi upokorzyć i pognębić, ale tylko siebie jest w stanie obsadzić w roli ofiary. Tylko jemu zadawane są ciosy, tylko on cierpi, tylko jego krzywdzą. Potrafi się wzruszyć cierpieniem, ale wyłącznie własnym. Powtarza, że działa „powodowany dobrem”. W ogóle lubi mówić o tym ile w nim dobra. Sprawia wrażenie, jakby mówił to szczerze. Mówi o tym tym więcej, im więcej popełnia aktów zła.

Wielu uważa, że jego bezwolnym i bezrefleksyjnym sojusznikiem są media.

(...)

Czy z bredniami, z kłamliwymi oskarżeniami trzeba nieustannie polemizować? Czy nie polemizując z nimi infekcji zła nie czyni się bardziej prawdopodobną? Ale jak można z nimi polemizować, skoro wytaczają się jak nigdy nietężejąca lawa? Powołać rzecznika zdrowego rozsądku? Dawać odpór każdej bzdurze? Czy byłoby to działanie w imię dobra? A może byłaby to wyłącznie nobilitacja szaleństwa?

Ten człowiek i jego „przesłanie” przez to jaki jest i co mówi, stanowi wielkie wyzwanie dla wspólnoty. Zmusza on całe społeczeństwo do spojrzenia w lustro i odpowiedzi na pytanie – jakie ono naprawdę jest. (...)

Nie ma co ukrywać, za ten paranoiczny seans społeczeństwo płaci bardzo wysoką cenę. Ale jeśli zafundowany mu test zda, lekcja może być bezcenna. Wartości dla społeczeństwa najważniejsze mogą być i bardziej uświadomione i umocnione. Społeczeństwo będzie lepsze. Zyska też kraj. Jeśli tylko, to najważniejsze, ludzie nie ulegną logice zła i zło naprawdę będą zwyciężać dobrem. (to z bloga T.Lisa)
Nigdy nie przypuszczałem, że Lis będzie w stanie tak dowalić Tuskowi. Idealnie go tu przedstawił. Czyżby znów przekręcona wajcha?

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Więc tak.Czy może ktoś zweryfikować, czy jest to prawda o czym pisza w tym artykule?
Jeśli tak, co dlaczego czegoś takiego nie można było przeprowadzić przez stronę Polską w Rosjii?

http://www.bibula.com/?p=25212
Ja najbardziej, już tu cytowałem tą wypowiedź w odniesieniu do wypowiedzi Seremeta ("Czytam zarzut, że prokurator Krzysztof Parulski i inni prokuratorzy, przebywając na miejscu katastrofy, nie zabezpieczyli tego miejsca. Jak? Byli w obcym państwie. Mieli wezwać GROM i go bronić?"):

Dr. Anna Konert, eksperta prawa lotniczego:

"Pod koniec lipca 2010 r. rozbił się w Rumunii izraelski śmigłowiec należący – tak jak Tu-154 - do wojska. Premier Izraela natychmiast wysłał do Rumunii elitarną jednostkę, która zabezpieczyła ciała i wrak, a potem sprowadziła szczątki ofiar i maszyny do Izraela. Dlaczego w przypadku tragedii smoleńskiej nie można było podjąć podobnych kroków?

Statek państwowy (wojskowy) korzysta (powinien korzystać) z przywilejów wynikających z eksterytorialności. Zatem nie można takiego samolotu przeszukiwać ani zabierać bagażu i rzeczy osobistych pasażerów. Naturalnie, że można było podjąć podobne kroki w przypadku katastrofy smoleńskiej. Tak stanowią normy prawa międzynarodowego."

Co ciekawe, nasza ambasada w Moskwie wystąpiła do Rosjan ze stosowną notą w tej sprawie, jednakże wskutek działań naszego rządu pismo to zostało wycofane...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 21.04.2012 o godz. 23:11.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.04.2012, 22:13
BBudowniczy;1242517[... napisał(a):

Nigdy nie przypuszczałem, że Lis będzie w stanie tak dowalić Tuskowi. Idealnie go tu przedstawił. Czyżby znów przekręcona wajcha?

[...]

Żartujesz czy świadomie i na poważnie nie zacytowałeś końcówki tekstu a może uważasz, że Pan Lis jest zdolny do takich wyszukanych aluzji?

Zgodzę się tylko w jedynym wypadku na taką interpretację ("nawrócenie Lisa"): pierd ... cie układu się zbliża wielkimi krokami i ta dziennikarzyna próbowałaby ocalić resztkę honoru.
W to, iż układ pier ... nie, wierzę. Nie wierzę tylko w to, że ten Pan posiada cokolwiek do uratowania.

Cytat:
[...] Takie to refleksje przyszły mi do głowy w związku z procesem Andersa Behringa Breivika."
Żródło:
http://tomaszlis.natemat.pl/11187,lustro
Ostatnio edytowane przez yarow : 21.04.2012 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2012, 22:28
yarow napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz czy świadomie i na poważnie nie zacytowałeś końcówki tekstu a może uważasz, że Pan Lis jest zdolny do takich wyszukanych aluzji?

Zgodzę się tylko w jedyny wypadku na taką interpretację ("nawrócenie Lisa"): pierd ... cie układu się zbliża wielkimi krokami i ta dziennikarzyna próbowałaby ocalić resztkę honoru.

Żródło:
Uprasza się o nielinkowanie do strony sprzedawcy parówek. A co meritum to jestem przekonany że żartował . Aczkolwiek analogia rzucajca się w oczy.
PS: Na honor Lisa bym nie liczył.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 21.04.2012, 22:35
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Uprasza się o nielinkowanie do strony sprzedawcy parówek. [...]

Mam takie "zboczenie", że zawsze oczekuję podania ścieżki "dostępu" do źródła. Nawet do takiego sprzedawcy
Ostatnio edytowane przez yarow : 21.04.2012 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.04.2012, 22:45
yarow napisał(a):Wyświetl post

Zgodzę się tylko w jedynym wypadku na taką interpretację ("nawrócenie Lisa"): pierd ... cie układu się zbliża wielkimi krokami i ta dziennikarzyna próbowałaby ocalić resztkę honoru.
W to, iż układ pier ... nie, wierzę. Nie wierzę tylko w to, że ten Pan posiada cokolwiek do uratowania.

Żródło:
Jakby to napisac...to byla ironia? Wislak68 trafnie odczytal moją intencje.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2012, 22:48
Od razu mogłeś napisać, że pomiędzy siłami dobra i siłami zła. Byłoby tylko troszkę bardziej absurdalnie...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.04.2012, 22:58
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Od razu mogłeś napisać, że pomiędzy siłami dobra i siłami zła. Byłoby tylko troszkę bardziej absurdalnie...
Dobrze było by jeszcze gdyby potwierdził że to co napisał BBudowniczy jest zgodne z jego poglądem na temat tego kto tu jest dobry a kto zły. Bo tak, chociaż BBudowniczy wyłuszczył to pierwszorzędnie, zawsze pozostaje ta nutka niepewności .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2012, 10:55
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze było by jeszcze gdyby potwierdził że to co napisał BBudowniczy jest zgodne z jego poglądem na temat tego kto tu jest dobry a kto zły. Bo tak, chociaż BBudowniczy wyłuszczył to pierwszorzędnie, zawsze pozostaje ta nutka niepewności .
Coś mi się wydaje, że próżne nadzieje. Forumowa aktywność wyraziście świadczy co dla kogo jest oszołomstwem. A kolejność którą dostrzegł BBudowniczy to czysty przypadek. Przecież dla lemingów głos gen Błasika nadal słychać na nagraniach i analizy PiSowskiego instytutu Shena nic w tej sprawie nie zmieniają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2012, 12:17
Na szczescie proporcje w spoleczenstwie sa zdrowe na korzysc normalnosci, co bylo widac w Krakowie. Kilka tysiecy normalnych przeciw 30 oszolomow z gwizdkami. Przyszlosc widze w dobrych barwach
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.04.2012, 02:56
Nowe polskie "elity". K ... a co za gostek . Właściwie to powinno być (nad nim) tak: :(

http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...ch-patriotyzmu
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2012, 03:51
dziwne że Google nie chce pokazac zdjęc satelitarnych z dnia katastrofy.Są fotki z 9-tego i 11-tego a z 10-tego brak.... Skoro to był wypadek gdzie" podpity generał" wymusił lądowanie na "debeściakach".Więc co stoi na przeszkodzie aby te fotografie opublikowac ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.04.2012 o godz. 06:29.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.04.2012, 08:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dziwne że Google nie chce pokazac zdjęc satelitarnych z dnia katastrofy.Są fotki z 9-tego i 11-tego a z 10-tego brak.... Skoro to był wypadek gdzie" podpity generał" wymusił lądowanie na "debeściakach".Więc co stoi na przeszkodzie aby te fotografie opublikowac ?
To mniej więcej jak z katastrofą Sikorskiego w Gibraltarze .Niby zwykły wypadek ale wszelkie dane utajniają na 100 lat. Dobrze wiedzą ze społeczeństwo jest tak "wykształcone" że 5% myśli, a 95% powtarza co im w TV powiedzą. Te 5% potem łatwo nazwać oszołomami i maniakami-zepchnąć do narożnika, a jak jeszcze sfrustrowani zaczną agresywnie odpowiadać to tym gorzej dla nich .A fakty i logika ...a co to ku...a dla lemingów jest.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.04.2012, 09:27
Lis sobie z Was robi jaja, a Wy się zastanawiacie o jakiejś przekręconej "wajsze". No nie mogę...
Polecam dla równowagi wcześniejszy "Tylko ciemny lud pewne rzeczy kupi"

PS. Tak wyczułem ironię.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.04.2012 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.04.2012, 09:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Zato ty jestes fachowcem w dziedzinie w ktorej wyzej pisales, na googlach mozna znalesc wszystko i sie madzyc.

Nie jak po prostu nie popadam z skrajnosci w skrajnosc. Od samego poczatku mam swoje zdanie na ten temat.
A mianowicie samolot nie mial prawa wystartowac- piloci wiedzieli jaka jest pogoda a tym bardziej ladowac, ale wyszlo jak wyszlo i pis-owce maj teraz pole do popisu.
Tak to już wiemy, że masz w pełni ukształtowane zdanie na ten temat, ukształtowane od razu, bez żadnych dowodów, śledztw, sprawdzań etc. Ot - winni piloci i trzeba wykazac dlaczego - coś mi to przypomina ..... Czyżby kolega cała swoją wiedzę opierał na SMSowych przekazach dnia - o których wspomniał Czempiński

Poza tym ortografia na poziomie "Świerszczyka" - za komuny takie pismo dla 7-latków.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 10:10
Podręcznikowy leming. Samolot nie miał prawa wystartować. Bo po co miał robić konkurencję cudakowi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
archi33
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.04.2012, 10:34
Podręcznikowy leming. Samolot nie miał prawa wystartować. Bo po co miał robić konkurencję cudakowi.
Macierewiczowy pelikanie ponieważ przed wylotem powinny zostać spełnione wszystkie procedury bezpieczeństwa.Cos na przykładzie przepisów B.H.P jeżeli wiesz co to jest.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.04.2012, 10:39
Dzisiejsza okładka Angory mnie rozwaliła. Antek w tamtym tygodniu zniweczył prawie 2 lata swojej pracy (słusznej, czy niesłusznej - nie mnie oceniać), ale na pewno coś z tego mogło wyniknąć.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.04.2012, 11:01
Nie interesowałem się tak bardzo efektami prac komisji jednej jak i drugiej do badania katastrofy w Smoleńsku i nie wyrobiłem sobie zdania o tym. Ale dochodzą mnie słuchy z różnych stron i nie wiem co jest prawdą a co nie. Dlatego proszę kogoś o podanie jakiejś rzetelnej strony z podsumowaniem wszelkim, tj. co ustaliła komisja Millera, co ustalił Macierewicz, ale również jakieś niezaprzeczalne fakty, argumenty, coś co udało się potwierdzić, albo zaprzeczyć. Wiem że jest mnóstwo takich stron w necie, dlatego proszę Was o podanie jakiejś rzetelnej. Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.04.2012, 11:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Lis sobie z Was robi jaja, a Wy się zastanawiacie o jakiejś przekręconej "wajsze". No nie mogę...
Polecam dla równowagi wcześniejszy "Tylko ciemny lud pewne rzeczy kupi"

PS. Tak wyczułem ironię.
Jak wyczułeś ironię, to czemu piszesz o tym że Lis sobie robi z nas jaja i że ja "nie mogę"? Ze mnie Lisek jaj sobie nie robi - a raczej na odwrót .. "Ciemnego luda" to raczej szukaj gdzie indziej

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza okładka Angory mnie rozwaliła. Antek w tamtym tygodniu zniweczył prawie 2 lata swojej pracy (słusznej, czy niesłusznej - nie mnie oceniać), ale na pewno coś z tego mogło wyniknąć.
A co to, badania Biniendy i Nowaczyka straciły od zeszłego tygodnia ważność
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.04.2012, 13:31
Wywiad w "Polska The Times" z patologiem prof. Michaelem Badenem

http://www.polskatimes.pl/artykul/55...1,id,t,sa.html

i jak dla mnie najistotniejszy i doprawdy wiele mówiący o zarządzających obecnie Naszym Krajem fragment:

"W wielu różnych krajach świata robiłem autopsje na rzecz rodzin, które uważały, że rząd ukrywa prawdę o przyczynach śmieci ich bliskich. Pracowałem przy takich sprawach na Filipinach, w Zimbabwe, w Palestynie. W każdym kraju ciało człowieka należy do rodziny. I rodzina powinna mieć prawo do wykonania swoich, niezależnych badań. To normalna rzecz. Polska jest jedynym krajem, jaki znam, gdzie takie badanie jest niemożliwe. Zresztą, w większości wypadków te niezależne badania potwierdzają to, co o przyczynach śmierci mówią oficjalne ustalenia. Poza tym rodzina może chcieć - przy okazji takich niezależnych badań - dowiedzieć się, czy ich bliski nie cierpiał, czy może przeżył wypadek i zmarł później. Nie powinno się zabraniać niezależnej autopsji."
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.04.2012, 13:35
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Ty widzisz w tym Tuska, ja z początku widziałem Macierewicza, później Jarosława, a na sam koniec wyszedł tercet "egzotyczny" Donek, Antoś, Jaruś.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 14:10
archi33 napisał(a):Wyświetl post
Macierewiczowy pelikanie ponieważ przed wylotem powinny zostać spełnione wszystkie procedury bezpieczeństwa.Cos na przykładzie przepisów B.H.P jeżeli wiesz co to jest.
A kto te procedury miał wypełnić? Lemingu. Kto odpowiada za bezpieczeństwo Prezydenta? Kto miał przygotować lotniska zapasowe? Kto miał sprawdzić lotnisko w smoleńsku? To miały być Państwowe uroczystości w 70 rocznicę mordu katyńskiego. Uważasz że państwo polskie powinno z nich zrezygnować bo była mgła? Zaaplikuj sobie lepiej baranka.

Nikt nie przypuszczał że rządzący do tego stopnie zlekceważą swoje obowiązki. Nawet informację o problemach na lotnisku którą dostali od ruskich pod koniec marca do kancelarii przekazali 12.IV. Możesz wytłumaczyć dlaczego? Czy w TVN nie podali?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 14:29.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.04.2012, 14:47
Szpen napisał(a):Wyświetl post
.......e, nie czytam takich wątków, nie wypowiadam się. Przez takie gówno będziemy mieli najpierw wojnę domową, a później międzynarodową.

Pokój.
A kto niby mialby tę wojnę prowadzić ?

Powiedzcie mi drodzy, co dla świata oznacza zdarzenie w Smoleńsku, a ta informacja chociażby ? Unia Afrykańska (UA) zawiesza ze skutkiem natychmiastowym Gwineę Bissau w prawach członka… aż do momentu przywrócenia konstytucyjnego porządku(...)
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 14:49
Cytat:
Pewnie specjalne sluzby i pachołki Twojego najjaśniejszego.Kurdupel zorganizował wszystko na szybko,nawet w dniu katastrofy lista pasażerów była do końca nieznana.Myślę pelikanie ze Tobie to nawet pierdykniecie o slup nie pomoże,bo Ci Macierewicz z kolesiami mózg wyprał.
A co ma o rzeczy lista pasażerów? Kiedy będzie 70 rocznica było wiadomo 10 lat temu. Macierewicz zbiera tylko dowody na potwierdzenie faktów które tam miały miejsce i obalenie kłamstw którymi sprzedawczyki karmią bezwolne lemingi. Oczywiście leming ma tyle rozumu co pies Pawłowa. Wystarczy zadzwonić (powiedzieć "Macierewicz" ), a ślini się (ujada) choć miska pusta(nie ma żadnych argumentów). Więc lepiej nie wspominaj o wypranym mózgu bo sprawiasz takie wrażenie jak Tusk kiedy wyzywał Kaczyńskiego od zdrajców.

ps. Które pozycje na liście pasażerów były niepewne? Bardzo jestem ciekawy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2012 o godz. 14:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.04.2012, 15:04
A co ma o rzeczy lista pasażerów? Kiedy będzie 70 rocznica było wiadomo 10 lat temu. Macierewicz zbiera tylko dowody na potwierdzenie faktów które tam miały miejsce i obalenie kłamstw którymi sprzedawczyki karmią bezwolne lemingi. Oczywiście leming ma tyle rozumu co pies Pawłowa. Wystarczy zadzwonić (powiedzieć "Macierewicz" ), a ślini się (ujada) choć miska pusta(nie ma żadnych argumentów). Więc lepiej nie wspominaj o wypranym mózgu bo sprawiasz takie wrażenie jak Tusk kiedy wyzywał Kaczyńskiego od zdrajców.

ps. Które pozycje na liście pasażerów były niepewne? Bardzo jestem ciekawy.
Tylko dlaczego kurfa ten Macierewicz teraz robi tyle "kałosu" mógłby siedzieć cicho i prowadzić swoje dochodzenie. A tak dzieli tylko ten kraj na dwie połowy, jedna skacze drugiej do gardła i sie chujowo wszyscy czują, bynajmniej Ci którzy się tak w to nie angażują. Swoją drogą bardzo żałuję, że mamy tak słabych polityków, nie ma w ogóle opcji do wyboru. Jedni się od drugich nie różnią niczym, nie widzicie tego ?
Jakoś patrząc na to wszystko nie mam żalu do siebie, że nie poszedłem ostatnio na wybory, a wcześniej nie głosowałem na POPiSówę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2012, 15:28
O jaki "kałos" Ci chodzi? Jakie dwie połowy? . Z TV od dwóch lat sączy się propagandowa papka, a Macierewicz miałby siedzieć cicho mimo że już wie że to w ogromnej większości świadome kłamstwa?

To że głos przypisany Błasikowi, który ponoć jako jedyny poprawnie odczytywał wysokość, był rzeczywiście głosem drugiego pilota, powinno się społeczeństwu przekazać czy to byłoby robienie "kałosu"?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów