|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Tak swoją drogą to Novo jest naprawdę niezłym grajkiem, przynajmniej jak go tak pamiętam. Ale jak uczy doświadczenie nie takie asy do ligi przychodziły a później okazywało się to co się okazywało. Jaliens taki, o! samym staniem powienien robić różnicę takie ma CV a niedługo Czekaj będzie go poprawiać jak ma grać. Zobaczymy co Novo pokaże.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.02.2012 o godz. 16:49.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Naprawdę Twoim zdaniem Iliev tyle znaczy w Europie co Ljuboja i Novo? Ocieramy się o absurd..
O Jaliensie była już tutaj dyskusja. Owszem zawodzi, ale z drugiej strony jego CV jest trochę ciągnięte za uszy do góry. Pamietam dyskusje z Wolffym. Porównajcie sobie jego CV z CV Żewłakowa. Moim zdaniem naprawdę szału nie ma. Szału w sensie różnicy. Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.02.2012 o godz. 17:01.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Według GW Blanco już podpisał
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1..._w_Legii_.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
A w temacie. Powiem szczerze, że jakoś strasznie nie interesuję się zagraniczną piłką nożną, więc te nazwiska są mi obce, no ale skoro część tu mówi, że są ok, to wierzę na słowo.Zobaczymy czy one faktycznie coś ugarają na Polskim gruncie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
No nie wiem, to czemu nie ma tego na oficjalnej? Nie chca przed meczem "rozkojarzac"? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Normalna rozmowa na podstawie faktów, a Ciebie gumka ściska. Weź wyluzuj. A już teksty o kompleksach po tym co wyrabiałeś u nas - pełna groteska.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szefie, ale jaka gumka mnie może sciskać, skoro w ostatnich 14 latach moja drużyna zdobyła 8 mistrzostw - czyli tyle, ile Twój klub w całej swojej historii.I Ty mi piszesz na forum kibiców Wisły, że mi gumka sciska?
A moze to wygląda inaczej?Może ty sobie zwyczajnie na zbyt dużo pozwalasz? Broniłem Was, jak Was banowali, fajnie że tutaj jesteście i kulturalnie wypowiadacie, ale mam wrażenie, że czasami sobie za bardzo pozwalacie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jaliens, Salenko, Amaral. Legia nie jest pierwsza więc sie nie podniecaj.
Narazie tylko Ljuboja Wam wypalił. W czym Novo jest lepszy od Jaliensa, Amarala czy nawet Lameya? ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę korci Was taka przepychanka?Przecież i tak wszystko zweryfikuje liga.Mnie jedynie w....ia taka dziwna napuszona postawa.
Edit: Aha, i nie rozumiem posta 022.Co ja niby u Was wyprawiałem?Moje posty na legialive są ogólnodostępne i jeśli komukolwiek będzie się chciało to je wyszuka.Uważam, że nie było by eleganckie upublicznanie tego co mi wysłałeś na privie, dlatego, jeśli faktycznie chcesz to sobie wklej moje cytaty, które najbardziej Cię urzekły(choć wiem, że i tak gra nie jest warta świeczki) http://forum.legionisci.com/search.php?searchid=2061877
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.02.2012 o godz. 17:59.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do Gijon, tak się złożyło,że oglądałem ich ostatni mecz. Goście z Gijon sprawiali wrażenie trochę nie wiedzących co się na boisku dzieje. Taka kadra PZPN-u. Szczególnie obrona dawała niezły popis. A zapamiętałem ich dlatego,że patrząc na grę Gijon przez 80 minut, przez myśl mi przeszło,że mieliby oni problemy w naszej lidze z taką grą, choćby na pierwszą 10. I tak mnie natchnęło teraz,że o to Novo nie daje tam sobie rady. Fajnie, że gość wykazuje jakieś minimum ambicji i woli pokopać w naszej lidze o coś, i pewnie za podobne pieniądze, niż brać udział w czymś takim jak to 4-0, które oglądałem. Plus dla faceta, pewnie finansowo nie straci ale czy sportowo? Jak dla mnie gra w takim Gijon, czy Almeriach to nic innego jak kopanie się po kostkach i wyczekiwanie na mecze z Realem i Barceloną. Może dla młodego grajka jest to rzecz pożądana, bo łatwiej jest się wypromować. Ale na sportową emeryturę to jakoś niespecjalnie, tym bardziej,że kluby dolnej części tabeli w Hiszpanii aż tak wielkich kokosów nie płacą w porównaniu z nami. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pablo84 - odpuszczam. Po prostu mi się nie chcę. Wszystko co napisałem oczywiście podtrzymuję.
Marszałek - no, to przejrzyj te CV. Naprawdę się zdziwię jeśli przedstawisz inne wnioski niż ja. Moim zdaniem ani Jaliens ani Iliev, ani nawet mistrz jednego turnieju, a nawet meczu Salenko ani Amaral to nie są piłkarze rozpoznawalni jak Novo. No, po prostu nie i już. Może ten Salenko. Chociaż on trafił do ligi polskiej tysiąc lat później i tysiąc razy udowadniając, że 1994 to był przypadek lub palec boży. EDIT: Karas1983 - słowo przeciwko słowu. Nie dogadamy się i już.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2012 o godz. 01:29.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobnie rzecz sie ma z Amaralem, reprezentantem Brazylii, medalistą IO w Atlancie. Podstawowym piłkarzem walczącej wówczas o mistrzostwo Włoch Fiorentiny. Ale może jestes zbyt młody żeby to pamietać.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 17.02.2012 o godz. 01:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
novo srowo meczu nie zagrał ale już jest wielką gwiazdą lol
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to meczu nie zagrał? To on nie grał w tych Rangersach albo w Sportingu? lol?
![]() Edit: Cytat:
No cóż, każdy ma taki Sporting, na jaki zasługuje ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.02.2012 o godz. 15:15.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w jakim ..Sportingu?
Tylko nie mów że jak słyszysz Sporting myślisz Gijon. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Komorowski przechodzi do Tereka
http://www.eurofutbol.pl/news/447219...isko-Tierieka/ taka Polska kolonia szykuje sie w Groznym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat ze względu na osobę Kucharza, który grał w 'sezonie życia Gijon'
swego czasu, dla kibica Legii do ostatniego sezonu Sporting to zdecydowanie bardziej był Gijon niż Lizbona ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Już oficjalnie wg Tiereka.
http://www.90minut.pl/news/181/news1...ieriekiem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie bardzo wiem jak oceniać ruchy transferowe Legii. Za długo oglądam polską piłkę aby sądzić, że jest to zapowiedź drogi jaką przed około 15 laty podążali Turcy czy później Cypryjczycy. Nad Bosforem nim zaczęto skupować emerytów (Ljuboja, Novo, Blanco) którzy mieli przyciągać miejscowych sponsorów i publikę z wypchanymi portfelami dbano o lokalne gwiazdy kreując je na światowych idoli. DO tego zainteresowania przyczynił się także rząd zmieniając system podatkowy tak aby zagraniczni zawodnicy zechcieli na starość pojawić się w byłym osmańskim imperium. U nas żaden warunek nie jest spełniony więc trudno liczyć, że to początek nowej jakości. Na szczęście (tak, tak nie życzę kolegom z Warszawy zbyt dobrze) bardziej wygląda to na wyciąganie kasy a letnie okienko może być jeszcze ciekawsze. Żyro, Wolski, Kucharczyk, może Kuciak zapewnią duże wpływy panom prezesom z ITI. Czego ja osobiście sobie życzę...
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Blanco jeszcze nie został kupiony.
Blanco to nie emeryt. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Może Terek kupi jeszcze Małeckiego jak tak sypią kasą ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kupili już prawego pomocnika za 4,5 melona.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ismael Blanco jednak zagra w Legii:
Dwukrotny król strzelców ligi greckiej Ismael Blanco rozwiązał kontrakt z San Luis i w godzinach wieczornych przyleci do Warszawy, gdzie podpisze umowę z Legią - poinformowała strona legia.com. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ciekawe ile oni zarabiaja... Novo-Blanco-Ljuboja
Pomijam juz fakt tego, ze trzeba bedzie ich razem poukladac w jednym skladzie. Coz, to juz nie moj problem. Maciek mial przypal z DM'ami, teraz ma z AMF i ST ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie sądzę że trio Novo-Blanco-Ljuboja zbawi Legię już teraz... trzeba jednak przyznać że cala trójka może zostac postrachem ligi - z drugiej jednak strony - juz nie takie gwiazdy miały zbawić ten klub czy nasza ligę.
podsumując - Legia może mieć piorunującą końcówkę - przy wspariu Radovia i przy świentej dyspozycji Kuciaka w bramce - Legia będzie głównym kandydatem do tytułu. Porażka w meczu z Górnikiem nic tu nie zmienia - wypowiedzi że liga jest równie ważna co mecze ze Sportingiem - mozna włożyć między bajki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą porażka z Górnikiem (i to jeszcze w takim stylu) to był głośny sygnał, że z tym MP to tak niekoniecznie - chociaż w sumie najważniejsze mecze (ze Śląskiem i z Dysko) wkrótce, po nich będzie wiadomo co i jak. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
E: Descarge można było oglądać w C+ w końcu grała w Primera Division.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.02.2012 o godz. 14:03.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym, że popisy Novo w barwach Rangersów co tydzień było można oglądać na Polsacie Sport; w przeciwieństwie do popisów Descargi.
Piłkarsko to zapewne zbliżony poziom EDIT: PS pokazywał mecze Rangersów co tydzień, C+ mecze Levante 4-5 razy w sezonie
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 23.02.2012 o godz. 14:07.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czy w ogóle jest sens porównywać Rangersów do Levante? Dysproporcja pomiędzy tymi klubami jest kolosalna pod każdym względem. ![]()
Legionista
|
|
|