The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2012, 14:52. Nie dla ACTA
Nie dla ACTA !

Nie dla cenzury internetu !

Polski rząd podpisze ACTA 26 stycznia 2012!

Czym dokładnie jest ACTA ?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) - Międzynarodowe porozumienie, które już niebawem może zmienić także Twoje życie. ACTA w założeniach ma walczyć z podrabianiem towarów i piractwem. W rzeczywistości sprowadza się do tego, że każdy Twój ruch w internecie będzie śledzony przez dostawcę Twojego internetu oraz rząd, a ewentualne naruszenie (nawet nieświadome) praw autorskich będzie wiązało się z odcięciem dostępu do internetu, oraz karą.
Ponadto Twój dostawca internetu będzie miał możliwość, a nawet obowiązek blokować wszelkie strony na których znajdują się materiały naruszające prawa autorskie. Do takich stron można zaliczyć np. YouTube. To nie przypadek, że do tej pory nie słyszałeś o ACTA. Jej tworzenie jak i podpisanie odbywa się za plecami społeczeństwa.
Już w czwartek - 26 stycznia rząd Polski podpisze porozumienie ACTA.

23 stycznia 2012
Polski blackout przeciwko ACTA !
Co możesz zrobić?

Jeżeli posiadasz własną stronę internetową, przyłącz się do protestu, i w poniedziałek 23 stycznia 2012 wyłącz swoją stronę internetową, wyświetlając informacje o ACTA. Pokaż użytkownikom Twojej strony internetowej, jakie mogą być skutki wprowadzenia ACTA ! http://niedlaacta.pl/blackout.php

Na dole strony znajdziesz więcej materiałów i informacji o ACTA.
Poinformuj swoich znajomych o zagrożeniu, o działaniach polskiego rządu oraz Unii Europejskiej. Zwiększ świadomość społeczeństwa. Dołącz do protestów na Facebooku oraz na Twitterze. Pisz o tym na swojej tablicy, wysyłaj wiadomości na komunikatorach lub zmień swoje zdjęcie profilowe - link do akcji na dole strony.
Im więcej ludzi dowie się o tej ustawie, i im większy sprzeciw ona napotka, tym trudniej będzie ją finalnie uchwalić w Parlamencie Europejskim.

Dodatkowe informacje:

Kontakt: [email protected]

http://niedlaacta.pl/

http://www.facebook.com/nieACTA
Ostatnio edytowane przez zgrybus : 21.01.2012 o godz. 14:59.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
WislaKrK_94
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.01.2012, 14:56
http://www.youtube.com/watch?v=kZOK-O15li8

wrzucać gdzie popadnie !
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 21.01.2012, 22:32
male zainteresowanie widze.
to moze tak: w swietle przepisow ACTA ta strona, podobnie jak wiekszosc tego typu kwalifikuje sie do zamkniecia. od reki, bez gadania. bez podzialu na piknikow i ultrasow, nas i Ickow, Amici i Legii czy cokolwiek innego. nasze fejsy, nk, fora, twety... zamkniecie stadionow mialo przyczyne i cel (nie oceniam tego w jakikolwiek sposob, osobiscie nie rozumialem takiej reakcji), to ma tylko cel- zamknac nam usta.

http://www.petycjeonline.pl/petycja/...ynarodowej/608
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.01.2012, 22:41
hetzer napisał(a):Wyświetl post
male zainteresowanie widze.
to moze tak: w swietle przepisow ACTA ta strona, podobnie jak wiekszosc tego typu kwalifikuje sie do zamkniecia. od reki, bez gadania. bez podzialu na piknikow i ultrasow, nas i Ickow, Amici i Legii czy cokolwiek innego. nasze fejsy, nk, fora, twety... zamkniecie stadionow mialo przyczyne i cel (nie oceniam tego w jakikolwiek sposob, osobiscie nie rozumialem takiej reakcji), to ma tylko cel- zamknac nam usta.

http://www.petycjeonline.pl/petycja/...ynarodowej/608

W wielu miastach odbywać się będą również manifestacje wyrażające sprzeciw podpisaniu przez Polskę ACTA. Media póki co milczą, do czego nas już przyzwyczaiły gdy chodzi o kluczowe kwestie, ale sprawa naprawdę jest poważna i warto się przynajmniej zainteresować tematem i wiedzieć o co chodzi.

Poniżej linki do protestów na facebooku:
http://www.facebook.com/events/231718760242341/ - Warszawa
http://www.facebook.com/events/215317315225357/ - Kraków
http://www.facebook.com/events/174048566035586 - Lublin
http://www.facebook.com/events/174451399329583/ - Poznań
http://www.facebook.com/events/241163632625610/ - Wrocław
https://www.facebook.com/events/353301034699480/ - Gdańsk
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Stary 21.01.2012, 22:55
Zaczna pisac:
1.) Wpisujemy w google "JS Loic hostzi" i klikamy na drugi link, klikamy link z pierwszego postu.
2.) Na otwartej stronce w miejsce URL wpisujemy: www.onet.pl
3.) W miejsce "Requests per second:" wpisujemy 1000
... Klikamy na "IMMA CHARGING MAH LASER"
Zaczynamy show. Zostawiamy stronę otwartą!
We are all Anonymous!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.01.2012, 23:37
Polskiemu rządowi już się dostało: http://wiadomosci.wp.pl/title,Strony...l?ticaid=1dc80
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 22.01.2012, 00:02
ta ACTA ma też swoje plusy.. zmusi wszystkich użytkowników Internetu do zaprzestania piractwa.. w końcu zaczniemy kupować oryginalne programy/gry/filmy/muzykę.. ACTA wyeliminuje szarą strefę i w następstwie doprowadzi do obniżenia podatków w kraju..

tak to ja widzę..
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 22.01.2012, 00:08
pysio napisał(a):Wyświetl post
ta ACTA ma też swoje plusy.. zmusi wszystkich użytkowników Internetu do zaprzestania piractwa.. w końcu zaczniemy kupować oryginalne programy/gry/filmy/muzykę.. ACTA wyeliminuje szarą strefę i w następstwie doprowadzi do obniżenia podatków w kraju..

tak to ja widzę..
ty chyba żyjesz w innym świecie ...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 22.01.2012, 00:13
załóżmy, że niedawno wydałem z zespołem płytę i myślisz, że ACTA wpłynie na wzrost sprzedaży mojej płyty czy wręcz ją obniży? bo mi się wydaje, że przeciętny Kowalski w końcu jej nie ściągnie z darkwareza tylko kupi w mpiku

- oczywiście nie jestem za podpisaniem ACTA
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2012, 00:18
Nie przejmować się pysiem, nie bez powodu ma w sygnaturce "Król Banicji" On tym żyje
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.01.2012, 00:19
załóżmy, że niedawno wydałem z zespołem płytę i myślisz, że ACTA wpłynie na wzrost sprzedaży mojej płyty czy wręcz ją obniży? bo mi się wydaje, że przeciętny Kowalski w końcu jej nie ściągnie z darkwareza tylko kupi w mpiku

- oczywiście nie jestem za podpisaniem ACTA
bo nie mam na co kasy dawać? Proszę cię ...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.01.2012, 00:20
Poczytaj pierw chłopie czego dokładnie dotyczy ACTA a potem zastanów się czy pisanie o empiku ma tu jakiś sens! Dokument prawny powstał w niewiadomych okolicznościach przez bliżej nieokreślone osoby. Ma on obowiązywać w Polsce choć nikt nie zna jego pełnej treści. Jeśli zostanie on przyjęty to zastanów się czy żyjemy jeszcze w demokratycznym państwie? A potem idź sobie do empiku...
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.01.2012, 00:26
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
bo nie mam na co kasy dawać? Proszę cię ...
Jeszcze by ci na grama brakło
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.01.2012, 00:31
hetzer napisał(a):Wyświetl post
Zaczna pisac:
1.) Wpisujemy w google "JS Loic hostzi" i klikamy na drugi link, klikamy link z pierwszego postu.
2.) Na otwartej stronce w miejsce URL wpisujemy: www.onet.pl
3.) W miejsce "Requests per second:" wpisujemy 1000
... Klikamy na "IMMA CHARGING MAH LASER"
Zaczynamy show. Zostawiamy stronę otwartą!
We are all Anonymous!
Korzystając z tej stronki wcale anonimowi nie jesteście, a wręcz przeciwnie - wprost wystawiacie się na strzał (chyba, że ktoś chce i umie się zabezpieczyć na tyle, zeby nie opłacało im się go szukać). Tak ku przestrodze.
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.01.2012, 00:52
No dobra...ale co ten atak hakerski na polskie strony niby ma spowodować? Przecież to zwykłe witryny internetowe...Co z tego ,że zakłócą działanie stron informacyjnych rządu? Czy to działanie ma jakiś szerszy wymiar?

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.01.2012, 00:54
Mi się wydaje, że 80% takich Kowalskich tej płyty ani nie ściągnie, ani nie kupi, tylko po prostu z niej zrezygnuje.

W ogóle większość wydawców/wytwórni, z tego co czytam, ma dziwne wyobrażenie że jeżeli w jakiś sposób uda się ograniczyć lub zlikwidować piractwo to nagle wszyscy ci ludzie, którzy do tej pory ściągali wszelakiego typu rzeczy z neta, nagle zaczną je kupować. A raczej było by tak, że większość tych osób pomyślało by sobie "pierdziele, skoro nie mogę tego mieć za darmo, to nie będę mieć wcale".

@hetzer - Oprócz tego, co napisał regis, dodam jeszcze zupełnym bezsensem jest takie atakowanie mediów. Tu chodzi o nagłośnienie tej sprawy, a nie wystawienie na krytykę przeciwników ACTA.
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Stary 22.01.2012, 00:57
ale ja to w innej jurysdykcji jestem, strona nie ma nic wspolnego z Anonimowymi, po prostu wysyla czesto pytanie do serwera. nic zlego. no, chyba ze wiecej osob zacznie uzywac, moga miec problem. a chodzi tylko o to, by zmusic ich do pisania. czegokolwiek. ludzie nie wiedza, co sie dzieje, czym to grozi. onet jest powiazany z iti i nie ma interesu w pisaniu o ACTA. porownaj np. z artykulami na Interii.
Pysiu, dziecko zlote, nikt o Twojej plycie nie uslyszy bez piractwa. no, chyba ze Cie tvn zacznie promowac.
Powód: rozbudowac czasem trza
Ostatnio edytowane przez hetzer : 22.01.2012 o godz. 01:04.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.01.2012, 00:58

tak to ja widzę..
Ty jesteś chory,rozumisz

Żeby nie było offtopu to aż do 26 będzie pewnie jeszcze wiecej ataków na strony,ale to gówno da w mojej opinii.Umowę i tak podpiszemy.

Dobrze,że chociaż te akcje hakerów otworzą oczy wielu osobom i nagłośnią sprawę.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 22.01.2012, 04:27
Dziecięcy lektor, ale warto się zapoznać:
http://www.youtube.com/watch?v=h1fJY...layer_embedded

W życiu bym nie przypuszczał, że doczekam czasu, iż internet będzie wręcz się cofał w rozwoju. A rządzić nami będą nie politycy wybierani w demokratycznych wyborach, lecz wielkie koncerny medialne które mało się jeszcze nachapały kasy.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 22.01.2012, 08:49
ACTA to jedno. Sa jeszcze w odwodzie SOPA i PIPA przygotowywane przez rzad amerykanski. Czekajcie jak tylko eurourzedasy i inne gadziny przeglosuja wprowadzenie tych umow w Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich. Cel jest zas jeden: ograniczenie wolnosci slowa poprzez cenzure internetu. Bo bez wolnosci slowa nie ma opozycji i mozna robic co tylko dusza zapragnie...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.01.2012, 09:01

tak to ja widzę..
Koszt płyty(np.DVD) to 1 zł,koszt w skepie nagranej to 100(policz marże w % ).Czy cie powaliło? Myśle ,ze jakby koszt oscylował ok.20zł(1900% narztu,jst sie czym dzielic,ale im mało) w duzej mierze rozwiazło by to problem,a nie jakieś ACTA.Porostu widza pokłady ucoiekajacych im pieniędzy i nic innego.Maja w d..e p[rawa atorskie ,tym sie tylko zasłaniają,a ten biznes dużo nie odbiega od paliwowego po względem przerobu i potrzeb zakupu.Dlatego nie zdziw sie jak płyty z muzyka,filmami jeszcze drożej będa po tym kosztowac.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.01.2012, 09:11
Kazdy ogarniety czlowiek wie, ze nie o piractwo chodzi... Kazdy tez wie, ze sprzedaz elektroniczna gier/filmow/muzyki ma sie znakomicie. Posrednicy miedzy tworca a odbiorca nie chca stracic swojej kasy, tylko o to chodzi. Kupujesz bez posrednika, bez pudelka,okladki i plyty, czysty towar Tworca zadowolony bo zarabia, odbiorca bo dostaje cos w normalnej cenie.
Nie o to jednak chodzi, chodzi tutaj o CENZURE a co za tym idzie o KONTROLE i MANIPULACJE
Ostatnio edytowane przez kreseq : 22.01.2012 o godz. 10:11.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.01.2012, 09:51
Nie cytujcie tego gościa bo tylko go nakręcacie do pisania kolejnych bzdur. Oczywiście jak powyżej - chodzi o legalną kontrolę nad treścią w sieci a nie żadne piractwo.

ps.

Cytat:
W ankiecie z pytaniem o kolejne cele, znajdującej się w jednym z serwisów internetowych grupy, najczęściej wybieranymi odpowiedziami były tvn24.pl (56 proc. głosów), platforma.org (10 proc.), oraz tusk.pl (9 proc.).
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.01.2012, 10:19
Nie wyobrażam sobie, żeby móc zrobić swoją ulubioną płytę z najlepszymi kawałkami "do samochodu", będę musiał kupić 15 płyt różnych zespołów. Wyobrażacie to sobie?

Strzał w stopę jak to podpiszą.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 22.01.2012, 10:30
Rok 1984 coraz bliżej...
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.01.2012, 11:00
Jeśli chodzi o muzyke i inne tego typy rzeczy ściągane, to dopóki ceny płyt czy filmów będą z taka marżą sprzedawane jak są teraz to ludzie i tak bedą płyty mieć lewe. Zamiast takie cuda działać zrobiliby sieke u tych którzy ceny wymyślają i tam ograniczenia powstawiać.A tak to jedni i drudzy bandyci probują większa kase wyciągnąć od nas wszystkich.A jak zaczną faktycznie cenzurować to strach się bać co zrobią potem
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.01.2012, 11:07
Sprawa jest prosta jak w przemyśle paliwowym, farmaceutycznym, alkoholowym, tytoniowym itp...
Wolność gospodarcza będzie polegać na tym że dostępność do towaru będzie zamknięta i ściśle regulowana co spowoduje niebotyczny wzrost cen tych dóbr.
Co wy myślicie że paliwo jest tak drogie bo jest taki koszt wydobycia? NIE
Zasada jest prosta.
Pierwsze wprowadź towar na rynek i rozpropaguj go,
Drugie uzależnij masowo odbiorców i przejmij większość dystrybucji
Trzecie wprowadź cenzurę, akcyzę, zakazy nakazy tak aby kontrolować go.
Czwarte wywinduj cenę do najwyższej możliwej.

Tak robią ze wszystkimi naturalnie wolnymi dobrami, bo np. co tytoniu nie można hodować w domu bo jesteś "wielkim przestępcą" , czy tak samo z alkoholem.

Sprawa jest prosta po kolei monopolizują rynki tak aby uzależnić szarą masę.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 22.01.2012, 11:49
Urzędasy narobiły bigosu żyjąc na kredyt.
Są na pasku korporacji i żydowskich biznesów w amerykańskim kibucu więc robią wszystko aby korporacje mogły się nażreć.

Ale spokojnie.
Pamiętam lata temu jak po tym jak zniknęła Kazaa - miało już nie być wymiany treści.
Wszystko polega na wyścigu.
Urzędasy gonią wprowadzając nowe ograniczenia - ten kto goni jest zawsze z tyłu - pamiętajcie o tym.
Jeżeli internet przestanie mieć sens to powstanie coś nowego, na co prawo nie będzie miało haka i tak dalej.

Jeden MegaUpload zamknięty - powstanie 10 kolejnych.

TPB miało też przecież nie być...
Prawo w EU jest wprowadzane na chybcika - byle prędko więc jest niskiej jakości i to udowadniają wyroki trybunałów.

A nasi przecież podpisują wszystko co z Brukseli przyleci - VAT na wózki dla dzieci jest 23% (najwyższy chyba w Europie) i podobno mówi się o polityce prorodzinnej.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.01.2012, 12:01
pysio - Tradycyjnie się popisał.

zgrybus - Dobrze, że temat założony, ale jeśli palisz trawę to odstaw ten syf, albo zminimalizuj ilość, albo nie pal przed siedzeniem tutaj na forum, bo komentując post pysia załamałeś mnie i znaczną część forumowiczów.

Prognozy nie są optymistyczne ale i tak poczekam na rozwój wydarzeń. Ponarzekajmy sobie jeszcze na polityków na forum póki można, za jakiś czas pojawi się tu moderator z nickiem ACTA i już nic nie popiszemy. Połowa tematów do wyrzucenia, o postach nie wspomnę
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.01.2012, 12:08
Swoją drogą - ciekawe, czy to cholerstwo jest zgodne z ustawą zasadniczą
http://www.trybunal.gov.pl/index2.htm
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów