|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pytanie zostało rzucone na naszej stronie głównej Płatność kartą, przez internet, co jeszcze?
piszcie co według Was jest największą bolączką w funkcjonowaniu Wisły Kraków? Może ktoś to przeczyta i się zastanowi ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zmienianie trenera co min 2 sezony -.-
Na próżno szukać kogoś kto u Nas więcej na stołku posiedział |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Prezes Basałaj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Od siebie dodam że powinny być wydzielone miejsca do palenia. Przy tak marnej frekwencji na sektorach innych niż C D G stewardów jest niemal tyle co osób na sektorze i nie da się zapalić niezauważonym. Znam osoby które przez to nie chodzą na mecze, bo nie wytrzymają 70 minut bez papierosa.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Fiti, nie wiem - czy to by było zgodne z prawem. A dobra rada dla palaczy, rzucić ! ;-) zaoszczędzicie zdrowie i kasę - i na browara będzie
![]() a na poważnie: Na pewnym sektorze da się palić...a na innych sektorach w niektórych miejscach też się da. Trzeba dobierać sektory odpowiednie dla siebie. a nie denerwuje Was, że na każdym meczu stadion wygląda jak Rynek - obsrany przez ptaki. To by było jeszcze nic, ale od pół roku nie był czyszczony. Siedzenia jak były brudne i obrzygane w sierpniu, to tak samo były obrzygane 14 grudnia. Wiadomo, że siedzenia służą do odpoczynku w przerwie, ale żeby samemu trzeba było czyścić siedzenie na stadionie to lekka przesada na nowoczesnym obiekcie. Wystarczyłoby co jakiś czas przemyć murki i siedzenia.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.12.2011 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
No to siu:
Przede wszystkim, ciaglosc i stabilnosc. W kazdej sprawie. Marketing: -sklep -muzeum (wogole historia Wisly od najprostrzych spraw patrz. koszulki legend - na modle NBA pod dachem i nie tak obciachowo jak tera, po cos na ksztalt "dni pamieci" zwlaszca dla najmlodszych) - oprawa meczy (ta organizowana przez klub na - na modle Slaska) Bilety: - tu juz ruszono z cieciem cen (kibicow trzeba sobie takze wychowac - "uzaleznic") akcja na dluzej niz pol rundy. Sponsor: - jak rozumiem Cupial placi tak czy inaczej, wiec kazdy dodatkowy dobroczynca bedzie in plus i nie ma co wybrzydzac czy czekac na LM (Juz jestesmy dosc daleko w LE - medialnosc jest, te wszystkie artykoly Wisla najbardziej medialna... i co z tego skoro jest to nie wykorzystane). Wplywy z dnia meczu: - stadion powinien wrecz atakowac mozliwosciami kupna pamiatek i cateringiem (jak ktos ma dziecko wie o co chodzi, im wiecej pokus i mozliwosci ich kupienia tym wieksza sprzedaz). Szkolenie i zaplecze szkoleniowe: - wiecej niz 1 boisko bedzie juz wkrotce i tak obowiazkiem, wiec czas najwyzszy rozejrzec sie za czyms bo to ostatni gwizdek - szkolenie mlodziezy - szkolka akademia whatever, na tych nowych boiskach ale z trenerami z zagranicy (patrz. Legia) Transfery -Staly budzet wyrazony procentowo od sprzedazy+wplywow(np. gra w LM,LE) a nie co laska, reinwestowanie pieniedzy i stworzenie kola zamachowego do rozwoju finansowo sportowego. Skauting - narazie jest on w najlepszym wypadku pol profesjonalny bo podstawa jest "notes" Stana i kilku pol etatowych skautow i bylych zawodnikow. Liczac sily na zamiary trzeba wybrac ligi gdzie stac nas na pilkarzy i pensje i poslac tam ludzi. Jesli wypali choc jeden diamencik ta dzialanosc zwroci sie z nawiazka a dlugi czas w przod. - nizsze ligi w Polsce i mlodzi zawodnicy niby najblizej a najbardziej lezy a tymczasem jak juz sie trafi nawet sredni kopacz to mozna go opchnac nawet w kraju za porzadne pieniadze. Do najwyzszego: - niemozliwe ale napisze: trzeba ruszyc dupe pogadac z innymi wlascicielami w sprawie zwolnien podatkowych - jak to sie stalo w Turcji, i uregulowania rynku transferowego w E-klasie - czyli nie 2 gole 2 dobre podania = 1 mln. EUR. Wiekszosc mozliwa do osiagniecia, czesc w dluzszej, czesc w krotszej perspektywie. Wszystko zaley od kasy i tu wracamy do 1 zdania stabilny budzet i zarzadzanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
to czego bym sobie życzył w zasadzie zostało już wyszczególnione w powyższym artykule (mniej więcej) - osobiście z rzeczy "na teraz" bardzo bym się ucieszył z powrotu tekturowych potwierdzeń kupna karnetu, nie ukrywam że żałuje, że już ich nie ma (a taka kolekcja to nie raz impuls do powspominania, poopowiadania rodzinie, młodym
) Pewnie koszt czegoś takiego nie byłby duży (a nawet mogliby doliczyć powiedzmy 2 zł do karnetu dla tych którzy chcieliby "tekturową wersję"), ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że będzie ich obchodzić Nasze zdanie w takiej bzdurze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Konsekwencji.
Jak pani/pan w sprzedaży karnetu mówi, że nie trzeba mieć ze sobą legitymacji, to ochroniarz nie ma prawa o nią pytać przy wejściu. Pan/pani sprzedająca karnet/bilet nie ma prawa powiedzieć, że nie trzeba nosić ze sobą potwierdzenia zakupu, skoro: - ochroniarzom zdarza się o niego spytać, - czasem coś w systemie może "nie wskoczyć" i wówczas dodatkowy papierek działa na korzyść kupującego. Jak obiecuje się internetową sprzedaż biletów, po czym następuje zmiana planów czy terminów - wypadałoby o tym poinformować, a nie czekać na internetowy płacz, po którym następuje alergiczna reakcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja bym dodał, że jak zabrałem pierwszy raz na mecz moją dziewczyne to narzekała na głośność tego pajaca speakera który napierdala 5x za głośno i 10x za dużo..
Ten cieć nawet nie potrafił odliczyć od 10 do 0 podczas wręczania trofeum za MP. On chce być jakąś gwiazdą estrady ? Was też to wkur... czy to tylko moje odczucie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powrócić do rezerw i pomysłu ściągania najzdolniejszych reprezentantów młodzieżowych. Pierwsza drużyna musi mieć solidne zaplecze, miejsce gdzie kontuzjowani wracają do formy, a także młodzi objawiają swój talent. Takim miejscem jest 2. liga, a nie Młoda Ekstraklasa. Z kolei w MESA wystawiać juniorów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
O takie coś chodzi
http://www.youtube.com/watch?v=Jeenx...eature=related ? Ten cyrk został wyśmiany. Zresztą głosy mówią wszystko. To była kompromitacja. Na szczęscie klub nigdy nie będzie ingerował w oprawy bo żeby mieć na oprawę to trzeba mieć przynajmniej 15 - 20 tyś złotych. A to coś to trudno zresztą nazwać oprawą, jakąś biesiadę jak w remizie zrobili i tyle Co do tematu złotówką od kazdego biletu na ruch kibicowski na Wiśle. (dobra, chociaż zlotówką od każdego z sektora C, każdy się zgodzi) zlikwidowanie nieszczęsnych pleksi w sektorze C , które przeszkadzają w prezentowaniu opraw i koordynacji dopingu Możliwość podarowania komuś karnetu / biletu gdy samemu nie można iść, tak żeby się nie bilet czy karnet nie marnował. Sprzedaż biletów przez internet. Muzeum z prawdziwego zdarzenia i sklep. ZAPRZESTANIA ROBIĆ CYRKÓW JAK OSTATNIO PRZY ZDOBYCIU MISTRZOSTWA POLSKI. Czyli gadki spikera "a teraz będziemy odliczać od 1 do 10" , "a teraz będzie wychodził Sobolewski" , "a teraz wszyscy wstajemy" , " "za 5 minut wręczony zostanie puchar" (..)w zasadzie ja nie musiałem być na meczu bo wszystko z góry widziałem. Gdzie spontaniczność, radość? wszystko to takie sztuczne, poprawne polityczne, ocenzurowane, nawet wrzawy na trybunach nie było bo każdy się wypalił od tych bzdetów serwowanych przez spikera i jego podobnym. Więcej mi do szczęścia nie potrzeba Cytat:
Pomijam że takie zabawki bardzo dużo kosztują i chyba lepiej wydać te pieniądze na coś bardziej pożytecznego (marketing, reklamę, bazę treningową itd) niż na laserki i błyskotki, czyli głupoty
Ostatnio edytowane przez aNouc : 29.12.2011 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie, pisalem ala, to bylo pierwsze cos takiego w TME wiec i posiadalo choroby wieku dzieciecego ale juz np to(przyklad zza oceanu) ja wiem ze to taki cyrk ale kibicowi przychodzacemu tylko dla rozrywki spodobac sie moze:
http://www.youtube.com/watch?v=oNU7z9n32-E&feature=fvst zdecydowanie trudniej wykonac na otwartym obiekcie ale telebim mamy hehehe P.S albo to zamiast byków smoki )))http://www.youtube.com/watch?v=8oJw_...eature=related Powód: link
Ostatnio edytowane przez borys : 29.12.2011 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przede wszystkim kwestie związane z komfortem na stadionie i inne kibicowskie sprawy:
- lepsze egzekwowanie zakazu palenia, jeśli człowiek ma pecha, niekorzystny wiatr i trafi na takiego pacjenta co potrafi jarać na okrągło to mamy spieprzony mecz (jeśli się oczywiście jest niepalącym). Fakt, że jak się zgłosi to do stewardów to reagują ale zero inicjatywy z ich strony w tej kwestii; - uruchomienie sprzedaży internetowej biletów; - na sektorze C od dłuższego czasu jest rozbita płyta plexi, która skutecznie ogranicza widoczność z pewnych miejsc. To zakrawa na brak szacunku do kibiców, jeśli tak wielki klub nie stać na wymianę zafajdanej płyty to może by nie sprzedawać biletów na te miejsca ![]() - dlaczego na telebimach nie jest pokazywany mecz - otwarcie szkoły piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, to oczywiste że efekty takiego działania przyjdą za wiele lat ale kibicem Wisły się jest całe życie i można się pogodzić ze słabszym jednym czy dwoma sezonami ale trzeba mieć PERSPEKTYWY. Jeśli - co widać o wielu lat - p. Cupiał nie dysponuje kasą na miarę arabskich szejków czy wschodnich oligarchów, to potęgę Wisły trzeba budować w inny sposób a nie liczyć po raz kolejny na jakichś cudotwórców co to za milion euro zbudują drużynę na miarę Ligi Mistrzów. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla całej Wiślackiej Braci! Obyśmy obronili mistrza i jak najdalej zaszli w LE. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Mnie brakuje takiego szału przed meczem to co właśnie potrafią robić amerykanie. Klub do dopingu nie powinien się w żaden sposób mieszać, pieniądze nie powinny iść z biletów na oprawy! Jeżeli chodzi o ten szał mogli by być ludzie z flagami przed stadionem, malowanie twarzy (choć już jest), jakieś balony dla dzieci- dobrze było napisane w artykule, że kibica trzeba wychować, przyciągnąć zachęcić i zatrzymać na lata.
Dwa kupno pamiątek też jest dość ograniczone powinny być małe stoiska przy każdym sektorze miejsca jest tam mnóstwo. Ten filmik z NBA też fajna sprawa i jest już coś takiego puszczane pod tym względem coś drgnęło, Brakuje mi też takiej inauguracji z pompą tak jak kiedyś to zrobiono na sparingu z Rużemborokiem bodajże fajna sprawa, Muzeum też bardzo potrzebne i za wolno to się dzieje albo nic się nie dzieje Jeszcze jedna sprawa jak nie można zapełnić stadionu niech co mecz rozdzadzą z 2-3 tyś biletów dzieciakom jak to już miało miejsce bo to była super sprawa dla nich, I jeszcze ostatnia rzecz takie dni jak dzień otwarty powinny być 2 razy w tyg, żeby można sobie było wejść do szatni do innych zakamarków dodam że na zachodzie takie praktyki są i to często stosowane- wycieczka po stadionie 5zeta zorganizować jakąś drogę ( choć na naszym stadionie to pewnie by graniczyło z cudem ![]() Na koniec kupno biletów przez internet czy płatność kartą hmm szkoda komentować bo żadna wielka innowacja to nie jest i cudów od klubu nie oczekujemy a trochę chęci i ułatwienia. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Natomiast mnie strasznie irytuje brak możliwości przekazania karnetu innej osobie na konkretny mecz. Chodzi przede wszystkim o członków najbliższej rodziny. Niestety, zdarza mi się pracować w weekendy więc mecz całkowicie odpada, a brat może by i się wybrał na darmowy mecz na żywo - tylko że się nie da. Dla klubu to żadna strata, ba - nawet zysk. Sektor E zamiast straszyć pustkami w meczach z outsiderami byłby nieco pełniejszy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wiadomo trzeba przelozyc to na nasze warunki, ale mozliwosci jest wiele chocby reklama wzamian za uzyczenie sprzetu. Poprostu strasznie by mnie osobiscie krecilo cos takiego: 20.30 Wisla - Ktos Tam. Ciemno, reflektory na wejscie dla pilkarzy, powiewajace flagi i wypadaja nasi przy wtorze np. ACDC Thunder struck, pojedynczo a spiker wykrzykuje nazwiska, na telebimach grafiki i gole, ehh rozmarzylem sie ![]() Takie show przyciagaloby samy w sobie inwestycja mogla by sie zwrocic. Powód: tytul
Ostatnio edytowane przez borys : 29.12.2011 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jest temat o którym chyba lekko zapomniano. Możliwość "podarowania" komuś swojego karnetu na dany mecz. Czy to w sposób automatyczny, logujemy się, wklepuje swój numer karty, numer karty biorcy klikam akceptuj, na sms dostaje hasło czy chce potwierdzić, potwierdzam i gotowe.
W sposób łopatologiczny, na dwa dni przed spotkaniem czy w jakimś innym deadlinie piszę maila, podaję swoje dane, dane biorcy i gotowe. Karnety w formie opłaty miesięcznej. Decydujesz się na "karnet". Podpisujesz zobowiązanie że będziesz spłacał go i mniej więcej płacisz w równych ratach, lub proporcjonalnie do meczów które zostały do rozegrania. W taki sposób aby mieć raty, ale i by klub nie ryzykował że ktoś za bilety nie zapłaci a skorzysta. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie żenujące i nie do zaakceptowania jak kibica Wisły i kolekcjonera pamiątek jest brak wydawanych okolicznościowych pamiątek klubowych-programów meczowych a skandalem i zaniedbaniem jest nie wydawanie na mecze pucharowe programów, odznak szali o meczowych proporcach nie wspomnę, a hańbiący jest fakt, że kapitan Wisły swoim rywalom podarował proporczyk MP 2011 a powód z jakiego nie wydano w tym i poprzednim roku okolicznościowych proporczyków pucharowych kompromituje cała SSA-oczywiście wysłałem merytorycznego maila do działu marketingu-bez odzewu.
Kolejną kwestią jest brak muzeum, które rychło Basałaj zapowiadał- najlepsze w tym, że Wisła nie miała by w sumie czym go zapełnić bo większość pamiątek maja prywatne osoby bo przez lat dziesiątki nikt w tym klubie się tym nie interesował. Mógłbym napisać kilka jeszcze uwag -wierzę jednak, że kiedyś będzie jednak normalność |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja chciałbym żeby Wisła dogadała się z jakimś klubem z niższej ligi( Garbarnia?) z którym mogła by współpracować( np. Wypożyczanie młodych, zdolnych zawodników którzy nie łapią sie do kadry), było by to z obopólną korzyścią.
A co do oprawy w stylu NBA to mnie sie ten pomysł nie podoba( choć samą ligę lubię i oglądam), komercja w czystej postaci według mnie zalatująca dodatkowo wiejskim festynem
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 29.12.2011 o godz. 17:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wisła powinna częściej robić takie akcje z młodzieżą jak w mikolajki. Wychowuje to i uświadamia dzieciom jaki klub jest jedynym wartościowym klubem w Krakowie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kupujesz bilet, dostajesz 1 vlepke. Bardzo dobry pomysł jednak chyba klub musiałby się dogadać z SKWK w sprawie tych vlepek, a raczej żeby SKWK wyszło z taką inicjatywą. Jest to jak najbardziej do zrobienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Moge przeboleć zafajdane krzesełko, zbitą pleksi, wyjącego spikera itp. Ale płacić za 7-8 spotkań w sytuacji, gdy osobiście mogę wpaść na 2-3 mecze w rundzie nie będę, nie jestem z Caritasu. Zwłaszcza, że nie wypełniamy nawet połowy stadionu, tak więc pojedynczy bilet kupię sobie nawet na godzinę przed meczem. Żadna łaska karnet. Klub traci na frekwencji, traci na mnie ze stówkę na rundę. Ja tu sensu nie widzę, ale gdzie mi do naszych magików marketingowców ? ![]() I jeszcze jedno - dogadać się z klubem, zwiększyć cenę biletu na C (tylko) o 1 zł. Karnetu - o 7 - 10 zł. Z przeznaczeniem na oprawę. Klub nic nie traci, UW zyskuje regularny wpływ, dosyć pokaźny, konfrontując go z typowymi wynikami zbiórek. Można planować fajne oprawy, mozna myśleć długofalowo. Zrezygnowałbym wówczas z chodzenia po sektorze z puchami, bo w sumie na oprawę zrzucałby się każdy samym tylko faktem stania w młynie - i tak to powinno wyglądać. Bez angażowanie nastu ludzi co mecz, bez proszenia się ludzi o chojność... Co najwyżej można by było postawić 2-3 osoby przy wejściach czasami przed samym meczem, zawsze by co któraś tam osoba dorzuciła więcej coś od siebie. Ale co do zasady wystarczyłoby spokojnie kasy z biletów. Jest to możliwe w ogóle ?
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.12.2011 o godz. 18:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
99% sektora C jest na tak jeśli chodzi o przeznaczenie złotówki od biletu na oprawy (nawet jeśli trzeba byłoby zwiększyć cenę za bilet, klub nic nie traci, a kibice zyskują) ale pan Basałaj nie chce uczestniczyć w mafijnych akcjach
Ostatnio edytowane przez CH. : 29.12.2011 o godz. 18:56.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zgadzam sie, dla wiernych i stałych kibiców możliwość przeniesienia praw wynikających z karnetu to najważniejsza sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Możliwość "podarowania" komuś swojego karnetu na dany mecz.
Wy tak na powaznie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że istnieją takie Młode Ekstraklasy, ale nie kłóci się to z istnieniem rezerw. Popatrz na rezerwy Barcelony, Bayernu, czy MU. Dlaczego tam się ogrywają 19-21 letni piłkarze, a nie w drużynach młodzieżowych? Rezerwy Barcelony z tego co ostatnio patrzyłem mają strasznie niską średnią wieku i grają na zapleczu Primera Division. Czy to jest zły model?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po wydarzeniach w Bydgoszczy wiele sie zmieniło. Wyobraz sobie, ze ja znam osoby które nie weszły przez takie coś na stadion.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|