The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2011, 00:15
Tak sie rodza wielkie historie trenerskie. Wlasnie czesto z pomoca szczescia, przypadku, wczesniej w zaden sposob nie planowane. To cos znaczy i takie rzeczy od losu powinno sie zauwazyc, ze zdarzyl sie tak naprawde jedyny scenariusz, ktory mogl pozostawic Moskala na stanowsku trenera.

O mistrzostwo bedzie bardzo trudno i na pewno nie mozna stawiac przed Moskalem ultimatum, ze zostanie na kolejny sezon jesli je obroni. To nie on odpowiadal za wiekszosc minionej rundy. Wisla moze grac dobrze, nie popelniac bledow, ale tak moze rowniez Legia i Slask. Wiec decyzja o przyszlosci Kazka bedzie zalezala glownie od postawy samej Wisly, a nie wymiernego wyniku. Bo nie z winy Moskala, to nie Wisla ma w swoich rekach losy tytulu.

Mam rowniez nadzieje, ze dzisiejszy sukces bedzie pozytywnym przelomem w okol Wisly. Tak jak negatywnym zalamaniem byl drugi mecz z Apoelem tak dzisiejszy mecz bedzie czyms na ksztalt wyeliminowania Spartaka przez Legie. Chodzi tu o postepowanie dzialaczy, kibicow, pilkarzy. Mam tu na mysli, ze zdopinguje do Cupiala to wzmocnien w zimie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.12.2011 o godz. 00:55.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.12.2011, 00:49
Teraz tak naprawdę przed Moskalem wielka próba... Jeśli zostanie musi pokazać że potrafi przygotować zespół w przerwie między rundami... To będzie dla Niego test... Oby nie spaprał roboty tak jak Kafarski w Lechii.
BRAWO KAZEK!
I powiem szczerze... Nawet w tych przegranych meczach z Górnikiem i Polonią Wisła prezentowała się lepiej niż w wielu wygranych za Maaskanta...

Może to własnie będzie taki polski Guardiola?
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.12.2011, 01:06
Dziekujemy Maaskantowi za taktyke, widac było ze to taktyka Maskanta, ale zmiana trenera wyszła Wisle na dobre, gdyz Moskal taktyki moze nie zmienił (nadal gramy z jednym napastnikiem), ale zwiekszyl rotację skladu i nastawił zespół bardziej ofensywnie. Efektem jest poprawa obrony i zwiekszenie presingu na połowie rywala. Minusem Maskanta było to ze troche za duzo kalkulował, ale nie mozna mu odebrac ze swietnie nauczył Wisle podań i odpowiedniego ustawiania piłkarzy, w tym meczu było widac juz coraz wieksze zgranie

Tak sobie mysle, ze Moskal dał Wisle filozofie wislacką z czasów Kasperczaka i Smudy (ofensyfa i pressing) a Maskant porzadek taktyczny, teraz przed nim wielka szansa, mam nadzieje ze jej nie zmarnuje i zostanie drugim Guardiola
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 15.12.2011, 01:15
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie mysle, ze Moskal dał Wisle filozofie wislacką z czasów Kasperczaka i Smudy (ofensyfa i pressing) a Maskant porzadek taktyczny, teraz przed nim wielka szansa, mam nadzieje ze jej nie zmarnuje i zostanie drugim Guardiola
Na pewno podglądał pracę wielu trenerów. Ale teraz prawda jest taka że trzeba dobrze przygotować zespół do rundy wiosennej a tą zaczniemy meczem w LE
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.12.2011, 01:19
Przede wszystkim Moskal szuka i reaguje.
Sadza na ławie nazwiska, próbuje różnych wariantów. I - co mi osobiście bardzo sie podoba - kładzie nacisk na grę piłką, grę na jeden-dwa kontakty. Plastyczne ustawienie w pomocy. Stawia na piłkarzy z wizją. Bardzo tego brakowało u poprzedników.

By stonować hurraoptymizm - dzisiejszy mecz był "taki-se"
były momenty
cieszy, ze momenty coraz dłuższe

to dopiero zaczyn
czy będzie ciąg dalszy? Zobaczymy

ale jedno dopisać tu muszę:
NALEŻY SIE TEN AWANS KAZKOWI CHOĆBY ZA JEGO SUPER GRĘ PRZECIW SARAGOSSIE
tak jak w tamtym meczu orał na def pomo i jak poderwał Wisłę do walki - tego nie da się zapomniec.

Piękna klamra.
Powód: MUS
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 15.12.2011 o godz. 01:23.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Stary 15.12.2011, 01:23
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim Moskal szuka i reaguje.
Sadza na ławie nazwiska, próbuje różnych wariantów. I - co mi osobiście bardzo sie podoba - kładzie nacisk na grę piłką, grę na jeden-dwa kontakty. Plastyczne ustawienie w pomocy. Stawia na piłkarzy z wizją. Bardzo tego brakowało u poprzedników.
Podpisuje się pod tym obiema rękoma. PRAWDA!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.12.2011, 01:41
Kaziu dziękuję Ci ,wskrzesiłeś Gargułę to po pierwsze,Jirsak jakby lepszy ,obrona jak każdy widział poziom europejski o dziwo!!!! i było kilka klepek na światowym poziomie
Odpowiedz cytując
Ramones
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 15.12.2011, 02:01. AAA
Gargula i Wilk zasluguja na brawa po ty meczu!!!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.12.2011, 02:08
Chciałbym ze swojej strony podziękowac wszystkim piłkarzom za walke i zaangażowanie w dzisiejszym meczu.Wszyscy zagrali z pełnym zaangażowaniem i zespołowo.Wyróżnic chciałbym zwłaszcza:
Maora Meliskona - nasz motor napędowy
Czarek Wilk - tyle zdrowia ile ten chłopak zostawia na boisku dla Wisły jest naprawde godne podziwu
Gordan Bunoza - na obronie grał jak profesor,a do tego udzielał się również w ofensywie
Pareiko,Nunez,Jovanovic,Jirsak,Garguła - wszyscy oni naprawde mnie pozytywnie zaskoczyli,grali zespołowo i ambitnie,jestem pełen podziwu oby tak dalej chłopaki
No i oczywiście kolejny ogromny plus dla Kazia Moskala,widac,że wie jak pracowac z tymi zawodnikami i jak do nich dotrzec.Gra Wisły jest coraz lepsza,dlatego nasz trener zasługuje teraz na duże zaufanie ze strony władz klubu i kibiców
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.12.2011, 03:00
A ja bym za to wyroznil Diaza Chociaz nie z pozytywnej strony... Kazdy jego kontakt z pilka przyprawial mnie o palpitacje serca. Wynik broni tego skladu ktory zagral wczoraj, ale na codzien wolalbym Czekaja z Bunoza
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.12.2011, 09:03
Jak wyglada sprawa z licencja UEFA Pro dla Moskala?
Rozumiem ze na te chwile jej nie posiada, ale jakie sa szasne ze do konca sezonu ja wyrobi? Jakiekolwiek?
DysoN
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.12.2011, 09:51
Tylko czy nie zauważyliście że wczoraj nasi gryźli trawę i nie było piłek straconych. Nie można tego powiedzieć o meczu z Polonią czy Widzewem. Ciągle uważam że mamy skład na mistrza tylko czy Kazek jest odpowiednim motywatorem by tak jak wczoraj zagrali w lidze z Podbeskidziem czy GKS-em.

Śląsk, Odense, Twente - to były mecze o COŚ z KIMŚ - i zagraliśmy super
Widzew, Polonia to były o takie sobie ligowe meczyki i graliśmy kichę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.12.2011, 10:35
Najlepszym motywatorem jest perspektywa siedzenia na ławie. Tylko trener nie może sie bać sadzać na niej każdego który odstawia maniane. Bez względu na nazwisko i zasługi. Wtedy każdy wie że musi zap.... bo bez tego długo placu miał nie będzie. I maniera wejdzie w krew. Moskal wczorajszym składem udowodnił że może wpuścić do gry samych pomocników . I jakoś to wygląda.

Moim zdaniem Trener zasłużył na szanse prowadzenia dłużej zespołu, tylko ślepy nie widzi ze grajkom zachciało się chcieć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.12.2011, 10:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym motywatorem jest perspektywa siedzenia na ławie. Tylko trener nie może sie bać sadzać na niej każdego który odstawia maniane. Bez względu na nazwisko i zasługi. Wtedy każdy wie że musi zap.... bo bez tego długo placu miał nie będzie. I maniera wejdzie w krew. Moskal wczorajszym składem udowodnił że może wpuścić do gry samych pomocników . I jakoś to wygląda.

Moim zdaniem Trener zasłużył na szanse prowadzenia dłużej zespołu, tylko ślepy nie widzi ze grajkom zachciało się chcieć.
Dokładnie to samo zdanie mam. Nie zasłużył jeszcze, żeby zostać na stałe, ale na szansę wiosną już tak. Niech sobie przygotuje zespół po swojemu i ocenimy efekty. Teraz bądź co bądź to dalej jest bardziej drużyna Maaskanta niż Moskala.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.12.2011, 10:56
Pytanie, czy Kaziowi będzie dane dalej prowadzić Wisłę...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jego stoicki spokój na murawie krótko po ogłoszeniu wyniku z Londynu był zastanawiający.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.12.2011, 10:59
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy nie zauważyliście że wczoraj nasi gryźli trawę i nie było piłek straconych. Nie można tego powiedzieć o meczu z Polonią czy Widzewem. Ciągle uważam że mamy skład na mistrza tylko czy Kazek jest odpowiednim motywatorem by tak jak wczoraj zagrali w lidze z Podbeskidziem czy GKS-em.

Śląsk, Odense, Twente - to były mecze o COŚ z KIMŚ - i zagraliśmy super
Widzew, Polonia to były o takie sobie ligowe meczyki i graliśmy kichę.
Motywacja myślę, że jest jedną sprawą, bo wydaje mi się, że rzeczywiście swoje robi perspektywa gry w Europie i podejrzewam, że nasi piłkarze choćby podświadomie bardziej się spinają na te mecze. Może choć troszkę magia tych meczy robi swoje.

Drugą sprawą myślę jest plan na rundę wiosenną, na ligę, bo w Europie gramy przeciwko drużynom, które grają przeciwko nam otwarty futbol i nie murują bramki. Inaczej jest w lidze. Tu na całą kampanię ligową, mecz po meczu trzeba mieć pomysł jak się przedzierać przez "zasieki" ligowych rywali, którzy ani myślą najczęściej grać z nami otwartą piłkę.

Tak więc wydaje mi się, że jeśli chodzi o ligę to z jednej strony dla naszego trenera rola motywatora a z drugiej konieczność posiadania planu, pomysłu, taktyki, schematów rozegrania w ataku pozycyjnym (najczęściej) i nie tylko by na wiosnę znowu ta drużyna dostarczyła emocji w walce o tytuł Mistrza Polski.

Czyli w skrócie konieczność połączenia motywatora i warsztatu.

I perspektywa pozostawienia Kazia Moskala na stanowisku trenera Wisły jest conajmniej kusząca, bo to Wiślak z krwi i kości, zna nasze realia, zna drużynę od podszewki, byłoby super gdyby się okazało w przyszłości że to nasz wiślacki trener na miarę barcelońskiego Guardioli (w końcu każdy wielki trener jak zaczynał swoją karierę trenerską to na początku nikt na niego za bardzo nie liczył, każdy gdzieś zaczynał). Tylko pytanie jest takie czy Moskal jest już na tyle dojrzałym trenerem, by objąć drużynę i przygotować przez zimę na wiosenną kampanię ligowo-europejską? Serce podpowiada, że tak ... ale jakiegokolwiek trenera by się nie wybrało (z naszej półki finansowej) nigdy nie ma 100 % pewności odniesienia sukcesu.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 15.12.2011 o godz. 11:18.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.12.2011, 11:10
Cieszmy się z awansu ale bądźmy dalecy od wychwalania trenera i zawodników za ten mecz bo powiedzmy sobie szczerze graliśmy z drużyną która przyjechała na tzw piknik. Widać to było, że zawodnicy obu drużyn grali na zupełnie innych poziomach motywacji.
Nie dopatrywałby się tego że my byliśmy bardziej zmotywowani na ten mecz niż na spotkania ligowe, tutaj po prostu Twente dało nam pograć.

Wiem że upadliśmy nisko w tej rundzie. Uważam jednak że nie powinniśmy popadać w zachwyt kiedy nasza drużna wymieni kilka podań bo to powinien być standard.
Zwycięzców się nie sądzi ale dziwiło mnie to, że Moskał nie wpuszczał Ilieva przy tak nie pewnym wyniku... jak wiadomo Ivica jest gwarantem utrzymania się przy piłce na połowie przeciwnika.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.12.2011 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.12.2011, 11:41
Paradoksalnie Kazek wychodząc z grupy sprawił, że nazwa Wisła może teraz skusić trenera z półki dotąd nam niedostępnej.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2011, 12:14
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy Kaziowi będzie dane dalej prowadzić Wisłę...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jego stoicki spokój na murawie krótko po ogłoszeniu wyniku z Londynu był zastanawiający.
Smutne w ch.j jeśli naprawdę Pan Kazimierz nie dostanie szansy na wiosnę...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.12.2011, 12:26
Może dobrze że nie dostanie. Dostałby, nie sprawdziłby się i by został wówczas wyrzucony. A tak dalej bedzie z Wisłą niezaleznie od poczynań pierwszego trenera. Kazek ma już licencję UEFA Pro?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2011, 12:27
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Może dobrze że nie dostanie. Dostałby, nie sprawdziłby się i by został wówczas wyrzucony. A tak dalej bedzie z Wisłą niezaleznie od poczynań pierwszego trenera. Kazek ma już licencję UEFA Pro?

Tak już ma, Smuda też.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.12.2011, 12:32
Jeśli by nie zostawili Kazika jako trenera, to może zbojkotować parę meczy. Jak dla mnie on musi zostać.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.12.2011, 12:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Paradoksalnie Kazek wychodząc z grupy sprawił, że nazwa Wisła może teraz skusić trenera z półki dotąd nam niedostępnej.
DOKŁADNIE. Chyba nie mieliśmy w przeciągu ostatnich 10 lat takiej szansy na zatrudnienie renomowanego trenera. Nie zazdroszczę w tej chwili włodarzom Wisły.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.12.2011, 12:46
Zamiast wydawać kolejne 350 tys euro rocznie na trenera, którego zwolnią najwyżej w połowie 2 letniego kontraktu - czyli trzeba będzie bulić 700 tys euro nowemu trenerowi.
Lepiej tę kwotę, a także wolną kasę która zostanie po kontraktach Lamey i Q (dalsze jakieś 600 tys euro rocznie) przeznaczyć na zakontraktowanie konkretnego stopera, przy którym Czekaj, Bunoza i Jovanović będą zdobywać szlify.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.12.2011, 12:52
Dokładnie. Z resztą nie chce mi się wierzyć, że podpiszą kontrakt z kolejnym trenerem i przez najbliższe pół roku będą płacić zarówno jemu jak i Maaskantowi. Nie stać nas na taką rozrzutność.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.12.2011, 12:59
Kazek Moskal powinien zostać Wiślackim Fergusonem (chodzi o długość pracy). Te pieniądze zamiast na jakiegoś Pepika Vrbę, czy innego trenera bez większych sukcesów trzeba przeznaczyć na zakup dwóch klasowych obrońców. Według mnie żadnej widocznej zmiany na plus by nie było, gdyby taki Vrba, czy ktoś w tym stylu przyszedł do Wisły. Jaki klasowy trener mógłby przyjść do Wisły? Za max 400 tysięcy euro rocznego kontraktu? Prędzej taki ktoś kogo nie chcą w dobrym piłkarskim kraju (np. Jimenez).
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.12.2011, 13:21
Można też przedstawić kontrakt który kusi wielką kasą po spełnieniu warunków umowy. Np. 2 bańko ojro premii za awans do LM, po klakulacji zostaje jeszcze 5 melonów.
Ciekawe czy futbol zna takie przypadki?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.12.2011 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.12.2011, 13:43
Jest moda na oszczędzanie w Wiśle może to zadecyduję.

Dla Kazika najlepiej wylosować jakąś drużynę "nie do przejścia" - inaczej mogą go zmienić.

Obawiam się tylko czy Kazik będzie potrafił przygotować drużynę do sezonu, bo nosa do zmian w składzie ma niesamowitego - Boguski, Garguła to zawodowi kopacze po czole którzy pod wodzą Maskanta zaczeli grać bardzo dobrze, wyobrażacie Sobie Maskanta sadzającego na ławce zdrowego Melksona, czy Małeckiego?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.12.2011, 14:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy nie zauważyliście że wczoraj nasi gryźli trawę i nie było piłek straconych. Nie można tego powiedzieć o meczu z Polonią czy Widzewem.
Dlatego w rundzie wiosennej bedzie dla mnie niezrozumiałe jezeli bedziemy grac tak jak z Polonia a nie tak jak z Twente
Odpowiedz cytując
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.12.2011, 14:36
jak każdy kibic Naszego Klubu, ja również oczywiście zawsze najlepiej wiem jakim składem powinniśmy zagrać i kto powinien wejść na zmiany, dlatego jak na drugą połowę wyszedł znowu Genkow a nie Biton, to byłem poirytowany... a chwilę później Kaziu - dobrze, że to Ty jesteś trenerem Jak dobrze się mylić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów