|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dobrze wiemy, że jeżeli jesteś drugim Fergussonem, to zajmujesz 11 miejsce, potem 2, potem znowu 11, dość szczęślwie wygrywasz Puchar krajowy, potem wprawdzie PZP (no ale to nie na miarę ligi polskiej) i, obejmując drużynę w 1986, mistrzostwo wygrywasz w 1993. A w 1986 przejmowałeś drużynę, która sezon wcześniej była 4 w lidze, co było wielkim rozczarowaniem. No i później - ku jeszcze większemu rozczarowaniu - znowu w tej lidze zawodziła i była zagrożona spadkiem. Czyli - dostajesz CZAS. Tego czasu nie dostał w Wiśle nikt, może poza Skorżą po porażce z Levadią, ale to i tak chyba za mało (choć w momencie zwolnienia go styl był fatalny, drużyna grała kichę, ale przewodziła tabeli). Zaznaczam, że byłem wtedy za zwolnieniem Skorży (być może też dlatego teraz byłem przeciwko zwolnieniu Maaskanta, przynajmniej przed zimą, bo pamiętałem, że niewiele dobrego to przyniosło).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa z frekwencja jest jasna.Kaziowi teraz jest potrzebne wsparcie,bo dostal ciezkie zadanie.Jako czlowiekowi oddanemu Wisle nalezy sie solidarna pomoc-od nas w postaci dopingu na ostatnich 3 meczach na r22(liga i twente)
kazdy kto idzie w tych meczach na r22 pokazuje ze zalezmy mu na tym klubie ,ktory mial kryzys ale powoli i do przodu idzie dalej.A reszcie obrazonych ,zmanierowanych brakiem Ligi Mistrzów ,zimnem i tym ze nie ma lidera niech sie goni.Oni przypomna sobie o tym ze sa kibicami na wiosne w meczach z Legią i Cracovia,wtedy głowna trybuna zapełni sie "wiernymi" fanami .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.12.2011 o godz. 23:59.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Muszę powiedzieć, że słowa Ilieva trochę mnie zaskoczyły
Wygrane to głos na Kazimierza Moskala? Ivica Iliev: Jestem tylko obcokrajowcem grającym w Wiśle, więc mogę powiedzieć jedno: gra teraz sprawia mi radość. Wreszcie sprawia mi radość. Kto chce zrozumieć te słowa, ten odczyta je właściwie. http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...761,1,727.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak luźniej gramy mam wrażenie, więcej atakujemy, nie spinamy się tak w obronie
na ligę dobra taktyka, a na puchary? znów Karabach? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Nie w pucharach graliśmy z Odense i co? Źle było?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardzo dobrze, zobaczymy co będzie dalej
(czyt. za rok) |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja to jestem ciekawy co z przygotowaniami do rundy wiosennej, narazie nic nie wiadomo tj. gdzie, z kim ewentualne mecze itd, a niektore druzyny juz maja kalendarz przygotowan. Dodatkowo czy Kazik da rade zeby ogrnac przygotowanie fizyczne samemu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
- rundę kończymy 14 grudnia - pierwszy mecz gramy 11 lutego ( superpuchar z Legią ). Czyli mamy 2 miesiące przerwy... Na przygotowania pewnie jakies 5-6 tygodni, więc przerwy będzie tydzień po świętach i później dupać żeby wypracować formę na mistrzostwo... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pewnie bedzie tak jak piszesz, mnie poprostu ciekawi czy damy rade z obecnym trenererem przygotowac sie optymalnie pod wzgledem kondycyjnym. Cykle, mikrocykle i wiele rzeczy o ktorych nie mam zielonego pojecia
Mam nadzieje, ze Kazik ma n tyle ze da rade - to juz b.gleboka woda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
od tylu lat jest asystentem że ja wierzę w to że coś się nauczył od tych wszystkich trenerów i z tej całej kupy skleił swój idealny pomysł
![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
od tego nie jest np. trener Bahr ktory sie nie zmienil?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co by nie powiedzieć to przygotowania zimowe w ubiegłym sezonie zostały przeprowadzone naprawdę dobrze. Wiślacy wiosna byli mocni od strony przygotowania fizycznego i motoryki.
Natomiast lato - tutaj problem był taki, że część naszych graczy nie miała prawie żadnego czasu wolnego..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Oznacza to nie mniej nie więcej, że biała husteczka dla Roberta była bardzo trafna decyzją Cupiala. Wiem ze to troszkę szokujące wnioski ale powinniśmy zadać sobie pytanie, gdzie byli byśmy jak by nie Maaskant? Liga Mistrzów? Hmm mam wrażenie że on nie wywalczył nam LE, on przejebal nam LM. Jestem sercem za Kaziem, kibicuje mu i życzę jak najlepiej. Jeśli nowym trenerem miał by być jakiś kasztan to jestem za tym żeby z nami został. Mam jednak wątpliwości czy ta opcja nie zawiedzie w kluczowym dla nas momencie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2011 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Moskal ustawiajac Diaza na srodku obrony ,pokazal ,że ta pozycja jest dla niego optymalna.Ustawianie Diaza na lewej obronie czy defensywnym pomocniku to pomyłka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Czego to niektórzy nie wymyślą. Ja tylko powiem, że analogiczna sytuacja była po zwolnieniu Petrescu. Ale jak widać, za młody jesteś, żeby to pamiętać... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Naprawdę umiesz poprawić humor. Taki stary, a taki głupi... Ehhh
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2011 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zdaje sie, ze niektorzy zapominaja, ze poza warsztatem trenerskim, szkoleniowiec to rowniez osoba z krwi i kosci, z okreslonym charakterem i podejsciem do zawodnikow. I mozna zgodzic sie lub dyskutowac, ze warsztat Maaskanta byl dobry, mial sie w koncu gdzie uczyc, ze probowal przekazac i wpoic druzynie okreslona taktyke. Tu wielu bedzie sie zgadzalo. Ale to nie jest wykluczajace wobec faktu, ze moglo mu byc z zawodnikami z jakiegos powodu, ktorego my nie znamy, nie po drodze. Jedno nie czyni drugiego nie mozliwym. Mozna byc obiecujacym, niezlym trenerem z Holandii, ktoremu jednak z jakiegos powodu z druzyna nie idzie i to wtedy nie czyni odrazu tej osoby zlym trenerem i nikt tak chyba nie mowi o Robercie . Tak samo jak bylbym ostrozny aby zostawiac Moskala na stanowisku nawet jesli wygra dwa ostatnie mecze. Moze to po prostu efekt "nowej miotly" i zawodnicy wreszcie odzyli, zyskali radosc z gry po Maaskancie. To jednak po kilku meczach moze sie skonczyc, efekt sie wypali i przyjdzie potrzeba aby pokierowal nimi ktos z okreslonym wysokim doswiadczeniem i umiejetnosciami. To jest troche ryzyko. Czy ryzykujemy i zostawiamy Moskala na zime i do konca sezonu czy nie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Moskal zostanie do konca sezonu i bedzie to taki gest dla ludu. A pozniej Cupial w lipcu zatrudni Smude. Coraz wiecej slychac w tej sprawie. Wtedy Valckx bedzie niepotrzebny bo i tak Franek oceni pilkarza po tym jak schodzi po schodach.. .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nr losowania lotto znasz? Jak to to poprosze na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W ogole nie rozumiem tych rozwazan ze Smuda. Dla mnie to sa ploty chyba, ze juz wszyscy zupelnie poszaleli w tym klubie. A co bedzie jak np. Moskal zdobedzie mistrzostwo ? Co bedzie jak Smuda niespodziewanie zagra dobre lub bardzo dobre EURO ? Co to w ogole za ustalenia. I co Cupial zostanie z Wisla na lodzie, bez zadnego planu ?
W normalnym klubie od momentu zwolnienia Maaskanta powinny byc selekcjonowani potencjalni kandydaci na trenera. Valx powinien jezdzic po calym swiecie i szukac, rozmawiac itp. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W tym lotto niektore kule sa "uprzywilejowane". Wiec byc moze.
1. Dlaczego Kaziu do konca rozgrywek? Kasa, na 2 trenerow(1+pensja Maaskanta) nas nie stac. 2. Smuda w CF powiedzial, ze repra to pol roku, dodatkowo pytany o Wisle wyskoczyl z wychwalaniem Cupiała. - przygotowuje grunt? Kolejny element ukladanki, Iwan wyskoczyl, ze bedzie wlasnie Smuda + Franek + Szymkowiak? Pierwsza reakcja smiech. Druga? Basalaj obiecuje pozytywne zaskoczenie w sprawie szkolki, a kto ma szkolke? Szymkowiak i spolka. Transakcja wiazana niejako. Od Smudy w mojej ocenie moze nas uratowac albo spektakularny sukces Kazia albo spektakularna kleska Smudy do lipca. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co do Moskala to myślę, że jeśli będzie mu szło jak do tej pory, powinien prowadzić Wisłę do końca sezonu co najmniej. Żaden trener nie daje gwarancji, że nie zawiedzie w kluczowym momencie (może poza Mourinho, ale jego ciężko będzie ściągnąć ). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jedno co mi się podoba, to fakt, że nie wychodzimy z atakami zza podwójnego gardy. Za Maskaanta graliśmy bardzo defensywnie, jedynie nasz potencjał ofensywny poprzez zrywy indywidualne dawał dobre wyniki. Fajnie to wyglądało z drużynami od nas kadrowo mocniejszymi lub grającymi otwarty futbol, ale jak już mieliśmy prowadzić grę to się bardzo męczyliśmy.
Kaziu zyskał sobie mój szacunek ostatnimi wynikami i stylem jaki prezentuje nasz zespół. Jemu z chęcią dam czas, bo może z tej mąki być dobry chleb I to w dodatku Wiślacki ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kluczowy będzie mecz z Twente. Wygrana z Polonią jest po prostu konieczna, bo nawet w przypadku remisu znowu będziemy w ciemnej dupie.
Dlatego mój scenariusz co do przyszłości Kazia po dwóch pozostałych meczach wygląda tak: - 6pkt -> Kaziu zostaje - mniej niż 6pkt -> Kaziu wraca od wiosny na stanowisko asystenta Jeszcze pół biedy jak nie wygramy z Twente, a Fulham wygra swój mecz, bo wtedy wszyscy powiedzą "i tak byśmy nie wyszli" i się może rozejdzie po kościach. Gorzej, jak Fulham zagra dla nas, a my tego nie wykorzystamy Ja osobiście bym Moskala zostawił do końca sezonu. |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
No ale jezeli przegrana z APOEL to kompromitacja Maaskanta, to zajrzyj w tabele LM i zobacz ktore miejsce zajal ten smieszny APOEL i kogo mil w grupie, albo skoncz swoje madrosci. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Czytamy różne spekulacje w prasie wiemy że to " sezon ogórkowy " trzeba o czym pisać jest jedno ale...Jeśli zostawią Kazia do końca roku może to świadczyć że jest coś na rzeczy z tym Smudą ( więc jego wyniki to tylko alibi ), jeśli natomiast w przerwie będzie nowy trener znaczy że to wszystko kaczki dziennikarskie. Wiem jedno Kaziu i klub na 100% wiedzą jaka go czeka przyszłość tylko cicho siedzą. Być może to zasłona dymna tego dowiemy się już niedługo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Od Smudy jedyne co nasz może uratować, to sukces na Euro. |
|
|

|