The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2011, 22:41
Finansowania "Krytyki Politycznej" z publicznych pieniędzy c.d.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/18120...sierakowskiego

Powiem szczerze, że jak to przeczytałem to zastanawiam się po prostu komu bardziej o.d.p.i.e.r.d.o.l.i.ł.o. tfurcom czy sponsorom "spektaklu" pt. "Sierakowski" Ciekawe kto zagra tą "wiekopomną" postać Szyc, Karolak, a może Pszoniak Wszak ma to być przeniesienie do przyszłości, w której ten "wybitny filozof" "Prometeusz ludzkości" będzie już łysiejącym/ą mężczyzną/kobietą/czymś...
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.11.2011, 23:49
http://www.wykop.pl/ramka/943337/pob...r-to-ustawka/#
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
EnigmaWP
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.11.2011, 00:11
Jeden z najlepszych wyjazdów na jakich bylem w zyciu. Mozecie czytac jakies relacje, ale tego nie da sie opisac, tam trzeba bylo po prostu byc...

Za rok - 94 tysiace na 94 rocznice odzyskania Niepodleglosci!

Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.11.2011, 07:06
‎"Płonący wóz TVN obok pomnika Romana Dmowskiego w dniu Święta Niepodległości wygląda mi na ofiarę z łupu zdobytego na wrogu i złożonego na ołtarzu ojca narodu w rocznicę triumfu. Niech ten obraz zostanie z wami, koledzy z TVN. Niech da wam do myślenia. I niech was pochłonie.."

http://www.sdp.pl/glos-ludu-felieton...klopotowskiego

Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich plusuje, brawo!
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.11.2011, 11:12
Cytat:
Niemcy z Antify chcą skarżyć naszą policję. Polacy mieli śpiewać: "Deutschland..."

Członkowie niemieckiej Antify, których w zeszły piątek zatrzymano podczas blokowania Marszu Niepodległości, chcą się sądzić z polską policją. Ich zdaniem funkcjonariusze znęcali się nad nimi w aresztach i śpiewali przy nich: "Deutschland, Deutschland über alles" - pisze dzisiejsza "Gazeta Wyborcza".

- Grupa naszych członków, których pobili polscy policjanci, nie chce zostawiać tak tej sprawy. Wynajęli polskiego adwokata, który ma przygotować pozwy - mówi Sandra, rzeczniczka grupy Linke Antifaschisten Berlin, której członkowie 11 listopada przyjechali razem z działaczami niemieckiej lewicy do Warszawy blokować Marsz Niepodległości. Większość z nich po pierwszych awanturach z prawicowcami na Nowym Świecie policja zagoniła do kawiarni Krytyki Politycznej. Gdy stamtąd wyszli (Niemcy twierdzą, że policjanci obiecali, iż tylko ich spiszą), zostali zatrzymani i przewiezieni do warszawskich komisariatów.

W sumie 11 listopada policja zatrzymała 92 Niemców. Większość z nich była zamaskowana, wielu miało przy sobie niebezpieczne przedmioty. Wcześniej bojówkarze zaatakowali polską grupę rekonstrukcyjną i zachowywali się agresywnie.

- Zachowanie policji było oburzające - mówi "Gazecie" ojciec jednego z zatrzymanych Niemców. Dodaje, że pozew przeciwko funkcjonariuszom policji zostanie złożony na początku grudnia. - Syn i jego koledzy po powrocie z Warszawy muszą się poddać terapii. Mają traumę - mówi rozmówca gazety.
10 znaczków, bo inaczej tego skomentować nie potrafię
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.11.2011, 11:20
Kocham te ich źrodła informacji:

-ojciec jednego z zatrzymanych // proszacy o anonimość członek grupy // jeden z zatrzymanych blablabla. Nikt tego nie sprawdzi.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.11.2011, 11:26
Jedynym uczuciem, jakie towarzyszy mi po przeczytaniu kilku relacji "kolorowej" strony jest... zmieszanie. Nie wiem już kompletnie o co im chodzi. Podejrzewam, że oni sami też nie wiedzą, bo ewidentnie w tym wszystkim się pogubili. Pamiętam część ich wypowiedzi podważających patriotyzm ludzi ze strony Marszu Niepodległości. Nazywają nas naziolami, faszystami (fasziolami? ) itp, jednocześnie sobie roszcząc prawo do "jedynego, słusznego patriotyzmu". Jeśli rzeczywiście oni są patriotami, to jak interpretować ten felieton Tymona Tymańskiego:

Cytat:
Nie jestem fanem ulicznych ruchawek i konfrontacji. Nigdy nie byłem zadymiarzem. Od prawie dwudziestu lat trenuję karate i potrafię się obronić, ale jakoś nigdy nie miałem ochoty kopać się z debilami. W latach 80-tych moje uczestnictwo polityczne ograniczyło się do rozlepiania plakatów, nawołujących do bojkotu wyborów (w lipcu 1985) i do trzydniowego strajku na Uniwersytecie Gdańskim (w kwietniu 1988). Pojechałem wziąć udział w „Kolorowej Niepodległej“, bo uważam, że czasem trzeba wykazać się cywilną odwagą. Ktoś przecież musi - naziole robią się niebezpieczni. W latach 30-tych nikt przeciwko nim masowo nie zareagował, więc szybko urośli w siłę. Przemoc rodzi przemoc, więc żadna walka nie ma sensu. Ale reagować trzeba. Brać udział w protestach, mówić swoje, nie chować głowy w piasek.

Owszem – kiedy szedłem z gitarą na Wilczą, czułem adrenalinę. Wokół mnie zbierało się coraz więcej zakazanych gąb z biało-czerwonymi flagami. Jakiś sympatyczny fan powiedział mi, że parę metrów dalej kilkunastu głąbów skopało kolesia, podczas gdy policja nie interweniowała. Gdy doszedłem do Wilczej, zobaczyłem kilkutysięczny tłum ludzi. Za chwilę wyszły do mnie dwie dziewczyny, które przeprowadziły mnie przez kordon policji. Znalazłem się w samym środku kolorowej ciżby. Miałem na sobie t-shirt i skórę; wymarzłem, idąc na Marszałkowską. Wdrapałem się na Drzymałowy wóz organizatorów, z którego do tłumu przemawiali m.in. Kazia Szczuka, Mikołaj Lizut i Krzychu Krauze. Z marszu zagrałem parę numerów, począwszy od prowokacyjnego „Dymać Orła Białego“ – od razu zrobiło mi się cieplej. Mam nadzieję, że całej reszcie również. Pozostałem na wozie i obserwowałem sytucję. DJ-e serwowali zacną muzę – reggae, soul, funky, jazz big bandowy, wszystko, co dało się tańczyć. Obserwowałem bawiący się tłum i przez chwilę poczułem coś na kształt wzruszenia. Ci młodzi ludzie, zgodnie pląsający nawet w rytm głupiego charlestona, zgromadzili się tu, żeby świętować 22 lata wolności. Dowolności, różnorodności, otwartości, tolerancji – dla cudzoziemców, dla ludzi innych ras i wyznań, dla gejów i lesbijek. Maszerował na nas tłum twardogłowych narodowców, otoczonych kibolami i naziolami. Tłum ludzi, których ideologia to konfrontacja, święta wojna, Bóg, honor, ojczyzna i czystość rasowa. Było nas dwa tysiące, ich – około pięciu. Gdyby nie policja oraz ludzie z polskiej i międzynarodowej Antify, rozpieprzyliby nas w drobny mak.

Oglądałem kolorowy tłum i zamieszki, dumając nad tym, że Polska jest głęboko podzielona. Po 22 latach wolności widać to coraz wyraźniej – dzielimy się na element postępowy i wsteczny. Czy jest na to jakieś remedium? Rozmawiać, jeśli tylko da się rozmawiać. Ale jeśli w tłumie narodowców obok moich kolegów - Janka Pospieszalskiego, Pawła Kukiza i wielu, wielu innych – dziarsko maszerują grupy kiboli i neonazistów, sprawa się komplikuje. Jak tu rozmawiać i o czym? O pladze żydowstwa, Polsce dla Polaków i potrzebie trzeciej wojny światowej?
Antifa, która przyjeżdża się bić (chociaż nie wie na co się porywa, stoi ramię w ramię z bogaczami typu Kalisz i posłusznie współpracuje z policją, ale to już materiał na inny wywód) jest ok, ale jeśli jacyś kibole przyjechali się bić, to już nie jest ok. Relatywizm typowy dla ich wszystkich wypowiedzi. W sumie, to długo zastanawiałem się, które fragmenty zaznaczyć. Padło na te, ale równie dobrze mogłem zaznaczyć całość.

Wychodzi na to, że oni są patriotami, którzy chcą dymać symbole narodowe. Czyli jest to patriotyzm bez poszanowania dla narodowych symboli. Patriotyzm bez miłości do Ojczyzny. W skrócie, patriotyzm bez patriotyzmu. Czyli zwykłe gadanie głupot.

Abstrahując już od tego, że 11 listopada kojarzy z upadkiem komuny, czy od jego szacowania frekwencji na dwóch zgromadzeniach. Ciekawe, czy zdaje sobie sprawę z tego, jakie bzdury pisze i robi to specjalnie, czy rzeczywiście pod kopułą ma tak bidnie i nie wie na jakiego idiotę wychodzi?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 17.11.2011, 12:11
Kolorowa Europa chce za wszelką cenę wpoić na siłę do naszego narodu lewactwo, zapominając, że będzie miała z charakternymi osobami niełatwy orzech do zgryzienia i może przy okazji za to po piździe dostać. Dostała po piździe 11.11. Wszelkimi sposobami, w tym m.in. angażując sprzedajne kur.wy z uporem maniaka pragnie zmanipulować ludzi do granic wytrzymałości. Lewactwo się szerzy, pedalstwo, konfidenctwo, które trzeba tępić i uświadamiać ludzi z jakimi szmatami walczymy. Lać po mordzie cweli.
Szacunek dla tych co byli na marszu !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.11.2011, 13:31
Cytat:
Syn i jego koledzy po powrocie z Warszawy muszą się poddać terapii. Mają traumę - mówi rozmówca gazety.

W Polsce wielu ludzi ma traumę od 1945

Niech się cieszą że nikt do niech nie strzelał. Co za bezczelne świnie.

Inna sprawa że faktycznie GóWno być może nakręca sprawę wiadomościami od nieistniejących świadków.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.11.2011, 14:15
Niektórzy pokazali swoje prawdziwe oblicze/. Piszą co im ślina na język przyniesie, do tego kompromitując się niemiłosiernie. Najlepsze jest to,że pod tymi wynaturzeniami się podpisująi czują się z nich zapewne dumni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.11.2011, 16:48
Dokładnie nigdy nic nie wiadomo:

Cytat:
Z Raportu Przejrzystości Google'a wynika, że polski rząd domagał się usunięcia z Internetu 72 elementów. Raport dotyczy pierwszych sześciu miesięcy 2011 roku.

Google musi podporządkowywać się prawu każdego z krajów, w których operuje. Jeżeli więc, w myśl lokalnego prawa, władza ma prawo do usunięcia danych wpisów z Internetu, Google musi się dostosować. W Polsce również, czego efektem było usunięcie 72 elementów z Sieci na skutek trzech osobnych próśb. Na prośbę władz naszego kraju usunięto więc, między innymi, wpis na blogu i klip na YouTube.

Niestety, nie wiemy jakie konkretnie informacje wymagały cenzury.

Polskie władze też zwróciły się 266-krotnie o wydanie danych dotyczących 319 internautów. Przekazano informacje o 11 procentach z nich (jak tłumaczy Google, więcej nie mogło z uwagi na błędy formalne wniosków polskich władz).
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.11.2011, 16:57
Niech żyje wolność, wolność i swoboda.

A tak serio, to skoro Kazia została drugim czołowym bultełiełem Polski (po Niesiołowskim), to rzeczywiście lepiej zbastować z tego typu uwagami, bo... lich nie śpi.

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.11.2011, 18:13
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie nigdy nic nie wiadomo:
To akurat słabe podstawy, by coś rządowi zarzucać. Równie dobrze to mogły być strony naprawdę łamiące prawo.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.11.2011, 21:46
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
To akurat słabe podstawy, by coś rządowi zarzucać. Równie dobrze to mogły być strony naprawdę łamiące prawo.
Zgadza się. Tzn. zgadzałoby się w kraju gdzie zapewnia się obywatelowi swobodę wypowiedzi.

Niestety, Rząd RP ma często tendencję do osobliwego definiowania terminu "naprawdę łamiące". Vide: np. zachowanie kibiców "naprawdę łamiące prawo" - choćby głoszenie niesparafrazowanego hasła z Twojej "stopki" - a w rzeczywistości realizujące konstytucyjne prawo do swobody głoszenia poglądów, których treścią jest krytyka Rządu RP.
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.11.2011 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.11.2011, 22:46
Uderzenie fotoreportera oraz udział w zbiegowisku - takie zarzuty usłyszał w środę 38-letni Norbert B. Zdarzenie zarejestrowały kamery TVP.
Norbert B. to sławny już na pół Polski "prowokator". Mężczyznę nazwały tak prawicowe media. Po tym, gdy w internecie zaczął krążyć film z zajścia na pl. Konstytucji, szybko odnalazł się inny film - sprzed czterech lat, na którym łudząco podobna osoba bierze udział w lewicowej demonstracji. Komentatorzy sugerowali, że mężczyzna został wysłany przez środowiska lewicowe, by udawał uczestnika Marszu Niepodległości. Okazało się jednak, że to szalikowiec Legii Warszawa, zatrzymywany m.in. po majowej zadymie w Pucharze Polski na stadionie w Bydgoszczy.

Mimo że podczas ataku na fotoreportera miał naciągniętą na głowę kominiarkę, udało się go zidentyfikować. Kamerzysta filmujący atak uchwycił także moment, w którym Norbert B. ściąga kominiarkę. Problem był za to z odnalezieniem zaatakowanego fotoreportera. Udało się to wczoraj. Mężczyzna złożył zeznania i dzięki temu policja mogła postawić zarzuty napastnikowi. Odpowie za "naruszenie czynności ciała" oraz udział w zbiegowisku.

Szukanie "prowokatora" sprawiło, że sprawa była wielokrotnie opisywana w mediach. Część kibiców ma teraz żal do prawicowych portali za jej nagłośnienie. Na forum fanów Legii czytamy: "W TV można było się dowiedzieć, że złapali go dzięki filmowi w sieci. Wizerunek typa ujawniła w necie "Gazeta Polska", pieprząc coś o prowokacji, w rzeczywistości wystawiając go psom jak na talerzu. Warto o tym pamiętać" - pisze jeden z kibiców.

Tymczasem specjalny zespół policjantów wciąż pracuje nad identyfikacją kolejnych zadymiarzy. - W najbliższych dniach można spodziewać się kolejnych zatrzymań - zapowiada mł. insp. Maciej Karczyński, rzecznik stołecznej policji. - Jeżeli zajdzie taka potrzeba, będziemy wnioskowali do prokuratury o możliwość publikacji w mediach wizerunku osób niezidentyfikowanych przez funkcjonariuszy.

Z gw
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.11.2011, 23:19
Gratulacje dla "Gazety Polskiej",to ich zapewne pierwsze "śledztwo dziennikarskie" ,które skończyło sie sukcesem Co prawda w zamyśle miało być sfabrykowane jak wiekszosc tych bzdur jakie tam wypisuja,ale to im sie naprawde udalo,szacun
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.11.2011, 23:30
Ten widok dopiero jest niesamowity.

http://www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA

Lewacka propaganda może sobie pisać o 5,7 tys. a tu jest więcej niż oficjalne 20 tys. Flagi z racami najpiękniejszy widok!!
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.11.2011, 11:42
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla "Gazety Polskiej",to ich zapewne pierwsze "śledztwo dziennikarskie" ,które skończyło sie sukcesem Co prawda w zamyśle miało być sfabrykowane jak wiekszosc tych bzdur jakie tam wypisuja,ale to im sie naprawde udalo,szacun
Jak pojawi się gdzieś atak na Gazetę Polską, NIezalezna.pl.PIS czy personalnie Kaczyńskiego zawsze można liczyć na pojawienie się AS82 i jego szyderczych emotikonek. Jak pojawia się temat w którym opisywane sa pozytywne działania wyżej wymienionych , bądź wtopy rządu czy Palikota siedzi cicho jak mysz pod miotłą, obgryzając pewnie nerowowo paznokcie .
ps. co tam asie w wyborczej dziś napisali?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.11.2011, 11:58
Szkoda czasu i nerwów na polemikę z tym lewaczkiem. To dla nich typowe zachowanie. Kiedy wydarzenia stają się dla nich niewygodne, to chowają łeb w piasek i udają, że sprawy nie ma, ale jak coś potoczy się po ich myśli, to "hurrrrrrrrrrrrrra! Słuchajcie ludzie co się stało". A, że to trąbienie dotyczy sprawy podrzędnej, to już nie ma znaczenia. Jego środowisko się skompromitowało, Kalisz, Szczuka i cała reszta "kolorowych" kłamie w żywe oczy i gubi się w zeznaniach, ale przecież jak ktoś jest ślepy, to nie zacznie nagle widzieć (albo głupi i myśleć).

Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.11.2011, 12:42
Panowie, ale nie zaprzeczycie chyba, ze po obu stronach "barykady" znalezli sie jacys kretyni, ktorzy chcieli robic zadyme?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.11.2011, 12:47
Wiadomo, że wśród takiej masy ludzkiej zawsze znajdą się chętni do dymów, ale gdy czytam powyższe wpisy tych kosmitów to mi prąd w kablach zawraca. Ja nie będę powtarzał z poprzednich stron relacji odnośnie spalonego busa tvnu, ale mogę powiedzieć, bo byłem BARDZO blisko zdarzeń, że jak dla mnie cała ta sytuacja śmierdzi prowokacją na kilometr.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.11.2011, 12:55
Na całe szczęście liczebność na forum miłośników Biedronia, Anny Grodzki. Kazimiery Szczuki, Blumsztajnów itp. jest porównywalna do średniej krajowej albo i mniejsza. O dyspropocjach jakie istnieją mogliśmy sie przekonać właśnie 11 Listopada w Warszawie.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.11.2011, 13:24
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ale nie zaprzeczycie chyba, ze po obu stronach "barykady" znalezli sie jacys kretyni, ktorzy chcieli robic zadyme?
Jasne, że tak. Dziwnym by było, gdyby wiedząc, że przyjeżdża niemiecka Antifa, ci "kretyni" zostaliby w domach i patrzyli w tv, jak Niemcy biją Polaków. Moim zdaniem, pokaz siły kibolstwa bardzo się wtedy przydał. Teraz niemiaszki będą wiedzieć, że skoro bawią się w bunty u siebie, gdzie są bezkarni i zawsze wszystko kończy się dobrze, to nie oznacza, że wszędzie ich zboczenia i chora filozofia będą tolerowane. A już na pewno nie będzie tolerowane wpajanie jej siłą i czynnie temu ludzie się przeciwstawią. Dla mnie "kretynami" nie byli ci, którzy chcieli zadymy, a tylko ci, którzy mieli na sobie symbole jak C18 (chociaż na żywo niczego takiego nie widziałem). No i oczywiście wszyscy ze strony "kolorowej poległej".

Poza tym, różnica polega na tym, że z naszej strony nikt nie .......i smutków o tym, że nie było ludzi w kominiarkach itd. Oczywistym jest, że organizatorzy Marszu nie mieli wpływu na to, kto się na niego stawi. W przeciwieństwie do lewaczków nikt "ludzi w kominiarkach" specjalnie nie zapraszał, ale teraz też nikt nie wypiera się, że byli. Kalisz mówi, że u nich ich nie było:

http://www.youtube.com/watch?v=xPlCqe6Jq-E

a Szczuka twierdzi, że byli, ale tylko dla ochrony, bo czuli się zagrożeni.

Ale to jest to, o czym już pisałem w poprzednich postach. Gubią się, kłamią prosto w oczy. Po prostu, pokazują, że ze zwykłą, ludzką godnością jest im kompletnie nie po drodze.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 18.11.2011 o godz. 13:45.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.11.2011, 14:12
Jest juz pokłosie Marszu Niepodległości 11 listopada. W swoim expose ryży magik obiecał:

Cytat:
Zaproponujemy podwyżkę - po ok. 300 zł dla każdego policjanta i żołnierza - od 1 lipca 2012 roku.
Zapewne po to aby chronili ich tyłki jak wzburzony lud ruszy na nich po kolejnych podwyżkach cen.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.11.2011, 16:23
Jest sprawiedliwość w tym kraju! Facet, który na słynnym filmiku atakuje buty policjanta swoją twarzą, a potem przyczynia się do uszczuplenia ilości gazu w jego miotaczu został skazany na 3 miechy paki za napaść na funkcjonariusza!

Bardzo mocno liczę, że to tylko paranoja dziennikarzy z Gazety Polskiej Codziennie i że to nie jest prawda.

Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 18.11.2011, 17:17
jest sprawiedliwosc. czeczen pobity w bialymstoku przez patriotow w dresach, za swe prowokacje, ze sie pojawil, zostanie deportowany. no a z tym ze niemiec polaka bije to ja powiem wiecej - ja jestem oburzony ze on smie po niemiecku na ulicach wawy sie odzywac! ze go nie deportowali od razu a tylko zamkneli prewencyjnie, szok. jestem zbulwersowany ze sie odezwal i prowokowal swym jezykiem ludnosc warszawy. no wstyd. i ci geje. jak ktos mial czelnosc sprowokowac patriotow w dresach z kominiarkami. oni przyszli spiewac patriotyczne piosenki, o dumie klubowej, tfu narodowej. bylem rad jak ze zrodelka szli ramie w ramie ci co sie leją i będą lac za 5 dni po gebach w imie barw i, ups klubu. sorry za przeinaczenie. a ilez rodzicow z dziecmi. no cos pieknego. jak nas szlo 40 tys. ze zrodelka - sila! ma ktos filmik jak idziemy z ekipą w kominiarkach i lewacy uciekaja po ulicach i sie chowają za psiarnia? a najgorsze to ci prowokatorzy z antify stojacy w 1 linii i wywolujacy zamieszki. razem z policją zresztą... (to nic ze to byl nasz- trzeba mowic ze ich). a ten woz tvn sami zapalili, szukajac winnych. teraz dadza im 1000 zl podwyzki bysmy niby czuli sie bezpieczniej. no i najwazniejsza sprawa. szedl ze mna na marszu taki koles w okularach i mowil ze ten tlum trzeba zagaspodarowac na wybory. wiec uwaga - za kilka lat glosujemy na prawice narodową, robimy szum, bojkot tuska na trybunach. ci jedyni mowia prawde, o smolensku, o krzyzach, o prowokatorach. ktora godzina? idz spac, rano musisz wczesnie wstac, do pracy, do niemca...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.11.2011, 17:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jest juz pokłosie Marszu Niepodległości 11 listopada. W swoim expose ryży magik obiecał:

Zapewne po to aby chronili ich tyłki jak wzburzony lud ruszy na nich po kolejnych podwyżkach cen.
po co oni podwyższają pensje w zawodzie gdzie chętnych jest w chyj więcej niż miejsc pracy? Nie podoba się jednemu to wypad z milicji czy wojska a w jego miejsce przyjdzie drugi. PS. CHWDP ! Pietia nie płacz na necie, bo to nic nie da, weź chłopaka za rękę i przejdź po Krakowie, życzę powodzenia !
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 18.11.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
arigatou
Member

Od: 09.2007

Stary 18.11.2011, 17:46
http://www.wykop.pl/ramka/948721/pob...ace-wiezienia/
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 18.11.2011, 18:14
Po pierwszych dwóch zdaniach odpuściłem sobie czytanie bzdur tej łajzy z Lublina. Przecież to jest jakiś ponury żart, albo wynik nieudanego eksperymentu z zajściem w ciążę Ryszarda Grodzkiej. Powiedz, jak jest z twoim kibicowaniem Wiśle? Przeszedłeś się na Motor, otworzyłeś paszczę, żeby coś powiedzieć, ale nie zdążyłeś wydobyć z siebie dźwięku nim dostałeś pierwszą tubę? Naturalnym, kolejnym krokiem było dołączenie do tego forum, bo tutaj bezpiecznie, zza klawiatury możesz głosić swoje pierdoły?

Co za popis debilizmu. Niech ktoś się nad nim zlituje i da mu bana.

Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.11.2011, 19:11
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
...
IMO z faszyzmem/nazizmem powinno sie walczyc i go likwidowac, nie rozumiem dlaczego antifa wyorzystuje ku temu argumenty silowe, ale to nie moje sprawa. Co do ludzi, ktorzy byli na marszu, to wrod srodowisk "prawych" jakby nie patrzec bylo duzo nacjonalistow (vel wylegarnia faszyzmu: stowrzyszenie Mlodziez Wszechpolska", a nacjonalizm sam w sobie zly nie jest, tylko ze od nacjonalizmu juz niedaleko do nazizmu. Co innego swietowac rocznice odzyskania niepodleglosci, a co innego przeganiac z kraju wszystkich "obcych".

Co do zapraszania to widzialem ciekawy program jeszcze przed marszem (dzien lub dwa) jakis gosc (nieznany mi z facjaty) wizytowal niemieckie kluby i informowal ludzi o tym, ze w Warszawie odbedzie sie marsz nazistow, co niemcow oburzalo i wypowiadali sie, ze z nazizmem trzeba walczyc na wszelie sposoby. Wskutek niedopowiedzenia jednakze mogli sie pojawiac dziwni smieszni ludzie.

Co do Szczuki to nie rozumiem takiego podejscia - dla ochrony przeciez byla policja, ktora z zalozenia nei powinna atakowac prawych obywateli, ktorzy niczego na sumieniu nie maja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów