|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W dniu 07.11.11r. z pracą pożegnał się Robert Maaskant, jego następcą z dniem 08.11.11r. został Kazimierz Moskal mianowany przez Zarząd klubu Wisła Kraków S.A.
Moskal był do tej pory asystentem Maaskanta. Na stanowisku trenera Wisły Kraków zostanie on do końca roku. - Na razie nie trwają poszukiwania innego następcy Roberta Maaskanta – powiedział Stan Valckx, dyrektor sportowy klubu. Kariera trenerska Kazimierza Moskala Po zakończeniu kariery piłkarskiej był w Wiśle Kraków asystentem trenerów Wernera Liczki, Jerzego Engela, Tomasza Kulawika, Dana Petrescu, Dragomira Okuki i Adama Nawałki. W 2007 roku pełnił obowiązki pierwszego trenera Wisły. 7 listopada 2011 roku po zwolnieniu Holendra Roberta Maaskanta, Moskal ponownie objął stanowisko pierwszego trenera w krakowskim klubie. Kadencja poprzednika trwała 444 dni, zobaczymy na jak długo zasiądzie na ławce trenerskiej były piłkarz Wisły Krakow. Trudno opiniować talent trenerski, gdyż jest jest on dopiero na wschodzie swojej trenerskiej przygody, jednakże mający wsparcie kibiców powinien podołać wyzwaniu oby jak najdłużej ![]()
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 08.11.2011 o godz. 12:47.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dawaj Kaziu, może nie wszysy dażą Cie wielkimi nadziejami, ale chociaż przez te kilka meczy rób to co umiesz najlepiej, może się uda...
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Moskal był do tej pory asystentem Maaskanta. Na stanowisku trenera Wisły Kraków zostanie on do końca roku.
Na razie nie trwają poszukiwania innego następcy Roberta Maaskanta – powiedział Stan Valckx, dyrektor sportowy klubu. LOL? TO JAKAS KPINA? KUR... MAC |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieje że Kazek wniesie coś lepszego niż Maaskant
i mistrz będzie po raz 14 u nas ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niechże się zdecydują, czy wiążą nadzieje z Moskalem czy Kmiecikiem. Bo póki co, to robią za strażaków na przemian:
2005: Po Engelu - Kmiecik 2007: Po Nawałce - Moskal 2010: Po Kasperczaku - Kmiecik 2011: Po Maaskancie - Moskal ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy to jest informacja potwierdzona przez klub? Bo narazie informuje o tym tylko Onet
Edit: ok, faktycznie, teraz już jest info na stronie klubu: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mniej_do_zimy/ Ciekawostka: gdy pisał o tym Onet informacja nie była jeszcze podana przez biuro prasowe Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Online |
|
|
Oficialna tez potwierdzila. Teraz to już nie rozumiem wywalenia Maaskanta.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
wiadomo że to tylko chwilowo, póki nie będzie "nazwiska"
![]()
ZAWSZE NAD WAMI ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kmiecik? Chyba o Kulawika Ci kolego chodziło. A w 2005 po Engelu był duet Kulawik & Moskal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No to zostało nam jeszcze kilka meczy w lidze + 2 w lidze europejskiej. Łącznie 6-7 tygodni z Moskalem na ławce. W takiej sytuacji, kiedy nie mieli natychmiast dogadanego niezłego następcy Maaskanta nie rozumiem i nie popieram decyzji o jego zwolnieniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mniej_do_zimy/
Ja mysle ze i tak szukaja jakiegos 'normalnego' trenera. Np. uzgodnia z nim powiedzmy w piatek no to w piatek zostanie ogloszony trenerem. Nie chce w to wierzyc, ze Moskal ma byc trenerem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oj, nie ma się co martwić, bo normą jest,że zazwyczaj asystent przejmuje zespół i go prowadzi. Moskal zazwyczaj jest tym drugim, teraz sądzę że należy dać mu szanse w końcu. Tym bardziej,że był drugim u naprawdę liczych trenerów, tak więc coś tam podpatrzył i na polskie warunki powinien dać radę. Zapewne po tylu latach przyglądania się czy to Liczce,Okuce i Engelowi, wizję prowadzenia zespołu posiada.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Szkoda słów |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie wierze w zadne slowa Basalaja i innych
przeciez nie raz pracownicy klubu klamali chocby nie ma tematu przejscia Wilka, nie ma tematu sprzedazy Brozkow wczoraj chyba Ochalik mowil ze Maaskant nie odejdzie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Ale mam nadzieję że masz rację. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiście mam nadzieję, że postawi na młodego Czekaja w barwach Wisły. Trudno mi go oceniać ale uważam, że teraz jest najlepszy moment aby pokazał czy warto na niego stawiać czy jest spalony. Takie momenty wykorzystują największe gwiazdy światowego futbolu. Duet Jovanovic-Czekaj uważam za ciekawy, obiecujący mam nadzieję że udany. Jaliensa wolałbym już nie widzieć. Dla mnie niech chłop doczeka spokojnej emerytury i zostanie grającym asystentem Kazia Moskala, jak Żuraw przy Robercie.
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem Moskal jest wspolodpowiedzialny takiego stanu rzeczy, oprocz tego, ze jest Nasz to nie widze zadnych racjonalnych przeslanek zeby mial byc trenerem w meczach, w ktorych mozna przegrac MP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie ma co, zajebiści z was kibice Wisły. Żeby ....a jakiegoś zasrańca z Holandii na dzień dobry obsypywać złotem i "Robert I trust you", a Kazka Moskala na dzień dobry mieszać z błotem trzeba być zasraną łajzą, a nie kibicem Wisły! Wstyd.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niech Kaziu popracuje najlepiej jak potrafi. Natomiast słowa Valckxa, że póki co nie trwają poszukiwania następcy Maaskanta, doprowadzają mnie do szału. Jak nie teraz, to ....a kiedy? Znowu na ostatnią chwilę jakiegoś kolegę ściągną?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale dajecie w dupe.Nie rozumiesz decyzji o zwolnieniu ?
Boguś przejrzał na oczy,wyników 0,przegrane z bielskiem i zydkami w lidze,mydlenie oczu w kazdej wypowiedzi,do tego robienie z kibicow i właściciela debili po przegranej w derbach = won. Nosz ....a mac jak nie chcial nawet z tym oszołomem Cupiał rozmawiac,tylko kazał go zwolnic to nerwy juz mial zszarpniete tak jak 90 % kibicow. Gorzej pyty juz grac nie bedziemy.Nie robcie z Kazka jakiegos oszołoma,bo nauczyl sie na pewno sporo bedac asystentem za 7 ! trenerów. Serducho o w to włoży,wiec wcale tak zle nie bedzie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kazek jest ok, ale coś mi podpowiada, że Basałaj z Valckxem czekają do zimy na jakiegoś z całym szacunkiem Fornalika lub innego Bakero. Całe szczęscie że Tarasiewicz i Ulatowski znaleźli nowych pracodawców.
Prowadź Kaziu Białą Gwiazdę ku szczytom i wiecznej chwale. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Moskal na dzień dzisiejszy powinien mieć już odpowiednie doświadczenie by drużynę samodzielnie i z sukcesami prowadzić. Do tego jest nasz. Życzyłbym sobie i jemu, żeby okazał się strzałem w dziesiątkę, ale mam też szczerą nadzieje, że klub jest/będzie przygotowany na wypadek gdyby się jednak okazało, że prowadzenie Wisły to dla Kazka za wysokie progi.
Powodzenia ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jestem zniesmaczony tą gadka Basałaja. Tak czy siak powodzenia Moskal... może uda Ci się dotrzeć do tych piłkarzy, w co niestety śmiem wątpić.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
KAZIU pokaż im, że da się zarazić piłkarzy miłością do Wisły!
Grać na całego z białą gwiazdą na piersi. Tym, którzy nie chcą się dla niej starać - podziękuj! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Maaskant by dotrwał do zimy ale zwolnili go za żenujące wypowiedzi w mediach. Po debrach przeszedł samego siebie. Tak pyskować do kamer to sobie może "Mou" a nie "Maas".
Edit: Coś czuje, że będzie Kafarski :/
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.11.2011 o godz. 13:04.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie rusz Kazika bo zginiesz
![]() Kaziu swój chłop - on wie że można przegrać wszystko tylko nie z parchami. Powodzenia! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To nie o to chodzi że się kogoś miesz z błotem Panie Dudu tu poprostu zarząd wg mnie robi sobie jaja!! Bo jakim trenejro jest Kaziu każdy widzi <nie na ekstraklasa dryzne> A na pewno nie na Wisłę która jest w lekkim chaosie i toczy walkę o mistrza... Jak się kogoś zwalnia to się powinno mieć zastepce do cholery a nie tracić 2 miesiące znowu...;/ Zanim kogos znajda:( ŻAL!!
PS: I się naturalnie zgadzam z Dawissem ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ci kopacze którzy mają wyjebane będą mieli nadal bo co im Kazek zrobi? Przecież jest trenerem na miesiąc ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|