The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 19:50
ChG napisał(a):Wyświetl post
Proponuję zwrócić uwagę na Fornalika z Ruchu Chorzów. Kolesiowi co rok zabierają najlepszych zawodników i tym samym Ruch skazywany jest na pożarcie, a on zawsze potrafi zdziałać coś z tym materiałem, który posiada. Jak dla mnie to dobry kandydat na trenera w Wiśle.
i stawia na młodych a nie starych polaków którzy są jego kumplami ( tu nawiązanie do pewnych holendrów)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2011, 19:51
Nie ma co komentować na gorąco powiem tylko tyle, że do wywalenia Jaliens, Lamey, Diaz, Kirm, Jirsak, Boguski z naszego składu !!! W obronie mamy jednego z lepszych od dawna zawodnika Jovanovicia.
Naprawdę jak stałem zawsze murem za Maaskantem teraz muszę powiedzieć, że ta drużyna nie ma charakteru i nie ma żadnego pomysłu na grę! Należy zakupić jakiś dobrych obrońców dwóch i trenera który nada tej drużynie styl.
Gienek fuck z 5 metrów....

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Bronex co Ty masz do Stana?
dysponowal ograniczonym budzetem to takich graczy sciagnal, na pewno nie sciagal zawodnikow ze swojej listy ktorzy byli na 1 miejscach
ale najlepiej on jest winny
a kto ....a odpowiada za to ze Wisla Krakow, wielokrotny mistrz Polski nie ma bazy treningowej?
kazdy trener i dyrektor sportowy dostaje obiecanki ze kasa bedzie na transfery, ze baza zacznie sie budowac
a ciagle jestesmy w dupie
bo sukces ma byc na wczoraj, jesli tak beda w Wisle myslec to ciagle bedziemy zmieniac trenerow itp
Do Stacha za dużo nie mam uwag bo jak na nasze możliwości finansowe to ściąga piłkarzy klasowych. Tylko chciałbym wiedzieć ,kto wymyślił Kew Jaliensa i jakim cudem ten chłopak grał jeszcze dwa lata temu 30 meczów na sezon w AZ. Tego nie rozumiem zupełnie. Przecież Jaliens + Lamey to powinna być ostoja defensywy. Holenderska szkoła, teoretycznie mnóstwo zalet i piach i zawód w praktyce. Co jest nie tak?
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Jeden wyrzuciłby Kirma, inny Jaliensa, jeszcze ktoś inny Genkova. Co to ma do rzeczy? Obwiniajmy twórcę a nie tworzywo.
Z g.......go tworzywa największy mistrz niewiele zrobi, więc nie rzucałbym takich haseł zbyt pochopnie :(
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 19:52
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Panowie nie zapominajcie, że nie gra teraz Małecki, Melikson, hmmm... Bunoza ( Mysle że od Jaliensa jest lepszy...) i SOBOLEWSKI. Dopoki grali byly zwycięstwa.
Były... w takim samym marnym stylu i zawdzięczane kupie szczęścia

Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Od: 11.2011

coni napisał(a):Wyświetl post
Najlatwiej zwolnic trenera. Tylko co potem?
szukanie z łapanki nastepcy, ktory tez nie da gwarancji na cos lepszego, plus stracony czas na poznanie zespolu.
Jak trener sobie nie radzi to idzie do zwolnienia i tyle BO TO ON ODPOWIADA ZA TRANSFERY I ZA SKŁAD NA MECZ!! Popatrzcie na Probierza, czego sie nie tknie to sukces. Był w Widzewie - grali jak na widzew bardzo dobrze, poszedł do Jagi - wywalczył puchary. przyszedł do ŁKS ktory dostawał baty i nagle w 7 meczach 4 zwyciestwa. Odszedł - Łks gra znowu kiche...
Trener musi panowac nad szatnią - miec szacunek wscord piłkarzy i respekt. A Masskant te cechu STRACIŁ JUZ KILKA TYG TEMU!

Najlepiej by było wyebać pol skladu ale to z racji kontraktów nie takie proste wiec jedyną sensowną zmianią , bodźcem dla piłkarzy jest zmiana trenera. ZACZNIE SIE OD NOWA RYWALIZACJA W SKLADZIE - ZIMA DOJDZIE 4-5 NOWYCH I JEST SZANSA NA UGRANIE CZEGOŚ A MACHNIECIE RĘKĄ I POZOSTAWIENIE MASKANTA TO by był tylko przejaw zrezygnowania i tyle...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Swoją drogą chyba chciałbym, żeby Wisła zmieniła właściciela. Na takiego, który będzie nie tylko brał, ale i dawał. Takiego, który myśli logicznie i wie, że BAZA TRENINGOWA i jakaś AKADEMIA DLA JUNIORÓW to absolutna podstawa w dzisiejszym futbolu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.11.2011, 19:53
Ludzie jak Radovic nie moze grac to Skorza sie martwi a u Nas tylu zawodnikow kontuzjowanych i co mamy powiedziec. Sa kluby, w ktorych 1 osoba moze zrobic cos z niczego.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:54
Co z tego, że nie gra Małecki czy Sobolewski? Nie pamiętacie tych zachwytów przedsezonowych, tych dwóch jedenastek, które walczyłyby o Mistrzostwo Polski, tych świetnych zmienników?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2011, 19:55
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Z g.......go tworzywa największy mistrz niewiele zrobi, więc nie rzucałbym takich haseł zbyt pochopnie :(
O chłopie grubo się mylisz. Armia baranów dowodzona przez lwa więcej zrobi niż stado lwów dowodzonych przez barana. Moim zdaniem trener słaby nawet mając dobrych piłkarzy może nie osiągać sukcesów (mit pt "tę drużynę to by mogła nawet moja teściowa poprowadzić i by wygrywali"- praktyka pokazuje ,że dupa zbita). Dobry trener klubowy powinien trenować czyli szkolić tak jednostkę i kolektyw aby podnosiła swoje umiejętności.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Kur.a szkoda słów. Garguła... Nunez... Szkoda słów po raz kolejny. Zabrakło w tym meczu Małeckiego i Sobola.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

kot napisał(a):Wyświetl post
Wisła nie dla idiotów, bo stadion prawie już pusty.
Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.11.2011, 19:57
ChG napisał(a):Wyświetl post
Proponuję zwrócić uwagę na Fornalika z Ruchu Chorzów. Kolesiowi co rok zabierają najlepszych zawodników i tym samym Ruch skazywany jest na pożarcie, a on zawsze potrafi zdziałać coś z tym materiałem, który posiada. Jak dla mnie to dobry kandydat na trenera w Wiśle.
Niby wszystko sie zgadza, ladnie pieknie ale...

Wisle potrzeba na lawce trenera-s....ysyna. Takiego co to s....i zawodnika, co nie bedzie sie bal lenia wyslac na miesiac do MESY. Maaskant potrafi chyba s....ic tylko sedziego technicznego.
Z kolei Fornalik takim trenerem nie jest. Robi dobra robote w Chorzowie ale on tam pracuje bez presji na wynik. Raz wygra, raz przegra. Bez cisnienia. U nas co roku trzeba bic sie o tytul, o gre w pucharach, jest cisnienie. Czy taki Fornalik umialby w trudnym momencie wstrzasnac zespolem, krzyknac, ochrzanic? Nie wyglada na takiego. Jak sie go slucha to jest on uosobieniem spokoju, jest stonowany, kulturalny, grzeczny. Jemu nasze gwiazdki juz na bank weszly by na glowe od poczatku.
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2011, 19:59
"Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...

P.s. Nie rozumiem też innej rzeczy... Powiedzcie mi jak to jest... Przychodzi gość z zagranicy daje mu się walizkę pieniędzy(pensję) i druga walizkę na wydanie.... wydaje ją jak chce(np. zamiast ściągnąć dziesięciu reprezentantów młodzieżówki ściąga gościa który zarabia tyle co kosztowała by zajebista szkółka piłkarska) i rodacy POLACY mówią, a gość jest spoko tylko inni mu przeszkadzają... MOIM ZDANIEM CUDZE CHWALICIE SWOJEGO NIE ZNACIE... wolałbym aby za tą samą kasę albo dwukrotnie większą wydali na naukę Polaków ich staże itp. rzeczy abyśmy mieli z tego pożytek jak np. w Legii... a nie pchamy grubą kasę do obcej kieszeni i za każdym razem jak coś jest nie tak to nie ich wina... wytłumaczcie mi gdzie tu sens?"

Jak dla mnie TRENER KULAWIK>>> DO pierwszej 11 JUNIORZY i GRAĆ NA CAŁEGO!!!
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:00
Okej, Fornalik w wywiadach wydaje się być spokojnym, opanowanym człowiekiem, ale tak naprawdę nie wiadomo kim jest w szatni. A co do tej presji wyniku, to jeśli jest dobrym trenerem, poradziłby sobie z nią. Tylko póki co nie dostał szansy w dużym klubie i tak naprawdę nie wiadomo na co go stać. Ja osobiście cieszyłbym się, gdyby objął stery w Wiśle, ale wątpię, żeby kiedyś to nastało, bo przecież u nas uparli się na zagranicznego trenera...
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2011, 20:01
Nie umiem żyć po tej porażce..
Na następnym meczu zaśpiewajmy piłkarzykom jak kiedyś po derbach w Sosnowcu :
" Jedźcie na narty, ten sezon juz ch*** warty !! "
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.11.2011, 20:01
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Były... w takim samym marnym stylu i zawdzięczane kupie szczęścia
Ale były, dzięki Meliksonowi.... dlatego to wielkie osłabienie. W koncu nasi muszą wyjść z tego dołka. Tak jak zrobila to Legia
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 20:02
jak w nast. meczu jeszcze raz zobacze Jaliensa, to mnie ....ica jasna strzeli. Chce zobaczyć Czekaja za niego, i w dupie mam czy stracimy 1,2,8 czy 100 bramek. Nie wierze, że Czekaj jest gorszy od niego, to się po prostu w dupie nie mieści. A nóż zaskoczy - przynajmniej jest nasz i czegoś się nauczy. Teraz jest odpowiednia do tego chwila. Myślałem że większej ....y niż ostatnio z PBB zagrać nie można, myliłem się...Niech chociaż Czekaj na tym skorzysta i wejdzie w skład. Oczywiście po wyjebaniu Maaskanta, bo jak nie, to znów będziemy tulipana oglądać.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2011, 20:06
Bronex napisał(a):Wyświetl post
O chłopie grubo się mylisz. Armia baranów dowodzona przez lwa więcej zrobi niż stado lwów dowodzonych przez barana. Moim zdaniem trener słaby nawet mając dobrych piłkarzy może nie osiągać sukcesów (mit pt "tę drużynę to by mogła nawet moja teściowa poprowadzić i by wygrywali"- praktyka pokazuje ,że dupa zbita). Dobry trener klubowy powinien trenować czyli szkolić tak jednostkę i kolektyw aby podnosiła swoje umiejętności.
Może faktycznie się trochę zagalopowałem, ale - ile lwów siedzących w jaskini o nazwie Wisła Kraków pokażesz z czystym sumieniem ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 20:08
thechris napisał(a):Wyświetl post
Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach.
To prawda, ale oglądnąłeś derby. Czy grają kichę czy nie, jeśli jesteś Kibicem Wisły to był twój p@$#ny obowiązek.

Męczyłeś się... Cóż, nie ty jeden. Jeśli jednak wolisz karmienie łabędzi, droga wolna. Tylko nie nazywaj frajerem innych. Tych, którzy jednak idą na Wisłę, mimo że serce im się kraje widząc taką grę.

Jak to było? Dumni po zwycięstwie...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Ide się uchalć bo w pale mi sie to nie miesci by przegrać z Cracovia dla mnie to tak bolesne ze az płakać mi sie chce jestem z wisełka od 25 lat od małego ale takiego czegoś nie pamietam by miał ochote coś rozwalić
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

MQUC85: Nie. Grało by ze 6 Polaków, w tym 3 w 11 repry.... tylko moje domysły..
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2011, 20:09
thechris napisał(a):Wyświetl post
A idź .......nij się w głowę, skoro dla ciebie (specjalnie z małej litery, bo zero szacunku mam do takiego psuedokibica jak ty) oglądanie meczów Wisly, czy też chodzenie na Wisłę to "strata czasu". Gratulacje dla Ciebie.

Maaskant - Twój czas się skończył, czego jak czego ale DERBÓW w KRAKOWIE przegrać nie wolno. Nie bagatelizowalbym jednak roli tych śmiesznych piłkarzyków w dzisiejszym "sukcesie". Wilk i Jovanović mogą zostać, reszta - żegnamy, może jeszcze Biton choć dziś ogromny zawód. Nie macie umiejętności, nie macie ambocji, nie macie nic. Jesteście zlepkiem skórokopów nie piłkarzami !! Liczę na wyciągnięcie poważnych konsekwencji wobec trenera, ale też wobec piłkarzy!!! Za coś takiego powinni ze swoich pensji sfinansować nam wyjazd do Wrocławia. Liczę na jakąś akcję w tym stylu..

CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIĘ!! BO WISŁA TO COŚ WIĘCEJ NIŻ KOPACZE!! ZROZUMCIE TO WRESZCIE - ty thechris też!!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:13
Skoro Maaskant zaraz po meczu nie podał się do dymisji, to wszystko zostaje po staremu. Cupiał go nie zwolni.
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:13
pcpc napisał(a):Wyświetl post
Ide się uchalć bo w pale mi sie to nie miesci by przegrać z Cracovia dla mnie to tak bolesne ze az płakać mi sie chce jestem z wisełka od 25 lat od małego ale takiego czegoś nie pamietam by miał ochote coś rozwalić
Derbów w Sosnowcu nie pamiętasz? Ja pamiętam. Uczucie to samo.
Niestety za często się ono ostatnio powtarza...
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.11.2011, 20:16
nie ma co sie tlumaczyc kontuzjami mistrz polski powinien miec taka lawke ze to nie ma znaczenia kto gra a kto nie, gdzie sa mlodzi , gdzie sa polacy, mloda ekstraklasa przegrywa prawie wszystko, w pierwszej druzynie graja dziadki ktore chca dorobic przed emerytura, dlaczego zawodnicy po kontuzjach w naszym klubie nie wracaja do dyspozycjii(dawidowski,niedzielan, gargula,boguski) dlaczego trener sciaga najlepszego na boisku po 45 minutach lub gdy przegrywamy robi zmiany w 88 min?.w normalnej pracy jak cos zawalisz to ponosisz konsekwencje a u nich i tak kasa na koncie bedzie sie zgadzac zadnego zawieszenia zawodnika zadnego wyslania do me! W TYM SILNIKU NIE WYSTARCZY ZMIENIC OLEJ TRZEBA WYMIENIC CALY SILNIK!!!!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2011, 20:19
To sie kiedyś musiało stać. Trzeba też mimo wszystko powiedzieć, że parchy miały dużo szczęścia lub inaczej to nazywając Wisła była bardzo nieskuteczna (setka Genkova). Ale okropne uczucie. Mam ochotę coś rozpier.....ić. Szczerze mówiąc liczyłem, że chociaż dziś parchów pojedziemy, a tu chu.... Brak słów. BO DERBÓW NIE MOŻNA PRZEGRAĆ!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2011, 20:22
Przegrać derby wstyd!!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:22
Lacrima w Sosnowcu nie bolało bo jeszcze jakoś to wygladało a dzisiaj widziałem zero ducha walki
No może z wyjatkiem Wilka to nie widziałem tej zadziorność by kazdy za kazdego stawał jak w poprzednich derbach było ze naszego sfaulowali a wtedy ktoś z naszych doskakiwał nawet taki nordi buhari
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.11.2011, 20:24
I się dziwicie, że na cracovii taka frekwencja ?

A co będzie u nas po kilku porażkach? Myślicie, że coś innego?
Już jest taka żenada , że dramat .
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów