The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 19:29
Wstyd hańba żenada!!! Jedyna szansa sraxy to był stały fragment gry i co my robimy w 1 połowoie?!?!! Prezentujemy im pierdyliard okazji do tego aby człowiek deska się odblokował!!!! To musiało się tak skończyć... Od kilknastu meczów powtarzam że Kirma trzeba w...rdolić albo jakąć karę wlepić bo to co on wyprawia na boisku to jest skandal... Diaz kolejny paralityk wypierdala się o własne nogi.... Jaliens to szkoda gadać w ogóle... Wilk też niby biegał z zadziorem ale ile debilnych fauli dziś zrobił to tylko on wie... Nunez - człowiek strata - gra na alibi, debilnie zwalnia akcje przytrzymując niepotrzebnie piłkę... Gargułe - człowiek życiowa porażka - z niego już nic nie będzie - WYPAD!!!! Do jirsaka to już nie mam nerwów, wychodzimy z kontrą a ten się zatrzymuje bo ....a jedyne co potrafi to podać do tyłu. Chcieliście wyrzucać Małęckiego to macie ....eczki, które nie są w stanie o.......ić beznadziejnej cracovii...

Jedyni którzy powinni zostać to Pareiko, Iliev, Biton, Melikson, Małecki, Wilk, Jovanovic (duży plus za wolę walki)..
Reszta na czele z panem robercikiem wypad... nie chce ich widzieć w meczu z Górnikiem.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2011, 19:30
Merkury napisał(a):Wyświetl post
żeby od żydów dostawać...kurde popatrzmy na siebie, Dmowski się w grobie przewraca, jego endecyjne ideały poszły się bujać. Tak to jest jak się zapomina o korzeniach i się żydów w drużynie Wisły zatrudnia.... A dwa Wilk się bawi na boisku w zapasy czy kurde gra, bo widocznie uznał, że jak nie może bramki strzelić to przynajmniej po fauluje....
przynajmniej miał jaja, próbował coś zrobić a nie to co nasi niektórzy pseudopiłarze. BRAWO CZAREK. pod koniec meczu mógł jeszcze komuś przyjebać byłby jakiś pozytyw.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2011, 19:31
Ja tylko mam nadzieje, że w meczu z gornikiem "podziekujemy" należycie naszym najemniką za te derby...... wstyd jutro wyjsc z domu
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.11.2011, 19:31
kola12 napisał(a):Wyświetl post
Urban
Ulatowski, Białas i Kaczmarek tez sa wolni....
Ja nie wiem co tu trzeba zmienic ale gruby reset musi byc
DysoN
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.11.2011, 19:33
Nie wieszam psów na Genkowie. Facet zagrał po przerwie. Być może jakby był w ciągłej grze nie zmarnowałby szansy. Zresztą w krótkiej migawce jak nasi schodzili z boiska akurat po jego minie było widać, ze jest w....iony.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2011, 19:33
Serce mowi Maaskant WYPIE*RDALAJ a rozum mowi zeby zostal bo tak naprawde nie ma za bardzo kogo innego chyba ze pan B wymysli znow jakis wynalazek z zagranicy...
Wielki szacunek dla Wilka, Bitona, Jovanovicia....trzej pilkarze ktorym moglbym podac reke i podziekowac za to ze wlozyli serce w ten mecz. Reszcie bym SPLUNAL W TWARZ !! przegrac z zasrancami....najgorsza druzyna ekstraklasy od nie wiadomo ilu lat.
Tak jak ktos napisal wyzej, Melikson, Malecki, Jovanovic, Biton, Illiev to sa zawodnicy na ktorych mozna budowac druzyne, reszta OUT.

PS : moja mala sugestia ruszmy dupy, zoorganizujmy sie wieksza iloscia osob i zawitajmy na treningu ! i nie kulturalnie za plotu ale wbic na boisku i paru grajkom wygarnac to i owo.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 19:34
mhl_pl napisał(a):Wyświetl post
Urban na trenera Maaskant wypad. Czekaj i Brud do składu !
Chyba na głowę upadłeś, przecież to sto razy gorszy trener. Chyba , że to była ironia i nie załapałem to sorry
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.11.2011, 19:35
Krav napisał(a):Wyświetl post
koniec, przebrała się miarka. Broniłem Maaskanta do dzisiaj. Nie ma kur.a mać litości - derby TRZEBA wygrać, a nie grać totalnej ....ey. To jest ku..a mać po prostu żenada. Przegraliśmy z jebanymi parchami, którzy wygrali JEDEN mecz, po farfoclu - z górnikiem. U siebie 0-1-5....ja .......e....Wypierdalaj Maaskant na rowerze, a na bagażnik Jaliensa weź.
W sumie mam to samo uczucie. Zmiana trenera nic nie da... w zasadzie jest po mistrzostwie więc wolę oglądać chłopaków ME niż zagraniczny szrot. Trenerem może być równie dobrze Moskal z Kulawikiem. W sumie nawet wolałbym ich niż pięknego Roberta. Do dziś broniłem Maaskanta ale po dzisiejszym meczu niech wypierdala.
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2011, 19:35
gdyby bylo kilku graczy jak |Iliev to byloby 10razy lepiej. roznica miedzy nim a reszta sprowadzonych szrotów jest olbrzymia.widac, ze gosc przyszedl z dobrego klubu w ktorym gral a nie jak inni z rezerw slabych klubow badz z nizszych lig.tylko on w prodzie potrafi pomyslec.zmian trenera nic nie da.juz zmnienono skorże i w sumie patrzac przez pryzmat poltora roku wyszlo to na gorsze niz by pewnie bylo. jezeli nie zmieni sie polityki z piłkarzami tonie prędko wyjdziemy z tej dupy
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.11.2011, 19:36
Według mnie rzecz nie jest w motywacji , braku ambicji , czy chęci do walki. Główną sprawą jest brak umiejętności i to zarówno trenera jak i piłkarzy.Drużyna jest zupełnie nieprzygotowana do sezonu pod względem fizycznym , szybkościowym i wydolnościowym.Nie istnieją żadne schematy rozgrywania piłki. Zbyt wiele bramek tracimy po stałych fragmentach gry. A gdy do tego zawodzi skutecznośc , to mamy to co mamy. Mimo wszystko nie wiem , czy zmiana trenera w momencie , gdy nie mamy dogadanego nikogo sensownego ma sens.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2011, 19:36

Ta ostatnia niedziela?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:37
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co to będzie jak z Górnikiem nie zagra Czarek za kartki...
Porażka A co ma być? Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś ?
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2011, 19:38
mi się wydaje że Maaskant dał sobie wejsc na glowe pilkarzom, juz nie jest taki surowy
tak samo konczyl u nas Maciej Skorza dal sobie wejsc na glowe pilkarzom

coz mam nadzieje ze Valcx zrobi jakies dobre transfery w zimie i bedzie powtorka z tamtego roku
w lecie kasy nie dostal i musial slabszych sciagnac
trzeba zostawic Marko Jovanica Meliksona, Maleckiego, wykupic Bitona i budowc druzyne
jesli nigdy nie dostaniemy kasy to zawsze bedzie zle, zmiana trenera nic nie da
trener otrzymuje obietnice ze kasa bedzie na transfery , ze baza treningowa bedzie a jest gowno
obiecanki, cacanki
przyjdzie jakis nowy trener, bedzie moze max 2 lata i znow cale forum bedzie zwalnialo go, bo zaliczy wpadki i tak caly czas bedzie sie krecic w kolo karuzele trenerska w Wisle
nie ma trenerow ktorzy wpadki nie zaliczyli, tyle lat w jednym klubie w Angli jest Ferguson,Wegner, Moyes i tez zaliczali wpadki, ale jednak do dzisiaj pracuja

Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.11.2011, 19:38
Najlatwiej zwolnic trenera. Tylko co potem?
szukanie z łapanki nastepcy, ktory tez nie da gwarancji na cos lepszego, plus stracony czas na poznanie zespolu.

Jesli juz mowic o czyjes winie za wyniki sportowe to ponosi je w głownej mierze zarzad, ktory jest odpowiedzilany za wyniki finansowe, za zarabianie pieniedzy. Jesli tego nie potrafia i nie ma kay na klasowych pilkarzy i trenera to mamy taka pyte jak mamy.
Nie jest wina Maaskanta ze nie jest genialnym trenerem, bo gdyby takim byl to by byl trenerem w Realu Madryt a nie u nas. Nie obwinialbym tez pilkarzy za to ze nie graja jak Barcelona, dopoki daja z siebie 100% na boisku to jest ok. Oni poprostu graj najlepiej jak potrafia, a ze nie potrafia lepiej to mamy pyte jak mamy.

Nie jest wina trenera i Stana ze nie ma kasy, ze nie ma szkolki pilkarskiej , ze trzeba sciagac darmowych zagranicznych pilkarzy. Zastanowcie sie kto ponosi za to odpowiedzialnosc ze tak niewielu Polakow gra w Wisle. Wyniki sportowe sa tylko odzwierciedleniem decyzji ktore zapadaja w zarzadzie.
Dotakowo jak nam szczescia braklo jak dzisiaj, to moglismy wygrac to spotkanie.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 19:39
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Pareiko, Jovanovic, Wilk, Iliev, Biton
z niegrających Melikson, Małecki
- to są piłkarze z którymi możnaby coś więcej zbudować. Reszta grajków jest za słaba, choćby chcieli, wyżej nie podskoczą. Wisła jest dzisiaj słaba słabością swoich piłkarzy. Truizm na potęgę, ale nic ponad to nie trzeba więcej pisać.
3/4 naszej kadry to piłkarski szrot.Dobitnie widać to w Europie. Nic z tym więcej nie ugramy, nie ma na to szans. Oczywiście jest szansa na podium, nawet na obronę mistrzostwa, jak do składu wrócą na wiosnę kluczowi gracze i przezwyciężymy dołek w jakim się znajdujemy, ale na nic więcej nie ma szans. Europa nam dawno odjechała.

Bardzo dobry post, popieram w pełni.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2011, 19:41
Jeden wyrzuciłby Kirma, inny Jaliensa, jeszcze ktoś inny Genkova. Co to ma do rzeczy? Obwiniajmy twórcę a nie tworzywo. Za drużynę odpowiada trener i dyrektor sportowy. Trener może i musi robić wszystko aby drużyna grała dobrze i realizowała zamierzone cele. Robert w tej materii nie ma osiągnięć w tym sezonie żadnych. Gra w pucharach (choć na początku obiecująca bez efektu), gra w lidze mizeria i "jeździec bez głowy". Z tej drużyny dobry trener wycisnąłby dużo /dużo więcej. Dzisiaj (jak we wcześniejszych spotkaniach) Wisła grała beznadziejnie w każdym elemencie. Wstyd/hańba/ kompromitacja/Robert ze Stachem nie wracajcie na Reymonta.

PS. Wilka jedynie można pochwalić za waleczność i ambicję .Grać w piłkę ,na poziomie Wielkiej Wisły to on nie potrafi.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.11.2011 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2011, 19:42
Proponuję zwrócić uwagę na Fornalika z Ruchu Chorzów. Kolesiowi co rok zabierają najlepszych zawodników i tym samym Ruch skazywany jest na pożarcie, a on zawsze potrafi zdziałać coś z tym materiałem, który posiada. Jak dla mnie to dobry kandydat na trenera w Wiśle.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:43
coni napisał(a):Wyświetl post
Najlatwiej zwolnic trenera. Tylko co potem?
Czyli jest fajnie? Gdyby nie pomoc sędziów to mielibyśmy 16 punktów i 11. miejsce w tabeli.

ChG napisał(a):Wyświetl post
Proponuję zwrócić uwagę na Fornalika z Ruchu Chorzów. Kolesiowi co rok zabierają najlepszych zawodników i tym samym Ruch skazywany jest na pożarcie, a on zawsze potrafi zdziałać coś z tym materiałem, który posiada. Jak dla mnie to dobry kandydat na trenera w Wiśle.
Fornalik jest zbyt inteligentnym facetem, żeby się zgodził trenować taki szrot jaki jest we Wiśle. Poza tym po ch*ja miałby przechodzić do słabszej drużyny?
Ostatnio edytowane przez thechris : 06.11.2011 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
Epolet
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 06.11.2011, 19:43
1906% poparcia dla Maskanta! Wie chłop co robi.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 19:44
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
Brawo dla Wilka i Jovanovicia. Plus ewentualnie dla Bitona. Oni wiedzieli, o co grają.
Iliev i Pareiko jeszcze. Widziałem, że Iliev ciągnął akcje, ale brakło mu wydolności. Jednak widać było, że się starał, nie odpuszczał. Pareiko też nie zawinił, grał dobrze i jak zawsze bardzo mu zależało.

Zabrakło nam walczaków, mocnych charakterów. Zabrakło Małeckiego, Sobolewskiego, Meliksona. Im nie trzeba tłumaczyć co to Derby i że Wisła w takim meczu nie może przegrać. Szczerze przyznam, że dzisiaj zatęskniłem za Głowackim, Brożkami, Baszczyńskim, Kosowskim, Zieńczukiem, Błaszczykowskim. Za zawodnikami, którzy dawali z siebie wszystko w takich meczach. Mam wrażenie, że drużyna zatraciła tożsamość.

Właśnie to są skutki budowania drużyny w oparciu o piłkarzy zza granicy, którzy w wielu przypadkach nie są lepsi od polskich zawodników. Właśnie dlatego marzę, aby w Wiśle było miejsce dla jej wychowanków. Dla Bruda i Czekaja mecz z Cracovią to nie byłby zwykły mecz. Napewno daliby z siebie 150%
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Powinna być sroga kara finansowa dla piłkarzy! To były derby, nie zwykły mecz ligowy, powinni po 50 000 zł wpłacić na jakiś szlachetny cel, bo na pewno nie do klubu, a i przydało by się, żeby Pan Cupiał pojawił się na Reymonta i porozmawiał z kim trzeba, o czym trzeba i należyty sposób jaki trzeba bo na wiosnę będziemy mieć derby o utrzymanie się w lidze, a nie walkę o mistrza. Tu już nie wolno mówić aj no zdarza się.., mieli gorszy dzień, ten i ten są kontuzjowani... Derby są na innych zasadach i w ten sposób trzeba było myśleć. To ostatni gwizdek żeby coś z tym gównem robić, tak być nie może. Ja Wisłę zawsze będę dopingował bo to mój klub, bez względu na wyniki, ale jakieś zmiany muszą nadejść bo idziemy prosto na dno.

A sracovia oczywiście dała popis dopingu bluzgając na nas tylko wtedy gdy im się coś nie podobało na boisku. Co za prymityw.

Aha, tak się przyglądałem to szacunek dla Czarka Wilka, że jako jedyny odważył się wpaść na Kaczmarka przed jego bramką, a chyba nawet obok. Reszta momentalnie odpuszczała grę gdy widziała tylko, że piłka leci w stronę Kaczmarka a ten do niej wyskakuje.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Bronex co Ty masz do Stana?
dysponowal ograniczonym budzetem to takich graczy sciagnal, na pewno nie sciagal zawodnikow ze swojej listy ktorzy byli na 1 miejscach
ale najlepiej on jest winny
a kto ....a odpowiada za to ze Wisla Krakow, wielokrotny mistrz Polski nie ma bazy treningowej?
kazdy trener i dyrektor sportowy dostaje obiecanki ze kasa bedzie na transfery, ze baza zacznie sie budowac
a ciagle jestesmy w dupie
bo sukces ma byc na wczoraj, jesli tak beda w Wisle myslec to ciagle bedziemy zmieniac trenerow itp

Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Jak wam mówiłem że trzeba zrobić zmiany w klubie od góry od samej góry, wywalić tą komunę i zastąpić ją ludźmi z pasją i zaangażowaniem... to nie którzy mówili abym się stuknął w czoło... w Cracovii grali nasi byli wychowankowie/ piłkarze... u nas brakuje ambicji i zaangażowania... piłkarze przychodzą do pracy i później nie żyją piłką... to jest jeden z wielu problemów...
Wolałbym aby grali juniorzy i ryli trawę niż oglądać takie coś...
Mimo wszystko i tak najlepszym klubem jest Wisła i ona utożsamia wszystko co najlepsze... niestety szczególnie działacze i piłkarze nie dorównują do tej wspaniałej historii i tradycji wywalczonej przez lata...
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.11.2011, 19:45
Szkoda nerwów. Myślałem, że Holendrzy wymuszą na Cupiale jakieś większe aspiracje kadrowe, ale zgubiła ich wspólna megalomania. Oni wpisali się w Cupiała filozofię piłki, czyli za darmo w Polsce mistrza zdobywa się zawsze i wszędzie a reszta nie ważna. Transfery Valckxa świadczą o lekceważeniu wszystkich i wszystkiego. Jak widać po roku czasu, Wisła wymaga resetu kadrowego i budowy od podstaw, z bagażem kosztownych obiboków, gdzie w grze zamiast progresu, mamy regres.

Mili włodarze Wisły, powinno się reinwestować w klub i drużynę. Zainwestowano w drużynę 20 % z zarobionych w ostatnim roku kilkunastu milionow euro i nie przeznaczono nic na infrastrukturę treningową. Dlatego Wisła gra to co gra a Holendrzy dziwią się do teraz, dlaczego Branco nie pasował do ich oceny sytuacji w polskiej piłce i Wiśle a Marcelo pasuje w holenderskiej piłce i PSV.

Przypomnę jeszcze raz swoją sentencję wobec włodarzy klubu ..............

choćbyście nie wiem jakimi stawali się arogantami wobec Wisły i jej kibiców, to jedyny sens Waszych działań określą Wasze wyniki, aby podarowany Wam stadion, zapełnić na 33 tysiące, czego mogą dokonać jedynie ludzie z sensem, a zwłaszcza piłkarze.
Wisła nie dla idiotów, bo stadion prawie już pusty. Zaklinajcie rzeczywistość dalej i drwijcie z kibiców, a zobaczycie dokąd zajdziecie.
Ostatnio edytowane przez kot : 06.11.2011 o godz. 19:58.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 06.11.2011, 19:46
Jak dla mnie do konca sezonu ten zespol moze poprowadzic ktokolwiek.
Nikt, kto posiada jakikolwiek warsztat trenerski i mocny charakter nie straci wiecej punktow niz Maaskant.
W ziemie ktos z gornej trenerskiej polki i potezne zmiany w skladzie.
Odpowiedz cytując
Flesz
Member

Od: 07.2003

mam pytanie do tych, którzy tak krytykowali gwiżdżących po meczu z lechią.... dalej macie zamiar oklaskiwać te pseudo gwiazdy?
po tym jak nas, kibiców dziś upokorzyli
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Katastrofa. Nic innego nie idzie napisać po tak żałosnym meczu z żałosną drużyną z jeszcze bardziej żałosnymi ,,kibicami" i golu żałosnego drewniaka. Wszystko można wybaczyć, zrozumieć ale porażki w derbach już nie. Z tej drużyny i trenera w którego wierzyłem nic nie będzie. Czekamy co nasz złotousty powie po meczu...

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26069 : rotfl:
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 06.11.2011 o godz. 19:49.

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.11.2011, 19:48
co WY chcecie kasa z transferów trafia do Cupiała od 2004 r Wisła się stacza sportowo i organizacyjnie i tylko dlatego BC jej nie pozwala dobić bo ma z tego niezłe pieniądze z czasem niestety tych upokorzeń jest wieńcej proporcjonalnie do zysku właściciela.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.11.2011, 19:49
Panowie nie zapominajcie, że nie gra teraz Małecki, Melikson, hmmm... Bunoza ( Mysle że od Jaliensa jest lepszy...) i SOBOLEWSKI. Dopoki grali byly zwycięstwa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów