The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2011, 09:55
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Natomiast cieszy postawa Bunozy - jak dla mnie facet zagrał chyba najlepszy mecz w barwach Wisły jaki oglądałem.
Też mnie to cieszy,ale już mniej gdy się spojrzy na to jak grał rywal. Na tle takiego przeciwnika nietrudno zabłysnąć. Fajnie by było jakby Maaskant dał więcej pograć Bunozie. Chavez ewidentnie się zepsuł więc Bunoza może się wykazać. Do tego fajnie by było jakby ogrywał się także w LE.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.09.2011, 10:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to cieszy,ale już mniej gdy się spojrzy na to jak grał rywal. Na tle takiego przeciwnika nietrudno zabłysnąć. Fajnie by było jakby Maaskant dał więcej pograć Bunozie. Chavez ewidentnie się zepsuł więc Bunoza może się wykazać. Do tego fajnie by było jakby ogrywał się także w LE.

Na tle takiego przeciwnika jak piszesz Lamey, Jaliens, Diaz i Chavez mieli nie male trudności żeby zabłysnąć nie uważasz?
Naszą siłą we wczorajszym meczu było zdominowanie środka pola i bardzo dobra gra obu środkowych pomocników. Do tego należy dodać Bitona i Sapele i mamy 2:0. Z Ruchem nasza gra musi wyglądać o wiele lepiej szczególnie w obronie i na skrzydłach. Ja mam nadzieje że Mały i Kirm wkońcu pokażą swoje oblicze z poprzedniego sezonu.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.09.2011, 10:30
Co by nie pisać na gorąco po powrocie, postanowiłem obejrzeć jeszcze raz wczoraj powtórkę.
Oryginalny nie będę:

1. Dwie różne połowy, dwie różne Wisły. W I dno i metr mułu, w II znacznie lepiej. W końcu widziałem Wisłę walczącą o każdy cal boiska

2. Bełchatów nie powinien być w żadnym razie podstawą do wyciągania jakichkolwiek wniosków na temat naszej drużyny. Tak słabej drużyny dawno nie widziałem. Pasiaste damy już lepiej w piłkę kopią.

3. Najsłabsi na boisku: Kirm i Małecki. Mały się spalił, chciał udowodnić, że jest najlepszy. Szkoda, bo stać go na lepszą grę.

4. Najlepsi na boisku: Hm. Ciężko powiedzieć. Sobol? Bunoza? Wilk?

5. Pierwsza bramka piękna, druga prezent od Sapeli

6. Znowu dziwne roszady Maaskanta. Grał Kirm, ławę grzał Iliev.

reasumując: gdyby to był jakiś mocniejszy przeciwnik, można by było próbować wyciągać jakieś wnioski, ale tak?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.09.2011, 10:32
Dodatkowo Bunoza nie boi sie ruszac do przodu tak jak to robi Jovanovic przez co przednia formacja ma wiecej okazji by dostac lepsza pilke do wykonczenia akcji. W koncu strzelilismy wiecej niz jednego gola - sytuacja z wygrywaniem 1-0 lub remisem robiła sie juz frustrująca.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.09.2011, 10:45
Świetny mecz Wilka i Sobolewskiego. Widać było wielkie zaangażowanie i walkę o każdy metr boiska. Szkoda, że niektórzy obcokrajowcy nie są gotowi do takich poświęceń...
Małecki może nie zagrał jakiegoś cudownego spotkania ale co mi się podobało, to to, że szukał partnerów i nie grał indywidualnie. Szkoda, że nie wykorzystał swojej szansy pod koniec drugiej połowy.
Bunoza zdecydowanie na plus. Pewny z tyłu, potrafił rozegrać, naprawdę nieźle. Może w najbliższym meczu powinna wystąpić para Bunoza - Chavez
Biton wczoraj bardzo aktywny, piłka go szukała i mogło paść więcej bramek. Mam jednak nadzieję, że ktoś go wspomoże w lidze jeżeli chodzi o strzelanie bramek.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.09.2011, 10:59
willow napisał(a):Wyświetl post
Mnie zdziwiło bardziej to, że w pierwszej jedenastce wyszedł Małecki w miejsce Ilieva.
Kirm w poprzednim meczu z Odense strzelił bramkę, generalnie zagrał nie najgorszy mecz, natomiast Małecki w meczu z Odense po wejściu nie wniósł zupełnie nic do gry i miał jakieś...3 kontakty z piłką. Z Bełchatowem Kirm nie zagrał najlepszego spotkania, ale zaliczył asystę dlatego w następnym meczu chciałbym oglądać skrzydła Iliev-Kirm.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.09.2011, 11:12
to co zrobil malecki w sytuacji po rzucie roznym i glowce lameja wola o pomstę do nieba
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 20.09.2011, 11:54
W tym meczu zagranie 2 defensywnymi pomocnikami bylo jak najbardziej trafione raz, ze srodek zostal przez nas zdominowany, a dwa ze bylismy zabespieczeni przed katrami. Jednak co w pracy Czarka i Sobola podobalo mi sie najbardziej to dodatkowo gra do przodu a mianowicie wbieganie w pole karne, strzaly z dystansu, a Sobole pomykajacego na skrzydle to już dawno nie widzialem. Narobili się chłopaki i za to brawa.

Jesli chodzi o Diaza on jest gorszym lewym obronca niż skrzydlowy Paljic z musu na obronie grajacy ale... jako defensywny pomnocnik to chyba by był wartościa dodana.

Mimo wszystko zastanowiło mnie brak "rzucenia się" ala 2 polowa z Lechem, Odense - naprawde nie mieliśmy się czego bać a wydaje mi sie, ze zagraliśmy bardziej zachowawczo niż w 2 wspomnianych meczach. Nie wiem dlaczego.

Najslabszy mecz rozegrali Malecki z Kirmem, Kirm jak przychodzi do strzału poprostu chyba pali się totalnie psychicznie a okazje miał, nie sadze, ze on jest bez formy ale po prostu sie "zacial" natomiast to, że nie bardzo potrafi przedryblować rywala bylo wiadomo już wcześniej, teraz poprostu bardziej to widać. Małecki grał jakby dostał obuchem w głowe, starał się ale był bardzo przygaszony dodatkowo miał niestety kilka Swoich firmowych zagran ala Chinyama

Mamy problem ze skrzydłami przynajmniej w tym zestawieniu co wczoraj więc może, zamienić Kirma na Paljica i dać mu zagrać w końcu na swojej pozycji a na prawej wpuścić Ilieva za Małeckiego. Wtedy w obronie grałby Diaz ale przynajmniej na ligę to wystarczy
Co do obrony Jovanovic jak najszybciej na prawa strone a w środku Gordan chyba zasłużīł na 90 minut w kolejnym meczu(pewnie tak czy inaczej je dostanie bo Osman chyba kontuzje zlapal).

11 na mecz z Flota

Pareiko - Diaz - Bunoza - Jaliens - Jovanovic - Nunez - Wilk - Kirm - Gargula - Malecki - Biton

11 na mecz z Ruchem:

Pareiko - Diaz - Bunoza - Chavez - Jovanovic - Nunez - Sobolewski - Paljic - Melikson - Iliev - Biton
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2011, 12:16
Wiedząc, ze walka o MP trwa cały rok, Maaskant żongluje składem. W jednym meczu grają ci, w nastepnym inni. gdy nie dzieje się nc poważnego nie musi reagować, zmieniając plan. Przed nami mecze w PP w ...Swinoujściu, potem mecz z Ruchem. Woli mieć jak najmniej kontuzji i wypoczetych grajków. Droga do MP jest długa o czym niejedni przekonali się w zeszłym roku.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.09.2011 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.09.2011, 12:51
Mamy swojego łowce bramek i powinniśmy sie z tego cieszyć... bo jest wyższy niż nasz poprzedni łowca. Dlatego też jak pogra u nas dłużej (w co nie wierze, bo nie jest Polakiem) to mógłby sięgnąć po króla strzelców.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.09.2011, 13:50
To akurat nie powinno cię dziwić. Iliev nie wyrabia kondycyjnie, o czym sam wspomina w każdym wywiadzie. Ja ze swojej strony zastanawiam się czy to już kwestia wieku, czy ma jakieś zaległości treningowe. Nie brzmi to jednak dobrze, jak mówi, że problemy sprawił mu nie tylko klimat na Cyprze, ale męczyły go również upały w Polsce.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.09.2011, 14:38
Każdemu piłkarzowi Wisły należy się odrobina szacunku, bo reprezentują nasz klub. Dotyczy to zarówno Małego, jak i Lamey'a. Owszem, ten drugi jest w bardzo słabej formie ale niektórzy przeginają.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2011, 17:50
sergio napisał(a):Wyświetl post
Na tle takiego przeciwnika jak piszesz Lamey, Jaliens, Diaz i Chavez mieli nie male trudności żeby zabłysnąć nie uważasz?

.
No i?za bardzo nie rozumiem co chesz przkazać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.09.2011, 22:49
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Świetny mecz Wilka i Sobolewskiego. Widać było wielkie zaangażowanie i walkę o każdy metr boiska. Szkoda, że niektórzy obcokrajowcy nie są gotowi do takich poświęceń...
Małecki może nie zagrał jakiegoś cudownego spotkania ale co mi się podobało, to to, że szukał partnerów i nie grał indywidualnie. Szkoda, że nie wykorzystał swojej szansy pod koniec drugiej połowy.
Bunoza zdecydowanie na plus. Pewny z tyłu, potrafił rozegrać, naprawdę nieźle. Może w najbliższym meczu powinna wystąpić para Bunoza - Chavez
Biton wczoraj bardzo aktywny, piłka go szukała i mogło paść więcej bramek. Mam jednak nadzieję, że ktoś go wspomoże w lidze jeżeli chodzi o strzelanie bramek.

Wszytsko fajnie ,niby cos grali ale ja caly czas mam to odczucie ze nasza liga to liga niepelnosprawnych ,gdzie potem jedziemy na taki Cypr i nie wiemy co sie dzieje na boisku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.09.2011, 09:48
Wisła - Bełchatów: wybieramy piłkarza meczu [GŁOSOWANIE]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.09.2011, 10:18

reasumując: gdyby to był jakiś mocniejszy przeciwnik, można by było próbować wyciągać jakieś wnioski, ale tak?

Maaskant wyraźnie powiedział że paru piłkarzom chce dac odpocząć , tym razem padło na podstawowych Paljica , Ilieva i Nuneza , to normalne i nie wiem skąd aż takie zdziwienie .

Jovanovic juz z Odense pewnie by zagrał , gdyby nie to cholerne zapalenie .
Odpowiedz cytując
MłodyAleByku
Member

Od: 07.2011

Stary 22.09.2011, 10:28
Wszystko fajnie, tylko ja nie rozumiem dlaczego Wilk nie wychodzi w pierwszym składzie.. W nie jednym meczu pokazał, że robi kawał dobrej roboty. A Maskant trzyma go na ławie..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2011, 12:23
MłodyAleByku napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tylko ja nie rozumiem dlaczego Wilk nie wychodzi w pierwszym składzie.. W nie jednym meczu pokazał, że robi kawał dobrej roboty. A Maskant trzyma go na ławie..
bo jak wychodzi to się podnosi larum że gramy na dwóch defensywnych pomocników

i tak źle i tak niedobrze

Sobol na ten moment jest od niego lepszy
Odpowiedz cytując
MłodyAleByku
Member

Od: 07.2011

Stary 30.09.2011, 22:25
Sobol może i tak, choć ostatnio spadła mu forma. Ale Nunez a Wilk to bym się pokłócił.
Brzydzimy się przemocą,
nieaktualne nocą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów