The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2011, 11:04
Wiem, ze to nie zabrzmi optymistycznie, ale ten sezon zainaugurowaliśmy najgorzej od 15 lat! Nawet ostatnia runda ery przedcupiałowskiej nie była tak tragiczna w pierwszych 5 meczach w naszym wykonaniu :/ Maaskant musi się wziąć ostro do roboty, bo wydaję mi się, że kadrowo wcale nie jesteśmy gorsi od tej Wisły co zdobywała mistrzostwo 6 kolejek przed końcem sezonu. Mecz z Amiką będzie najlepszym wskaźnikiem tego w jakim miejscu się obecnie znajdujemy.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.08.2011, 11:12
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że Maaskant ma zagwozdkę: Genkow prezentuje się lepiej, walczy, biega ale to Biton strzelił wszystkie bramki dla Wisły w 5 ligowych spotkaniach!
Więc dlaczego nie spróbować ich obu naraz? W końcu tylko krowa nie zmienia poglądów. Maaskant musi kiedys zaryzykować zmiane systemu gry bo ten obecny zawodzi.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.08.2011, 13:24
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Więc dlaczego nie spróbować ich obu naraz? W końcu tylko krowa nie zmienia poglądów. Maaskant musi kiedys zaryzykować zmiane systemu gry bo ten obecny zawodzi.
Ostatnio zagrali razem ponad pół godziny, ale po za jedną akcją nic to drużynie nie dało.

Jestem pewny, że w Poznaniu nastawimy się na grę z kontry - w środku dwójka Sobolewski-Wilk będzie starał się zneutralizować groźnego Stilica. Wobec słabej dyspozycji Małeckiego możnaby rozważyć wstawienie na skrzydło Nuneza, bo Kirma chyba nikt nie ma ochoty oglądać. Będzie cholernie ciężko, a porażka sprawi, że nasza sytuacja stanie się bardzo zła - bilans 1-3-2 po sześciu meczach i ujemny bilans goli - nie przypominam sobie takiej sytuacji, odkąd kibicuje Wiśle. Oby piłkarze się ogarnięli i zagrali co najmniej na poziomie rewanżu z Litexem...
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2011, 15:47
A może dobrym rozwiązaniem byłoby wystawienie Ilieva na środku ataku?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2011, 16:20
Lech pewnie będzie prowadził grę atakiem pozycyjnym a my ,jeśli chcemy oczywiście korzystnie wypaść w tym spotkaniu powinniśmy zastosować wysoki presing.
Czy stać nas na zwycięstwo ?
Łatwo nie będzie ,ale ten ich atak nie jest prowadzony w jakimś oszałamiającym tempie ,więc jeśli w obronie zagramy bez jakiś kardynalnych błędów - nie powinno być żle.
Ważne by po odbiorze piłki dokładnie zagrywać anie na "pałę".
Oczywiście nie wyobrażam sobie gry na "stojaka",zawodnicy muszą szukać gry i nie chować się za przeciwników.
A jak będzie - zobaczymy.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.08.2011, 17:01
Marzy mi się,żeby Wisła grała mocnym pressingiem , zawodnicy wykonywali dużo ruchu bez piłki i byśmy wymieniali jak najwięcej podań , tak jak np. w meczu z Bełchatowem ( 580 ) , ostatnimi czasy w ogóle nie szanujemy piłki ( Apoel na R22 jedynie 235 ! ) .
Jeśli uda nam się spełnić te 3 warunki będziemy bardzo mocną drużyną , coś w stylu zespołów z La Liga , do których jednak nie jest nam tak daleko jak się wydaje .
W meczu z Lechem jednak przewiduję jak wszyscy grę z kontry , czyli szykuje się niezła kaszana...
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2011, 17:05
blanco napisał(a):Wyświetl post
Marzy mi się,żeby Wisła grała mocnym pressingiem , zawodnicy wykonywali dużo ruchu bez piłki i byśmy wymieniali jak najwięcej podań , tak jak np. w meczu z Bełchatowem ( 580 ) , ostatnimi czasy w ogóle nie szanujemy piłki ( Apoel na R22 jedynie 235 ! ) .
Jeśli uda nam się spełnić te 3 warunki będziemy bardzo mocną drużyną , coś w stylu zespołów z La Liga , do których jednak nie jest nam tak daleko jak się wydaje .
W meczu z Lechem jednak przewiduję jak wszyscy grę z kontry , czyli szykuje się niezła kaszana...
Ja także chciałbym widzieć Wisłę grającą pressingiem,wiadomo nie przez cały mecz ale tak do zdobycia gola grać a później długie utrzymywanie przy piłce,mamy kilku dobrych graczy a na polską ligę pressing jest idealny
Co do meczu z Lechem,to liczę że trener wymyśli coś nowego bo z obecną grą to po prostu przegramy a ten mecz to nie tylko 3 pkt ale też prestiż

I to stanie naszych zawodników w miejscu,jak ktoś ma im podać jak nie ma zaskoczenia,pomocnicy,napastnicy ,wszyscy powinni biegać nie trzeba sprintem ale nie stać w miejscu bo tak to nie dziwi że nie ogrywamy Lechii Gdańsk,która jest zupełnie bez formy i ograła nas składem prawie że rezerwowym
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 30.08.2011 o godz. 19:11.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2011, 17:08
Moim zdaniem wszystko szło dobrze do momentu kiedy Wisła przegrała z WKSem 2:0 pomimo miażdżącej przewagi w posiadaniu piłki i dużej ilości podań . Po tym meczu Maaskant zaczął grać bardziej zachowawczo a Wisła straciła tą namiastkę stylu a powinna go szlifować pomimo porażki ze Śląskiem .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2011, 17:11
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem wszystko szło dobrze do momentu kiedy Wisła przegrała z WKSem 2:0 pomimo miażdżącej przewagi w posiadaniu piłki i dużej ilości podań . Po tym meczu Maaskant zaczął grać bardziej zachowawczo a Wisła straciła tą namiastkę stylu a powinna go szlifować pomimo porażki ze Śląskiem .
Coś w tym jest,już wtedy Masskant coś mówił że ma plan zmian a jak widać lepiej to my nie gramy,były momenty w poprzednim sezonie że gra Wisły porywała a obecnie nie dość że gramy źle to jeszcze brzydko

Wisła ma piłkarzy najlepszych w Polsce bez dwóch zdań,trzeba to tylko wykorzystać
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.08.2011, 19:05
Dokładnie , macie rację . Po meczu ze Śląskiem coś w Maaskancie pękło .
Graliśmy wtedy naprawdę ładnie dla oka , nawet Legionista z naszego forum , bodajże Krzysztof Grabski pisał,że gramy z polotem jak Barca i nam tego zazdrości. Regres w tym elemencie gry jest bardzo niepokojący, zwłaszcza,że doszło do pierwszej jedenastki dwóch gości dobrych technicznie , stworzonych do takiej gry ( Nunez & Iliev to bez dwóch zdań bardziej finezyjny duet niż Sivakov & Kirm ).
Niestety możemy tylko dywagować, bo Roberto taktyki już raczej nie zmieni, ciekawy jestem co inni forumowicze na ten temat sądzą .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.08.2011, 19:08
Ja sądze, że to wszystko się ustabilizuje, teraz mają nowy cel, pewną grupe LE i trzeba wciąz walczyć o mistrzostwo, sezon sie dopiero rozkręca wiec moim zdaniem będzie tylko lepiej. A co do meczu to Lech jest jak najbardziej do ogrania przez Wisłe.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2011, 19:13
Dokładnie , macie rację . Po meczu ze Śląskiem coś w Maaskancie pękło .
Graliśmy wtedy naprawdę ładnie dla oka , nawet Legionista z naszego forum , bodajże Krzysztof Grabski pisał,że gramy z polotem jak Barca i nam tego zazdrości. Regres w tym elemencie gry jest bardzo niepokojący, zwłaszcza,że doszło do pierwszej jedenastki dwóch gości dobrych technicznie , stworzonych do takiej gry ( Nunez & Iliev to bez dwóch zdań bardziej finezyjny duet niż Sivakov & Kirm ).
Niestety możemy tylko dywagować, bo Roberto taktyki już raczej nie zmieni, ciekawy jestem co inni forumowicze na ten temat sądzą .
Maaskant zmienił taktykę po przegranej u siebie z Górnikiem, a nie po meczu ze Śląskiem, ale tak naprawdę zanosiło się na to od dłuższego czasu, z powodu gry obronnej. Wiem, że pewne fakty są wypierane przez umysł, ale w wielu z wiosennych spotkań, mimo że były "milsze" dla oka, tylko cud, szczęście lub Pareiko chronił nas przed utratą punktów.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.08.2011 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.08.2011, 19:41
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
To był bardziej całokształt a pękło po Górniku, gdzie poszliśmy bez asekuracji i strasznie nas wtedy kontrowali
Ze Śląskiem to wyboru nie było bo cofnął się cały pod własne pole karne więc musiała być miażdżąca przewaga w posiadaniu i podaniach

Teraz jest fala krytyki, ja już wcześniej(po pierwszym meczu w Rydze), miałem 'ale' że atakujemy za małą ilością zawodników, stąd mamy ogromne problemy by stwarzać sobie sytuacje.
I oczywiście nadal mam wątpliwości ale to nie jest takie wszystko proste.To by było za proste gdyby forumowicze wiedzieli lepiej niż zawodowy trener który lata spędził na śledzeniu wszystkiego, analizach taktyk itp.

Maaskant przecież dobrze wie że najlepiej grać ofensywnie, domyślam się że marzy o takiej grze.Ostatnio nawet chwalił trenera Twente że grają właśnie bardzo ofensywnie i kombinacyjnie.

Dlatego uważam że problem jest o wiele większy niż tylko taktyka
Aż mi się tak przypominają czasy po Kasperczaku.
Najpierw był Liczka gdzie jakość gry spadła ogromnie, potem Engel z tym swoim dobrym początkiem ale po Atenach to już był cień drużyny.

Potem przyszedł Petrescu który postawił na żelazną taktykę, pressing i bardzo prostą grę w ofensywie - nie spodobało się.Potem Okuka który chciał wszystko zmienić i też długo nie pobył a na końcu Towarzsz Kapka i spółka wzięli sprawy w swoje ręce i trenerem został Nawałka.

Pamiętam jak dziś te buńczuczne zapowiedzi że teraz Wisła będzie grała tą słynną(mityczną) krakowską piłkę - pamiętam Baszcza który w przerwie zimowej chwalił wszystko - no i co się okazało - że nie jesteśmy w stanie wygrać meczu

Tu może być podobny problem - drużyna zupełnie inna ale nadal może być zbyt 'rzadka' by grać ładnie dla oka, ofensywnie i skutecznie.
Przecież oni trenują cały czas atak pozycyjny, grę na 1, 2 kontakty itp a jak przychodzi do meczu to to nie wychodzi a zasada jest prosta - jak próbujesz grać ofensywnie , nie potrafiąc tak grac to kontry cię zniszczą

Niby skład mamy niezły ale Maaskant Maaskantem, a ci zawodnicy to wyglądają coraz mniej ciekawie i to nie że grają coraz gorzej(choć dziś to zdecydowanie kilku gra poniżej tego co grali) tylko że wychodzi z nich co raz to więcej złych cech.

Na dziś do kombinacyjnego , ofensywnego futbolu to nadaje się jedynie Melikson
Dziś całkiem możliwe że jedynym racjonalnym posunięciem będzie postawienie na zdecydowanie bardziej agresywny odbiór piłki - wynsunąć trochę grę do przodu, cofnąc skrzydłowych i przód i starać się wszystko kasować w okolicy środka boiska - coś jak za Petrescu.

Inaczej ciężko to widzę bo Iliew z Kirmem kopią się po czole przy tych indywidualnych pojedynkach, Małemu też spadła skuteczność i dołączył do nich, Nunez jest niewyraźny, Wilk i Sobol nie ciągną gry , Jirsak niewidoczny od zawsze a Garguła ma tylko przebłyski.
Do tego znów się zblokował Genkov i takie są tego efekty.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pit5791
Member

Stary 31.08.2011, 06:50
Niestety, pewnie z Lechem zobaczymy grę Wisły a'la Apoel II (na wyjeździe).
Będziemy czekać na kontrę, aż się doczekamy kilku akcji Lecha, jak nie zrobimy jakiegoś babola, to max coś koło 60 minuty nam strzelą, potem zaatakujemy dostaniemy z kontry na 2:0 i skończy się jakieś 3:1.
Ale może naszym jest potrzebne jakieś porządne lanie. W zeszłym roku zaczęli grać dopiero po laniu w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.08.2011, 09:17
Do 451 trzeba piłkarzy wybieganych, dobrych technicznie, nie bojących się przyjąć piłki pod kryciem. I przede wszystkim zgrania.
Tego u nas nie ma. Należy zagrać Ilievem i Genkowem ew Biton na zmianę do ataku. Na skrzydłąch Melikson i Małecki. W środku Sobolewski z Wilkiem. Nunez na skrzydło w drugiej połowie. Nic lepszego nie mamy.
..
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 31.08.2011, 19:15
weszło.com:

Cytat:
Interesujące przedstawia się tekst o problemach Lecha Poznań przed meczem z Wisłą Kraków. Problemy mają wszyscy czterej podstawowi obrońcy "Kolejorza": Manuel Arboleda jest kontuzjowany, Hubert Wołąkiewicz też, Grzegorz Wojtkowiak gra z urazem, a Henriquez dopiero dzień przed spotkaniem ligowym wróci z Panamy.
Lechia też była osłabiona, ale Amike trzeba rozdupcyć!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.08.2011, 20:31
tylko trzeba atakować, żeby te dziurska w ich defensywie wykorzystać
mam nadzieję, że to zrobimy, przerwa na reprezentacje dobrze wpłynie na psychikę grajków
kluczowy mecz dla walki o mistrza
tylko 3 pkt!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2011, 22:25
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
weszło.com:

Lechia też była osłabiona, ale Amike trzeba rozdupcyć!
cóż, ciężko będzie - nas będzie tam 0 (albo około 0) a ich ok. 25 tysięcy ;-)

a na poważnie będzie też ciężko, grają u siebie, są w lekkim gazie (Stilic + Rudniev), a my całkowicie rozbici i bez formy. Ale po cichu liczę, że to będzie w tym sezonie nasz "Stalingrad" i zatrzymamy się dopiero na Rynku
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 31.08.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.09.2011, 11:07
Mam nadzieje ze do tego meczu zespol sie calkowicie odrodzi bo porazka to bedzie klapa na maxa.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.09.2011, 11:35
Ewentualna wtopa spowoduje duże tąpnięcie w zespole ( kolejne ) oraz fatalną pozycje w tabeli . Zespół się musi przebudzić , bo na razie wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że pójdziemy ligową drogą Lecha z zeszłego sezonu .

naszą szanę w tym meczu upatruję w rozwalającej się obronie Lecha . My powiedzmy że nauczyliśmy się grać defensywnie napprzeciwko zespołom o podobnym potencjale , a nawet wygrać będąc słabszym zespołem . Myślę że jeśli tylko Lech nie strzeli nam pierwszy bramki w tym spotkaniu , to jesteśmy w stanie przechylić szalę na swoją strone .
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.09.2011, 12:26
Mecz meczowi nie równy. Paradoksalnie czuje że może być lepiej niż było z innymi drużynami w Ekstraklasie. Do tej pory nasi kopacze podchodzili na zasadzie że powiozą ogórki na stojąco bez wysiłku, bo to oni grają w LM (choć to tylko eliminacje). Dopiero jak pierwsi tracili bramkę to dupka zaczynała się palić i zaczynała się gra (Widzew, Polonia, Lechia, z Zagłębiem było to samo tylko że tam karnego dostaliśmy którrego nie było). Dlatego teraz na Lecha wyjdą z innym nastawieniem (mam nadzieje). I od początku zacznął grać.
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Stary 02.09.2011, 15:15
-- -- -- -- -- -- -- -- -- Pareiko
-- Paljic -- -- Bunoza -- -- Chavez -- --Jovanovic --
-- -- -- -- -- Wilk -- -- -- Sobolewski --
-- Małecki -- -- -- Melikson -- - -- - Iliev/Nunez --
-- -- -- -- -- -- -- Biton/Genkov --

Tyle w temacie składu:/

Co do taktyki, bardzo ważna będzie gra środkowych obrońców; Banaś z Danchem wyłączyli w Zabrzu Rudnevsa i Stilić nie miał komu podawać. I o to by mniej więcej chodziło
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.09.2011, 21:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ewentualna wtopa spowoduje duże tąpnięcie w zespole ( kolejne ) oraz fatalną pozycje w tabeli . Zespół się musi przebudzić , bo na razie wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że pójdziemy ligową drogą Lecha z zeszłego sezonu .

naszą szanę w tym meczu upatruję w rozwalającej się obronie Lecha . My powiedzmy że nauczyliśmy się grać defensywnie napprzeciwko zespołom o podobnym potencjale , a nawet wygrać będąc słabszym zespołem . Myślę że jeśli tylko Lech nie strzeli nam pierwszy bramki w tym spotkaniu , to jesteśmy w stanie przechylić szalę na swoją strone .

Do meczu coraz blizej ...

Jesli mamy zaczac gonic tabele ,ale co chyba wazniejsze zlapac jakis polot i radosc z gry to mecz z Kuchennymi bylby na to idealny

Mam nadzieje ze ta przerwa posluzy chlopakom na zastanowienie sie co chca osiagnac.LE jest fajna,ale nasz priorytet to Liga Polska i budowanie druzyny a przede wszytkim co pokazal nawet Apoel-zgranie druzyny.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Stary 07.09.2011, 12:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że ta przerwa posłuży chłopakom na zastanowienie się co chcą osiągnąć.
No, Małeckiemu nie wystarczyła, Ale nic straconego, będzie miał troszkę więcej czasu na przemyślenie
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...e-zagra-z-kol/
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 07.09.2011, 13:34
Mam nadzieje że kirm nie będzie gral za Maleckiego bo porażka bedzie;/
Melikson na pozycjie malego a Gula na środek. reszta jak marcin z czestochowa
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.09.2011, 14:04
Jak zagra Kirm to całe te bajki o szerokiej kadrze można od dupę rozbić. Będzie potwierdzeniem tezy, że niby liczba piłkarzy spora, a większość nic nie wnosi. Skoro grający taką żenade Słoweniec ciągle jest pierwszy do składu. Na zachodzie by boiska nie powąchał po ostatnich wyczynach.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.09.2011, 14:19
A może pozwolicie trenerowi oceniac przydatnośc piłkarza do gry?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.09.2011, 14:21
Kiro pociągnie temat do przodu i będzie dobrze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2011, 14:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak zagra Kirm to całe te bajki o szerokiej kadrze można od dupę rozbić. Będzie potwierdzeniem tezy, że niby liczba piłkarzy spora, a większość nic nie wnosi. Skoro grający taką żenade Słoweniec ciągle jest pierwszy do składu. Na zachodzie by boiska nie powąchał po ostatnich wyczynach.
Ty no ale wczoraj grał w pierwszym składzie, chyba nawet cały mecz przeciwko Italii.(zszedł w 86minucie).
Ale posadził na ławce Dedica, Ilicica czy Matavsa. Wiec cos musi byc nie tak,albo jest mistrzem treningu albo daje w łape tudzież ma fajną siostre.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2011, 14:31
Z wypowiedzi na forum kartofli wynika, że wcale nie są tacy pewni swego przed piątkowym meczem. Ponadto, wiele wskazuje na to, że obrona kuchenek zagra w mocno przemeblowanym ustawieniu, z Brumą na stoperze.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 07.09.2011 o godz. 14:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów