|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wiem, ze to nie zabrzmi optymistycznie, ale ten sezon zainaugurowaliśmy najgorzej od 15 lat! Nawet ostatnia runda ery przedcupiałowskiej nie była tak tragiczna w pierwszych 5 meczach w naszym wykonaniu :/ Maaskant musi się wziąć ostro do roboty, bo wydaję mi się, że kadrowo wcale nie jesteśmy gorsi od tej Wisły co zdobywała mistrzostwo 6 kolejek przed końcem sezonu. Mecz z Amiką będzie najlepszym wskaźnikiem tego w jakim miejscu się obecnie znajdujemy.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Więc dlaczego nie spróbować ich obu naraz? W końcu tylko krowa nie zmienia poglądów. Maaskant musi kiedys zaryzykować zmiane systemu gry bo ten obecny zawodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Jestem pewny, że w Poznaniu nastawimy się na grę z kontry - w środku dwójka Sobolewski-Wilk będzie starał się zneutralizować groźnego Stilica. Wobec słabej dyspozycji Małeckiego możnaby rozważyć wstawienie na skrzydło Nuneza, bo Kirma chyba nikt nie ma ochoty oglądać. Będzie cholernie ciężko, a porażka sprawi, że nasza sytuacja stanie się bardzo zła - bilans 1-3-2 po sześciu meczach i ujemny bilans goli - nie przypominam sobie takiej sytuacji, odkąd kibicuje Wiśle. Oby piłkarze się ogarnięli i zagrali co najmniej na poziomie rewanżu z Litexem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A może dobrym rozwiązaniem byłoby wystawienie Ilieva na środku ataku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lech pewnie będzie prowadził grę atakiem pozycyjnym a my ,jeśli chcemy oczywiście korzystnie wypaść w tym spotkaniu powinniśmy zastosować wysoki presing.
Czy stać nas na zwycięstwo ? Łatwo nie będzie ,ale ten ich atak nie jest prowadzony w jakimś oszałamiającym tempie ,więc jeśli w obronie zagramy bez jakiś kardynalnych błędów - nie powinno być żle. Ważne by po odbiorze piłki dokładnie zagrywać anie na "pałę". Oczywiście nie wyobrażam sobie gry na "stojaka",zawodnicy muszą szukać gry i nie chować się za przeciwników. A jak będzie - zobaczymy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Marzy mi się,żeby Wisła grała mocnym pressingiem , zawodnicy wykonywali dużo ruchu bez piłki i byśmy wymieniali jak najwięcej podań , tak jak np. w meczu z Bełchatowem ( 580 ) , ostatnimi czasy w ogóle nie szanujemy piłki ( Apoel na R22 jedynie 235 ! ) .
Jeśli uda nam się spełnić te 3 warunki będziemy bardzo mocną drużyną , coś w stylu zespołów z La Liga , do których jednak nie jest nam tak daleko jak się wydaje . W meczu z Lechem jednak przewiduję jak wszyscy grę z kontry , czyli szykuje się niezła kaszana... ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Co do meczu z Lechem,to liczę że trener wymyśli coś nowego bo z obecną grą to po prostu przegramy a ten mecz to nie tylko 3 pkt ale też prestiż I to stanie naszych zawodników w miejscu,jak ktoś ma im podać jak nie ma zaskoczenia,pomocnicy,napastnicy ,wszyscy powinni biegać nie trzeba sprintem ale nie stać w miejscu bo tak to nie dziwi że nie ogrywamy Lechii Gdańsk,która jest zupełnie bez formy i ograła nas składem prawie że rezerwowym
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 30.08.2011 o godz. 19:11.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wisła ma piłkarzy najlepszych w Polsce bez dwóch zdań,trzeba to tylko wykorzystać ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dokładnie , macie rację . Po meczu ze Śląskiem coś w Maaskancie pękło .
Graliśmy wtedy naprawdę ładnie dla oka , nawet Legionista z naszego forum , bodajże Krzysztof Grabski pisał,że gramy z polotem jak Barca i nam tego zazdrości. Regres w tym elemencie gry jest bardzo niepokojący, zwłaszcza,że doszło do pierwszej jedenastki dwóch gości dobrych technicznie , stworzonych do takiej gry ( Nunez & Iliev to bez dwóch zdań bardziej finezyjny duet niż Sivakov & Kirm ). Niestety możemy tylko dywagować, bo Roberto taktyki już raczej nie zmieni, ciekawy jestem co inni forumowicze na ten temat sądzą . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ja sądze, że to wszystko się ustabilizuje, teraz mają nowy cel, pewną grupe LE i trzeba wciąz walczyć o mistrzostwo, sezon sie dopiero rozkręca wiec moim zdaniem będzie tylko lepiej. A co do meczu to Lech jest jak najbardziej do ogrania przez Wisłe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.08.2011 o godz. 19:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ze Śląskiem to wyboru nie było bo cofnął się cały pod własne pole karne więc musiała być miażdżąca przewaga w posiadaniu i podaniach Teraz jest fala krytyki, ja już wcześniej(po pierwszym meczu w Rydze), miałem 'ale' że atakujemy za małą ilością zawodników, stąd mamy ogromne problemy by stwarzać sobie sytuacje. I oczywiście nadal mam wątpliwości ale to nie jest takie wszystko proste.To by było za proste gdyby forumowicze wiedzieli lepiej niż zawodowy trener który lata spędził na śledzeniu wszystkiego, analizach taktyk itp. Maaskant przecież dobrze wie że najlepiej grać ofensywnie, domyślam się że marzy o takiej grze.Ostatnio nawet chwalił trenera Twente że grają właśnie bardzo ofensywnie i kombinacyjnie. Dlatego uważam że problem jest o wiele większy niż tylko taktyka Aż mi się tak przypominają czasy po Kasperczaku. Najpierw był Liczka gdzie jakość gry spadła ogromnie, potem Engel z tym swoim dobrym początkiem ale po Atenach to już był cień drużyny. Potem przyszedł Petrescu który postawił na żelazną taktykę, pressing i bardzo prostą grę w ofensywie - nie spodobało się.Potem Okuka który chciał wszystko zmienić i też długo nie pobył a na końcu Towarzsz Kapka i spółka wzięli sprawy w swoje ręce i trenerem został Nawałka. Pamiętam jak dziś te buńczuczne zapowiedzi że teraz Wisła będzie grała tą słynną(mityczną) krakowską piłkę - pamiętam Baszcza który w przerwie zimowej chwalił wszystko - no i co się okazało - że nie jesteśmy w stanie wygrać meczu Tu może być podobny problem - drużyna zupełnie inna ale nadal może być zbyt 'rzadka' by grać ładnie dla oka, ofensywnie i skutecznie. Przecież oni trenują cały czas atak pozycyjny, grę na 1, 2 kontakty itp a jak przychodzi do meczu to to nie wychodzi a zasada jest prosta - jak próbujesz grać ofensywnie , nie potrafiąc tak grac to kontry cię zniszczą Niby skład mamy niezły ale Maaskant Maaskantem, a ci zawodnicy to wyglądają coraz mniej ciekawie i to nie że grają coraz gorzej(choć dziś to zdecydowanie kilku gra poniżej tego co grali) tylko że wychodzi z nich co raz to więcej złych cech. Na dziś do kombinacyjnego , ofensywnego futbolu to nadaje się jedynie Melikson Dziś całkiem możliwe że jedynym racjonalnym posunięciem będzie postawienie na zdecydowanie bardziej agresywny odbiór piłki - wynsunąć trochę grę do przodu, cofnąc skrzydłowych i przód i starać się wszystko kasować w okolicy środka boiska - coś jak za Petrescu. Inaczej ciężko to widzę bo Iliew z Kirmem kopią się po czole przy tych indywidualnych pojedynkach, Małemu też spadła skuteczność i dołączył do nich, Nunez jest niewyraźny, Wilk i Sobol nie ciągną gry , Jirsak niewidoczny od zawsze a Garguła ma tylko przebłyski. Do tego znów się zblokował Genkov i takie są tego efekty. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Niestety, pewnie z Lechem zobaczymy grę Wisły a'la Apoel II (na wyjeździe).
Będziemy czekać na kontrę, aż się doczekamy kilku akcji Lecha, jak nie zrobimy jakiegoś babola, to max coś koło 60 minuty nam strzelą, potem zaatakujemy dostaniemy z kontry na 2:0 i skończy się jakieś 3:1. Ale może naszym jest potrzebne jakieś porządne lanie. W zeszłym roku zaczęli grać dopiero po laniu w Poznaniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Do 451 trzeba piłkarzy wybieganych, dobrych technicznie, nie bojących się przyjąć piłki pod kryciem. I przede wszystkim zgrania.
Tego u nas nie ma. Należy zagrać Ilievem i Genkowem ew Biton na zmianę do ataku. Na skrzydłąch Melikson i Małecki. W środku Sobolewski z Wilkiem. Nunez na skrzydło w drugiej połowie. Nic lepszego nie mamy. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
weszło.com:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tylko trzeba atakować, żeby te dziurska w ich defensywie wykorzystać
mam nadzieję, że to zrobimy, przerwa na reprezentacje dobrze wpłynie na psychikę grajków kluczowy mecz dla walki o mistrza tylko 3 pkt!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
cóż, ciężko będzie - nas będzie tam 0 (albo około 0) a ich ok. 25 tysięcy
a na poważnie będzie też ciężko, grają u siebie, są w lekkim gazie (Stilic + Rudniev), a my całkowicie rozbici i bez formy. Ale po cichu liczę, że to będzie w tym sezonie nasz "Stalingrad" i zatrzymamy się dopiero na Rynku ![]()
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 31.08.2011 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze do tego meczu zespol sie calkowicie odrodzi bo porazka to bedzie klapa na maxa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ewentualna wtopa spowoduje duże tąpnięcie w zespole ( kolejne ) oraz fatalną pozycje w tabeli . Zespół się musi przebudzić , bo na razie wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że pójdziemy ligową drogą Lecha z zeszłego sezonu .
naszą szanę w tym meczu upatruję w rozwalającej się obronie Lecha . My powiedzmy że nauczyliśmy się grać defensywnie napprzeciwko zespołom o podobnym potencjale , a nawet wygrać będąc słabszym zespołem . Myślę że jeśli tylko Lech nie strzeli nam pierwszy bramki w tym spotkaniu , to jesteśmy w stanie przechylić szalę na swoją strone . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mecz meczowi nie równy. Paradoksalnie czuje że może być lepiej niż było z innymi drużynami w Ekstraklasie. Do tej pory nasi kopacze podchodzili na zasadzie że powiozą ogórki na stojąco bez wysiłku, bo to oni grają w LM (choć to tylko eliminacje). Dopiero jak pierwsi tracili bramkę to dupka zaczynała się palić i zaczynała się gra (Widzew, Polonia, Lechia, z Zagłębiem było to samo tylko że tam karnego dostaliśmy którrego nie było). Dlatego teraz na Lecha wyjdą z innym nastawieniem (mam nadzieje). I od początku zacznął grać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
-- -- -- -- -- -- -- -- -- Pareiko
-- Paljic -- -- Bunoza -- -- Chavez -- --Jovanovic -- -- -- -- -- -- Wilk -- -- -- Sobolewski -- -- Małecki -- -- -- Melikson -- - -- - Iliev/Nunez -- -- -- -- -- -- -- -- Biton/Genkov -- Tyle w temacie składu:/ Co do taktyki, bardzo ważna będzie gra środkowych obrońców; Banaś z Danchem wyłączyli w Zabrzu Rudnevsa i Stilić nie miał komu podawać. I o to by mniej więcej chodziło |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Do meczu coraz blizej ... Jesli mamy zaczac gonic tabele ,ale co chyba wazniejsze zlapac jakis polot i radosc z gry to mecz z Kuchennymi bylby na to idealny Mam nadzieje ze ta przerwa posluzy chlopakom na zastanowienie sie co chca osiagnac.LE jest fajna,ale nasz priorytet to Liga Polska i budowanie druzyny a przede wszytkim co pokazal nawet Apoel-zgranie druzyny. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...e-zagra-z-kol/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieje że kirm nie będzie gral za Maleckiego bo porażka bedzie;/
Melikson na pozycjie malego a Gula na środek. reszta jak marcin z czestochowa ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak zagra Kirm to całe te bajki o szerokiej kadrze można od dupę rozbić. Będzie potwierdzeniem tezy, że niby liczba piłkarzy spora, a większość nic nie wnosi. Skoro grający taką żenade Słoweniec ciągle jest pierwszy do składu. Na zachodzie by boiska nie powąchał po ostatnich wyczynach.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A może pozwolicie trenerowi oceniac przydatnośc piłkarza do gry?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kiro pociągnie temat do przodu i będzie dobrze.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale posadził na ławce Dedica, Ilicica czy Matavsa. Wiec cos musi byc nie tak,albo jest mistrzem treningu albo daje w łape tudzież ma fajną siostre. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z wypowiedzi na forum kartofli wynika, że wcale nie są tacy pewni swego przed piątkowym meczem. Ponadto, wiele wskazuje na to, że obrona kuchenek zagra w mocno przemeblowanym ustawieniu, z Brumą na stoperze.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 07.09.2011 o godz. 14:33.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|