The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2011, 22:32. [6 kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków - 9 września, 20:30
Czas obudzić się po przegranych eliminacjach LM z APOELem i po porażce z Lechią. Tymbardziej, że i przeciwnik będzie wymagający - Lech Poznań.
Myślę, że Ich nie trzeba nikomu przedstawiać. Trzeba będzie uważać na Stilić'ia, Murawskiego, a przede wszystkim będącego w dobrej formie Rudnevsa. Trzeba także pamiętać, że to będzie ostatnie przetarcie się Wiślaków przed pierwszym meczem w Lidze Europa. Czy damy radę pokonać Lecha? Czy Genkov się w końcu obudzi? Zapraszam do dyskusji.

Program meczów 6. kolejki Ekstraklasy:
Kod:
09.09 - 18:00 -  Ruch Chorzów - Zagłębie Lubin
09.09 - 20:30 - LECH POZNAŃ - WISŁA KRAKÓW
10.09 - 13:30 - GKS Bełchatów - Widzew Łódź
10.09 - 15:45 - Korona Kielce - Śląsk Wrocław
10.09 - 18:00 - Legia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko-Biała
11.09 - 14:30 - Cracovia - ŁKS Łódź
11.09 - 17:00 - Jagiellonia Białystok - Polonia Warszawa
12.09 - 18:30 - Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 28.08.2011 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2011, 22:38
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Czas obudzić się po przegranych eliminacjach LM z APOELem i po porażce z Lechią. Tymbardziej, że i przeciwnik będzie wymagający - Lech Poznań.
Myślę, że Ich nie trzeba nikomu przedstawiać. Trzeba będzie uważać na Stilić'ia, Murawskiego, a przede wszystkim będącego w dobrej formie Rudnevsa. Trzeba także pamiętać, że to będzie ostatnie przetarcie się Wiślaków przed pierwszym meczem w Lidze Europa. Czy damy radę pokonać Lecha? Czy Genkov się w końcu obudzi? Zapraszam do dyskusji.
Murawskiego? A kto to jest? Koleś bez formy od dawien dawna, w kadrze jest tylko dlatego że jest pupilkiem Dyzmy. Jedno jest pewne, ciężki mecz bo na amice zawsze nam się gra baardzo ciężko. Oby piłkarze spieli dupy, i pokazali w jakim klubie grają.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.08.2011, 22:40
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Murawskiego? A kto to jest? Koleś bez formy od dawien dawna, w kadrze jest tylko dlatego że jest pupilkiem Dyzmy. Jedno jest pewne, ciężki mecz bo na amice zawsze nam się gra baardzo ciężko. Oby piłkarze spieli dupy, i pokazali w jakim klubie grają.
Pamiętaj, że Oni także się zawsze na Nas spinają, więc nawet taki Murawski może być groźny.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 28.08.2011, 22:43
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Raczej się nie obudzi - w pierwszym składzie spodziewałbym się Bitona. Maaskant zapewne Genkova będzie "oszczędzał" na puchary.
Rudnevs w tym sezonie co drugi mecz strzela dwie lub więcej bramek (wyjątkiem była 3 i 4 kolejka) więc wychodzi na to, że w meczu z nami coś strzeli.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.08.2011, 23:32
Cytat:
bo na amice zawsze nam się gra baardzo ciężko. Oby piłkarze spieli dupy, i pokazali w jakim klubie grają.
nie wiem czy to taka przenośnia ? W meczu z nami wracają już na bułgarską?
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2011, 00:04
Nie mam pojęcia, co wymyśli Maaskant na ten mecz, mam nadzieję, że kilku piłkarzy posiedzi na ławce, bo są bez formy. Najważniejsze to nie przegrać tam, styl w tym momencie nie ma znaczenia. Po roku pracy Maaskanta powinien już być na tyle mocny zespół, żeby jechać do Poznania bez obaw. Holender ma warunki pracy, o jakich jego poprzednicy mogli pomarzyć. Pozostaje cierpliwość i konsekwencja. Ale jeśli przytrafi się seria np. 4 porażek z rzędu, to trzeba będzie się zastanowić, czy problem jest jednak w piłkarzach czy w trenerze
Bo jak jest wszyscy widzimy - jest mało powodów do optymizmu, na szczęście piłka jest nieprzewidywalna i może tam się przełamiemy.

Rok temu Pajlić był objeżdżany niemiłosiernie, ale patrząc na to co prezentuje Diaz, to wystawienie Juniora skończy się katastrofą.
Spróbowałbym ustawienia z Jovanoviciem na lewej i Lameyem na prawej obronie.
Ostatnio edytowane przez Michal_1990 : 29.08.2011 o godz. 00:11.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.08.2011, 00:38
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia, co wymyśli Maaskant na ten mecz, mam nadzieję, że kilku piłkarzy posiedzi na ławce, bo są bez formy. Najważniejsze to nie przegrać tam, styl w tym momencie nie ma znaczenia. Po roku pracy Maaskanta powinien już być na tyle mocny zespół, żeby jechać do Poznania bez obaw. Holender ma warunki pracy, o jakich jego poprzednicy mogli pomarzyć. Pozostaje cierpliwość i konsekwencja. Ale jeśli przytrafi się seria np. 4 porażek z rzędu, to trzeba będzie się zastanowić, czy problem jest jednak w piłkarzach czy w trenerze
Bo jak jest wszyscy widzimy - jest mało powodów do optymizmu, na szczęście piłka jest nieprzewidywalna i może tam się przełamiemy.

Rok temu Pajlić był objeżdżany niemiłosiernie, ale patrząc na to co prezentuje Diaz, to wystawienie Juniora skończy się katastrofą.
Mam nadzieję, jako fan Wisły, że nigdy nie nastąpią czasy, kiedy będziemy mogli jechać bez obaw do jednaj z kilku najlepszych drużyn w tym kraju (niezależnie od tego czy będzie to Lech czy Legia), bo to będzie oznaczało, że tej ligi nie ma sensu oglądać, tak jak potyczek Barcelony czy Realu w Primera Division. Oczywiście są pewnie kibice, którzy lubią jednostronne widowiska, ale ja do nich nie należę.

Rzeczywistość obecnie jest zaś taka, że faworytem tego meczu będzie Lech i byłby nim nawet, gdyby Wisła prezentowała wyższy poziom niż od początku sezonu. Co nie oznacza, że całym sercem nie jestem z naszą drużyną

Powyższa wypowiedź, tak jak i wiele innych rzuca więcej światła na te wszystkie żale i histerie po porażkach. Teraz już rozumiem... tak jak to, że wszystkie kluby w LE są spoko w naszym zasięgu.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 29.08.2011 o godz. 00:40.
Odpowiedz cytując
joszi
Junior Member

Stary 29.08.2011, 01:06
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Paljić był objeżdżany bo był Peszko. Obecnie w Lechu chyba nawet nie ma nominalnego prawoskrzydłowego (poza grzejącym ławę Tonewem) - z Górnikiem na tej pozycji grał chyba Sztilić?
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.08.2011, 01:24
Nie zdziwiłbym się jakbyśmy dostali baty , chyba że w 2 tygodnie stanie się cud i nasz wspaniały trener pójdzie po rozum do głowy i przestaniemy grać defensywnie .
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Squirtle88 : 29.08.2011 o godz. 01:25.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.08.2011, 06:17
Jezeli zagramy jak ostatnio to widze ten wynik w czarnych barwach. Licze na debiut w lidze Jovanovicia bo gosc pokazal w Krakowie z APOEL-em ze jest dobrym bocznym obroncą. Trzeba w tym meczu wylaczyc Stilicia to wtedy Rudnev sobie nie pogra. 2 tygodnie przerwy na kadre - po tym czasie to juz Nasi nie powinni pamietac o przegranych eliminacjach do LM.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2011, 07:36
To bedzie kluczowy mecz dla Maaskanta, jesli znowu wystawi Diaza to ja na miejscu Basałaja zwolnilbym Holendra jeszcze w przerwie meczu.
Na lewej obronie ma zagrac Nunez, kapisz panie Maaskant?
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.08.2011, 07:45
Rok pracy. Teraz można juz oceniac i patrzeć na mecze przez pryzmat tych "pierwszych". Lech-Wisła z tamtego roku to był koszmar. Totalnie nas zdominowali. Porażka w rozmiarach 4:1 była kompromitująca. Ciekawe jak zagramy teraz i przede wszystkim jaki będzie rezultat. Po roku myślałem, że nasza gra będzie dojrzalsza i przede wszystkim efektowna. Narazie nie ma nic i sa tylko usprawiedliwienia LM. Po 5 meczach mamy bilans bramek 3:3 a więc jest niemal identycznie jak rok temu (też mało goli i też bilans na 0). Liga jest bardzo słaba i jeśli mistrz nie umie w niej wygrywac to ja już nic nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.08.2011, 07:52
Maciuś ostatnio popularne jest wysyłanie kibiców na inne stadiony więc pozwól, że i jak nawiąże do tej mody i zaproponuje Ci przerzucenie się na Polonię Warszawa. Po sezonie możemy potem prównać nasze wspólne doświadczenia i zobaczymy kto się będzie wtedy bardziej usatysfakcjonowany.

Ale już tak na serio. Wbij sobie do tej swojej rozgrzanej głowy, że zmiany sztabu trenerskiego co rok prowadzi jedynie do kolejnych kompromitacji w pucharach. Chcesz żeby Wisła była profesjonalnie zarządzanym klubem, który może podjąć walkę z europejskimi średniakami? To spójrz od czasu do czasu na to jak to wygląda w ligach "trochę" lepszych od naszej. Tam trener podpisuje kilkuletni kontrakt nie po to żeby po kilku słabszych meczach go wyrzucano na bruk. Oni już zrozumieli, że budowanie drużny to długotrwały proces.

A już do tego Nuneza, to nie mam słów. Widziałeś go kiedykolwiek na lewej obronie? Czy może przeczytałeś o tym, że może grać na tej pozycji na transfermarkt i teraz dzielisz sie z nami swoim taktycznym geniuszem?
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 29.08.2011, 07:54
Maaskant ma dwa tygodnie aby nasze morale poprawić jeżeli nić nie zrobi to baty z Lechem murowane. Ten Rudnev jest w wyśmienitej formie. Trzeba na niego uważać.
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 29.08.2011, 08:08
jak Nasi będą rozpamiętywać tą porażkę z APOELEM to może się okazać, że będą mogli ją rozpamiętywać jeszcze w następnym sezonie bo o mistrza będzie ciężko, szczególnie jeżeli nie wykorzystuje się potknięć innych drużyn.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
mr mojo
Member

Od: 09.2010

Stary 29.08.2011, 08:14
Recepta jest prosta - nie pozwolić grać Stilicowi. Bez jego podań Rudnev nie jest już tak groźny.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 29.08.2011, 10:15
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, jako fan Wisły, że nigdy nie nastąpią czasy, kiedy będziemy mogli jechać bez obaw do jednaj z kilku najlepszych drużyn w tym kraju (niezależnie od tego czy będzie to Lech czy Legia), bo to będzie oznaczało, że tej ligi nie ma sensu oglądać, tak jak potyczek Barcelony czy Realu w Primera Division. Oczywiście są pewnie kibice, którzy lubią jednostronne widowiska, ale ja do nich nie należę.
Jechać bez obaw, że będzie pogrom - to miałem na myśli. Bo jak tam zagramy jak z Lechią to znów może się skończyć 4:1. Ale to czarny scenariusz, mam nadzieję że zneutralizują Stilica i Rundewa, skończy się 0:0 i nie będzie źle.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.08.2011, 13:13
Szczerze mowiac na nic w tym meczu nie licze. Porazka nie zrobi na mnie wiekszego wrazenia (chyba, ze skonczy sie jakims kompromitujacym wynikiem). Na wyjazdach nie umiemy grac wiec porazke w tym meczu mozna smialo brac pod uwage. To, ze nasza liga jest po.......ona kazdy wie dlatego z kolei nasze zwyciestwo na Burak Arenie mnie nie zdziwi
Niemniej, nie licze na pozytywny wynik. My gramy strasznie ostatnim czasy a z taka gra na Amice o wynik bedzie ciezko. Co sie zmieni przez te dwa tygodnie ciezko powiedziec. Maaskant moze popracowac nad morale druzyny, nad tym by ci zawodnicy uwierzyli w siebie i zapomnieli o Nikozji.

Mam nadzieje, ze zagramy odwazniej, ze zagramy do przodu. Ogladanie broniacej sie i to niudolnie Wisly wyglada nieprzyjemnie. Mamy wieksze walory w ofensywie niz w defensywie wiec powinnismy grac z nastawieniem ofensywnym. Licze tez, ze Maaskant pojdzie po rozum do glowy i bedzie trzymal Bunoze i Diaza z dala od podstawowego skladu. Jesli ktorys z nich wyjdzie w pierwszym skladzie to ja sie chyba zalamie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2011, 13:15
nawet jakby naszą drużyne tworzyło 11 manekinów to trzeba wygrać.
Tylko ze przeciez to wyjazd, a Roberto zaakceptował remisy na wyjazdach.

A ja nie.

Tylko ku*** wygrana. Walczyć walczyć mordować kopać kopać mordować
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2011, 13:51
Ale Oni maja Rudnevsa, Rudneva i Rudnieva ciekawe który wyjdzie na mecz? Zobaczymy czy piłkarze mają jaja i w końcu pokażą że są mistrzami.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.08.2011, 14:22
Powiem tyle , jeśli dalej będą tak grać to będzie w....... , a i zamiast Sobola chce zobaczyć Wilka. Tyle ode mnie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
iwan149
Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2011, 14:51
Mecz pewnie bedzie wygladał do tego co działo sie na Reymonta przy okazji starcia z Apoelem. Będziemy sie jak zwykle bronić i liczyc na jakies kontry... oby nie.
Chciałbym na prawej obronie zobaczyć Jovanowica (bo chyba bedzie juz mógł grać), a na lewej Dragana lub Nuneza. Na ławeczke dać Patryka i wpuścić go na świeżości w II połówce. W pomocy obowiązkowo Garguła (on chce grac kombinacyjnie, tylko nie ma z kim) z Maorem i Ilievem. Do tego Sobol z Wilkiem/ Nunezem i na szpicy Dudu albo Gienek, tutaj różnicy wielkiej nie ma, byle pomoc tworzyła im dogodne okazje do zdobycia gola. Ciekawym pomysłem, ale raczej nie realnym byłoby wystawienie na szpicy Małego, gdyż by sie wracał po piłkie i próbował wychodzic do jakis prostopadłych zagrać. Z racji posiadania Genkova i Bitona ten pomysł nie wypali
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 29.08.2011, 15:35
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Powiem tyle , jeśli dalej będą tak grać to będzie w....... , a i zamiast Sobola chce zobaczyć Wilka. Tyle ode mnie.
Ponieważ...?
Sobolewski w meczu z Lechią był jednym z nielicznych w drużynie, którzy nie zawiedli. Sobol jest w bardzo dobrej formie co pokazały mecze ligowe m.in ten z Polonią Warszawa oraz spotkania w europejskich pucharach. Bardzo szanuję Czarka Wilka - uważam, że to solidny gracz, ale w pierwszym składzie na mecz z Lechem go nie widzę. Chyba, że Meliksona cofnie się na skrzydło za Małeckiego i tym samym rolę ofensywnego pomocnika przejmie Nunez, tyły będzie zabezpieczać Wilk i Radek. Tyle, że będzie to za bardzo defensywna taktyka...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2011, 16:09
piłkarsko.

Jeśli zagramy tak samo,identycznie jak Górnik,czyli wysoki pressing i rozbijanie każdego zalążka akcji Lecha to będziemy mieli okazje osiągnąc wynik Zabrzan.
Jeśli natomiast wyjdziemy DEFENSYWNIE to prędzej czy później nam w.......ą

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2011, 16:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
piłkarsko.

Jeśli zagramy tak samo,identycznie jak Górnik,czyli wysoki pressing i rozbijanie każdego zalążka akcji Lecha to będziemy mieli okazje osiągnąc wynik Zabrzan.
Jeśli natomiast wyjdziemy DEFENSYWNIE to prędzej czy później nam w.......ą
Szczerze powiedziawszy , to nie wierzyłem że Górnik wytrzyma do końca z tym presingiem ale jednak potrafili.
Zawodnicy Górnika naprawdę zostawili sporo potu na murawie.
W pierwszej połowie podobał mi się Thomik grający na prawym skrzydle.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2011, 16:26
kristos napisał(a):Wyświetl post
Szczerze powiedziawszy , to nie wierzyłem że Górnik wytrzyma do końca z tym presingiem ale jednak potrafili.
Zawodnicy Górnika naprawdę zostawili sporo potu na murawie.
W pierwszej połowie podobał mi się Thomik grający na prawym skrzydle.
ja też nie wierzyłem szczególnie biorać pod uwage piłkarzy jakimi dysponuje Adaś.
Jakieś Przybylskie, Banasie, Marciniaki wtf, w Wiśle to na ławce by sie nie złapali ale tu pokazali ze jak trzeba ZAPIERDALAĆ to potrafią to zrobić. A Nasi "wygramy na stojanowa" piłkarze coś zapierdalać nie lubią.

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 29.08.2011, 17:04
Szkoda że nie dane nam będzie zaśpiewać Poznańskich obyczajów w tamtym roku na trybunach spina, na boisku 4:1 w plecy + akcja z Cleberem. Mam nadzieję że od meczu z amiką zaczniemy masz w górę tabeli.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.08.2011, 17:44
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ...?
Sobolewski w meczu z Lechią był jednym z nielicznych w drużynie, którzy nie zawiedli. Sobol jest w bardzo dobrej formie co pokazały mecze ligowe m.in ten z Polonią Warszawa oraz spotkania w europejskich pucharach. Bardzo szanuję Czarka Wilka - uważam, że to solidny gracz, ale w pierwszym składzie na mecz z Lechem go nie widzę. Chyba, że Meliksona cofnie się na skrzydło za Małeckiego i tym samym rolę ofensywnego pomocnika przejmie Nunez, tyły będzie zabezpieczać Wilk i Radek. Tyle, że będzie to za bardzo defensywna taktyka...
Może w II połowie Sobol coś zagrał, ale w I był jednym z najsłabszych. Nie dośc, że tracił głupio piłki, to jeszcze nie chciało mu się ich odzyskiwać. Dobrze, że robił to za niego Nunez.
Nie ma co dywagować, czy Sobol czy Wilk bo jak znam Maaskanta, to wyjdzie ten i ten.
A Genkowa nie oszczędzałbym na żadne puchary, tylko wystawił w wyjściowej 11-tce. Szału nie ma, ale chyba ciut lepiej się prezentuje, niż Biton.

Zresztą... napastników to my raczej nie mamy. Podobnie, jak bocznych obrońców :/
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 29.08.2011, 19:40
Ja myślę, że Maaskant ma zagwozdkę: Genkow prezentuje się lepiej, walczy, biega ale to Biton strzelił wszystkie bramki dla Wisły w 5 ligowych spotkaniach!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 29.08.2011, 19:43
Bardzo ciekawy mecz się szykuje, i bardzo ważny. Jak go przegramy to pewnie spadniemy na 11, a może nawet 12 miejsce, do Lecha będzimy mieli 7 pkt. straty, a do Legii być może 6, przy czym Legia ma jeden mecz zaległy. Wisła w lidze gra słabo, poniżej możliwości. A Lech też nic wielkiego nie pokazuje, ale jak wygrywa to efektownie (5:0 i 2 razy 3:0). Lech do tej pory nie grał z drużynami z czołowki - i dla nas i dla nich to będzie prawdziwy sprawdzian.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów