|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.08.2011 o godz. 16:15.
![]()
Legionista
|
||
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wszystko powyżej 20 tysięcy będzie pozytywnym zaskoczeniem.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piękna akcja, piękna brama Meliksona
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Też muszę to przyznać. Aż na urlopie odpaliłem lapka
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Legioniści nas chwalą.
Niesamowite. Niesamowite. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Już dawno tak nie bylo by polskie kluby na 10 meczy 7 wygrały, 2 przegrały i jeden remis. Jest szansa że będzie to najlepszy sezon od niepamiętnych czasow. Jedna drużyna już na pewno będzie grała w grupie LE.
Blisko awansu jest Legia, i w dobrej sytuacji Śląsk. Najlepszy remis u siebie uzyskany. Oj, się dzieje. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Narazie jest zajebiscie ale jutro moze sie okazac, ze w pucharach pozostaje tylko Wisla...
Legia gra z trudnym rywalem. Szanse bym powiedzial 60/40. Z jednej strony mecz w Warszawie, glosne trybuny, 1:0 przywiezione z Turcji ale Gaziantespor to jest lepszy klub i moze sie pokusic zeby wygrac ten mecz (wiadomo, ze tak mozna powiedziec przy kazdym spotkaniu ale tutaj to nie jest czysta teoria tylko realne zalozenie, Turkow stac na zwyciestwo) Slask. 0:0 u siebie a powinno byc gladkie 3:0. Ciekawe co ci Bulgarzy pokaza u siebie. Teoretycznie na wyjazdach gra sie ciezej wiec wcale Slask moze nie miec latwo. Dla mnie jutro moga byc 2 zwyciestwa i 2 awanse ale tez i 2 porazki. Nic mnie nie zaskoczy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niesamowite jest to że obudziłeś się z tym dziś
![]() Warszawiaki to mocna strona naszego forum, od dawna ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
@Up
Nie przeglądam zbyt często forum w Hyde parku sportowym więc nie wiem jak to jest. Ale doceniam to bo jak oglądam OSI i słucham gości z Warszawy to gul im strasznie skacze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie obrażę się, jeśli Śląsk i Legia awansują do dalszych rozgrywek.
Liga ligą, możemy sobie pluć na Legię do woli, ale puchary to inna bajka i tutaj każda polska drużyna jest dla mnie ważna... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
a wedlug mnie Legia ma szanse na awans 90%procentowe. Daje sobie reke uciac ze zaliczka z Turcji zostanie dobrze wykorzystana.
Najtrudniej bedzie cos ugrac Slaskowi,ale wszystko sie wyjasni jutro. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jak zadzwonił teraz Daniel z Krakowa i dziennikarz pyta czy kibicuje Wiśle ?
- Nie Cracovii ? - Nie oo...to Garbarnia. ![]() - NIE, Legia .... http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() I tak trzymać panowie ze stolicy ![]() ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sa kibice Legii/Lecha/Polonii czy kogo tam jeszcze chcecie, ktorzy kibicuja TYLKO wlasnej druzynie i chca by reszta przegrala. Nie widze w tym nic zlego.
Dodatkowo jest tez wielu kibicow Wisly, ktorzy wylewaja swoje zale, nie tutaj bo by polecieli, po prostu w necie/tv/radiu. Takich ludzi po kazdej stronie jest multum, ani Legia ani Wisla nie jest w tym aspekcie lepsza czy gorsza. Gratuluje wygranej, jest mi obojetne czy Wisla wygra czy przegra ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trener Gaziantepu jest mega kozakiem. Zazwyczaj trenerzy gadają bzdury pełne kurtuazji (ostatnim szczytem jest tekst Capello, ze Polska ostatnio.... zrobiła duży postęp). A facet po pierwszym meczu gada, że jego ekipa jest zdecydowanie lepsza, a to był przypadek. Teraz w Warszawie opowiada, że Legia gra generalnie bardzo złą piłkę i nas rozwali i to wysoko.Nie to żeby nie tacy kozacy wracali z Ł3 z płaczem, ale cenie sobie taką odwagę i napinkę, a nie podejście ala Rybus. Jak już pisałem wielokrotnie w awans uwierzę przy 0-0 w 90 minucie. Aktualnie zakładam gładkie 1-3, więc szokuje mnie optymizm o 90% szans Legii.
Litex był po prostu koszmarnie słaby. Dawno mnie ktoś tak nie rozczarował. Gdyby nie typowa dla polskich drużyn niewytłumaczalna spinka przed meczem w pucharach (szanujmy ich bo to puchary) to Wisła by wygrała z 5-0. Nie pokazali nic ponad Polonię Bytom czy Widzew. Owszem sędzia ich przekręcił, ale 3 gol to katastrofa dobrze znana z naszych... drugoligowych boisk. Na razie te kwalifikacje LM to parodia. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za to Wasze spotkanie z Gaziantepem był widowiskiem na niespotykaną skalę...
O meczu życia Skaby nie wspomnę ![]() Nie zmarnujcie tego jutro i awansujcie do tej 4 rundy, żeby Wasze chwalenie się było w końcu adekwatne do sukcesów. Jak do tej pory to przerost formy nad treścią. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Malo wiec widziales meczy Skaby, przewiduje ze tylko te z zeszlego sezonu.
Co do samych eliminacji. Nie sadze ze sa parodia, po prostu kazdy sie przyzwyczail ze od pewnej rundy trafia sie na konkretna, znana marke, ale po reformie Platiniego ( dla nas na szczescie ) to sie zmienilo. Dzisiejszy mecz Wisly byl dobrym meczem, tak samo jak nasz w Turcji bo mecz meczowi nierowny. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Przebija zazdrość z twojego postu, pieski szczekają karawana jedzie dalej. Można powiedzieć, że końcu. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2. Jakie chwalenie, gdzie Ty widzisz cokolwiek o chwaleniu u mnie? 3. Wyluzuj. Wróc do oglądania Hyde Parku i dalej wariuj jakich zakompleksionych kiboli ma Legła ![]()
2. Jaka zazdrość? Czego mam niby zazdrościć? Chłopie, ja swoje przeżyłem, widocznie teraz kolej na innych. 3. Z tym psem to Ci się udało niezwykle ![]() ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest pytanie czy Litex był słaby czy my byliśmy dobrzy.Moim zdaniem to drugie, szczególnie patrząc na 1 mecz.Oni na prawdę wtedy byli o wiele lepsi tyle że z wynikiem nie poszło
ale mogli to odrobić jak choćby Odense.Tyle że jak tam dostali dużo od nas, to tu nie dostali niczego w prezencie, może tego gola na 1-2 ale to było wszystko I całkiem możliwe że karny był niesłuszny ale to w zasadzie nie miało znaczenia bo jak kto patrzył. a) oni byli słabi b)my nie daliśmy im szans Jak dla mnie fajnie jest ograć mistrza Bułgarii, szczególnie takiego co grał podobnym składem przez dłuższy czas. Zresztą to samo czeka Was już dziś - możemy się kłócić czy lepszy jest mistrz Bułgarii czy 4 zespół z Turcji ale przy 1-0 na wyjeździe, wypadało by dorżnąć watahę A jak ją dorżniecie to niekoniecznie będzie to znaczyło że byli koszmarnie słabi, tak jak przejebiecie że byli przekozakami![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. No, nie wiem. Może w ataku byli na poziomie szczytów naszej ligi, ale obrona to koszmar. Koszmarna trzecia bramka, koszmarne doprowadzanie do sytuacji w stylu Genkow strzał głową w pierwszej połowie minimalnie obok, bo obrońca w banalnej sytuacji zwariował, fatalne krycie Małeckiego przy golu Meliksona. Można tak wymieniać długo. W polskiej lidze na moje oko jest z 10 bardziej zdyscyplinowanych i po prostu lepszych drużyn w obronie.
2. No, jasne że fajnie jest pokonać mistrza Bułgarii. 3. Nawet jak jakimś cudem przejdziemy to i tak będziemy pewnie słabsi, a to będzie jednorazowy wyskok. Nie da się na dłuższą metę przeskoczyć różnicy kilku mln euro. Jedyna szansa to, że oni po prostu przepadną w dużo lepszej lidze na miejscach (6-10) i nie będą grać w pucharach ![]() Swoją drogą pozdro. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Marzenie - Wisła w LM, Śląsk w LE, Legia obojetne. Jeśli miała by wygrywać w pucharach kosztem ligi, to ok. Natomiast jeśli by miało im iśc dobrze wszędzie gdzie grają, to bym wolał żeby mimo wszystko odpadli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2) Napisałem Was (liczba mnoga), a odniosłem się do ogółu kibiców. Zakładam, że macie ich więcej, niż garstka Legionistów na forum. Nie miałem na myśli konkretnie Ciebie (wybacz, jeśli odebrałeś to personalnie). 3) Trochę dystansu Życzę Wam awansu mimo wszystko. A co do tych kompleksiarzy, to trochę racji mam (wiem, wiem, generalizuję... ), bo kiedy tylko oglądam Hyde Park w OSI, to zawsze ktoś z Warszawy znajdzie milion wad w grze Wisły (nie mówię, że ich nie ma, ale szanujmy się).
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 03.08.2011 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Podpiszę się pod postem raindoga. W pucharach oprócz Wisełki kibicuje/kibicowałem też Śląskowi i Jadze, trzymając za nich kciuki. Legii, chociaż to nasz główny ligowy rywal, życzę jutro awansu. Nigdy nie kibicuję natomiast takim ekipom, jak Amika czy pasiaści. Już wolałem Terek Grozny czy Szachtar Soligorsk...
A punkty do klasyfikacji krajowej może zbierać każdy, nie tylko jednorazowy "miszcz" z Wielkopolski... Sam jestem ciekaw, jak jutro to zbieranie punktów będzie wyglądało w przypadku Śląska, i co osiągną warszawiacy? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie lepsza drużyna (Wisła) zdominowała słabszą drużynę (Litex), czyli było po prostu tak, jak być powinno. Mnie też zaskoczyło, że Litex grał jak Polonia Bytom, ale dla mnie nie umniejsza to ani sukcesu Wisły, ani jej gry. Wisła grała tyle ile grać miała i wygrała gładko, eot.
Cytat:
![]() Na środku pomocy jest Vrdoljak, Borysiuk, Gol, Wolski, Ohayon i Radović, przy czym Vrdoljak i Borysiuk są wyłącznie defensywnymi pomocnikami, a Wolski i Radović wyłącznie ofensywnymi, ale jakieś pole do manewru jest. Kryzysowo jest Srda Kneżević jako defensywny pomocnik, ale mam nadzieję, że do takiego kryzysu nie dojdzie ![]() W ataku jest Ljuboja, Hubnik, Kucharczyk i Żyro. Nawet Żyro na ligę nie byłby jakimś totalnym dramatem, choć oczywiście odstaje od pozostałych trzech. Na skrzydła są Radović, Kucharczyk, Manu, Hubnik, Rybus. Tu jest w sumie najmarniej, ale Manu akurat, co by o nim nie mówić, też ma niesamowitą wytrzymałość. Tu bardzo potrzeba wzmocnienia, albo ew. jakiegoś typowego rozgrywającego żeby dać pole do manewru przy ustawianiu Radovića. Generalnie mamy kim grać i w lidze i w pucharach, więc nie przesadzałbym, że z tą kadrą tak wąsko u nas ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.08.2011 o godz. 23:30.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Legia u mnie 'zyskała na sympatii' po zatrudnieniu Skorży ("Maciek, dziękujemy za kolejne mistrzostwo!"). Nie będzie mi przeszkadzało jak obronią swój wynik z Turcji i pograją dalej. Choć na ten moment najważniejszy jest WKS do awansu. Oby tylko wronieccy dawali dupy, bo jednak ich boję się najbardziej w lidze (pomijając nienawiść do tego fryzjerskiego klubu). Nie rozumiem dlaczego ludzie twierdzą, że mistrzostwo jest dla Wisły albo do rozstrzygnięcia między CWKSem a nami, w końcu Wronki mają prawie ten sam skład, co w zeszłym sezonie w tym - chyba - najlepszego napastnika ligi, solidną obronę i Krivetsa, brakuje im tylko prawego skrzydła.
P.S. co do krakowsko-warszawskiej dyskusji o Litexie. Moim zdaniem przyzwyczajeni do niszczenia swojej ligi po prostu nie potrafią zagrać innej piłki niż ofensywa, co - z jednej strony Penev próbował zmienić, z drugiej Wisła to bezlitośnie wykorzystała - tym razem naprawdę byliśmy lepsi i wierzę, że pociągniemy to dalej (mimo prezentów ze strony Pana Turka). Levadia postawiła autobus w Sosnowcu, Wisła w Łoweczu, ale - nie ma co myśleć, że to słabsze drużyny - Inter w Barcelonie zrobił to samo, podobnie jak Real w pucharze Króla. Wygrywa mądrość i mam nadzieję, że Robert nie wpadnie na pomysł ataków na hurra, tylko konsekwentnie zrealizuje defensywną Wisełkę (to zawsze był problem - w lidze tylko ofensywa, a w pucharach zupełny odwrót; nie umieliśmy tak grać)
Ostatnio edytowane przez przem : 03.08.2011 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A co do Legii, jeśli odpadniecie teraz z Turkami, których macie na tacy (wystarczy murarka i dzida - ulubiony styl Maćka) to uznam to za frajerstwo sezonu. I Ty jako kibic Legii typujesz jej porażkę u siebie? Trochę to żałosne. Mimo wszystko życzę wam awansu. Bez napinki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak. Skoro rzekomo byli lepsi w Bułgarii, a Wy tam rzekomo mieliście fuksa to liczyłem na wyrównany mecz, w którym zaatakują. A w sumie nie wiele to się różniło od meczu ze Skonto. Zero zagrożenia, jakieś tam rogi, gol po rykoszecie, bo inaczej się nie dało itp.
Co jest żałosnego w realnej ocenie szans? Skład osobowy jest podobny jak rok temu. A rok temu przegraliśmy u siebie z mocno średnia Lechią i nędznym Bełchatowem w przerażających rozmiarach. Mam się napinać, że pojedziemy ich 3-0 i potem udawać, że mnie nie ma? Jak pojedziemy albo chociaż awansujemy to będzie świetny wynik i duża niespodzianka, przynajmniej dla mnie. ![]()
Habemus Dubletum
|
|

|
||||||
![]() |
|
|