The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2011, 20:06
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Lamey prezentuje się nadspodziewanie dobrze, ale Cikosz miał predyspozycje do tego, aby stać się najlepszym prawym obrońcą Ekstraklasy. Słowak jest silny, dobrze zbudowany, szybki a także dysponuje znakomitą wydolnością. Oczywiście grał słabo taktycznie, przepuszczał zbyt dużo piłek z bocznych sektorów, czasem nie myślał na boisku. Ale gdyby nie miał tych wad to kosztowałby nie 200 tys. E ale 2 mln E.
Nie myślał to przede wszystkim wychodząc pod akcje ofensywne (a to jedno z ważniejszych zadań naszego prawego obrońcy) niestety myśleć to się nie da nauczyć, Lamey wie co z przodu robić.Cikos im bardziej szedł do przodu, tym był mniej pewny.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.07.2011, 20:38
Cóż... pierwszy klops w tym sezonie.
W środę koniecznie awans, a potem w sb zwycięstwo bardzo potrzebne coby odrobić plamę/strate z Widzewem.
Dla tęskniących za Cikosem - proszę o statystyki Cikosa za cały sezon - (2 asysty?+mnóstwo klopsów) vs Lamey gol+asysta w 4 meczach.Cikos ma potencjał... ma wydolność moim zdaniem, a reszta to duuuużo pracy do wykonania, a chop ma już 23 lata (dziś urodziny tak przy okazji.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.07.2011, 21:40
Dla mnie mecz o którym chcę szybko zapomnieć, jedyne co mi w pamięci utkwiło, to akcja w obronie po której (chyba) Pajlić wyrżnął o piłkę podając do bramkarza... Macie może link do tej akcji? Bo bym sobie obejrzał jeszcze raz.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.07.2011, 21:43
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie mecz o którym chcę szybko zapomnieć, jedyne co mi w pamięci utkwiło, to akcja w obronie po której (chyba) Pajlić wyrżnął o piłkę podając do bramkarza... Macie może link do tej akcji? Bo bym sobie obejrzał jeszcze raz.

On się specjalnie wywalił, żeby nie wpaść na bramkarza, a ten mógł spokojnie podnieść piłkę. A gdyby się usunął, to futbolówkę przejąłby napastnik Widzewa.
Odpowiedz cytując
olszaniec
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 01.08.2011, 09:54
Z całym szacunkiem, ale wg mojej opinii mecz wcale nie był złym widowiskiem. Może faktycznie zabrakło dynamiki akcjom, ale wierzę że świeżość nadejdzie i akcje staną się dynamiczne i zaskakujące dla przeciwnika. Cieszą próby prostopadłych podań do bocznych pomocników i napastnika co prawda nie wychodzą jeszcze najlepiej ale zalążek dobrej gry jest potrzeba czasu aby ten element zaskoczył i zrozumienie graczy na boisku zamieniło się w ilość dogodnych sytuacji podbramkowych.
Wilk niestety wyglądał bardzo nieporadnie sprawia wrażenie "piłkarza" któremu przeszkadza to okrągłe przy nodze. Bez piłki wygląda zdecydowanie lepiej
Genkov niestety zapomniał już jak się strzela bramki i myślę że lepiej postawić w chwili obecnej na Bitona choćby na jeden cały mecz.
Środek pomocy defensywny Sobolewski a przed nim Garguła z Meliksonem po prawej Iliev z lewej Małecki i w ataku wspomniany Biton ustawienie coś a'la Barca ...
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.08.2011, 13:19
A mi sie wydaje ze swiezosc to powinna nadejsc na pierwszy mecz ze Skotno a nie gramy juz czwarty wazny mecz a ruszamy sie jak muchy w smole. Po co bylo to cale hura, ze wczesnie zaczynaja przygotowania do sezonu zeby teraz grac taka kaszane.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.08.2011, 13:30
Świeżość. Ponoć to pojęcie jest znane tylko w polskiej piłce. Ciągle tylko o świeżości. Czym niby różni się nasza gra od tej z zeszłego sezonu? Jak dla mnie wszystkie mecze Wisły sa takie same. RYwal nas dominuje, i to niemal każdy rywal a my z kontry bramki strzelamy. Albo się uda albo nie. I to jest odpowiedź a nie że jakiejś świeżości brak. O to mam największe pretensje. Mistrz powinien mieć swój styl i tym stylem dominowac słabszych rywali. Nie może być tak, że każdy kto nas przyciśnie wali po poprzeczkach i powoduje u nas panikę. A niestety tak jest.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.08.2011, 14:11
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Lamey prezentuje się nadspodziewanie dobrze, ale Cikosz miał predyspozycje do tego, aby stać się najlepszym prawym obrońcą Ekstraklasy. Słowak jest silny, dobrze zbudowany, szybki a także dysponuje znakomitą wydolnością. Oczywiście grał słabo taktycznie, przepuszczał zbyt dużo piłek z bocznych sektorów, czasem nie myślał na boisku. Ale gdyby nie miał tych wad to kosztowałby nie 200 tys. E ale 2 mln E.

(...)
Proszę... nie twórzmy mitów. Cikos był słaby, jedynie zasuwanie po boisku tam i z powrotem mogło się podobać.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2011, 14:13
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Świeżość. Ponoć to pojęcie jest znane tylko w polskiej piłce. Ciągle tylko o świeżości. Czym niby różni się nasza gra od tej z zeszłego sezonu? Jak dla mnie wszystkie mecze Wisły sa takie same. RYwal nas dominuje, i to niemal każdy rywal a my z kontry bramki strzelamy. Albo się uda albo nie. I to jest odpowiedź a nie że jakiejś świeżości brak. O to mam największe pretensje. Mistrz powinien mieć swój styl i tym stylem dominowac słabszych rywali. Nie może być tak, że każdy kto nas przyciśnie wali po poprzeczkach i powoduje u nas panikę. A niestety tak jest.
no dokladanie, a jak brakuje swiezosci to niech zmienia skarpetki
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.08.2011, 15:18
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Świeżość. Ponoć to pojęcie jest znane tylko w polskiej piłce. Ciągle tylko o świeżości.
Mnie często zastanawia jak to jest mozliwe, że taki Skorża potrafił zajechać piłkarzy w Wiśle, a Felix Magath mimo, że katował swoich piłkarzy na treningach to zdobył w średniaku Bundesligy mistrzostwo Niemiec i nikomu nie brakowało żadnej świeżości.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.08.2011, 16:01
Acima napisał(a):Wyświetl post
Mnie często zastanawia jak to jest mozliwe, że taki Skorża potrafił zajechać piłkarzy w Wiśle, a Felix Magath mimo, że katował swoich piłkarzy na treningach to zdobył w średniaku Bundesligy mistrzostwo Niemiec i nikomu nie brakowało żadnej świeżości.
E tam, teraz nie mają świeżości, a w połowie września będą już zmęczeni............. Taki urok tłumaczeń co weselszych piłkarzy ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
śródMieściak
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.08.2011, 17:45
http://www.youtube.com/watch?v=LSt6CWA6rJo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów