The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 19:13
Małecki wroci swiezszy to moze cos ruszy ta nasza gre. Zauwazyłem jedno - mamy szczescie, ktorego ze startem poprzedniego sezonu nie mielismy. Poprawic gre i wszystko bedzie OK
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 19:13
Voin napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej w następnym meczu postawić na Bitona?Genkow dwie setki zmarnował... Szczęście nam na razie sprzyja.
Miało nie być zlekceważenia przeciwnika, ale jednak było. Strasznie dużo strat po podaniach.
A jesteś pewien, że to kwestia zlekceważenia?
Bo według mnie, to po pierwsze, oni nie wiedzą, co mają ze sobą grać,
po drugie, fizycznie są na dnie! Zero ruchu, zero wyjścia do piłki, zero dynamiki. A jeśli jesteś w złej formie fizycznej, to błędy techniczne, takie jak przyjęcie piłki czy niecelne podania, przytrafiają się 2 x częściej. I to niestety było widać w dzisiejszym meczu.
Jak na razie, od ostatniego meczu w lidze w zeszłym sezonie, nie widzę żadnego progresu i to w perspektywie dalszych gier w eliminacjach, bardzo martwi.
Widzieliście, jak wczoraj Poloniści biegali? Jakby mieli motorek w tyłku...

P.S. Tylko proszę nie pisać, żebym się przerzucił na Polonię, bo zacznę rzucać mięsem

Bronex - z jaim czasem ma przyjść ta jakość? Co oni zaczęli przygotowania tydzień temu?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2011, 19:14
Jeżeli chodzi o grę naszych zawodników to na plus wyróżnił się nasz blok obronny - Lamey i Chavez bardzo dobrze (najeżdżający na Lameya chyba powinni powoli myśleć o odszczekiwaniu, ja już zaczynam) Bunoza też solidnie w odbiorze (co prawda przez jego 'faul' padł gol ale tylko dlatego, że sędzia liniowy, który faul zasygnalizował jest ślepy albo za Widzewem). Jovanić spisał się pewniej niż w meczu z Litexem, widać, że do tamtego meczu nie zdążył się odpowiednio skoncentrować.

Teraz minusy:
1. środek pola - CO TO MA BYĆ? Zero walki i zaangażowania, sam Melikson nie zdominuje środka, musi mieć do tego wsparcie! Szczególnie liczyłem na Nuneza, ale dziś wyglądało to tak, jakby nie grał z Meliksonem tylko całkowicie obok niego. Można go usprawiedliwiać tym, że nigdy w środku nie grał (skrzydła i boki obrony to bardziej 'indywidualne' pozycje) i musi się przyzwyczaić.

2. Kirm - poza jedną akcją, która powinna się zakończyć asystą notowałem jego obecność na boisku tylko jak tracił piłkę. Ława.
Genkov - znowu nie strzela 100% patelni. A Biton już w debiucie walnął gola. W tym sezonie już ma zmiennika więc nie dostanie tyle czasu na odblokowanie się. Wg mnie na pewien czas skończy na ławce.

3. Krótko bite rożne z których nic nie wynika - przy takiej kupie zawodników Widzewa we własnym polu karnym, uważam, że jesteśmy za słabi technicznie aby bić rożne krótko. Nigdy nam nic z krótkiego rożnego nie wyszło i pewnie nigdy nie wyjdzie.

4. Dało się zauważyć przy wyprowadzaniu ataków, że w polu karnym Widzewa był sam Genkov i 4 czy 5 defensywnych graczy Widzewa. Jakim cudem mamy strzelić gola jeżeli drużyna zostawia go bez wsparcia? Gdy prowadzimy grę pod polem karnym przeciwnika w polu powinno być (lub w nie wbiegać) co najmniej dwóch a najlepiej trzech graczy! Sam napastnik, nie ważne czy Genkov czy Drogba nic nie zrobi!

PS. No i oczywiście nasz dobry znajomy Robert 'Sokole Oko' Małek jak zwykle pokazuje jak nie powinno się sędziować w meczach piłki nożnej. Parodia sędziego, ogólnie PZPN powinien się poważnie zastanowić nad importem sędziów zza granicy bo nasi sobie ewidentnie nie radzą ( sądzi tak też UEFA - od lat brak polskiego sędziego w LM czy LE)
Ostatnio edytowane przez riv : 30.07.2011 o godz. 19:16.

Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.07.2011, 19:15
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze Małek jak zwykle... rzuty wolne z dupy.
Po drugie Nunez - tyle strat w środku pola dawno nie widziałem.

Niech się teraz odezwą Ci co tak jechali po tych, którym nie podobała się gra z Litexem. Co jest lepiej?. Raczej nie.
Niektórzy patrzą bardzo krótkowzrocznie. Jest dobry wynik, to gra nie jest ważna. Właśnie, że jest.

I jeszcze Kirm. Zespół przegrywa, a kto schodzi ? Melikson.
O to to Szczęście się skończy i będzie płacz.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.07.2011, 19:15
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie są źle przygotowani fizycznie ,są strasznie wolni , ja nie wiem czy tak mocno trenowali czy co ale wygląda to koszmarnie, gramy straszną beznadzieje i mamy dużo szczęścia..
strasznie slabe stałe fragmenty, Nunez i Genkov tragicznie
A jak nie powera w nogach to gramy na stojąco i nie ma nawet sensu oceniać poszczególnych graczy. Po prostu człapią na boisku...grając przy chłodnej, pochmurnej pogodzie..nie da się zrzucić winy na upał..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2011, 19:16
Nie rozumiem placzu co do podyktowania wolnego dla Wizdewa...mielismy 90 minut zeby strezlac bramki i tego nie zorbilismy.
Przegralismy dlatego ze w zespole nie bylo ani grama ambciji oraz ze trener niestety przez caly necz nie potrafil tego wyegzekowac od naszych gwiazdorow.
Bylem przekonany ze jak wyjdimy na druga polowe to ich zabijemy i sie brdazo pomylilem...

Inni chcieli grac w tej koljece ale my nie.
Chciala grac Amica i strzelila 5 bramek.
Chcial grac LKS i pzrez to tak polegl.
Grala i Polonia i Lechai.
Walczyla Craxa i jeszcze bardziej Korona.
Walczyl Chorzow jak i GKS tylko my olewka bo ejstemy Wielka Wisla.

Mecz pokazal ze tak naprawde nasza wielce szeroka kadra na 2 "11" tak naprawde nie isnieje.
Bunoza slabiutki.
Wilk zagubiony.
Iliev nie poszalal.
Nunez za duzo bledow.
Genkov tragedia.

Bardzo zle to wygladalo i to chyba nie przypadek.
Juz podczas meczow ze Skonto i Litexem wg. mnie Wisla nie wygladala ze dobrze...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Beznadziejna gra, na wyjazdach grają jak przeciętniak ligi polskiej, a nie mistrz.
Niech się trener obudzi i coś zmieni, bo Litex może nam wybić LM z głowy w środę.
..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Od razu uprzedzę, że porażkę (za taką uważam remis) przyjąłem chłodno.
Ale coś niecoś na temat naszej gry trzeba napisać. I niestety nie może być to nic dobrego.

Dziś nikt (może poza Paljiciem i Meliksonem) nie zasługiwał na podanie ręki. Na stojąco meczu się nie wygra.

Nikt mi nie powie, że zawodnicy na takim poziomie spowodu zmęczenia, przetrenowania itd mają w meczu więcej niewymuszonych strat niż zawodnicy ŁKS .
Zwykła nonszalancja, nic więcej.
Nawet jak straciliśmy bramkę nikt specjalnie sie nie przejął i nie przyspieszył.

Iliew bezproduktywne kiwki pod publiczkę to sobie może uprawiać w młodej ekstraklasie. Lamey przeciwko Litexowi dobry tu beznadziejny. Itd itd.

To nie był sparing, żeby trenować w nieskończoność nic nie przynoszące prostopadłe podania i kiwki środkiem pod kątem Litexu. Warianty taktyczne można byłoby trenować jak się ma w zapasie dwie bramki. Krótkie rogi - masakra, lepiej oddać piłkę od razu bramkarzowi.

Szkoda gadać. Dobrze, że Biton wsadził tą noge pod pachę temu widzewiakowi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 19:17
A podobno miała byc gra systemem 4-4-2 - takowej na pewno nie było bo cały czas Genkov byl sam. Musimy koniecznie poprawic gre bo teraz bedzie trudniejszy wyjazd ale najpierw mecz z Litexem. Jak awansujemy to presja moze troche zejdzie i sie gra odmieni
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.07.2011, 19:18
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Przegralismy dlatego ze w zespole nie bylo ani grama ambciji oraz ze trener niestety przez caly necz nie potrafil tego wyegzekowac od naszych gwiazdorow..
Wkradł się drobny błąd
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2011, 19:18
Jeśli przez 3/4 meczu można usnąć z nudów bo w takim tempie grała sobie Wisła. Widzewa nie winię bo ma inne problemy. Ale kopacze MP, któfrzy chcą podobno wejść do LM nie mają prawa tak grać tzn. chodzić sobie przez prawie cały mecz po boisku podając sobie piłkę wszerz lub do tyłu. Wynik 1 (!!!) sytuacja bramkowa (Genkov) w dodatku 300 %. Jak można z tego nie strzelić tzn. przystawić nogę żeby sama się odbiła, nie wiem. Reakcje Maaskanta na rzeczywistość jakieś takie bezpłciowe. Dobrze, że ten Biton wszedł. Widać , że niezły cwaniak. Nie tylko biega ale przede wszystkim myśli.
Stracone 2 pkt. na inauguracje. Mimo to dopiero pierwsza kolejka. Wyciągnąć wnioski i grać, a nie chodzić. Samymi zmiennikami nie da się ugrać.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2011, 19:20
pikey napisał(a):Wyświetl post
Wkradł się drobny błąd
Dla mnie to nie jest blad bo taki remis to mozna traktowac jednak jako porazke...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.07.2011, 19:20
Przestańcie piep....yć na Małka, co?
Małek kazał się naszym stoperom odsunąć od Oziębały na 5 metrów?!
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.07.2011, 19:21
Po pierwsze Małek jak zwykle... rzuty wolne z dupy.
Po drugie Nunez - tyle strat w środku pola dawno nie widziałem.

Niech się teraz odezwą Ci co tak jechali po tych, którym nie podobała się gra z Litexem. Co jest lepiej?. Raczej nie.
Niektórzy patrzą bardzo krótkowzrocznie. Jest dobry wynik, to gra nie jest ważna. Właśnie, że jest.

I jeszcze Kirm. Zespół przegrywa, a kto schodzi ? Melikson.
Wchodzi Guła, Dudu i remisujemy, co ci sie nie podoba w tej zmianie
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.07.2011, 19:21
Arked napisał(a):Wyświetl post
Brawa dla Małka za podarowanie Dudu dwóch idealnych okazji do strzału/dośrodkowania. Super panie Małek!
Obydwie sytuacje 100% poparcia dla sedziego. Pretensje mozna miec tylko do tego drwala, ktory fauluje w obrebie pola karnego jak leci. To juz enta taka sytuacja Bunozy odkad jest w Wisle. Czlowiek - porazka.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.07.2011, 19:23
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to nie jest blad bo taki remis to mozna traktowac jednak jako porazke...
A to rozumiem Dla mnie jednak remis wyrwany w ostatnich minutach przegraną nie jest. W takich okolicznościach to i 1 pkt cenny.

Cóż miejmy nadzieję, że w środę będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 19:27
Gramy beznadziejnie w odbiorze i jako formacja nasza defensywa to jeden wielki ser szwajcarski. Nie można cały czas liczyć na Meliksona. Nie widać zapowiadanej w grze jakości - jesteśmy nieprzygotowani fizycznie do sezonu. Katastrofalny środek pola z Wilkiem I Nunezem na czele, podobnie skrzydła - przepraszam ale Iliev od 2 spotkań gra straszną kichę. W środę wszystkie nasze braki zostaną obnażone jak zresztą za tydzień także.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.07.2011, 19:27
Może Ci zawodnicy, którzy są w Wiśle jakiś poziom piłkarski prezentują. Ale jestem pewien, że mentalnie to oni są słabi. Potrafią zagrać przyzwoicie w pucharze a potem przejść obok meczu ligowego. Może gdyby Ci zawodnicy, którzy dzisiaj grali mieli mentalność Małeckiego (chodzi mi tutaj o przywiązanie do barw klubowych itp. a nie jego wybryki) to wynik byłby całkiem inny.

No ale nie ma co narzekać jest jak jest.. Teraz już nie ma szans na to żeby osiągnąć coś w piłce grając samymi polakami. Może uda nam się zagrać dobrze w pucharach ale kosztem utraty charakteru, który Wisła kiedyś miała z początki ery Cupiała.

Może i jestem trochę dziwny ale dla mnie akurat liga jest ważniejsza od pucharów..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 19:28
Nunez z Litexem dobrze zagrał wiec dajmy mu jeszcze czas
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 19:29
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Wchodzi Guła, Dudu i remisujemy, co ci sie nie podoba w tej zmianie
Jak jesteś zadowolony z remisu z potęgą z Łodzi, to gratuluję.

A poza tym napisałem " I jeszcze Kirm. Zespół przegrywa, a kto schodzi ? Melikson." W ty zdaniu chciałem wyrazić dezaprobatę dla decyzji naszego trenera. Przegrywamy, a on zmienia nasz motor napędowy, a zostawia piłkarza po urazie, od którego odbija się piłka. Było jeszcze chyba z 15 minut meczu, a jest to raczej wystarczający czas, żeby wbić Widzewowi dwie bramki. Z Meliksonem byłoby zdecydowanie łatwiej.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.07.2011, 19:31
Siłę naszej defensywy pokazał gol Oziembały, sam w obrębie 2-3 metrów, kpina....
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2011, 19:35
Tak na chłodno:
Brawo za walkę do końca dla całej drużyny. Mecz nie najlepszy, dla mnie niezrozumiała ddecyzja Maaskanta o ściągnięciu z boiska Meliksona. Chłop najlepszy na boisku. Tak samo było w meczu z Podbeskidziem i z Legią w Warszawie. Strasznie mało ruchu z przodu. Zmiennicy na plus. Wielka szkoda, że się nie udało dziś wygrać. Miejmy nadzieję, że w następnych meczach, z Polonią na wyjeździe i z Zagłębiem u siebie, będzie tylko lepiej.

Oceny:
Milan Jovanić - 6
Bardzo dobry mecz naszego bramkarza. Bałem się trochę przed meczem gdy zobaczyłem go w pierwszej jedenastce, ale zagrał naprawdę fajnie. Przy bramce nie miał najmniejszych szans by wybić piłę do boku. Występ na plus.
Micheal Lamey - 7
Dobry mecz w defensywie jak i w ofensywie. Kilka ciekawych wrzutek, przynajmniej po jednej mogła paść bramka. Żadnego poważniejszego błędu. Oj nie będziemy tęsknić za Cikoszem. Także na plus.
Gordan Bunoza - 6
Kilka dobrych interwencji, ciekawie wyprowadzał piłkę. Wydaje mi się że powinien grać w pierwszym składzie za Jaliensa
Osman Chavez- 3
Słaby występ Osmana. Wydaje mi się, że to on nie pokrył przy bramce dla Widzewa. Kilka niepewnych interwencji, dużo strat. Mam nadzieję, że na mecz z Litexem wróci jego dobra forma.
Dragan Paljic - 4
Mało się podłączał, kilka strat. Przeciętny mecz, mało go było widać. Wydaje mi się, że to Diaz będzie naszym lewym obrońcą w tym sezonie
Czarek Wilk - 2
Oj słabo, słabo Czarek w tym meczu. To nie jest ten przecinak i walczak z tamtego sezonu. Wiele strat i niedokładnych podań. Stać go napewno na więcej. Miejmy nadzieje że to tylko taki chwilowy brak formy.
Gervasio Nunez - 4
Gdyby nie poważne straty to byłby to jego w miarę dobry występ. Strasznie wolne piłki podawał do partnerów, dużo niedokładności. Wydaje się, że więcej pożytku z jego gry będziemy mieli gdy Maaskant będzie wystawiał go w środku. Muszę jednak napisać, że gdyby nie jego interwencja to Grzelczak wyszedłby sam na sam. Mimo to przeciętnie.
Maor Melikson - 8
Ten koleś to prawdziwy skarb. W każdym meczu jest według mnie zawodnikiem meczu. Gra znakomicie. Super rajdy, super prostopadłe piłki. Za faule na nim Widzewiacy powinni dostać przynajmniej 2 żółte kartki. Będziemy mieli z niego wielki pożytek. Za rok niestety pewnie go gdzieś puszczą bo jest za dobry na tą ligę.
Andraz Kirm - 4
Słąby mecz Andraża. Dużo strat i niedokładności w jego wykonaniu. Po jego podaniu powinna paść bramka. Jeszcze pod formą słoweniec
Cvetan Genkov - 5
Taki napastnik jak Cvetan pomimo tego, że jeszcze nie jest w najlepszej formie musi strzelać bramki w takich sytuacjach w jakiej się znalazł w 20 któreśtam minucie! Nosz kur.. gdyby to była bramka to mecz byłby zupełnie inny. Obrona grałąby na większym luzie i prawdopodobnie dopisalibyśmy 3 pkt. Na ten moment powinien usiąść na ławce w meczu z Litexem. Ewidentnie pod formą.
Ivica Iliev - 7
Super się rozumie z Maorem. Dzięki temu możemy zostać drugi rok z rzędu mistrzem. Powinien jednak chyba więcej angażować się w defensywe bo Lamey był trochę osamotniony. Kilka grźnych strzałów. Całkiem poprawny mecz.
Dudu Biton - 9
Koleś wchodzi na 20 minut, ma jedna okazję i strzela bramkę. Widać, że typowy lis pola karnego. Super przepchnął obrońcę Widzewa, a wykończenie palce lizać. Domagałem się tego żeby wyszedł dziś w podstawowym składzie, szkoda że tak nie było. Jeżeli nie będzie go w pierwszym składzie na meczu z Litexem to nie wiem co będzie musiał zrobić żeby w końcu zagrał dłużej niż marne 20 minut. Szkoda, że wcześniej mu się nie udało strzelić, dostał piłkę chyba od Garguły jednak trochę za mocną. 9 za to że dzięki niemu dopisujemy chociaż ten jeden punkt po pierwszym meczu

....a, zaczeliśmy ten sezon jak mistrzowie...
Odpowiedz cytując
DAVE
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.07.2011, 19:36
Przykroszka te nędze oglądać. Sezon się dopiero zaczyna. a my juz jedziemy na fuksie.
Tak se radośnie imaginuję , że może sie na te puchary nastawiamy i liga już im mentalnie nie po drodze...

Ale przecie to pierwsza kolejka ! Powinni Widzew pojechać w 15 min bez mydła.
A tu męczarnia i kopanina.

I taka dodatkowa didaskalia mnie naszła:
że ostatnio kukając mecze mam wrażenie że ktos mi cos usypiajacego do piwa dodał...

nuda nuda nuda nuda wolny nuda nuda róg apogeum nudy nuda nuda gol dla nich nuda nuda nerwy fuks koniec i nie chce mi sie czytac portali o tym ze nuda nuda nuda...
semprini, klancyk i części niesforne....
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2011, 19:37

A poza tym napisałem " I jeszcze Kirm. Zespół przegrywa, a kto schodzi ? Melikson." W ty zdaniu chciałem wyrazić dezaprobatę dla decyzji naszego trenera. Przegrywamy, a on zmienia nasz motor napędowy, a zostawia piłkarza po urazie, od którego odbija się piłka. Było jeszcze chyba z 15 minut meczu, a jest to raczej wystarczający czas, żeby wbić Widzewowi dwie bramki. Z Meliksonem byłoby zdecydowanie łatwiej.
Chciałbym Ci przypomnieć że Melikson w lidze może nam wygrać jeszcze 35 następnych meczów. Przed nim ważniejszy mecz, ten za trzy dni.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

cała taktyka naszego fachowca w garniturze opiera się na grze Meliksona, który sam meczu nie wygra. Z uporem stosuje taką taktykę, która wcześniej czy później skończy się klęską. Mamy szczęście na początku sezonu i to jest jedyny pozytyw.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Mijasz się z prawdą. Melikson zszedł, gdy było 0-0. I chyba nie tak trudno domyśleć się powodów zmiany - miał zagrać do ~70 min. i zejść, a że się do tej pory nie udało zamienić jego obecności na boisku na prowadzenie...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.07.2011, 19:40

A poza tym napisałem " I jeszcze Kirm. Zespół przegrywa, a kto schodzi ? Melikson." W ty zdaniu chciałem wyrazić dezaprobatę dla decyzji naszego trenera. Przegrywamy, a on zmienia nasz motor napędowy, a zostawia piłkarza po urazie, od którego odbija się piłka.
Dla mnie Melikson nic specjalnego w tzm meczu nie pokazał, szarpał, dryblował ale za wiele to z tego nie wychodziło. Nie nie jestem zadowolony z remisu i nie o wyniku pisałem tylko o zmianie która moim zdaniem była dobra
Cytat:
Było jeszcze chyba z 15 minut meczu, a jest to raczej wystarczający czas, żeby wbić Widzewowi dwie bramki. Z Meliksonem byłoby zdecydowanie łatwiej.
Tak to czemu w momencie zmiany nie wygrywaliśmy 8:0, przecież mieliśmy ok 70 min
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2011, 19:47
A mnie bardzo cieszy asysta Rafała Boguskiego. Taki cichy bohater. Wolę, aby on był pierwszym zmiennikiem pary skrzydłowych niż Kirm zanim ten nie zacznie prezentować formy z zeszłego sezonu. Zagrał osiem minut, musi grać więcej, a może wróci do dawnej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2011, 19:49
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Siłę naszej defensywy pokazał gol Oziembały, sam w obrębie 2-3 metrów, kpina....
Chavez przy Bunozie gra padake. Nie mówiąc o poziomie Bunozy więc jaki problem?
Pisałem na drugim forum, że tylko obrona Jovanovic, Jaliens, Chavez, Nunez może coś pograć sensownego to zostałem zjechany
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.07.2011, 19:53
Nieudany mecz Wisły. Remis z tak słabą drużyną jak Widzew nie jest dobrym wynikiem.

Gra naszych piłkarzy mogła martwić - tak koszmarne błędy jak w kryciu przy straconej bramce, wprowadzaniu piłki z rzutów rożnych, czy idiotyczne straty i złe indywidualne zagrania nie mają prawa się zdarzać drużynie, która chce walczyć o LM.

Wręcz skandaliczny brak ruchu bez piłki i chaos w polu (bo trudno o łagodniejsze określenie przechodzenia obok meczu o punkty) chciałbym tłumaczyć sobie oszczędzaniem sił na rewanż z Liteksem, bo inaczej fatalnie świadczyłby o naszej drużynie i bardzo źle wróżył na przyszłość.

Paru zawodników mogło denerwować, a nie cieszyć swoją postawą - szczególnie mający mnóstwo strat Kirm, nonszalancki i źle grający Wilk, momentami olewający obowiązki Chavez, chaotyczny Iliev, od którego z pewnością można sporo oczekiwać, niedokładny Nunez (choć akurat on miał pozytywne momenty), znów wiecznie spóźniony Genkow.

Martwię się, bo jeśli zagramy tak samo z Liteksem (oby nie, oby tam zaangażowanie było większe), to nie będzie awansu dalej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów