The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2011, 11:04. Copa America 2011
Od moderatora: Temat przemianowany na Copa America 2011

* * *

- Zgadza się jesteśmy dziadami ... Nie potrafimy gać w piłkę, Niech się pan spyta chłopaków co oni K*** zrobili....
... I nam się ten awans nie należy - I brawo dla Gorzowa !! yyy Urugwaju !!

A Messi to powinien zrzec się koszulki reprezentacyjnej jak mu tak przeszkadza - "najlepszy piłkarz świata" udowodnił ze bez Barcelony jest nie wiele lepszy niż Piotr Ćwielong i wiele razy od niego mniej ambitny...

Za to Luis Suarez - cudowny mecz - od dawna wiedziałem że jest pikarzem klasy światowej, szkoda że nie oglądam meczów Liverpoolu bo na chwile go z oczu straciłem, ale to co pokazał wczoraj to jest po prostu fenomen. Klasa sama w sobie. Myślę że pora stawiać go na równi z najlepszymi jak C Ronaldo czy Iniesta.

Edit. Dziwne że nie ma na forum tematu o Copa America ...
Ostatnio edytowane przez rav : 17.07.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.07.2011, 11:10
Ale o co chodzi?

Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2011, 11:20
no właśnie? Półfinał Peru - Urugwaj to jakieś zaskoczenie? Żebyśmy sie dzisiaj nie zdziwili kolejnymi wynikami. Świetny turniej od pierwszego meczu.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2011, 11:24
Temat o Copa America to dobry pomysł Dla mnie Wenezuela jest czarnym koniem na tym etapie turnieju. Do tej pory sie bardzo ładnie prezentowali , zobaczymy co pokarzą w meczu z Chile.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.07.2011, 11:24
Angmir napisał(a):Wyświetl post
- Zgadza się jesteśmy dziadami ... Nie potrafimy gać w piłkę, Niech się pan spyta chłopaków co oni K*** zrobili....

A Messi to powinien zrzec się koszulki reprezentacyjnej jak mu tak przeszkadza - "najlepszy piłkarz świata" udowodnił ze bez Barcelony jest nie wiele lepszy niż Piotr Ćwielong i wiele razy od niego mniej ambitny...

Za to Luis Suarez - cudowny mecz - od dawna wiedziałem że jest pikarzem klasy światowej, szkoda że nie oglądam meczów Liverpoolu bo na chwile go z oczu straciłem, ale to co pokazał wczoraj to jest po prostu fenomen. Klasa sama w sobie. Myślę że pora stawiać go na równi z najlepszymi jak C Ronaldo czy Iniesta.

Żałosny jesteś.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2011, 11:26
Niehce bronić Messiego ale i tak był wczoraj najlepszy w barwach Argentyny i na pewno robił więcej na boisku niż Suarez. Jeszcze sędzia pozwalał go kopać i gwizdał co drugi faul na nim. Pozwalał żeby Urugwajczycy opierali się na Argentyńczykach przy pojedynkach główkowych, dał czerwień dla Mascherano za przypadkowe nadepnięcie.
Argentyna jest porostu beznadziejnie ustawiona - nie ma sensu na siłe wstawiać wszystkich gwiazd bo to nie będzie funkcjonować.
Ofensywne trio: Messi-Higuain na szpicy-Aguero byłoby w sam raz.
Jedyna osoba, która powinna zrezygnować z gry w kadrze to beznadziejny Tevez - smieszne, ze Batista w ogole go nie chcial w kadrze, a ugiął się pod presją opinii publicznej.
Argentyna to jest naród przegrany - oni zawsze odpadają pechowo - to co robił Muslera wczoraj.

Co do Copa America to na mnie największe wrażenie zrobiła gra Chile i im kibicuje.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2011, 11:31
Chile już jakiś czas ładną piłkę prezentuje.

Edit: Mimo wszystko proponuję zmienić nazwę tematu.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.07.2011, 11:40

Sory ale zeby tak .......ic to trzeba byc albo niezle nawalonym albo byc po prostu... Tu sobie dopowiedz...

Argentyna to nie tylko Messi ale widze, ze jestes z tych co to uwazaja, ze Messi powinien Copa America i MS wygrywac w pojedynke. W takim wypadku po prostu wroc do FIFY 2011 czy jeszcze innej i tam sie spelniaj.

Argentyna od wielu lat ma ten sam problem. Nazywa sie: trener. Dopoki selekcjonerem nie bedzie czlowiek, ktory bedzie potrafil zbudowac z tych zawodnikow druzyne dopoty Argentyna niczego nie wygra.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2011, 11:45

czy ty wogóle wiesz co napisałes ?

trzyma cię po jakiejś imprezie od wczoraj ?

a i co z tym Piotrem Ćwielongiem ? pogoda mu nie dopisuje do grania w piłkę a ty o ambicji gadasz
wypowiedz o poziomie sportowym obu zawodników przemilczę

a co to Messi sam gra w tej Argentynie ? sam ma wygrywac wszystkie spotkania ? tylko od niego się czegos wymaga a reszta może się położyc plackiem ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.07.2011, 11:46
kto to ten Messi
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2011, 11:51
Moim zdaniem finał marzeń to Urugwaj vs Chile. Na dzień dzisiejszy to najlepsze drużyny w Ameryce południowej. Juz w grupie grali przeciwko sobie i ten mecz był fantastyczny. Mam nadzieje ze jeszcze Brazylia odpadnie bo ich nie da się oglądać.

Angmir odejdź lepiej od komputera, na zawsze. Najlepiej zwalać wszystko na Messiego zamiast przeanalizować grę zawodników-pajaców a la Tevez, Lavezzi, Burdisso, Gago czy Banega. W kadrze Argentyny na brawa zasłużyli Messi i Agüero.

"Sport drużynowy to improwizacja. Sport indywidualny to perfekcyjność. Możesz rozegrać mecz swojego życia ale zejść z boiska jako przegrany. Możesz strzelić dwa gole ale przegrać 2-4, ponieważ jesteś zależny od innych zawodników", Zbigniew Boniek.

Mam nadzieje ze zrozumiale przetłumaczyłem, ponieważ Pan Boniek powiedział to po włosku.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.07.2011, 11:52
Tak jak gdzieś nie dawno przeczytałem jest grupka hejeterów, która na tylko czeka aż Messi gdzieś się potknie. To jest piłkarz wybitny, nie wiem co on takiego zrobił żeby na siłę szukać u niego wad. Chyba jest za dobry.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.07.2011, 11:53

Nawet w temacie o Copa America potrafisz docenić walory polskich piłkarzy, jestem pod wrażeniem. Antoni Piechniczek działa na forum. westersyl: zapewne fani Cristiano, nie mogący się pogodzić, że w kluczowych meczach nie istniał na boisku.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 17.07.2011 o godz. 12:04.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.07.2011, 12:18
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Nawet w temacie o Copa America potrafisz docenić walory polskich piłkarzy, jestem pod wrażeniem. Antoni Piechniczek działa na forum. westersyl: zapewne fani Cristiano, nie mogący się pogodzić, że w kluczowych meczach nie istniał na boisku.
....tak jak Messi nie istnieje podczas meczów o stawkę w reprezentacji.
W ogóle nie rozumiem na czym polega ten fenomen Messiego, że w Barcy gra jak z nut, a w reprezentacji nie potrafi wykorzystać nawet prostej sytuacji sam na sam, a z 20m. uderza gorzej od Jirsaka. Nie wierze, żeby to była jedynie wina selekcjonera, lecz to chyba siedzi w jego psychice, może po prostu za bardzo chce?
miśqu napisał(a):
Świetny turniej od pierwszego meczu.
Tu akurat mam zupełnie inną opinie
TO NAJGORSZE COPA AMERICA OD LAT!
W ponad połowie spotkań rozegranych do tej pory ciężko było nie zasnąć przed telewizorem, bo tak wiało nudą, ale cóż, ile osób tyle opinii
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 17.07.2011, 12:30

a jak Wisła nie przejdzie nastepnej rundy to napiszesz że to wina Maora i powinien odfejść? Messi był najlepszy na boisku, a to że nie ma zkim grać i że wyszli bez żadnej taktyki to wina głównie trenera i innych piłkarzy którzy chyba troche zlekceważyli przeciwników.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2011, 12:47
Angmir wnioskuję, że meczu Argentyny z Kostaryką i Urugwajem nie widziałeś...w obu tych spotkaniach Messi był najlepszy w swojej reprezentacji. Gdyby nie nieudolność kolegów na boisku, to w meczu z Kostaryką Lionel miałby z 5 asyst (ale skoro Higuain nie potrafi strzelić do pustej bramki, to chyba nie wina Messiego?). W meczu z Urugwajem również, najlepszy piłkarz na placu w Argentynie. Jego cudowna asysta przy golu na 1:1.

Pierwsze dwa spotkania na CA fakt, nie wyszły mu. Ale później zagrał w dwóch meczach bardzo dobrze. Ale warto zauważyć, że Messi był ustawiany w środku pola i miał za zadanie rozgrywanie. Nie miał takich samych zadań, jakie ma w Barcelonie.

Strzelam, że jesteś fanem Realu i Cristiano Ronaldo
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2011, 12:56
Wypowiedź o Messim była prowokacją - miała wskazać na gigantyczny rozdźwięk między jego opinią "najlepszego piłkarza świata" a jego bezradnością w całym tym turnieju.
Ludzie co brali na serio jego porównanie z Ćwielongiem powinni się zgłosić do psychiatryka.

Śmieszne jest też to jak wielu ludzi broni Messiego w tym nawet konkretnym meczu. Messi był beznadziejny - pomyślunek miał identyczny jak Małecki z Skonto. Minął 2 to wpieprzał się między 4 kolejnych. Ogólnie sprawiał wrażenie piłkarza nie zainteresowanego zwycięstwem jakby go ktos za karę postawił.

Cieszę się przynajmniej że dyskusja o Copa America powstałą.

Co do poziomu całego turnieju to jest baardzo słaby ... podobnie jak arrosmay twierdze ze to najnudniejsze Copa America od lat. Ostatni mecz był chyba pierwszym naprawdę ciekawym a to tylko dzięki wspaniale grającemu Urugwajowi.

Ludzi śmiali się kidy pisałem kiedyś ze w piłce umiejetnosci to tylko 40% w piłce. reszta to zaangarzowanie, psychika forma fizyczna i taktyka. Jak widać w tym turnieju to się potwierdza. Argentyna ma potencjał być najlepsza na świecie, a na własnmym terenie kompromituje się przed swoimi kibicami z drużynami typu Wenezuela. Całe szczęście że już odpadli.

Mam nadzieję na finał Chile Urugwaj (nie wiem czy możliwe nie patrzyłem na drabinkę).

Szkoda że Meksyk przyjechał młodzieżowcami - zawsze zwiększali poziom rywalizacji i dodawali spektakularności temu turniejowi.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2011, 12:59
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Angmir wnioskuję, że meczu Argentyny z Kostaryką i Urugwajem nie widziałeś...w obu tych spotkaniach Messi był najlepszy w swojej reprezentacji. Gdyby nie nieudolność kolegów na boisku, to w meczu z Kostaryką Lionel miałby z 5 asyst (ale skoro Higuain nie potrafi strzelić do pustej bramki, to chyba nie wina Messiego?). W meczu z Urugwajem również, najlepszy piłkarz na placu w Argentynie. Jego cudowna asysta przy golu na 1:1.

Pierwsze dwa spotkania na CA fakt, nie wyszły mu. Ale później zagrał w dwóch meczach bardzo dobrze. Ale warto zauważyć, że Messi był ustawiany w środku pola i miał za zadanie rozgrywanie. Nie miał takich samych zadań, jakie ma w Barcelonie.

Strzelam, że jesteś fanem Realu i Cristiano Ronaldo
Nie, widziałem tylko fragmenty - to był pierwszy mecz który widziałem w całości.
Ja nie twierdzę że Messi był słabszy czy lepszy od kogokolwiek - ja twierdzę że od piłkarza który otaczany jest takim splendorem można oczekiwać czegoś więcej niż tylko wyróżniania się w przegranych meczach.

Wiadomo moje wypowiedzi wobec jego osoby są tendencyjne - ale miały takie być.
Podkreślam moja wypowiedź była w pewnym stopniu prowokacją, ale pomijając to ze Messi według niektórych grał i tak jak jeden z najlepszych w Argentynie, to i tak grał niesamowicie głupio i jednak w znacznej części bezproduktywnie - głupich strat miał całą masę, dryblował bez sensu i kilka niewykorzystanych podań do kolegów tego nie zmieni.
Natomiast gra dwójki Forlan Suarez była wręcz genialna - co ta dwójka wyprawiała mając przeciw sobie pół drużyny z Argentyny to Mistrzostwo Świata. Szczyt boiskowej inteligencji - zero niepotrzebnych zagrań. To według mnie było prawdziwe piękno footballu grali w 10 an 11 na wrogim terenie, a raz za razem w 2,3 zawodników wyprowadzali piękne kontry, cały czas zagrażając bramce Argentyny.

Największa gwiazda piłki nożnej znowu się nie popisała - tyle.

PS> Pudło jestem fanem Wisły, a w Europie jako tako Valencii. Ale tak wole CR od Messiego , a moim piłkarskim idolem wszechczasów był David Villa - szkoda ze się trochę cofnął w rozwoju.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2011 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 17.07.2011, 13:03
Nie, widziałem tylko fragmenty - to był pierwszy mecz który widziałem w całości.
Ja nie twierdzę że Messi był słabszy czy lepszy od kogokolwiek - ja twierdzę że od piłkarza który otaczany jest takim splendorem można oczekiwać czegoś więcej niż tylko wyróżniania się w przegranych meczach.

Wiadomo moje wypowiedzi wobec jego osoby są tendencyjne - ale miały takie być.
Największa gwiazda piłki nożnej znowu się nie popisała - tyle.

PS> Pudło jestem fanem Wisły, a w Europie jako tako Valencii. Ale tak wole CR od Messiego , a moim piłkarskim idolem wszechczasów był David Villa - szkoda ze się trochę cofnoł w rozwoju.
Słucham?
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 17.07.2011 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2011, 13:05

Co do poziomu całego turnieju to jest baardzo słaby ... podobnie jak arrosmay twierdze ze to najnudniejsze Copa America od lat. Ostatni mecz był chyba pierwszym naprawdę ciekawym a to tylko dzięki wspaniale grającemu Urugwajowi.

Ludzi śmiali się kidy pisałem kiedyś ze w piłce umiejetnosci to tylko 40% w piłce. reszta to zaangarzowanie, psychika forma fizyczna i taktyka.
A taktyka to nie umiejętności? Przecież da się tego nauczyć. Jest to jakaś umiejętność nabyta.

Powiem Ci Angmir, że mam wrażenie, że nie tylko ten post jest z Twojej strony prowokacją. Ja takich "prowokujących" Twoich postów widzę znacznie więcej. Tylko teraz przeskoczyłeś samego siebie, bo założyłeś nowy temat.

Aha, i zaangażuj się bardziej w pisownie niektórych polskich słów, bo aż razi w oczy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2011, 13:10
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Słucham?
Przejście do FCB ewidentnie wpłynęło na jego formę na gorsze... to juz nie jest ten fenomenalny el Guaje - w pojedynkę rozbijający cała drużynę przeciwnika i strzelający raz za razem z każdej pozycji ...

Rozumiem że jesteś fanem Barcy ale tego nie zaklniesz - taka jest prawda David w Barcelonie jest połową siebie z Valencii.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2011 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 17.07.2011, 13:15
Przejście do FCB ewidentnie wpłynęło na jego formę na gorsze... to juz nie jest ten fenomenalny el Guaje - w pojedynkę rozbijający cała drużynę przeciwnika i strzelający raz za razem z każdej pozycji ...

Rozumiem że jesteś fanem Barcy ale tego nie zaklniesz - taka jest prawda David w Barcelonie jest połową siebie z Valencii.
Nie jestem fanem Barcelony, nie kibicuję żadnej Hiszpańskiej drużynie. Co innego reprezentacji Hiszpanii.
Owszem, nie strzela tylu goli, ale też ma lepszych zawodników, którzy także potrafią strzelać - Messi, Xavi, Iniesta...

W każdym bądź razie, napisałeś, że cofnął się trochę w rozwoju, co jest lekką paranoją, przecież On ma już 30 lat...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.07.2011, 13:16
Argentyna niech się cieszy, że z grupy wyszła na tym Copa, bo różnie to mogło być.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 17.07.2011, 13:18
Nie jestem fanem Barcelony, nie kibicuję żadnej Hiszpańskiej drużynie.
Owszem, nie strzela tylu goli, ale też ma lepszych zawodników, którzy także potrafią strzelać - Messi, Xavi, Iniesta...

W każdym bądź razie, napisałeś, że cofnął się trochę w rozwoju, co jest lekką paranoją, przecież On ma już 30 lat...
To skoro się słabo znasz to nie mów - tu nie chodzi o strzelanie goli tylko jakość gry, skuteczność, błyskotliwość itd. Dla laika Villa przed przyjściem do Barcy był piłkarzem o średniej rozpoznawalnosci bo widzieli go 3, 4 razy w roku. Jakbyś widział 100 meczów Villi w Valencii mówiłbyś co innego. Wiadomo inne otoczenie lepsza drużyna i już błyszczy trochę mniej, ale to nie o sam blask chodzi ale o całego Davida który w Barcelonie znacznie przygasł.
Wtedy Villa był jedyny, magiczny, najlepszy napastnik na świecie, teraz jest tylko bardzo dobry, jeden z najlepszych.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2011 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 17.07.2011, 13:23
przecież David Villa w Valenci gral na innej pozycji niz w Barcelonie, tu gra na lewym ataku, ma inne zadanie,dlatego mniej goli strzela
w Valenci gral na srodku chyba.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.07.2011, 13:24
Prawda jest taka, ze Messi nie gra jak nie ma przy nim Iniesty i Xaviego - ciekawe co sie stanie jak obaj skoncza kariere. No nic, moj faworyt Brazylia gra dzisiaj - mam nadzieje, ze pokaza w koncu to slynne Joga Bonito
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2011, 13:44
O kurde, nie byłem zalogowany i musiałem to przeczytać, a mam Cię na liście ignorowanych...
Litości Angmir.
Nie bronie go, spływa mi jego forma. Prawda jest taka, że z takim trenerami Argentyna może jechać ale do Gorzowa na mecz.
Messi i tak wczoraj dosyć dobrze zagrał na tle innych Argentyńczyków.
Tak w ogóle to śmieszny jesteś, wiesz?
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2011, 13:47
Ale tak wole CR od Messiego ,
Prawda jest taka, że Messi w Barcelonie gra jako napastnik, zaczynał jako skrzydłowy. W reprezentacji mają nadmiar napastników i żadnego wyróżniającego się rozgrywającego i wystawiają tam Messiego, który w klubie nigdy tam nie grał. Ciekawe jak CR zagrałby jako rozgrywający w reprezentacji. Śmiem przypuszczać, że lepiej od Messiego raczej nie.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2011, 13:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, ze Messi nie gra jak nie ma przy nim Iniesty i Xaviego - ciekawe co sie stanie jak obaj skoncza kariere. No nic, moj faworyt Brazylia gra dzisiaj - mam nadzieje, ze pokaza w koncu to slynne Joga Bonito
No jak nie gra? A to wina Messiego, że w meczu np z Kostaryką wypracował swoim partnernom 5 setek, a Ci wykorzystali tylko 2? W meczu z Urugwajem kto zanotował fantastyczna asystę? I jak było już wspomniane, w kadrze i w Barcelonie on ma inne zadania.Poza tym Messi miał najwięcej goli w całej Europie (razem z CR) i najwięcej asyst. Asysty to też zasługa Iniesty i Xaviego? Bo nie kumam.

Gdzie zasługa Xaviego i Iniesty w rajdach Lionela gdzie potrafił sam przejść pół boiska z piłką i strzelić gola? I to nie zdarzyło się raz czy dwa, on już takich bramek strzelił kilka.

Swoją drogą kolektyw i wielkość Barcelony, ale swoją drogą również umiejętności Messiego. Czy gol na 2-0 w meczu z Realem na SB to zasługa kogokolwiek innego, niż samego Lionela? Co mu pomógł w tym Xavi lub Iniesta?
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 17.07.2011, 14:09
Chile już jakiś czas ładną piłkę prezentuje.

Edit: Mimo wszystko proponuję zmienić nazwę tematu.
Obawiam się, że Chile bez Marcelo Bielsy to już nie będzie to samo Chile.Ale i tak życzę im jak najlepiej i liczę, że zagrają w finale z Urugwajem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów