The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 15:14
zizou napisał(a):Wyświetl post
Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach
Jest jeszcze gwiazda Buval no i "najlepszy Prawy obrońca ligi" Deleu

Pamiętam jak na C+ zrobili reportaż z Buvalem jak udało mu sie fartem strzelic 3 bramki w 4 pierwszych meczach - i jak się zachwycali - jaki to wspaniały napastnik z Francji przyszedł do Lechii ; )
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2011, 16:18
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2011, 16:22
Acima napisał(a):Wyświetl post
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu
Szczerze to mu współczuje. Oczekiwania są ogromne wobec niego - drugi Szymek, w końcu 5mln euro nie daje się za byle jakich piłkarzy. Niestety w Turcji od miłości do nienawiści jest bardzo bliska droga i obawiam się, że Mierzejewski ją przebędzie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2011, 16:30
Naprawdę jak się patrzy na stronę Trabzonu to strach pomyśleć, co stanie się z Adrianem, jeśli mu tam nie pójdzie. Szczerze, życzę mu powodzenia i mam nadzieję, że jego kariera będzie się rozwijać z pożytkiem dla polskiej kolonii w Trabzonie i oczywiście dla reprezentacji.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 16:45
Najlepsze jest to że taki Altintop który przychodzi razem z Mierzejewskim cieszy się znacznie mniejszym zainteresowaniem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2011, 17:05
Niezle jaja z tym Mierzejewskim i niezle jaja z tymi Turasami- ciekawa mentalnosc maja.

Chyba mysla ze skoro kupili goscia za 5 mln Euro, skoro zdobyl on tytul najlepszego pilkarza Ekstraklasy to musi grac 100 razy lepiej od Glowy, Piotrka Brozka, ktory przeciez w Wisle to nawet sie do podstawowej 11 nie lapal i Pawla Brozka.
Do tego wiadomo kilka kompilacji z YT i mozna twierdzic ze Mierzejewski musi okazac sie zbawca dla Trabzonsporu.

Powitali go tak jakby zagral dla tego klubu 500 meczy i zdobyl 200 bramek, jakby byl zywa legenda albo nie wiem, grajacym fanatykiem Trabzonsporu.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak sie patrzy na te filmiki to istnieje prawdopodobienstwo ze w przypadku jakby sie nie sprawdzil to moze wyladowac z kosa w zebrach - i to pisze calkiem serio a nie dla zartow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2011, 17:18
Żeby nie musiał na osiołku na lotnisko uciekać goniony przez tysiace Turków wywijających kindżałami. A na poważnie przeciez nikt chyba nie mysli, że Mierzejewski okrzykniety najlepszym (wg. speców sportowych) polskim piłkarzem, mógłby nie dac rady w tureckiej lidze .
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 17:24
Wygląda na to, że Cetnarski jednak wyląduje w Śląsku
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 17:29
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Orange Sport Info coraz częściej podaje świerze wiadomości z pierwszej reki, chyba porobili sobie fajne dojścia. Jescze tylko 1 napastnik i Kadra Śląska szeroka i kompletna.

i w 80% Polska
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2011, 18:01
Niezle jaja z Mierzejewskim, przywitalo go chyba wiecej kibicow, niz widzial na stadionie Polonii w dniu meczu . 5 mln euro, to trzeba miec oczekiwania, ze stanie sie absolutna gwiazda ligi , a jak bedzie naprawde...watpie zeby bylo tak dobrze .
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2011, 18:08
Mierzejewski powitany prawie jak Ronaldinho w Rio de Janeiro
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.06.2011, 18:23
A tu mamy niespotykana sytuacje
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 18:30
zarobili 350 tyś euro i po pół roku mają piłkarza znowu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2011, 18:49
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A tu mamy niespotykana sytuacje
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html
Ja wiem czy niespotykana
Iwański kiedyś po miesiacu wrocił
Sie śmialismy an forum pol roku temu, że jezeli sprzedawac do druzyn walczacych o utrzymanie w Turcji
to tylko gdy placa calosc od razu
Bo w przeciwnym wypadku sie dostanie zaplate w kozach
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 21:43
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
radze patrzeć na grę Cetnarskiego w Śląsku (o ile wogóle bedzie tam grał)

Ogólnie wielkim fanem tego zawodnika nie jestem ale może się zdarzyć że za rok będzie powoływany regularnie do Reprezentacji i wszyscy bedą narzekali że może i przydał by się do Wisły ale jego cena jest z kosmosu.

Śląsk teraz inwestuje myśle że w najgorszym razie nie straci na tym transferze.

To oczywiście to tych co mówią że nie da się sprowadzić dobrego Polaka za normalną cenę.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2011, 22:30
Myślę, że przy Oreście Cetnarski pokaże się z jeszcze lepszej strony niż w Bełchatowie, a jak nie to znaczy, że jego umiejętności były mocno przesadzone, oczywiście jeśli przejdzie do Wks'u.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.06.2011, 09:57
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Szykuje sie super hiper bramkostrzelny napastnik w Legii Ale znajac Macieja Skorze top pewnie urzekl go swoim wzrostem
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2011, 10:00
24-letni pomocnik Maciej Zięba dołączył do drużyny Lechii na obozie we Wronkach.

W minionym sezonie był podstawowym zawodnikiem rezerw Bayeru Leverkusen. Występuje jako ofensywny pomocnik. Ma 176 cm wzrostu. W zakończonych niedawno rozgrywkach wystąpił aż w 32 spotkaniach „Aptekarzy”, strzelając 6 goli i zaliczając 5 asyst. Przez najbliższe dni będzie testowany przez trenera Tomasza Kafarskiego.

Maciej Zięba urodził się w Chocianowie pod Lubinem. Jego ojciec grał w Śląsku Wrocław. W wieku 12 lat wyjechał z rodziną do Niemiec. Tam łączył naukę z grą w piłkę. Występował w Wuppertaler SV Borussia, SV Wermelskirchen i Bayerze II Leverkusen. Ma obywatelstwo polskie i niemieckie.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.06.2011, 10:12
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Szykuje sie super hiper bramkostrzelny napastnik w Legii Ale znajac Macieja Skorze top pewnie urzekl go swoim wzrostem
Przypomniec jacy zawodnicy mieli wzmocnic Wisle,Lecha i Legie powolujac sie na Fakt ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mr. X
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.06.2011, 10:49
sportowefakty.pl napisał(a):
Media na Bałkanach twierdzą, że w piątek kontrakt z Jagiellonią Białystok podpisze zawodnik, który jest nazywany w swojej ojczyźnie "czarnogórskim Messim".
Chodzi o 25-letniego Marko Ćetkovicia, który przez ostatnie trzy lata występował w FK Mogren Budva. Teraz wiele wskazuje na to, że dołączy on do Jagiellonii, choć miał też ofertę z Amkaru Perm. Jednak włodarzom białostockiego klubu zależy na szybkiej realizacji transferu. Z tego powodu Ćetković być może nawet w piątek złoży swój podpis pod umową z podlaskim klubem.

- Jagiellonia zaczęła się mną interesować od jakiegoś czasu. Działacze z Polski są zdeterminowani, aby pozyskać mnie do linii pomocy swojej drużyny. Rozmowy zaczęły się kilka dni temu i przedstawiciele Jagiellonii są w stałym kontakcie z FK Mogren Budva. Jest bardzo realne to, że swoją karierę będę kontynuował w Polsce. Negocjacje są w zaawansowanej fazie, gdyż klubom została tylko do ustalenia kwota odstępnego - ujawnił w środę Ćetković czarnogórskiej prasie.

Ostatnie doniesienia wskazują na to, że rozmowy zakończyły się powodzeniem i były młodzieżowy reprezentant Czarnogóry z całą pewnością zasili szeregi Jagiellonii.

Cetković jest wychowankiem Crveny Stijena. W przeszłości grał on także w FK Zeta Golubovci oraz Partizanie Belgrad. Do Mogrenu Budva trafił on w sierpniu 2008 roku. Z klubem tym dwukrotnie wywalczył mistrzostwo kraju (w 2009 oraz 2011 rok
źródło: sportowefakty.pl

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.06.2011, 11:17
Sandomierski nie powinien sie zastanawiac nad wyborem klubu, jesli zainteresowane jest nim Swansea. Anglicy chca podobno wylozyc calkiem pokazna kase, co na taki klub oznacza pewny sklad w Premiership . Nawet, jak beda walczyc o utrzymanie, to moze sie spokojnie wypromowac.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.06.2011, 12:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Przypomniec jacy zawodnicy mieli wzmocnic Wisle,Lecha i Legie powolujac sie na Fakt ?
E tam, mogli się jakoś wysilić brukarze - tylko Eduardo? Dawniej to Morientes, Kezman. Teraz jest czas na Wisłę - RvN nie wypalił ale zostali jeszcze jeszcze Vicente i Roque Santa Cruz. Pismacy do dzieła - drążyć temat!!!
Górnik Zabrze znalazł następce Bonina, oczywiście zawodnik z kartą na ręku:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...za-bonina.html
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2011, 12:53
ciekawe czy chłopak mający 154 cm wzrostu przebije sie w ekstraklasie ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...040,1,728.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.06.2011 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.06.2011, 13:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy chłopak mający 154 cm wzrostu przebije sie w ekstraklasie ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...040,1,728.html
Miałem pisać , że to będzie taki polski Mathieu Valbuena ze względu na wzrost ale po sprawdzeniu okazało się , że Francuz jest nawet wyższy i to o 13 centymetrów .
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.06.2011, 13:36
Cetnarski w Śląsku.
http://www.90minut.pl/news/160/news1...-w-Slasku.html
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 24.06.2011, 13:58
Może zmiana otoczenia dobrze chłopakowi zrobi, bo talent to on ma, ale przez ostatni sezon, to on przetruchtał. W poprzednim sezonie bardzo liczyłem na to, że uda nam się go wyciągnąć - w tym, bardzo miałem nadzieję że nikomu to nie strzeli do głowy.
Legionista
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.06.2011, 14:43
Cetnarski jest juz "zarazony" syndromem nieróbstwa i opierdalctwa ,ciezko go bedzie z tego wyciagnac.
Ale moze Orestowi sie uda.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.06.2011, 14:43
Sandomierski w Schalke ?
http://www.futbol.pl/artykul/104320.html
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.06.2011, 20:08
Legia robi świetne interesy pozbyli się Szałachowskiego a ten wylądował na testach w...RC Lens
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2011, 20:15
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Legia robi świetne interesy pozbyli się Szałachowskiego a ten wylądował na testach w...RC Lens
To, że pojawił się na testach w klubie z Ligue2 świadczy o głupocie Legii?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów