|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
pogadaj z jego managerem, który widocznie nie wie co to znaczy podpisac umowe
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Czar prysł, Traore w innym zespole polskiej ekstraklasy. Niemożliwe? A jednak. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie przedłuży kontraktu to czywiście, ale narazie jest związany umową i nie ma raczej takiej możliwości żeby teraz odszedł do kogoś z ekstraklasy. A o to okienko się rozchodzi piracie, więc żaden czar nie pryska przykro mi
![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jeśli za rok kończy mu się kontrakt, a Traore da jasno do zrozumienia, że nie chce przedłużyć kontraktu, to myślę, że Lechia nie pogardziłaby kasą za niego nawet od polskiego klubu (mimo niby tego zapisu).Już nie tacy piłkarze wywierali presję na swoich klubach, aby przejść do innego.
Bo ogólnie to za bardzo nie wiem o co chodzi z tym zapisem? Traore chciałby odejść do klubu 'x' z Polski, Lechia zgadza się na to - ale co, ten zapis blokuje taką możliwość? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wanciak86 ale już wcześniej wspominano że Traore taki jest. Poza tym jak widać poraz kolejny menago buzuje swojego zawodnika ( z Uche było tak samo za 1 razem ). Cała ta chęć zmiany na Legie to chyba wywarcie presji na zarząd by dostać wyższy kontrakt..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Poza tym powodzenia w budowaniu zespołu na murzynkach z Afryki nawet jak pojdzie do Legii, to kopnie 5 razy prosto pilke w pucharach, strzeli 2 gole dostanie z Niemiec albo Ukrainy oferte za 2 razy takie pieniadze i bedzie płakał i strajkował zimą ze żli ludzie są i mu sie rozwijać nie daja ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że to nie Traore chce odejsc a jego manager miesza w mediach. Co do tranfseru to w tym okienku RACZEJ napewno nie odejdzie bo nawet gdyby klub się jednak zgodził i miał iść gdzieś do Polski to może tylko Józek W. wyłożył by jakąś satysfakcjonującą gotówke. Nie mi oceniać ile Razak jest wart ale Lechia mało za niego napewno nie będzie chciała. A tak raczej pójdzie do Hiszpanii bo kilka razy już go ktoś tam oglądał.
Ale mówie to wszystko to zagrywka jego menago bo sam Kafarski sie o tym z PS dowiedział. Pożyjemy zobaczymy jak to mówią ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tylko, że agent musiał dostać od kogoś przyzwolenie na to mieszanie - Traore nie wygląda mi na pierdołę co nie potrafi zadbać o siebie i swoje pieniądze. Dostał ofertę od Legii to się kłóci - najlepsze wyjście dla obu stron to renegocjacja kontraktu. Tylko wątpię, żeby piłkarz na to poszedł i skończy się to tym, że Lechia sprzeda go do jakiegoś Kebabsporu.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.
Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly. W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z niewolnika nie ma pracownika. Traore przejdzie do Legii, chyba, że się zgłosi jakiś ruski albo turecki klub. W każdym razie coś nie wierzę już żeby ten grajek na jesień grał w Lechii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Piękny stadion to nie wszystko. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera): http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html Swoją drogą myślę, że powody które podał są "z d... wzięte" a tak naprawdę motorem działania jest fakt iż Lechia - delikatnie mówiąc "olała" jego managera gdy zwrócił się z prośbą o renegocjację kontraktu. 2. Wg. mediów to uchwała zarządu klubu nie pozwala na sprzedaż do innego polskiego zespołu, a nie jakikolwiek zapis w kontrakcie zawodnika. I o tym wypowiadał się manager zawodnika, sugerując że uchwała nie powinna stanowić problemu (artykuł z linku powyżej) 3. Pierwsze rozmowy o transferze Traore do Legii odbyły się już w kwietniu, według ogólnodostępnych informacji Lechia nie była na nie, poprosiła tylko o zawieszenie tematu do czasu zakończenia rozgrywek (sprawa ewentualnego awansu Lechii do pucharów). 4. Kwota odstępnego o której rozmawiano w kwietniu oscylowała w okolicach 500 tys euro, no ale po udanej końcówce sezonu w wykonaniu tego zawodnika zrozumiałym jest że oczekiwania Lechii mogły wzrosnąć - i tu najbliżej prawdy może być manager Traore mówiąc o ok. 800 tyś euro. Podsumowując - coś jest na rzeczy, co nie znaczy że transfer dojdzie do skutku. Tyle że "z niewolnika nie ma pracownika" - Lechia powinna pamiętać podczas podejmowania decyzji chociażby o przykładzie Sernasa z Widzewa (zimą zablokowany transfer, wiosną cień zawodnika = zyski z ewentualnej sprzedaży znacznie mniejsze).
Ostatnio edytowane przez zizou : 23.06.2011 o godz. 13:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
widzieliscie powitanie Mierzejewskiego w Turcji?
Turcy wierza ze kupili swietnego gracza, spiewy na lotnisku https://www.facebook.com/adrianmierz...app_2392950137 w zakladce filmy
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 23.06.2011 o godz. 14:08.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
LOLOLOLOOOOOOL heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wysoko sobie poprzeczke zawiesił, 5 mln euro to kupa kasy, oczekiwania wielkie
tylko czy jego udzwignie watpie ze bedzie dla nich drugim Szymkiem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Z Turkami jest tak ze albo kochaja albo nienawidza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to pisz logicznie, bo w jednym poscie piszesz ze Traore zarabia 10 tyś, a Zachorski chce zarabiać 70 tyś. domysliłem się że nie Euro bo to by było jakies 820 tyś euro na sezon...
żeby nie było jak na to co grał traore w tym sezonie w porównaniu do innych skórokopaczy to zarabia raczej średnio, by nie powiedzieć biednie. ale sam się na tyle zgodził i na miejscu działaczy Lechii nie sprzedawał bym go od kopa. choć kto wie czy taki sezon mu się jeszcze powtórzy. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie jak wyjmiesz Traore z Lechii to oni walczą o utrzymanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Haha no to Mierzejewski lepiej żeby się spisał bo jak się nie sprawdzi to turasy mogą już nie chcieć naszych kopaczy a kto jak kto ale oni za naszych płacą solidnie
Tak swoją drogą co im w tej Turcji pokazywali że tak go witają,piłkarz niezły ale powitali go jak jakiegoś Beckhama Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi Ciekawe komu się uda ![]()
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.06.2011 o godz. 14:44.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Macie dużo prostszą drogę od Trabzonu, więc niestety obawiam się że może się Wam w tym roku wreszcie udać.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Strąk w Zawiszy ?
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=18131&a=more |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu treneraW tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać". Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie. A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach ![]() |
|
|