The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2011, 10:18
Która polska drużyna zagra w Intertoto?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2011, 10:18
licoo napisał(a):Wyświetl post
Panie! Intertoto to od trzech lat juz nie ma
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 01.06.2011, 10:52
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Zeby nie trafic na szkotow bo bedzie masakra, kopenhaga straszy tylko wynikiem z poprzedniego sezonu reszta do ogrania.
bez przesady. Rangersi to sredniak europejski, na pewno do ogrania przez Wisłę, gdy będzie ona dobrze przygotowana i troszke wzmocniona
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.06.2011, 10:57
Jak to mówią: Kto pyta nie błądzi!
.. ale przynajmniej pośmiać sie mozna
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.06.2011, 11:13
Ceeewuukaeees, do boju Legia Warszawa
Dwie bramki Borysiuk i dwie Dixon Choto
i Legia gra w Intertoto!

Legionista
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.06.2011, 11:23
Nie wiedziałem, dlatego zapytałem Myślałem, że może Lechia zagra, za to że wygrała w klasyfikacji Fair play. Wydawało mi się, że właśnie za to się dostawało szansę gry w Intertoto.
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Stary 01.06.2011, 11:36
W Intertoto grała pierwsza drużyna, która nie awansowała do pucharów z ligi, czyli w tym wypadku byłby to Lech nie Lechia
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.06.2011, 11:41
Nie wiedziałem, dlatego zapytałem Myślałem, że może Lechia zagra, za to że wygrała w klasyfikacji Fair play. Wydawało mi się, że właśnie za to się dostawało szansę gry w Intertoto.
Teraz za FairPlay gra się w 1. rubndzie LE jednak trzeba wygrać (czy jakoś tak) międzynarodowy ranking FairPlay
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.06.2011, 18:44
Przykro mi to mówić, ale zaskoczeniem dla mnie (pozytywnym oczywiscie) będzie jak chociaż jedna Polska drużyna przejdzie chociaż 1 runde, i zagra dwumecz z kolejna ekipa
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Stary 01.06.2011, 19:36
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Przykro mi to mówić, ale zaskoczeniem dla mnie (pozytywnym oczywiscie) będzie jak chociaż jedna Polska drużyna przejdzie chociaż 1 runde, i zagra dwumecz z kolejna ekipa
Kolejny przykład cytatów z cyklu "mondrości polskie"
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 01.06.2011, 20:42
Śląsk odpada w II rundzie z zespołem typu Fulham
Jaga odpada w II rundzie z .... kimś tam
Legia odpada w III rundzie z zespołem typu Fulham

Na poczatku sierpnia wszyscy oprocz Wisly maja po pucharach i kompromitacje kolejny raz.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.06.2011, 20:59
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Śląsk odpada w II rundzie z zespołem typu Fulham
Jaga odpada w II rundzie z .... kimś tam
Legia odpada w III rundzie z zespołem typu Fulham

Na poczatku sierpnia wszyscy oprocz Wisly maja po pucharach i kompromitacje kolejny raz.
odpadnięcie z zespołem typu Fulham nie jest kompromitacją.

Ponadto równie dobrze ja moge ułożyć takie pary że wszystkie zespoły wejdą do fazy grupowej LE i będzie najpiękniejszy sezon w pucharach dla Polaków.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 01.06.2011, 22:04
Jaga jest rozstawiona w 1 i 2 rundzie więc nie odpadnie z leszczami, jestem o tym przekonany. Śląsk może coś ugra, bo każdy go pewnie zlekceważy i w tym upatruję jego szansę. WCracow, ja jeszcze nigdy nie przeczytałem mądrego posta napisanego przez Ciebie, ile Ty masz lat?

Legia, hmm, wszystko zależy od losowania, to Ameryki nie odkryłem.

Co do pytania licoo to może Leszek wystąpi w intertoto, bo w lidze na nic więcej nie było go stać .
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.06.2011, 14:08
Co do tego intertoto to szkoda, że nie ma..
Ja był bym za tym, żeby wszystkie kluby, z każdego państwa, które zostaną wyeliminowane w przedbiegach typu, np. Wisła rok temu, czy Ruch, miały możliwość pogrania ze sobą w jakimś pucharze pocieszenia. Puchar ten był by dobrowolny, kto odpadł i nie chce grać już w pucharze nie musi.
Niekoniecznie musiały by być w tym pucharze pkt do rankingu, ale zawsze można by powalczyć i pokazać się w Europie, dodatkowe mecze, zyski z reklam, z biletów, transmisji..coś by się działo, a tak co? Wisła odpadła i rok czekania:(
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Stary 02.06.2011, 14:25
Wg mnie to właśnie LE jest takim pucharem pocieszenia po odpadnięciu z LM. Miejmy nadzieje, że Wisła w tym roku nie znajdzie się w LE tylko przebrnie kwalifikacje i dotrze do LM
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.06.2011, 14:42
^^ Wtedy LM i Puchar Europa nie były by tak prestiżowe. Granie z mocnymi zagranicznymi drużynami, to ma być cel, a nie sparingi z tymi, którzy odpadli. Czekasz rok, żeby grać z ekipą z poza twojego kraju, musisz dać z siebie wszystko, żeby ich ograć i awansować dalej. To jest adrenalinka, podnoszenie poziomu sportowego drużyny. Jesteś słaby odpadasz i czekasz rok na kolejną szansę, w tym czasie się wzmacniasz i próbujesz ponownie. To jest to o co chodzi w pucharach europejskich. Sparingi o pietruszkę nic nie dają, nawet remis z Liverpoolem

Śląsk w tym roku ma szansę na pokazanie się z dobrej strony w eliminacjach, liczę na kilka dobrych meczów w ich wykonaniu, może awans?

Jagiellonia - im sukcesu nawet wróżka nie wróży. Potrzebują wzmocnienia i więcej konsekwencji ze strony trenera. Atmosfera i jakiś dobry transfer, może to jest to czego potrzebują.

Legia się zbroi, buduje... ale jak główny inżynier jest pomiatany przez inwestora, to może i nawet po transferach się ten bubel zawali. Ale powodzenia, może daleko nie zajdą w eliminacjach, jednak kibice... tak, dla kibiców Legii nie ma granic.

Panowie nie ma co randerować przeciwników polskich drużyn w pucharach i oceniać przeciwników pod kątem przejścia/nie przejścia. Polska piłka jest nie przewidywalna jak kibice z Izraela skandujący nazwę naszego klubu.

Największe szanse na grę w grupowej fazie europejskich pucharów musimy dać Wiśle, oby do IV rundy eliminacji nasza BG doszła. Potem będzie już hymn LM na stadionie przed decydującym dwumeczem o awans do grupy. Jak przegramy, jesteśmy w grupie Pucharu Europa. Jednak trzeba pamiętać, że celem nadrzędnym jest LM!

Śląska też trzeba wyróżnić, grają ładną dla oka piłkę. Do 90 min + doliczony czas, zostawiają kawał serducha ba boisku, osiągnęli w tym roku największy ligowy sukces od lat, mają możnego sponsora, zaraz nowy stadion. Jeżeli ktoś oprócz Wisły miałby namieszać w tym roku w pucharach, to właśnie Wrocławianie!
Lega z Jagiellonią są w podobnej sytuacji, trochę zachwiane pozycje trenerów wśród właścicieli, jak i samych piłkarzy. Obaj po sezonie dowiedzieli się, że mają jeszcze co najmniej rok na pokazanie swoich umiejętności trenerskich. Może to zaskoczyć w pucharach, może nie zaskoczyć. Pozostanie to dla kibiców zagadką, przynajmniej do 90 minuty pierwszego meczu w eliminacjach.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 02.06.2011, 15:19
Śląsk łądną piłke gra? Chyba inne mecze oglądamy. Zespół broni się 90 minut calym zespołem, a gdy przejmie piłke to leci "dzida" do przodu i liczą na cud. Polska liga jest tak slaba i ząłosna, że ta taktyka im wychodzi. Zresztą ... Lenczyk tylko tak potrafi ustawiać zespół. W LE 1-wszy lepszy zespół z Malty ich ogra 3:0.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.06.2011, 16:17
Ten Śląsk grający rzekomo nieatrakcyjny futbol, strzelił najwięcej goli w lidze.
Pożyjemy, zobaczymy jak będzie w LE. Ja mam nadzieję, że chociaż jedną rundę przebrniemy, no i wyjazd nie będzie dalszy niż Łotwa bądź Irlandia. Liczę też, że unikniemy rywali z Kaukazu. Wiślacy zresztą powinni wiedzieć dlaczego, najlepiej.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.06.2011, 19:10
Cytat:
Śląsk łądną piłke gra? Chyba inne mecze oglądamy. Zespół broni się 90 minut calym zespołem, a gdy przejmie piłke to leci "dzida" do przodu i liczą na cud. Polska liga jest tak slaba i ząłosna, że ta taktyka im wychodzi. Zresztą ... Lenczyk tylko tak potrafi ustawiać zespół. W LE 1-wszy lepszy zespół z Malty ich ogra 3:0.
Powiedzaiłbym, że właśnie odwrotnie W LE szybko zaczną trafiać na mocniejszych od siebie, a na takich najlepszym rozwiązaniem jest solidna obrona, dobre kontry i stałe fragmenty gry - a to są trzy elementy, które w Śląsku działały na wiosnę bardzo solidnie. Pozostałe ekipy starały się grac bardziej otwartą piłkę, więc albo będą szły na wymianę ciosów, albo będą grały taktyką, którą lepiej ma opanowaną Śląsk.

Wrocław może fajnie temat LE ogarnąć, ale jak stracą Kelemena, to może być ciężko (z drugiej strony, jakby mieli stracić Kelemena na naszą rzecz, to ja rozpaczać nie będę )
Legionista
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.06.2011, 19:18
Śląsk łądną piłke gra? Chyba inne mecze oglądamy. Zespół broni się 90 minut calym zespołem
Chyba oglądałeś tylko mecz z Wisłą.

Polska liga jest tak slaba i ząłosna, że ta taktyka im wychodzi.
Zapewniam Cię, że w innych ligachmogłaby się ta taktyka sprawdzić. Oczywiście, nie w każdym meczu, tak samo w Polskiej lidze się nie w każdym sprawdziłaby się.

Zresztą ... Lenczyk tylko tak potrafi ustawiać zespół. W LE 1-wszy lepszy zespół z Malty ich ogra 3:0.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 03.06.2011, 10:47
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_20_czerwca/

Cytat:
Już niedługo, bo 20 czerwca, Wisła Kraków pozna swojego pierwszego rywala w rozgrywkach europejskich pucharów w sezonie 2011/2012. Właśnie tego dnia w głównej siedzibie UEFA, w Nyonie, odbędzie się losowanie 1 i 2 rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów.

Biała Gwiazda swój udział w tych rozgrywkach rozpocznie od drugiej rundy. Zarówno w tej fazie kwalifikacji, jak i w kolejnej Wisła będzie zespołem rozstawionym. 20 czerwca więc do drużyny Białej Gwiazdy dolosowana zostanie jedna z następujących drużyn (zespoły ustawione według współczynnika UEFA):
  • Dacia Kiszyniów (Mołdawia)
  • Pjunik Erewań (Armenia)
  • FK Borac (Bośnia i Hercegowina)
  • FK Mogren (Czarnogóra)
  • Skonto Ryga (Łotwa)
  • Videoton FC Fehérvár (Węgry)
  • Bangor City FC (Walia)
  • HB Tórshavn (Wyspy Owcze)
  • Linfield FC (Irlandia Północna)
  • Toboł Kostanaj (Kazachstan)
  • FC Flora Tallin (Estonia)
  • Breioablik (Islandia)
  • Neftci Baku (Azerbejdżan)
  • Skendija 79 Tetovo (Macedonia)
  • Skënderbeu Korçë (Albania)

oraz dwa z czterech zespołów z pierwszej rundy kwalifikacji:
  • Football 1991 Dudelange (Luksemburg)
  • Valletta FC (Malta)
  • FC Santa Coloma (Andora)
  • Tre Fiori (San Marino)

Mecze 2 rundy kwalifikacji zostaną rozegrane 12 lub 13 lipca oraz 19 lub 20 lipca. O tym, czy Wisła będzie gospodarzem pierwszego meczu, czy też rewanżu, zadecyduje także losowanie. Z tej rundy awansuje 17 zespołów.

Jeśli Biała Gwiazda awansuje do kolejnej fazy rozgrywek, to stworzy jedną z dziesięciu par, które walczyć będą awans do fazy play - off kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Do 17 zespołów, które awansują z 2 rundy kwalifikacji, zostaną dołączone trzy drużyny, które swój start w walce o Ligę Mistrzów rozpoczną od tego etapu. Losowanie trzeciej rundy odbędzie się 15 lipca. Biała Gwiazda także w tej rundzie będzie zespołem rozstawionym. Przy założeniu, że z drugiej rundy kwalifikacji awansują zespoły z wyższym współczynnikiem, Wisła może trafić na:
  • Liteks Łowecz (Bułgaria)
  • KRC Genk (Belgia)
  • Slovan Bratysława (Słowacja)
  • FC Viktoria Pilzno (Czechy)
  • NK Maribor (Słowenia)
  • HJK Helsinki (Finlandia)
  • Ekranas Poniewieże (Litwa)
  • FC Zestafoni (Gruzja)
  • Malmö FF (Szwecja)
  • Shamrock Rovers FC (Irlandia)

Warto oczywiście pamiętać, że w futbolu często zdarzają się niespodzianki, więc ta lista może oczywiście zmienić się wraz z zakończeniem drugiej rundy kwalifikacji. Spotkania trzeciej rundy zostaną rozegrane 26 lub 27 lipca oraz 2 lub 3 sierpnia.

Wybiegając jeszcze dalej w przyszłość – losowanie 4 rundy kwalifikacji odbędzie się 5 sierpnia. Jeśli Biała Gwiazda awansuje do tego etapu rozgrywek, a swoje mecze będą wygrywały także inne zespoły z najwyższym współczynnikiem UEFA, to krakowski zespół nie będzie rozstawiony. Pewne jest, że w tej rundzie zagrają Glasgow Rangers i FC Kopenhaga, które start w kwalifikacjach zaczynają od tego etapu. Jeśli swoje mecze będą wygrywały drużyny z najwyższym współczynnikiem UEFA, to piątka rozstawionych zespołów będzie wyglądała następująco:
  • Glasgow Rangers (Szkocja)
  • FC Kopenhaga (Dania)
  • BATE Borysów (Białoruś)
  • Maccabi Hajfa (Izrael)
  • NK Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)

Na koniec dodajmy jeszcze, że mecze czwartek rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów, nazywanej też fazą play – off, odbędą się 16 lub 17 sierpnia oraz 23 lub 24 sierpnia.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Jak dla mnie:

Najgorszy scenariusz: 2r. Neftci Baku (Azerbejdżan) 3r. KRC Genk (Belgia) 4r. Glasgow Rangers (Szkocja)
Najlepszy scenariusz: 2r. Breioablik (Islandia) Ewentualnie FC FLORA TALLIN ... i zgadnijcie dlaczego... 3r. Ekranas Poniewieże (Litwa) 4r. Maccabi Hajfa (Izrael)
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 03.06.2011 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.06.2011, 10:53
Kibicowsko najlepiej: Fehervar( bo dawno na Wegrzech nie bylem ) , Slovan bo blisko i ciekawie, a na koniec Dinamo Zagreb Byloby goraco
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 03.06.2011, 12:29
Byle nie Glasgow Rangers, FC Kopenhaga i KRC Genk...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 12:37
A ja chciałbym Shamrock Rovers
Stadion fajny, dzielnica mająca podobna opinie co łódzkie Baluty, i chyba ze 100tys Polaków w mieście.
A drużyna do ogrania. MLodziutka ekipa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.06.2011, 12:43
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Byle nie Glasgow Rangers, FC Kopenhaga i KRC Genk...
Na pewno nie w 2 i 3 rundzie(w 3 tylko Genk możemy wylosować).

Przeczytaj cały artykuł.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 03.06.2011, 12:59
Proud napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie w 2 i 3 rundzie(w 3 tylko Genk możemy wylosować).

Przeczytaj cały artykuł.
Wiem doskonale w jakich rundach możemy wylosować Genk, Rangers/Kopenhagę. Chciałem podkreślić, że są to ekipy najmocniejsze w drodze do LM.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.06.2011, 13:06
Najsłabsze z całego towarzystwa w IV rundzie wydaje się być Dynamo. Wbrew temu co się powszechnie uważa, chorwackie zespoły nie są silne. Przy dwu meczu spokojnie można ich wyeliminować.

Po przeanalizowaniu wszystkich zespołów, nasuwa mi się jeden wniosek. Droga jest ciężka. Już w III rundzie widze zespoły mogące nas wyeliminować. To prognoza na dziś. Tak naprawdę ciężko jest wysondować jakie wzmocnienia nas czekają. Mogą to być konkretne chłopaki na tyle,że spokojnie powinniśmy sobie poradzić z każdym z rywali,przynajmniej na papierze. Albo mogą to być całkowite niewypały. Tak czy siak zapowiada się na ciężką przeprawę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2011, 13:59
Awansujmy najpierw do drugiej rundy, potem spekulujmy co by nie zapeszyć.
Bangor City chciałbym.

Marzy mi się wyjazd na Dinamo Zagrzeb jako, że osobiście im kibicuje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2011, 16:30
2 runda konieczna zeby potem z nas sie nie smiali

3 -tutaj moga byc schody .Genk czy Malmoe wydaja sie byc solidne,i szanse pewnie beda pol na pol.Fajnie bylo by trafiic na Viktorie Pilzno

4 runda-moze los nam bedzie sprzyjal i trafimy na Maccabi?Ale tutaj nie bedzie slabych ,i kazdy bedzie w meczu z nami faworytem rywalizacjiil.

P.S Jak odpadamy (odpukac) w 3 rundzie to gramy w LE czy to dopiero jak odpadniemy w 4 ?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.06.2011, 16:32
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

P.S Jak odpadamy (odpukac) w 3 rundzie to gramy w LE czy to dopiero jak odpadniemy w 4 ?
Odpadamy w 3 rundzie - gramy eliminacje do Ligi Europejskiej(nie jesteśmy rozstawieni)

Odpadamy w 4 rundzie - gramy w grupie Ligi Europejskiej
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów