|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Która polska drużyna zagra w Intertoto?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Panie! Intertoto to od trzech lat juz nie ma
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ceeewuukaeees, do boju Legia Warszawa
Dwie bramki Borysiuk i dwie Dixon Choto i Legia gra w Intertoto! ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie wiedziałem, dlatego zapytałem
Myślałem, że może Lechia zagra, za to że wygrała w klasyfikacji Fair play. Wydawało mi się, że właśnie za to się dostawało szansę gry w Intertoto. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W Intertoto grała pierwsza drużyna, która nie awansowała do pucharów z ligi, czyli w tym wypadku byłby to Lech nie Lechia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Teraz za FairPlay gra się w 1. rubndzie LE jednak trzeba wygrać (czy jakoś tak) międzynarodowy ranking FairPlay
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Przykro mi to mówić, ale zaskoczeniem dla mnie (pozytywnym oczywiscie) będzie jak chociaż jedna Polska drużyna przejdzie chociaż 1 runde, i zagra dwumecz z kolejna ekipa
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Śląsk odpada w II rundzie z zespołem typu Fulham
Jaga odpada w II rundzie z .... kimś tam Legia odpada w III rundzie z zespołem typu Fulham Na poczatku sierpnia wszyscy oprocz Wisly maja po pucharach i kompromitacje kolejny raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ponadto równie dobrze ja moge ułożyć takie pary że wszystkie zespoły wejdą do fazy grupowej LE i będzie najpiękniejszy sezon w pucharach dla Polaków. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jaga jest rozstawiona w 1 i 2 rundzie więc nie odpadnie z leszczami, jestem o tym przekonany. Śląsk może coś ugra, bo każdy go pewnie zlekceważy i w tym upatruję jego szansę. WCracow, ja jeszcze nigdy nie przeczytałem mądrego posta napisanego przez Ciebie, ile Ty masz lat?
Legia, hmm, wszystko zależy od losowania, to Ameryki nie odkryłem. Co do pytania licoo to może Leszek wystąpi w intertoto, bo w lidze na nic więcej nie było go stać |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co do tego intertoto to szkoda, że nie ma..
Ja był bym za tym, żeby wszystkie kluby, z każdego państwa, które zostaną wyeliminowane w przedbiegach typu, np. Wisła rok temu, czy Ruch, miały możliwość pogrania ze sobą w jakimś pucharze pocieszenia. Puchar ten był by dobrowolny, kto odpadł i nie chce grać już w pucharze nie musi. Niekoniecznie musiały by być w tym pucharze pkt do rankingu, ale zawsze można by powalczyć i pokazać się w Europie, dodatkowe mecze, zyski z reklam, z biletów, transmisji..coś by się działo, a tak co? Wisła odpadła i rok czekania:( |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wg mnie to właśnie LE jest takim pucharem pocieszenia po odpadnięciu z LM. Miejmy nadzieje, że Wisła w tym roku nie znajdzie się w LE tylko przebrnie kwalifikacje i dotrze do LM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
^^ Wtedy LM i Puchar Europa nie były by tak prestiżowe. Granie z mocnymi zagranicznymi drużynami, to ma być cel, a nie sparingi z tymi, którzy odpadli. Czekasz rok, żeby grać z ekipą z poza twojego kraju, musisz dać z siebie wszystko, żeby ich ograć i awansować dalej. To jest adrenalinka, podnoszenie poziomu sportowego drużyny. Jesteś słaby odpadasz i czekasz rok na kolejną szansę, w tym czasie się wzmacniasz i próbujesz ponownie. To jest to o co chodzi w pucharach europejskich. Sparingi o pietruszkę nic nie dają, nawet remis z Liverpoolem
Śląsk w tym roku ma szansę na pokazanie się z dobrej strony w eliminacjach, liczę na kilka dobrych meczów w ich wykonaniu, może awans? Jagiellonia - im sukcesu nawet wróżka nie wróży. Potrzebują wzmocnienia i więcej konsekwencji ze strony trenera. Atmosfera i jakiś dobry transfer, może to jest to czego potrzebują. Legia się zbroi, buduje... ale jak główny inżynier jest pomiatany przez inwestora, to może i nawet po transferach się ten bubel zawali. Ale powodzenia, może daleko nie zajdą w eliminacjach, jednak kibice... tak, dla kibiców Legii nie ma granic. Panowie nie ma co randerować przeciwników polskich drużyn w pucharach i oceniać przeciwników pod kątem przejścia/nie przejścia. Polska piłka jest nie przewidywalna jak kibice z Izraela skandujący nazwę naszego klubu. Największe szanse na grę w grupowej fazie europejskich pucharów musimy dać Wiśle, oby do IV rundy eliminacji nasza BG doszła. Potem będzie już hymn LM na stadionie przed decydującym dwumeczem o awans do grupy. Jak przegramy, jesteśmy w grupie Pucharu Europa. Jednak trzeba pamiętać, że celem nadrzędnym jest LM! Śląska też trzeba wyróżnić, grają ładną dla oka piłkę. Do 90 min + doliczony czas, zostawiają kawał serducha ba boisku, osiągnęli w tym roku największy ligowy sukces od lat, mają możnego sponsora, zaraz nowy stadion. Jeżeli ktoś oprócz Wisły miałby namieszać w tym roku w pucharach, to właśnie Wrocławianie! Lega z Jagiellonią są w podobnej sytuacji, trochę zachwiane pozycje trenerów wśród właścicieli, jak i samych piłkarzy. Obaj po sezonie dowiedzieli się, że mają jeszcze co najmniej rok na pokazanie swoich umiejętności trenerskich. Może to zaskoczyć w pucharach, może nie zaskoczyć. Pozostanie to dla kibiców zagadką, przynajmniej do 90 minuty pierwszego meczu w eliminacjach. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Śląsk łądną piłke gra? Chyba inne mecze oglądamy. Zespół broni się 90 minut calym zespołem, a gdy przejmie piłke to leci "dzida" do przodu i liczą na cud. Polska liga jest tak slaba i ząłosna, że ta taktyka im wychodzi. Zresztą ... Lenczyk tylko tak potrafi ustawiać zespół. W LE 1-wszy lepszy zespół z Malty ich ogra 3:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ten Śląsk grający rzekomo nieatrakcyjny futbol, strzelił najwięcej goli w lidze.
![]() Pożyjemy, zobaczymy jak będzie w LE. Ja mam nadzieję, że chociaż jedną rundę przebrniemy, no i wyjazd nie będzie dalszy niż Łotwa bądź Irlandia. Liczę też, że unikniemy rywali z Kaukazu. Wiślacy zresztą powinni wiedzieć dlaczego, najlepiej. ![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
W LE szybko zaczną trafiać na mocniejszych od siebie, a na takich najlepszym rozwiązaniem jest solidna obrona, dobre kontry i stałe fragmenty gry - a to są trzy elementy, które w Śląsku działały na wiosnę bardzo solidnie. Pozostałe ekipy starały się grac bardziej otwartą piłkę, więc albo będą szły na wymianę ciosów, albo będą grały taktyką, którą lepiej ma opanowaną Śląsk. Wrocław może fajnie temat LE ogarnąć, ale jak stracą Kelemena, to może być ciężko (z drugiej strony, jakby mieli stracić Kelemena na naszą rzecz, to ja rozpaczać nie będę )![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zapewniam Cię, że w innych ligachmogłaby się ta taktyka sprawdzić. Oczywiście, nie w każdym meczu, tak samo w Polskiej lidze się nie w każdym sprawdziłaby się.
![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_20_czerwca/
Cytat:
Najgorszy scenariusz: 2r. Neftci Baku (Azerbejdżan) 3r. KRC Genk (Belgia) 4r. Glasgow Rangers (Szkocja) Najlepszy scenariusz: 2r. Breioablik (Islandia) Ewentualnie FC FLORA TALLIN ... i zgadnijcie dlaczego... 3r. Ekranas Poniewieże (Litwa) 4r. Maccabi Hajfa (Izrael)
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 03.06.2011 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kibicowsko najlepiej: Fehervar( bo dawno na Wegrzech nie bylem
) , Slovan bo blisko i ciekawie, a na koniec Dinamo Zagreb Byloby goraco ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Byle nie Glasgow Rangers, FC Kopenhaga i KRC Genk...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja chciałbym Shamrock Rovers
Stadion fajny, dzielnica mająca podobna opinie co łódzkie Baluty, i chyba ze 100tys Polaków w mieście. A drużyna do ogrania. MLodziutka ekipa. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na pewno nie w 2 i 3 rundzie(w 3 tylko Genk możemy wylosować).
Przeczytaj cały artykuł. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Najsłabsze z całego towarzystwa w IV rundzie wydaje się być Dynamo. Wbrew temu co się powszechnie uważa, chorwackie zespoły nie są silne. Przy dwu meczu spokojnie można ich wyeliminować.
Po przeanalizowaniu wszystkich zespołów, nasuwa mi się jeden wniosek. Droga jest ciężka. Już w III rundzie widze zespoły mogące nas wyeliminować. To prognoza na dziś. Tak naprawdę ciężko jest wysondować jakie wzmocnienia nas czekają. Mogą to być konkretne chłopaki na tyle,że spokojnie powinniśmy sobie poradzić z każdym z rywali,przynajmniej na papierze. Albo mogą to być całkowite niewypały. Tak czy siak zapowiada się na ciężką przeprawę. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Awansujmy najpierw do drugiej rundy, potem spekulujmy co by nie zapeszyć.
Bangor City chciałbym. Marzy mi się wyjazd na Dinamo Zagrzeb jako, że osobiście im kibicuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
2 runda konieczna zeby potem z nas sie nie smiali
3 -tutaj moga byc schody .Genk czy Malmoe wydaja sie byc solidne,i szanse pewnie beda pol na pol.Fajnie bylo by trafiic na Viktorie Pilzno ![]() 4 runda-moze los nam bedzie sprzyjal i trafimy na Maccabi?Ale tutaj nie bedzie slabych ,i kazdy bedzie w meczu z nami faworytem rywalizacjiil. P.S Jak odpadamy (odpukac) w 3 rundzie to gramy w LE czy to dopiero jak odpadniemy w 4 ? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Odpadamy w 4 rundzie - gramy w grupie Ligi Europejskiej ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|