The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2011, 17:10
Mistel napisał(a):Wyświetl post
"Honor i ojczyzna" nawet nawet. Mi bardziej przyadło do gustu "Dobre dziewczyny" (może z wyjątkiem Częstochowskich rymów z pierwszej zwrotki).

Z ostatnio wydanych albumów najbardziej podoba mi się krążek Braha. Nie doceniałem gościa. Album dużo lepszy od VNMa. Stary kawałek "Drugi dom" trzyma poziom, klimatyczne kawałki "Wrzuć na luz" z Tomasinem i "Czysta zawiść" z Ras Lutą. A do tego kapitalne "Mimo wszystko" z VNMem i energiczne "Szybkie życie". Na płycie pojawiają się też ZIPy, Marysia Starosta, PiH i Peja. Nie znalazłem słabego kawałka. Albo są zaje***** albo po prostu dobre.
Nie wspomniałeś o najlepszym moim zdaniem kawałku z Chadą- Świat jest Twój. Z resztą sie w pełni zgadzam. Warto przesłuchać. Drugi w tym roku rozpierd*l po Shellerinim...........
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.03.2011, 18:48
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Nie wspomniałeś o najlepszym moim zdaniem kawałku z Chadą- Świat jest Twój. Z resztą sie w pełni zgadzam. Warto przesłuchać. Drugi w tym roku rozpierd*l po Shellerinim...........
Faktycznie. Aczkolwiek gusta różne. Tobie się może co innego podobać Dobrze że Brahu wydał naprawde dobry album, bo poprzedni debiutant w Prosto - DwaZera jakoś mnie do siebie nie przekonali.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.03.2011, 19:22
Jak przesłuchałem kilka kawałków Firmy to mi szczena opadła z wrażenia
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 31.03.2011, 22:56
Fakt. Mi się wydawało że Firma pod szyldem Prosto jest w stanie zrobić coś na granicy swoich możliwości. A tu proszę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.04.2011, 01:20
spoko ten nowy Diox, w ucho wpadł tez Miuosh ? tak sie to pisze

zajebisty tez Brahu z Zipami i "a pamietasz jak" niedawno wydane.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.04.2011, 09:27
Haju and Złote Twarze - Międzyświat. Kto nie słuchał niech żałuje. Coś pieknego naprawdę, polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=tM6_l...feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=YhEJ6...feature=relmfu

Powód: teledyski
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 07.04.2011 o godz. 09:31.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
kalvin
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.04.2011, 09:53
Przesłuchałem kilka razy płytę Braha w całości i rzeczywiście świetna produkcja. Bardzo dużo featuringów, ale każdy trzyma poziom.

Coś z innej beczki, chyba nie było:
Prys feat. Jot, Pyskaty "Mogłem więcej" http://www.youtube.com/watch?v=NNt8OJn0POM
Przeważnie zachowuję się poważnie...
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.04.2011, 22:24
Tuman napisał(a):Wyświetl post
http://cgm.pl/video,14681,cgm,video.html A pamiętasz jak?
dla mnie miazga, klimat lat 90 oddany w 100% !
Ostatnio z powodu braku czasu jestem strasznie do tyłu z wszystkimi produkcjami, ale na tą musiałem znaleźć czas, praktycznie cała mieszanka Warszawskiego rapu z lat 90 ( Sokół, Ten Typ Mes, Pezet, Małolat, Numer Raz, Ero, Kosi, Diox, Hades, Vienio, Włodi, Pelson, Chada, Stasiak, Onar), przeróżne style w jednym kawałku, także warte podbicia jeszcze raz: http://www.youtube.com/watch?v=lq7dJ25Japs

P.S. "a pamiętasz jak w mtv grali rap, a nie randki pedałów"
Ostatnio edytowane przez igortsw : 07.04.2011 o godz. 22:41.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.04.2011, 22:47
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio z powodu braku czasu jestem strasznie do tyłu z wszystkimi produkcjami, ale na tą musiałem znaleźć czas, praktycznie cała mieszanka Warszawskiego rapu z lat 90 ( Sokół, Ten Typ Mes, Pezet, Małolat, Numer Raz, Ero, Kosi, Diox, Hades, Vienio, Włodi, Pelson, Chada, Stasiak, Onar), przeróżne style w jednym kawałku, także warte podbicia jeszcze raz: http://www.youtube.com/watch?v=lq7dJ25Japs

P.S. "a pamiętasz jak w mtv grali rap, a nie randki pedałów"
z tym że co poniektórzy średnio tam pasują... a np. zabraklo wąznych graczy np. Tede czy Wilku
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2011, 00:12
wiertar napisał(a):Wyświetl post
z tym że co poniektórzy średnio tam pasują... a np. zabraklo wąznych graczy np. Tede czy Wilku
Wilku prosze Cie. kto to jest

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.04.2011, 16:15
http://www.youtube.com/watch?v=36LDs...ture=topvideos
.....
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2011, 16:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
hmm jak by ci to powiedzieć... Jeden z tych którzy tworzyli polską scene HH. ja go nie słucham i nie lubie, ale szacunek za Moleste mam i nie powiesz mi że nie maczał palcy w polskim Hiphopie
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.04.2011, 21:31
Daj sobie spokój z takimi tekstami.... chociaz sam HG jakoś szczególnie nie słucham, to nie wypada poprostu zachowywać się jak typowy hejt;/. Bo Molesta bez Wilka to już nie ta sama Molesta.
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 10:42
typowy hejt? prosze Cie
nie lubie Wilka, nie lubie jego flow
A co do Molesty, to Skandal i Ewenement czyli 2 kultowe płytki nagrane były bez Wilka.
co mam pisac ze go lubie mimo im mam na niego wyjebane?
HG dla mnie jest jak Firma,osiedlowy hiphop. Jakby w WWA tylu raperów sie nie wybiło to sam Wilku by tego nie zrobił.
Jakbym miał wymieniac ludzi dzięki którym hiphop w Polsce jest jaki jest, Wilka nie było by w pierwszej dwudziestce.
jesli dla Ciebie Wilku pojawiajacy sie w 2000r tworzy hiphop to jestes pare lat do tyłu.

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 10.04.2011, 10:46
w tych czasach co oni zaczynali,nie musailes byc dobrym raperem tylko byc w dobrym miejscu i czasie WSZ , Numer
mysle ze polowa z tej "czolowki" teraz by sie nie przebila
.....
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.04.2011, 10:50
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
Daj sobie spokój z takimi tekstami.... chociaz sam HG jakoś szczególnie nie słucham, to nie wypada poprostu zachowywać się jak typowy hejt;/. Bo Molesta bez Wilka to już nie ta sama Molesta.
Raczej Wilku bez Molesty to już nie to samo

DominoForza napisał(a):
w tych czasach co oni zaczynali,nie musailes byc dobrym raperem tylko byc w dobrym miejscu i czasie WSZ , Numer
Uważasz że numer jest słaby?
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 10:57
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
ta....
Numer pierwsze nagrywki miał w 95
WSZ - featuringi w K:44

W ogóle co za .......enie. Nie musiales byc dobrym raperem bo nie wiedziales co to dobry rap! Chodzi o to kto to tworzył,a pisanie ze tworzył to Wilku to .......enie po prostu. Ja pamietam bardzo dobrze początki hh w Polsce, pierwsze opole etc.
Byliscie tam zebyscie mogli pisac ze to oni tworzyli ?

Sory,dla mnie protoplastami polskiego hh sa Ci co działali przed 2000

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.04.2011, 11:16
A dokładniej to:
http://www.youtube.com/watch?v=47XW0Z1_4hE
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 10.04.2011, 11:26
ta....
Numer pierwsze nagrywki miał w 95
WSZ - featuringi w K:44

W ogóle co za .......enie. Nie musiales byc dobrym raperem bo nie wiedziales co to dobry rap! Chodzi o to kto to tworzył,a pisanie ze tworzył to Wilku to .......enie po prostu. Ja pamietam bardzo dobrze początki hh w Polsce, pierwsze opole etc.
Byliscie tam zebyscie mogli pisac ze to oni tworzyli ?

Sory,dla mnie protoplastami polskiego hh sa Ci co działali przed 2000
juz nie popadaj w taka skrajnosc ,WSZ to cien rapera ,Numer juz nie pisze jego .......enia nie da sie sluchac
chlopie mozesz Jarocin pamietac co mnie to interere
.....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 13:15
juz nie popadaj w taka skrajnosc ,WSZ to cien rapera ,Numer juz nie pisze jego .......enia nie da sie sluchac
WSZ to cien rapera - owszem, a czy ktokolwiek pisał o tym ze DZIŚ rapuje? Ja pisałem o początkach rapu w Polsce.

Cytat:
Cytat:
w tych czasach co oni zaczynali,nie musailes byc dobrym raperem tylko byc w dobrym miejscu i czasie
Skoro piszesz o tym jak było jak zaczynali domniemuje ze wtedy śledziłes poczynania niektórych i wiesz jak wszystko sie odbywało,dlatego napisalem o przełomowym momencie jakim był pierwszy hh w Opolu.
a jeśli ty tego nie pamietasz ,to nie wypowaidaj sie w tematach o ktorych masz znikome pojęcie.

.

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 10.04.2011, 13:29
WSZ to cien rapera - owszem, a czy ktokolwiek pisał o tym ze DZIŚ rapuje? Ja pisałem o początkach rapu w Polsce.

Skoro piszesz o tym jak było jak zaczynali domniemuje ze wtedy śledziłes poczynania niektórych i wiesz jak wszystko sie odbywało,dlatego napisalem o przełomowym momencie jakim był pierwszy hh w Opolu.
a jeśli ty tego nie pamietasz ,to nie wypowaidaj sie w tematach o ktorych masz znikome pojęcie.

.
jak pewnie sie zoreintowales nie mam 30 lat tylko 20 wiec poczatkow HH w PL nie moge pamietac ,ale latwo wydedukowac postawe pozera bo inaczej nazwac WSN sie nie da. I jak na inne tematy moge muiec mala wiedze akurat w tym wiem dosyc sporo .
ciach bajera

http://www.youtube.com/watch?v=7BzQNQ-Is3k
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 10.04.2011 o godz. 13:31.
.....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2011, 13:50
jak pewnie sie zoreintowales nie mam 30 lat tylko 20 wiec poczatkow HH w PL nie moge pamietac ,ale latwo wydedukowac postawe pozera bo inaczej nazwac WSN sie nie da. I jak na inne tematy moge muiec mala wiedze akurat w tym wiem dosyc sporo .
ciach bajera

http://www.youtube.com/watch?v=7BzQNQ-Is3k
mi to rybka ile masz lat, mozna miec 20 lat i znac polski rap jesli sie w nim np. siedzi.

wsz byl przykładem,przyczepiłes sie do niego,ciekawe czy pod nosem nuciłes kiedyś kalibra i zwrotki wujka.
a to czy jest pozerem czy nie,wali mi to, wsz nie nagrywa od dawna.zreszta teraz takich pozerów to jest masa, a kiedyś był on sam. czym rózni sie Tede od niego procz tego ze trzepie wiekszy hajs?
Tedzik nagrał kiedys kawałek kot,o pewnym krawaciarzu a teraz sam sie takim staje.

zreszta,rozmowa był o Wilku. dla mnie jest takim raperem jak Marian WLKP

Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Stary 10.04.2011, 14:43
Nie da sie czytać tego co Ty piszesz człowieku. Ja rozumiem że może sie coś nie podobać, ale bez przesady. Tedego hejtujesz cały czas jak jest jego temat tutaj poruszony. Teraz dojebałeś sie do Numera, a we dwójke zrobili więcej dla rapu w Polsce niż większość Twoich ulubieńców typu Ryszard.

Tedzik nagrał kiedys kawałek kot,o pewnym krawaciarzu a teraz sam sie takim staje.
No przecież Tede skończył sie po sporcie ; )
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 11.04.2011, 17:47
Tak trochę zejdę z tematu.

Jak to jest dokładnie z Jędkerem? Całkowicie się odwrócił od ZIP-ów?

Teoretycznie "Monopol" powstał w 2006, ale jeszcze w 2010 przecież Jędker miał zwrotkę w "I żeby było normalnie".

Później nie ma go w kawałku "Po drodze" na reedycji "Chleba powszedniego", u Braha w kawałku "Jedno niebo" też nie wydaje mi się żebym go słyszał wśród ZIP-ów.

Do tego na oficjalnym profilu Prosto Label śmiano się 1 kwietnia że nagrywa "Uliczny rap" z Pewexem i Jolą Rutowicz.

Całkowicie skończył z rapem? Koledzy się od niego odwrócili?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 11.04.2011, 18:03
Tuman napisał(a):Wyświetl post
Nie da sie czytać tego co Ty piszesz człowieku. Ja rozumiem że może sie coś nie podobać, ale bez przesady. Tedego hejtujesz cały czas jak jest jego temat tutaj poruszony. Teraz dojebałeś sie do Numera, a we dwójke zrobili więcej dla rapu w Polsce niż większość Twoich ulubieńców typu Ryszard.

No przecież Tede skończył sie po sporcie ; )
hehe to nie moj ulubieniec slucham calkiem innego rapu , tylko pod wzgledem artystycznym bardziej szanuje Ryska od Jacka (chodzi mi o caly dorobek ,respekt za to co zrobil Tede ale teraz blaznuje jak malpa z bananem .

Mistel napisał(a):Wyświetl post
Tak trochę zejdę z tematu.

Jak to jest dokładnie z Jędkerem? Całkowicie się odwrócił od ZIP-ów?

Teoretycznie "Monopol" powstał w 2006, ale jeszcze w 2010 przecież Jędker miał zwrotkę w "I żeby było normalnie".

Później nie ma go w kawałku "Po drodze" na reedycji "Chleba powszedniego", u Braha w kawałku "Jedno niebo" też nie wydaje mi się żebym go słyszał wśród ZIP-ów.

Do tego na oficjalnym profilu Prosto Label śmiano się 1 kwietnia że nagrywa "Uliczny rap" z Pewexem i Jolą Rutowicz.

Całkowicie skończył z rapem? Koledzy się od niego odwrócili?
na cgm.pl jest obszerny nowy wywiad o tym wszystkim
.....
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.04.2011, 18:29
Fragment wywiadu z Sokołem:
"Są zarzuty z innych stron?
Nie wiem. Nie obchodzi nas to za bardzo. Nigdy nie robiliśmy takich rzeczy, które byśmy sami uważali za wieśniackie. Ja i Pono dla żartu nagraliśmy kawałek pod tytułem „W aucie” razem z Frankiem Kimono. To znakomity polski aktor: Piotr Fronczewski, a Franek Kimono to jego alter ego, taki żart muzyczny, ale można powiedzieć, że Franek Kimono był w latach 80 pierwszym polskim raperem. To było moje dziecięce marzenie, żeby z nim nagrać kiedyś kawałek. Nikt by się nie spodziewał, że to będzie rekord polskiego internetu. Do dzisiaj mamy ponad 12 milionów wyświetleń na YouTube. To był jakiś szał, wszyscy to śpiewali, od małych dzieci do polityków. Jędker, który tworzył ze mną WWO, też gościnnie był w tym naszym utworze „W aucie”. Tak się zajarał sukcesem tego kawałka, że założył niedawno popowo dyskotekowy zespół „Monopol”. Odleciał w zupełnie inny klimat. Wpadł w świat celebrities. Jędker te swoje płyty wydaje w Sony Music. Z powodu tych wszystkich lat, w których współpracowaliśmy ludzie kojarzą go w dalszym ciągu mocno z nami, więc trochę się to też na nas odbiło, bo myślą, że to Prosto za tym stoi."
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 11.04.2011, 20:09
DominoForza dzięki za info. Czyli nie ma co się spodziewać Jędkera w najbliższym czasie.
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.04.2011, 20:40
Dwa koncerty Looptroop Rockers w Polsce:
25.5 Kraków "Fabryka", godz. 21:00
26.5 Wrocław "Alibi", godz 21:00
Bilety w cenie: 39zl do 1 maja 2011, 49zl do 25 maja 2011 i 60zl (w dniu koncertu - jeżeli jeszcze będą dostępne). Do nabycia w salonach EMPIK oraz sklepach MediaMarkt od 11 kwietnia 2011.
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Stary 12.04.2011, 16:01
Endorfinka napisał(a):Wyświetl post
Dwa koncerty Looptroop Rockers w Polsce:
25.5 Kraków "Fabryka", godz. 21:00
26.5 Wrocław "Alibi", godz 21:00
Bilety w cenie: 39zl do 1 maja 2011, 49zl do 25 maja 2011 i 60zl (w dniu koncertu - jeżeli jeszcze będą dostępne). Do nabycia w salonach EMPIK oraz sklepach MediaMarkt od 11 kwietnia 2011.
Zajebista wiadomość! Byłem na OCF w Łodzi w 2010 jak byli, no i był to jeden z lepszych koncertów w moim życiu
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Małolat.
Member

Od: 02.2011

Stary 13.04.2011, 06:50
http://youtu.be/ikt4HlPsV2U
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów