|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Dobrze że Brahu wydał naprawde dobry album, bo poprzedni debiutant w Prosto - DwaZera jakoś mnie do siebie nie przekonali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak przesłuchałem kilka kawałków Firmy to mi szczena opadła z wrażenia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt. Mi się wydawało że Firma pod szyldem Prosto jest w stanie zrobić coś na granicy swoich możliwości. A tu proszę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
spoko ten nowy Diox, w ucho wpadł tez Miuosh ? tak sie to pisze
zajebisty tez Brahu z Zipami i "a pamietasz jak" niedawno wydane. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Haju and Złote Twarze - Międzyświat. Kto nie słuchał niech żałuje. Coś pieknego naprawdę, polecam.
http://www.youtube.com/watch?v=tM6_l...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=YhEJ6...feature=relmfu Powód: teledyski
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 07.04.2011 o godz. 09:31.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przesłuchałem kilka razy płytę Braha w całości i rzeczywiście świetna produkcja. Bardzo dużo featuringów, ale każdy trzyma poziom.
Coś z innej beczki, chyba nie było: Prys feat. Jot, Pyskaty "Mogłem więcej" http://www.youtube.com/watch?v=NNt8OJn0POM ![]()
Przeważnie zachowuję się poważnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
P.S. "a pamiętasz jak w mtv grali rap, a nie randki pedałów"
Ostatnio edytowane przez igortsw : 07.04.2011 o godz. 22:41.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wilku prosze Cie. kto to jest
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
hmm jak by ci to powiedzieć... Jeden z tych którzy tworzyli polską scene HH. ja go nie słucham i nie lubie, ale szacunek za Moleste mam i nie powiesz mi że nie maczał palcy w polskim Hiphopie
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Daj sobie spokój z takimi tekstami.... chociaz sam HG jakoś szczególnie nie słucham, to nie wypada poprostu zachowywać się jak typowy hejt;/. Bo Molesta bez Wilka to już nie ta sama Molesta.
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
typowy hejt? prosze Cie
nie lubie Wilka, nie lubie jego flow A co do Molesty, to Skandal i Ewenement czyli 2 kultowe płytki nagrane były bez Wilka. co mam pisac ze go lubie mimo im mam na niego wyjebane? HG dla mnie jest jak Firma,osiedlowy hiphop. Jakby w WWA tylu raperów sie nie wybiło to sam Wilku by tego nie zrobił. Jakbym miał wymieniac ludzi dzięki którym hiphop w Polsce jest jaki jest, Wilka nie było by w pierwszej dwudziestce. jesli dla Ciebie Wilku pojawiajacy sie w 2000r tworzy hiphop to jestes pare lat do tyłu. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w tych czasach co oni zaczynali,nie musailes byc dobrym raperem tylko byc w dobrym miejscu i czasie WSZ , Numer
mysle ze polowa z tej "czolowki" teraz by sie nie przebila ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
![]() DominoForza napisał(a):
![]() Forza Wisła!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Numer pierwsze nagrywki miał w 95 WSZ - featuringi w K:44 W ogóle co za .......enie. Nie musiales byc dobrym raperem bo nie wiedziales co to dobry rap! Chodzi o to kto to tworzył,a pisanie ze tworzył to Wilku to .......enie po prostu. Ja pamietam bardzo dobrze początki hh w Polsce, pierwsze opole etc. Byliscie tam zebyscie mogli pisac ze to oni tworzyli ? Sory,dla mnie protoplastami polskiego hh sa Ci co działali przed 2000 ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A dokładniej to:
http://www.youtube.com/watch?v=47XW0Z1_4hE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
chlopie mozesz Jarocin pamietac co mnie to interere ![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
a jeśli ty tego nie pamietasz ,to nie wypowaidaj sie w tematach o ktorych masz znikome pojęcie. . ![]()
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
ciach bajera http://www.youtube.com/watch?v=7BzQNQ-Is3k
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 10.04.2011 o godz. 13:31.
![]()
.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
wsz byl przykładem,przyczepiłes sie do niego,ciekawe czy pod nosem nuciłes kiedyś kalibra i zwrotki wujka. a to czy jest pozerem czy nie,wali mi to, wsz nie nagrywa od dawna.zreszta teraz takich pozerów to jest masa, a kiedyś był on sam. czym rózni sie Tede od niego procz tego ze trzepie wiekszy hajs? Tedzik nagrał kiedys kawałek kot,o pewnym krawaciarzu a teraz sam sie takim staje. zreszta,rozmowa był o Wilku. dla mnie jest takim raperem jak Marian WLKP ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No przecież Tede skończył sie po sporcie ; ) ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak trochę zejdę z tematu.
Jak to jest dokładnie z Jędkerem? Całkowicie się odwrócił od ZIP-ów? Teoretycznie "Monopol" powstał w 2006, ale jeszcze w 2010 przecież Jędker miał zwrotkę w "I żeby było normalnie". Później nie ma go w kawałku "Po drodze" na reedycji "Chleba powszedniego", u Braha w kawałku "Jedno niebo" też nie wydaje mi się żebym go słyszał wśród ZIP-ów. Do tego na oficjalnym profilu Prosto Label śmiano się 1 kwietnia że nagrywa "Uliczny rap" z Pewexem i Jolą Rutowicz. Całkowicie skończył z rapem? Koledzy się od niego odwrócili? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
.....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Fragment wywiadu z Sokołem:
"Są zarzuty z innych stron? Nie wiem. Nie obchodzi nas to za bardzo. Nigdy nie robiliśmy takich rzeczy, które byśmy sami uważali za wieśniackie. Ja i Pono dla żartu nagraliśmy kawałek pod tytułem „W aucie” razem z Frankiem Kimono. To znakomity polski aktor: Piotr Fronczewski, a Franek Kimono to jego alter ego, taki żart muzyczny, ale można powiedzieć, że Franek Kimono był w latach 80 pierwszym polskim raperem. To było moje dziecięce marzenie, żeby z nim nagrać kiedyś kawałek. Nikt by się nie spodziewał, że to będzie rekord polskiego internetu. Do dzisiaj mamy ponad 12 milionów wyświetleń na YouTube. To był jakiś szał, wszyscy to śpiewali, od małych dzieci do polityków. Jędker, który tworzył ze mną WWO, też gościnnie był w tym naszym utworze „W aucie”. Tak się zajarał sukcesem tego kawałka, że założył niedawno popowo dyskotekowy zespół „Monopol”. Odleciał w zupełnie inny klimat. Wpadł w świat celebrities. Jędker te swoje płyty wydaje w Sony Music. Z powodu tych wszystkich lat, w których współpracowaliśmy ludzie kojarzą go w dalszym ciągu mocno z nami, więc trochę się to też na nas odbiło, bo myślą, że to Prosto za tym stoi." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
DominoForza dzięki za info. Czyli nie ma co się spodziewać Jędkera w najbliższym czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dwa koncerty Looptroop Rockers w Polsce:
25.5 Kraków "Fabryka", godz. 21:00 26.5 Wrocław "Alibi", godz 21:00 Bilety w cenie: 39zl do 1 maja 2011, 49zl do 25 maja 2011 i 60zl (w dniu koncertu - jeżeli jeszcze będą dostępne). Do nabycia w salonach EMPIK oraz sklepach MediaMarkt od 11 kwietnia 2011. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|