|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki | |||
| Zwycięstwo Wisły |
|
249 | 98,81% |
| Remis |
|
3 | 1,19% |
| Zwycięstwo Ruchu |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chyba ten sam, ale się lepiej orientują.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
tak, jak obiecałem - przyjechałem, wygraliśmy i padło parę bramek
![]() a Bunoza grał naprawdę solidnie, tyle, że gra w Polsce, a tutaj się ludzi szufladkuje |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Bunoza w ogóle mnie nie przekonuje od dłuższego czasu, jest zbyt wolny wystarczy dobry szybki napastnik i z miejsca go objedzie poza tym często źle się ustawia przy kryciu no i te jego długie piły bez pomyślunku wku^^&%$ mnie na maxa, rozumiem raz, dwa razy tak zagrać bez efektu ale nie cały czas. Czy ten chłopak nie uczy się na błędach a może dostał wytyczne od trenera żeby rzucić piłę do przodu i a nóż...
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 11.2002
Offline |
|
ale poki co jest to mlody pilkarz i ma prawo do takich pomylek, a i wydaje mi sie czlowiekiem, ktory chce pracowac nad soba a i potencjal ma zeby za kilka lat okazac sie solidnym srodkowym obronca na srednim europejskim poziomie, czego mu z calego serca zycze |
|
|
|
maurotanin
Od: 04.2004
Offline |
|
![]()
Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dokladnie. Drugi mecz z rzedu Bunoza przyprawia mnie o palpitacje serca. Przeciez bedac na meczu nie da sie nie zauwazyc, ze gosc zupelnie gubi krycie, nie jest szybki, ani zwrotny. Cala trybuna wrecz za kazdym razem wzdychala, gdy Bunoza po jakims glupim bledzie tracil pilke, badz byl bliski jej straty. Nie wiem, skad te opinie, ze zagral solidny mecz, bo wygral kilka pojedynkow glowkowych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Najbardziej denerwują mnie u Bunozy te długie piłki, co piłka to strata, raz na ruski rok wyjdzie mu (derby), ale 90% to strata.
Niech Maaskant zgrywa 2 stoperów, bo jak oni się mają zgrać, jak co chwilę wychodzą innym ustawieniem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podstawowym problemem Bunozy jest zła "gra blokiem", gubienie krycia strefowego, ustawianie się, asekuracja. Owszem, dzięki sile fizycznej potrafi wygrywać pojedynki indywidualne ze zwykle mało rozgarniętymi i surowymi technicznie ligowymi napastnikami, co często zaciera rzeczywisty i pełny obraz jego słabej gry. Rozpaczliwe okrzyki Maaskanta "Think!" równie dobrze można byłoby skierować do niego.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bo to jest napastnik dobry ale do gry dwójkowej (4-4-2) - on jako cofnięty, grający tyłem do bramki, współpracujący z klasycznym strikerem, np. Żurawskim sprzed 5-8 lat. A u nas ma grać tego Żurawskiego ew. Brożka, no i mu nie wychodzi. Za to z Brożkiem by sobie popykał ładnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak przychodził Chavez to dużo się spodziewałem po nim, ale narazie gra co najwyżej bardzo przeciętnie.
Bunoza jest od niego lepszy i naprawdę nie wiem czemu tak na niego najeżdzacie. Maskaant wystawia tych którzy prezentują się najlepiej, a patrząc na Chaveza to popełnia głupie błedy i jest bardzo wolny. Po 30 krotnym reprezentancie można było się więcej spodziewać. I cieszę się że to właśnie bośniak gra, a nie Honduranin.- po za tym, to Bunoza ma niesamowity wyskok do piłek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chavez gra co najwyżej przeciętnie Chavez popełnia głupie błędy a Bunoza niby nie? Chavez nie wybija też bezmyślnie piłek jak Bunoza... Porównaj sobie kolego mecz Chaveza z Arką do meczu Bunozy z Ruchem albo występ Chaveza z Podbeskidziem do występu Chaveza z Podbeskidziem ewentualnie grę Chaveza z Legią do gry Bunozy w tym samym meczu. Osman jest: - Zdecydowanie bardziej opanowany od Bunozy. - Lepszy technicznie od Bunozy. - Lepiej się ustawia od Gordana. - I nie wypier*ala bezmyślnie, byle dalej każdej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Bunoza dawał radę, poszła głupia fama na początek i znów zaczyna się pitolenie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
JrQ - kiedy i gdzie Bunoza dawał radę? Ten chłopak nie kontroluje w ogóle tego, co dzieje się na boisku, źle się ustawia, fatalnie kiksuje. Z jego wzrostu w zasadzie nie mamy pożytku czy to w ataku czy to w obronie (stałe fragmenty). To nie fama tylko rzeczywistość. Gdyby w ostatnim meczu padły ze dwie bramki po jego błędach może otworzyłbyś oczy (w zasadzie Gordan mógł nawet wylecieć z boiska kiedy w pewnym momencie prawie kopnął się w czoło gdy uprzedził go Piech bodajże... Piłkarz Ruchu został wytrącony z równowagi a mógł wyjść na pozycję sam na sam). Jego fatalne crossy tylko dopełniają obraz tego piłkarzyny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Podobne warunki fizyczne jak Bunoza. Kiksy nie tylko jemu się przytrafiają, lecz też Pique również, możecie ich nazywać drewniakami ale nie mówcie, że nie dają radę Bunoza w Wiśle, Pique w Barcie przy zachowaniu proporcji. W Barcie też narzekają na Pique jak my na Bunoze ale przyznać trzeba że obaj są warci grania w "11" A takie hasła nie ujmują i tak jego wartości. "Pique jest nogami na boisku, ale głową między nogami Shakiry" ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nigdy póki co nie krytykowałem Bunozy ale gość na boisku ustawia się fatalnie jak dla mnie. Dodatkowo jak na obrońce za łatwo daje się minąć, w sytuacji z Jankowskim to zawodnik Ruchu zwodu nie musiał wykonać żeby go minąć. Dodatkowo jedna sytuacja gdzie podnosi ręce a Zieńczuk za plecami i gdyby nie Pareiko to byśmy byli ładnie zaskoczeni. I to jest ocena na tle przeciętnego w lidze Ruchu. Dla mnie na dzień dzisiejszy jest po prostu przeciętny. Wiadomo że błędy obrońcom się zdarzają ale ja nie widzę pewności w jego grze.
Jaliens też póki co nie najlepiej i wg. mnie w pierwszych spotkaniach najpewniej grał Chavez, który nie najgorzej grał też pod koniec rundy jesiennej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Bunoza jest jak Pique?! Raczej jak Czyhrynski!
Gordan gubi krycie, źle się ustawia, zawala spalone, jest wolny, mimo wzrostu przeciętnie gra w powietrzu, praktycznie w każdym meczu kiksuje... Jedyne, co mu naprawdę dobrze wychodzi, to gra siłowa - dzięki niej potrafi przepychać zawodników i ich wyprzedzać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A mi sie gra Bunozy podoba, gra duzo lepiej od powolnego Chaveza, ogladalem na zywo mecz z legia z jesieni i tam wymiatal. Ciesze sie ze trener go wystawia zamiast Chaveza ktorego po sezonie i tak mamy oddac wiec niech sie zgrywa z Holendrem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Radze zobaczyć oba te filmiki http://www.youtube.com/watch?v=rO9FU68P7JE http://www.youtube.com/watch?v=6OlkgTm7SPE |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chlopie kazdy popelnia bledy, byles na tym meczu czy tylko ogladales na necie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to moze nie zwracales uwagi na jego gre bo ja bardzo dokladnie sledzilem i legionisci odbijali sie od niego jak od sciany zreszta wynik o czyms mowi.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do wybijania piłek przez Chaveza - faktycznie, nie wybija bezmyślnie do przodu. Bo "myślnie" podaje do najbliższego, najlepiej obrońcy. Nie wiem gdzie wy widzicie tą niebywałą technikę Osmana. Jest solidnym grajkiem, ale takie ochy i achy a np. do Marcelo mu bardzo daleko.
Bunozie też, ale ten ma 23 lata, a Chavez 27. Ja stawiam na bośniaka. P.S. Co do rozgrywania, to trochę śmieszy mnie że właśnie na nim ciąży ta robota. Niech Kew rozgrywa, skoro Bunoza nie potrafi. Jest też bardziej doświadczony. DLaczego tego nie robi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
W meczu rzucalo sie w oczy to ze nie bylo komu dograc jak np: Kew stal na polowie boiska , albo Ruch tak dobrze byl ustawiony , albo my nie umielismy sie wystawic. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
krotkie pytanie ; Czy Ty byles na meczu, czy tylko w TV ogladales ?
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|