The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2011, 17:06
Osobiscie mi tez sie nie podoba to ze Sobol ma miec pewny plac bo jest kapitanem. Ciekawe ile musialby meczy zawalic i co zrobic zeby nie byl taki pewny gry. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na podstawie dwoch meczy rozegranych w roznych warunkach i przy roznym podejsciu partnerow do gry plus braku mozliwosci oceny poczynan graczy na treningach nie mozna wyciagac dlaeko idacych wnioskow, jednak uwazam ze jesli Robert powiedzial by ze to ze Sobol bedzie gral bo tak dobrze sie prezentuje na treningach to bym jakos lepiej przyjal niz stwierdzenie to ze gra bo jest kapitanem. Mam tylko nadzieje ze Maaskant nie bedzie go ciagnac nawet jesli sie okaze w dluzszej perspektywie ze Wilk jest jednak w lepszej formie.

A tak z innej beczki, zastanawiam sie dlaczego my tak malo gramy presingiem? I dlaczego nie ma przygotowanych schematow rozegrania na wypadek kiedy to przeciwnik wychodzi wysoko na Nas? Wedlug mnie w tych kwestiach jest jeszcze duzo do poprawy plus wyprowadzenie pilki przez stoperow.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2011, 18:04
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jednego u Maaskanta nie rozumiem - dlaczego Sobolewski ma mieć miejsce w składzie niezależnie od okoliczności i formy sportowej, Na dzień dzisiejszy Czarek przewyższa Sobola, co doskonale widzieliśmy porównując mecze z PBB i Arką... Nie rozumiem tego. Co z tego, że kapitan? To znaczy, ze nie można go usadzić na ławce skoro jest w słabej formie ?
W tym sezonie nie można. To było jasne jak słońce.
..
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 03.03.2011, 18:27
Większość trenerów ma zawodnika na którego stawia bez względu na forme .Tak jak Zahorski u Leo
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.03.2011, 19:37
nie wiem czy ktos juz wspomnial o tym..

wygrywajac jutro OBEJMUJEMY FOTEL LIDERA i to ma byc cel dla naszych zawodnikow na jutro.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.03.2011, 19:50
Mam nadzieję, że Kirm jutro nie zagra, jak na razie był obok Guły najmniej produktywnym zawodnikiem. Nie miał chyba jednego zagrania w ofensywie, którego nie zepsuł (dośrodkowanie, ostatnie podanie, strzał)

wolałbym, żeby wybiegł taki skład:
Pareiko
Cikosz - Chavez, Bunoza - Paljić
Wilk, Sobolewski, Sivakov
Małecki, Genkov, Melikson

przy czym coach zaprezentuje raczej taki sam skład jak w Gdyni, z Sobolewskim zamiast Wilka.

Co do wyniku - skromne 1:0 mi wystarczy.
.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.03.2011, 20:02
Maaskant na 100% będzie ustawiał Meliksona w środku pola razem z Sivakovem i Sobolem. Wydaje mi się, że Maor jak narazie zbyt często schodzi na skrzydła. Grając w środku pola jest zawsze w stanie wykreować jakąś sytuację bramkową. Ale potrzeba czasu by w pełni wejść w drużynę.

Co do Łobodzińskiego - nie wiem, czy to on stracił piłkę, nie widziałem tego, ale w ofensywie dał dobrą zmianę, ożywił prawe skrzydło. Dlatego właśnie Łobodzińskiego widziałbym po prawej stronie o dziwo zamiast Kirma, ale za to z Małeckim na skrzydle. Mały razem z Meliksonem mogliby rozegrać dobrze piłkę i jeden albo drugi mógłby próbować dośrodkowywać na wysokich Genkova i Łobodzińskiego. Przecież nie po to jest Łobodziński, żeby tylko siedzieć na ławie i nic nie robić. Myślę, że był bardziej produktywny niż np. Garguła w meczu Pucharowym. Pamiętajmy, że Kosowski też po stratach piłek nie wracał się pod bramkę. Trzeba tej maniery Łobodzińskiego oduczyć, bo przecież ten zawodnik ma jeszcze szansę się odrodzić. Wierzę w to.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.03.2011, 20:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Maaskant na 100% będzie ustawiał Meliksona w środku pola razem z Sivakovem i Sobolem. Wydaje mi się, że Maor jak narazie zbyt często schodzi na skrzydła. Grając w środku pola jest zawsze w stanie wykreować jakąś sytuację bramkową. Ale potrzeba czasu by w pełni wejść w drużynę.

Co do Łobodzińskiego - nie wiem, czy to on stracił piłkę, nie widziałem tego, ale w ofensywie dał dobrą zmianę, ożywił prawe skrzydło. Dlatego właśnie Łobodzińskiego widziałbym po prawej stronie o dziwo zamiast Kirma, ale za to z Małeckim na skrzydle. Mały razem z Meliksonem mogliby rozegrać dobrze piłkę i jeden albo drugi mógłby próbować dośrodkowywać na wysokich Genkova i Łobodzińskiego. Przecież nie po to jest Łobodziński, żeby tylko siedzieć na ławie i nic nie robić. Myślę, że był bardziej produktywny niż np. Garguła w meczu Pucharowym. Pamiętajmy, że Kosowski też po stratach piłek nie wracał się pod bramkę. Trzeba tej maniery Łobodzińskiego oduczyć, bo przecież ten zawodnik ma jeszcze szansę się odrodzić. Wierzę w to.

Schodzi na skrzydła dlatego, że szuka gry jeżeli nie za bardzo rozgrywamy piłkę przez środek boiska to pokazuje się na skrzydłach jak dla mnie to dobrze, ponieważ wprowadza w szeregach gości zamieszanie przez to że wszędzie go pełno i trudno go upilnować.

.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.03.2011, 20:36
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy, że Kosowski też po stratach piłek nie wracał się pod bramkę.
Osobiście Kosowskiego pamiętam jako zawodnika, który właśnie za straconymi piłkami wracał. Na pewno nie za każdą, ale braku waleczności nie można mu było nigdy zarzucić. Właśnie takiego zawodnika nam teraz brakuje. Zawodnika, który jest w stanie pociągnąć grę i poprowadzić do zwycięstwo choćby jednym podaniem czy indywidualną akcją.

Nie jestem fachowcem, ale to co robi Maaskant mnie trochę denerwuje. Wilk mimo, że jest w formie nie będzie grał, bo Sobol musi grać. Takie zachowanie działa negatywnie na piłkarzy, szczególnie rezerwowych. Trochę to przypomina sytuację z jesieni, kiedy Boukhari grał tylko dlatego, ze był pupilem trenera a jak grał każdy pamięta.
Kolejna rzecz to kurczowe trzymanie się taktyki 4-5-1. Nie wiem co by się musiało stać, żebyśmy zagrali w ataku dwójką tj. Małeckim i Genkowem a mogłoby się to okazać zbawienne na naszą niemoc strzelecką. Mały, który lubi się kiwać, (często niepotrzebnie) robiłby to tylko w pobliżu pola karnego przeciwnika, gdzie zawsze można oddać strzał na bramkę choćby z tych 25-30 metrów. Na prawej może zagrać Kirm( wtedy na lewą wędruje Mellikson), Rios czy Łobodziński.
Odpowiedz cytując
ciesla1991
Member

Od: 10.2007

Stary 03.03.2011, 20:53
mam pytanie.Czy sa jeszcze bilety na G
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.03.2011, 21:03
zostało 200
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Stary 03.03.2011, 21:51
Maaskant przed meczem z Ruchem (video):
troche asekuracyjniie, porisza wątek Wilka i Sobolewskiego
http://kiks.tv/2011/03/maaskant-kazd...-do-pokonania/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2011, 21:56
Sobol tak samo jak Żuraw to ulubieńcy Maaskanta,pierwszy będzie grał od początku a drugi wejdzie na ostatnie 20 minut jak zwykle. Szkoda że obaj nie mają chociaż po 5 lat mniej...
Odpowiedz cytując
TheGameLA
Member

Od: 06.2009

Stary 03.03.2011, 22:08
Nie mogę uczestniczyć w meczu, będzie on na TVP sporcie? Jestem nie u Siebie a canał+ tutaj nie ma..
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 03.03.2011, 22:15
TheGameLA napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę uczestniczyć w meczu, będzie on na TVP sporcie? Jestem nie u Siebie a canał+ tutaj nie ma..
Ja też nie, Maaskant nie wziął nas do osiemnastki meczowej :(

PS. meczu nie będzie na tvp
Ostatnio edytowane przez murray : 03.03.2011 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2011, 22:18
a ja mam wrażenie że będzie festiwal bramek... zarówno po jednej jak i po drugiej stronie... naturalnie Wisła będzie o jedną lepsza
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.03.2011, 22:53
ciekawe jakby wyglądała gra w takim składzie
Pareiko-br
Cikos Jaliens Chavez Paljic -stała obrona

Wilk na defa
Kirm Małecki na skrzydłach

Rios Melikson-przed Wilkiem bardziej off

Genkov-szpica
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Chrisman : 03.03.2011 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.03.2011, 23:17
Wisła Kraków - Ruch Chorzów: którą twarz pokażą wiślacy [TYPUJ WYNIK]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ypuj,id,t.html

Cytat z tekstu: Jedyne znaki zapytania dotyczą stoperów i środkowych, defensywnych pomocników. Przeciwko Arce nie mogli zagrać Gordan Bunoza i Radosław Sobolewski. Obaj odcierpieli już kartkowe zawieszenie. Mniejsze szanse na grę od początku ma Bunoza. Wydaje się, że szkoleniowiec Wisły postawi na parę Kew Jaliens, Osman Chavez.
Kompletnie się z tym nie zgadzam. A niby czemu Jaliens? Bunoza powinien grać.
Ostatnio edytowane przez farben : 03.03.2011 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 03.03.2011, 23:19
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
ciekawe jakby wyglądała gra w takim składzie
Pareiko-br
Cikos Jaliens Chavez Paljic -stała obrona

Wilk na defa
Kirm Małecki na skrzydłach

Rios Melikson-przed Wilkiem bardziej off

Genkov-szpica
tez chcialbym zobaczyc taki sklad, w koncu Melikson mialby z kim pograc
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.03.2011, 23:37
TheGameLA napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś kiedy mecz ekstraklasy na TVP sport?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.03.2011, 23:57
Dajcie spokój z Riosem - koleś jest już stracony. Nie będzie grał w Wiśle
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.03.2011, 08:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój z Riosem - koleś jest już stracony. Nie będzie grał w Wiśle
Można odnieść takie wrażenie niestety, w szczególności jak patrzy się na ostatni mecz z Bielskiem, to kolejna nie zrozumiała dla mnie decyzja Maaskanta, mając do wyboru Żurawskiego i Rios, trener stawia na tego pierwszego, który w 45 minutach meczu nie zrobił nic pożytecznego dla Wisły i w drugiej połowie swoją szansę na pokazanie się powinien dostać Rios, bo nie można nazwać szansą występu 4 minutowego, bo co można przez ten czas na boisku zaprezentować ?

Do tej pory broniłem Riosa, wierząc że na wiosnę będzie dostawał więcej szans na grę i będzie mógł się w końcu pokazać, póki co jednak po 2 meczach w których łącznie zagrał 4 minuty, wydaje się że Maaskant już go skreślił ze swojego wiosennego planu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2011, 08:51
Trener nie widzi dla Riosa miejsca w zespole. Co do przydatności Andy'ego na pozycji wysuniętego napastnika to przypomnijcie sobie jesienny mecz z Widzewem w PP gdzie chłopak się kompletnie zagubił, nie potrafił ustawić.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 04.03.2011, 09:16
Bo Rios żadnym wysuniętym napastnikiem nie jest. Powinien grać jako środkowy/ofensywny pomocnik - to jest najlepsza pozycja dla niego
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.03.2011, 09:37
Obrona, nie wyobrażam sobie tego aby Bunoza miał wygryść kogoś z dwójki Chavez, Jaliens, temu drugiemu oberwało się bo wywrócił się kilka razy co nie zmienia faktu, że jest to bardzo dobry zawodnik co pokazał w Gdynii.

Sobol a Wilk, jeszcze po tej rundzie pozycja Radka była nie podważalna, teraz powiedzmy sobie szczerze zagrał słabo w PP, również uważam, że Wilk zagrał bardzo dobrze w Gdynii. Co nie zmienia faktu, że dla mnie nadal Sobol jest numerem jeden jeśli chodzi o tą pozycje, po meczu PP zaczęło się trochę szukanie ofiar. Nadal nie wiemy jak będzie wyglądała podstawowa 11 także kto wie czy Wilk nie zagra kosztem chociażby Sivakova.
Oczywisice jeśli Sobol zagra kolejny słaby mecz co takiemu zawodnik jak on się raczej nie zdarza to wtedy będzie można mówić, że jest problem. Messiemu też zdarzają się słabsze mecze jednak Guardiola nie sadza go na ławie.

Rios tutaj kwestia jest tego, że gdzie go nie wystawisz to czegoś mu brakuje, generalnie największym problemem chłopaka jest start, pierwsze kroki ma naprawdę bardzo wolne także to już moim zdaniem dyskwalifikuje go z gry na skrzydłach czy ofensywnym pomocniku. Pozostaje wysunięty napastnik.
Powiem szczerze po tym co zagrał Żuraw w PP Rios jest dla mnie teraz numerem dwa jeśli chodzi o tą pozycje a przecież z Genkov nie będzie grał w każdym meczu po 90 minut także nie wyobrażam sobie tego aby Rios nie dostał jeszcze szansy.

Ciekawi mnie jak pilnowany będzie Melikson, będzie musiał się przyzwyczajać do teog że będzie miał na plecach jakiegoś drwala. Bardzo wymowne było to jak po kilku minutach meczu w Gdynii trener Pasiaka wydzierał się do jednego ze swoich zawodników: "Zawsze za piątką."
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.03.2011 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.03.2011, 09:59
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Trener nie widzi dla Riosa miejsca w zespole. Co do przydatności Andy'ego na pozycji wysuniętego napastnika to przypomnijcie sobie jesienny mecz z Widzewem w PP gdzie chłopak się kompletnie zagubił, nie potrafił ustawić.
Może i tak, problem w tym, że przydatność Żurawskiego na jakiejkolwiek pozycji jest zerowa, a Rios może byłby przynajmniej w stanie zagrać jakąś celną piłkę, zastawić się, lub uderzyć z dystansu...
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2011, 10:36
Może Maaskant nie czuję się jeszcze tak pewnie w Krakowie, żeby odsuwać od gry takich zawodników jak Sobol i Żuraw. O ile jestem w stanie zrozumieć grę Sobola w pierwszym składzie, to nie wiem dlaczego Żuraw grywa często kosztem Riosa. Po tym co widziałem na początku sezonu w wykonaniu Andy`ego uważam, że nie jest on obecnie gorszy od Żurawia, bo szybkościowo obaj są słabi, ale jeśli chodzi o technikę i siłę fizyczną to moim zdaniem Rios jest w tej chwili mocno przed Żurawskim.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.03.2011, 10:53
eto22 napisał(a):Wyświetl post
Może Maaskant nie czuję się jeszcze tak pewnie w Krakowie, żeby odsuwać od gry takich zawodników jak Sobol i Żuraw. O ile jestem w stanie zrozumieć grę Sobola w pierwszym składzie, to nie wiem dlaczego Żuraw grywa często kosztem Riosa. Po tym co widziałem na początku sezonu w wykonaniu Andy`ego uważam, że nie jest on obecnie gorszy od Żurawia, bo szybkościowo obaj są słabi, ale jeśli chodzi o technikę i siłę fizyczną to moim zdaniem Rios jest w tej chwili mocno przed Żurawskim.

Na jakiej podstawie oceniasz Riosa? Wspomnień sprzed pół roku czy obserwujesz go obecnie na treningach?

Rios pokazał coś w kilku meczach, potem zgasł. Pytanie z jakiego powodu? I czy w ogóle wyszedł z dołka. Ciekaw jestem, jak jest przygotowany taktycznie, jako piłkarz. Gdyby był na przykład holendrem, niemcem, włochem lub hiszpanem lub grał przez istotny czas na zachodzie, nie miałbym wątpliwości. Jednak przyszedł z Argentyny i to może być problem nie mniejszy niż dla wielu krajowych piłkarzy. Może właśnie na tym polega kłopot z Riosem.

Jedno jest dla mnie pewne. Za pół roku już go tu nie będzie. W sytuacji, kiedy Wisła będzie w stanie ściągnąć solidnego napastnika lub kolejnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, w drużynie nie będzie miejsca dla niby-napastnika lub niby-pomocnika, jakim jest.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.03.2011, 11:47
Rios wyszedł z dołka czy nie to i tak jest wszystkim co mamy poza Genkowem. Może i Riosowi kończy się pobyt w Wiśle, ale z całą pewnością kończy się on także Żurawskiemu, a ktoś musi teraz grać więc jeśli na kogoś stawiać to na Riosa. Genkow nie może grać 90min w każdym meczu aż do następnego okienka.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 04.03.2011, 11:51

To jest nasz optymalny wg mnie sklad. Z defensywnych widzialbym wlasnie Sobola i Wilka, Sivakov jest wg mnie bardzo przecietny..

Jedynie co w tym ustawieniu mi nie pasuje to Kirm, gosc bez formy kompletnie, ale nie bardzo widze kto moglby zajac jego miejsce.

Chcialbym zebysmy dzis wyszli takim skladem.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.03.2011, 11:58
sportnh napisał(a):Wyświetl post

To jest nasz optymalny wg mnie sklad. Z defensywnych widzialbym wlasnie Sobola i Wilka, Sivakov jest wg mnie bardzo przecietny..

Jedynie co w tym ustawieniu mi nie pasuje to Kirm, gosc bez formy kompletnie, ale nie bardzo widze kto moglby zajac jego miejsce.

Chcialbym zebysmy dzis wyszli takim skladem.

Ja bym zamiast Kirma wsadzil tam Sivakowa , nie wiem co mu macie do zarzucenia , po ostatnim meczu we wtorek szukal gry , pokazywal sie rozgrywal , nie kiedy sam szedl , wedlug mnie ten zawodnik z kazdym meczem sie rozkreca.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów