|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Piechniczek beknie i to srogo dlaczego? Jesli poszloby o samego Roberta i Stana mozna by mowic o demencji starczej posmiac sie pewnie koniec koncow zepchneliby to na dziennikarza ktory przeprowadzal wywiad skonczyloby sie na oficjalnym liscie moze jakis przprosinach.... ale Antos poszedl va banque wciagnal w to Cupiala, a wszscy wiemy jak uberboss lubi gdy jego nazwisko pojawia sie w mediach....
Nie wiem na jakiej pozycji grywal Piechniczek w swojej karierze ale to dzisaj wskazuje na obronce z umiejetnosciami zapodania soczystego samoboja.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 28.02.2011 o godz. 21:18.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Głos powinni zabrać też piłkarze. Oczernił również ich, zarzucając olewanie meczy jakby nie byli profesjonalistami. Może są i zagraniczni, ale od kiedy przyszli, to nie widziałem meczu, aby olali, dawali z siebie tyle ile mogli. Oni też stanowczo powinni zareagować. SKWK to samo - wydać oświadczenie, w końcu to stowarzyszenie kibiców Wisły Kraków, niech PZPN wie, że kibice mają swoje zdanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Sądzę, że Wisła jako osoba prawna niestety nie może podać Antoniego P. do sądu powszechnego. Nie znam się na tym za dobrze, ale wydaje mi się, że mogłoby to grozić wykluczeniem klubu ze struktur PZPN. Pozostaje chyba tylko droga wewnątrzzwiązkowa. Szkoda, bo pewnie skończy się na ugodzie i jakichs przeprosinach ze strony Antoniego P., a za oszczerstwa godzące w dobre imię i profesjonalną uczciwość Valckxa, Maaskanta oraz naszych piłkarzy Antoni P. powinien zostać pozbawiony funkcji i wykluczony ze związku.
Liczę także na to, że ktoś z pomówionych - już jako osoba fizyczna - pozwie Antoniego P. z powództwa cywilnego i wygra grubszą kasę, A jak chcecie więcej Polaków w skłądach, to stwórzcie system szkolenia (najlepiej zatrudniając prawdziwych, czyli zagranicznych trenerów). Będzie większa podaż przyzwoitych polskich grajków, to ceny za nich od razu spadną. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Generalnie cały ten wywiad jest skandalem ale szczytem chamstwa jest to co on mówi o Cupiale.
Ja to interpretuję tak że on nazywa naszego prezesa człowiekiem przypadkowym, i twierdzi, że tacy jak on są przepędzani z Anglii kijem bejsbolowym. Tak wiceprezes PZPN wypowiada się na temat człowieka, który zrobił dla piłki tyle dobrego. To się w głowie nie miesić. Nasz prezes ma prawo otaczać się kim chce i budować ten klub według własnego uznania, i według mnie idziemy słuszną drogą, tak dobrze nie było od dawna. Słowa o młodym polskim trenerze który zbudowałby klub za pół darmo przecież to się w głowie nie mieści. Młody polski trener Maciej Skorża chciał budować drużne również na obcokrajowcach. Jeśli ktoś powinien być tu przepędzony kijem bejsbolowym to właśnie Piechniczek wraz ze swoimi kolegami z PZPN. Przecież my i tak robimy za dużo dla tego zasarnaego związku puszczając zawodników na imprezy typu puchar króla Tajlandii, mecze z Macedonią, Mołdawią czy Bóg wie kim. Takie kluby jak Wisła, Lech, Legia powinny jednoczyć się w takich sytuacjach. Tak na marginesie to żałuje że nie zrobiliśmy tego co Wojciechowski, mianowicie Wilk nie powinien pojechać na ten bezsensowny mecz. Piechniczek wiceprezes jakiegoś zasranego związku wjeżdża nawet na samego Blattera, twierdząc, że przydałby się ktoś młodszy... Niech zacznie krytykę lepiej od siebie bo można powiedzieć to samo o nim.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.02.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Tak idziemy w dobrą stronę jest postęp w naszym Klubie , ale niektórych s....ysynów to boli co przykładem jest ten idiota co się zatrzymał w rozwoju. Nie rozumiem jakim prawem takie osoby rządzą Polską piłką to jest straszne;/ ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Antoni chyba siedział za blisko kominka i coś mu zaszkodziło.
No bo jakże to? Najpierw płacz, gdzie to nasze juniory i wszystkie swojskie chłopaki. A chwilę później dodaje, że nawet prapraprawnuki nie powtórzą przywoływanych po raz n-ty sukcesów z przeszłości... No więc co dalej? Inwestować w tą super zdolna, aczkolwiek ukrytą chyba gdzieś po lasach młodzież, czy też nie inwestować skoro zdaniem imć Piechniczka nie odniosą nigdy żadnych sukcesów? Usunąć wreszcie tych betonowych dziadów i może sytuacja znormalnieje. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten cały PZPN to wyjebać w powietrze nikt by za nimi nie tęsknił.
Ja nie wiem do czego ten Cały Dziadek dąży , ponieważ skąd mamy brać Polskich piłkarzy jak nie ma skąd ? a nawet jak jest to chcą kokosy z tą że umieją kopnąć prosto piłkę. Tak jak Maaskant powiedział powinien się zajmować Polską piłką i coś robić z tą młodzieżą , powinny być jakieś zasady szkolenia , a tak to ani siu ani mru , najlepiej krytykować i mówić żeby kluby się za to same zabrały i jeszcze brać za to kasę. Ale tylko na razie możemy mówić "Powinni" . ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
najciekawsze jest to, że ten leśny dziad jest w pzpn wiceprezesem ds. szkoleniowych, ciekawe jakie są jego sukcesy w tej materii? Bo mógłby zaproponować jakieś regulacje, wprowadzić nowe przepisy itp. a tak pieprzy coś o zmianach, ale tylko dlatego, że został o to zapytany. Stary pierdziel nic nie robił i było mu z tym wyjątkowo dobrze. Udzielając takiego wywiadu kompletnie się zbłaznił, trzymam kciuki za prawników Wisły, mam nadzieję że mu nie odpuszczą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To, co powiedział Piechniczek jest doprawdy oburzające. Niech ten gość powie, co PZPN zrobił by nie było takiej sytuacji jak dzisiaj(chodzi mi o szkolenie młodzieży), a nie opowiadał bzdur o tym, że polskie kluby nie mogą sprowadzać zagranicznych piłkarzy. Jest wolny rynek i na tym on właśnie w piłce polega.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Urywa sie powoli starym dziadom i wszystkim cuilom powiazanym z PZPNem kasa to zaczynaja placze. Niech jeszcze najlepiej wprowadza ze polskiego klubu nie moze prowadzic trener z zagranicy- bo to szkodzi polskiej pilce no bo gdzie maja nabierac doswiadczenie nasi rodzimi trenezy z PSM- kto potem poprowadzi kadre . A dyrektorem sportowym moze byc tylko czlowiek z namaszczenia PZPNu bo On na pewno nie ma kontakow z obcymi agentami. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejny pokaz "umiejętności" ludzi z PZPN.
Niech w końcu jakiś pajac się weźmie za system szkolenia, a nie biadoli, że w Polsce jest źle, bo obcokrajowcy grają. Jak w 40 milionowym kraju nie jesteśmy w stanie znaleźć 10 zawodników potrafiących kopnąć prosto piłkę, to co się dziwić, że jest jak jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie jestem wyznawcą spiskowych teorii dziejów, ale to był jawny atak na Wisłę, żeby wywołać aferę, podgrzać atmosferę, namieszać w drużynie/klubie. Przecież cała liga się uzbroiła w obcokrajowców, a mała ilość Polaków w składach to problem nie tylko Wisły, ale także innych drużyn z ekstraklasy.
![]()
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Zrobić w tym gównie jakim jest pzpn, rewolucje jaka miała miejsce w Tunezji i Egipcie i będzie po sprawie
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Takie ataki tylko cementują klub.
Zawsze leśnym dziadkom uchodziło gdy coś beknęli. Piechniczek zanim pomyślał to powiedział i poszło w świat, a teraz chyba zaczyna trząść portkami bo mówi że wywiad był nieautoryzowany ktoś tu beknie albo Antoś albo redaktor z Wyborczej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw...Widzą że dzięki Holendrom Wisła wkracza w inny świat w inną mentalność , innych to boli i szukają bolca do dupy.Ale to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia jazda w tym sezonie nas czeka tego możemy być pewni. ![]() ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie mogę się doczekać niedzielnego Cafe Football, co jak co ale Borek z Kotłoniem na każdej okazji krytykują PZPN.
PZPN - ostatni bastion komunizmu. Jak się piechniczkowi podobają Niemcy to wzorujmy się na nich. Tam główny prezes tamtejszego związku piłki nożnej nawet wypłaty nie bierze, bo samo stanowisko to zaszczyt. A u nas tylko $ widzą. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
biedny zaślepiony starzec o ograniczonym umyśle postanowił wylewać swoje żale i obrażać ludzi którzy nie są powiązani z pzpnowskim dziadostwem i próbują zrobić coś dobrego dla naszej piłki a atakujac B.Cupiała idiota pogrążył się całkowicie ale niestety pastuchy z pzpnu czują się bezkarni od tylu lat grają na nosie 40 milionowemu państwu dbając tylko o własne dupy minimalizując swoją odpowiedzialność za porażki i niepowodzenia najbardziej dołująca perspektywa jest taka że nie widać końca rządów latów piechniczków kręcin i tym podobnych łajz i nikt n ie pali sie do rozjebania tego dziadostwa warto też wspomnieć że taki wywiad i oczernianie zagranicznych trenerów czy działaczy przez wiceprezesa pzpn robi nam świetną reklamę i pokazuje gdzie dokładnie znajduje się Polska piłka w europie
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
W końcu wypadałoby żeby go ktoś rozliczył za te "zasługi" w rozwoju szkolenia w Polsce. Ciekaw jestem bardzo jak zareaguje PZPN... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
BTW:Nie zgłębiałem się nigdy w statut PZPNu, ale coś mi świta że osoba z wyrokiem nie może być we władzach. Przewijał się ten temat przy okazji ustanawiania komisarza itp. Ktoś pamięta? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Szanowny panie Piechniczek,jestem zszokowany tym co przeczytałem w dzisiejszej gazecie wyborczej. Czuję wielką niechęć i wstęt do do metod rozwiązywania spraw w polskej piłce które Panu się marzą tj przeganiania kijami bejsbolowymi prezesów klubów i innych oficjeli.Brzmi to trochę jak groźba i szantaż. Ale jest takie powiedzenie "kto mieczem wojuje...".Drogi Panie wsłuchaj się Pan w to co śpiewają kibice na polskich stadionach, i wyciągnij Pan wnioski komu takie rozwiązywanie spraw Pan podpowiadasz i kto może być (z tego co słychać na polskich stadionach nawet na meczach reprezentacji) pierwszą ofiara takich "cywilizowanych" metod, bo może tą wypowiedzią kręcisz waść bat na samego siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
świetny by się przydał transparent o treści "dziękujemy że wyszkoliłeś Małeckiego- Antek jesteś wielki" lub inny ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Alleee... ta menda Piechniczek jest nieprzecietnie glupia. Ten gosc nawet nie wie ze Unia Europejska opiera sie na czterech podstawowych swobodach z ktorych jedna jest SWOBODA PRZEPLYWU OSOB. Chcesz to Antos zmienic? Wystap z unii.
Sa jeszcze jakies osoby ktore uwazaja ze w 74' polska kopana odniosla sukces? Ja od dawna twierdze, ze to nie byl zaden sukces a atak bardzo podstepnej choroby, wiadomo przed smiercia zawsze sie na chwile poprawi. ![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/news/boniek-...-wisly,1603457
Wywiad ze Zbigniewem Bońkiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
jest może gdzieś indziej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nie jest to relacja wideo, ale tekstowa. Jednak jest tam napisane wszystko co nasz trener powiedział. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eprezesa_pzpn/
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Atak tego leśnego dziada na Wisle, Roberta i Stana to bardzo dobry znak! To znak że wszytko idzie dobrze! (Raczej balbym sie o nasz klub gdyby te dziadki zaczely nas chwalic).
Leśne dziady juz sie boja o swoja pozycję, juz wiedzą że ewentualny sukces klubu w kórym pracują obcokrajowcy to gwodz do trumny fachowcow z pzpn. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|