The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 15:16
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego jak to działa

Pokazuje to jak wąską grupę zawodników obserwują nasi działacze i dochodzi do tego, że o Gola walczy Legia, Wisła i Amica, a o Sougou Legia i Amica. A nie ma co się oszukiwać, że oni mają obecnie najlepszą pozycję negocjacyjną.
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 21.01.2011, 15:17
Szarny napisał(a):Wyświetl post
A tak na serio to pewnie wygląda to tak, że menadżerowie takich zawodników jak Ubipapip i Sougou szukając pracy dla nich, rozsyłają propozycje po wielu klubach. Patrzą Polska i wychodzi im, że takiego zawodnika można by wcisnąć w którymś z klubów jak Wisła, Legia, Amica.
Dokładnie tak wygląda Polski scouting a potem płacze, że ktoś podbiera zawodnika.
Zresztą nie raz też gazety podawały, że np. scout Lecha i Legii czy Wisły obserwują ten sam mecz.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 21.01.2011, 16:39
Skoro w Legii okienko zaczyna się od lutego to po co te płacze, że ktoś inny interesuje się jakimś graczem w styczniu. Kmiotami to są raczej Miklas i Beret z czym zgadzają się nawet kibice ze stolicy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.01.2011, 18:01
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W tej Amice to naprawdę są niezłe kmioty. Patrzą na zawodników, którymi interesują się Legia i Wisła, a później ich podbierają.

Najpierw Ubiparip, którym interesowała się Wisła. Teraz Gol i Sougou, których chciała Legia:
http://www.futbol.pl/artykul/99505.html
http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Se...wiadomosc.html
Na temat Amiki mam wiadomą opinię. To klub bez honoru i historii zbudowany na przekręcie któremu życzę jak najgorzej, z bankructwem i grą w C-klasie włącznie.

Natomiast nie mam przekonania, że Amika w swojej polityce transferowej bawi się w imitowanie Wisły i Legii. Jakby na to nie patrzeć, na razie w swojej polityce transferowej są skuteczniejsi od jednych i drugich. Gdyby tylko czekali na ruchy Wisły i Legii, nie byliby tak skuteczni.

Powodów tego "podkupywania" może być kilka, ale dwa najpoważniejsze to:
1. Ta sama agencja menedżerska oferuje swoje usługi nam, Amice i Legii
2. Ktoś puszcza brzydkie bąki i chętnie udziela informacji Amice o poczynaniach transferowych Wisły

Nie jestem miłośnikiem teorii spiskowych, niemniej nawet i w 2 wypadku świadczyłoby to tylko o operatywności POZnaniaków i ich sprycie.

A co do Gola - akurat nim interesowało się pół naszej ligi, więc ciężko się tym dziwić.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.01.2011, 21:52
Proud napisał(a):Wyświetl post
Mam takie samo zdanie.

Nie wiem jak tak oceniają go Legioniści, ale dla mnie Ajwen dużo wnosił do gry Legii. Pączek, nie Pączek ale grać w piłkę (oczywiście jak na naszą Ligę) potrafił.
Transfer? Bardzo pozytywnie. Wisła się osłabia, Jagiellonia się osłabia, Lech się osłabia, a Legia się wzmocniła.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.01.2011, 00:47
Cetnarski woli zostac w GKS niz przejsc do Legii, to samo Gol

Masakra, po prostu nie mam slow na to jak sprytnie dzialaja Beret i koledzy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.01.2011, 11:31
Korzym im musiał naopowiadać, że tam wcale nie jest lepiej w tej Legii o której marzyli
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.01.2011, 12:45
Generalnie w Bełchatowie jest sporo graczy, którzy nie chcą wychylić nosa z tamtejszego grajdołka. Powody są co najmniej dwa:
1. Jednak finansowo klub stoi nie najgorzej, mimo zmniejszonego zaangażowania PGE w jego sponsorowanie i utrzymanie
2. Spora część tych graczy boi się rywalizacji o miejsce w składzie: Legii, Amiki, Wisły czy Polonii. A przecież i z Bełchatowa można się wybić do reprezentacji, a z niej - do zagranicznego klubu w którym płacą więcej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2011, 13:36
matti220 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/145/news1...w-Koronie.html

Dwaj Białorusini - Igor Stasiewicz i Dmitrij Komarowskij - dołączyli do zespołu Korony Kielce przebywającego na zgrupowaniu w Kleszczowie.

...
ciekawe te wzmocnienia Korony, tego Stasevicha to pamiętam że kiedyś cała czołówka naszej ekstraklasy chciała jak grał w BATE.A ten Komarowskij to nie czasem jakiś krewny naszego Bronka
Pierwszymi obcokrajowcami jakich pamiętam co trafili do naszej ligi na początku lat 90-tych to byli właśnie zawodnicy z dawnego ZSRR.Litwini -Kviliunas i Mackievicius w Jagielloni,Greczniew w Śląsku,Guruli w Katowicach czy w Wiśle Oleg Derewiński.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.01.2011 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.01.2011, 14:18
Buzała w Bełchatowie

E:Emj10-nie zdziwie sie jak przejdzie juz w tym okienku.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.01.2011 o godz. 14:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 22.01.2011, 14:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Buzała w Bełchatowie
Od lipca na razie

Mimo wszystko strata podstawowego zawodnika przez Lechia, a Bełchatowianie nie myślą już o wyprzedaży
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 22.01.2011, 14:29
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Generalnie w Bełchatowie jest sporo graczy, którzy nie chcą wychylić nosa z tamtejszego grajdołka. Powody są co najmniej dwa:
1. Jednak finansowo klub stoi nie najgorzej, mimo zmniejszonego zaangażowania PGE w jego sponsorowanie i utrzymanie
2. Spora część tych graczy boi się rywalizacji o miejsce w składzie: Legii, Amiki, Wisły czy Polonii. A przecież i z Bełchatowa można się wybić do reprezentacji, a z niej - do zagranicznego klubu w którym płacą więcej.
Coś w tym jest. Dodatkowo:
3. Brak presji ze strony kibiców
4. Spokój medialny
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.01.2011, 14:31
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Coś w tym jest. Dodatkowo:
3. Brak presji ze strony kibiców
4. Spokój medialny
Polskie Auxerre
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 22.01.2011, 14:41
Sawala w Bełchtowie od lipca. Nie ma co, szaleją chłopaki

http://www.90minut.pl/news/145/news1...d-1-lipca.html
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.01.2011, 14:47
Bełchatów ma super młodą paczkę - Małkowski - jeden z najciekawszych skrzydłowych w lidze. Nowak - najlepszy napastnik w lidze (jak jest zdrowy to jest bezkonkurencyjny). Bardzo przyszościowy środek - Gol Cetnarski Pozniak.

Każdy z tych piłkarzy był by co najmniej wartościowym uzupełnieniem dla każdej drużyny w lidze. Z Buzałą mogą stworzyć naprawde ciekawą ekipe. Ale oczywiście Bełchatów nigdy nie przeskoczy pewnego poziomu z 2 powodów - brak Kibiców, brak historii. Bez tego nie stworzysz kluby na długie lata.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 22.01.2011, 14:50
Sawala w Bełchtowie od lipca. Nie ma co, szaleją chłopaki

http://www.90minut.pl/news/145/news1...d-1-lipca.html
Kto oglądał mecze Poloni B w ubiegłej rundzie ten wie że Sawala to bez 2 zdań najlepszy piłkarz w Bytomiu i być może najlepszy defensywny pomocnik w lidze. (Napewno w ścisłej czołówce, jak dla mnie najlepszy za Bandrowskim i Sobolem). Bełchatów znów będzie mieszał w walce o puchary - nie rozumiem - po co im to ? A PGE ma przecież Siatkarski Real Madryt więc o promocję im chyba nie chodzi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2011, 14:53
Lepiej być dziadami ? Każdy powinien sie wzmacniać jak najlepiej potrafi żeby liga zachowała chociaż resztki przyzwoitości.
..
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Stary 22.01.2011, 15:21
a ja już widziałem Buzałe w Wiśle.;(
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.01.2011, 15:27
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Bełchatów ma super młodą paczkę - Małkowski - jeden z najciekawszych skrzydłowych w lidze. Nowak - najlepszy napastnik w lidze (jak jest zdrowy to jest bezkonkurencyjny). Bardzo przyszościowy środek - Gol Cetnarski Pozniak.

Każdy z tych piłkarzy był by co najmniej wartościowym uzupełnieniem dla każdej drużyny w lidze. Z Buzałą mogą stworzyć naprawde ciekawą ekipe. Ale oczywiście Bełchatów nigdy nie przeskoczy pewnego poziomu z 2 powodów - brak Kibiców, brak historii. Bez tego nie stworzysz kluby na długie lata.

Super mlodą paczke ?

Małkowski - rocznik 85
Nowak - rocznik 84
Gol - rocznik 85

Ewentualnie Cetnarskiego ( 88 rocznik ) i Pozniaka ( 89 rocznik ) mozna zaliczyc do młodych.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 22.01.2011, 16:40
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Cetnarski woli zostac w GKS niz przejsc do Legii, to samo Gol

Masakra, po prostu nie mam slow na to jak sprytnie dzialaja Beret i koledzy
Coś czytałem na legia.net, że transfery mają być od lutego! i piłkarze z wolną kartą w ręku, jakoś tak to leciało...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.01.2011, 19:05
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
a ja już widziałem Buzałe w Wiśle.;(

o matko;D

przecież to nie jest zawodnik na e-klase, a jego gra wrecz irytuje.
W kazdym meczu zwala tyle setek że sie żygać chce

w ciągu swoich 4,5 roku zagrał w bodajże 75 strzelając 12 bramek.
czyli prawie co 7 meczy ;d a przypominam, że to napastnik.

W Gdańsku niestety dużo ludzi zapominało o Jego grze bo mieli klapki na oczy zarzucone przez Jego bramki w derbach.

Ja do nich nie należę, a pamietam takie mistrzowskie zagrania Buzały
http://www.youtube.com/watch?v=EFK2Kd3CJWg
spojrzcie w 10sekundzie, typowe zagranie Buzały

ja sie ciesze że on odchodzi, chyba bardziej niż w Legii z odejscia Iwanskiego:]
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 22.01.2011, 19:51
Wkleiłem ciekawy komentarz na temat sytuacji kadrowej w obecnym i w przyszłych okienkach w GKS-ie Bełchatów.

http://www.gks.net.pl/index.php?opti...3059&Itemid=39
Cytat:
Pierwsze symptomy tego, że GKS powoli będzie stawać się drużyną gorszą, ujrzałem w dniu, gdy PGE przedłużało swoją umowę z naszym klubem. To paradoksalne - możny sponsor chce nadal wspierać GKS, a jednak daje do zrozumienia, że z roku na rok coraz mniej mu się to podoba. Trzyletni kontrakt z PGE skonstruowany jest na zasadzie "schodków". 25 milionów złotych, które spółka zaoferowała GKS-owi za trzyletni związek partnerski, nie będzie wypłacane jednostajnie. Niestety, ale pieniędzy z roku na rok będzie coraz mniej.
Nic więc dziwnego, że działacze myślą o przyszłości zespołu. W sumie to sami są sobie winni. Już dawno powinni się nauczyć, że wypromowanego w Bełchatowie piłkarza należy sprzedać. Przykro to mówić, ale struktura klubu, a także miasto w którym większość z nas mieszka, nie pomaga w odnoszeniu sukcesów. Mówiąc prościej - trudno w Bełchatowie o sukces z prawdziwego zdarzenia - mistrzostwo Polski lub walkę w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Swojego czasu z GKS-u odchodzili Matusiak i Kowalczyk. Łącznie otrzymaliśmy za nich prawie 2 miliony euro. Wątpię, by z tymi piłkarzami w składzie nasz klub wyeliminował Dnipro Dniepropietrowsk. Zrobiono więc to, co należało wykonać.

Podobne ruchy powinien wykonać GKS rok, dwa lata temu. Nie musielibyśmy oddawać dziś Janusza Gola czy Tomasza Wróbla. Futbol to jest biznes. Nie wolno bać się kontrahentów, nie można zawyżać stawek. W polskiej piłce każdy grosz ma swoją wartość. Działacze GKS-u pokazali już wielokrotnie, że potrafią gasić pożar i efektywnie uzupełniać skład. Nie płakaliśmy po Gargule, Pietrasiaku, Tosiku czy Rachwale. Przykre jest jednak to, że nie cieszyliśmy się z banknotów, które po ich odejściu powinniśmy oglądać...

Ktoś może powiedzieć: "Ale kto by chciał kupić Tosika czy Rachwała? To są zawodnicy, którzy są warci kontraktu, jedynie gdy mają swoje karty zawodnicze w rękach". Nieprawda! Cofam się do poprzednich słów i powtarzam: Nie wolno bać się kontrahentów, nie można zawyżać stawek. Lepiej otrzymać marne 100 tysięcy euro za Rachwała, niż żegnać go po wygaśnięciu kontraktu, który przecież co miesiąc kosztuje!

Transfer Buzały, Sawali i Mysiaka pokazuje kilka rzeczy.

1. Musimy pogodzić się z tym, że prędzej czy później z klubu odejdzie Wróbel, Gol i Lacić. Jeżeli nie teraz to już za pół roku.

2. Budżet GKS wkrótce nie będzie w stanie wziąć na swoje barki finansowania dużej grupy dobrych piłkarzy. Nie było problemem przedłużyć umowy z Nowakiem i Popkiem. Włodarze GKS w prosty sposób zainteresowali dalszą grą Cetnarskiego i Poźniaka. Jest też ciemniejsza strona negocjacji. Przykładowo: kontrakt Nowaka w większym stopniu obciąża budżet. Nie starcza pieniędzy na kolejnych graczy (vide Wróbel). Działacze muszą szukać - przepraszam za wyrażenie - piłkarzy zamienników.

3. Sternicy GKS świetnie poradzili sobie z tym problemem. Naszych piłkarzy podzielili na grupy: na tych z którymi trzeba przedłużyć kontrakt, na tych z którymi przy łucie szczęścia da się przedłużyć umowę, oraz na graczy, którzy jeżeli przedstawią warunki "ponad stan" mówimy adios. Dodatkowo należy pochwalić, że zażegnali oni kryzys, który jeszcze nie zdążył się narodzić. Od 1 lipca będziemy mieli piłkarzy, którzy zastąpią kilku obecnych. Po raz pierwszy nie będziemy musieli się martwić o skład przed rozpoczęciem rozgrywek.

Buzała i Sawala to solidne marki w polskim środowisku piłkarskim. Młodzi, wciąż dość perspektywiczni.

Ładna laurka należy się szefom GKS-u. Panowie Zatorski i Szymczyk, a pewnie też i Sarnecki udowodnili, że można działać błyskawicznie, solidnie, profesjonalnie. Czy efektywnie? Przekonamy się o tym, za rok.

Gdyby GKS wrócił jeszcze do starych praktyk, które zawsze przynosiły nam profity, a dodatkowo stworzył nowe tradycje... Chodzi o to, że mile widziani w bełchatowskiej drużynie byliby młodzi piłkarze z I, II, a nawet III ligi. Wielokrotnie udowodniliśmy, że jesteśmy kuźnią talentów. Diament szlifowany w Bełchatowie zawsze przybierał piękne kształty. Jedynym problemem była nieumiejętność jego sprzedania. Mam nadzieję, że już wkrótce GKS zacznie zarabiać na graczach, których wcześniej nauczy strzelać gole przeciwko Legii czy Wiśle i którym pokaże ścieżkę do reprezentacji Polski.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 22.01.2011, 20:04
Donki napisał(a):Wyświetl post
Super mlodą paczke ?

Małkowski - rocznik 85
Nowak - rocznik 84
Gol - rocznik 85

Ewentualnie Cetnarskiego ( 88 rocznik ) i Pozniaka ( 89 rocznik ) mozna zaliczyc do młodych.
Młoda drużyna to co innego niż - drużyna składająca się z młodych zawodników.

Drużyna której średnia wieku wynosi 25-27 jest młoda. Bo to oznacza że ma trzon drużyny na długie lata.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 22.01.2011, 23:24
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
o matko;D

przecież to nie jest zawodnik na e-klase, a jego gra wrecz irytuje.
W kazdym meczu zwala tyle setek że sie żygać chce

w ciągu swoich 4,5 roku zagrał w bodajże 75 strzelając 12 bramek.
czyli prawie co 7 meczy ;d a przypominam, że to napastnik.

W Gdańsku niestety dużo ludzi zapominało o Jego grze bo mieli klapki na oczy zarzucone przez Jego bramki w derbach.

Ja do nich nie należę, a pamietam takie mistrzowskie zagrania Buzały
http://www.youtube.com/watch?v=EFK2Kd3CJWg
spojrzcie w 10sekundzie, typowe zagranie Buzały

ja sie ciesze że on odchodzi, chyba bardziej niż w Legii z odejscia Iwanskiego:]
Oj tam, nie przesadzaj Buzała faktycznie często irytował, ale runda jesienna w jego wykonaniu była bardzo udana Jest to dobry zawodnik dla zespołów o potencjale ligowego średniaka, pod względem stricte sportowym (pod warunkiem, że gra na maksimum formy). Buzała ma jednak charakter, jest typem walczaka i osobiście mimo częstej irytacji - lubiłem i ceniłem tego piłkarza, właśnie za serce do gry. Buzała jednak pewnego poziomu nie przeskoczy, stąd myślę, że Lechia podjęła dobrą decyzję (o ile pozyskamy bardziej perspektywicznego zastępcę). Sam Paweł pokazał też w jak elegancki sposób można odejść z klubu - w przeciwieństwie do pinokia Huberta W. No ale mimo wszystko dziwię się Buzale - odchodzi do małego Bełchatowa, podczas gdy w Lechii miał szansę na grę, w perspektywie piękny stadion, rozwój klubu... Cóż, jego wybór Finansowo musiał sporo zyskać (i tu dobra decyzja zarządu, bo Buzała nie jest na tyle klasowym napastnikiem aby się bić za wszelką cenę).

Powodzenia Buzi!
Ostatnio edytowane przez Wizard : 22.01.2011 o godz. 23:27.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 23.01.2011, 14:02
Beret chce opchnąć Szałacha panu Kicie:
http://www.90minut.pl/news/145/news1...FC-Nantes.html
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2011, 17:03
Warszawiacy! Czyż nie jest to wspaniała wiadomość?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.01.2011, 20:20
Wizard napisał(a):Wyświetl post
. Sam Paweł pokazał też w jak elegancki sposób można odejść z klubu - w przeciwieństwie do pinokia Huberta W.
to jak okreslisz to, że gadał o tym że podpisze umowe z klubem dopiero jak kluby sie dogadają - kluby sie nie dogadały, a On podpisał tak samo jak H.W umowe od 1 lipca?
Odpowiedz cytując
Velo
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2011, 20:39
Beret chce opchnąć Szałacha panu Kicie:
http://www.90minut.pl/news/145/news1...FC-Nantes.html
Ale jaja... Pawełek, Tshibamba, Iwański a teraz Szałachowski. Tylko czekam aż ktoś sobie Łobo weźmie
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.01.2011, 21:08
A teraz pozwolę zrobić sobie takie małe podsumowanie na naszych polskich boiskach , oczywiście w kwestii transferowej , bez spekulacji. Notowanie bez Wisły , bo sami najlepiej wiecie co się u nas dzieje

ARKA GDYNIA

Przychodzą:
Junior Douglas Ross Santillana (N, Peru, Club Juan Aurich de la Victoria Chiclayo - za darmo

Odchodzą:
Andrzej Bledzewski (B, rozwiązanie kontraktu z porozumieniem stron - za darmo)
Norbert Witkowski (B, rozwiązanie kontraktu z porozumieniem stron - za darmo)

CRACOVIA

Przychodzą:
Andraz Struna (O, Słowenia, FC Koper - 350 tys. euro)
Piotr Giza (P, bez klubu - za darmo)
Łukasz Nawotczyński (O, Korona - za darmo)
Wojciech Kaczmarek (B, Śląsk - za darmo)

Odchodzą:
Marcin Cabaj (B)
Dariusz Pawlusiński (P, Nieciecza)
Bartosz Ślusarski (N, Lech - 500 tys. zł)
Radosław Matusiak (N, Asteras Trypolis - za darmo)

GÓRNIK ZABRZE

Przychodzą:
Mateusz Zachara (N, Raków Częstochowa - za darmo)
Paweł Tarnawski (N, Radomiak Radom - za darmo)
Michal Gasparik ( FK DAC 1904 Dunajska Streda - za darmo )
Gabriel Nowak ( GKS Katowice - za darmo )

Odchodzą:
nikt

JAGIELLONIA BIAŁYSTOK

Przychodzą:
Bartłomiej Grzelak (N, Sibir Nowosybirsk - za darmo)
Luka Pejović (O, Czarnogóra, Mogren Budva -100 tys. euro)
Ermin Seratlić (O, Czarnogóra, Mladost Podgorica - za darmo)
Krzysztof Król (O, Chicago Fire - powrót z wypożyczenia)
Tomasz Ptak (B, MSP Szamotuły - 50 tys. zł)
Marcin Burkhardt (P, Metalist Charków - wykupiony po wypożyczeniu za 250 tys. euro)
Kamil Poźniak (P, Jagiellonia, Lechia - 750 tys. zł)

Odchodzą:
Kamil Grosicki (N, Sivasspor - 950 tys. euro)
Maycon (N, Brazylia, Piast Gliwice - wypożyczenie)
Rafał Gikiewicz (B, Śląsk, sprzedany po powrocie z wypożyczenia do OKS Olsztyn - 100 tys. euro)
Ndabenkulu Ncube (P), Sebastian Kosiorowski (B) - obaj rozwiązanie kontraktu)
Krzysztof Hus (O, Wisła Płock)
Igor Lewczuk (O, Piast Gliwice)

KORONA KIELCE

Przychodzą:
Krzysztof Pilarz (B, Ruch - za darmo)
Artur Cebula (P, Stal Stalowa Wola - za darmo)

Odchodzą:
Radosław Cierzniak (B, AS Larnaka - za darmo)
Łukasz Nawotczyński (O, Cracovia - za darmo)
Krzysztof Gajtkowski (N, szuka klubu)

LECH POZNAŃ

Przychodzą:
Vojo Ubiparip (PN, Serbia, Spartak Subotica - 600 tys. euro)
Bartosz Ślusarski (N, Cracovia - 100 tys. euro)
Hubert Wołąkiewicz (O, Lechia - 450 tys. złotych)
Tomasz Mikołajczak (N, Polonia B. - powrót z wypożyczenia)

Odchodzą:
Sławomir Peszko (P, FC Köln - 500 tys. euro)
Joel Tshibamba (N, DR Kongo, Larissa - wypożyczenie - 50 tys. euro)

LECHIA GDAŃSK

Przychodzą:
nikt

Odchodzą:
Hubert Wołąkiewicz (O, Lech Poznań - 450 tys. zł)
Marek Zieńczuk (P, Ruch Chorzów - za darmo)
Damian Szuprytowski (P, wypożyczenie do Górnika Polkowice)

LEGIA WARSZAWA

Przychodzą:

nikt

Odchodzą:
Maciej Iwański (P, Manisaspor - 900 tys. zł)

PGE GKS BEŁCHATÓW

Przychodzą:
Paweł Komolow (P, Rosja, Żalgiris Wilno - za darmo)

Odchodzą:
nikt

POLONIA BYTOM

Przychodzą:

Seweryn Kiełpin (B, Ruch Radzionków - powrót z wypożyczenia)

Odchodzą:
Arkadiusz Mysona (O, Lechia Gdańsk - powrót po wypożyczeniu)
Tomasz Mikołajczak (N, Lech Poznań - powrót po wypożyczeniu)
Maciej Bykowski (N, ŁKS Łódź - za darmo)
Jacek Falkowski (P, przesunięty do Młodej Ekstraklasy)
Vladimir Milenković (N, przesunięty do Młodej Ekstraklasy)

POLONIA WARSZAWA

Przychodzą:

Maciej Sadlok (O, Ruch - powrót z wypożyczenia, kupiony latem za 700 tys. euro)

Adam Kokoszka (O, Empoli - za darmo, wypożyczenie)

Odchodzą:
Marek Sokołowski (O, Podbeskidzie Bielsko-Biała - za darmo, rozwiązanie kontraktu)
Piotr Dziewicki (O, szuka klubu - rozwiązanie kontraktu), Łukasz Skrzyński (O, rozwiązanie kontraktu, Cracovia, Podbeskidzie Bielsko-Biała - rozwiązanie kontraktu)
Marcelo Sarvas (P, Brazylia, LD Alajuelense - koniec kontraktu

RUCH CHORZÓW

Przychodzą
:
Żeljko Djokić (O, FK Javor - 100 tys. zł)
Marek Szyndrowski (O, GKS Bełchatów - za darmo)
Marek Zieńczuk (P, Lechia Gdańsk - za darmo)
Michal Peskovič (B, bez klubu - za darmo)

Odchodzą:
Krzysztof Pilarz (B, Korona Kielce - koniec kontraktu)
Maciej Sadlok (O, Polonia Warszawa - 2,7 mln zł)
Damian Świerblewski (P, Dolcan Ząbki - za darmo)
Piotr Kieruzel (O, Warta Poznań - za darmo)
Paweł Lesik (P, GKS Tychy - za darmo)

ŚLĄSK WROCŁAW

Przychodzą:
Rok Elsner (P, Słowenia, FK Haugesund - za darmo)
Rafał Gikiewicz (B, OKS Olsztyn - 100 tys. euro)

Odchodzą:
Krzysztof Ulatowski (P, MKS Kluczbork - wypożyczenie za darmo)
Wojciech Kaczmarek (B, Cracovia - za darmo)
Łukasz Tymiński (P, Polonia Bytom - 60 tys. euro, transfer definitywny po wcześniejszym wypożyczeniu)

WIDZEW ŁÓDŹ

Przychodzą:

Jurijs Żigajevs (P, Łotwa, FK Ventspils - za darmo)
Sebastian Radzio (P, Wigry Suwałki - 30 tys. zł)
Riku Riski (P, Finlandia, TPS Turek - 100 tys. zł)
Bogdan Straton (O, Rumunia, FC Botosani - za darmo)

Odchodzą:
Marcin Robak (N, Konyaspor - 4 mln. zł)
Fernando Arriero (P, Hiszpania, szuka klubu - za darmo, koniec kontraktu)

ZAGŁĘBIE LUBIN

Przychodzą:
David Abwo (P, Nigeria, Lombard Papa FC - wypożyczenie za 50 tys. euro)

Odchodzą:
nikt
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 23.01.2011 o godz. 21:18.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 23.01.2011, 21:57
poczekaj poczekaj z tymi podsumowaniami, jeszcze bedziesz musial troche pozmieniać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów