|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
"Obiecującemu" 25-letniemu kopaczowi nawiasem mówiąc. Nie wiem skąd ten "obiecujący", gość jest już piłkarsko ukształtowany w tym wieku. A jakiejś wielkiej różnicy na boisku nie robi. 200 tys euro. Tyle nie zarabiali nasi najlepsi obrońcy ostatnich lat. A jeżeli ktoś tyle brał to najwyżej Głowacki podpisując nowy kontrakt. Głowacki, a Wołąkiewicz... ![]() Cieszą mnie takie informacje, bo widać że Amika stawia na wychowanków polskiej myśli szkoleniowej i naprawdę grubo przepłaca. Powinno im to wyjść bokiem za jakiś czas. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Lepszy Wolakiewicz za 200 niz Bunoza i Branco po 100.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
A ile kasuje np. Garguła ? A tak naprawdę kto to jest Wołąkiewicz ? Nawet nie "gwiazdeczka" jednego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Królem polowania Anno Domini 2011 zostaje....Bartłomiej Bolek
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Chodzi tylko o to, że ich stać na zaoferowanie tak dużych pieniędzy: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Wołąkiewicz twierdzi, że "pieniądze nie były najważniejsze". Możliwe, że bał się pójść do Polonii, bo tam parcie straszne na wyniki, a atmosfery nie ma. Ale Amika musiała mu zaoferować podobne warunki finansowe, przecież on nie jest bezinteresowny. Więc jeśli Poznaniaków stać na licytowanie się z Wojciechowskim, to jest źle. Widać jednak ich finanse nie są w tak złym stanie, jak przedstawiali wcześniej dziennikarze. A co do polityki transferowej: uparte stawianie na polskich kopaczy jak na razie im się opłacało. Zobaczymy, jak będzie przy nowym zaciągu. Wołąkiewicz, Ślusarski i być może Pawłowski to jednak inna półka niż Lewandowski czy Peszko. Niemniej oni coś próbują robić, chcą się wzmocnić na wiosnę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ale Branco w Wiśle dostaje 180 tysięcy euro. To cię nie boli? Zgoda ze Wołąkiewicz dostaje za dużo, ale przynajmniej coś gra od kilku sezonów. (Jeśli oglądasz naszą ligę to wiesz) Branco nic nie pokazał. Trzeba też popatrzeć na to w ten sposób - Wołąkiewicz jest za darmo czyli Lech nie płaci odstępnego. Więc pewnie wyglądało to tak - 120 tsyęcy za sezon pensji + 80 tysięcy rocznie za podpisanie kontraktu bo nie było odstępnego. PS Głowacki zdaje się miał u nas około 250 tysięcy euro rocznie jak odchodził do Turcji. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,89...zem_meczu.html Podobno byl w orbicie naszego zainteresowania
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z równie wiarygodnych źródeł co informacja o zarobkach Wołakiewicza( tj. info prasowe, dlatego pisze prawdopodobnie) To Pajlic z Kirmem zarabiaja po 250 tys E rocznie, podobnie Sobol,Garguła z Łobo ponad 300 tys a Branco jak już ktoś pisał 180 tys E Poza tym wiadomo, iż jak ktoś przychodzi za darmo to ten kontrakt ma odpowiednio kilkanaście % wiekszy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wołąkiewicz jest dobrym piłkarzem jak na nasze warunki, ale pensja na poziomie 200 tyś. euro... Kolejny argument, dla którego nie będę po nim płakał. Dla mnie sporo Amikowcy sporo przepłacili, ale cóż, ich kasa, ich zabawa.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a czy przed rozpoczeciem sezonu nie było tak, ze Hubert miał grać na boku ale tam go wygryzł ktoś nie wiem Deleu czy Bąk i z musu zagrał na stoperze? Coś mi sie obiło o uszy, a nie wiem czy tak było czy nie
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Wołąkiewicz od zawsze grał na stoperze, stracił miejsce w składzie na rzecz Bąka (najpierw kontuzja i efektem tego strata miejsca). Wszedł z ławki i z musu grał na lewej obronie, gdy kontuzję odniósł Andriuskevicius. Radził tam sobie bardzo dobrze (oprócz dwóch ostatnich meczy, gdzie był chyba najsłabszym ogniwem zespołu). Jednak jego pozycja to środek obrony.
Z kolei pozycja defensywnego pomocnika to bzdura wymyślona przez Smudę i Koalę. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Zarobki Wołąkiewicza są na poziomie drugiej ligi tureckiej, czy środka tabeli ligi cypryjskiej, sądzę, że Baszczu w Grecji też więcej w swoim Atromitosie zarabia. Ja rozumiem, że weszlo teraz rzuciło nowy "problem" na tapetę, ale prawda jest taka, że w innych ligach anomalia zarobkowe piłkarzy są na kilkukrotnie większym poziomie niż te u nas. Taka jest brutalna prawda, wszędzie na świecie piłkarze zarabiają kosmiczne pieniądze w stosunku do włożonej pracy i jedna Polska tego problemu nie zmieni - a jeśli będzie próbować to zmieniać metodą, że nie będziemy po prostu płacić, stoczy się w futbolowy dół jeszcze bardziej. Jedyne, co może zmienić ten problem na szerszą skalę, to sporego kalibru inwestycje w szkolenie młodych, wyprodukowanie niezbyt wysokim kosztem większej ILOŚCI choćby podobnej lub ciut lepszej klasy piłkarzy, których mamy obecnie. Ale to jest proces długofalowy, a o czymś takim jak długofalowy proces rozwoju polska piłka jeszcze w swej historii nie słyszała, stąd trudno się spodziewać, że w najbliższych latach tematem się zainteresuje.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 10.01.2011 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
weszlo.com napisał(a):
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
po widzewie już chyba... Robak out, Sernas out...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Zarobki Pajlica - słyszałem nawet o kosmicznych 350 tys €, ale u nas są kontrakty motywacyjne. Więc taki Branco raczej nie dostaje tych 180 tys., nawet brutto. Podobnie Garguła. Nie wiem jak w przypadku Sobolewskiego. Natomiast nigdy nie oferowaliśmy takiej kasy solidnemu ligowcowi, jakim jest Wołąkiewicz. Jeśli te 900 tys. zł się potwierdzi, to jest to kwota kosmiczna. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janusz Gol w Bundeslidze ?
http://www.sport.pl/pilka/1,70988,89...ndesligi_.html |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wichniarek w 2 Bundeslidze.
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Wi...b93e&_ticrsn=3 ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dokładnie. Jakby dostał konkretną oferte z Bundesligi to by wsiadł nawet na rower
i by zapie.rdałał, aż by sie za nim kurzyło a nie siedział i sie zastanawiał ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/144/news1...vassporem.html
ale żenada, najlepsi piłkarze z polskiej ligi odchodzą do outsiderów z Turcji, gdzie my jesteśmy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez Telus : 11.01.2011 o godz. 00:53.
![]()
|
|
|