|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A ja stawiam na Adamka. Licze, że nas zaskoczy.
"Każdy zawodnik kiedyś przegrywa. Prędzej czy później ktoś go pokona. Jest się za starym, albo ma się kiepski dzień. Bez względu na powód każdy zostaje pokonany" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oglądałem program na Orange Info, nikt mu nie dawał szans.
Tak poza tematem, wie ktoś co się dzieje z Ibragimowem? |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A co z walką Haye i Kliczki? Odbędzie się? (i który Kliczko miał się bić - Vladmir?)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z Haye miał bić się Władimir w sierpniu ale wygląda na to, że walka nie dojdzie do skutku - nie ryzykowałby dwóch walk w przeciągu kilku tygodni.
Władimir w kwietniu walczy z Dereckiem Chisorą zaległy pojedynek z grudnia. Witalij w marcu ma walczyć (choć jeszcze nie jest to pewne) z obowiązkowym pretendentem Odlanierem Solisem (niepokonanym póki co - zresztą tak jak Chisora). Z ciekawszych pojedynków w tym roku szykują się też walki Chambers - Rossy czy też dwa pojedynki już zaplanowane Evandera Holyfielda z Shermanem Williamsem i Brianem Nielsenem ( ale to raczej dla historyków gale). Możliwe, że będzie również walka Paweł Kołodziej - Herelius o pas WBA w cruiser, 2 kwietnia w Gdansku pasa broni też Włodarczyk. Poza tym zobaczymy pewnie walkę Sosnowski - Dimitrienko. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kolejny dla Adamka
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejnego kelnera wynalazł. Co to za przetarcie, tylko kupa mięsa, która go jeszcze może trafić jakimś przypadkowym cepem.
Gołota już po powrocie się z nim rozprawił bez większych problemów, McBride jest kilka razy wolniejszy od Tomasza |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Brawo!! ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brawo dla Wolaka, Brawo dla Wilczewskiego.
Panowie, jutro o 23 oglądamy pojedynek Kliczko - Solis. Może być ciekawie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
....a fajna walka się szykowała i noge sobie Solis s.......ił. Nie wiem co ci znawcy z tvp .......ą ale jak dla mnie to on żadnego ciosu nie dostał (?), tylko przekręciła mu się stopa co było widoczne i upadł ale mogę się mylić.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Co to było
Dam sobie rękę przy samej d... uciąć że nie dostał praktycznie w ogóle. Faktycznie wyglądało że coś mu się z nogami porobiło ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja pierdo** czy w TVP nie mają już kogo dac do komentowania Boksu, tylko musi komentować Szczesny który o boksie nie ma zielonego pojecia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co to za klaun ten caly Solis? Teorie teraz beda rozne, a rozwiac je moze tylko Kubanczyk...ale prawdy pewnie sie nie dowiemy. Jak dla mnie, to po ciosie zrezygnowal z walki...bo co sie dzieje z jego lewa noga? To o czym mowi Sosnowski, skrecil prawa a tanczy lewa
Parodia boksu, ze tez 2 tacy przecietniacy walczy o tytul... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mnie to rozjebali komentatorzy, wręcz w....ili. Nie ma pewności czy rzeczywiście skręcił czy coś innego mu się stało w tą nogę ale w ogóle tego nie wzieli pod uwagę tylko rozkminiają przez 20 min który cios mógł go znokautować nie przyjmując do wiadomości że mogło mu się coś rzeczywiście stać. Wiadomo, prestiżowa gala, walka o cenny pas, za plecami w .... widzów, ogromne pieniądze więc z jednej strony trudno przyjąc to do wiadomości ale nie można tego wykluczyć. Po włosach go Kliczko musnął a oni główkują który to był cios. Dopiero w studiu ktoś ogarnięty przyznał że zle stanął na nodze - bodaj Sosnowski, jak na boksera przystało. Co to za laiki komentują taką prestiżową galę.. Swoją drogą ten Kliczko też jest męczący, gówno w sumie boksuje ale każdego punktuje. Adamek przy swoim wzroście będzie się tak samo pocił jak Sosnowski.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.03.2011 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozbrajają mnie tytuły artykułów " Kliczko zniszczył Solisa!". Śmiech na sali, nie wiadomo o co tam w ogóle chodzi. Kubańczyk jakoś dziwnie stanął i padł, ale żeby to było po ciosie? Gdzieś go tam dotknął kilka sekund wcześniej ale krzywdy mu tym nie zrobił. aNouc, Sosnowski twierdził, że to było po ciosie - ale Michalczewski i Kosedowski od razu mówili, że dla nich ewidentnie przewrócił się bo coś zrobił z nogą. Także lekarz ringowy mówił, że to nie po ciosie.
Wstał z bólem ale nie mógł ustać na nogach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
co to za gówno było
Chłop sobie krzywo stanął i po walce, a komentator (to był Szczesny Super ....a walka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, boksem interesuje się od paru lat i była to najdziwniejsza walka jaką widziałem w życiu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Solis ma uszkodzoną łąkotkę i więzadła krzyżowe.
Szkoda, że się tak zapuścił - przy wadze 100-105 kg nie miałby takich problemów z nogami i byłby dużo szybszy. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak patrzę na tą ostatnią rundę:
http://www.youtube.com/watch?v=wtwVc...layer_embedded I tak się zastanawiam czy to była walka o mistrza Europy w wadze ciężkiej ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jakby było więcej luda (tak powyżej 50), to Dimitrience mogłaby znowu psychika siąść
![]() Albert nie powinien już więcej boksować, swoje już osiągnął (pas ME, walka o pas MŚ z Witalijem). Jak na jego umiejętności i możliwości to i tak bardzo dużo, pewnie nawet za dużo . |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Daleko od domu ale oglądałem i kurcze masakra do potęgi. Walki poprzedzające były dużo lepsze, boks w czystej postaci zakończony K.O. A to to była rzeźnia ale dla widza nie dla bokserów :/ ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Potwierdzam. Żenująca walka Włodarczyka. Siedziałem prawie do 1 czekając na emocje chociaż w ostatniej rundzie. A tu doczekalem się może trzech ciosów i biegania na wyścigi po ringu.
![]()
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tylko się na siebie wkur.... bo zamiast się wyspać straciłem czas. Walkę pomijam bo każdy widział jaka była. Zastanawia mnie natomiast jedno - kiedy Włodarczyk zrezygnuje z tych malowanek na plecach? Ja wiem, że to kasa ale kuwa ma w końcu pas i nie walczy za zgrzewkę soczków i snickersy - noblesse oblige panie Włodarczyk. Żaden szanujący się bokser nie wyłazi pomazany reklamą a zwłaszcza jakichś kas fiskalnych czy innych części zamiennych do kombajnów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 03.04.2011 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja powiem tylko jedno kabaret nie walka!
Przytoczę tylko słowa trenera Diablo...zadawaj ciosy nie masz ciosów daj szanse sędziom... ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc ciężko było się dopatrzeć tego zwycięstwa Włodarczyka. Walka bardzo usypiajaca, nudna. Palacios był duzo bardziej aktywny i zadał więcej ciosów. Ale tez nie pokazał niczego specjalnego, a chcąc zdobyć mistrzostwo to trzeba się namęczyć bardziej. Jak dla mnie to remis albo wygrana Palaciosa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jako zupełny laik jeśli chodzi o sędziowanie dałbym tak samo, w każdym razie na pewno nie dałbym zwycięstwa Włodarczyka. A już punktacja trzeciego sędziego 118-112 dla Diablo to kabaret.
W tym sporcie pretendent do pasa bez chociaż jednego liczenia przeciwnika na deskach to chyba nie ma szans na zwycięstwo. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
najlepszy byl ostatni sedzia ktory dal zwyciestwo Włodarczyka 118 - 112 heh kabaret...
![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja tam wielkim ekspertem nie jestem ale ta walka to był typowy remis - może ze 3 ciosy każdemu wyszły ale takie jakieś niemrawe. Punktowanie sędziów mocno dziwne jak dla mnie - ciężko się tu było dopatrzyć zwycięzcy. Inna sprawa, że po tym co było słychać z narożnika to chyba od początku Włodarczyk wiedział, że jak nie padnie na dechy to pas zostaje.
|
|
|