|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wierzysz w to co widziales ? | |||
| Tak ! zgadzam sie w 100% |
|
46 | 44,66% |
| Bajka wymyslona przez zakreconego 15latka. |
|
35 | 33,98% |
| Nie interesuje mnie to. |
|
22 | 21,36% |
| Głosujących: 103. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://video.google.pl/videosearch?q...+center&emb=0#
2godzinny film dotyczacy zamachow z 11wrzesnia.. Polecam bo naprawde warto! Czekam na wasze opinie po ogladnieciu filmu, ja bylem w ciezkim szoku, moze dla niektorych to bedzie bajka inni uwierza.. @WINDEK i w miare sensownie jest to na filmie wytlumaczone
Ostatnio edytowane przez kms : 29.11.2008 o godz. 15:19.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie muszę oglądać, żeby wiedzieć, że zamach ten ukartowali sami Amerykanie... ;]
Już kiedyś gdzieś oglądałem coś podobnego. Wielu wątpi w słuszność. Ja twierdzę, że Amerykanie chcieli mieć jakąś podkładkę, że ewentualny najazd na Afganistan i Irak w celu zdobycia ropy nie będzie spowodowany własnym widzimisię tylko 'wojną z terroryzmem'. USA to już nie ta potęga co parę lat temu. Dziwi mnie, że ludzie chcą tam jeszcze wyjeżdżać. Tam wyjazd wiąże się z tym, iż po prostu nie opłaca się wracać. A Bush powinien zostać tak samo osądzony jak Saddam. Jego dokonania nie wiele różnią się od tych hitlerowskich czy stalinowskich...
Ostatnio edytowane przez WINDEK : 29.11.2008 o godz. 15:26.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hehe dobry temat - licze na merytoryczna dyskusje
![]() Najpierw moze zwolennicy teorii spiskowej wypisza swoje argumenty, bo cala sprawa jest niezwykle zlozona i oprocz(dw mnie) kompletnych absurdow ,typu ladunki wybuchowe w wtc, rakieta zamiast samolotu w pentagonie, czy 'znikniecie' ostatniego samolotu -sa tez konkretne argumenty na to ze nie wszystkim zalezalo na tym by udaremnic zamachy a moze i cos wiecej.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.11.2008 o godz. 15:27.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
uważam że bardzo prawdopodobna jest wersja z tego filmu...amerykanie chcieli napędzić swoją gospodarke...a wiadomo...wojna to najszybszy z możliwych sposobów...a WTC stał się pretekstem do wojny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg. mnie na samym koncu jest ladnie opisane co bylo pod WTC i dlaczego zdazyli to spakowac jak to mial byc atak terrorystyczny o ktorym nikt nie wiedzial przez co zginelo tyle ludzi.
WTC i 7 to 3 budynki ktore rozpadly sie przez pozar. dodali kilka innych pozarow w takich budynkach i nigdy nic takiego sie nie dzialo.. Naprawde trzeba to zobaczyc zeby mozna bylo pogadac, bo przez 2h sa podawane argumenty i potwierdzajace fakty co do tego, wiadomo ze mozna takie filmik przerobic i nie trzeba byc jakims specem ale to nie sa tylko filmiki ; ) co do ladunkow wypowiada sie pewna osoba ktora tam pracowala i mowi ze przed 11.09 pracowali tylko po 12h ai kilka dni przed atakiem usunieto psy ktore wyczowaly bombki.. @drewniaQ wg. mnie sami to zaplanowali i zrobili a nie tylko nakrecali strach.
Ostatnio edytowane przez kms : 29.11.2008 o godz. 15:48.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nawet nie oglądając tego filmu jest wiadome, że Amerykanie, Bush nakręcali strach, obawę przed zamachami dla własnych potrzeb, poparcia społecznego i pretekstu do pewnych kampanii.
Podobnie jak akcje przeciw grypie ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
No to jazda.
Pentagon byl zbudowany na poczatku lat 40stych. Przez 50 lat nie bylo srodkow na jego renowacje. Jako ze ludzie w 1942 nie domyslali sie ze powstanie internet, PCty i masa innych urzadzen elektronicznych- instalacje elektryczne (ale tez sanitarne, klimatyzacja i ogolnie wszystkie "bebechy" budynku) nie byly dostosowane do dzisiejszych standardow. Trudno prowadzic Sztab Generalny zajmujacy sie obrona polowy kontynentu w miejscu, w ktorym sa spadki napiecia lub braki dostaw pradu. Remont generalny rozpoczal sie w 1998 roku. Kosztowal jedna z tych astronomicznych kwot, ktorych nie ma sensu pisac bo i tak ciezko je sobie wyobrazic (a ja zwyczajnie nie wiem, ale sie domyslam ze jakies miliardy). Czy korzysci "mafii Busha" byly az tak ogromne by wtopc wszystkie te miliardy? Latwiej byloby zrobic 'po polsku' - zawyzac koszty zamowien publicznych a roznice pchac sobie do kieszeni. Niewykrywalna (przez kogo niby? wszyscy zainteresowani moga czerpac z dojnej krowy jaka jest podatnik) robota bez mordowania. Ale w filmie z tego co pamietam przedstawiona jest jakas szemrana grupa ludzi od remontow, ktory nie wiadomo po jaka cholere znalezli sie w Pentagonie akurat pare dni przed zamachem. Mhm. Ogolnie tego typu spiskowe filmy (a powstalo ich duzo jakis czas temu, pogrobowcy lewaka M. Moore'a) maja jedna zasadnicza ceche: wazniejsze jest to, o czym nie mowia. Poza tym zrecznie przeplataja fakty i hipotezy, domysly czy po prostu bezczelne bzdury. Problem w tym, ze podawane z predkoscia karabinu maszynowego kolejne linijki tekstu uniemozliwiaja nam glebsza refleksje. Jak z tymi pilotami-zamachowcami. Ludzmi, ktorzy sie szkolili w Ameryce. No coz- USA kapitalizmem i prywatna inicjatywa stoi. Roznych szkol, szkolek, facetow z awionetka do wynajecia sa setki tysiecy i nikt nad tym nie panuje. Bo po co? To nie Polska, gdzie trzeba zezwolenia 215563 urzednikow na prowadzenie wlasnego biznesu. Przychodzi facet, placi kase, uczy sie latac, dostaje papierek i CIA czy inne rzadowe organy (mam nadzieje) nie maja o tym pojecia. Poza tym moglo byc dokladnie odwrotnie: wyobrazmy sobie normalnego faceta, Araba, z rodzina, ktory wyemigrowal do USA. Miedzy innymi nauczyl sie latac. W pazdziernikowy poranek wpadaja do niego jacys terrorysci i naklaniaja (pieniedzmi, grozba zabicia najblizszych?) do porwania samolotu. A moze jacys fanatycy porwali i tych arabskich pilotow? Lub naklonili do jakiejs 'czystej' przyslugi a na pokladzie samolotu przystawili lufe do skroni i pokazali zdjecia dzieci? Moglo sie zdarzyc wiele rzeczy, ale żetelny film o tym nie wspomina (blad celowy). Zreszta ja mam swoja jeszcze bardziej zakrecona teorie spiskowa (ktora wymyslilem 2 minuty temu). Otoz te filmy to zadna tam tajna wiedza. To eksperyment socjologiczny starajacy sie odpowiedziec na pytanie: na ile montazem, obrazkami i salwami belkotu jestesmy w stanie kontrolowac ludzmi. Wyniki sa zaskakujaco.. dolujace (film obejrzalem jakies poltora roku temu i tez dostalem chwilowej glupawki). ![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
1q2 powiedz czemu uwazasz ze bzdurne sa tlumaczenia o WTC typu ladunki wybuchowe na fundamentach? Inna sprawa ze Amerykanom wcale nie chodzilo tylko o rope w azji mniejszej, tylko o narkotykiAfganskie i Irackie, a takze o zbuzenie budynku z archowami gieldy nowojorskiej stojacego tuz przy wiezach. Ogolnie rzecz biorac jest to najwiekszy(odkryty) spisek w dziejach swiata choc w skali 1-10 jesli chodzi o rozmiary ja go oceniam na ... 1. Bo to naprawde pikus w porownaniu z tym co szykuje sie w Europie. Unia europejska chce od 2010 roku zabrnienia przydomowej uprawy owocow i warzyw czyli chce by wszystkie ogrody zostaly zniszczone lub przynajmniej zarejestrowane. Po co? bo koncerny farmaceutyczne tego sobie zycza. Ludzie ktorzy sa mieszkancami krajow wchodzacych w sklad Unii Europejskiej nie beda od Konca 2009 roku mogli kupowac ziol, witamin, terapii naturalnych warzyw i owocow ktore byly uprawiane ekologicznie. Czemu? Powod jest prozaiczny ale jest jednym wielkim klamstwem. Ochrona ludzkiego zdrowia. Czemu klamstwem? Poniewaz chyba zdajecie sobie sprawe z tego co moze zrobic napromieniowana zywnosc. Juz nawet teraz niepasteryzowane mleko nie jest legalne bo nie wolno go rolnikowi sprzedawac konsumentom(niepasteryzowane - "prosto od krowy"). Jezeli naprawde do tego dojdzie z niedozywienia i glodu moga umrzec miliardy, powtarzam miliardy ludzi na ziemi! Nie wiem czy byloby naruszanie regulaminu gdybym tutaj umiescil link do petycji ktora nalezy podpisac by temu zapobiec, jednak zamieszczam go. http://www.eu-referendum.org/polski/...dies_info.html Jak wazne to jest chyba nie musze mowic. Dodam tylko jeden cytat znanego niemieckiego lekarza ktory zalecal pacjentom medycyne naturalna wiedzac o jej wyzszosci nad chemicznymi specyfikami: "komisja wypowiedziala wojne medycynie naturalnej, a jej glownym celem jest wprowadzenie regulacji prawnych uniemozliwiajacych stosowanie mikroelementow i witamin pod pretekstem odkrycia rzekomych efektow ubocznych dzialania witamin. Jesli bedziemy rozpowszechniali informacje ze witaminy sa szkodliwe ludzie przestana je zazywac ergo - zaczna czesciej chorowac". Dodam tylko od siebie ze jestesmy ludzmi a nie cyborgami i poki co nie potrzebujemy konserwacji naszych wnetrznosci! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ładnie przedstawiasz swoją tezę, jednak w przeciwienstwie do tego co ogladamy w tych filmach brakuje w Twojej wypowiedzi argumentow przeciwstawiajacych sie temu o czym mowa
dla przykladu zapytam sie Ciebie, czy wiesz jak burzy sie budowla o strukturze stalowej? co dzieje sie ze stalowymi ponad 50 metrowymi belkami? odpowiedz jest prosta, pozostaja po naturalnym 'zawaleniu' sie budowli powszechnie przyjeto ze stal sie roztopila pod wplywem temperatury, tylko nikt nie dodal ze pozar wystapil jedynie w gornej czesci calego budynku, pomijajac fakt, ze byle pozar nie topi stali (!) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stal w WTC miala jakis tam certyfikat ktory potwierdza ze topi sie dopiero przy 1600*C
a wybuch paliwa i temperatura miala 1093*C. Wiec czemu w ciagu 10sekund zlozyly sie jak harmonijka ? Podobaja mi sie w tym filmie wszystkie dowody co do kazdego samolotu, np ten ktory wbil sie w pentagon.. zniknal ? a slad to 5metrowa dziura w scianie i nic wiecej ![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otoz to Genio. I jeszcze jeden wazny szczegol. Zbudujcie z klockow wieze i udezcie jakim kolwiek przedmiotem w gorna jej czesc. Zawali sie ona cala, czy tlyko spadnie jej "skalp"?
KMS: odpowiedz jest jeszcze ciekawsza tutaj. Dlaczego na zdjeciach z lotu ptaka szczatki budynku po uderzeniu w pentagon sa na zewnatrz budynku? http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...l?ticaid=670d9 Apropos tego co wczesniej pisalem. Zaskakujace jest to ze ta odmiana dzumy wywoluje identyczne objawy jak Botulina...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 29.11.2008 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Pytanie:
Dlaczego Al-Kaida przyznała się do tych zamachów? Skoro nie była to ich robota, to czemu wzięli winę na siebie narażając w ten sposób państwa muzułmańskie na atak USA (w tym też na siebie)? Jak dla mnie trochę to nielogiczne ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poniewaz to jest Polityka, ToTylkoJa
. Zasada jest jedna, twoj najwiekszy wrog jest twoim przyjacielem i vice versa( w sensie twoj najwiekszy sojusznik najwiekszym wrogiem, przyklad Afganistan i Polska ).Jak to kiedys pewien ksiadz powiedzial: "Najwiekszy sens w tym by bylo bez sensu". Kolejna sprawa pieniadze. Ludzie dla pieniedzy sa w stanie zrobic wszystko a w Afganistanie sa najwieksze pola Makowe. Nastepna sprawa to wojna czyli kolejne dochody. Proste jasne logiczne. Nothing more, nothing less. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Można się domyślać, że Al-kaida była sponsorowana przez USA, były takie przypadki i są ciągle.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Panowie, jedna prosba...nie robcie z siebie domoroslych magistrow budownictwa, bo to troche smieszne jak kompletni amatorzy dyskutuja o technicznych sprawach zwiazanych z zawaleniem sie wiez
.Ja swoja opinie wieczorkiem zapodam ,musze pozbierac materialy i poukladac to w jakas logiczna calosc. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nikt nie powiedzial ze musimy byc amatorami tematu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu nie trzeba byc magistrem inzynierem zeby wiedziec ze 500metow stali i betonu nie zlozy sie przez samolot w 10sekund..
![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sorry, ale to tylko Twoje domysły/wymysły, że Al Kaida współpracowała z USA. W ten sposób to ja mogę podać każdą dowolną teorię i przypisać jej zasadę. Wg mnie dyskusja o WTC nie ma sensu, bo nikt z nas nie wie i nie będzie wiedział, jak było naprawdę. Ty podasz swój argument (nieoparty na faktach), ja podam swój (też raczej nieoparty na faktach) i do niczego to nie doprowadzi. Tak jak sytuacja wieży z klocków. No proszę, jaki jest sens porównania budynku do klocków? Przecież to zupełnie inne materiały itp Dla mnie takie typu filmy są tylko po to, aby namieszać ludziom w głowie. Sam tytuł już o tym mówi ''CAŁA prawda o WTC''. Skoro to cała prawda, to po co w tym filmie występują jakiekolwiek wątpliwości? Jest teza, którą autor filmu chce udowodnić za wszelką cenę kms 10 sekund? To my chyba o innych wydarzeniach piszemy. Samolot uderzył i wg Ciebie po 10 sekundach budynek runął? Aha
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 29.11.2008 o godz. 17:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Ze to moje domysly, ale jak sie nie ma niczego innego pod reka ...Mowisz o porownaniu wiezy ze dstali do klockow i materialy nie te. Ale prawa fizyki te same... a to jest o wiele wazniejsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawa fizyki te same, jasne. W obu przypadkach materiały pójdą w dół. No bo przecież, że nie w górę ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Jeśli myślisz, że stany NIGDY nie zaatakowałby same siebie to co powiesz o planach Operation Northwoods? Na rozgrzewkę może być >to ale google poda Ci kilka innych ciekawych tematów do lektury. A wracając do WTC: jak to jest, że znaleźli paszport zamachowca, a nie znaleźli czarnych skrzynek?
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 29.11.2008 o godz. 17:20.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
TotylkOJa...Ja powiedzialbym tak: wspolpraca polegala na NIEprzeszkadzaniu. Trzeba bylo miec powod do rozpoczecia tego wszytskiego. Zwroce Ci uwage na kilka wydarzen jakie wciagaly USA do wojny: wojna z Hispzania o Kube---wysadzenie statku wojenngeo rzekomo przez Hiszpanow w porcie w Hawanie, I wojna swiatowa---USa przylaczaja sie po zatopienniu Lusitanii, II wojna swoiatowa--"zaskakujacy" atak Japonczykow na PEarl Harbor, wojna w Wietniamie--zaatakowanie amerykanskich okretow w Zatoce Tonkinskiej(co sie okazalo zupelnie zmyslonym zdarzeniem!!!), WTC--poczatek wojny w Afganistanie i Iraku.
2 wieze sie zawalily i w ciagu tygodnia rzad USA ma ustawy wprowadzajace cenzure i nieograniczona mozliwosc inwigilacji obywateli CALEGO SWIATA. Ile wg ciebie trwa napsianie aktu prawnego? Tydzien? Wg mnie Al KAida to straszak, ktorego istnieniem zywotnie sa zaintereswoane USA. Bo kim beda straszyc w USA? Jak widze co sie dzieje w tym kraju to jakbym czytal Orwella i jego "1984".
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.11.2008 o godz. 17:33.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak było tego nie wie nikt (oprócz tych co to planowali i zlecali).
Mnie np tego typu filmiki nie przekonują. Innych zapewne tak. Ja czekam (ale pewnie nie dożyję) na otworzenie oficjalnych archiwów tego wydarzenia. To tak samo jak z Generałem Sikorskim- niby pewne dokumenty widzą światło dzienne, ale jak było tego nikt nie wie (są tylko domysły). Anglicy zamknęli archiwa na kolejne 50 lat i tyle ujrzeliśmy prawdy(ekshumacja może przybliżyć nas do prawdy) Z mojej strony to tyle w tym temacie. Po prostu nie wiem jak było
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 29.11.2008 o godz. 17:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam sie ze pewnosci nie ma zadnej, ale nie jest to powod aby odrzucac pewne teorie. Sikorskiego po tylu latach nie chca ujawnic i nie licze ze odpowiedzialni za 11 wrzesnia beda akurat chcieli ujawnic sie za 60 lat chocby.Akurat tutaj jest wiele niescislosci a na wszelkie informacje zostalo nalozone swoiste embargo. Ja akurat wierze. A od sibie polecam obejrzenie filmu Zeitgeist. Obecnie wypuszczono druga czesc filmu i jezeli jest ktos zywotnie zaintereswony tematyka gieldy, rynkow kapitalowych i kryzysow gospodarczych to polecam. Ja akurat wiedzialem sporo tych rzeczy , ale zlozone sa w tak kompleksowy sposob , ze tworza porazajaca wrecz wizje tego wszystkiego.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ci ludzie kończyli szkolenie w Niemczech. Śledztwo doprowadziło służby, z tego co kiedyś informowała CNN do Frakfurtu.
Jest masa sposób na dokonanie prowokacji. Przykładów z historii współczesnej jest mnóstwo. Dlatego nie wierzę, że nawet dla miliardowych zysków decydencji czy szare eminencje danego mocerstwa zadecydowały, by poświęcić istnienie kilku tysięcy własnych obywateli (WTC). Filmu z linku jeszcze nie oglądałem ale zastanawia mnie dlaczego jego autorzu ograniczają się jedynie do WTC? Podobnie z resztą jak osoby, które w tym temacie zabrały głos. Żyjemy obecnie w czasach drastycznych tarć dwóch cywilizacji, które mają już wymiar globalny. Dlatego warto pamiętać o tym, że WTC to nie jedyna masakra, jaka miała miejsce. Miejcie również na uwadze Madryt czy Londyn, gdzie masa ludzi zginęła w pojazdach komunikacji miejskiej. WTC to tylko element (najbardziej spektakularny i najdluzej nagłaśniany przez media) walki i sprzeczności interesów dwóch frontów, który moim zdaniem nie jest dowodem jakiegoś spisku, a jest elementem historii, która cały czas trwa, a ostatnio swoje kolejne oblicze ukazała w Bombaju. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co do Sikorskiego to jeden wielki show IPN który nie może ( nie chce) zająć się sprawami bieżącymi. Wszystko na świecie jest ze sobą powiązane i atak na WTC też miał jakieś zadanie w sobie ukryte którego raczej nigdy się nie dowiemy no bo przecież terroryśći wiedzieli że po takim ciosie to USA ich najedzie swoim wojskiem i tylko głupi by się odważył wiedząc że jak najadą wosjka USA na nich to tylko pozastanie im ucieczka
OT: JedTS znasz jeszcze jakieś inne książki opróćz1948 utrzymane w podobnym klimacie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam glupie wrazenie ze to samospelniajace sie przepowiednia. Brakuje tlyko "Znamienia Bestii" choc ono juz istnieje tylko ze na innej zasadzie...
Porazajace wizje calego swiata jaki nas otacza. Wiecie swego czasu podczas minuty ciszy po atakach "terrorystycznych" w Londynie przeprowadzono ciekawy eksperyment. Otoz uzyto tzw. generatora przypadku. Podczas tej inuty wygenerowal jedno ciekawe zdanie: W "Matrix`ie" byla wskazowka...", ja uwazam ze my juz teraz zyjemy w takim matrixie nie zdajac sobie sprawy z tego co dzieje sie wokol nas. Odnosnie tego eksperymentu dodam od siebie jedno zdanie: wielkosc w jednosci... teraz sprobujcie poskladac i podomyslac sie co mam na mysli.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 29.11.2008 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja nie wyjasnie dlaczego WTC zawalilo sie tak a nie inaczej, nie bede interesowal sie odlamkami Pentagonu. Nie bede udawal inzyniera.
1. To czesc wlasnie tej propagandy, obrazkow, komentarzy i ogolnej stylistyki tych 'filmow'. W 3 minuty dostajesz 43 zdjecia, 5 wykresow i 1200 slow na jakis temat, ktore brzmia fachowo (i nie zapominajmy o odpowiedniej muzyce ktora temu towarzyszy! to jest bardzo istotne). Wiec czujesz, ze poznales fachowa ekspertyze danego zjawiska. A guzik prawda. Podejde do tematu inaczej (przeciez "Prawda" jest jedna, logicznie spojna, wiec nie ma zadnych tam slabych stron- jesli cos jest prawdziwe to musi sie wszedzie zgadzac). Ilu jest inzynierow w USA i Zachodniej Europie? Dziesiatki tysiecy. Spiskowcy od Busha tak spaprali robote ze zakwestionowac zamachy moglby nawet alkoholik odpadajacy z 4tego roku polibudy? Nie wierze. Nie wierze tez aby zdolali przekupic wszystkich znawcow tematu do mowienia jednym glosem. No i jakos zadne autorytety (ze nie lubie tego slowa i jego dzisiejszego uzycia, zaznacze ze niemalowane autorytety- znawcy) nie wypowiedzialy sie, nie pisaly listow, nie zwolywaly konferencji na temat spartaczonej roboty "al-kaidy" (tj tej w bialych rekawiczkach przy stole gdzies w Waszyngtonie). A stawka bylaby duza : sad, kara smierci? wskazanie swiatu nowych tyranow, zlodziei i mordercow jednoczesnie. 2. Swiat sie bardzo skurczyl. Bez zachwytu mozemy podrozowac po calym globie. Miasta rozrosly sie do liczby milionow, dziesiatkow milionow mieszkancow. A przy tym sa bardzo delikatne (wystarczy ogluszyc jakiegos ciecia i rozpuscic cos w wentylacji metra wlasnie.. ogolnie mala dawka energii mozna uszkodzic bardzo duzo ludzi). Mimo to nie sadze aby "terroryzm" nabieral sily. Podobni ludzie, kierowani podobnym charakterem i pobudkami- ci ktorzy kiedys napadali na pojazdy konne, zakladali mafie w malych miasteczkach, obijali mordy w karczmach- dzis bawia sie bombami. A ze dzieki elektronice i innym zabawkom cywilizacji moga sie komunikowac z calym swiatem- ich interesy maja wieksza skale, wieksze obroty. Nadal twierdze ze procentowo jest tych ludzi tyle samo (w porownaniu do normalnych, uczciwych) co "zawsze". Tak wiec zgadzam sie z ludzmi ktorzy twierdza, ze cala "fala terroryzmu" to dzialanosc pozorowana. W imie bezpieczenstwa generuje sie coraz wiekszy ucisk szarego obywatela. Moze u nas nie, ale w UK, USA rzeczywistosc czasami przypmina groteskowe pomieszanie Orwella z Bareja. 3. W tego typu spiskach musieliby sie orientowac ludzie ze swiecznika amerykanskiej sceny politycznej (a ktory Polak wymieni chocby 10ciu nawybitniejszych wspolczesnych politykow USA? Ciezko prawda? A przepowiadac ze 'ameryce chodzilo o to i o tamto' jest znad Wisly banalnie prosto). Ci ludzie w odroznieniu od naszych swojskich feudalno-oligarchicznych ukladow sa zalezni bardziej od "ludu". Od kraju (czyt. stanu) z ktorego pochodza. Ordynacja wiekszosciowa i silna tozsamosc lokalna wymusza na nich prace na rzecz ludzi ze swojego regionu. Kto pomysli ze to jakies bajkowe bzdury niech przypomni sobie jak pieknie senat odrzucil skok na kase pare tygodni temu (rzadowa pomoc dla finansjery). Nawet jesli dzialaliby zgodnie z zasada 'panu Bogu swieczke..." to i tak musialoby sie wylamac paru politykow, ktorzy glosno mowiliby o jakichs nieprawidlowosciach z 9/11. Jakos nikt, od czerwonej burd**mamy Clintonowej po oszoloma (ichniego JKM) Rona Paula nie zajaknal sie na ten temat. O maluczkich senatorach czy reprezentantach nie wspominajac. 4. Co to tak naprawde zmienia? Wiedza o tym, ze wojna zostala wywolana przez socjalistyczno-dawrinistyczne zapedy malego zboczenca albo wcale tak nie bylo, bo to byla inspiracja lobby przemyslu zbrojeniowego posiadajacego siatke swoich agentow prowokujacych 'glupie panstwa' do wojny (zostania ich oddana i bezradna klientela) nic nie daje. Nie wskrzesza zamordowanych, nie zwraca pieniedzy, czasu, uczuc, zycia. Czy Bush jest czlonkiem jakiejs tajnej grupy wladzy nad swiatem, czy kozim bobkiem ktorego za bardzo ponioslo- to faktow nie odmieni. A rozdrabnianie sie nad konstrukcja wiezy z klockow tylko odciaga nasza uwage od rzeczy waznych. 5. Bo wlasnie najwiekszym wrogiem wolnosci wspolczesnego czlowieka jest obraz Orwella. Obraz totalitaryzmu tak prostego i banalnego, ze bije po twarzy. Ludzie przestaja byc czujni- bo dopoki nie chodzimy wszyscy w uniformach, nie wykonujemy gestow przed portretem wodza- to przeciez jestesmy wolni. Bzdura. Calkiem luzacko biega sobie po mediach temat limitow CO2 (tutaj tez sie przydadza ekspertyzy- ale akurat jest grono uczonych ktore odwaznie mowi ze to bzdura. jest albedo, promienie sloneczne, dziesiatki roznych czynnikow wplywajacych na temperature Ziemi. jest tez dlugosc ludzkiego zycia, a nawet naszej cywilizacji, ktora jest malym pierdnieciem w obliczu kosmosu i rozne wahania temperatury planety to pikus- choc dla nas to wielka rzecz). Tak wiec afera wywolana sztucznie.. ale konsekwencje bardzo prawdziwe. Regulacja CO2 to nic innego jak regulowanie elektrowni (zwlaszcza w takich krajach jak Polska). Regulacja podazy energii to regulacja jej cen ale tez calej gospodarki. Gospodarka- niewazne czy wolna czy planowana- bez pradu po prostu sie nie rozwinie. Pieniadze plyna od ludzi prywatnych (biznesmenow, pracownikow) do polityczno-budzetowkowych karteli. Juz dzis gasimy swiatla, myslimy nad dlugoscia pracy komputera, przejmujemy sie strasznie niezgaszonym telewizorem w innym pokoju w ktorym nikt nie siedzi. Bo na inne zycie juz przestaje nas byc stac. Globalne rozwiazania 'emisji CO2' pozbawiaja wolnosci poszczegolne panstwa. I nawet gdyby z grobow powstali Pilsudski, Dmowski, Wojtyla, Chrobry, Jagiello i Sobieski- to nie daliby rady wyrwac Polski z takiego uscisku. UFFFF! A to tylko jedna z wielu spraw, ktore od tak sobie lataja w eterze, w gadkach-szmatkach (ale porozumienia, traktaty i inne zobowiazania podpisywane sa na serio! A w Tokio papier o CO2 podpisac miala Rada Europy. Coz tego? Kolejny news ktorego nikt nie slucha? RADA EUROPY! Dwoch gosci w delegacji podpisuje papier wiazacy 25 panstw!). A ktore prowadza nas oddolnie (nie odgornie- nie jakims wodzem z obrazka) do prawdziwej niewoli. I zachecam do zastanawiania sie, czytania, klocenia na takie tematy a nie na temat gruzu po jakims budynku w Nowym Jorku. Powód: dodalem ostatni nawias
Ostatnio edytowane przez Baryl : 29.11.2008 o godz. 18:48.
![]()
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tak na marginesie piszesz o rzeczach ktore sa znane juz mi i nieobce ale, jak mowilem to sa naprawde niewielkie kropelki w skali tego co tutaj sie wyrabia. Baryl, szkoda tez ze naprawde uwazasz ze tu na ziemi jestes bezpieczny. Zastanawia mnie tlyko co bys powiedzial gdyby mieli racje wszyscy ci zwolennicy teorii spiskowych. Bo oni TEZ moga miec racje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast co do IPNu...Nigdy nie mialem dobrej opinii o tej instytucji.To miala byc tylko przykrywka do grzebaniw ludzkich zyciorysach i szukanie hakow. Ale Schabek musisz wiedziec, ze IPN nie moze zajac sie zająć sie terazniejszoscia bo jego zadaniem jest wlasnie zajmowanie sie PRZESZLOSCIA. Co do samej sprawy Sikorskiego---gdyby przyjac ze maja sie nia nie zajac, to staloby sie jak z zabojswtem JFK. Uznanoby ze jedne facet zastrzelil prezydenta z trzech miejsc i kilkoma karabinami naraz. Innymi slowy---szukanie prawdy to najwazniejsze zadanie historykow.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 29.11.2008 o godz. 20:45.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|